Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ευρώπη-Αμερική σε ...11 λεπτά!




    Παρουσιάστηκαν τα σχέδια ενός επαναστατικού υπερηχητικού αεροσκάφους.

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της NASA οτι ολοκληρώθηκαν ομαλά οι πρώτες εργασίες και πειράματα για την κατασκευή ενός ... επαναστατικού υπερηχητικού σκάφους που θα καλύπτει την απόσταση Ευρώπης-Αμερικής σε μία ώρα παρουσιάστηκαν τα σχέδια ενός ακόμη πιο προηγμένου σκάφους που θα κάνει την ίδια απόσταση σε μόλις 11 λεπτά!

Σε μια ανάσα!

Ο μηχανικός Τσαρλς Μπομπάντιερ έγινε γνωστός πριν από λίγο καιρό όταν παρουσίασε ένα νέου τύπου στροβιλοκινητήρα, τον Skreemr jet, που επιτρέπει σε ένα σκάφος να αναπτύσσει ταχύτητες πέριξ των 10 Mach. Να πετάει δηλαδή με ταχύτητα δεκαπλάσια από αυτή του ήχου. Τώρα ο Μπομπάντιερ δημοσίευσε τα σχέδια ενός νέου σκάφους το οποίο ονόμασε «Αντίποδα» και όπως παρουσιάζεται στα χαρτιά τουλάχιστον θα μπορεί να κάνει το ταξίδι Ευρώπης-Αμερικής σε 11 λεπτά. Το σκάφος αυτό θα μπορεί να μεταφέρει δέκα επιβάτες.


Η τεχνολογία

Το σκάφος με τον στροβιλοκινητήρα Skreemr jet θα εκτοξεύεται από μια μαγνητική σταθερή γραμμή φτάνοντας τα 4 Mach και ύστερα θα χρησιμοποιούνται πύραυλοι κηροζίνης ή υγρού οξυγόνου. Με τη βοήθεια αυτών θα φτάνει σε υψηλή ταχύτητα όπου και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα. Ενώ το σκάφος έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, o κινητήρας θα μπορεί να συμπιέσει αέρα για εσωτερική καύση, καίγοντας ένα μίγμα πεπιεσμένου οξυγόνου και υδρογόνου φτάνοντας σε ταχύτητες μέχρι 10 Mach.

Ο Μπομπάντιερ σχεδίασε τώρα ένα σκάφος που θα διαθέτει στην μύτη του ένα ειδικό ακροφύσιο, ένα επιταχυντήρα αερίων, το οποίο θα δημιουργεί ένα αεροδιάδρομο μέσα στον οποίο θα παράγεται ένα αεροδυναμικό φαινόμενο που ονομάζεται LPM (long penetration mode). Το φαινόμενο αυτό θα επιτρέπει στο σκάφος να εκτοξεύεται κυριολεκτικά σε ταχύτητες 24 Mach. Με αυτές τις ταχύτητες θα μπορεί να πετάξει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε 11 λεπτά, από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο σε 22 λεπτά και από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ σε 32 λεπτά.

Η NASA

Πριν από λίγα 24ωρα η NASA ανακοίνωσε ότι στο Κέντρο Ερευνών Langley πραγματοποίησε τις πρώτες πετυχημένες δοκιμές ενός επαναστατικού στροβιλοκινητήρα ο οποίος λόγω της πολυπλοκότητας του μπορεί να κατασκευαστεί μόνο με χρήση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης. Ο στροβιλοκινητήρας αυτός αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της NASA με την εταιρεία Orbital ATK και αν τελικά πάρε το πράσινο φως να τοποθετηθεί σε ένα σκάφος τότε αυτό το σκάφος θα μπορεί να πετάξει με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 5.5 χιλιάδες χλμ/ώρα και να καλύπτει έτσι την απόσταση Ευρώπης-Αμερικής σε διάστημα μίας ώρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και ξύπνησε στη Θήβα

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Γυναίκα 67 ετών που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, με λοίμωξη-αναπνευστική ανεπάρκεια διακομίστηκε διασωληνωμένη
 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ    για Νοσοκομείο των Αθηνών.Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress,
κατά τη διάρκεια της διακομιδής και πλησίον του Νοσοκομείου  Θηβών η ασθενής ξύπνησε απο την καταστολή.Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σταμάτησε στα επείγοντα  του Γ.Ν.Θηβών για τις πρώτες βοήθειες.Ευτυχώς και για καλή τύχη της ασθενούς εφημέρευε στο Νοσοκομείο Θήβας αναισθησιολόγος η οποία  μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν γρήγορα επιπρόσθετη χορήγηση καταστολής  στην ασθενή και με οδηγίες που πήρανε απο το Νοσοκομείο, το ασθενοφόρο συνέχισε τη διακομιδή για Νοσοκομείο των Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Βάγια Βοιωτίας


ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 2 επιπέδων στα Βάγια Βοιωτίας,συνολικού εμβαδού 144 τ.μ. με αυλή και αποθήκη.Ισόγειο 72τ.μ.-1ος όροφος 72τ.μ. κατασκευής 1982.
Τηλ.επικοινωνίας 6977956003
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΣΜ, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείo ...όλα γίνονται ένας αριθμός!




    Ο κάθε πολίτης θα έχει ένα και μοναδικό μητρώο.


Στην κατάργηση των διαφόρων μητρώων των πολιτών, τα οποία θα συγχωνευτούν σε ένα που θα καταχωρηθεί σε μία βάση... δεδομένων, όπου θα έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες τόσο του Δημοσίου όσο και της Αυτοδιοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ήδη πάρει την έγκριση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Μεγάρου Μαξίμου, το αμέσως επόμενο διάστημα μητρώα όπως το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΣΜ και ληξιαρχικές πράξεις θα συγχωνευτούν σε ένα και μόνο μητρώο, το οποίο θα ονομάζεται Μητρώο Πολιτών. Στο συγκεκριμένο μητρώο θα έχουν πρόσβαση οι δημόσιοι λειτουργοί μετά από σχετική αίτηση του πολίτη, η οποία θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Θα υπάρχει, έτσι, η δυνατότητα όλες οι υπηρεσίες να ανταλλάσσουν πιστοποιητικά, φορολογικές ενημερότητες και λοιπές πληροφορίες μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στο σχέδιο, «δεκάδες φορείς της Δημόσιας Διοίκησης (ΚΕΠ, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛ.ΑΣ., Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κ.λπ.) θα αντλούν, αυτοματοποιημένα και με άμεσο τρόπο, έγκυρα στοιχεία δημοτικής κατάστασης πολιτών και στοιχεία ληξιαρχικού χαρακτήρα, αποκλειστικά από το Μητρώο Πολιτών».

Στο σύστημα αυτό θα εντάσσονται και επιχειρήσεις με κύριο στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεών τους, καθώς όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να εκδοθεί μια άδεια θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική καρτέλα του μοναδικού -πλέον- μητρώου. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα να το χρησιμοποιούν οι αλλοδαποί, καθώς θα θεσμοθετηθεί η έννοια του ηλεκτρονικού κατοίκου της χώρας, διευκολύνοντας έτσι την ίδρυση επιχειρήσεων. Το σχέδιο που έχουν ήδη ετοιμάσει υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την αυτόματη ενημέρωση του συστήματος με τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους πολίτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτως ώστε να υπάρχει άμεση πληροφόρηση των υπηρεσιών του κράτους σε όλη την επικράτεια.

Επιπλέον θα περιλαμβάνει στοιχεία των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα. Συγκεκριμένα, πέραν του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, το Μητρώο Πολιτών θα περιέχει ληξιαρχικά και δημογραφικά δεδομένα αντικαθιστώντας τα βιβλία των ληξιαρχείων και του Δημοτολογίου, καθώς και το βιβλίο του Μητρώου Αρρένων. Δηλαδή, θα περιέχονται δεδομένα όπως η ληξιαρχική πράξη γέννησης, βάπτισης, γάμου κ.ά.

Τι σημαίνει στην πράξη το Μητρώο Πολιτών

Σύμφωνα με το σχέδιο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα από τους δήμους, αν ο πολίτης χρειάζεται να ενημερώσει την υπηρεσία π.χ. για ένα ληξιαρχικό γεγονός, θα μπορεί να επισκέπτεται ένα δημοτικό γραφείο -ανεξαρτήτως αν είναι εγγεγραμμένος σε αυτό- και να ενημερώνει, χωρίς να απαιτείται έκδοση πράξεων σε άλλους φορείς. Αυτοί οι φορείς θα αντλούν τα στοιχεία ηλεκτρονικά, χωρίς την πρόσθετη ενεργοποίηση του πολίτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από καμία υπηρεσία δεν θα ζητείται πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη, κατά το πρότυπο έκδοσης σήμερα της Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στον ηλεκτρονικό φάκελό του, καθώς και τη δυνατότητα να τον ενημερώνει από το σπίτι του για αλλαγές όπως σε διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο κ.ά. Επιπλέον, οι αιτήσεις για τις υπηρεσίες εκείνες που δεν χρειάζονται βεβαιώσεις από τρίτους φορείς θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο η υποχρέωση του πολίτη να έρχεται σε άμεση επαφή με τον υπάλληλο μιας υπηρεσίας, κάτι που, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της Task Force, ενθάρρυνε τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.

Αλλάζουν οι εκλογικές διαδικασίες

Το σχέδιο για το νέο Μητρώο Πολιτών στοχεύει επίσης στη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες. Οπως έχει διαπιστωθεί, πολλοί ψηφοφόροι δεν συμμετέχουν καθώς ψηφίζουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. Οι ετεροδημότες, δε, θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν σε άλλη περιοχή από τον δήμο όπου είναι εγγεγραμμένοι αρκετούς μήνες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Πλέον, όσοι διαμένουν μακριά από τον τόπο τους θα μπορούν ακόμα και δέκα ημέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών ή δεκαπέντε ημέρες πριν από τη διενέργειά τους να δηλώσουν ηλεκτρονικά πού επιθυμούν να ψηφίσουν.

Ακόμα, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν εκλογές τον πρώτο μήνα του χρόνου, οι νέοι ψηφοφόροι δεν θα έχουν κώλυμα να συμμετέχουν, όπως έγινε τον Ιανουάριο του 2015, καθώς οι κατάλογοι θα ενημερώνονται αυτόματα μετά το πέρας του ορίου του 18ου έτους ηλικίας του πολίτη. Σε ό,τι αφορά τώρα τα στρατολογικά θέματα των αρρένων, οι δήμοι θα απαλλαγούν τελείως από την τήρηση του αντίστοιχου Μητρώου Αρρένων και πλέον οι ηλεκτρονικές καρτέλες θα ενημερώνονται απευθείας από τα στρατολογικά γραφεία.

Να σημειωθεί ότι από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 7 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών προγραμμάτων γι’ αυτόν τον σκοπό, ωστόσο οι βάσεις δεδομένων του κράτους δεν λειτουργούν ακόμη. Επίσης, ένας από τους στόχους του προγράμματος αυτού είναι και η μείωση της φοροδιαφυγής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων


Αρχές με μέσα Φεβρουαρίου θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κατατεθούν «όσο πιο νωρίς μπορούμε», για να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες στο τέλος του έτους, όπως  το 2015.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  τόνισε ότι υπεγράφη η απόφαση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, ο οποίος θα εισπραχθεί μέσω τελωνείων, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις, ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους όσοι αντιδρούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

24 συλλήψεις στη Στερεά,πέντε στη Βοιωτία


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα και συγκεκριμένα:


Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κλοπή κινητού τηλεφώνου από εμπορικό κατάστημα της περιοχής και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, το ανωτέρω κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα ακόμα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει από ημεδαπό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής – διάρρηξης σε περίπτερο της περιοχής και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ημεδαπός επίσης στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα και σε περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.



Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας αλλοδαπός στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και δύο ημεδαποί στα Ψαχνά Ευβοίας και στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης & του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου αντίστοιχα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις – Εντάλματα σύλληψης.


Εννέα (9) αλλοδαποί και ειδικότερα τέσσερις στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τέσσερις στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, καθώς και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Δύο (2) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Τρεις (3) ημεδαποί στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση νομοθεσίας περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.


Τέλος, δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.


Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Ημερίδα απο τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε τη ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως, μετά από πρόταση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου,  το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα μέτρα που προβλέπονται στο προσχέδιο του ασφαλιστικού Νόμου, που προωθεί η Κυβέρνηση, τα οποία πλήττουν τον αγροτικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες της Χώρας.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από  διαλογική συζήτηση, εξέδωσε κατά πλειοψηφία  το ακόλουθο ψήφισμα :

•    Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου, των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων της Χώρας.

•    Τάσσεται ενάντια στα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθούνται και τα οποία οδηγούν στην εξαθλίωση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων του τόπου.

Το προσχέδιο του ασφαλιστικού χωρίς καμία στοιχειώδη διαβούλευση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας και χωρίς τις αναλογιστικές μελέτες έρχεται να δημεύσει το εισόδημα των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένου των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων. 

•    Εξάλλου, η κατάργηση του ΟΓΑ, ο υπερτριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών, η φορολογική καταιγίδα, η κατάργηση του φθηνού αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ σε αγροτικά φάρμακα, λιπάσματα κ.α., οδηγούν σε απόγνωση τους αγροτοκτηνοτρόφους και αλιείς και στην ερήμωση της υπαίθρου.
•    Τα προτεινόμενα μέτρα σε συνδυασμό με την πρωτοφανή οικονομική κρίση, πλήττουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θα έχουν δυσμενείς αλυσιδωτές επιπτώσεις στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας και οικονομίας.

•    Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αποσύρει ΑΜΕΣΑ τις προτάσεις της για την «αναμόρφωση» του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος.

                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Λήστεψαν ηλικιωμένο λαχειοπώλη στην Ερέτρια

Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός άγνωστου δράστη, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου λαχειοπώλη στην Ερέτρια Ευβοίας


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες (27-01-2016) νωρίς το πρωί στην Ερέτρια Ευβοίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απέσπασε από 76χρονο ημεδαπό λαχειοπώλη, με τη χρήση σωματικής βίας, μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, λαχεία και διάφορα προσωπικά έγγραφα του παθόντα.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Oι αγρότες κλείνουν για 5 ώρες τα Τέμπη

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες, μετά την απόρριψη της πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο και την έμμεση προειδοποίηση του πρωθυπουργού ότι οι αγρότες θα είναι οι χαμένοι αν δεν προσέλθουν στον διάλογο.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica 2016 στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Βαγγέλη Αποστόλου.

Από νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν τα τρακτέρ των αγροτών και δίνουν ραντεβού στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική πύλη της ΔΕΘ.

Κλειστά για 5 ώρες τα Τέμπη

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι από σήμερα θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ. όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου που ολοκληρώθηκε χθες.

Παράλληλα, οι αγρότες συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουν το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει ο τελικός συντονισμός των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Όσον αφορά στην έκθεση AGROTICA, η απόφαση που έλαβαν είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα ως μπλόκο Τεμπών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στην Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει την συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης σήμερα το απόγευμα, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνιση τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Μελετούν μπλόκα και στην Αττική

Δεν είναι απίθανο τις επόμενες ημέρες να στηθεί μπλόκο ακόμα και μέσα στην Αττική, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Βουλή. Χθες το βράδυ αγρότες από τα Μεσόγεια συσκέπτονταν για να εξετάσουν αν θα πραγματοποιήσουν αποκλεισμό της Αττικής οδού στη διασταύρωση με τη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μειωμένος ο επόμενος εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ


Μειωμένος θα είναι ο επόμενος εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ λόγω της μείωσης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που έφεραν οι χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές.

Συγκεκριμένα μειώνεται ο ΤΑΠ που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και το τέλος για τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους που καταβάλλεται απ’ ευθείας στους δήμους. Οι ελαφρύνσεις αυτές άρχισαν ήδη να υπολογίζονται αναδρομικά από τον Μάιο του 2015. Ο ΤΑΠ αντιστοιχεί με το 0,25 έως 0,35 τοις χιλίοις επί των αντικειμενικών τιμών.

Οι οφειλές το 2015 προς τη ΔΕΗ έφτασαν τα 2,3 δις και οι οφειλέτες τα 2,2 εκατομμύρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία για την Εορτή της Υπαπαντής στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ένστολοι στο μπλόκο του Κάστρου-Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγρότες




"Στην Γενική Συνέλευση των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας παρευρέθησαν χθες  27/01/2016 αντιπροσωπεία των
Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου μετέφεραν το μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δίκαιο των αιτημάτων τους. Οι Ομοσπονδίες των ενστόλων και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δηλώνουμε «σαρξ εκ της σαρκός» του Ελληνικού Λαού και αισθανόμαστε υπερήφανοι για το μεγάλο Παλλαϊκό Αγώνα που δίνει η αγροτιά και τους ευχαριστούμε θερμά, όπως αυτό μεταφέρθηκε δια στόματος του προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ Γρηγορίου.


Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε άκαμπτοι όλο και πιο δυνατοί για να μην επέλθει η ασφαλιστική λαίλαπα και μαζί με αυτή το «Εθνοκτόνο Νομοσχέδιο» για όλες της γενεές των Ελλήνων.

Μας ενώνουν όλους οι κοινοί αγώνες



Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
    Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
    Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
    Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
    Ε.Α.Π.Σ.
    Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος     ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης     ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος     ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος     ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος δύο από Λεβαδειακό

Συνεχίζεται το «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ του Λεβαδειακού. Την Τετάρτη ανακοίνωσε η αποδέσμευση ακόμα δύο παικτών και πιο συγκεκριμένα του Μάριου Νικολάου και του Ρομέου Ντος Σάντος!

Ο πρώτος πρόλαβε να αγωνιστεί 15 φορές στη φετινή Σούπερ Λίγκα, όντας από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου, ενώ ο έτερος άσος είχε αγωνιστεί 8 φορές στο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση:

Το πρωί 27/01 πραγματοποιήθηκε κοινή συναινέσει η λύση των συμβολαίων με τους ποδοσφαιριστές Romeu Dos Santos και Νικολάου Μάριο, τους οποίους ευχαριστούμε για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ



Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στην εταιρεία «ΜΟΡΝΟΣ», η οποία παράνομα προέβει σε 3 εκδικητικές απολύσεις. Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψη των 3 απολυμένων συσπειρωμένοι με το επιχειρησιακό τους σωματείο και το κλαδικό της Χημικής Βιομηχανίας.

Χαιρετίζουμε τον πολυήμερο (53 ημέρες) απεργιακό αγώνα των συναδέλφων στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ» για επαναπρόσληψη των απολυμένων, για υπογραφή Σ.Σ.Ε. και καταβολή δεδουλευμένων 5 - 7 μηνών. Τους καλούμε μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο και το κλαδικό των Τροφίμων - Ποτών να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στη «ΣΟΦΤΕΞ» για την επαναλειτουργία του εργοστασίου όπου αιθαίρετα η εργοδοσία έκλεισε, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους. Τους καλούμε να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία πλάι στο επιχειρησιακό τους σωματείο, μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση της λεγόμενης «αριστεράς» με ακροδεξιά στοιχεία (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), τίποτα καινούριο δεν έφερε στη ζωή των εργαζομένων. Αφού εφάρμοσε κατά γράμμα τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχώρησε στη ψήφιση του 3ου μνημονίου για να αποτελειώσει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η καλύτερη απάντηση είναι η μαχητική, αγωνιστική στάση που κρατάτε και η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης. Οι εργάτες δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα μας με ταξική κατεύθυνση και προσανατολισμό, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να βάλουμε μπροστά το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιωμένος ο καιρός -Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα νότια σήμερα Πέμπτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις στα βόρεια 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


                                                                           

                                                                     
                                                 

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσιος Χορός Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

 

       Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση Μικρασιατών Θήβας  θα τελέσει τον ετήσιο χορό της , την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 13:30 το μεσημέρι, στο κοσμικό κέντρο «Τζάκι» με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και πλούσιο μενού.
Ένα παραδοσιακό γλέντι για πολλά μεράκια με λαούτα και βιολιά, με Μικρασιάτικα και δημοτικά της περιοχής μας αλλά και ρεμπέτικα και λαϊκά .
Γιατί με την Ένωση Μικρασιατών Θήβας αποδεδειγμένα περνάμε καλά,  σε ένα γλέντι βγαλμένο από τα παλιά!

Το μουσικό σχήμα που συμμετέχει στο γλέντι μας αποτελείται από τους :
Τραγούδι – Μπαγλαμαδάκι : Ελένη Λαζάρου
Τραγούδι :    Σωτήρης Παπαναστασίου
Κανονάκι- Τραγούδι : Βαγγέλης Τζουμανέκας
Ούτι – Κιθάρα- Τραγούδι : Αποστόλης Κουνής
Κλαρίνο : Γιώργος Κυριάκου
Βιολί :Χρήστος Πεταβής
Τρίχορδο Μπουζούκι : Σωτήρης Δρίτσας
     
Τηλ. Κρατήσεων  6983 520973, 6948242085


                                              Με εκτίμηση
                                      Για το Δ.Σ. της Ε.Μ.Θ.

           Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας                   
      Γεώργιος Γελέκας                                   Σταμάτης Μπρίκας
                                       

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην Εύβοια από τον ξαφνικό θάνατο 31χρονου τερματοφύλακα

Ο 31χρονος τερματοφύλακας έπασχε από ίωση τις τελευταίες μέρες όμως οι γιατροί απέδωσαν το θάνατό του σε καρδιακή προσβολή
Αναπάντεχη και βεβαίως σοκαριστική είναι η είδηση θανάτου ενός 31χρονου τερματοφύλακα, από το χωριό Ταξιάρχης στην Εύβοια.

Ο Νίκος Κάντιας αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας, εδώ και πολλά χρόνια, στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα ΑΕ Ταξιάρχης στην Βόρεια Εύβοια, ενώ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού παιδιού.

Ο 31χρονος ήταν άρρωστος με ίωση, πριν συμβεί τι μοιραίο, και τις τελευταίες ημέρες δεν έβγαινε καθόλου από το σπίτι του, το οποίο επισκέφθηκε και ιδιώτης γιατρός για να εξετάσει τον Κάντια. Δυστυχώς, το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Κάντιας απεβίωσε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη και σύμφωνα με τους γιατρούς ο θάνατος του αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.

Η κηδεία του 31χρονου έγινε μέσα σε κλίμα σπαραγμού και οδύνης την Τρίτη (26-01-2016) στον Ιερό Ναό του Αγίου Ταξιάρχη στο χωριό.


Δείτε την συλλυπητήρια επιστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕ Ταξιάρχη προς την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού:

"Τα μέλη της διοίκησης και οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε ΤΑΞΙΑΡΧΗ, εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον ξαφνικό και άδικο χαμό του ποδοσφαιριστή μας Νικόλαου Κάντια σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του.

Αυτές τις δύσκολες ώρες το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε στην οικογένεια είναι κουράγιο και δύναμη.

Εκφράζουμε ιδιαιτέρως τη συμπαράστασή μας στον πατέρα του Ηλία Κάντια που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του σωματείου μας το οποίο επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος προσφέροντας τα μέγιστα.

Ο Νίκος Κάντιας αγωνίστηκε για το σωματείο μας από τα παιδικά του χρόνια στελεχώνοντας την θέση του τερματοφύλακα στην παιδική, εφηβική και ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στην οικογένεια του υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή την μνήμη του.

¨Καλό ταξίδι Νίκο¨"

 EviaZoom
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ-Εκτέλεση βολής στο στρατόπεδο Θηβών

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι από 15 έως 19 Φεβρουαρίου 2016 και από 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2016  θα πραγματοποιηθούν βολές όπλων καμπύλης τροχιάς ( όλμοι 81χιλ).

Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ-  ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ -ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ-ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ.

Μέσα στην περιοχή αυτή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα (ΚΕΠΒ) στα τηλ 2221067143  ή την Αστυνομία Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ



ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11 - Τ.Κ. 32200 - ΤΗΛ. 6980100986 - 6974534859



Το Σάββατο 23 Γενάρη 2016 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συνδικάτου. Τα θέματα προς συζήτηση αφορούσαν τον απολογισμό του προηγούμενου έτους, το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα και τη μάχη της Απεργίας της 4 Φλεβάρη ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι που παρευρέθηθκαν στη Γ.Σ., απο διάφορους εργασιακούς χώρους της περιοχής, ανέπτυξαν τις ανησυχίες τους για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί και για το μέλλον που επιφυλάσσει σε μας και τις οικογένειές μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε άγαστη συνεργασία με την εργοδοσία.

Το Συνδικάτο Μετάλλου επιδιώκει να γίνει ακόμη πιο μαζικό συσπειρώνοντας νέους μεταλλεργάτες, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και τη λύση της συλλογικής και οργανωμένης πάλης μέσα από τις γραμμές μας για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συμμετέχουμε στην Απεργία της 4 Φλεβάρη και στις συγκεντώσεις του Π.Α.ΜΕ. Για την επιτυχία αυτής της μάχης θα παραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις με εργαζόμενους ενώ θα δοθούν καλέσματα συμμετοχής σε επιχειρησιακά σωματεία που ανήκουν στον κλάδο του μετάλλου.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε έξι ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα κρούσματα του ιού Ζίκα




    Κρούσματα του ιου Ζίκα, ο οποίος μεταδίδεται από τα κουνούπια και έχει προσβάλλει πολλούς ανθρώπους στην αμερικανική ήπειρο από το 2015, εντοπίστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και σε όλες τις περιπτώσεις οι ασθενείς είχαν επισκεφθεί πρόσφατα κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο ιός, που πιστεύεται ότι προκαλεί σοβαρές δυσμορφίες στα έμβρυα, έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον έξι ευρωπαϊκές χώρες από την περασμένη εβδομάδα: τη Βρετανία, την... Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Δανία και την Ελβετία.
Μέχρι στιγμής, στους ασθενείς δεν περιλαμβάνεται καμία εγκυμονούσα.

Στη Δανία ο ιός εντοπίστηκε σε έναν νεαρό που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κεντρική και Νότια Αμερική, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Όρχους. Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ελβετία.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα που επέστρεψαν από την Αϊτή και την Κολομβία και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, διευκρίνισε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγείας (OFSP).

Τις τελευταίες ημέρες, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι εντόπισαν τρία κρούσματα, Βρετανούς που είχαν ταξιδέψει στην Κολομβία, το Σουρινάμ και τη Γουιάνα, ενώ δέκα είναι τα κρούσματα στην Ολλανδία.

Από την πλευρά της, η Πορτογαλία ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν τέσσερις ασθενείς που όλοι τους είχαν ταξιδέψει στη Βραζιλία. Έχουν ήπια μορφή της ασθένειας και κανείς τους δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Στην Ιταλία είχαν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα το 2015. Επρόκειτο για ταξιδιώτες που είχαν επισκεφθεί τη Βραζιλία και όλοι τους έχουν πλέον αναρρώσει πλήρως.

Ο ιός Ζίκα πήρε το όνομά του από ένα δάσος της Ουγκάντας όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1947. Όπως και άλλοι παρόμοιοι ιοί, για παράδειγμα ο τσικουνγκούνγια, μεταδίδεται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών Aedes aegypti και Aedes albopictus (κουνούπι-τίγρης).

Η ασθένεια δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τη νόσο, ούτε θεραπεία, παρά μόνο συμπτωματική.

Οι ασθενείς εμφανίζουν πυρετό, πονοκεφάλους, κόπωση και εξάνθημα. Έχουν καταγραφεί δύο είδη σοβαρών επιπλοκών, κυρίως σε έμβρυα που μπορεί να εμφανίσουν νευρολογικές διαταραχές ή δυσμορφίες
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ