Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ο Παραδοσιακός Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θήβας κόβει την βασιλόπιτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ελληνική πόλη που «δεν μασάει» από το χιόνι

Υπάρχει στην Ελλάδα μια πόλη που όσο κι αν χιονίσει, τα πεζοδρόμιά της είναι ασφαλή για να κυκλοφορούν οι πολίτες της;

Κι όμως υπάρχει. Δεν ξέρουμε αν είναι η μόνη, αλλά στο Καρπενήσι από το 2012 δεν χρειάζεται οι υπάλληλοι ή οι πολίτες και οι επιχειρηματίες να φροντίσουν να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης από το χιόνι.

Αυτό επιτυγχάνεται επειδή εγκαταστάθηκαν τα «θερμαινόμενα πεζοδρόμια». Λειτουργούν με σύστημα γεωθερμίας που ανακυκλώνει και θερμαίνει νερό σε βάθος 100 μέτρων μέσα στη γη. Έτσι, δημιουργείται ένας «θερμός» διάδρομος στην επιφάνεια, που διατηρείται καθαρός για τους πεζούς, αφού λόγω της θερμότητας το χιόνι που πέφτει εκεί, λιώνει.
evrytanika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

30.000 παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο



Σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 4% ανέρχεται η σχολική διαρροή στην Ελλάδα και κυρίως όσον αφορά στους μαθητές του Γυμνασίου που δεν συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Λύκειο.

    Σε ποιούς νομούς εντοπίζονται τα μεγαλύτερα και σε ποιούς τα μικρότερα ποσοστά.


Παρά το γεγονός ότι η... η μαθητική διαρροή τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει μειωθεί εντυπωσιακά (με δεδομένο ότι στη δεκαετία του '80 ξεπερνούσε το 20%), το παραπάνω ποσοστό θεωρείται υψηλό και οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κρίνουν ότι πρέπει το φαινόμενο αυτό να καταπολεμηθεί με ουσιαστικές δράσεις.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας τα ποσοστά της μαθητικής διαρροής από τη Γ' Γυμνασίου στην Α' Λυκείου είναι πολύ υψηλά, όπως για παράδειγμα
στα Δωδεκάνησα όπου αγγίζουν το 8,37%
και στη Ροδόπη το 8,2%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά σχολικής διαρροής εντοπίζονται σε
Πέλλα,
Φλώρινα,
Σάμο,
Καρδίτσα,
Κοζάνη.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 4,85% και το 4,25% αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης φαίνεται πάντως ότι η σχολική διαρροή αυξάνεται και πάλι, και όπως εκτιμούν οι σχετικοί επιστήμονες και ερευνητές αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά παιδιά 15-16 χρονών αναγκάζονται να αφήσουν το σχολείο για να δουλέψουν προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένειά τους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνηγόρου του Παιδιού και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, περίπου 30.000 παιδιά, στην πλειοψηφία τους ηλικίας 15 με 17 ετών, αναγκάζονται κάθε χρόνο να εγκαταλείψουν το σχολείο. Οι οικογένειες των περισσοτέρων από τα παιδιά αυτά ζουν υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας, οπότε η επιλογή να εγκαταλείψουν το σχολείο και να βγουν στην αγορά εργασίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο...

Μέχρι τα 15
Στην Ελλάδα η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι μέχρι τα 15. Υστερα από αυτή την ηλικία δεν υπάρχει όμως μηχανισμός που να καταγράφει την κοινωνική-οικονομική διαδρομή που ακολουθούν όλοι όσοι εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, με συνέπεια κανείς να μη γνωρίζει με ακρίβεια πού πηγαίνουν τα παιδιά αυτά.
Ομως ούτε και το εκπαιδευτικό σύστημα έχει αναπτύξει ουσιαστική πολιτική προκειμένου να αποτρέψει το φαινόμενο αυτό με δεδομένο ότι η «φυσική στέγη» των νέων μέχρι την ενηλικίωσή τους πρέπει να είναι το σχολείο.
Η μαθητική διαρροή πάντως είναι παγκόσμιο φαινόμενο με διαχρονική διαδρομή που πηγάζει κυρίως από τις κοινωνικές ανισότητες, την αλληλεπίδραση μεταξύ σχολικής και οικογενειακής κουλτούρας, αλλά και από το ίδιο το σχολείο και τους συντελεστές του.
Διαβάστε Περισσότερα »

4ωρη στάση εργασίας στο Αλουμίνιο της Ελλάδος



      « 4ΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ »


     Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου  Επαρχίας Λιβαδειάς σε  έκτακτη Συνεδρίασή του, αποφάσισε την κήρυξη   4ωρης  ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  για  τις 22/1/ 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρες 11.00΄ έως 15.00΄, για όλους τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος, ως συμπαράσταση στην 4ωρη Στάση που έχει προκηρύξει το Σωματείο «Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος», προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 22/1/2016 στo Κάστρο Βοιωτίας.

Θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Εργοστάσιο και θα περάσουν από Άσπρα Σπίτια, Δίστομο και Λιβαδειά ώρα 11.00΄το πρωί.





  σ
                                                                                  Το       Δ.Σ.      





Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

    Το 2015 ήταν πράγματι ένα κομβικό έτος• η συμπλήρωση επτά ετών κρίσης καθιστά την παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία μία καθημερινή πραγματικότητα, μία συνθήκη την οποία σχεδόν έχουμε αποδεχθεί ως κανονικότητα και όχι ως εξαίρεση. Το ελληνικό εμπόριο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες και να επωμίζεται δυσβάστακτα βάρη. Δεν νομίζω ότι διεκδικούμε βραβείο πρωτοτυπίας με το να υποστηρίξουμε ότι η ΜΜΕ εμπορική επιχείρηση και ο αγροτικός κόσμος λογίζονται λανθασμένα ως οι «αδύναμοι κρίκοι» της ελληνικής οικονομικής δομής και βιώνουν με δυσανάλογα αρνητικό τρόπο, σε σχέση με άλλους κλάδους, τις σκληρότερες συνέπειες της κρίσης.
    Η «μεσαία τάξη» της χώρας που αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου της αγροτιάς και της μικρομεσαίας και αυτοαπασχολούμενης επιχείρησης εξακολουθεί να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Πιστεύουμε ότι η επανάληψη της ίδιας καταστροφικής «συνταγής» όχι μόνο δε δίνει λύσει στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διαιώνισή του. Κατανοούμε ότι αυτή η συνταγή αναδείχθηκε σαν μονόδρομος• αυτό δε σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν είναι και λανθασμένη. Δυστυχώς, σε ένα τόσο δυσμενές και προβληματικό περιβάλλον οι προσπάθειες που οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε θα πρέπει να είναι τιτάνιες και τα εμπόδια που θα πρέπει να υπερπηδήσουμε είναι πολλά και δύσκολα. Παραταύτα, θεωρούμε ότι μετά από τόσο χρόνια αυτό που καθίσταται πασιφανές είναι ότι οι μικρομεσαίοι έμποροι και αγρότες είμαστε πολύ σημαντικά στηρίγματα της οικονομίας και αντέξαμε, παρά την αντιξοότητα και τις τεράστιες πιέσεις που δεχτήκαμε. Δείξαμε «οικονομικό πατριωτισμό». Θυσιάσαμε αποταμιεύσεις και προσωπικές περιουσίες για το καλό των επιχειρήσεων μας και του αγροτικού δυναμικού. Βέβαια, όλα αυτά έχουν και ορισμένα αυτονόητα όρια. Η διαρκής ύφεση σημαίνει διαρκής δυσπραγία, διαρκές αρνητικό κλίμα στην αγορά, διαρκής τάση για «λουκέτα». Οι αντοχές της μικρομεσαίας τάξης αγροτών και εμπόρων ΔΕΝ είναι όμως ανεξάντλητες. Πρέπει να ξεφύγουμε από την «επώδυνη στασιμότητα» και να ενεργοποιηθούμε προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης με έργα και όχι με λόγια.
    Εκ των πραγμάτων, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι το νέο Μνημόνιο δεν επιλύει τα προβλήματα μας. Βασίζεται και πάλι στη γνωστή συνταγή των υπερβολικών φορολογικών επιβολών και των πολιτικών λιτότητας. Οι μικρομεσαίοι οφείλουμε να  αναλάβουμε μόνοι μας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των πάγιων προβλημάτων μας, όπως : υπερφορολόγηση, έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης, έλλειμμα εμπορικής και αγροτικής πίστης, ληξιπρόθεσμες οφειλές, ασφαλιστική πτώχευση, ποινικοποίηση και τέλος υπερχρέωση όλων των νοικοκυριών.
    Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γι αυτό το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αποφασίζει να δώσει τη μάχη της «πραγματικής οικονομίας» στο πλευρό των αγροτών παρεμβαίνοντας αιχμηρά στο δημόσιο διάλογο με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Αυτός είναι ο δικός μας πραγματικός μονόδρομος, μαζί με την ευθύνη του καθενός από εμάς για το μέλλον του εμπορίου, της αγροτιάς και της τοπικής κοινωνίας.
Η καθημερινή μας παρουσία στο πλάι τους η οποία χαράζει έναν καινούργιο δρόμο συνεργασίας, αμοιβαίας κατανόησης και διεκδικητικότητας σε κοινούς αγώνες για το καλό της επιχειρηματικής , αγροτικής οικογένειας και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων για διάκριση εκπαιδευτικών

Η Δήμαρχος Λεβαδέων επιθυμεί να εκφράσει τα πιο θερμά της συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς κ.κ. Δρ. Καλοβρέκτη Κωνσταντίνο (ΕΠΑ.Λ. Λιβαδειάς) και Παπακώστα Γεώργιο (ΕΚ Λιβαδειάς), οι οποίοι διακρίθηκαν μαζί με άλλους 28 Έλληνες συναδέλφους τους στο φετινό παγκόσμιο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert.
Κάθε χρόνο η Microsoft επιλέγει καινοτόμους εκπαιδευτικούς για να μοιραστούν ιδέες, να δοκιμάσουν νέες μεθόδους και να μάθουν ο ένας από τον άλλον μέσα από μια παγκόσμια κοινότητα, που έχει ως στόχο να βελτιώσει τις επιδόσεις των μαθητών αξιοποιώντας την τεχνολογία.
Οι Microsoft Innovative Educator Experts αποτελούν λαμπρά παραδείγματα εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν νέους τρόπους διδασκαλίας μέσα στη σχολική αίθουσα και εμπνέουν τους μαθητές τους να πετύχουν περισσότερα.
Η τιμητική αυτή διάκριση των εκπαιδευτικών, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς δικοί μας άνθρωποι συνεχίζουν σε πείσμα των καιρών να καινοτομούν και να προσφέρουν στους μαθητές μας τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη εκπαίδευση.  


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρότης της Βοιωτίας για τον Τσίπρα: Μπορεί να πάρει Όσκαρ-ΒΙΝΤΕΟ



«Όσκαρ θεάτρου και ηθοποιίας μπορεί να πάρει ο κ.Τσίπρας, όταν ανέβηκε επάνω στο δικό μου το αγροτικό στον Ορχομενό», ανέφερε το μέλος της επιτροπής αγροτών Βοιωτίας, Γιάννης Βάγγος.

Ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της επιτροπής αγροτών Βοιωτίας, μιλώντας στο mega, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη πριν από ενάμιση χρόνο, περίπου, στο οποίο συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μεγαλύτερο θέατρο το έπαιξε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επάνω στο δικό μου το αγροτικό στον Ορχομενό, πριν ενάμιση χρόνο. Βάλτε το στο Google να δείτε τι πάει να πει θέατρο», είπε ο αγρότης από την Βοιωτία και τόνισε: «Κάναμε ένα χρόνο υπομονή και κάθε εβδομάδα μας έχουνε και από ένα μέτρο».

«Κάναμε την υπομονή μας, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, την Παρασκευή θα είμαστε μέσα στην Εθνική, όχι εμείς… Και η γαλότσα και η γραβάτα και ο δικηγορικός σύλλογος, και οι γιατροί και οι πάντες. Την αλήθεια ζητάμε», κατέληξε ο Γιάννης Βάγγος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει τα μαγαζιά στις 4 Φεβρουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,
Απόλυτα δικαιολογημένο το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί, διαπιστώνοντας ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι ΕΜΠΟΡΟΙ δεν έχουν τη σωστή πληροφόρηση για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Με το ΝΕΟ σχέδιο του ασφαλιστικού, που μετατρέπει τις εισφορές σε φορολογία επί του εισοδήματος μας από 27% έως 34,5%, (20%+6,95%+7,5%) αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2017 βεβαίως ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ,όμως οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι τον Ιανουάριο του 2016 με το επιπλέον 1% ΜΟΝΟ στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών για τις ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ των εργαζομένων  ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ την προσπάθεια για μη κατάρρευση του ασφαλιστικού φορέα που θα προκαλέσει επιπλέον μείωση των 3 εκ. ήδη μειωμένων 6 φορές κύριων συντάξεων.
Μέσα από τη συμμετοχή μας ως Εμπορικός Σύλλογος  στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την 4η Φεβρουαρίου 2016, κάτι που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ως μέσο διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την αγωνία μας για τους πληττόμενους ασφαλισμένους συναδέλφους μας στον ΟΑΕΕ. Πρέπει και η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που λέει «δόξα τω Θεώ, επιβίωσα και πάλι» στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ρυπάς νέες εκπλήξεις και προβλήματα «Λερναίας Ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό.
Το Δ.Σ. τις επόμενες ημέρες και πριν την κορύφωση της διαμαρτυρίας μέσω της συμμετοχής στην Πανελλαδικό Κλείσιμο των καταστημάτων, θα ξεκινήσει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης συζητήσεων και πρωτοβουλιών  σε τοπικό επίπεδο με την συμμετοχή θεσμικών εταίρων και εκπροσώπων φορέων. Πρόθεση μας είναι η εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ασφαλιστικό και φορολογικό που θα αποτελεί ένα σταθερό πλαίσιο που θα μπορεί ο επιχειρηματίας να δραστηριοποιείτε.
Κλείνοντας πιστεύουμε ότι πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και συμμετέχοντας όλοι μαζί σε κοινούς αγώνες με ολοκληρωμένες προτάσεις θα δώσουμε στην εκάστοτε κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν μπορεί άλλο να επιθυμεί τον κατακερματισμό και τον πλήρη αφανισμό της μικρομεσαίας αυτοαπασχολούμενης επιχείρησης.



ΤΟ Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θήβα

Κυκλοφοριακή Ρύθμιση για τις οδούς Βουρδουμπά & Επαμεινώνδα

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων” και προκειμένου να συνδεθούν τα δίκτυα ( ομβρίων, ύδρευσης κ.α.) εκατέρωθεν της οδού Βουρδουμπά, από σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί εκσκαφή στον κόμβο της οδού Βουρδουμπά και Επαμεινώνδα.
Ως εκ τούτου η διέλευση των οχημάτων δεν θα είναι εφικτή. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας  των οχημάτων έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές πινακίδες σήμανσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα βυζαντινής μουσικής στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας στέκεται ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και πρωτοστατεί στη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των μεταλλεργατών.

Καλούμε τα μέλη μας, τους εργαζόμενους στο κλάδο να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί για τον απολογισμό και σχεδιασμό της δράσης με αγωνιστικό πρόγραμμα και κορύφωση την Πανελλαδική Απεργία στις 4 Φλεβάρη ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/01/2016, ώρα 11:00, σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.

Συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων,  έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση! Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα, για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!

Η Κοινωνική Ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΓΕΝΑΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ!



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

24 συλλήψεις στη Στερεά-Δυο στην Αλίαρτο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (18/19-01-2016), συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) ημεδαποί στους Πενταγιούς Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιδορικίου και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας, για κλοπή χρηματικού ποσού και πακέτων τσιγάρων, μετά από διάρρηξη σε κατάστημα 57χρονης ημεδαπής στην ανωτέρω περιοχή. Τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπής κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και ένας τρίφτης κάνναβης.

Δύο (2) ημεδαποί και ειδικότερα ένας άνδρας στη Θήβα & μία γυναίκα στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν συνολικά (900) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα & στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού αντίστοιχα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Ένας αλλοδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας & του Αστυνομικού Σταθμού Αλιάρτου, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και απειλή.

Δύο (2) ημεδαποί στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας και στη Χαιρώνεια Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Βοιωτίας (Αλίαρτος – Οινόφυτα), από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας & του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας αντίστοιχα, ένας ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης και ένας αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Χαλκίδα και στον Άγιο Λουκά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας & της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, μία ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παράβαση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτό θα είναι το νέο ακατάσχετο όριο για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Η προστασία των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ από κατασχέσεις έναντι χρεών πρόκειται άμεσα να θεσπιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που είχε την Τετάρτη (20/1) στην Κομοτηνή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Συγκεκριμένα θα τεθεί όριο ακατάσχετου των επιδοτήσεων ως εξής: για επιδοτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 10% του ποσού, για επιδοτήσεις μέχρι 10.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 20% του ποσού και για επιδοτήσεις πάνω από 10.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 50% του ποσού. Παράλληλα, ανέφερε ότι ισχύει το αφορολόγητο των αγροτικών ενισχύσεων που είναι κάτω από 12.000 ευρώ. «Πρόκειται», είπε, «για πρωτοβουλία της κυβέρνησης που προστάτεψε με αυτόν τον τρόπο τους αγρότες, αφού από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό των αγροτών ο κ. Αποστόλου είπε ότι σήμερα είναι «στον αέρα» και αντιμετωπίζει προβλήματα μεγαλύτερα από το ασφαλιστικό άλλων κλάδων. «Το 85% των ποσών που καταβάλλονται στους αγρότες για τις συντάξεις τους το πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Επίσης 350.000 αγρότες, περίπου οι μισοί από τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, δεν πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους», σημείωσε.

Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε ευνοϊκό σε σχέση με άλλους κλάδους το προτεινόμενο νέο πλαίσιο, αφού εξασφαλίζεται η προσαρμογή των ασφαλίστρων σε βάθος τετραετίας, μέχρι το 2019, και το εισόδημα που ορίζεται ως βάση για τον υπολογισμό της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς είναι το 80% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργαζόμενου. Δηλαδή, τα 468 ευρώ το μήνα, ή 5.600 ευρώ το χρόνο.

Όπως είπε, σύμφωνα με το Σχέδιο Κατρούγκαλου για τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων αγροτών (το 88%, δηλαδή 466.000 αγρότες) τα ετήσια ασφάλιστρα θα αυξηθούν σταδιακά από 946 ευρώ που είναι σήμερα, στα 1.544 ευρώ το 2019. «Είναι μια αύξηση συνολικά 63% στην τετραετία, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει, κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κάθε περιθώριο για τη μείωση της επιβάρυνσης που θα έχουν οι αγρότες από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού», τόνισε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Α. Ρ. Κ. ΘΗΒΑΣ


Το Αυτοδιοκητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα  Θήβας  με ανησυχία παρακολουθεί τα προβλήματα της Διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο μας, που αντί η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο όπως όφειλε για το σοβαρό θέμα της ακυρωτικής απόφασης (5/1/2016  ΑΔΑ: ΩΖΑ2ΟΠ10-4ΕΜ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς – Θεσσαλίας  που ακυρώνει  την υπ΄αριθμ.421/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων,  για την  «Ετήσια εισφορά στο Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε. ΟΤΑ» (ενίσχυση του Κ.Α  εξόδων 20.6721.02) βγάζει ανακοινώσεις εκθειάσης του Περ. ΦοΔΣΑ ως να μην συμβαίνει τίποτα συκοφαντώντας μάλιστα Δημοτικούς Συμβούλους και παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου.
Τα προβλήματα και οι παρατυπίες πολλαπλασιάζονται με την μη νόμιμη σύσταση του Περ.ΦΟΔΣΑ όπως αυτή κρίθηκε και από το 5ο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο  αφού πρώτα διαπιστώνει την μη νόμιμη σύσταση του Περ. ΦοΔΣΑ, αποφάσισε ότι κωλύεται για την υπογραφή σύμβασης του έργου «Κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων». Τελικά η μόνη που δεν κωλύεται είναι η Δημοτική Αρχή η οποία συνεχίζει να πιστώνει έναν μη νόμιμο Φορέα  ο όποιος χωρίς κανένα Δημοτικό και κοινωνικό έλεγχο προχωρεί σε δαπάνες όπως ενοικιάσεις γραφείων, προσλήψεις, συμβάσεις έργων και όλους τους λογαριασμούς τους χρεώνει στον Δήμο και στους πολίτες με τα Δημοτικά τέλη.
Με δική της ευθύνη η Δημοτική αρχή επέλεξε τον δρόμο της μη νομιμότητας ενώ θα μπορούσε να ακολουθήσει τον δρόμο της νομιμότητας με αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδιασμού, την αναθεώρηση του έργου της ΜΕΑ, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), την ανασύσταση ενός τοπικού Φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της περιοχής μας με Δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο με τελικό στόχο την μείωση του κόστους της διαχείρισης και της ελάφρυνσης των πολιτών από μείωση των Δημοτικών τελών.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε και την κυβέρνηση άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή να προχωρήσει στην αναθεώρηση του ν. 4071/2012  που θα διευκολύνει και θα νομιμοποιεί την ύπαρξη τοπικού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων ούτως ώστε να γίνει πράξη η βασική αρχή του νέου νόμου του ΕΣΔΑ ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα σχεδιάζεται και θα υλοποιείται από τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός -Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτιωμένος ο καιρός την Πέμπτη με τοπικές βροχές στα νότια και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Χιόνια από το βράδυ στα ανατολικά ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δυο) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς κελσίου

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές ταινίες θα παιχτούν στον Κινηματογράφο Θήβας



ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«ΝΟΤΙΑΣ»

Από Πέμπτη 21 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης

Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη:

Ο Νοτιάς είναι μια μεγάλη ελληνική παραγωγή που αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας.



«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ»

Από Πέμπτη 21 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016
Ώρα προβολής : 18:30


Περίληψη
Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, η αγχωτική μητέρα του οποίου το προορίζει για το καλύτερο κολέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά - έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά, αφού η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Όσμπορν
Ακούγονται οι: Κωνσταντής Μαυριάς, Άγγελος Λιάγκος, Κώστας Δαρλάσης, Αφροδίτη Αντωνάκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Βαγγέλης Μήλιος
Διάρκεια: 108 λεπτά
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ



Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία στον Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ