Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πωλούσαν χασισέλαιο και ecstasy ως φάρμακο για τον καρκίνο..




Ο ανθρώπινος πόνος και η αγωνία για την επιβίωση ασθενών που έπασχαν από καρκίνο, ήταν… παιχνίδι και ευκαιρία για κέρδος για δυο αδίστακτους απατεώνες που ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να θεραπεύσουν την ασθένεια με ένα «θαυματουργό» σκεύασμα! Όμως, τους πωλούσαν πανάκριβα… χασισέλαιο και υγρό από διαλυμένα χάπια ecstasy!

Αυτός που αναλάμβανε να βρει τους πελάτες, ήταν ένας 43χρονος ο οποίος τους εντόπιζε στη Λάρισα, τους μιλούσε για το ειδικό φάρμακο και τους παρέπεμπε στον 83χρονο συνεργό του, που υποτίθεται ότι το παρασκεύαζε στην Καρδίτσα! Η… καραμπινάτη –όσο και απάνθρωπη- απάτη έφτασε στα αυτιά των ανδρών της Ασφάλειας Λάρισας, που διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν «πελατεία» απ’ όλη την Ελλάδα.

Για να τους παγιδεύσουν, ένας αστυνομικός ήρθε σε επαφή με τον 43χρονο παριστάνοντας τον ενδιαφερόμενο και συναντήθηκαν δυο φορές. Στην πρώτη συνάντηση, ο «πελάτης» πλήρωσε 3.000 ευρώ για την πρώτη δόση των 100ml του φαρμάκου και ο απατεώνας του έδωσε μια σύριγγα που είχε μέσα 10ml… χασισέλαιο! Στο δεύτερο ραντεβού, στο σπίτι του 83χρονου, ο αστυνομικός πλήρωσε άλλα 400 ευρώ και παράλαβε πέντε γυάλινα φιαλίδια ένα άγνωστης σύνθεσης υγρό συνολικού βάρους ενός κιλού και 226 γραμμαρίων!

Μετά από αυτά, οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τους δυο απατεώνες και διαπίστωσαν ότι την ίδια ημέρα ο 43χρονος είχε στείλει με εταιρεία ταχυμεταφορών σε μια γυναίκα στα Χανιά έναν φάκελο που είχε μέσα δύο σύριγγες με χασισέλαιο, δύο χάρτινες συσκευασίες με 125 γραμμάρια μιας άγνωστης σύνθεσης πράσινης σκόνης και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα που εστάλησαν και αυτά για ανάλυση.

Στα σπίτια των απατεώνων και στο κατάστημα όπου εργαζόταν ο 43χρονος, κατασχέθηκαν πλήθος γυάλινα φιαλίδια και συσκευασίες με άγνωστες ουσίες σε υγρή μορφή και σε σκόνη, κάψουλες με άγνωστης σύστασης, γυάλινα βάζα με διάφορα βότανα, οκτώ σύριγγες με χασισέλαιο, πέντε χάπια ecstasy και mdma, πέντε ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα κάνναβης, κατάλογοι με τα προϊόντα που διέθεταν οι δράστες, 150 ευρώ και μικρά χρηματικά ποσά σε νομίσματα ξένων χωρών. Οι δυο επιτήδειοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, που τους άσκησε δίωξη για απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν όλα τα θύματά τους πριν κάνουν χρήση των επικίνδυνων ουσιών που τους μοσχοπούλησαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στις Σέρρες

Νεκρό ανέσυραν οι άντρες της ΕΜΑΚ έναν 47χρονο άντρα - Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στο ρέμα Κρουσοβίτης Σερρών
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των τοπικών αρχών στο Σιδηρόκαστρο Σερρών για τον θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στο ρέμα Κρουσοβίτης Σερρών, ενώ στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη σφοδρή βροχόπτωση.

Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με δύτες, καθώς και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (πέντε πυροσβέστες, δύο οχήματα). Επί τόπου παραμένουν και δυνάμεις της αστυνομίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στη Θήβα 41χρονος Αλβανός με διεθνές ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, για ένοπλη ληστεία και ανθρωποκτονία 
Στο πλαίσιο επιστάμενων αναζητήσεων και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (16-01-2016) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε το από 06-04-2006 Διεθνές Ένταλμα σύλληψης από τις Αλβανικές Αρχές, για ένοπλη ληστεία και ανθρωποκτονία, σύμφωνα με το οποίο του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης είκοσι πέντε (25) ετών.
Επιπλέον από την περεταίρω ενδελεχή έρευνα, ο 41χρονος κατηγορείται για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.



Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα εισοδήματα που δήλωσαν οι Έλληνες το 2015




Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, συνολικά 5.370.677 φορολογούμενοι δήλωσαν το 2015 εισόδημα στην εφορία 56,72 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις, ενώ αν συνυπολογιστούν όλες οι πηγές εισοδήματος τότε προκύπτει ότι 8.516.935 φυσικά πρόσωπα δήλωσαν στην εφορία 73,93 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, τα δηλωθέντα εισοδήματα των μισθωτών ανήλθαν σε 32 δισ. ευρώ και των συνταξιούχων σε 24,6 δισ. ευρώ.

Σε σύνολο 5.370.677 φορολογουμένων με εισόδημα από μισθούς και συντάξεις, οι 1.445.563 φορολογούμενοι δήλωσαν έως 5.000 ευρώ, δηλαδή ο ένας στους πέντε.

Συνολικά 211 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν πέρυσι περισσότερα από 500.000 ευρώ την ώρα όπου επτά στους δέκα δήλωσαν πέρυσι εισοδήματα έως 15.000 ευρώ.

Οι έχοντες εισοδήματα από ακίνητα δήλωσαν 5,942 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά 431.790 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα 1,344 δισ. ευρώ από αγροτική δραστηριότητα.

Βάσει των ιδίων στοιχείων 495.019 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα 4,824 δισ. ευρώ από ελεύθερα επαγγέλματα. Το 80% αυτών δήλωσαν εισόδημα έως 15.000 ευρώ, ενώ 3 στους 5 έως 5.000 ευρώ. Μόλις οι 67 δήλωσαν πάνω από 500.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδωσε μάχη στη βροχή ο Λεβαδειακός 1-1 με τον Ηρακλή

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9' με τον Τσιλιανίδη - Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας ισοφάρισαν στο 37' με τον Γιακουμάκη
Παρά την καταρρακτώδη βροχή, Λεβαδειακός και Ηρακλής πρόσφεραν θέαμα και ευκαιρίες, ωστόσο δεν προέκυψε νικητής αφού ήρθαν ισόπαλοι 1-1.

Μπορεί η βροχή να ήταν καταρρακτώδης σε όλη τη διάρκεια του ματς, ωστόσο Λεβαδειακός και Ηρακλής έδειξαν ότι δεν επηρρεάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο Γηραιός μπήκε με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο παιχνίδι και το κατάφερε μόλις στο 9’, έχοντας δράστη τον Τσιλιανίδη. Ο Λεβαδειακός, αφού προειδοποίησε με τον Μάντζιο στο 19’, όταν με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ισοφάρισε με τον Γιακουμάκη σε 1-1, σκορ που έμελλε να διατηρηθεί μέχρι το τέλος.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν, με τον Λεβαδειακό να έχει τις πιο κλασσικές, ωστόσο οι παίκτες του είτε έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό Χουάντερσον είτε δεν μπορούσαν να σημαδέψουν σωστά. Κάπως έτσι, το 1-1 που είχε διαμορφωθεί από το 37’ έμεινε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να φθάνουν τους 23 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι τους 22.

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Κάτι που έγινε, αφού μόλις στο 9’, ο Μπουκουβάλας έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τσιλιανίδη, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Αυτό το γκολ φαίνεται πως «ξύπνησε» τους παίκτες του Λεβαδειακού, που πίεσαν για την ισοφάριση.

Αρχικά, ο Μάντζιος στο 19’ τράνταξε με σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον και στο 37’, ο Γιακουμάκης με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση έπειτα από κακό διώξιμο-στρώσιμο του Σαραμαντά έφερε το ματς στα ίσια. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τσουρίκοφ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Βέλλιος δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε αρχικά τον ίδιο καλό ρυθμό με το πρώτο μέρος. Μέχρι το 62 λεπτό, όταν ο Ηρακλής άγγιξε το 2-1 αλλά ο Πασάς με προβολή δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 70’ ο Μπουκουβάλας έδιωξε τη μπάλα πριν ο επιθετικός του Λεβαδειακού την… σπρώξει τα δίχτυα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά Βέλλιος και Μεντί δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα των Τσιντώτα και Χουάντερσον, αντίστοιχα. Κάπως έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βάτσιου, βρήκε Λεβαδειακό και Ηρακλή να παίρνουν από έναν βαθμό, με το τελικό 1-1 να αδικεί περισσότερο τους γηπεδούχους που είχαν αρκετές κλασσικές για να πάρουν το τρίποντο.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τσουρίκοφ (46’ Γιάχιτς), Στάθης, Τριποτσέρης, Νικολάου, Μεντί, Μπεν, Ντομοβτσίσκι (57’ Μερεμπασβίλι), Μάγκας (65’ Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Μάντζιος

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης, Κυριακίδης (90'+3' Λουκίνας), Μπουλούτ (77’ Τσότρας), Βέλλιος.

sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία σήμερα -Ισχυρές βροχές και χιόνια

Οι ισχυρές βροχές, τα χιόνια και οι ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, ενώ πτώση σημειώνει η θερμοκρασία.

Οι βροχές και οι καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 8 πιθανόν 9 μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.


Αναλυτική πρόγνωση από την EMY για σήμερα, Κυριακή:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.

Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι 6 με 8 πιθανόν 9 βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Εύβοιας.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ. Γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νότιοι 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ που θα βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ