Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Αναζητούνται μαθητές ...ιδιοφυΐες από το Ανατόλια σε ολόκληρη την Ελλάδα



    Μικρές ιδιοφυΐες αναζητούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα!
    Εως τις 21 Ιανουαρίου οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά/CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου, που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 31 Ιανουαρίου 2016.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες από... Β΄ δημοτικού έως και Γ΄ γυμνασίου.

Το CTY του διεθνούς φήμης πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με στόχο να αναδείξει χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητές τους.

Μέσα από τη συνεργασία του πανεπιστημίου Johns Hopkins με το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το CTY Greece ξεκίνησε το 2013 τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Από τότε έως το 2015 περισσότεροι από 3.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου, σε 14 πόλεις, που δίνουν πρόσβαση στα προγράμματα του κέντρου.

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κέντρου http://www.cty-greece.gr/el. Επίσης μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2310332625 και 2310398253.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζήτησε 100.000 ευρώ από αγρότη στη Θήβα για να ξεμπλόκαρει χρήματα από προγράμματα ΕΣΠΑ



Κύκλωμα με την κάλυψη του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηθεί, το οποίο ζητούσε μίζες για επιτάχυνση χρηματοδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ.

 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει  το CNN Greece, oι αστυνομικές αρχές χαρτογραφούν μεγάλο κύκλωμα που χρηματιζόταν και δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί, να λειτουργούσε υπό την κάλυψη του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία,  ο οποίος συνελήφθη να έχει ζητήσει 100.000 ευρώ από αγρότη στη Θήβα για να ξεμπλόκαρει χρήματα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Για την υπόθεση, ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές, οι οποίες φρόντισαν και να δέσουν την υπόθεση. Έδωσαν στον καταγγέλλοντα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία και θα παρέδιδε στον καταγγελλόμενο. Το ραντεβού έγινε στη Βαρβάκειο αγορά όπου παρέλαβε το ποσό που ζήτησε από τον επιχειρηματία.

Ακολούθησε η άμεση επέμβαση των αρχών και οι αδιάφθοροι που τον παρακολουθούσαν, τον συνέλαβαν. Όπως διαπιστώθηκε εργάζεται στα κεντρικά γραφεία τράπεζας και είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Ιανουαρίου στην Αρκαδία με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (13-1-2016), σε περιοχή της Αθήνας, 60χρονος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον πέντε (5) υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και μια φοροτεχνικός, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Τα παραπάνω άτομα δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου, ενώ επιπλέον εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμα ατόμου, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πρόσφατη καταγγελία ημεδαπού, σχετικά με αίτημα ένταξής του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. για φωτοβολταϊκά, που εκκρεμούσε από το έτος 2011, με χρηματοδοτούμενο ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από την άνοιξη του 2014, σε επαφή που είχε αρχικά με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, του ζήτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων 5.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του.

Στη συνέχεια ο καταγγέλλων παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν ομοίως για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Τελικά ένας από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, παρέπεμψε τον καταγγέλλοντα στον συλληφθέντα τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος για την μεσολάβησή του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ κατ’ απαίτησή του άλλες 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, χθες το πρωί σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αθήνας.

Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα (14-01-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
cnn.gr
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ. ΘΗΒΑΣ:ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ   ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2016 - ΩΡΑ 12.00, ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ


 Το Εργατικό Κέντρο Θήβας,  καλεί τους εργαζόμενους  και τα σωματεία της  περιοχής, να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  για την υπεράσπιση της Δημόσιας, Καθολικής και Δωρεάν Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διάσωση των συντάξεών μας.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εντάσσεται στην Κυβερνητική δέσμευση του 3ου Μνημονίου,  που ορίζει ότι η συνταξιοδοτική  δαπάνη  κατά τη διάρκεια της 2ετίας (2015 -2016) θα πρέπει να μειωθεί κατά 2,5 δισ. Ευρώ.

Το νομοσχέδιο είναι η αρχή  της ολοκλήρωσης της μετατροπής του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης, από Δημόσια, Κοινωνική, Αναδιανεμητική και Αλληλέγγυα, σε ένα ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό σύστημα Ασφάλισης.

Πρόκειται για μια νομοθετική παρέμβαση που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και οδηγεί αναπότρεπτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και μόνο όσους έχουν και μπορούν να ενταχθούν σ΄ αυτήν, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες.

 Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 1.   Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων.

2. Ένα δημόσιο και καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, με καθορισμένες παροχές το οποίο θα καταβάλει με την εγγύηση του κράτος αξιοπρεπείς συντάξεις.

3. Την επαναφορά της 35ετίας και όριο ηλικίας τα 58 χρόνια και της 37ετίας χωρίς όριο ηλικίας για την καταβολή πλήρους σύνταξης σε όλους τους ασφαλισμένους, σε παλιούς και νέους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση το μέσο όρο της καλύτερης πενταετίας της τελευταίας δεκαετίας και με το 80% αναπλήρωση. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δεν χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, επαγγελματικούς κλάδους και χώρους εργασίας,

4.  Τη διατήρηση του θεσμού των ΒΑΕ.

5. Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από πρόσθετους κρατικούς και κοινωνικούς πόρους.

6. Τη διεύρυνση επιδομάτων υγείας- πρόνοιας &  την  προστασία της μητρότητας.

Όσο όμως η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και απορρυθμίζονται, η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία διευρύνονται και οι μισθοί αποτελούν φιλοδωρήματα, ενώ οι ΣΣΕ δεν ισχύουν και η λιτότητα παγιώνεται, τόσο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα διαλύεται και οι συντάξεις θα αποτελούν προνοιακά επιδόματα, αφού κανένας εργαζόμενος δεν θα συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης και λήψης ακόμη και αυτών των πετσοκομμένων συντάξεων.



Η συνέχιση του αγώνα μας είναι μονόδρομος!
Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016,
στις 12.00 και  συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Ομονοίας.

Τα λεωφορεία  θα αναχωρήσουν από το  ΚΤΕΛ  ΘΗΒΑΣ στις 8:00 π.μ το ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1/2016
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στους πέντε οι νεκροί από τη γρίπη -35 στην εντατική

Στους πέντε ανήλθαν οι θάνατοι από τη γρίπη ενώ 35 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από γρίπη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθεί να αυξάνεται στην χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α (Η1Ν1), και όπως αναφέρεται το στέλεχος αυτό επικρατεί σε όλη την Ευρώπη και αυτό θεωρείται αναμενόμενο, λόγω του ότι κατά την περσινή περίοδο γρίπης επικράτησαν τα στελέχη Α(Η3Ν2) και Β του ιού της γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες και επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή προληπτικών μέτρων τα οποία είναι τα εξής:

     Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος.
    Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν σύμπτωμα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
     Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων γιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης. Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από τη γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές. Λόγω της κυκλοφορίας του πανδημικού στελέχους οι γιατροί καλούνται να είναι ευαισθητοποιημένοι για την έγκαιρη χορήγηση θεραπείας.
    Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ απο την ΕΛΜΕ Βοιωτίας για το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ

      Η  ΕΛΜΕ  Βοιωτίας αποφάσισε   σε συντονισμό με άλλα σωματεία του Νομού Βοιωτίας να συμμετάσχει στο   παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Αθήνα.

      Μετά τη νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα ασφαλιστικά δικαιώματα Εργαζομένων , Αγροτών , Μικρομεσαίων , Αυτοαπασχολούμενων και Συνταξιούχων καλούμε όλους σε δυναμική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιούν τα Συνδικάτα στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Γενάρη 2016 και ώρα 12.00΄ στην Πλατεία Ομόνοιας.

    Συνάδελφοι εργαζόμενοι, Αγρότες , Συνταξιούχοι, Μικρομεσαίοι, Αυτοαπασχολούμενοι , Άνεργοι, παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια, το μέλλον των παιδιών μας, τη ζωή που μας ανήκει.

Το μέλλον ανήκει σε μας που το κτίζουμε.



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη!



  Για  το Συλλαλητήριο θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Ζάππειο το Σάββατο

16 /1/2016 στις 9.30΄το πρωί.



Διαδρομή και στάσεις:

ώρα 9.30:    Λιβαδειά (Ζάππειο)

ώρα 10:00:    Αλίαρτος  (Δημαρχείο)          

ώρα 10.30:    Θήβα ( 2Ο  Λύκειο Θήβας)

ώρα 11.00:  Σχηματάρι (στάση ΚΤΕΛ)



ΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  ΦΟΡΕΙΣ

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς

ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Σωματείο Οικοδόμων Λιβαδειάς

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Βοιωτίας



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Η  Γραμματέας

                Πάγκαλος Ιωάννης                                                                 Χαλιμούρδα Αντιγόνη
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές ταινίες θα προβληθούν στον Κινηματογράφο Θήβας από 14 έως 27 Ιανουαρίου




ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

STAR WARS – Η δύναμη ξυπνάει

Από Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ώρα Προβολής 21:15


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ

Από Πέμπτη 21 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ώρα προβολής 18:30 (παιδικό)


ΝΟΤΙΑΣ

Από Πέμπτη 21 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ώρα προβολής 21:15
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη βασάνισε μέχρι θανάτου


Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, από το Βελβεντό σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής. Ωστόσο εντοπίστηκαν εκχυμώσεις στον πρόσωπο και στα μάτια, πιθανότητα λόγω λόγω χτυπημάτων από το συζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια την έπνιξε.

Οπως λέει η συνηγόρος της οικογένειας του θύματος, υπάρχει τραυμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού ενώ  ο θάνατος προήλθε από ασφυξία και όχι απο στραγγαλισμό, ενδεχομένως με μαξιλάρι.

Ο συζυγοκτόνος, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου.

Λεπτομέρειες-σοκ έδωσε στη δημοσιότητα και η αστυνομία. Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Χρήστου, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας Μακεδονίας, ο συζυγοκτόνος έλεγε ότι δεν ήξερε τίποτα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ έσκαβαν στο χωράφι.

Η εκτίμηση πάντως των αστυνομικών είναι ότι ο 40χρονος Τάσος Τσιουχάρας δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία, ενω επίσης εκτιμούν ότι δεν είχε συνεργούς. Για τον πατέρα του εξηγούν ότι τον κρατούν με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, φοβούμενοι μη γίνει κάποιο άλλο κακό.



Παντως η οικογένεια της Ανθής επιμένει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Το ζευγάρι είχε βρεθεί στην Αθήνα, όπου ζούσαν οι γονείς της αδικοχαμένης γυναίκας, για να περάσουν μαζί τις γιορτές. Οι καβγάδες τους ήταν συνεχείς και πολύ έντονοι. Αμέσως μόλις γύρισαν στην Κοζάνη, ο Τάσος μετακίνησε τον βράχο στο χωράφι του και η οικογένεια εκτιμά ότι αυτό δείχνει τι είχε στο μυαλό του.
Η ομολογία - φρίκη του συζυγοκτόνου

«Μόλις σταμάτησε να αναπνέει, πήγα στο διπλανό δωμάτιο για να δω αν είχαν ξυπνήσει τα παιδιά. Κοιμόντουσαν, ενώ και οι γονείς μου που ήταν στο κάτω διαμέρισμα δεν είχαν ακούσει τις φωνές της. Έπειτα σκέφτηκα πως θα εξαφανίσω το πτώμα» ήταν οι πρώτες φράσεις του δολοφόνου της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, όταν πλέον οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να τεκμηριώσουν τα στοιχεία της ενοχής του.

Ο δράστης ομολόγησε την ενοχή του μετά από 20 ώρες ανάκριση.

Πολύ ήρεμος και με σταθερό λόγο όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί συνέχισε να περιγράφει; «Όταν σιγουρεύτηκα ότι κανείς δεν είχε ξυπνήσει, την τύλιξα με μία κουβέρτα. Την πήρα στην πλάτη και την μετέφερα στο υπόγειο γκαράζ όπου ήταν το φορτηγάκι. Θυμήθηκα ότι μέσα είχα ένα φτυάρι, όπως και ότι τις προηγούμενες ημέρες είχα βγάλει έναν μεγάλο βράχο από το χωράφι και είχε παραμείνει η τρύπα στο έδαφος. Την έβαλα στο αυτοκίνητο και πήγα στο χωράφι, χωρίς να περάσω από το κέντρο του χωρίου γιατί φοβόμουν μη με δει κανείς. Την έβαλα στο λάκο και την έθαψα πρόχειρα με το φτυάρι. Μετά από μερικές ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής πήγα πάλι στο χωράφι και πέρασα με φρέζα το συγκεκριμένο κομμάτι για να μην καταλάβει κανένας τίποτα».

Σε μία άτυπη αναπαράσταση των φρικτών στιγμών της άγριας δολοφονίας ο 40χρονος Αναστάσιος Τσιουχάρας, περιέγραψε με κινήσεις τον τρόπο που τύλιξε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της συζύγου του, και πως της έκλεισε το στόμα, έως ότου εκείνη σταματήσει να αναπνέει, ενώ η μοναδική στιγμή που φαίνεται να δήλωσε ότι μετάνοιωσε για την πράξη του ήταν στην τελευταία ερώτηση του αστυνομικού, όταν του διάβασε την απολογία του προκειμένου να συμπεριληφθεί στην δικογραφία της υπόθεσης.

Για τον εντοπισμό του σημείου της ταφής της Ανθής οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σιδηρόβεργες και τρυπούσαν το έδαφος του χωραφιού έως και μισό μέτρο βάθος για να εντοπίσουν που ήταν σκληρό ή μαλακό το χώμα. Στο ένα μέτρο βρέθηκε το πτώμα της γυναίκας.
Διαβάστε Περισσότερα »

O ΠΟΛEMΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ στον Κινηματογράφο Θήβας


Σας ενημερώνουμε, ότι από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «O ΠΟΛEMΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ» σε σκηνοθεσία του Tζέι Τζέι Έιμπραμς.

Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη:
Πανίσχυρες ξανά, οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας αναζητούν τον αποσυρμένο Λιούκ Σκάιγουόκερ, τον τελευταίο Τζεντάι.Το ίδιο και η Αντίσταση, ένας πιλότος της οποίας έχει βρεί τον χάρτη που οδηγεί στο κρησφύγετό του.

Πρωταγωνιστούν:

Χάρισον Φόρντ,Άνταμ Ντράιβερ, Όσκαρ Άιζακ, Τζόν Μπογιέγκα, Ντέιζι Ρίντλει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα στη Λιβαδειά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,



Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016,θα παραμείνουν κλειστά.




Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Επαγγελματικός εξοπλισμός σε είδη μαζικής εστίασης

ALFA-EXOPLISMOS:Επαγγελματικός Εξοπλισμός Μαζικής Εστίασης

Σ’ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον κάνει την εμφάνισή της η εταιρία Alfa-Exoplismos στον χώρο της μαζικής εστίασης. Νέα στο χώρο μα με πολυετή εμπειρία στον χώρο των ψυκτικών εφαρμογών. Στοχεύουμε στην παροχή εύχρηστου και λειτουργικού εξοπλισμού προς τους επαγγελματίες πελάτες μας. Στόχος μας είναι η ανάγκη του πελάτη. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ικανοποίηση και κατ’ επέκταση στην εμπιστοσύνη του επαγγελματία. Υποσχόμαστε συνέπεια, επιζητούμε σταθερές συνεργασίες. Σίγουρες, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις.


Επαγγελματικός Εξοπλισμός Καταστημάτων μαζικής εστίασης.
     Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  πατώντας ΕΔΩ http://www.alfa-exoplismos.gr/
    logo
      Εξοπλισμός μαζικής Εστίασης
      και Ανοξείδωτων Κατασκευών
          2Ο χλμ.  Π.Ε.Ο.  Αλιάρτου-Λιβαδειάς

                  ΑΛΙΑΡΤΟΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
        Τηλ.: 2268029431    Φαξ: 2268024121
                    
info@alfa-exoplismos.gr   www.alfa-exoplismos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 49 προσλήψεις στο λιμενικό

Από την Τετάρτη 20/1 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με την προκήρυξη να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για σαράντα εννέα (49) συνολικά προσλήψεις Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στο λιμενικό.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την προκήρυξη Διαγωνισμού Κατάταξης 49 Δοκίμων λιμενοφυλάκων (ανδρών-γυναικών) έτους 2015 μέσω ΑΣΕΠ, όπως αυτός δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31.12.2015.

Η ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνει πως: «σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνονται οι δομές του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις διαδικασίες του διαγωνισμού, αλλά αντίθετα ενισχύονται και προστατεύονται τόσο με τη συμμετοχή συμβούλων του ΑΣΕΠ, όσο και με τη συμμετοχή καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά στην Επιτροπή Εξετάσεων, με πρόεδρο εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ .

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά έχουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή για τις αθλητικές δοκιμασίες, ενώ για πρώτη φορά επίσης, οι συμμετέχοντες στα αθλήματα προσυπογράφουν το αποτέλεσμα της επίδοσής τους μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης δοκιμασίας. Επίσης όλα τα συλλογικά όργανα, είτε του ΑΣΕΠ, είτε του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., είτε των καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Τέλος, η βαθμολόγηση των μαθημάτων που εξετάζονται μέσω του συστήματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά, αφού οι φάκελοι των απαντήσεων των υποψηφίων θα αποσταλούν στον ΑΣΕΠ από την Επιτροπή Εξετάσεων, θα σαρωθούν (σκαναριστούν) και θα βαθμολογηθούν απευθείας, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας των υποψηφίων, αποκλείοντας έτσι την παραμικρή υπόνοια για αδικίες στη βαθμολογία και για ευνοιοκρατία, προχωρώντας έτσι, στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, για ένα δικαιότερο σύστημα εισαγωγής στο Σώμα, που δε θα επιτρέπει καμιά αφορμή αμφισβήτησης των διαδικασιών, αντιθέτως θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει το κύρος του Λιμενικού Σώματος, διαφυλάσσοντας το αδιάβλητο και τη διαφάνεια του διαγωνισμού».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 έως 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία στην Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών,   Μοριοδότησης και Κατάταξης, στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά, από τις 20/01/2016 έως και τις 17/02/2016.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισυνάπτεται η Προκήρυξη του Διαγωνισμού όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη του διαγωνισμού
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτε πίσω τις πινακίδες και πληρώστε τέλη με το τρίμηνο

Διάταξη που αναμένεται να δώσει ανάσα τόσο σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, όσο και στα δημόσιο έσοδα
Μια δεύτερη ευκαιρία εξετάζει να δώσει το υπ. Οικονομικών σε ιδιοκτήτες ΙΧ που κατέθεσαν τις πινακίδες τους, προκειμένου να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει δεχθεί εισηγήσεις για κατάθεση νομοθετικής διάταξης η οποία θα δίνει την δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων για ορισμένους μόνο μήνες του 2016, για ένα τρίμηνο για παράδειγμα, με την καταβολή του ενός τετάρτου των ετήσιων φορολογικών επιβαρύνσεων.

Για παράδειγμα εάν ένας ιδιοκτήτης ΙΧ επιβαρύνεται με ετήσια τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης 2.000 ευρώ και κατέθεσε τις πινακίδες, θα μπορεί να τις ανακτήσει τους τρεις του καλοκαιριού καταβάλλοντας 500 ευρώ.

Συνεργάτες του υπουργού επισημαίνουν ότι με την διάταξη αυτή που θα έχει ισχύ μόνο για φέτος, μπορεί να δοθεί ανάσα τόσο στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παρκάρουν μόνιμα τα ΙΧ τους γα να γλιτώσουν τους φόρους, όσο και στα δημόσια έσοδα, τα οποία μόνο ενίσχυση μπορούν να δεχθούν από ένα τέτοιο μέτρο.

Τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για το 2016, ήταν αυξημένα κατά 8,283 εκατ. ευρώ σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα αυτοκίνητα στα οποία αντιστοιχούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας ήταν αυξημένα κατά 100.578 σε σχέση με τα αντίστοιχα για το 2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στάσεις εργασίας για την ανάκληση των απολύσεων στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ

Με την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε., πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12/1/16 και την Τετάρτη 13/1/16, 2ωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη κάθε βάρδιας.
Οι συνάδελφοι παλεύουν για την ανάκληση των 3 απολύσεων που έκανε η ΜΟΡΝΟΣ στις 8/1/16.
Σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, που έγινε σήμερα το μεσημέρι μετά από την άκαμπτη στάση της εργοδοσίας που εκφράστηκε και στην εργατική διαφορά που έγινε στο ΣΕΠΕ Θηβών οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων για τις 14 και 15/1/2016 με 2ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες.
Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας. Θα είμαστε στο πλευρό τους, να συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας να σφυριλατηθεί η ταξική ενότητα των εργατών για να αντιμετωπιστεί η επίθεση κράτους και εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλα τα μέτωπα, από το Ασφαλιστικό, τις απολύσεις και το θέμα της νέας Επιχ. Σ.Σ.Ε στη ΜΟΡΝΟΣ που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Συνάδελφοι,

          Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:00, στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΩΝ, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με τα εξής θέματα:

1.    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
2.    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
3.    ΔΙΑΦΟΡΑ

            Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν για ενημέρωση επί    των ανωτέρω και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην οργάνωση του αγώνα για να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΒΑΛΟΣ  Γ.                    ΜΗΛΙΟΣ  Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός -Πέφτει η θερμοκρασία


Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία αύξηση νεφώσεων από το βράδυ στα δυτικά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Θράκη και από τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τη νύχτα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ