Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται νέος χιονιάς-Χιόνια στη Βοιωτία

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με ισχυρές βροχές, χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας και πολλές περιοχές θα ντυθούν στα λευκά.

Το σύστημα αναμ

Το βαρομετρικό χαμηλό θα πλήξει κυρίως τα ανατολικά της χώρας, από τη Χαλκιδική μέχρι την ανατολική Πελοπόννησο, με τον υδράργυρο να κατρακυλά σε ορισμένες περιοχές κάτω από το μηδέν.

Χιονόπτωση αναμένεται να δουν οι εξής περιοχές:

    Ανατολική Μακεδονία
    Χαλκιδική
    Θεσσαλία (Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πήλιο)
    Στερεά Ελλάδα (Από Λαμία και κάτω)
    Βοιωτία
    Εύβοια (Όλος ο νομός θα χτυπηθεί από το χιονιά)
    Κυκλάδες (ισχυρές καταιγίδες, κρύο και ασθενής χιονόπτωση)
    Ανατολική Πελοπόννησος (ασθενής χιονόπτωση)

Χιονόπτωση αναμένεται και στα βόρεια προάστια Αττικής αλλά όχι χιονόστρωση. Στην Πάρνηθα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, ενώ δεν αποκλείεται να το στρώσει στους πρόποδες του υψηλότερου όρους της Αττικής.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το μεσημέρι του Σαββάτου και την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός, αν και το κρύο, ειδικά τις πρωινές ώρες θα είναι τσουχτερό.
ενόταν να φτάσει ενισχυμένο ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το βαρομετρικό χαμηλό φτάνει στη χώρα μας εξασθενημένο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί είναι στα κάγκελα οι αγρότες -Πού τους χτυπάει η κυβέρνηση


Δύσπεπτη αποδεικνύεται η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού για τους αγρότες, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα στηριχθεί το εισόδημα τους και ο πρωτογενής τομέας.

Παρά τις σαφείς επιβαρυντικές προβλέψεις του 3ου Μνημονίου, η σκληρή πραγματικότητα άρχισε να γίνεται χειροπιαστή για τους αγρότες μόλις άρχισαν να ψηφίζονται οι εφαρμοστικές διατάξεις, ενώ με την κατάθεση και ψήφιση του Προϋπολογισμού διαλύθηκαν και οι τελευταίες αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι. Εξ ου και η δυσκολία των υπουργών που έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου να υποσχεθούν ή να υπαινιχθούν ότι θα γίνουν αλλαγές στα ψηφισθέντα.

Τι προβλέπει ο Προϋπολογισμός για τους αγρότες;

    Το πιο βαρύ φορτίο είναι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς μόνο για φέτος προβλέπεται ότι οι αγρότες θα πληρώσουν 102 εκατ. ευρώ παραπάνω και έπεται συνέχεια καθώς προβλέπεται σταδιακή αύξηση των εισφορών τους στο 20% από 7%
    Ήδη έγινε το πρώτο «ψαλίδισμα» του μειωμένου ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο. Το όφελος για τον Προϋπολογισμό και η αντίστοιχη επιβάρυνση για τους αγρότες υπολογίζεται στα 13 εκατ. ευρώ για το 2016
    Με αναδρομική ισχύ στα εισοδήματα του 2014 έγινε και η πρώτη αύξηση της προκαταβολής φόρου, από το 27,5% στο 55%. Φέτος, θα ακολουθήσει και η δεύτερη αύξηση από το 55% στο 75%. Σωρευτικά στη διετία οι αγρότες επιβαρύνονται με περίπου 79 εκατ. ευρώ
    Σαφής είναι και η πρόβλεψη του Μνημονίου για την αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 20% κι εν συνεχεία στο 26%. Αυτό που παραμένει ασαφές είναι ποια εισοδήματα θα επιβαρυνθούν. Αν και στο μνημονιακό νόμο (δεν έχει ψηφιστεί ακόμα η εφαρμοστική διάταξη) αναφέρεται ότι η πρώτη αύξηση του συντελεστή θα γίνει στο φορολογικό έτος 2016 άρα η επιβάρυνση θα φανεί στην εκκαθάριση του 2017, στον Προϋπολογισμό προβλέπεται ρητώς ότι από φέτος κιόλας θα πρέπει να εισπραχθούν 32,1 εκατ. ευρώ παραπάνω από την αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών, κάτι που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Η απάντηση πιθανότατα βρίσκεται στο αγγλικό κείμενο του Μνημονίου, όπου χρησιμοποιείται η λέξη «exercise», η οποία παραπέμπει στην έννοια του οικονομικού και όχι του φορολογικού έτους, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι η αλλαγή του συντελεστή πρέπει να ισχύσει στο περσινό εισόδημα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω απο 500 τρακτέρ στο "90" ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ



Εντυπωσιακή σε μέγεθος ήταν η συμμετοχή των αγροτών στο μπλόκο της εθνικής οδού στο ύψος του "90" στη Θήβα.
Ειδικότερα, αγρότες των Αγροτικών Συλλόγων Θήβας,Βαγίων,Θεσπιών  συγκεντρώθηκαν σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας  με περισσότερα από 500 τρακτέρ και  αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής  για δυο ώρες.
Σημειώνεται, ότι παρά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά από τους παράδρομους, τους οποίους οι αγρότες είχαν αφήσει ελεύθερους.
Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επίλυση των ζητημάτων τους και διάλογο από μηδενική βάση. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, δεν έχουν να πουν τίποτε πλέον με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου  και εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, οι κινητοποιήσεις τους θα ενταθούν Στην κινητοποίηση των αγροτών συμμετείχαν επαγγελματικές ομάδες της περιοχής και παραγωγικοί φορείς.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αυριανό κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προς τους εκπροσώπους των λοιπών μπλόκων να προσέλθουν στην Κοιλάδα, στις 12:00, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.
Επίσης, στη Βοιωτία,  αγρότες του νομού έχουν παρατάξει στον κόμβο του Κάστρου  πάνω απο 200 τρακτέρ.






 



OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών απο την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

ΨΗΦΙΣΜΑ
  Οι αγρότες, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές.  Παράλληλα, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους. Η κυβέρνηση, με το νέο Μνημόνιο, δεν λέει ούτε καν αυτούς να αφήσει στην ησυχία τους, έχοντας βάλει στο μάτι και την Ελληνική αγροτιά.
  Το Μνημόνιο της συγκυβέρνησης απειλεί με αφανισμό ολόκληρους τους παραγωγικούς τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας.
     Η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση και την εγκατάλειψη τη γης. Τα μέτρα αυτά οδηγούν μοιραία σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
    Καλούμε την κυβέρνηση, αντί των δυσβάσταχτων μέτρων που επιβάλει με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο  και  την βαριά φορολόγηση:
   Να φροντίσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα.
   Να πάρει γενναίες αποφάσεις για τη μείωση των τιμών των αγροτικών εφοδίων, να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερα κεφάλαια για την αγροτική παραγωγή, να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο που θα φέρει ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα και να επανεξετάσει τον σχεδιασμό  για τους αγρότες.
   Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Βοιωτίας και όλης της χώρας ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις.
   Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων, η εφαρμογή των οποίων θα αναγκάσει τον ήδη δοκιμαζόμενο αγρότη να εγκαταλείψει τη γη του. Ιδιαίτερα, τώρα που πολλοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν, και άλλοι τόσοι σκέφτονται σοβαρά να ασχοληθούν, με την γεωργία και την κτηνοτροφία δίνοντας μία ελπίδα για ανάπτυξη, για μείωση της ανεργίας και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 Αυτούς τους ανθρώπους το κράτος πρέπει και έχει υποχρέωση να τους στηρίζει με κάθε τρόπο.
                                   


                                       Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
                                                          Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
                                                              Γιώργος   Ζιώγας
                                                              Γιώργος  Σκλάβος
                                                              Λουκάς  Παπαιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ για τους τάφους τριετούς ταφής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
για τους τάφους τριετούς ταφής

Σχετικά με το Νεκροταφείο «Ανάληψη» (Μοσχοπόδι) σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2008 στους τάφους τριετούς ταφής.

Όσοι από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων δεν ενδιαφερθούν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016 να γίνει η εκταφή, τότε αυτή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας των Νεκροταφείων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Υπηρεσία Νεκροταφείων στο τηλέφωνο 2262022582 ή στο 6944100544 (Βασίλης Δεληκωνσταντής).
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 και από ώρα 13:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου,  όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι κλειστές σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, Σπύρο Κίτσος και Παναγιώτη Τσαραμπάρη, τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Θ. κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καπαρελλίου κ. Παναγιώτη Ζερικιώτη και τον Τοπικό Σύμβουλο Θήβας κ. Θανάσης Τζουμενέκα, επισκέφτηκαν, το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου, τους παραγωγούς από όλες τις περιοχές του Δήμου Θηβαίων, που είχαν συγκεντρωθεί στο 5ο χλμ της οδού Θηβών- Μουρικίου, για να συμπαρασταθούν στον αγώνα που προετοιμάζουν ενάντια στα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης. Ενημερώθηκαν επίσης από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θηβών κ. Ηλία Χατζηδούρο για την απόφασή τους να μεταβούν ενωμένοι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο 90ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Ο κ. Δήμαρχος, με αφορμή αυτή την επίσκεψη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς και τους μελισσοκόμους εξοντώνουν τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί και τη “βαριά βιομηχανία” της χώρας μας.  Οι αγρότες έχουν ήδη πληγεί από τα μνημόνια και συνεχίζουν να δοκιμάζονται, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, από την πρωτοφανή αυτή κρίση που απειλεί τη βιωσιμότητά τους:  Υψηλό κόστος, παραγωγής, καθήλωση των τιμών διάθεσης των προϊόντων σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, δραματική μείωση εισοδήματος και πολλά άλλα προβλήματα.
Αν εφαρμοστούν και τα μέτρα για αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών και αντίστοιχα των φορολογικών τους επιβαρύνσεων είναι σίγουρο ότι θα εγκαταλείψουν τα χωράφια τους.
Ως δημοτική αρχή, μίας κατά βάση αγροτικής περιοχής με εξαιρετικής ποιότητος προϊόντα, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους, για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την περιοχή μας”.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση:
http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/01/blog-post_22.html
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκότωσε τους γονείς του για να τους ληστέψει



Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη, ότι πίσω από τη δολοφονία ενός 78χρονου και της 66χρονης συζύγου του στα Χανιά, στις 15 Ιανουαρίου πέρυσι, βρίσκονται ο γιος τους, ηλικίας 47 χρόνων και δύο φίλοι του,49 και 34 ετών,οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων.
Σκότωσε τους γονείς του για να τους ληστέψει

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης, ενώ, επιπλέον σε βάρος του 49χρονου και του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Το έγκλημα είχε διαπραχθεί  στην περιοχή Σφηνάρι του Δήμου Κισσάμου και όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 49χρονος έπεισε τον 47χρονο γιο του ζευγαριού να του αποκαλύψει που είχαν οι γονείς του τα χρήματα, τα οποία είχαν βγάλει από την τράπεζα.

Οι τρεις δράστες, το απόγευμα της 15.02.2015 πήγαν με όχημα ιδιοκτησίας του 49χρονου στην οικία των ηλικιωμένων, με σκοπό να τους ληστέψουν.

Στο σπίτι μπήκαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο που είχαν κρύψει τα χρήματα, οι δράστες τους κτύπησαν πολλές φορές με ξύλο και μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσουν...

Έπειτα, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα έφυγαν,  ενώ για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.

Στα σπίτια  των συλληφθέντων βρέθηκαν ένα ψεύτικο όπλο  ( replica ) και ναρκωτικά δισκία.

Επιπλέον σε βάρος του 49χρονου και του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε έξαρση ο φονικός ιός της γρίπης

Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την καταγραφή των στοιχείων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι επιστήμονες του οποίου προτρέπουν σε εμβολιασμό ακόμη και τώρα.

Μέσα σε έναν μήνα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης ΑΗ1Ν1, ενώ 4 ανήλικα παιδιά εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές, ανάμεσά τους κι ένα μωρό 9 μηνών που από τις 17 Ιανουαρίου δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του Αγλαϊα Κυριακού, όπως μετέδωσε το Mega.

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και ένας 42χρονος νοσηλευτής του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Συνολικά, 60 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 55 έτη, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί, νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας.

Τα μισά από τα παραπάνω περιστατικά έχουν εκδηλωθεί την τελευταία εβδομάδα και καθώς μόνο το 3% αυτών αφορά σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί, οι επιστήμονες συνιστούν εμβολιασμό ακόμη και τώρα σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας ή με επιβαρυμένη υγεία.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς επιπλοκές, ωστόσο αν εμφανίσουν συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, έντονο βήχα και πόνο στα οστά ή στο κεφάλι, θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση να απευθυνθούν στον γιατρό για να είναι απόλυτα ασφαλείς.

Οι γιατροί συμβουλεύουν επίσης όσους εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης να ακολουθούν τις οδηγίες για συχνό πλύσιμο χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος και αποφυγή πολυσύχναστων σημείων, για την προφύλαξη όλων από τον ιό.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ Ε.Κ.ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ




Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους ,οχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών για τα νεα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που επιχειρεί να περάσει η Κυβέρνηση , δεν αφορούν μόνο τους ιδιους αλλά ολόκληρη την κοινωνία που δοκιμάζεται απο τις καταστροφικές και βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

Τα συγκεκριμένα μέτρα ειναι αδικα , δυσβάσταχτα και σε συνδιασμό με την πολιτική που επιβάλει η Ε.Ε μέσω της ΚΑΠ ,οδηγούν τα αγροτικά νοικοκυριά σε αφανισμό και στρώνουν το εδαφος στις πολυεθνικές για τον ελεγχο της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας. Στερούν απο πολλές αγροτικές οικογένειες το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια.

Η βάρβαρη επίθεση στον πρωτογενή τομέα της χώρα μας,που αποτελεί εναν απο τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης , είναι πρωτοφανής. Η αγροτιά ειναι ο κορμός για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών και να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα παρέχουν ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Καλούμε  όλα τα σωματεία της δύναμής μας και τους εργαζόμενους της περιοχής  να συμμετέχουν  στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας μας στον κοινό  αγώνα κατά των προωθούμενων μέτρων, που πλήττουν βάναυσα κοινωνία και οικονομία. Ο αγώνας τους , είναι και δικός μας αγώνας. Είναι κοινός αγώνας των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών και μικροεμπόρων, της νεολαίας, των γυναικών, των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε τους αγρότες  όπως συμπαρασταθούν και συμμετέχουν  στην Πανελλαδική απεργία στις  4 ΦΛΕΒΑΡΗ .
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό


Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕσημειώνει:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, της νεολαίας, που σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Τα νέα μέτρα, όπως το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που ήδη εφαρμόζονται από τα παλιά και νέα μνημόνια θα φορτωθούν ξανά στις πλάτες του λαού, τη στιγμή που το μεγάλο κεφάλαιο, όχι απλά μένει στο απυρόβλητο, αλλά θα ωφεληθεί πολλαπλά από αυτή την πολιτική, που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστούν, να δυναμώσουν, να αντιπαρατεθούν με τον αυταρχισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά κι εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για ένα δήθεν "καλύτερο σχέδιο", χωρίς να αμφισβητούν τον πυρήνα των αντιλαϊκών επιλογών. Να εμπλουτίσουν τις μορφές πάλης και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη, τη συμμαχία, μεταξύ όλων των κλάδων, των λαϊκών στρωμάτων σ’ όλη τη χώρα, που πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Ο δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί ο νέος οδοστρωτήρας σε βάρος του λαού και για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι ένας: Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!».

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα κακοκαιρίας -Χιόνια, παγετός και πτώση της θερμοκρασίας

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δυο) έως 06 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα πιθανόν και στα πεδινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου από το βράδυ θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου .

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά. Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέτωπο αγώνα απο τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς


 Η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση Συριζα-Αν.Ελ προχωράει και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς επίσης και  σε νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις ,που αφορούν σε όλη την ελληνική κοινωνία.
Επιπλέον ισοπεδώνονται πολλές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες , οι αγρότες που πλήττονται – ισοπεδώνονται από το νέο ασφαλιστικό .Οι αγρότες οι οποίοι είναι αυτή την ώρα στο προσκήνιο αρχίζοντας ουσιαστικά τις μαζικές, συντονισμένες κινητοποιήσεις τους στήνοντας μπλόκα σε δρόμους και Εθνικές οδούς
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές και σε όλους όσους τις εφαρμόζουν. Παλεύει για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά των μέτρων-ταφόπλακα σε βάρος κυρίως των μικρομεσαίων παραγωγών.
 Επιδιώκοντας  τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού μπλοκ ,
 καλεί τα μέλη του , όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να δώσουν το δυναμικό τους «παρών» στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι αγρότες και  τα συνδικάτα .Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και  λαός, απέναντι σε παλιούς και νέους εκβιασμούς κι αυταπάτες, να αντιτάξει την οργάνωση της πάλης του, να συμβάλει στην ανασύνταξη του κινήματος, με κατεύθυνση τη συνολική ανατροπή των πολιτικών που μας διαλύουν τη ζωή.
.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ημερομηνίας κοπής βασιλόπιτας του ΚΑΠΗ Λιβαδειάς

Σας ενημερώνουμε ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, η προγραμματισμένη κοπή της βασιλόπιτας των μελών του ΚΑΠΗ Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 16:00 στην καντίνα του ΚΑΠΗ Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ στο ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ - "ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ - ΝΗΠΙΑ & ΓΟΝΕΙΣ"

Το Τροφώνιο Ωδείο ξεκινάει από  τον  Φεβρουάριο τμήμα Μουσικής Αγωγής  για βρέφη - νήπια (6 μηνών - 3,5 ετών)  και γονείς.

Όλες οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν ότι οι ικανότητές μας να γνωρίσουμε τον κόσμο γύρω μας έχουν τις ρίζες τους στη βρεφική ηλικία.Τα βρέφη μαθαίνουν με τη μίμηση. Μεταξύ του 6ου και 12ου μήνα της ζωής τους προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη δική τους γλώσσα και το επόμενο στάδιο είναι ο σχηματισμός των λέξεων. Το άκουσμα των μουσικών φράσεων και η μίμησή τους κατά το χρονικό αυτό διάστημα ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου και η μουσική γίνεται '"δεύτερη γλώσσα'" τους.

Σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, η ενασχόλησή μας με τη μουσική πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα στον κύκλο της ζωής μας, όταν η ανταπόκριση στους ήχους είναι έμφυτη και αντανακλαστική. Η αντίδραση του βρέφους στη μουσική από ακούσια μετατρέπεται σε εκούσια, μόνο όταν το βρέφος πάρει τα κατάλληλα ερεθίσματα.


Το πρόγραμμα Βρεφονηπιακής μουσικής αγωγής στο Τροφώνιο Ωδείο, απευθύνεται σε βρέφη και νήπια ηλικίας 6 μηνών - 3.5 χρόνων και τους γονείς/συνοδούς τους. Τους προσκαλεί σε ένα περιβάλλον παιχνιδιού, χαράς και ανθρώπινης επικοινωνίας και αποσκοπεί στην ανάπτυξη των μουσικών ικανοτήτων των παιδιών.

Ο γονιός/κηδεμόνας συμμετέχει στο μάθημα και λειτουργεί ως πρότυπο για το παιδί, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύεται και ο ίδιος προκειμένου να προσφέρει στο παιδί ανάλογες μουσικές εμπειρίες στο σπίτι. Συμβάλλει έτσι αποφασιστικά στη μουσική του ανάπτυξη καθώς η μικρή ηλικία έναρξης της μουσικής σπουδής και το οικογενειακό περιβάλλον είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον παράγοντα την εξαίρετη μουσική ανάπτυξη.

Η μουσική λειτουργεί σαν μια καινούρια γλώσσα για τα παιδιά, αλλά και σαν ένας νέος τρόπος επικοινωνίας στη σχέση γονέα - παιδιού. Το μάθημα εξάλλου μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι και στο σπίτι, προσφέροντας νέες ιδέες και νέα ερεθίσματα, τόσο ως προς την ακρόαση της μουσικής, όσο και σε σχέση με άλλες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα βασίζεται στις βασικές ερευνητικές και μεθοδολογικές αρχές της Θεωρίας μουσικής Μάθησης (Music Learning Theory), και σε ερευνητικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία για την ανάπτυξη της μουσικής δεκτικότητας, αυτό που θα ονομάζαμε «μουσικό ταλέντο» ή «μουσικό δυναμικό», η πιο σημαντική περίοδος είναι αυτή από τη γέννηση ως την ηλικία των 3 χρόνων.

Σκοπός του προγράμματος είναι παρεμβαίνοντας με τη σωστή μεθοδολογία κατά τα πρώτα πολύ σημαντικά χρόνια της ζωής, να επιφέρει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα ως προς την ανάπτυξη του μουσικού δυναμικού των παιδιών, μέσα σε ένα περιβάλλον χαρούμενο και συναισθηματικά ασφαλές. Επίσης επιδιώκει μία ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση με το παιδί, την εγκαθίδρυση μια αμφίδρομης επικοινωνίας, καθώς και τη σύναψη συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των παιδιών και των γονέων.



Εάν θέλετε το παιδί σας να πάρει από την αρχή όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, δεν έχετε παρά να το φέρετε σε επαφή με τη μουσική.


Τα μαθήματα είναι ομαδικά και γίνονται μία φορά την εβδομάδα.

Οι τάξεις οργανώνονται με βάση την ηλικία και τη μουσική ετοιμότητα των παιδιών.


Υπεύθυνη τμήματος: κ Ελένη Παπαδημητροπούλου

  http://trofonio-odeio.blogspot.com/

Πληροφορίες - εγγραφές στη Γραμματεία του Ωδείου

τηλ.2261087570
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ