Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ακατάσχετο λογαριασμών: Κίνητρο για επιχειρηματίες που αποδέχονται το πλαστικό χρήμα




    Ακατάσχετοι θα είναι οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων αν οι καταθέσεις προέρχονται από εισπράξεις με αποδοχή καρτών.


Το σχετικό νομοσχέδιο έρχεται τις...αμέσως επόμενες ημέρες στην Βουλή και περιλαμβάνει ειδικά κίνητρα για όσους επαγγελματίες και επιχειρήσεις αποδέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι όλες οι εισπράξεις από πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα πιστώνονται στον τρεχούμενο λογαριασμό κάθε επιχειρηματία όπου θα ισχύσει το ακατάσχετο τόσο για Τράπεζες όσο και την Εφορία, ακόμη κι αν κάποιος βρίσκεται στην λίστα του Τειρεσία ή έχει δάνειο σε καθυστέρηση.

Αν για παράδειγμα μια επιχείρηση έχει συνολικό τζίρο 100.000 και ο τζίρος της από πιστωτικές είναι 50.000 ευρώ, για τα χρήματα αυτά θα ισχύει το ακατάσχετο, για να μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί των υπαλλήλων, αλλά και να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.

Ωστόσο, για τις μεγάλες εταιρείες με υψηλό τζίρο, εξετάζεται να ισχύσει ανώτατο πλαφόν στο ακατάσχετο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ματαιώθηκε η ομιλία Χρ. Γιανναρά στην Αλίαρτο

Η ομιλία του καθηγητού φιλοσοφίας κ.
Χρ. Γιανναρά δεν θα πραγματοποιηθεί στις 23/01/2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 6.00 μ.μ., λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και η νέα ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί με δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο, email και τηλεφωνικές ειδοποιήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο υπνοδωμάτιό του στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Κυριακής ένας 65χρονος άνδρας, μέσα στο σπίτι του, στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τον άτυχο άνδρα εντόπισαν φιλικά του πρόσωπα στις 12:25 το μεσημέρι, μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο υπνοδωμάτιό του.

Ο 65χρονος επιχειρηματίας έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα, ενώ δίπλα του βρέθηκε μια καραμπίνα.

Η αστυνομία, που έφθασε άμεσα στο σημείο, έκανε έρευνα και απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος άφησε και σημείωμα, καθώς και χρηματικό ποσό για τα έξοδα της κηδείας του.

Ωστόσο, άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθημερινά γεύματα για 2.500 μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς

Καθημερινά γεύματα για 2.500 μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου «Prolepsis» και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» που αφορά στη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα αποτελεί σκέλος του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά» της Περιφέρειας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.
Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 150.000 ευρώ, υλοποιείται από το ινστιτούτο «Prolepsis» κυρίως με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και παράλληλη οικονομική στήριξη και από άλλα ιδρύματα και ιδιώτες.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που εισηγήθηκε την εφαρμογή του προγράμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε για το θέμα:

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά. Αν δεν καταφέρουμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, θα έχουμε αποτύχει. Εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία, οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα μας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ινστιτούτο «Prolepsis» και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιονίζει στη Βοιωτία-Τι να προσέχουν οι πολίτες-ΒΙΝΤΕΟ

Χιονίζει απο το πρωί στη Βοιωτία με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά,χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα από το χιόνι που πέφτει.   Ιδιαίτερη όμως αίσθηση στην αλλαγή του καιρού έκανε η πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τους βοριάδες που άρχισαν να πνέουν, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν, μετά από αρκετό καιρό λίγο κάτω του μηδενός.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζοί :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)φωτο απο Θεσπιές και Νεοχώρι
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσπιές:Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα-Άνοιξε τις Πύλες της η Αρχαιολογική Συλλογή-ΒΙΝΤΕΟ ,ΦΩΤΟ



Το όνειρο των Θεσπιών έγινε πραγματικότητα,ένα πολιτιστικό «κόσμημα»,  η Αρχαιολογική Συλλογή Θεσπιών άνοιξε το Σάββατο τις πύλες της, με εκλεκτούς καλεσμένους στα εγκαίνια αλλά και πλήθος κόσμου.


Με μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών του Νομού και αιρετών όμορων Δήμων, πραγματοποιήθηκαν  το Σάββατο 16-1-2016 στις Θεσπιές ,τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και ανθρώπων», που στεγάζεται στο κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής.
Ο Περιφερειάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, στη σημασία ανάδειξης των θησαυρών μας και διαβεβαίωσε για τη σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας σε παρόμοιες δράσεις.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γεώργιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεγάλο ρόλο  για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας που θα παίξει η λειτουργία της συγκεκριμένης έκθεσης ,με αφορμή  την οποία καθίσταται για πρώτη φορά επισκέψιμη και η Αρχαιολογική Συλλογή και επισήμανε την παγκοσμιότητα της ιδέας της ανιδιοτελούς Θυσίας, που έχει αφετηρία στην αυτοθυσία των 700 Θεσπιέων στις Θερμοπύλες, ενώ  αναφέρθηκε στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής  μας, με τον Ελικώνα των Μουσών και τον Ησίοδο τον πατέρα της ιστορίας, που την χαρακτήρισε «ωστικό κύμα που ψάχνει διέξοδο να εκτονωθεί» και όπως ανέφερε «μια  τέτοια έξοδος είναι η λειτουργία της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών»
Τέλος η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Χαραμή Αλεξάνδρα, αναφέρθηκε στο ανασκαφικό έργο και στα ευρήματα, στο  στήσιμο της έκθεσης και στους ανθρώπους που βοήθησαν ,ενώ τα στελέχη της εφορείας κα Παπαδάκη Αθηνά και Κουρούνη Ευτυχία αναφέρθηκαν  στο περιεχόμενο της έκθεσης και στο παιδαγωγικό υλικό που διατίθεται.
Στη συνέχεια ακολούθησε μετάβαση στο χώρο της έκθεσης και ξενάγηση.   

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκοψαν την βασιλόπιτα τα Κ.Α.Π.Η. Βαγίων και Θήβας




Με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων, με τα μέλη να ανταλλάσσουν ευχές με αισιοδοξία.

 

Το Κ.Α.Π.Η. Θήβας, έκοψε την πίτα που ευλόγησε ο πατήρ Νικόδημος, σε γνωστό κέντρο της Θήβας, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και στη συνέχεια η χορωδία του ΚΑΠΗ παρουσίασε τραγούδια αγαπημένα με τη συνοδεία του μαέστρου της κ. Κώστα Δέδε.

Το Κ.Α.Π.Η. Βαγίων γιόρτασε το νέο χρόνο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου σε γνωστό κέντρο των Βαγίων.  Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Πολύκαρπος.

 


Ο  Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε και στις δύο εκδηλώσεις και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ Χρόνια Πολλά με υγεία και να έχουν μία καλή και δημιουργική χρονιά.

 

Στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Θήβας παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σταμάτης Χαλβατζής, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Κατσέλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιουλία Κοντού, Νίκος Στρατέλος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Νότης Καλαμπάκας και ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς.


Στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Βαγίων παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Βαγίων κ. Παναγιώτης Τσαραμπάρης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βαγίων κ. Ευάγγελος Παπαλουκάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαλβατζής Σταμάτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σωτήρης Δρένιος, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Θωμάς Κιούσης και Κώστας Βενιζέλος.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/01/2016.html














Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια –86χρονος έπεσε πάνω σε φράχτη και σκοτώθηκε

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Βασιλικό Ευβοίας                                           


Χθες (17-01-2016) μεσημβρινές ώρες, στο Βασιλικό Ευβοίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 86χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος
Διαβάστε Περισσότερα »

Let’s Do It Greece - Κυριακή 17 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!



Το Let's Do It Greece σας καλεί να λάβετε μέρος στην πανελλήνια περιβαλλοντική δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 17 Απριλίου 2016 σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Δηλώστε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο www.letsdoitgreece.org.



Λίγα λόγια για το Let’s Do It Greece:

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let’s do it Greece! Πρόκειται για μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα κίνημα θετικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.

Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Έτσι, στις 17 Απριλίου εθελοντικές ομάδες, δήμοι, περιφέρειες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, σχολεία, ιδιώτες και πρωτοβουλίες πολιτών δίνουμε μεγάλο ραντεβού με σκοπό να πραγματοποιήσουμε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα!

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, ως φορέας ή ως πολίτης, μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org για να μοιραστούμε μαζί αυτό το κοινό εθελοντικό όραμα και να κάνουμε την Ελλάδα να ξεχωρίσει διεθνώς!

Δείτε το βίντεο προώθησης της δράσης:
Διαβάστε Περισσότερα »

"Βάγια - Κασνέσι Βοιωτίας-Διαδρομή στον χώρο και τον χρόνο"




Σε καιρούς γενικευμένης κρίσης, οικονομικής, πολιτιστικής, θεσμών, αξιών, υπάρχουν (ας μου επιτραπεί η έκφραση) μερικοί "τρελοί" που αφιερώνουν τη ζωή τους για να διασώσουν και να διαδώσουν την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία μας.

 Το βιβλίο του φίλου μου Καθηγητή Γιώργου Αντωνίου "Βάγια - Κασνέσι Βοιωτίας. Διαδρομή στον χώρο και τον χρόνο", που παρουσιάστηκε χθες στα Βάγια, είναι ένα χρήσιμο όσο και σπάνιο εργαλείο, με πρωτογενείς πηγές - ιστορικά γεγονότα, για την ταυτότητα της περιοχής και των ανθρώπων της.

Η χθεσινή κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του νέου Δημαρχείου Βαγίων εκτιμώ ότι αντάμειψε, τουλάχιστον ηθικά, τον συγγραφέα και όσους βοήθησαν στην συγγραφή του βιβλίου και ελπίζω να αποτελέσει έναν "περίπατο γνώσης", όπως αναφέρει ο ίδιος στον πρόλογο του,για περαιτέρω έρευνα.
Αν μου ζητούσαν μια φράση για το βιβλίο θα έλεγα την εξής:"Για να ξέρουμε που πάμε πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε και από που ερχόμαστε".
Φίλε Γιώργο πολλά συγχαρητήρια!!!!
Του Θανάση Κουρουμπέτση
anparatiritis.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος εκλογικός νόμος με μείωση βουλευτών αλλά και bonus 50 εδρών




    Νέο εκλογικό νόμο εντός του 2016 με μείωση του αριθμού των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε επίσης ανοιχτό-σε συνέντευξή του στο Mega- το ενδεχόμενο για αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια με στόχο τη δικαιότερη δυνατή αντιπροσώπευση. Ανέφερε ως παράδειγμα την Κομοτηνή, όπου παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα, δεν έχει εκλέξει βουλευτή. Σημείωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7 - 8 ζητήματα ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.

Ο κ. Κουρουμπλής εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης “δεν άφησε καμία μεταρρύθμιση, όπως επί παραδείγματι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η οποία δρομολογείται σήμερα”, ενώ πρόσθεσε πως «η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη, έχει φέρει την καταστροφή όπου έχει εφαρμοστεί».

Για το ασφαλιστικό εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όταν το νομοσχέδιο θα πάρει την τελική του μορφή, θα περιοριστούν στο ελάχιστο και οι ενστάσεις. Τέλος διεμήνυσε ότι κατά την ψήφισή του θα αποδειχθεί και το πόσο ισχυρή είναι αυτή η κυβέρνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο μπλόκο αγροτών στη Βοιωτία

 Πιστοί στις δεσμεύσεις της συντονιστικής επιτροπής – μετά την πρόσφατη συνέλευσή τους στη Λιβαδειά – οι Βοιωτοί αγρότες συγκέντρωσαν τα τρακτέρ τους παραπλεύρως της διασταύρωσης στον κόμβο του Αη Γιάννη – μεταξύ Ορχομενού – Λιβαδειάς και δηλώνουν για άλλη μια φορά πως οι κινητοποιήσεις τους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Οι πρώτες κινητοποιήσεις προσδοκάται πως θα μεγαλώσουν με τη δύναμη και των Ορχομένιων αγροτών, που ως γνωστόν θα πραγματοποιήσουν ανοικτή γενική συνέλευση αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού
Πάντως, από το Κυριακάτικο συμβολικό κλείσιμο του κόμβου του Αη Γιάννη, την υποστήριξή τους, εξέφρασαν πολλά δημόσια πρόσωπα της περιοχής μας αλλά και συλλογικοί φορείς όπως είναι το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, αφού ο αγώνας για την επιβίωση είναι πλέον κοινός. Παρούσα και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, η οποία στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών, που συστρατεύονται με το πανελλαδικό κοινωνικό μέτωπο με αφορμή την έλευση του νέου ασφαλιστικού.
Στόχος, πλέον, των επόμενων ημερών είναι η δυναμική κινητοποίηση τους προς το Κάστρο.
  .orchomenos-press.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Γιαγιά διέκοψε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Θεσπρωτία

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην αναμέτρηση για το παιδικό πρωτάθλημα, ανάμεσα σε Σπάρτακο Γραικοχωρίου και Αστέρα Παραποτάμου
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην αναμέτρηση για το παιδικό πρωτάθλημα, ανάμεσα σε Σπάρτακο Γραικοχωρίου και Αστέρα Παραποτάμου.

Ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη ξαφνικά μια μαυροφορεμένη ηλικιωμένη γυναίκα αποφάσισε να διασχίσει το γήπεδο από τη μία άκρη στην άλλη!

Αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής να διακόψει την αγώνα μέχρι η ηλικιωμένη να φτάσει στην άλλη άκρη του αγωνιστικού χώρου.

Δείτε το απίστευτο περιστατικό
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Εφιαλτικές ώρες για 96χρονο στα χέρια αδίστακτων ληστών

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα ληστείας, απρόκλητη σωματική βλάβη
Δεν μπορούσε να φανταστεί ο ηλικιωμένος ότι θα ανοίξει την πόρτα και θα ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη. Τέσσερις ληστές, ένας 38χρονος, ένας 37χρονη, ένας 20χρονος και ένας 14χρονος μπήκαν με τη βία στο σπίτι του 96χρονου στη Χαλκίδα, για να τον ληστέψουν.

Ο ηλικιωμένος το κατάλαβε και προσπάθησε να τους εμποδίσει και να κλείσει την πόρτα. Ωστόσο εκείνοι έσπρωξαν τον 96χρονο, και τον πέταξαν στο έδαφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Η σθεναρή αντίσταση που επέδειξε ο ηλικιωμένος κινητοποίησε τον γιο του που βρισκόταν σε μικρή απόσταση, με αποτέλεσμα οι δράστες να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους και να τραπούν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τους δράστες στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, με αποτέλεσμα να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα ληστείας, απρόκλητη σωματική βλάβη, και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Πυρί Θηβών-ΦΩΤΟ

 ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ !!! Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ !!!
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ
Θήβα 17 Ιανουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξις   ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τής Μνήμης τού Αγίου Αθανασίου  Πατριάρχη Αλεξανδρείας  μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον ομώνυμο Εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυρίου Θηβών .
Πλήθος πιστών παρά την κακοκαιρία παρευρέθηκε εντός τού Ιερού Ναού , όπου με την συμμετοχή πολλών Ιερέων αλλά και Ιεροψαλτών τής ευρύτερης περιοχής προσευχήθηκαν με ευλάβεια , προσδοκώντας ημέρες ευλογημένες , σε μία εποχή όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα σε πολλά επίπεδα τής ευρύτερης κοινωνίας .
Εντυπωσίασε το κοινό όπως πάντα με τον μεστό και ουσιαστικό του λόγο στο καθιερωμένο κήρυγμα ο Πανοσιολογιότατος Πατέρας Νικόδημος , ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο τού Αγίου .
Λόγω τής βροχόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση τής Ιεράς Εικόνος τού Αγίου.
Τίμησαν με την παρουσία τους την Θρησκευτική Εορτή οι κ.κ. :
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος
Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Θανάσης Κοκοντίνης
Δημοτικός Σύμβουλος τού Δήμου Θηβαίων , Διευθυντής τής Παθολογικής Κλινικής τού Γενικού Νοσοκομείου Θηβών , Αντιπρόεδρος τού Ιατρικού Συλλόγου Θηβών κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!! ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ  !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
 Περισσότερα στο viotikoperiskopio


Διαβάστε Περισσότερα »

Kακοκαιρίας συνέχεια -Πού θα χιονίσει σήμερα

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5,6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 εώς και 06 βαθμούς Κελσίου.



Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά αρχικά νότιοι 8 με 9 που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά στα νότια ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με λίγες βροχές κατά τόπους. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Ευβοίας.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά νότιοι 7 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά .

Ανεμοι: νότιοι 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με βροχή. Πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασια: από 04 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ