Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία του Δήμου μας



Λειτουργία Σχολείων την Πέμπτη  21-01-2016

      Ενημερώνουμε τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας και τους Κηδεμόνες τους ότι τα σχολεία αύριο, Πέμπτη 21-01-2016 , θα λειτουργήσουν κανονικά.  Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από τα Σχολεία.

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Permissospress στα χιονισμένα χωριά της Δ.Ε.Θεσπιών-ΒΙΝΤΕΟ

 












Διαβάστε Περισσότερα »

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Βοιωτίας-ΒΙΝΤΕΟ

Παραμένουν παρά τον χιονιά στο μπλόκο στον κόμβο Λιβαδειάς – Ορχομενού – Λαμίας στη παλαιά Εθνική Αθηνών – Λαμίας οι αγρότες της Βοιωτίας, η δύναμη των τρακτέρ συνεχώς μεγαλώνει ενώ στον αγώνα μπήκε και ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το βράδυ της Τρίτης. Τρακτέρ επίσης έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται στην περιοχή των Βαγίων καθώς και στη Θήβα.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους με συνεχή κλιμάκωση και στόχο όχι μόνο την Εθνική οδό αλλά ακόμα και την Αθήνα.

«Τα τρακτέρ θα φτάσουν ακόμα και στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, αν δεν καταλάβουν ότι έχουμε δίκιο και δεν πάρουν πίσω τα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό. Το θέμα δεν αφορά μόνο αγρότες, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μισθωτοί, είναι όλοι που θίγονται», υπογράμμισε ο Βασίλης Κατσικογιάννης και συμπλήρωσε: » Αυτοί μας σκοτώνουν για πλάκα εμείς όμως πεθαίνουμε στ΄ αλήθεια«.

Ο Γιώργος Ζάχαρης τόνισε οτι οι κινητοποιήσεις συντονίζονται και κλιμακώνονται καθημερινά «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που έρχεται με τα μέτρα της κυβέρνησης» και παράλληλα ευχαρίστησε όλους εκείνου που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.
Περισσότερα στο viotianet.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβλήθηκε ξανά το Λεβαδειακός-Ατρόμητος - Χιονισμένο το γήπεδο


Τελικά δεν είναι... γραφτό να γίνει το ματς του Λεβαδειακού με τον Ατρόμητο για την Super League, καθώς αναβλήθηκε ξανά.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν καλυμμένος από χιόνι και ο διαιτητής Γιάννης Δελφάκης έκρινε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί το ματς.  Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν το ματς του Λεβαδειακού με τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη την ίδια ώρα (17:15), δεδομένου ότι οι δύο ομάδες έχουν ξανά αγώνα την Κυριακή και μεσολαβεί το απαραίτητο 48ωρο

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου



Ο Δήμος Θηβαίων, λόγω της προηγηθείσας χιονόπτωσης καθώς και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν , καθορίζει τα ακόλουθα για τα σχολεία ευθύνης του:

•    Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν  από ώρα 10:00. 
•    Το ΕΕΕΕΚ στο Λουτουφί, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Θήβας θα παραμείνουν κλειστά. 
•    Οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν από ώρα 09:00

 Δήμος Θηβαίων: Διευκρίνιση σχετικά με την εκδοθείσα ανακοίνωση για τη  λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Θηβαίων διευκρινίζει ότι η εκδοθείσα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα εφαρμοστεί για τα σχολεία στα οποία οι καθηγητές τους δεν θα συμμετέχουν στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στη Λιβαδειά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 30χρονο στη Λιβαδειά για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Εξιχνιάστηκαν (3) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής

Κατασχέθηκαν (12) αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη


Συνελήφθη, χθες (19-01-2016) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών που διαπράχθηκαν πρόσφατα σε περιοχές της Λιβαδειάς, κατάφεραν να εντοπίσουν και συλλάβουν χθες το μεσημέρι τον 30χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα (12) αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (2,7) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον τρεις (3) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής και συγκεκριμένα:

•    Πρώτες πρωινές ώρες της 17-01-2016, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λιβαδειά, αφαίρεσε από τσάντα ημεδαπής, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
•    Το χρονικό διάστημα από βραδινές ώρες της 18-01-2016 έως και πρωινές ώρες της 19-01-2016, παραβίασε την πόρτα σταθμευμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στη Λιβαδειά και αφαίρεσε από το εσωτερικό του δύο (2) συσκευές πλοήγησης.
•    Μεσημβρινές ώρες της 19-01-2016, επιβαίνοντας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς, αφαίρεσε από τον χώρο των επιβατών μία αποσκευή, ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά του είδη και αντικείμενα. Η ανωτέρω αποσκευή βρέθηκε στην κατοχή του 30χρονου και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.    

•    Πρώτες πρωινές ώρες της 19-01-2016, αποπειράθηκε να εισέλθει σε κατάστημα τροφίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στη Λιβαδειά, με σκοπό την κλοπή, πλην όμως λόγω ενεργοποίησης συστήματος συναγερμού, τράπηκε σε φυγή.

Γίνεται μνεία ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν της Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας για το Ασφαλιστικό


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚO

-    Δεν είναι κοστολογημένο.
-    Δεν υποστηρίζεται από αναλογιστική ή άλλη οικονομική μελέτη.
-    Δεν εξασφαλίζει μακροοικονομικό ορίζοντα βιωσιμότητας.
-    Δεν διέπεται από τις αρχές, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αναλογικότητας .
-    Δεν καλλιεργεί την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους κρατικούς θεσμούς .
-    Υπονομεύει την ασφαλιστική συνείδηση.
-    Ευνοεί την ανάπτυξη της αδήλωτης εργασίας.
-      Με την προτεινόμενη κατά 1,5% αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, οδηγεί σε μείωση μισθών, παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, υπονομεύοντας, εργαζόμενο, επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη.
-     Προβλέπει  ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε ποσοστό έως και  39% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους! Έρχεται ουσιαστικά  κατ΄ αυτό τον τρόπο να προσθέσει  στην υπάρχουσα υπερβολική φορολόγηση  των ελεύθερων επαγγελματιών, η οποία περιλαμβάνει : α)  τέλος επιτηδεύματος ύψους  650 ευρώ, β) αύξηση της ετήσιας εισφοράς αλληλεγγύης ανάλογα με το εισόδημα ( από 1,4% σε 2% για εισοδήματα:30.001 έως 50. 000 ευρώ,
από 2,1% σε 4% για εισοδήματα :50.001 έως 100.000 ευρώ, από 2,8% σε 6% για εισοδήματα 100.001 έως 500.000 ευρώ  και  από 2,8% σε 8% για εισοδήματα ≥500.001 ευρώ)
και γ)  αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% σε 75% από 1/1/16 και  σε 100% από 1/1/17,
 έναν ακόμη κεφαλικό φόρο,  εξαντλώντας  τις όποιες οικονομικές αντοχές τους έχουν απομείνει.
-      Συρρικνώνει και καταστρέφει την απομένουσα οικονομική βάση  που συνεχίζει να δίνει ανάσες και οξυγόνο στην βιωσιμότητα Ασφαλιστικού- Συνταξιοδοτικού.
-     Ειδικότερα στο σκέλος του νομοσχεδίου που αφορά  στην  αναλογική σύνταξη, η αναστροφή  των ποσοστών αναπλήρωσης σε σχέση με το εισόδημα, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα έτη εργασίας, οδηγεί σε μείωση των συντάξεων των συνεπών ασφαλισμένων. Επομένως , κατά παράδοξο τρόπο,όσο περισσότερο συνεπής είναι ο ασφαλισμένος ,τόσο περισσότερο «τιμωρείται».
-      Μετατρέπει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από ανταποδοτικό σε προνιακό , όπου οι συνταξιούχοι το μόνο που θα έχουν να μοιράσουν θα είναι η παραγόμενη φτώχια.
-      Κάθε ασφαλιστικό σύστημα προκειμένου να είναι βιώσιμο οφείλει να στηρίζεται σε μακροοικονομικά δεδομένα που θα σχετίζονται με την δυναμική καθώς και την προοπτική της οικονομίας.
-     Είναι κοινός τόπος ότι χωρίς ανάπτυξη και εξεύρεση νέων πόρων, ο εφιάλτης της κατάρρευσής του είναι πιο κοντά από ποτέ!!

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είναι:
ΥΦΕΣΙΑΚΟ
ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ

Ζητάμε την απόσυρση του!!!!
Οι θέσεις- προτάσεις των επιστημονικών φορέων αναφορικά με το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο είναι:
-    Διατήρηση του ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών –επιστημόνων (ΕΤΑΑ) .
-    Το σύνολο των φόρων ( με ΕΝΦΙΑ & ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ) και ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλει  ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα πρέπει  να ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ποσοστό  του καθαρού εισοδήματός του (προτείνεται 40-45%)  το οποίο θα του διασφαλίζει την αποπληρωμή και των υπολοίπων υποχρεώσεων του (π.χ. δάνεια), την βιωσιμότητα της δραστηριότητάς του, αλλά και την κάλυψη του ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης.
-    Μεικτός τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που θα λαμβάνει υπόψη , όχι μόνο τα χρόνια ασφάλισης (όπως ισχύει σήμερα), ούτε μόνο το εισόδημα (όπως καταγράφεται στον προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο), αλλά και τις δύο αυτές παραμέτρους.
-    Πλαφόν στα επίπεδα του Ευρωπαϊκού μέσου όρου των ασφαλιστικών εισφορών ως ποσοστό του εισοδήματος και περισσότερες κλίμακες.
-    Οι εισφορές για τον κλάδο υγείας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να είναι ποσοστό του εισοδήματος, αλλά ένα συγκεκριμένο ποσό για όλους με πλήρεις υγειονομικές παροχές.
-    Έκπτωση κατά 50% στις ασφαλιστικές εισφορές των νέων επαγγελματιών για τα πέντε πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
-    Κίνητρα στους ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας,  μέσω κινήτρων έκπτωσης στις ασφαλιστικές τους εισφορές, ώστε  να παραμείνουν στο επάγγελμα και να μην συνταξιοδοτηθούν.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Φ.Σ.ΘΗΒΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ Π.Φ.Σ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ -ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πλήρη κινητοποίηση η Περιφέρεια Στερεάς για το χιονιά


Σε απόλυτη κινητοποίηση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί το δριμύ ψύχος που επικρατεί σε όλη την επικράτεια της τις τελευταίες 72 ώρες.

Ολόκληρος ο στόλος των οχημάτων παρεμβαίνει στα σημεία σφοδρής χιονόπτωσης με αποτέλεσμα το σύνολο των οδικών δικτύων να παραμένει ανοιχτό.

Επειδή η χιονόπτωση είναι συνεχής, παρακαλούμε τους διερχόμενους από την Στερεά Ελλάδα οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε επαρχιακές οδούς με δύσκολη πρόσβαση, κυρίως στα ορεινά.

Από τις υπηρεσίες μας γίνεται συνεχής καταγραφή των προβλημάτων ώστε να παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Έως αυτή την ώρα καταγράφονται:

Στην Π.Ε. Βοιωτίας παραμένουν κλειστά σχολεία, κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται στα ορεινά του νομού. Οι δρόμοι παραμένουν όλοι ανοιχτοί και οι συγκοινωνίες πραγματοποιούνται κανονικά. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας είναι τοποθετημένα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και επιχειρούν όπου απαιτείται. Υπάρχει επάρκεια σε αλάτι. Αυτή την ώρα επικρατεί χιονόπτωση.      

Στην Π.Ε. Εύβοιας παραμένουν κλειστά σχολεία στους Δήμους Διρφύων-Μεσσαπίων, Κύμης-Αλιβερίου και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το σύνολο του οδικού δικτύου παραμένει ανοιχτό, ενώ σε ορισμένα σημεία των επαρχιακών οδών απαιτούνται αλυσίδες. Επιχειρούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς επίσης και μισθωμένα οχήματα σε όλους τους οδικούς άξονες. Αυτή την ώρα επικρατεί χιονόπτωση.   

Στην Π.Ε. Ευρυτανίας παραμένουν κλειστά όλα τα σχολειά. Επιχειρούν υπηρεσιακά οχήματα και ιδιώτες. Το επαρχιακό και το εθνικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, αλλά η κίνηση πραγματοποιείται με αλυσίδες. Επικρατεί ολική και έντονη χιονόπτωση σε όλο το νομό, ενώ δύσκολη είναι η πρόσβαση σε ορισμένα απομακρυσμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου.

Στην Π.Ε. Φθιώτιδας παραμένουν κλειστά όλα τα σχολεία του νομού, εκτός από αυτά που βρίσκονται στο Δήμο Λοκρών. Στο οδικό δίκτυο Λαμίας-Δομοκού και Λαμίας-Καρπενησίου απαιτούνται αλυσίδες. Στο Μπράλο δεν εντοπίζεται πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Επιχειρεί ολόκληρος ο στόλος των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας και μισθωμένα οχήματα. Αυτή την ώρα επικρατεί έντονη χιονόπτωση.    

Στην Π.Ε. Φωκίδας παραμένουν σχολεία κλειστά στον ορεινό όγκο του νομού, ενώ όλα τα μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας όσο και τα μισθωμένα συνεχίζουν να επιχειρούν και υπάρχει επάρκεια σε αλάτι . Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, ενώ επικρατεί έντονη χιονόπτωση.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται για την ασφάλεια στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστό λόγω χιονόπτωσης το Δημοτικό Ωδείο Θήβας



Λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) ανακοινώνει ότι το Δημοτικό Ωδείο παραμένει κλειστό σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε επιφυλακή ο Δήμος Θηβαίων – Χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας



Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Θηβαίων προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από τη χιονόπτωση. Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού του Δήμου καθώς και μισθωμένα μηχανήματα έργων μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του, θα παρεμβαίνουν όπου απαιτείται.  Επίσης στην περιοχή έχουν διατεθεί και  4 οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για τα δρομολόγια αρμοδιότητάς της.

Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Θηβαίων θα δέχεται κλήσεις στα τηλέφωνα 2262-3-50600, 601, 602

Παραθέτουμε επίσης τα ακόλουθα χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας:
Τηλέφωνα Δήμου Θηβαίων:  2262-3-50600,601, 602 (τηλεφωνικό κέντρο), 2262-3-50627 (Γραμματεία Δημάρχου),  2262-350630 και 607 (Γραφεία Αντιδημάρχων ) 2262350628 (Γραφείο Γ.Γ) 2262350652 (Γραφείο Τύπου)
Αστυνομία – Τροχαία :100
Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας: 199   
Νοσοκομείο Θηβών :22620 24444, 2262-3 -50200-205  και ΕΚΑΒ 166

Παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου και σε περίπτωση μετακίνησής τους να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι  δημότες παρακαλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχει δημοσιεύσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

Ανακοίνωση


Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 όλα τα σχολεία ευθύνης του  (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης),  λόγω χιονόπτωσης θα είναι κλειστά.

Για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.


Όλες οι ανακοινώσεις του Δήμου αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας με το Δήμο 2262350600 & 601.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες


Χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Θεσσαλίας σήμερα Τετάρτη.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα) της κεντρικής και νότιας χώρας. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νοτιά.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νοτιά. Παγετός το πρωί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά-ημιορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά άλλα και στα πεδινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα όποια θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα έντονα, βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα έντονα, βαθμιαία από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα βαθμιαία από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου .

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα .
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατή τόπους έντονα από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 εως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία τα χιόνια θα περιοριστούν στα γύρω ορεινά-ημιορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί και βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

25χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από έλκηθρο


Τραγωδία σημειώθηκε την Τρίτη στο Μέτσοβο, όταν το αγαπημένο χειμερινό σπορ δύο αδελφικών φίλων στοίχισε τη ζωή του ενός.

Οι δύο 25χρονοι βρίσκονταν στην περιοχή της Κατάρας, στην παλιά Εθνική Οδό, όπου έκαναν snowmobile, δεδομένου ότι τους χειμερινούς μήνες δεν χρησιμοποιείται από οχήματα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, σε μία απότομη στροφή, ο συνοδηγός έφυγε από τη θέση, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε δέντρο.

Η πρόσκρουση ήταν μοιραία για τον 25χρονο, καθώς έχασε ακαριαία τη ζωή του.

Σε τραγική κατάσταση είναι ο οδηγός του έλκηθρου, ο οποίος είδε τον αδελφικό του φίλο να «σβήνει» μπροστά στα μάτια του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΛA.Ε. Θήβας καταγγέλλει τον Γεν. Διευθυντή της Μόρνος ΑΕ

Λαϊκή Ενότητα Θήβας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.

Η Λαϊκή Ενότητα Θήβας καταγγέλλει την άθλια, απαράδεκτη και εκφοβιστική απόφαση της Διοίκησης της εταιρίας ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε του ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ να απολύσει, στις 8/1/16, τρείς εργαζόμενους, δύο εξ΄ αυτών διότι κατά τη διάρκεια ποιοτικού έλεγχου που διενήργησε κάποιος πελάτης της διαπιστώθηκε, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Εργοστασίου κ. Σηφάκης, αστοχία στο παραγόμενο προϊόν και τον τρίτο επειδή απευθύνθηκε απρεπώς σε προϊστάμενό του.

Μπορεί ο κ. Σηφάκης  να αισθάνεται ότι διαθέτει ιδιότητες και ικανότητες ανάλογες με εκείνες του ποντίφικα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, να μην γνωρίζει πως μονάχα όποιος δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθη, αλλά αγνοεί το τι εστί γραμμή παραγωγής όχι σαν τεχνοκράτης που την οργανώνει αλλά σαν άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά σε μια μηχανή, που τρέχει πίσω από ένα ρομπότ και ακολουθεί τους κύκλους ανοίγματος και κλεισίματος των καλουπιών επί 8 ώρες την ημέρα επί πέντε ημέρες την εβδομάδα επί 250 ημέρες το χρόνο.

Και αν δεν υπάρχουν άλλοι σοβαρότεροι λόγοι είναι το ελάχιστο αποκύημα νοσηρής φαντασίας να διαβλέπεις δόλο σε καταστάσεις που εξόφθαλμα παραπέμπουν σε ανθρώπινο λάθος  και μάλιστα από εργαζόμενους που, όπως πληροφορούμαστε, εργάζονταν στην εταιρία για πάρα πολλά χρόνια. Και το εξωφρενικότερο  οι απολύσεις έγιναν για παραδειγματισμό γιατί η εταιρία δεν μπορεί να εντοπίσει ποιος ακριβώς «διέπραξε» την αστοχία. Τους φαίνεται ύποπτο που κανείς εργάτης δεν μπορεί να ομολογήσει το «έγκλημά» του αλλά αν όλοι αυτοί οι specialists είχαν δουλέψει ποτέ μπροστά από μια μηχανή έστω και για μερικές ώρες είμαστε περίεργοι να βλέπαμε πόσα από τα δικά τους λάθη θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν.

Ο κ. Σηφάκης, η διοίκηση και οι ιδιοκτήτες της εταιρίας Μόρνος και όλα τα αφεντικά στα χρόνια των μνημονίων έχουν ξεπεράσει ακόμα και το πιο άθλιο παρελθόν τους. Η απάντησή μας βρίσκεται τους αγώνες μας στην αλληλεγγύη μας και πάνω απ΄ όλα στην ενότητά μας. Η ενότητα στις γραμμές μας, η ξεκάθαρη συνείδηση των ιδιαίτερων ταξικών συμφερόντων μας, η αταλάντευτη δίχως πισωγυρίσματα υπεράσπισή τους είναι ο δρόμος που θα επιτρέψει στο λαό μας να ξεφορτωθεί για πάντα τα μνημόνια και τους υπηρέτες τους, να ξανακερδίσει όσα του αφαίρεσαν με δόλιο τρόπο και να βαδίσει το δρόμο του ανθρωπισμού και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Μόρνος Α.Ε. να κλιμακώσουν  τους αγώνες τους μέχρι τη τελική δικαίωση των συναδέλφων τους, να συσπειρωθούν αγωνιστικά και ολόψυχα γύρω από το σωματείο τους και τον αγωνιζόμενο λαό μας. Και εν είδει υστερογράφου μπορούν οι κ.κ. της ΜΟΡΝΟΣ να μας πουν πόσες φορές την ημέρα κατά μέσο όρο ένας προϊστάμενος παραβιάζει όχι τον εργασιακό κώδικα συμπεριφοράς στη σχέση του με τους υφισταμένους του αλλά το θεμελιώδη καταστατικό κώδικα αυτής της κοινωνίας;

Συμπαρατασσόμαστε με το σωματείο των εργαζόμενων της εταιρίας Μόρνος και ζητάμε από την διοίκηση την ανάκληση των τριών απολύσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του Ορεινού Αγώνα Δρόμου "ΛΕΒΑΔΟΣ"

Εν όψει της πραγματοποίησης του Ορεινού Αγώνα Δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30 στο Παλαιό Δημαρχείο (Πλ. Εθνικής Αντίστασης). 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ