Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Διευρύνεται η διαφορά υπέρ του Κυριάκου, καθώς η ενσωμάτωση βρίσκεται στο 55% - Κερδίζει στη Βόρεια Ελλάδα και με μεγάλη διαφορά στην Κρήτη - Η Αττική αναμένεται ότι θα του δώσει υψηλή δυναμική - Στο 53,2% έναντι 46,8% η τελική πρόβλεψη στο επιτελείο Κυριάκου - Δείτε τα επιμέρους αποτελέσματα από διάφορες περιοχές, όπως φτάνουν στη Συγγρού
Καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητστοτάκη δείχνει η δυναμική που διαμορφώνεται από τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών στη ΝΔ.

Όσο ενσωματώνονται τμήματα από την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, η εικόνα ξεκαθαρίζει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει ακόμη και την Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με πιο χαρακτηριστικό το εκλογικό κέντρο του Βελλίδειου και τις Σέρρες.

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε ότι το αποτέλεσμα θα κλείσει από το 53%-47% μέχρι το 55%-45%. Η συμμετοχή πλησίασε τους 325.000 ψηφοφόρους, ξεπερνώντας το 80% του πρώτου γύρου.

Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν νωρίτερα λόγο για επικράτησή του με ποσοστό 53,2% έναντι 46,8% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ, αντίθετα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη μιλούσαν για νίκη του δικού τους υποψήφιου με ποσοστό 50,4% έναντι 49,6%, ρίχνοντας ωστόσο συνέχεια τις εκτιμήσεις τους και καταγράφοντας επίσης το ρεύμα νίκης του κ. Μητσοτάκη.

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 52,7%, στις 21:00 ο κ. Μητσοτάκης είχε περάσει μπροστά με 50,2%, έναντι 49,8% του κ. Μεϊμαράκη, σηματοδοτώντας και επισήμως τη «στροφή» των αποτελεσμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ALFA-EXOPLISMOS:Επαγγελματικός Εξοπλισμός Μαζικής Εστίασης

Σ’ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον κάνει την εμφάνισή της η εταιρία Alfa-Exoplismos στον χώρο της μαζικής εστίασης. Νέα στο χώρο μα με πολυετή εμπειρία στον χώρο των ψυκτικών εφαρμογών. Στοχεύουμε στην παροχή εύχρηστου και λειτουργικού εξοπλισμού προς τους επαγγελματίες πελάτες μας. Στόχος μας είναι η ανάγκη του πελάτη. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ικανοποίηση και κατ’ επέκταση στην εμπιστοσύνη του επαγγελματία. Υποσχόμαστε συνέπεια, επιζητούμε σταθερές συνεργασίες. Σίγουρες, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις.


Επαγγελματικός Εξοπλισμός Καταστημάτων μαζικής εστίασης.
     Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  πατώντας ΕΔΩ http://www.alfa-exoplismos.gr/
   
      Εξοπλισμός μαζικής Εστίασης
      και Ανοξείδωτων Κατασκευών
          2Ο χλμ.  Π.Ε.Ο.  Αλιάρτου-Λιβαδειάς

                  ΑΛΙΑΡΤΟΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

        Τηλ.: 2268029431    Φαξ: 2268024121
                    
info@alfa-exoplismos.gr   www.alfa-exoplismos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΟ ΘΗΒΑ 2016 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ!



Σήμερα το μεσημέρι στο ΚΑΦΕ ΘΕΑΤΡΟ έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των ακαδημιών του ΑΟ ΘΗΒΑ παρουσία των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιάννη Ανέστη και του Άρη Σοϊλέδη ο οποίος συνοδευόταν από την τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου, οι δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα του ΑΟ ΘΗΒΑ και τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την χαρά που έδωσαν στους μικρούς ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΘΗΒΑ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε το Δ.Σ του ΑΟ ΘΗΒΑ καθώς και ποδοσφαιριστές από την αντρική ομάδα του ΑΟ ΘΗΒΑ.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών που πρόσφεραν τις Πρωτοχρονιάτικες Πίτες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ




  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ "ΕΛΠΙΔΑ"
Σάββατο βράδυ, 9-1-2016 στις 2:30 μ.μ. μέλη του συλλόγου μας περνώντας από την περιοχή της Κρύας στην Μητρόπολη Λιβαδειάς αντίκρισαν αυτό το άκρως αποκρουστικό θέαμα. Μόλις λίγα μέτρα από τα καφέ και τα εστιατόρια της περιοχής βρέθηκε αυτή η γατούλα νεκρή. Αιμορραγούσε από τη μύτη και από το στόμα. Περίπου 4 μέτρα μακρύτερα βρέθηκε ποσότητα από τζατζίκι. Δε γνωρίζουμε ακόμη εάν εμπεριείχε δηλητήριο. Κάποιοι θαμώνες και υπάλληλοι γειτονικής καφετέριας προσπάθησαν να μας πείσουν ότι σκυλιά χτύπησαν τη γάτα. Ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθότι δεν υπήρχε ουδεμία κηλίδα αίματος σε περιμετρική ακτίνα 10 μέτρων.

Το φαινόμενο στην συγκεκριμένη περιοχή είναι επαναλαμβανόμενο και εφιστούμε την προσοχή στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, στους φιλοξενούμενους της πόλης, αλλά και σε γονείς με παιδιά να μην επισκέπτονται την περιοχή για την ασφάλεια τόσο των παιδιών τους όσο και των ζώων.

Ας μην ξεχνάμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν την τροφή τους οπουδήποτε προκειμένου να συντηρηθούν. Μία αυτοσχέδια φόλα που κάποιος θα τοποθετήσει για τα ζώα μπορεί να αποβεί μοιραία για συνάνθρωπό μας. Λίγος σεβασμός στην ανθρώπινη οντότητα δεν βλάπτει.
Σεβόμαστε πως κάποιοι άνθρωποι δεν αγαπούν τα ζώα και τους ανθρώπους.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!!!!
http://filozoikos-livadeias.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιγότερα φέτος τα θανατηφόρα τροχαία και οι νεκροί την περίοδο των εορτών



Μείωση στα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και στους νεκρούς σημειώθηκε την περίοδο των εορτών, σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια εννέα λιγότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και 12 λιγότεροι θανάσιμα τραυματισθέντες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίθετα, υπήρξε αύξηση στους βαριά και ελαφρά τραυματίες.

Ειδικότερα, τα τροχαία ατυχήματα και οι παθόντες είναι οι ακόλουθοι:

Ατυχήματα 2015 2014

Θανατηφόρα 34 43

Βαριά 47 41

Ελαφρά 515 420

Παθόντες 2015 2014

Θανάσιμα 37 49

Βαριά 53 51

Ελαφρά 705 561

Η Τροχαία αποδίδει ένα σημαντικό μέρος της μείωσης των δυστυχημάτων και στους αυξημένους και εντατικούς ελέγχους, που πραγματοποίησε σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εορταστική περίοδο, το διάστημα από 19.12.2015 έως 06.01.2016. Συγκεκριμένα συγκροτήθηκαν 7.122 συνεργεία ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 187.910 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 44.263 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Υπερβολική ταχύτητα: 7.214

Παραβάσεις Μέθης: 1.438

Παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων: 1.152

Μη χρήση κράνους: 1.147

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 1.055

Αντικανονικό προσπέρασμα: 578

Παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ): 571

Χρήση κινητών τηλεφώνων: 563

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα: 531

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 500

Αντικανονικοί ελιγμοί: 155

Παραβίαση προτεραιότητας: 140

Κίνηση στην αριστερή λωρίδα: 30

Μη χρήση παιδικών καθισμάτων: 37

Λοιπές παραβάσεις: 29.152

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ: 44.263

Από την ΕΛΑΣ, ωστόσο, επισημαίνεται ότι από τις βασικές προϋποθέσεις για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων είναι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και υπογραμμίζει ότι για χρήσιμες συμβουλές στον τομέα οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχειρήσεις της Αστυνομίας με 27 συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (08 & 09-01-2016), συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για κλοπή από οικία στην ανωτέρω περιοχή, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ημεδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατηγορούμενη για κλοπή αντικειμένων από κατάστημα στην ανωτέρω περιοχή.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής από οικία στην ανωτέρω περιοχή.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών για κλοπή.

Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί και ειδικότερα έξι στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, τρεις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, δύο στο Μώλο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μώλου & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα, ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης και ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς και ένας αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Μονή Παναγίας Μακαριώτισσας Δομβραίνας

Στις νότιες πλαγιές του Ελικώνα, πάνω από το χωριό Δομβραίνα, βρίσκεται η ανδρική μονή της Παναγίας Μακαριωτίσσης. Η ίδρυσή της ανάγεται στον 12ο αιώνα.
Σημαντικές ανακαινίσεις έγιναν το 1609 και το 1802, όπου το Καθολικό κοσμήθηκε με τοιχογραφίες και κατασκευάστηκε περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο με αξιόλογες εικόνες.

Εκτός από πνευματικό κέντρο έπαιξε και σπουδαίο εθνικό ρόλο. Ενίσχυσε τον Καραϊσκάκη στη μάχη της Δομβραίνας και γι' αυτό κάηκε από τους Τούρκους το 1826.

Στον Μακεδονικό αγώνα πρόσφερε θυσία τον ιερομόναχό της, π. Χρυσόστομο Καπετανόπουλο, ενώ γνώρισε και την θηριωδία των Ναζί στην Κατοχή, που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της μονής φονεύοντας τον μοναχό της π. Αγαθάγγελο Αγγέλου.

Στη συνέχεια, υπηρέτησε σ' αυτήν ο πατήρ Πάμφιλος από τη Δομβραίνα και όταν εκοιμήθει, τότε ανέλαβε η νέα αδελφότητα. Συγκεκριμένα, το 1992 εγκαταστάθηκε νέα αδελφότητα που έχει ανακαινίσει μεγάλο μέρος του συγκροτήματος και σήμερα λειτουργεί ως οργανωμένο Κοινόβιο με 20 περίπου μοναχούς.


Πως θα μεταβείτε στη Μονή

Στη Μονή μπορεί να μεταβεί κανείς μέσω του επαρχιακού δρόμου Θηβών-Λιβαδειάς ακολουθώντας τις πινακίδες με την ένδειξη «Δομβραίνα». Φτάνοντας στη Δομβραίνα υπάρχει πινακίδα με την ένδειξη «Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης». Ο δρόμος από εκεί και μετά είναι ανηφορικός  (μισός άσφαλτος και μισός χωματόδρομος). Η Μονή βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Απέχει από τη Δομβραίνα 7 περίπου χιλιόμετρα και από τη Θήβα 40 χιλιόμετρα(45 λεπτά με το αυτοκίνητο). Εορτάζει στις 23 Αυγούστου.Τηλ.:  2264022237








Διαβάστε Περισσότερα »

«Γιαγιά τα χρήματα που σου δώσαμε ήταν πλαστά... », είπαν οι απατεώνες!



Εμφανίστηκαν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και πήραν τη σύνταξη της ανυποψίαστης γριούλας.

Απίθανα πράγματα σκαρφίζονται οι επαγγελματίες απατεώνες που στοχεύουν κυρίως ανήμπορους ηλικιωμένους.

Έτσι έγινε και στη Χαλκίδα όταν χτύπησαν την πόρτα της ηλικιωμένης που μόλις επέστρεψε από την τράπεζα, που είχε πάει για να πάρει τη σύνταξή της.

Οι δυο καλοντυμένοι και ευγενικοί κύριοι, οι οποίοι προφανώς είχαν παρακολουθήσει τη γιαγιά από την τράπεζα, της συστήθηκαν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και της είπαν ότι έγινε κάποιο λάθος με τα χρήματα της σύνταξης.

Οι απατεώνες την ενημέρωσαν ότι ο ταμίας της τράπεζας της έδωσε κατά λάθος πλαστά χαρτονομίσματα και ότι αυτοί ήταν εκεί για να τα αντικαταστήσουν με τα γνήσια. Οι "μαϊμού" τραπεζικοί της ζήτησαν μάλιστα συγνώμη για την ταλαιπωρία και έφυγαν.

Φυσικά έγινε ακριβώς το αντίθετο και έτσι η γιαγιά βρέθηκε να έχει ολόκληρο το ποσό της σύνταξης σε πλαστά χαρτονομίσματα. Δυστυχώς όμως το κατάλαβε αργά, δηλαδή όταν πήγε να κάνει τα πρώτα της ψώνια.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρεφονηπιοκόμος στο Δήμο Θήβας

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή άλλων παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας», που εδρεύει στο Δήμο Θηβαίων, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

1 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, Κύπρου 3, Τ.Κ. 32200 Θήβα Ν. Βοιωτίας, υπόψη κ Μπάκα Κωνσταντίνου (τηλ. επικοινωνίας: 2262023970). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κληρώσεις και δώρα για όσους μαζεύουν αποδείξεις

Mε κληρώσεις και δώρα θα επιβραβεύει το Υπουργείο Οικονομικών όσους συγκεντρώνουν μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων.

Έτσι, εκτός από το χτίσιμο του αφορολόγητου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κερδίσουν αυτοκίνητα, ταξίδια ή σπίτια.

Μιλώντας στο Mega ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργοί Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη είπε ότι το τελικό σχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα και τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις θα καθοριστεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Για να συνδεθεί, ωστόσο, το αφορολόγητο με αποδείξεις από συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα θα πρέπει από τη μια οι καταναλωτές να έχουν κάρτα και από την άλλη επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν προμηθευτεί με τα απαραίτητα μηχανήματα POS.

Ένα από τα σχέδια που μελετά το υπουργείο προβλέπει ότι στην κλήρωση θα μπαίνουν και οι τουρίστες. Κάθε φορά που ο τουρίστας-πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη, θα στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου αυτόματα θα γίνονται κληρώσεις με πλούσια δώρα.

Για τη χρήση του πλαστικού οι παράγοντες του υπουργείου επιζητούν να θεσπίσουν ένα όριο αποδείξεων, που θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος. Θα υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων (σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα) που θα έχουν ειδικό βάρος για το αφορολόγητο.

Στην περίπτωση της χρεωστικής κάρτας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στο taxisnet το λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν για την εξόφληση των δαπανών τους. Η τράπεζα θα εκδίδει βεβαίωση με αναλυτικά στοιχεία για το κάθε είδος δαπάνης. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα εκδίδεται και αναλυτική βεβαίωση για το φορολογούμενο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοπικές βροχές και σκόνη σήμερα

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σήμερα, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακή βελτίωση.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια από νότιες  διευθύνσεις 5 τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι.
άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες το βράδυ.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές άβροχες τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, πιθανότητα ασθενών βροχών στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ