Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τσακαλώτος: Καήκαμε αν η αξιολόγηση πάει για Μάιο – Ιούνιο




    Για «αγκάθια» στις συζητήσεις με τους Θεσμούς έκανε, νωρίτερα από τη Βουλή, λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, εκφράζοντας την αγωνία και την αισιοδοξία του πως οι διαπραγματεύσεις όχι μόνο πρέπει να κλείσουν επιτυχώς, αλλά και εγκαίρως:

«Καήκαμε αν η αξιολόγηση... πάει να ολοκληρωθεί Μάιο-Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει ότι «βλέπει» κλείσιμο της αξιολόγησης περί τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, ώστε να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος.

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε κατά την έναρξη συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι η επεξεργασία νομοσχεδίου μέσω του οποίου κυρώνονται οι δύο τελευταίες (από τον Δεκέμβριο) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες ως γνωστόν περιλαμβάνουν διατάξεις του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος».

«Οι θεσμοί συμφωνούν με την αρχιτεκτονική των πραγμάτων που προτείνουμε. Δέχονται τις προθέσεις μας, αλλά λένε ότι πρέπει να βγαίνουν οι αριθμοί. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε με συστηματικό τρόπο για το πώς θα φθάσουμε στους στόχους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και σημείωσε πως αναμένει την επιστροφή των Θεσμών «την άλλη εβδομάδα, κάποια στιγμή». Από τότε που θε επιστρέψουν, θα έχουμε δύο εβδομάδες προθεσμία για να κλείσουμε τη συμφωνία», συμπλήρωσε.

Σε παρέμβασή του ο κ. Δημ. Σταμάτης (ΝΔ) ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να γίνει πιο αναλυτικός ως προς το «ποιά είναι τα αγκάθια» στα οποία είχε αναφερθεί, αλλά με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο κ. Τσακαλώτος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες.

Στον αντίποδα, σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη πως οι σχεδιαζόμενες μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Τέλος, με αφορμή ερώτηση του κ. Ι. Κουτσούκου (Δημ. Συμπαράταξη), ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι πολίτες, σε όποια κοινωνική ομάδα κι αν ανήκουν, για να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα ως προς τις επιπτώσεις που θα έχουν οι μεταρρυθμίσεις στο εισόδημά τους, θα πρέπει να συνυπολογίσουν τις αλλαγές όχι μόνο στο ασφαλιστικό, αλλά και στο φορολογικό. Εκανε δε λόγο για «δικαιολογημένη μεταρρυθμιστική κόπωση της ελληνικής κοινωνίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Ημερίδα απο τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον προσχηματικό διάλογο στη Βουλή σχετικά με το Ασφαλιστικό

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τον προσχηματικό διάλογο στη Βουλή σχετικά με το Ασφαλιστικό, αναφέρει:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι ο "διάλογος - απάτη" που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσα από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, την Τρίτη 9 Φλεβάρη, είναι προσχηματικός κι επικίνδυνος, στοχεύει στην παραπλάνηση του λαού και την υπονόμευση των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με στόχο την επιβολή των μέτρων - λαιμητόμο που διαλύουν τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες που παλεύουν στα μπλόκα του αγώνα, τους εργατοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους, να αχρηστεύσουν τις κάθε λογής παγίδες που στήνει η κυβέρνηση και να συνεχίσουν αποφασιστικά την πάλη τους.

Το μήνυμα της μεγαλειώδους απεργίας στις 4 Φλεβάρη σε όλη την Ελλάδα είναι σαφέστατο: Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε τον αγώνα για να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής».

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΥΠΟΙΚ εντόπισε 600.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ και τους στέλνει πρόστιμα

Στο ΥΠΟΙΚ συνεχίζεται το σαφάρι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, ενώ έχουν ήδη βρεθεί 600.000. Στους ιδιοκτήτες τους θα επιβληθεί πρόστιμο 250 ευρώ.

Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Αν κάποιος οδηγός ΙΧ παραλάβει το ειδοποιητήριο, πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει πως είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.

Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών, οι οποίες είναι:

    Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
    Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.
    Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.
    Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων



Προσεχώς αναμένεται η δημοσίευση της πρόσκλησης για το πρόγραμμα «Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών» και ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι «εγκαινιάζει τη χρήση εργαλείων και μεθόδων για τη σύζευξη ζήτησης και προσφοράς εργασίας μέσω των Ηλεκτρονικών του Υπηρεσιών, προκειμένου να προσδιορίσει τους ωφελούμενους του προγράμματος».

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί άμεσα τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του ανέργους άνω των 50 ετών, με χρονικό διάστημα ανεργίας άνω των 12 μηνών να συμπληρώσουν βιογραφικό σημείωμα ή όσοι ήδη διαθέτουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους με τους εξής τρόπους:

1) μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr)
2) με επίσκεψη στους εργασιακούς συμβούλους του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) στο οποίο ανήκουν, με τη βοήθεια των οποίων θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους σημειώματος.

«Οι παραπάνω ενέργειες είναι αναγκαίες, καθώς στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, για πρώτη φορά, οι επιχειρήσεις - εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής υποψηφίων, είτε μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (πρόσβαση με τη χρήση κλειδάριθμου σε στοιχεία του βιογραφικού των ανέργων που αφορούν την ειδικότητα και τα προσόντα της θέσης εργασίας), είτε μέσω των εργασιακών συμβούλων στα ΚΠΑ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

22 τόνους πορτοκάλια μοιράζει ο Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 θα μεριμνήσει για τη διανομή 22 τόνων πορτοκαλιών που παραχωρήθηκαν από τον παραγωγό κ. Ιωάννη Ηλιόπουλο από την Σπάρτη Λακωνίας.
Τα πορτοκάλια θα διανεμηθούν στην “Αρωγή” της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, στο Παράρτημα Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Φιλανθρωπικό Σωματείο – Γηροκομείο “Εστία Μητέρας”, στο Ορφανοτροφείο “ Η Αγία Ταβιθά”, στα Οικοτροφεία του ΕΚΕΨΥΕ Λιβαδειάς (ΑΙΑΣ, ΔΙΑΣ και ΜΟΛ), στην ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, στα σχολεία  Α'βαθμιας και Β'βαθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων, στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικείων Φυλακών  Ελεώνα Θηβών,  καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2015



Μετά την αναλυτική και τεκμηριωμένη εισήγηση του Περιφερειάρχη, θα σταθώ στο κομμάτι του απολογισμού της Π.Ε. Βοιωτίας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας από το κομμάτι της καθημερινότητας είχε πολιτικά και τεχνοκρατικά να αποφασίσει και να διαχειριστεί και δύο ξεχωριστά ιδιαίτερα θέματα , αυτό της Κωπαίδας και του Ασωπού.
Θέματα μεγάλης πολιτικής βαρύτητας τα οποία στην ουσία τους, είναι εθνικής εμβέλειας.
Άρα η πολιτική μας στόχευση για το 2015 αναφέρεται σε 3 πυλώνες.

Καθημερινότητα   –   Κωπαίδα   –   Ασωπός.

Εφτά  Διευθύνσεις – Εφτά Στόχοι

Πρώτος Πυλώνας :
Αντιμετώπιση και Διαχείριση της καθημερινότητας
Στόχος 1

Πολιτική Προστασία

Στόχος μας ήταν η άμεση αντιμετώπιση, πλημμυρικών φαινόμενων, φαινόμενων χιονόπτωσης αλλά και παγετού καθώς και πυρκαγιών.
Οι πολίτες έπρεπε να μετακινηθούν σε όλο το οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, ακίνδυνα, άμεσα, γρήγορα, χωρίς να διαταραχθεί το καθημερινό τους πρόγραμμα.
Τηρήθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός έτσι όπως είχε ορισθεί από τις 3 συσκέψεις με τα συντονιστικά όργανα Πολιτικής Προστασίας, (ΣΟΠΠ) που έγιναν για το σκοπό αυτό με αποτέλεσμα να μην παρεμποδιστεί η προσβασιμότητα σε οποιοδήποτε σημείο του νομού.
Οι αγρότες του Κωπαιδικού πεδίου, αν και θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο θέμα, όταν είδαν τις καλλιέργειές τους πλημμυρισμένες και ζούσαν την απόλυτη καταστροφή μας βρήκαν δίπλα τους ώστε να πετύχουμε την έγκαιρη αποστράγγιση των χωραφιών και την κήρυξη (Απρίλιος 2015) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Δυναμώσαμε την Περιφερειακή μας συνείδηση μια και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες αποτελούμε μια ομάδα συμβάλλοντας σε κατασβέσεις πυρκαγιών τόσο στην Μακρικάπα Ευβοίας, ενώ είχε προηγηθεί η μεγάλη πυρκαγιά Μαλεσίνας – Μαρτίνου Φθιώτιδας,
\σκοπός μας ήταν και είναι η προσφορά στον πολίτη και βρεθήκαμε δίπλα στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά στον Διόνυσο, ώστε με την βοήθειά μας να αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες σταυλικές εγκαταστάσεις τους.
Προσπαθήσαμε για το καλλίτερο δυνατό με τους ελάχιστους πόρους που είχαμε στη διάθεσή μας.
Το αποτέλεσμα της προσπάθειας, γιατί από αυτό κρινόμαστε όλοι από τους πολίτες, καλό.
Η Πολιτική Προστασία έγκαιρα προέβη σε όλες τις ενέργειες  για την προμήθεια αλατιού αλλά και σχεδιασμού δράσης θεμάτων κρίσης

Στόχος 2

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων

Η απόφασή μας ήταν η καλύτερη δυνατή και ασφαλέστερη διέλευση των πολιτών μέσα από το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας.
Άρα :

1.Ολοκληρώθηκαν έργα που δημοπρατήθηκαν πριν το 2015

-Νεοχωράκι – Τανάγρα
-Κατασκευή αποδυτηρίων στο Δημοτικό Σχολείο Ελλοπίας
-Διευθέτηση Άνω Ρου Βοιωτικού Κηφισσού
-Εκτέλεση Αντιπλημμυρικών εργασιών στον ποταμό Κηφισό
-Κατασκευή οδού Κανάβαρι – Διασταύρωση Θεσπιών
-Δομβραίνα (Κορύνη) – Θίσβη – Πρόδρομος με παράκαμψη Δομβραίνας
-Εργασίες περάτωσης του Parking του Διοικητηρίου Λιβαδειάς

2.Συνεχίζονται έργα που δημοπρατήθηκαν πριν το 2015

-Συντήρηση αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας.
-Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών σε ρέματα της Βοιωτίας.
-Οδός Νεοχωράκι – Τανάγρα Β΄Φάση
-οδός Διασταύρωση Διστόμου – Δαύλειας
-Εθνικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Βοιωτίας – Συντήρηση Δικτύου
-Βελτίωση συνθηκών ασφάλειας των οδών Θήβα – Λιβαδειά, Θήβα – Ριτσώνα και Θήβα – Ερυθρές.
-Αρδευτικά έργα περιοχής Λιβαδειάς Α΄Φάση

3)Εργα που δημοπρατήθηκαν εντός του 2015 και ολοκληρώθηκαν εντός του 2015

-Συντήρηση και λειτουργία αντλιοστασίων άρδευσης Κωπαίδα
-Καθαρισμός αρδευτικών καναλιών στην Κωπαίδα
-Αγροτική Οδοποιία και μικρά τεχνικά στην Κωπαίδα
-Προμήθεια λευκού ακρυλικού χρώματος διαγράμμισης και υλοσφαιριδίων.
-Προμήθεια και μεταφορά άλατος

4)Έργα που δημοπρατήθηκαν εντός του 2015 και συνεχίζονται

-Παράλληλα έργα αναδασμού Αγίου Δημητρίου
-Επισκευή – ανακατασκευή θυροφραγμάτων Κωπαίδας
-Διαπλάτυνση γέφυρας στη θέση Βρύση Τανάγρας
-Βελτίωση συνθηκών ασφαλείας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Βοιωτίας
-Δημοτικό κολυμβητήριο Λιβαδειάς – Εργασίες Επισκευής και Συντήρησης
-Εκτέλεση αντιπλημμυρικών εργασιών στο Μέλανα και Παστέλικα
-Αντιπυρική προστασία και εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στην περιοχή κατασκηνώσεων Δαύλειας

5)Μελέτες που προκηρύχθηκαν πριν το 2015 και συνεχίζονται

-Μελέτη παράκαμψης Σκούρτων
-Μελέτη οδού Δερβενοχώρια – όρια νομού προς Ελευσίνα Ν.Α. Βοιωτίας
Σημαντικό για μας η ασφαλής πρόσβαση σε κάθε σημείο του νομού και αυτό είναι εμφανές από την σειρά έργων που προαναφέρθηκαν.
Το οδικό δίκτυο είναι σήμερα στο 90% διαγραμμισμένο, είναι αποκαταστημένο και συντηρημένο στο 100%, λαμβανομένου υπ΄ όψιν και των καταστροφών που υφίσταται από τα βαρέον τύπου φορτηγά τα οποία διέρχονται – λόγω αποφυγής διοδίων – από το οδικό της δίκτυο.
Στόχος 3
Διεύθυνση Ανάπτυξης

ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
1.ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ  ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΑ 14684/2012 ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 20.896,95 ΕΥΡΩ

2.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 66.075 ΕΥΡΩ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
2. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Πραγματοποίησε τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία προς όφελος των πολιτών ( πρατήρια υγρών καυσίμων  -  Ανώνυμες Εταιρείες  -  Αγορανομικοί έλεγχοι -  νέες άδειες πλανοδίου υπαιθρίου εμπορίου)

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Μετακινούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 2.700 μαθητές, περίπου, όλων των βαθμίδων με κόστος 2.200.000 ευρώ εκ των οποίων 400.000 ευρώ περίπου, είναι ίδιοι πόροι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Το Τμήμα Βιομηχανίας και Περιβάλλοντος, επικεντρώθηκε στις δράσεις για τον Ασωπό, που θα τις δούμε αναλυτικά στον Τρίτο Πυλώνα.


Στόχος 4

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Ο πρωτογενής τομέας της Βοιωτίας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην οικονομία της.
Έτσι σταθήκαμε δίπλα στους αγρότες και οι υπηρεσιακοί αξιοποίησαν τις δυνατότητες του Υπουργείου στο έπακρον.

Άρα:

1.Έχουν ενταχθεί στην Βιολογική Γεωργία 302 άτομα 5αετούς και 2ετούς παράτασης και έχουν δοθεί  1.388.273 ευρώ.

2.Στη μείωση νιτρορύπανσης έχουμε 320άτομα 5αετίες και νέες εντάξεις και έχουν δοθεί 655.898 ευρώ.

3.Σχέδια βελτίωσης έχουν εγκριθεί 131 σχέδια βελτίωσης , έχουν ζητήσει να πληρωθούν απ΄ αυτούς 75 άτομα και τους έχει χορηγηθεί ποσό 1.860.686 ευρώ.

Νέοι γεωργοί

Έχουν ενταχθεί 138 άτομα που πληρώθηκαν 2.250.000 περίπου.

Στην Αράχωβα στον παραδοσιακό ελαιώνα έχουν ενταχθεί 272 άτομα και έλαβαν 84.500 ευρώ περίπου.

Είναι χρήματα στα οποία συμμετέχει με ένα ποσοστό η Ευρωπαική Ένωση και με ένα ποσοστό το Ελληνικό Δημόσιο.

Υποστηρίχθηκε η ζωική παραγωγή, δόθηκαν άδειες σταυλισμού, ελέγχθηκαν όλες οι μονάδες παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών του νομού μας, έχουν ενταχθεί 26 κτηνοτροφικές εκμεταλεύσεις στην Βιολογική κτηνοτροφία και έχει εισπραχθεί το ποσό των 18.747 ευρώ.

Έχουν ενταχθεί 28 άτομα στη νομαδική μελισσοκομία και έχουν λάβει 3.000 ευρώ.

Έχουν εκδοθεί 400 άδειες κυκλοφορίας νέων γεωργικών μηχανημάτων.

Εντάχθηκαν 20 άτομα στο πρόγραμμα του αγροτικού εξηλεκτρισμού ποσό ενίσχυση 70.000 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν επιλεγμένοι ψεκασμοί δακοκτονίας σε 108.000 ελαιόδενδρα ( τα άλλα δεν ψεκάστηκαν λόγω μη καρποφορίας ), με κόστος ψεκασμών 65.000 ευρώ.

Έγιναν 110 αστυκτηνιατρικοί έλεγχοι και έλεγχοι καταστημάτων Έχουν γραφτεί στο μητρώων νωπών οπωροκηπευτικών 320 άτομα.

Κρεοσκοπικοί έλεγχοι στα σφαγεία.
600 κοτόπουλα κρεοσκοπήθηκαν.

Έγινε απογραφή όλων των αιγοπροβάτων του νομού.
Εμβολιάστηκαν 20.400 αιγοπρόβατα.
Έγιναν αιμοληψίες για βρουκέλωση 2.900 βοώδη και για λεύκωση 2.770
Έγινε φυματινισμός σε 2.500 βοώδη

Δόθηκαν 416.000 ευρώ αποζημιώσεις για άρρωστα ζώα που σφαγιάστηκαν .

ΑΝΑΔΑΣΜΟΙ

Θουρίου στο στάδιο απογραφής των δικαιούχων και την ποιοτική κατάταξη (απομένει το 40% για την ολοκλήρωση τους).
Ολοκληρώνεται ο αναδασμός Αγίου Δημητρίου και τελειώνουν εντός των ημερών  τα παράλληλα έργα (σούδες – Αγροτικοί δρόμοι).

Η ΔΑΟΚ από 1-12-2012  ανέλαβε το μεγάλο εγχείρημα της Κωπαίδας σε απόλυτη αρμοδιότητα που θα αναλύσουμε στον Δεύτερο Πυλώνα.


Στόχος 5

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

   Από τις υπηρεσίες της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας έγινε συντονισμός  και διανομή οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της Π. Ε. Βοιωτίας ενώ με την συνεργασία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χειμάρα Θέμη για θέματα ΕΣΠΑ προχωράμε στον συντονισμό και την οργάνωση του προγράμματος  “ Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους TEBA/FEAD”
   Έχουν οργανωθεί οι δομές αποθήκευσης , ψυκτικοί χώροι και δίκτυο διανομής στους τελικούς εταίρους .
   Επίσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων , η οποία αποδόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας  προς ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 
 Από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου έγιναν:
   -υγειονομικοί έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
   - υγειονομικοί έλεγχοι κυλικείων
   - υγειονομικοί έλεγχοι για λύματα(και διάθεση αποβλήτων)
   - υγειονομικοί έλεγχοι οχημάτων
   - υγειονομικοί έλεγχοι κατασκηνώσεων
   - υγειονομικοί έλεγχοι σταυλικών εγκαταστάσεων
   - υγειονομικοί έλεγχοι σε οικόσιτα ζώα
   -δειγματοληψίες για ακτές κολύμβησης  - κολυμβητικές δεξαμενές
   - δειγματοληψίες για πόσιμο νερό  - ιαματικό νερό
   - άδειες καταστημάτων υγειονομικής σημασίας (γνωμοδοτήσεις )


Από το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης έγιναν:
-πληρωμές ανά μήνα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων
-νέες εγγραφές νεφροπαθών
-θεωρήσεις δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ
-άδειες γυμναστηρίων  - αθλητικών σχολών
-Γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας σχολών χιονοδρομίας (λόγω έλλειψης συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου)
-κοινωνικές έρευνες για υιοθεσία  - ανεύρεση φυσικών γονέων
-κοινωνικές έρευνες κατόπιν Εισαγγελικής εντολής
-άδειες άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού
-κοινωνικές έρευνες για εισαγωγή σε ιδρύματα
-Αντιμετώπιση και επίλυση επειγουσών κοινωνικών προβλημάτων(παιδική προστασία) σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς
-επιτόπιοι έλεγχοι ως προς την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων , Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγισης
-Αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
-επιχορηγήσεις σε Προνοιακά Ιδρύματα και συνδιοργανώσεις με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους 
-Αδειοδότηση παιδικών εξοχών – κατασκηνώσεων

   Στον τομέα του πολιτισμού κορυφαία στιγμή ήταν Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στον Ορχομενό και η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων Τανάγρας – Καβειρίου – Ορχομενού και η ένταξή τους στην Πολιτιστική Διαδρομή  Ερέτρια – Δελφοί.
   Στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Διοικητήριο πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου του Β. Καραγεώργου.
   Σε συνδιοργάνωση με τον Χορευτικό  Λαογραφικό  Όμιλο Λιβαδειάς και με τη συμμετοχή του Χαμόγελου του Παιδιού ,έγινε εκδήλωση με αφιέρωμα στον Πετρολούκα Χαλκιά.  Ενώ για την νεολαία αντίστοιχη εκδήλωση με τον Μύρωνα Στρατή και τον Ησαία Ματιάμπα που συνέπεσε με την Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
   Έγινε συνδιοργάνωση του Πανελληνίου Μαθητικού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας .


Στόχος 6

Διεύθυνση Μεταφορών

Ταξινόμηση Απορριμματοφόρων Δήμου Λεβαδέων
-Δυνατότητα πλήρους ταξινόμησης και χορήγησης στοιχείων κυκλοφορίας (άδειες και πινακίδες) έντεκα (11) οχημάτων τμήματος της «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων 1ης διαχειριστικής ενότητας Νομού Βοιωτίας» με κύριο του έργου τη ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ) και φορέα υλοποίησης το Δήμο Λεβαδέων
-Απογραφή Πρατηρίων

Στόχος 7


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

   Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων  του Διοικητικού – Οικονομικού υλοποιήθηκε πλήρης εξορθολογισμός όλων των δαπανών  , αξιολογώντας κάθε κωδικό με βάση την εξυπηρέτηση της αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Π. Ε. Βοιωτίας , της εξυπηρέτησης των πολιτών και της εξοικονόμησης πόρων για την χρηματοδότηση κοινωνικών αναγκών.
   Σε αυτή τη λογική σχεδιάστηκε και ο προϋπολογισμός του 2016 έγκαιρα , διευρύνοντας τις περικοπές δαπανών 2ης προτεραιότητας για την χρηματοδότηση αναγκών 1ης προτεραιότητας και ήδη δημιουργήθηκε ένα σημαντικό για τα περιορισμένα οικονομικά της Π. Ε. Βοιωτίας αποθεματικό για να χρηματοδοτήσουμε άμεσες παρεμβάσεις τόσο για το Κωπαϊδικό Πεδίο και τον Ασωπό όσο και για να ωριμάσουμε μεγαλύτερες δράσεις στα πλαίσια του ΕΣΠΑ
   Αυτή η ορθολογική αξιολόγηση των επιμέρους κωδικών μας έδωσε την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε δράσεις επανεκκίνησης λειτουργίας Κωπαιδας ύψους 1.250.000€ και να χρηματοδοτήσουμε τις προγραμματικές συμβάσεις του Παρατηρητηρίου Περ. Υγείας  στον Ασωπό 250.000€ ανά έτος για την επόμενη 5αετία.
   Παράλληλα δίνεται  ιδιαίτερη βαρύτητα για την άμεση πληρωμή – εξόφληση των συναλλασσόμενων με την Π. Ε. Βοιωτίας , είτε προμηθευτών είτε παροχών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Βοιωτίας όπως π.χ. μεταφορές μαθητών κ.λ.π.
   Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι  - αυτό έχει αναγνωριστεί και δημόσια -   που σήμερα έχει πληρωθεί, για πρώτη φορά, το σύνολο των δαπανών μεταφοράς μαθητών  προς Κ.Τ.Ε.Λ. , ιδιοκτήτες ταξί κ.λ.π. σε έγκαιρα κατακτώντας έτσι την χαμένη αξιοπιστία που διακρίνει το δημόσιο ευρύτερα τομέα, διότι όλοι είναι γνώστες των μεγάλων καθυστερήσεων του Δημοσίου προς τρίτους.
   Εμείς δίνουμε σημαντική βαρύτητα στην κατεύθυνση της αξιοπιστίας μας και λειτουργούμε με βάση τον κανόνα εξυπηρέτησης των πολιτών. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα μπλόκα των αγροτών



Την ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουν το επ' αόριστον «μπλόκο» του οδικού δικτύου της χώρας, τελωνείων, λιμανιών και αεροδρομίων, έλαβαν στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια, οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για την κατάληψη σιδηροδρομικών γραμμών.

Στη χθεσινή σύσκεψη στη Νίκαια, οι αγρότες από 68 μπλόκα όλης της χώρας, αποφάσισαν να μεταβούν με τα τρακτέρ τους -πιθανότατα την Παρασκευή- στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, για τουλάχιστον δύο ημέρες, με αίτημα να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, καθώς και την αποχή τους από τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου που συγκαλείται αύριο Τρίτη (09/02).

Επίσης, απηύθυναν κάλεσμα και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες και τους κατοίκους της πρωτεύουσας, να σταθούν στο πλευρό τους.

Όλα τα μπλόκα – 24ωροι αποκλεισμοί δρόμων
Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους  επ' αόριστον.
Η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών έκλεισε εκ νέου την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα και θα παραμείνει αποκλεισμένη για ένα 24ωρο, ενώ δεν σταμάτησε η διέλευση οχημάτων σε δύο σημεία της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, στο 210ο χλμ στην Ανθήλη και στο 200ό χλμ στον κόμβο του Μπράλου.

Μόνο δύο ώρες (12:00-14:00) μένει ανοικτή η ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου αποφάσισαν νέο πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου.
Αγρότες απο την Πελοπόννησο «μπλόκαραν» την παλαιά εθνική οδό στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα έκλεισαν και την γέφυρα του Ευρώτα.

Στην Κρήτη, παραμένει το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Καρτερού, όπως είχε αποφασισθεί, προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, όπως της Α' ΔΟΥ.

Κλειστό παραμένει για έβδομη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά υπερβαίνει πλέον τα 30 χλμ. Χθες, το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, άνοιξε στις 12 το μεσημέρι, οπότε έληξε ο 24ωρος αποκλεισμός, αλλά έκλεισε και πάλι στις 15:00.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα Πρωτεύουσα Πόλη-Ομιλία Ελένης Γλύκατζης Αρβελέρ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συνταξιούχων Bοιωτίας

Το ΔΣ του Συλλόγου συνεδρίασε και αποφάσισε, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό του, θα είναι και εκλογοαπολογιστική, να διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2016 στα γραφεία του Συλλόγου στις 18.00 με θέματα :

    Διοικητικός-Οικονομικός Απολογισμός του ΔΣ και Προγραμματισμός για το 2016
    Τροποποίηση του Καταστατικοού για εναρμόνιση με τον νέο νόμο
    Προκήρυξη εκλογών, καθορισμός ημερομηνίας διενέργειας και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
    Κοπή της χρονιάτικης πίτας του Συλλόγου

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και οι συνάδελφοι Συνταξιούχοι που δεν έχουν γραφεί ακόμα, να συμμετάσχουν στην Συνέλευση



για το ΔΣ

ο Πρόεδρος                                                            ο Γ.Γραμματέας

Δημ. Παπιώτης                                                   Δημ. Παπαγεωργίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στους 16 βαθμούς -Φτιάχνει ξανά ο καιρός

Ηπιος ο καιρός τη Δευτέρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Ορατότητα τοπικά περιορισμένη το πρωί στα ηπειρωτικά.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά ανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -03 (μειον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεα, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο Ιόνιο.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα νότια.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και το πρωί στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 έως 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ