Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Α΄ κατηγορία Βοιωτίας-Αποτελέσματα,βαθμολογίες

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
Αποτελεσματα 16ης Αγωνιστικης
ΑΟ Θηβα - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου                2-0
ΑΕ Δηλεσιου - Αμβρυσσεας Διστομου               2-5
Νικη Λαφυστιου - Αρματηλατης                         0-3
Παρνασσος Αραχωβας - Παμβαγιακος             2-1
ΠΑΟΚ Κοκκινου - Αναγεννηση Σχηματαριου  0-1
ΑΟ Θεσπιακος - Ενωση ΑΣΑ                                1-1
Δαφνη Ερυθρων - ΑΟ Μαυρομματιου               Αναβληθηκε
Ρεπο ... Επαμεινωνδας Λευκτρων


Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 16 Αγωνες
1. ΑΟ Θηβα                                     40
2.Αμβρυσσεας Διστομου             37
3.Αναγεννηση Σχηματαριου       30
4. Κιθαιρων Καπαρελλιου.          28
5. Δάφνη Ερυθρων.                      27*
6. Επαμεινωνδας Λευκτρων.      26
7. Ενωση ΑΣΑ                                24
8. Παμβαγιακος.                           19
9. Παρνασσος Αραχωβας            19
10. ΑΟ Θεσπιακος.                        17
11.ΑΕ Δηλεσι.                                  12
12. ΑΟ Μαυρομματιου.                 12*
13. ΠΑΟΚ Κόκκινο.                        11
14. Αρματηλατης                            10
15. Νικη Λαφυστιου                         7
thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αγρότες δεν το βάζουν κάτω -Αποκλεισμοί εθνικών δρόμων μέχρι και την Τρίτη

Καθημερινούς δίωρους αποκλεισμούς του εθνικού δικτύου αποφάσισε η πανελλαδική συνέλευση των αγροτών στα Τέμπη, με την ερχόμενη Τρίτη να συνεδριάζουν εκ νέου για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες αποφάσισαν το κλείσιμο των δρόμων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα, Κυριακή και Δευτέρα, ενώ δεν αναμένεται να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν από τη νέα τους συνεδρίαση.

Στο μπλόκο των Τεμπών έφτασαν το Σάββατο εκπρόσωπο από 25 αγροτικά μπλόκα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς να δίνουν δυναμικό παρών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης στο μπλόκο του Κάστρου: ''Είμαι και εγώ αγροτόπαιδο''






Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχώρησαν οι αγρότες της Βοιωτίας σε δύο σημεία στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της διασταύρωσης στίβων, αλλά και στο 110 χιλ. στο ύψος του Κάστρου.

Πριν λίγο στο μπλόκο των αγροτών της Βοιωτίας στο Κάστρο βρέθηκε και Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αγρότες.

Ο Σεβασμιώτατος αφού έγινε δεκτός με επεφημίες από τους αγρότες, μεταξύ άλλων δήλωσε: ''Γνώριζω την αγανάκτηση σας, διότι και ο ίδιος είμαι αγροτόπαιδο και μπορώ να καταλάβω''.

Διαβάστε Περισσότερα »

Είχε απ' όλα χθες η Βοιωτία-Ναρκωτικά,όπλα,παραεμπόριο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, πιστόλι, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία κ.α.


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εντοπισμό φυγόποινων, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (21/22-01-2016), συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (90η χ/θ), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και μεθαδόνης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι, (36) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και μία θήκη φυσιγγίων.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας ημεδαπός στην Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου,  καθώς και μία αλλοδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
Πέντε (5) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις σε περιοχές της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, καθώς και δύο σε περιοχές της Λαμίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ένας στον Αγιόκαμπο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, καθώς και ένας στον Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Ένας ημεδαπός στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Τέλος, ημεδαπός στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισαν την εθνική οδό στο "90"



Μπλόκο στο "90" της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο και υπάρχει ένταση με εγκλωβισμένους οδηγούς.

Η αστυνομια σε ρόλο πυροσβέστη προσπαθεί να πείσει τους αγρότες να αφήσουν να περάσουν τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχει κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από παράδρομους, για να μην υπάρξουν και άλλοι εγκλωβισμένοι.

Είναι άγνωστο για πόσο θα κρατήσουν κλειστεί την εθνική οδό οι αγρότες.
 lamiareport.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress ο αποκλεισμός της εθνικής οδού λήγει αυτή την ώρα(14:00)
Nεότερα,άνοιξε το "90"
 Πριν λίγο στο μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο βρέθηκε ο μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αγρότες δηλώνοντας πως «…και ο ίδιος είμαι αγροτόπαιδο και μπορώ να καταλάβω…».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στη Θήβα

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ είναι η πρώτη προσκεκλημένη από το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού στα πλαίσια λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Θήβας στις14 Φεβρουαρίου 2016 στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας.

Το θέμα της ομιλίας της : ΘΗΒΑ - Πρωτεύουσα πόλη.

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ είναι Ελληνίδα βυζαντινολόγος ιστορικός. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του.
Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού - ΚΕΘΗΠΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό των αγροτών οι γυναίκες των Θεσπιών


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ, ΠΟΥ ΜΟΧΘΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙ-ΝΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΑΛΛΙΕΡ -ΓΗΤΩΝ   ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΕΙ  ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ  ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων,  στις    27   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 18:30  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           

                                                                                          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


 
1.    Λήψη απόφασης για ανατροπές αναλήψεων υποχρεώσεων Π/Υ οικ. έτους 2015.

2.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 68/2015 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.) που αφορά την έγκριση απολογισμού του ΝΠ οικ.έτους 2014.

3.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 101/2015 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΚΕΘ, η οποία αφορά τη διενέργεια διαχειριστικού Ελέγχου της Επιχείρησης.

4.    Λήψη απόφασης για την αναστολή ισχύος των παραγωγικών και επαγγελματικών αδειών λόγω οφειλών των τελών των λαϊκών αγορών του Δήμου Θηβαίων.

5.    Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής για το έργο : «Βελτίωση διαφόρων Δημοτικών οδών 2010».

6.    Ορισμός ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου με το νόμιμο αναπληρωτή του στην Επιτροπή κατάρτισης ετήσιου Μητρώου Αρρένων Δ.Θηβαίων έτους 2015.

7.    Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2016.

8.    Λήψη απόφασης για τον ορισμό μελών Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασίας και Αξιολόγησης Προσφορών για τις δημοπρασίες μισθώσεων – εκμισθώσεων ακινήτων σύμφωνα με το π.δ. 270/81, για το έτος 2016.

9.    Έγκριση για τη δωρεάν παραχώρηση του με αριθ. 31 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς στην Κοινωφελή Επιχείρηση Θήβας (ΔΗΚΕΘ) για τη στέγαση του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας (σχετ. η υπ’ αριθ. 88/2015 Α.Δ.Κ. Θήβας).

10.    Έγκριση για την δωρεάν παραχώρηση Καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς για τη στέγαση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Επαρχίας Θηβών (σχετ. η υπ’ αριθ. 73/2015 Α.Δ.Κ. Θήβας).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Θηβαίων για το 2016



Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας στις 13 Ιανουαρίου 2016 ο προϋπολογισμός του Δήμου Θηβαίων οικονομικού έτους 2016, ο οποίος συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Νοεμβρίου 2015.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή την επικύρωση του Π/Υ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με την επικύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του προϋπολογισμού επιβεβαιώνεται η ομαλή λειτουργία του Δήμου Θηβαίων, που του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά του και το έργο του προς όφελος των δημοτών, μέσα στη δυσμενή οικονομική περίοδο του βιώνει η χώρα. Είναι ένας προϋπολογισμός που έχει καταρτιστεί σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία, ισοσκελισμένος όπως απαιτείται, ρεαλιστικός και πιστεύω εφαρμόσιμος.  Ένας προϋπολογισμός στον οποίο αποτυπώνεται η στρατηγική και οι προτεραιότητες της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε για το 2016.
Ωστόσο, οφείλω να τονίσω τον οικονομικό στραγγαλισμό και το σχέδιο απαξίωσης, που υφιστάμεθα όλοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη διαρκή μείωση των πόρων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κα. ), τις αυξημένες υποχρεώσεις που επωμιζόμαστε και τις οποίες καλούμαστε να στηρίξουμε αφενός χωρίς να προχωρήσουμε σε προσλήψεις προσωπικού αφετέρου όντας υποχρηματοδοτούμενοι”.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόγραμμα εργατικών κατοικιών του τ.ΟΕΚ στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος.
ΣΧΕΤ: Η με αρ. πρωτ. 1285/19-11-2015 ΕΡΩΤΗΣΗ
       

    Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή  κ. Ε. Μπασιάκο,  σας πληροφορούμε  τα εξής:
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με τον Ν.4144/2013 απέκτησε και τον σκοπό της στεγαστικής προστασίας των εργαζομένων και κατέστη καθολικός διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Με βάση την κείμενη νομοθεσία και την αρχή της συνέχειας στην λειτουργία των δημοσίων νομικών προσώπων, ο ΟΑΕΔ μπορεί πλέον να υλοποιεί δράσεις εφαρμόζοντας κατά περίπτωση τις Νομοθεσίες του καταργηθέντος ΟΕΚ, όπως αυτές ίσχυαν την προτεραία της κατάργησης προκειμένου να συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των κρατικών σκοπών για τους οποίους συστήθηκαν οι Οργανισμοί.
Στο πλαίσιο αυτής της συνέχειας ο ΟΑΕΔ με τις Υπουργικές Αποφάσεις αρ.  45158/2604/15-12-2014 (ΦΕΚ 3431/Β/2014) και 45170/2615/15-12-2014 (ΦΕΚ 3434/Β/2014) προγραμματίζει κατόπιν απογραφής την διανομή αδιάθετων κατοικιών με την διαδικασία της κλήρωσης σε 20 περιοχές της Επικράτειας, μεταξύ των οποίων και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (Θήβα – 9 κατοικίες) και Εύβοια (Χαλκίδα – 4 κατοικίες).
Η διαδικασία για τον προγραμματισμό της κλήρωσης είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (έλεγχος-κατάταξη αιτήσεων κ.λ.π.) και πρόκειται σε εύλογο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθούν.
Πέραν τούτου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το κατασκευαστικό πρόγραμμα του τ. ΟΕΚ έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση και              εγκατασταθεί 872 δικαιούχοι στους παρακάτω οικισμούς ανά Περιφερειακή Ενότητα:
•    Φθιώτιδας: Λαμία V (60 κατοικίες) – Λαμία VIα (16 κατοικίες) – Μακρακώμη Iα (16 κατοικίες) – Ναύπακτος II (44 κατοικίες)
•    Φωκίδας: Άμφισσα II (48 κατοικίες) – Ιτέα Ι (34 κατοικίες) – Ιτέα ΙΙ (36 κατοικίες).
•    Βοιωτίας: Θήβα ΙΙΙ (369 κατοικίες)
•    Ευρυτανίας: Καρπενήσι  ΙΙ (38 κατοικίες) – Καρπενήσι ΙΙΙ (23 κατοικίες)
•    Εύβοια: Χαλκίδα V (80 κατοικίες) – Ιστιαία Ι (96 κατοικίες) – Ψαχνά Ι (12 κατοικίες).
        Στους δικαιούχους των εν λόγω οικισμών εκκρεμεί μέχρι σήμερα, η παραχώρηση της κυριότητας λόγω σοβαρών πολεοδομικών, κτηματολογικών και εν γένει τεχνικών και νομικών προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης οριστικών τίτλων κυριότητας.
        Πλην όμως η αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες εργαζόμενη στη κατεύθυνση άμβλυνσης των εκκρεμοτήτων του τ. ΟΕΚ είναι σε θέση να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην έκδοση των οριστικών τίτλων στους οικισμούς Ιστιαία Ι (96 κατοικίες), Λαμία VIα (16 κατοικίες), Λαμία V (80 κατοικίες), Χαλκίδα V (80 κατοικίες) ενώ συνεχίζει, για τους υπόλοιπους οικισμούς την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που παρουσιάζουν κατά περίπτωση.
         Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ στην προσπάθεια αντιμετώπισης των στεγαστικών προβλημάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα επεξεργάζεται τις δυνατότητες για την στεγαστική προστασία αυτών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

                                                                             Η  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    


                                                                                     Ο.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ  

Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποιήσεις Αγροτών και παιχνίδια "πολιτικάντικης" στήριξης ! ! !



Οι κινητοποιήσεις των αγροτών για τα νέα “χαράτσια” που επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες τους η κυβέρνηση, όπως φυσικά και πολλών άλλων επαγγελματικών ομάδων, δημιουργούν, ως φαίνεται, προϋποθέσεις “ανέξοδης” στήριξης εντυπωσιασμού και πολιτικού καιροσκοπισμού, για ορισμένους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου και όχι μόνο.

Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα είναι άδικα, δυσβάστακτα και εξοντωτικά τόσο για τους αγρότες, όσο και για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες (Δικηγόρους, Μηχανικούς, Γιατρούς, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες γενικά).

Ειδικότερα η επιβολή αυτής της εξοντωτικής φορολόγησης, οδηγεί σε διάλυση του πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, οινοποιοί κ.α.), που είναι ο κορμός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Σε συνδυασμό δε και με την εξοντωτική φορολόγηση του συνόλου των ελεύθερων επαγγελματιών του επιστημονικού χώρου, στερεί την δυνατότητα εισόδου νέων ανθρώπων στα εν λόγω επαγγέλματα, οδηγώντας τους νέους της πατρίδας μας στην μετανάστευση και την χώρα στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Οι ευθύνες πέρα από την σημερινή κυβέρνηση, βαρύνουν και όλους τους πολιτικούς χώρους που άσκησαν εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. Είτε γιατί αθέτησαν τις υποσχέσεις τους για μια δίκαιη ασφαλιστική και φορολογική πολιτική, είτε γιατί για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ψηφοθηρίας δεν προχώρησαν στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών. Βεβαίως σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τόσο την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων, όσο και την κακοδιαχείριση των Δημοσίων εσόδων.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς σήμερα, ξιφουλκούν κατά της κυβέρνησης και χύνουν “κροκοδείλια” δάκρυα συμπαράστασης στο πλευρό των αγανακτισμένων Ελλήνων, θεωρώντας ίσως ότι ο λαός δεν έχει ούτε μνήμη ούτε κρίση.  Θα διαψευσθούν οικτρά!

Αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι στο παιχνίδι αυτό μπήκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων. Πως αλλιώς να δικαιολογήσουμε ότι την εορτή της κοπής της Πίτας των Εργαζομένων που εδώ και μέρες είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή 22/1/2016, στις 13:30 το μεσημέρι σε κέντρο διασκέδασης της πόλης μας, άρα και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου, αφού οι εργαζόμενοι έτσι και αλλιώς είχαν την διαβεβαίωση ότι θα αποχωρούσαν νωρίτερα από την εργασία τους, την .. “πούλησε” ως πράξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών;

Μόνο που ξέχασε ότι σαν Δημοτική αρχή οφείλει την ίδια στήριξη σε όλες τις κατηγορίες των ελεύθερων επαγγελματιών. Εκτός εάν έχει κατά νου να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πράξεις συμπαράστασης για κάθε κλάδο ξεχωριστά ! !



Υ.Γ.  Οι Πίτες, οι χοροί και τα πανηγύρια καλά κρατούν, με τα … “χάλια” του Δήμου μας ποιος και πότε θα ασχοληθεί;



Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ