Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Ο δρόμος Κανάβαρη-Θίσβη χωρίς....Θίσβη!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- Στον δρόμο που ονομάζεται Κανάβαρη-Θίσβη και οδηγεί  στην Βιομηχανική Ζώνη Θίσβης, δεν υπάρχει καμία πινακίδα σε όλη τη διαδρομή που να γράφει «Θίσβη ».  O Πρόεδρος της Τ.Κ.Θίσβης μιλάει για σκοπιμότητα.Διαβάστε την  καταγγελία του Προέδρου  στο Permisospress.blogspot.gr
 

 Απο την ώρα που ανέλαβα την διαχείρηση της Τ.Κ. Θίσβης διεπίστωσα ότι στον καινούργιο δρόμο Κανάβαρη-Θίσβης, στη σήμανση όλης της διαδρομής δεν υπάρχει το όνομα Θίσβη.
Εδώ και ενάμιση χρόνο εχω επικοινωνήσει με την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και η απάντηση ήταν ότι "αυτή την εντολή έχουμε απο άνωθεν".
Ρωτώ τον τ.Περιφερειάρχη Στερεάς κ.Περγαντά να μου απαντήσει στο εξής ερώτημα:Η μελέτη του έργου τι γράφει;; Εάν δεν  βλέπει να του χαρίσω ένα ζευγάρι γυαλιά, για να διαβάσει ότι ο δρόμος ονομάζεται Κανάβαρη-Θίσβη.
Ποιούς εξυπηρετείς με την σκοπιμότητα αυτή κ.Περγαντά;;; Γιατί δεν διορθώσατε το λάθος.
Παράκληση προς τον νέο Περιφερειάρχη κ.Κώστα Μπακογιάννη να δει τη μελέτη και να επανορθώσει,διαφορετικά  είναι σκοπιμότητα και πρέπει κάποιος να απολογηθεί.
Έπεται συνέχεια....
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΚ ΘΙΣΒΗΣ
ΣΑΛΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστροφές και βανδαλισμοί στο νέο γήπεδο Αλιάρτου


Όλοι το είδαν όταν γινόταν, μικροί και μεγάλοι, όλοι το  χάρηκαν και τα παιδιά πανηγύριζαν. Ζήτησαν  και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου από το Δήμαρχο κι αυτός τους είπε ότι θα το φτιάξει γιατί το αξίζουν. Το καινούργιο γήπεδο, στην πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία της Αλιάρτου, γέμισε παιδιά και φαινόταν περισσότερα από κάθε άλλη φορά και ίσως ήταν.
Χτες στην ίδια γειτονιά κανείς δεν είδε την καταστροφή για να τη σταματήσει, λες και άδειασε ξαφνικά και κείνα τα παιδιά που πριν λίγους μήνες αγάπησαν το όμορφο γήπεδο, το μίσησαν ξαφνικά; Ή μήπως δεν ήταν παιδιά!!!!
Όπως και να είναι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».   Ζήτω η Παρακμή!!!  
                                 ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ  

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΙΔΟΣ

Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


             ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  
                     ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΙΔΟΣ
                                         
     
     Μετά από καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς έγινε έλεγχος στις 16/12/2015 από κλιμάκιο του ΙΚΑ Λιβαδειάς  για τους εργαζόμενους του Οργανισμού Κωπαίδος.
Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κωπαίδος από 1/12/2014 έως σήμερα παραμένουν ανασφάλιστοι, όπως επίσης και απλήρωτοι,  ενώ προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους εξυπηρετώντας τους χιλιάδες αγρότες των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού, Αλιάρτου- Θεσπιέων, Θηβών, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
Από 1/12/2014 μέχρι σήμερα που έχουν μεταφερθεί και ασκούνται οι αρμοδιότητες του  Οργανισμού Κωπαϊδος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος , οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί ούτε στην Περιφέρεια, ούτε έχουν μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς είναι στο πλευρό των εργαζομένων του Οργανισμού Κωπαϊδος και θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τόσο οι ασφαλιστικές τους εκκρεμότητες όσο και η μισθοδοσία τους για όλο το χρονικό διάστημα που παραμένουν απλήρωτοι  και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξής τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπως προβλέπεται από το Νόμο.


                            Το   Δ.Σ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Δωρεάν Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", και ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν μία σειρά ελεύθερων μαθημάτων Ιστορίας με τίτλο

Δεκαπέντε Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας

Τα μαθήματα –που θα προσφερθούν δωρεάν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Δ. Ευθυμίου- απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης*

    4, 5, 6 Μαρτίου
    18, 19, 20 Μαρτίου
    8, 9, 10 Απριλίου
    15, 16, 17 Απριλίου
    22, 23, 24 Απριλίου

Παρασκευή και Σάββατο: 5.30' - 9.00' μμ.
Κυριακή: 9.30' πμ. - 13.00'μμ.

Στα μαθήματα αυτά εντοπίζονται οι μεγάλες τομές της ανθρώπινης ιστορίας: η περίοδος καρποσυλλογής και κυνηγίου , η Γεωργική Επανάσταση, η Βιομηχανική Επανάσταση. Αναλύεται η πορεία των μεγάλων ενεργών θρησκειών της γης -και των οπαδών τους. Αναδεικνύονται τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης (: Εγγύς και Μέση Ανατολή, Αφρική, Αυστραλία, Κεντρική Ασία και Άπω Ανατολή, Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ευρώπη, Αμερική) δίνοντας έμφαση στις κεντρικές παραμέτρους που διεμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους.

Καθώς ο Έλληνας ακροατής γνωρίζει την ιστορία του από την σχολική και την όλη του εκπαίδευση, η Ελληνική Ιστορία δεν αντιμετωπίζεται συντεταγμένα, ούτως ώστε να δοθεί χώρος στην προσέγγιση της ιστορίας των ευρύτερων περιοχών της γης -που αποτελεί και τον στόχο του εν λόγω Κύκλου.
Τα μαθήματα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα.

Όροι συμμετοχής: Η καταβολή της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο των 10 €, και της εγγραφής στα μαθήματα των 20 €, για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής  online (στο site της Βιβλιοθήκης).

Πληροφορίες: Στη Βιβλιοθήκη, στο site http://www.liblivadia.gr και στο 22610.89970.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΜΥ: Νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από απόψε



Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και νότια από αργά τη νύχτα σήμερα (Τρίτη 19-01-2016) και από τα νοτιοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (21-01-2016) με κυρία χαρακτηριστικά:

1) τις κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στα θαλασσιά-παραθαλάσσια τμήματα) αρχικά του Ιουνίου και της Πελοποννήσου και βαθμιαία της στερεάς (και της αττικής), της Ευβοίας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και τέλος των νησιών του ανατολικού αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

2) τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της στερεάς και της Θεσσαλίας.

Σε ετοιμότητα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου

Με έκτακτη ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, καλεί τους δήμους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τον χιονιά, ο οποίος που αναμένεται να πλήξει την περιοχή τη νύχτα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με ενημέρωση από το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από απόψε αργά το βράδυ έως αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες, αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, στο μεγαλύτερο ορεινό και ημιορεινό τμήμα της Ηπείρου, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους οδηγούς να είναι οπωσδήποτε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στους πολίτες που θα κινούνται μέσα σε οικισμούς όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων.

Σημειώνεται, ότι το πρωί στα Γιάννενα ο υδράργυρος υποχώρησε 8 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει την Αγιοβασιλόπιτα ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά χαράς σας προσκαλούμε στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας του συλλόγου μας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, και ώρα 18.30, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών.
Στα πλαίσια της εφετινής κοπής, θα παραστεί ο μουσικολογιώτατος Διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας κ. Γρηγόριος Αναστασίου, ο οποίος και θα ομιλήσει με θέμα «Ο Ψάλτης ως μουσικός ερμηνευτής».

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Φανής Παπαθωμά για τους υπαλλήλους του τ. Οργανισμού Κωπαίδας


      Σε απάντηση σχετικού ρεπορτάζ του Τηλεοπτικού Σταθμού της Περιφέρειάς μας, αναφορικά με την εξέλιξη της μετάταξης των υπαλλήλων του κατηργημένου Οργανισμού Κωπαϊδας,  ως Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  έχουμε να πούμε τα εξής:
1.    Η αρμοδιότητα της υλοποίησης των ενεργειών μετάταξης των εργαζόμενων του πρώην Ο.Κ ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο είχε και την πρωτοβουλία κατάργησης του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κωπαίδος».
2.    Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει ανταποκριθεί αμέσως σε όλα τα σχετικά έγγραφα του αρμόδιου Υπουργείου, χωρίς χρονοτριβές.
3.     Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχει διατηρήσει ρόλο παθητικό, απλής  διεκπεραίωσης των σχετικών εγγράφων του Υπουργείου, αλλά έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορης ένταξης των εργαζομένων του κατηργημένου Οργανισμού Κωπαϊδας  στην Π.Ε. Βοιωτίας για να «σπάσει» τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που έχουν προκύψει, από την κατάργηση ενός ΝΠΔΔ.
4.    Είναι σαφές, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα ενέργειες, αποφάσεις  και δηλώσεις μας, τόσο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη όσο και τις δικές μου ως αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, ότι οι εργαζόμενοι του κατηργημένου Οργανισμού Κωπαϊδας  είναι και ευπρόσδεκτοι και αναγκαίοι στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και ζητούμε και εμείς από το Υπουργείο, ενώνοντας ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, για άλλη μια φορά, για  την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης των εν λόγω εργαζομένων, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όσο γίνεται πιο γρήγορα,  μαζί με τις άλλες υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας, στην ανασυγκρότηση του Κωπαιδικού πεδίου και στην δημιουργία προυποθέσεων παραγωγής εισοδημάτων από τους αγρότες της Κωπαίδας, τόσο αναγκαία στην σημερινή κρίσιμη οικονομική κατάσταση.
5.    Τέλος θέλουμε να δηλώσουμε για άλλη μια φορά, ότι είμαστε εδώ και θα συμβάλλουμε τα μέγιστα, για την δρομολόγηση λύσεων αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων της Κωπαίδας. Δείγματα γραφής έχουμε ήδη δείξει και έχουμε αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας και την υψηλή προτεραιότητα την οποία έχουμε θέσει για την Κωπαίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστική εξέλιξη για το έγκλημα στην Καλλιθέα -Εβαλαν ζωντανό τον 63χρονο στον καταψύκτη;

Σοκαριστική είναι η εξέλιξη με το έγκλημα στην Καλλιθέα, όπου άντρας βρέθηκε νεκρός σε προχωρημένη σήψη μέσα στον καταψύκτη του σπιτιού του. Φως στο μυστήριο προσπαθεί να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

    Τι έδειξε η πρώτη φάση από την ιατροδικαστική εξέταση

Οι αξιωματούχοι της Ασφάλειας Αττικής καταλήγουν πως το έγκλημα σε βάρους του 63χρονου διεπράχθη από δύο άτομα. Από την πρώτη στιγμή, η βασική ύποπτη για τον φόνο είναι η Βουλγάρα σύζυγός του, της οποία τα ίχνη αναζητούνται.

    Πώς τον δολοφόνησαν

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο άτυχος άντρας πέθανε από ασφυξία, καθώς οι άνδρες του έκλεισαν το στόμα και τη μύτη με πετσέτα.
Μάλιστα, εντοπίστηκαν τραύματα στο πρόσωπό του, πράγμα που σημαίνει πως προηγήθηκε πάλη στην οποία ο 63χρονος χτυπήθηκε από κάποιο βαρύ αντικείμενο.

«Τον χτύπησαν στο κεφάλι. Τον έριξαν κάτω και τον ακινητοποίησαν. Κατόπιν, του έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τον φίμωσαν. Τον σήκωσαν και τον έβαλαν στην κατάψυξη. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να τα έκανε μόνη της μία γυναίκα», εκτιμούν αστυνομικοί.

Αυτό που προκαλεί σοκ είναι πως από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και εξετασθεί από τους αρμόδιους φορείς, δεν κλείνουν τον ενδεχόμενο ο νεκρός να τοποθετήθηκε στον καταψύκτη, ενώ ήταν ακόμη ζωντανός.

Την τελική απάντηση σε αυτό το ενδεχόμενο αναμένεται να δώσουν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Πέθανε χειριστής εκχιονιστικού πατέρας δυο παιδιών



Ο άτυχος χειριστής, 58 ετών πατέρας δυο παιδιών, είναι από τον Τυμφρηστό Φθιώτιδας και εργαζόταν ως υπάλληλος στο Δήμο Καρπενησίου.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία σε Φθιώτιδα και Καρπενήσι από τον αδόκητο χαμό ενός οικογενειάρχη πάνω στο καθήκον.

Ο 58χρονος ξεκίνησε νωρίς το πρωί με το μηχάνημα για καθαρισμό του δρόμου προς το Κρίκελλο Ευρυτανίας.

Γύρω στις 9:00΄ το πρωί τηλεφώνησε ο ίδιος στον αντιδήμαρχο Καρπενησίου Παντελή Χαλκιά και του είπε ότι έχει δυνατό πόνο στην πλάτη. Ο κ. Χαλκιάς του συνέστησε να σταματήσει, να βρει μέρος να ξεκουραστεί και αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Επειδή όμως, η κατάσταση του χειριστή χειροτέρευε, κάτοικοι της περιοχής με δική τους πρωτοβουλία ανέλαβαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Στην διαδρομή συνάντησαν το ασθενοφόρο, όπου τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

Δυστυχώς όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ήταν εγκεφαλικά νεκρός, χωρίς πίεση και σφυγμό. Οι γιατροί έκαναν ότι ήταν δυνατόν αλλά ο χειριστής εξέπνευσε. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα εξακριβωθούν από την νεκροψία νεκροτομή που θα διενεργήσει εντός της ημέρας ιατροδικαστής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΕΠ: Αυτές είναι οι 9.663 προσλήψεις που εγκρίθηκαν για το 2016

Κοντά στις 10.000 θα φτάσουν φέτος οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβάνονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί καθώς η αρμοδιότητα υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για 9.663 θέσεις μονίμων υπαλλήλων που συνέταξε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και οι οποίες θα ολοκληρωθούν το πρώτο και το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα οι εγκρίσεις αφορούν:

    870 θέσεις για αποφοίτους Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων και Δοκίμων Υπαστυνόμων
    80 θέσεις τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
    819 θέσεις για αποφοίτους Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σχολών Υπαξιωματικών
    61 θέσεις για αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δικαστών
    275 θέσεις Δοκίμων Υπαξιωματικών ,Σημαιοφόρων κλπ του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής
    15 θέσεις για αποφοίτους της Διπλωματικής Ακαδημίας
    36 θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη
    3.335 θέσεις στο Υπουργείο Υγείας(ιατρικό, νοσηλευτικό, παραιατρικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό για το ΕΣΥ )
    186 θέσεις για το ΕΚΑΒ
    15 θέσεις για Τελωνειακούς
    48 θέσεις για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
    6 θέσεις για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
    36 θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών
    29 θέσεις στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία
    5 θέσεις για τις Εφορίες Αρχαιοτήτων
    111 θέσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
    400 θέσεις σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης
    1.659 θέσεις δικαστικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων
    145 θέσεις στο Λιμενικό Σώμα και στην Εθνική Ακτοφυλακή
    32 θέσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
    1.500 θέσεις σε διάφορους άλλους φορείς του δημοσίου που θα καλυφθούν από 1.500 αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ παλαιότερων ετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

H Περιφέρειας Στερεάς συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών





“FOODEXPO GREECE - OENOTELIA 2016”

    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών μας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συμμετοχής από κοινού με τους παραγωγούς μας σε επιλεγμένες κλαδικές εκθέσεις.
    Σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει την συμμετοχή της στην 3η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,
         “ FOODEXPO GREECE - OENOTELIA 2016 ”
η οποία θα λάβει χώρα από τις 19 έως 21 Μαρτίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα Επιμελητήρια μας θα καλύψουν από κοινού το κόστος μίσθωσης και κατασκευής ενιαίου περίπτερου, μέσα στο οποίο θα έχουν την δυνατότητα οι ίδιοι οι παραγωγοί μας να προωθήσουν τα προϊόντα τους.
    Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας προϋποθέτει την παρουσία εκπροσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ σημαντική θα είναι για την καλύτερη εικόνα της προσπάθειάς μας η ύπαρξη προωθητικού υλικού εκ μέρους των συμμετεχόντων.
    Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία και συμμετοχή τους το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Επιμελητηρίων μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από την 1η Φεβρουαρίου 2016, επικοινωνώντας με τα στελέχη της Διεύθυνσης στo τηλέφωνο 2221353494 είτε αποστέλλοντας αίτημα συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στο email kamagianni.s@evia.pste.gov.gr
Περισσότερα στοιχεία για την έκθεση μπορείτε να αναζητήσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση www.foodexpo.gr 
Είμαστε στην διάθεσή σας για  διευκρινήσεις και επιπλέον πληροφορίες.

                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                               
 Γιώργος Κελαϊδίτης


Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τραπεζίτη για αποπλάνηση 14χρονης και παιδόφιλο στην Αράχωβα


Εναν 56χρονο έπιασε επ' αυτοφώρω η αστυνομία, να αποπλανά 14χρονη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πρόκειται για διευθυντή τράπεζας, ο οποίος χρησιμοποιούσε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με πλαστά στοιχεία, ώστε να προσεγγίσει ανήλικες κοπέλες. Μάλιστα, είχε επικοινωνήσει με τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια, με την αστυνομία να ερευνά αν είχε κατορθώσει να τα αποπλανήσει και εκείνα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε παράλληλα ότι ταυτοποίησε έναν ακόμα παιδόφιλο, 49 ετών, ο οποίος προσπαθούσε να αποπλανήσει την ίδια 14χρονη κοπέλα. Πρόκειται για έναν ιδιωτικό υπάλληλο από την Αράχωβα, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με το θύμα μέσω της ίδιας σελίδας γνωριμιών που είχε χρησιμοποιήσει ο 56χρονος και είχε πείσει την κοπέλα να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Η ανήλικη δεν δέχτηκε την πρόταση του 49χρονου να συναντηθούν. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων και απόπειρα αποπλάνησης.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 22η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή - και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Τροποποίηση της αρ. 163/30-04-2015 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων, ως προς τον καθορισμό των ειδικοτήτων των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής των προγραμμάτων Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περιόδου 2015 – 2016.

2.Λήψη απόφασης για την προσχώρηση του δικαιούχου Δήμου Λεβαδέων στους όρους και τις συμφωνίες της από 31/12/2015 Σύμβασης Δεσμευμένου Λογαριασμού (escrow account) στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Συνεχιζόμενο προς Χρηματοδότηση Προγράμματα για την  απόκτηση και διαμόρφωση ελευθέρων κοινοχρήστων χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2014-Α.Π.4”.

3.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες πραγματοποίησης εκδηλώσεις εορτασμού Χριστουγέννων.

4.Μεταφορά Λυμάτων οικισμού Αγ. Γεωργίου στην ΕΕΛ Λιβαδειάς, αντί κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού.

5.Έγκριση παράταση χρόνου ολοκλήρωσης της Σύμβασης του έργου: “Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικής Μονάδας 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς”.

6.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου : Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Οικισμού Ελικώνα”.

7.Έγκριση της Τεχνικής Μελέτης έργου με τίτλο: Χώρος Ιστορίας & Πολιτισμού στη Νεροτριβή Δήμου Λεβαδέων.

8.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης φακέλου στα πλαίσια της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεα Ελλάδα” της Πράξης με τίτλο “ Χώρος Ιστορίας & Πολιτισμού στη Νεροτριβή“.

9.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: Συντήρηση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Λεβαδέων”.


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

«Υπερβολικές χρεώσεις προμηθειών των ελληνικών τραπεζών»


Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, 
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής μας κοινότητας, επιθυμεί να σας εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις υπερβολικές χρεώσεις, που επιβάλουν οι τράπεζες για την διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών με την χρήση πιστωτικών, χρεωστικών καρτών και μέσω web banking.
Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη σε εφαρμογή, από την 9/12/2015, του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/751 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2015, σχετικά με τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες, ο οποίος ορίζει, ως μέγιστη χρέωση για τις διατραπεζικές συναλλαγές με τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες, ποσοστό 0,3% και 0,2% αντίστοιχα.
Όπως μάλιστα, χαρακτηριστικά σημειώνει ο Σύλλογος Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας καθώς και ο Επισιτιστικός Σύλλογος Αράχωβας σε σχετική επιστολή τους, «οι χρεώσεις, οι οποίες σήμερα επιβάλλονται από τις τράπεζες υπερβαίνουν κατά πολύ αυτό το όριο, με αποτέλεσμα ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πληρώνει προμήθεια στην τράπεζα, που διαμορφώνεται στο 2%-3,5%, σε αντίθεση με τα μεγάλα πολυκαταστήματα-αλυσίδες, που απολαμβάνουν λόγω υψηλού τζίρου, μέσω της χρήσης καρτών, ποσοστά κάτω του 1%».
Θεωρούμε περιττό να σημειώσουμε, ότι η πρακτική αυτή των τραπεζικών ιδρυμάτων στραγγαλίζει ακόμη περισσότερο την ήδη ελλιπή ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, εμποδίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και οπωσδήποτε αποθαρρύνει πολίτες και επιχειρήσεις από την ευρεία υιοθέτηση της χρήσης του «πλαστικού χρήματος».
Κύριοι Υπουργοί,
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε απαραίτητη την προσαρμογή των υπερβολικών χρεώσεων, με την άμεση εφαρμογή του σχετικού κανονισμού της Κομισιόν και την διαμόρφωση του ποσοστού στο 0,3% και 0,2% αντίστοιχα.
Επιπλέον πιστεύουμε, ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην απαιτείται η χρήση διαφορετικού τερματικού (POS), ανάλογα με το ποια τράπεζα είναι εκδότης της κάρτας.
Επίσης, είναι απαραίτητο να εξορθολογιστούν οι υπέρογκες προμήθειες, που επιβάλλονται για την χρήση web banking, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται για την πληρωμή λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΓΕΜΗ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, πληρωμές Δημοσίου, προμηθευτών, κλπ).
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στη διάθεση σας, για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος



Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Η χώρα στην κατάψυξη, πότε υποχωρεί ο χιονιάς

Τα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έντυσε στα λευκά τη μισή Ελλάδα, χαρίζοντας μαγικές εικόνες ακόμη και σε παραλίες, δείχνει να υποχωρεί από την Τρίτη, αλλά βέβαια το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ασθενείς χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και την Εύβοια και βροχές ή καταιγίδες στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 1 έως 9 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση, στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι από το μεσημέρι και μετά σε νότιους νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νοτιοανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοανατολικούς μέτριους.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο τραυματίες από έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ



Ο ένας είναι πιο σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας...

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα στη Λάρκο έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν προκλήθηκε έκρηξη σε χώρο του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τραυματίστηκαν δυο εργαζόμενοι, οι οποίοι αρχικά διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια ο ένας από τους εργαζόμενους, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τη Μαλεσίνα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας αφού έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ