Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

SOS από το «κύμα» γρίπης που σαρώνει την Ελλάδα

Σε περίοδο επιτήρησης για τη εποχική γρίπη, η οποία ευθύνεται μέχρι στιγμής για τρεις θανάτους και 31 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μπαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι επιστήμονες του οποίου δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς παρατηρούν φέτος την εμφάνιση του στελέχους Η1Ν1 της γρίπης σε νεότερους ανθρώπους σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, τρεις άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της γρίπης στις 27 – 12 – 2015, στις 09 – 01 – 2016 και στις 11 – 01 – 2016. Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 35 ετών που κατέληξε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” στην Αθήνα και για άλλους δύο ασθενείς ηλικίας άνω των 70 ετών, με επιβεβαιωμένη γρίπη, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” της Αθήνας.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολόγιας Σωτήρης Τσιόδρας, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες φέτος, είναι το γεγονός ότι από τους 22 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται με επιπλοκές της γρίπης στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, αρκετοί είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών και έχουν προσβληθεί από το στέλεχος του ιού Η1Ν1. Όπως επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας, το στέλεχος του ιού έχει γίνει πιο επιθετικό για αυτό πλήττει συχνότερα και νέους ανθρώπους.

“Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή βαριά γρίπη θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στο γιατρό τους και να πάρουν αντιικά φάρμακα. Όσοι έχουν ηπιότερα συμπτώματα γρίπης καλό θα είναι να κάτσουν σπίτι τους, για να μην κολλήσουν και τους υπολοίπους”, είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιόδρας. Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ο ιός Η3Ν2 (που εντοπίστηκε σε ασθενή με γρίπη στην Λάρισα) να είναι “μεταλλαγμένος”, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

“Το στέλεχος της εποχικής γρίπης Η3Ν2 που είχε εμφανιστεί από πέρυσι και για το οποίο δεν υπήρχε εμβολιαστική κάλυψη, καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό καλύπτει και το στέλεχος Η1Ν1″. Όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσοι έχουν εμβολιαστεί φέτος με το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τους ανθρώπους που έχασαν μέχρι σήμερα τη ζωή τους από γρίπη στην Ελλάδα κανείς δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο ενώ από τους 31 που νοσηλεύτηκαν συνολικά σε ΜΕΘ μόνο δύο είχαν κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένουν σε επιφυλακή, παρατηρούν το φαινόμενο της εποχικής γρίπης που φαίνεται ότι άρχισε να τους απασχολεί πιο έντονα μετά το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου και εκτιμούν ότι το κύμα της εποχικής γρίπης θα αρχίσει να κορυφώνεται από το τέλος του μήνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Ε.Κ.Λιβαδειάς για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

        
                                            ΚΑΛΕΣΜΑ

 Μετά τη νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα ασφαλιστικά δικαιώματα Εργαζομένων , Αγροτών , Μικρομεσαίων , Αυτοαπασχολούμενων και Συνταξιούχων καλούμε όλους σε δυναμική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιούν τα Συνδικάτα στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Γενάρη 2016 και ώρα 12.00΄ στην Πλατεία Ομόνοιας.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, Αγρότες , Συνταξιούχοι, Μικρομεσαίοι, Αυτοαπασχολούμενοι , Άνεργοι, παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια, το μέλλον των παιδιών μας, τη ζωή που μας ανήκει.
Το μέλλον ανήκει σε μας που το κτίζουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

Για  το Συλλαλητήριο θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Ζάππειο το Σάββατο 16 /1/2016 στις 9.30΄το πρωί.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη!


ΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  ΦΟΡΕΙΣ

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς
Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς
Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
Σωματείο Οικοδόμων Λιβαδειάς
Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Βοιωτίας


                                           Το  Δ.Σ.                                 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΠΑ: Σχέδιο για προμήθεια φυσικού αερίου σε Στερεά Ελλάδα



    Σχέδιο για προμήθεια φυσικού αερίου σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δίκτυα, με τη μεταφορά του δια θαλάσσης ή οδικώς σε υγροποιημένη ή συμπιεσμένη μορφή, εκπονεί η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θόδωρος Κιτσάκος.



Οι Περιφέρειες στις οποίες αναμένεται να εφαρμοστεί σε πρώτη φάση το σχέδιο, είναι η...  Στερεά Ελλάδα και η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, με ορίζοντα υλοποίησης το 2018.
Μιλώντας σε εκδήλωση, ο κ. Κιτσάκος ανέφερε ότι τα σχέδια εκπονούνται σε συνεργασία με τις Περιφέρειες που θα αναλάβουν και μέρος του κόστους για την κατασκευή των απαιτούμενων δικτύων διανομής του αερίου στους τελικούς καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η ΔΕΠΑ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική Gazprom για την οριστικοποίηση του ύψους της ρήτρας που θα καταβληθεί, λόγω των χαμηλών καταναλώσεων του 2014, η οποία θα επηρεάσει και τις τιμές πώλησης του αερίου.
Για το 2015, η πρώτη εικόνα είναι ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα, καθώς οι καταναλώσεις ήταν μεγαλύτερες, λόγω αυξημένης ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο. Στη διαιτησία βρίσκεται η διαφορά με την τουρκική BOTAS, από την οποία, επίσης, η ΔΕΠΑ αγοράζει αέριο με προοπτική έκδοσης της απόφασης ως τις 30 Ιουνίου.
Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την εταιρεία, ο κ. Κιτσάκος εξήγησε ότι διαμορφώνονται στα 190 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται από τη Βιομηχανία Λιπασμάτων (90 εκατ.), την ΟΣΥ (λεωφορεία με 23 εκατ.) και τη Βιομηχανία Ζάχαρης (10 εκατ.). Στόχος της ΔΕΠΑ, όπως τονίστηκε, είναι να διατηρηθούν οι εταιρείες εν ζωή, αλλά και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντά της με την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων.
Τόνισε, εξάλλου, ότι το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς επιτρέπει σε πελάτες της ΔΕΠΑ να αγοράζουν φυσικό αέριο από δημοπρασίες και να μεταπωλούν ποσότητες σε άλλες επιχειρήσεις, αποσπώντας έτσι σημαντικό μερίδιο αγοράς.
Αναφερόμενος στις διεθνείς διασυνδέσεις, ο κ. Κιτσάκος επικέντρωσε το ενδιαφέρον στην Ιταλία, λόγω μεγέθους αγοράς, αλλά και του πλεονεκτήματος που αποτελεί για τη ΔΕΠΑ η ύπαρξη κοινής εταιρείας με την ιταλική EDISON.
Σε ό,τι αφορά τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό για τον οποίο υπεγράφη πρόσφατα στη Σόφια η τελική επενδυτική απόφαση, ανέφερε ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της διερεύνησης του ενδιαφέροντος της αγοράς για προμήθεια αερίου από τον αγωγό, που είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Από το συγκεκριμένο «market test» θα εξαρτηθεί και η συμμετοχή της ΔΕΠΑ στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου που σχεδιάζεται στην Αλεξανδρούπολη.
Ο κ. Κιτσάκος δήλωσε τέλος ανοιχτός στην προοπτική εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταπολεμά την γραφειοκρατία ο Μπακογιάννης

Σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με στόχο την μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπορεί και συνεχίζει να αναπτύσσει τις εφαρμογές της τεχνολογίας προς όφελος όλων των πολιτών.

Η ψηφιακή υπογραφή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι γεγονός, με πάνω από το 80% των υπαλλήλων της να κάνει χρήση αυτής. Έτσι λοιπόν, 515 από τους 645 υπαλλήλους διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, να έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος διεκπεραίωσης των διαδικασιών και ταυτόχρονα να έχει αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας της επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην πλήρη εφαρμογή των διαδικασιών που επιτρέπουν την ηλεκτρονική διακίνηση όλων των υπηρεσιακών εγγράφων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε για το θέμα:

«Είμαστε υπερήφανοι, γιατί καταφέρνουμε ένα μεγάλο πλήγμα στον εφιάλτη του δημοσίου αλλά και των πολιτών, τη γραφειοκρατία. Επιθυμία και στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών για να μπορούν επιτέλους οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία και κόστος. Σε αυτή την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό μας, έχουν δουλέψει πολλοί συνεργάτες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Τους ευχαριστώ όλους ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Τη δολοφόνησε ο άντρας της-βίντεο

Τραγικός είναι ο επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, η οποία από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου θεωρούνταν αγνοούμενη από το σπίτι της στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η Αστυνομία εντόπισε νεκρή την μητέρα τριών παιδιών σε χωράφι του συζύγου της, όπου λίγη ώρα νωρίτερα ξεκίνησαν έρευνες παρουσία του ίδιου και του πεθερού της άτυχης γυναίκας.

Αμέσως συνελήφθη ο σύζυγός της ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 37χρονης και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομολόγησε ότι αυτός την σκότωσε και κατόπιν την έθαψε στο χωράφι του, φροντίζοντας να καλύψει τα ίχνη του με τη φρέζα, ισιώνοντας το χώμα.

Δράστης ο ίδιος ο σύζυγός της, ο οποίος για να θολώσει τα νερά , όλες αυτές τις ημέρες, εμφανιζόταν συντετριμμένος και μετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της. Οπως ομολόγησε στην αστυνομία, την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια το Σάββατο το βραδυ έπειτα από τσακωμό, και ενώ παιδιά κοιμούνταν δίπλα, και στη συνέχεια την μετέφερε με το αυτοκίνητο στο χωράφι του και την έθαψε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτήμα, ιδιοκτησίας του συζύγου της, στον δρόμο προς το φράγμα Πολυφύτου, είχε «φρεζαριστεί» πριν λίγες μέρες, γεγονός που κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας.
Το χρονικό της εξαφάνισης

Η εξαφάνιση της 37χρονης μητέρας τριών παιδιών, με καταγωγή από το Πέραμα του Πειραιά, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Βελβεντού, αλλά και της ευρύτερη περιοχής της Κοζάνης.

Η γυναίκα έφυγε από το σπίτι της το Σάββατο, λέγοντας στον σύζυγό της ότι πηγαίνει μία βόλτα, όμως δεν επέστρεψε.

Από το πρωί της Δευτέρας, δυνάμεις της αστυνομίας, το παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και οι κάτοικοι του χωριού, χτένιζαν κυριολεκτικά την περιοχή.

Κάτοικοι του Βελβεντού αναφέρουν ότι τελευταία φορά που είδαν την 37χρονη ήταν στις 9:00 το πρωί της Κυριακής. Έκτοτε δεν την είδε κανείς. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πορτοφόλι, το κινητό της τηλέφωνο και διάφορα άλλα προσωπικά της αντικείμενα βρίσκονται στο σπίτι.

Επιπλέον, στην οικία όπου ζούσε με τον άνδρα και τα τρία παιδιά της άφησε τις πατερίτσες που χρησιμοποιούσε για να περπατά, καθώς έχει νάρθηκα στο δεξί της πόδι μετά από ένα τραυματισμό που υπέστη.



Η στιγμή της σύλληψης του συζυγοκτόνου - Μέσα στο χωράφι που έθαψε τη γυναίκα του

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Βοιωτία για οπλοκατοχή, ναρκωτικά, λαθραίο καπνό και άλλα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στην Άμφισσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φωκίδας, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, για κλοπή χρηματικού ποσού και χρυσαφικών, μετά από διάρρηξη σε οικία στην ανωτέρω περιοχή. Τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπής κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, ενώ από τους αστυνομικούς αναζητείται για συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός του.

Πέντε (5) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός στην Οινόη Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και (500) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.


Ημεδαπός στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας του 3ου Τακτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών, για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Δύο (2) αλλοδαποί και ειδικότερα ένας στη Χαλκίδα και ένας στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία.

Εννέα (9) αλλοδαποί και ειδικότερα τέσσερις στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, τρεις σε περιοχές της Εύβοιας (Κήρινθος & Αλιβέρι), από αστυνομικούς των Γ’ & Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ένας στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τέλος, τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, ένας ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, καθώς και ένας αλλοδαπός στο Αχλάδι Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Καταβολή προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2015

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2015, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτος Ορεινός Αγώνας "ΛΕΒΑΔΟΣ", την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η Οργανωτική Επιτροπή του πρώτου ορεινού αγώνα “ΛΕΒΑΔΟΣ”, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στην πιο όμορφη περιοχή της Λιβαδειάς, με πρωτοβουλία του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς, την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, υπόσχεται στους μετέχοντες πως θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές, 23,5 και 9,5 χλμ, με αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο, στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ).
Τρεχούμενα νερά, αιωνόβιοι πλάτανοι, πέτρινα γεφύρια, παλιά βιομηχανικά κτίρια και μικροί καταρράκτες συνθέτουν το εξαιρετικό τοπίο της περιοχής.
Η περιοχή της Κρύας, όπου βρίσκονται οι πηγές του ποταμού Έρκυνα  ο οποίος διασχίζει την πόλη της Λιβαδειάς, αποτελεί τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους, όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση.
Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει το φαράγγι του ΞΕΡΙΑ, περνώντας από το ανοικτό πέτρινο θέατρο, ανηφορίζει στα 400 σκαλοπάτια που οδηγούν στο εκκλησάκι του Αγ. Μηνά και συνεχίζει στο βουνό, μέσα από μονοπάτια δάσους με πεύκα και έλατα και φθάνει στον Προφήτη Ηλία, με υψόμετρο 905 μ., απ’ όπου η θέα προς την πόλη με φόντο τον χιονισμένο Παρνασσό, συνθέτουν μία ανεπανάληπτη εικόνα.
Λεπτομέρειες για την διαδρομή, την εγγραφή, το δικαίωμα συμμετοχής και τα διαδικαστικά μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο  http://akolevados.webnode.gr/ ή να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 6932222453 κ. Πολατσίδης Χρήστος, 22610 21100 ΑΚΟΛ και 22613 50834 Δήμος Λεβαδέων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Α. Ρ. Κ. ΘΗΒΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ
Τα πρώτα βήματα γραφής ενός μη νόμιμου Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απόβλητων αρχίζουν να γράφονται ερήμην του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Θήβας. Πληροφορηθήκαμε παραπλεύρως ότι επίκειται η μεταφορά 1500 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο στον ΧΥΤΑ Θήβας.
 Ο Δήμαρχος είναι ενήμερος; Έδωσε την συγκατάθεση του εφόσον συμμετέχει στο Δ.Σ. του εν λόγω Φορέα;
Μετά από αυτά τι άλλα θα επακολουθήσουν;
Το ΑΡΚ Θήβας καταγγέλλει την απόφαση αυτή για την μεταφορά των απορριμμάτων του Πύργου στην πόλη μας και απαιτεί την πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος αυτού καθώς επίσης και την συζήτηση του θέματος της χρηματοδότησης του Δήμου προς τον μη- νόμιμο Περ. Φο.Δ.Σ.Α. μετά την ένσταση της Αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλούσιο και παραγωγικό έργο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το 2015

Το πλούσιο και παραγωγικό έργο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το 2015 επιβεβαίωσαν στην πρώτη συνάντησή τους, με το νέο έτος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό της Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2016 στη Λαμία. Ο κ. Υπερήφανος, πριν από την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, ευχήθηκε εγκάρδια για το νέο έτος και ευχαρίστησε το σώμα του Δ.Σ. αλλά και το προσωπικό για την άψογη συνεργασία τους, μέσα από την οποία «λύθηκαν πολλά θέματα που απασχολούσαν την ΠΕΔ για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική υποστήριξη των Δήμων σε διάφορους τομείς» όπως είπε χαρακτηριστικά.
 «Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, που δουλεύει παραγωγικά για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης και φέρνει αποτελέσματα. Άλλωστε, ένα συλλογικό όργανο όπως είναι η Π.Ε.Δ. θα ήταν αδύνατο να πετύχει χωρίς να υπάρχει συνεργασία.  Κατά τον χρόνο που πέρασε δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πετύχαμε πράγματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το 2016 θα προσφέρουμε πολλά περισσότερα. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στις προσπάθειες των Δήμων και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο κ. Υπερήφανος.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά που όλο το 2015 στηρίξατε τις αποφάσεις που λάβαμε και φέρατε θέματα στο συμβούλιο που έπρεπε λυθούν, με μοναδικό κίνητρο την προσφορά στους δημότες μας, τους Δήμους μας και την Στερεά Ελλάδα γενικότερα. Υπήρξαμε διεκδικητικοί σε ό,τι αφορά τα θέματά μας απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση, ήμασταν παρόντες σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της Αυτοδιοίκησης και θεωρώ πως η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αποκτά μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο ισχυρή φωνή» κατέληξε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος.
Ακολούθως, στον άτυπο αυτό «απολογισμό» του 2015, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γιώργος Καπεντζώνης, μίλησε για «μια ουσιαστική χρονιά, με θετικό πρόσημο, αφού το σημερινό Δ.Σ. κατάφερε και έδωσε λύσεις σε πολλά θέματα που για χρόνια δεν τα ακουμπούσε κανείς».
Ο διάλογος συνεχίστηκε και με την εισαγωγή του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης που είχε να κάνει με τις προτάσεις επί του  Προγράμματος Δράσης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που θα επικεντρωθεί στην «ενίσχυση» της κοινωνικής αλληλεγγύης της ΠΕΔ προς τους Δήμους, ενώ ακούστηκαν και συγκεκριμένες δράσεις που θα αρχίσουν να εξελίσσονται το 2016. Το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τέλος, επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε και ο Προϋπολογισμός Εσόδων – Εξόδων της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2016.
Η πρώτη συνεδρίαση του 2016 ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και το μοίρασμα στα μέλη του Δ.Σ.  συμβολικών χειροποίητων γουριών που δημιούργησε η Δ/ντρια της ΠΕΔ κα Γεραντώνη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος κυβερνά αυτή την πόλη;


Ο φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας, ενέκρινε την μεταφορά 1500 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο στο ΧΥΤΑ της Θήβας, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του ο ιστότοπος NEWSIT.
Περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις και την ενημέρωση του Δημάρχου Θήβας.

Ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς αποφασίζει χωρίς καν την ενημέρωση και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θήβας; Πόσο μάλλον την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας;

Ο Δήμαρχος πρέπει να λογοδοτήσει αν ισχύει τέτοια απόφαση. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της πλειοψηφίας (όχι μόνο της παράταξης του Δημάρχου) του δημοτικού συμβουλίου, έχουν αποδεχθεί την μεταφορά απορριμμάτων από Αταλάντη, Νοτιοανατολική Εύβοια και Κυκλάδες, γεγονότα για τα οποία έχουμε ενημερώσει έγκαιρα, αλλά και έχουμε εναντιωθεί σθεναρά.

Να σταματήσει τώρα, η υποδοχή απορριμμάτων από άλλες περιοχές στο ΧΥΤΑ της Θήβας.

Να δοθούν απαντήσεις για το ρόλο του ΦΟΔΣΑ, της ΔΕΠΟΔΑΘ και την αδιαφάνεια στη λειτουργία τους. Αν είναι αληθές το δημοσίευμα, τι ρόλο παίζει η δημοτική αρχή της Θήβας;
Ποιοι είναι οι «υπηρεσιακοί παράγοντες» που εκτιμούν τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ, προκειμένου να μεταφέρουν σύμμεικτα σκουπίδια από άλλες περιοχές; Πόσο καιρό θα διαρκεί η εναπόθεση; Υπάρχουν και άλλες περιοχές που ετοιμάζονται να μεταφέρουν εδώ τα σκουπίδια τους;
Ποιοι ετοιμάζουν ως χώρο υποδοχής απορριμμάτων από όλη την Ελλάδα το ΧΥΤΑ της Θήβας;
Πώς ο ΦΟΔΣΑ παίρνει αποφάσεις για μεταφορά απορριμμάτων στη Θήβα, ενώ αμφισβητείται ευθέως η νομιμότητα σύστασης του; Υπάρχουν μήπως συμφωνίες συμψηφισμών;
Το ερώτημα που τίθεται ευθέως είναι:

Ποιος κυβερνά αυτή την πόλη;

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ



 Η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση Συριζα-Αν.Ελ προχωράει και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς επίσης και  σε νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις ,που αφορούν σε όλη την ελληνική κοινωνία.
 Μέσα από αυτή, ολοκληρώνεται η μετατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού από δημόσιος, κοινωνικός, αναδιανεμητικός και αλληλέγγυος, σε ιδιωτικο-οικονομικό και κεφαλαιοποιητικό.Οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα. Ταυτόχρονα, διευρύνονται οι ταξικές ανισότητες, αφού «ανοίγει» το δρόμο προς την ιδιωτική ασφάλιση για όλους όσοι… έχουν και μπορούν.
Επιπλέον ισοπεδώνονται πολλές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του κεφαλαίου, το οποίο θα συνεχίζει να φοροδιαφεύγει και να εισφοροδιαφεύγει ενισχύοντας παράλληλα τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές και σε όλους όσους τις εφαρμόζουν. Παλεύει για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Καλεί τα μέλη του , όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να δώσουν το δυναμικό τους «παρών» στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα. Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και  λαός, απέναντι σε παλιούς και νέους εκβιασμούς κι αυταπάτες, να αντιτάξει την οργάνωση της πάλης του, να συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος, με κατεύθυνση τη συνολική ανατροπή των πολιτικών που μας διαλύουν τη ζωή.
.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιατρός Εργασίας στην εταιρεία Αλουμίνιον στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας


Η Εταιρεία Αλουμίνιον της Ελλάδος ζητά να προσλάβει Ιατρό Εργασίας με σχέση μισθωτής εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το Εργοστάσιο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.

Κύριες Αρμοδιότητες :

     Η διενέργεια περιοδικών ιατρικών εξετάσεων του προσωπικού της Εταιρείας.
     Ο ιατρικός έλεγχος των εργαζομένων της εταιρείας κατά την πρόσληψή τους ή την αλλαγή θέσης εργασίας τους.
     Καταγραφή των στοιχείων των ιατρικών ελέγχων στην ατομική καρτέλα του κάθε εργαζομένου.
     Εκτίμηση της καταλληλότητας των εργαζομένων για τη συγκεκριμένη εργασία.
     Παροχή ιατρικής συνδρομής σε οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να προκύψει .
     Παροχή πρώτων βοηθειών σε ατυχήματα και έκτακτα περιστατικά .
     Επισκέψεις στους χώρους εργασίας και επεξεργασία προτάσεων για βελτίωση των συνθηκών εργασίας .

Προσόντα:

     Πτυχίο Ιατρικής με απόκτηση τίτλου ειδικότητας της Ιατρικής της Εργασίας
     Άδεια άσκησης Ιατρικού επαγγέλματος
     Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας
     Καλή γνώση Η/Υ
     Μέχρι 45 ετών

Προσφέρονται :

Άριστο περιβάλλον εργασίας, ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, ασφαλιστική κάλυψη Ιατρική – Νοσοκομειακή και στέγαση στον Οικισμό της Εταιρείας.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός ρώτησε τον υπουργό: Ε, μπάρμπα, για πού το ‘βαλες;


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αποφάσισε να κάνει αιφνιδιαστική επίσκεψη. Για να μην καταλάβει κανείς την παρουσία του, ο υπουργός έφτασε στο τμήμα χωρίς συνοδεία και με το προσωπικό του αυτοκίνητο.

Αφού έφτασε στο τμήμα, μπήκε μέσα χωρίς κανείς να τον σταματήσει, χωρίς κανείς να τον ρωτήσει τι θέλει. Κατευθύνθηκε λοιπόν στο γραφείο του διοικητή. Και εκεί, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν αστυφύλακα. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ασχολήθηκε μαζί του.

Ο υπουργός φορούσε ένα σακάκι χωρίς γραβάτα και ο αστυνομικός θεώρησε σωστό και ευγενικό να τον ρωτήσει «ε, μπάρμπα, για που το έβαλες;». Ούτε εκείνος όμως περίμενε αυτό που άκουσε: «Είμαι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του, ανοίγει η πόρτα και "πετάγονται" ο διοικητής και ο υποδιοικητής: «Κύριε υπουργέ μου, τι θα θέλατε;» του είπαν σχεδόν με μια φωνή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα γίνεται με χρέωση καρτών η πληρωμή όλων των φόρων



   Με χρέωση της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας απευθείας μέσω του συστήματος Taxisnet θα μπορούν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τις οφειλές τους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, η εφαρμογή για την πληρωμή φόρων με χρέωση καρτών μέσω του Taxisnet θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή τους την οφειλή και το ποσό που θέλουν να πληρώσουν με την πιστωτική ή τη χρεωστική τους κάρτα, χωρίς να ταλαιπωρούνται μπροστά στα γκισέ των τραπεζών.

Με τον τρόπο αυτόν, αναμένεται να διευκολυνθούν οι πολίτες αλλά και να εκλείψει το φαινόμενο των υπερεισπράξεων που παρατηρείται σήμερα, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής, με αποτέλεσμα να πληρώνουν μεγαλύτερα ποσά φόρων από αυτά που οφείλουν.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, η ΓΓΔΕ και ειδικότερα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ, με το ποσό που συμψηφίστηκε να φτάνει τα 10,37 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπερεισπράξεων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη «Ταυτότητα Οφειλής». Η Δ.ΗΛΕ.Δ συμψήφισε εκκρεμή ποσά οφειλετών τα οποία είχαν προκύψει από διπλές πληρωμές, πληρωμές με λανθασμένες ταυτότητες οφειλών, πληρωμές με ταυτότητες οφειλών οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν σε οφειλόμενο φόρο, και ποσά που ξεπερνούσαν το ανοιχτό υπόλοιπο που εμφανιζόταν στην προσωποποιημένη τους πληροφόρηση, με χρέη που αφορούσαν μια και μοναδική οφειλή τους (π.χ. ΕΝΦΙΑ). Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την απευθείας χρέωση της κάρτας του φορολογούμενου μέσα από το σύστημα Taxisnet, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει τον πολυψήφιο κωδικό της «Ταυτότητας Οφειλής», οπότε η πιθανότητα χρέωσης του ποσού με λάθος κωδικό θα έχει εκμηδενιστεί.

Επίσης ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας χθες σε ερωτήσεις βουλευτών ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει νέα τροποποίηση του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, επί κατασχέσεων απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, δεν χωρεί κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό, επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 1/2 του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού των 1.500 ευρώ. Το ακατάσχετο των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό έχει οριστεί στα 1.250 ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.

Στην περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, απαιτείται η γνωστοποίησή του με την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης.

Ακατάσχετο όριο

    Ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας χθες σε ερωτήσεις βουλευτών ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει νέα τροποποίηση του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων.
    Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, επί κατασχέσεων απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, δεν χωρεί κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.
    Το ακατάσχετο των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό έχει οριστεί στα 1.250 ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι έγινε η «πρόβα γάμου» Μπακογιάννη – Κοσιώνη (φωτο)

Στο χωριό Γοριανάδες, κοντά στο Καρπενήσι σε σαλέ που διατηρεί η οικογένεια Μπακογιάννη σε υψόμετρο 840 μέτρων, μέσα σε ελατόδασος, έγινε την Πρωτοχρονιά η «πρόβα γάμου» μεταξύ του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και της γνωστής τηλεπαρουσίαστριας Σίας Κόσιωνη. Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες η Σία Κοσιώνη παρουσία της οικογένειας Μπακογιάννη – Μητσοτάκη αλλά και πολλών φίλων ανέλαβε το ρόλο της οικοδέσποινας και με   τις συμβουλές γνωστού σεφ των Αθηνών ετοίμασε το γιορτινό τραπέζι.
Όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, οι δυο τους αναμένεται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησιάς μέσα στο 2016. Άλλωστε, δεν θεωρείται τυχαίο ότι εκτός από τις φωτο στο Καρπενήσι κατά την «πρόβα γάμου», λίγες ημέρες αργότερα δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες από τη βόλτα της Σίας Κοσιώνη με την 6χρονη κόρη του Κώστα Μπακογιάννη στο Κολωνάκι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και βροχές -Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Aνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου .

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταζητούμενος έστειλε στην αστυνομία φωτογραφία του... γιατί δεν του άρεσαν εκείνες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα!



    Τη δυσαρέσκεια του για τις κακές φωτογραφίες αρχείου που δημοσίευσε η αστυνομία εξέφρασε ένας άνδρας από το Οχάιο, καταζητούμενος για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, στέλνοντας μια... καλύτερη φωτογραφία, με τον ίδιο σε ένα αυτοκίνητο.
Το αστυνομικό τμήμα της...Λάιμα είχε αναρτήσει δύο φωτογραφίες του 45χρονου Ντόναλντ «Τσιπ» Πιου, 45 ετών, αφού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επειδή δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να δικαστεί για την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.
«Ιδού μια καλύτερη φωτογραφία, αυτή εκεί είναι απαίσια» έγραψε ο Πιου στέλνοντας μια «selfie» στην οποία εμφανίζεται με γυαλιά ηλίου, αφήνοντας έκπληκτους τους αστυνομικούς.
Η αστυνομία ευχαρίστησε τον καταζητούμενο μέσω Facebook και τον κάλεσε να εμφανιστεί στο τμήμα.
Ο Πιου εκτιμάται ότι εμπλέκεται σε διάφορες άλλες υποθέσεις, όπως για βανδαλισμό και εμπρησμό.
Μπορεί να μην εμφανίστηκε ακόμα ενώπιον των αρχών, ωστόσο μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο δήλωσε ενθουσιασμένος που η φωτογραφία του και η ιστορία του έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ