Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Γιορτάστηκε ο Άγιος Χαράλαμπος στις Θεσπιές-ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυπελλούχος Βοιωτίας ο Επαμεινώνδας Λεύκτρων


 Ο  Επαμεινώνδας Λεύκτρων Κυπελλούχος Βοιωτίας 0-2 στην παράταση με δυο γκολ του Καράλιου και του Εμμανουηλίδη,93' και στο 110'.  Ο κανονικός αγώνας,  Αμβρυσσέας Διστόμου-Επαμεινώνδας Λεύκτρων 0-0 στο γήπεδο του Αγίου Σπυρίδωνα.ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ
Παντελής Μπατσούλης
 ΑΟ ΘΗΒΑ
 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ!
Το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του ΑΟ ΘΗΒΑ συγχαίρουν το σωματείο του Επαμεινώνδα Λευκτρων για την κατάκτηση του κυπέλλου Βοιωτίας και τους ευχόμαστε καλή πορεία στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος!

Για το Δ.Σ.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΧΜΕΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ


                                                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ ενημερώνει τους παραγωγούς της επαρχίας Λιβαδειάς ότι θα προχωρήσει σε συμβολαιακή  γεωργία στην καλλιέργεια Ενεργειακών Φυτών – Ηλίανθου και Σόγιας
Οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν, θα μπορούν να προμηθεύονται όλα τα εφόδια (Σπόρια –Λιπάσματα) που θα χρειαστούν από το Γεωπονικό κατάστημα  του συνεταιρισμού και αρμόδιος Γεωπόνος θα προσφέρει επιστημονική επίβλεψη καθ’ όλη την διάρκεια της καλλιέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε στο τηλέφωνο  2261024697  
αλλά και για  προσωπική ενημέρωση μπορείτε να επισκέπτεστε τα γραφεία του Συνεταιρισμού. 

Με εκτίμηση
Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα ο Tελικός Κυπέλλου Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι πέντε αλλαγές που εξετάζονται για το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών

Ανάμεσα στις προτάσεις η αποσύνδεση των εισφορών από το εισόδημα, η μεταβατική περίοδος για την αυτονομία του ΟΓΑ και ο διαχωρισμός των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών
Οι βασικοί άξονες της βελτιωμένης πρότασης για την ασφάλιση και τη φορολογία αγροτών αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και να πειστούν οι αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο. Οι εξαγγελίες για το ασφαλιστικό σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης ενδέχεται να γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι προτάσεις που επεξεργαζόταν έως  χθες η ηγεσία του υπουργείου εργασίας προβλέπουν:

- Μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή του νέου συστήματος καταβολής εισφορών η οποία μπορεί να εκτείνεται και σε 5- 7 χρόνια αντί για 3 που προβλέπει η αρχική πρόταση Κατρούγκαλου. 

- Να αυξηθούν οι εισφορές στη βάση του σημερινού συστήματος μέσω ασφαλιστικών κλάσεων και να μην συνδεθούν με το εισόδημα. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί μικτό σύστημα (μερική σύνδεση με το εισόδημα) με στόχο την ελάφρυνση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ

- Να διαχωριστούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες από τους ετεροεπαγγελματίες, με ουσιαστική αυστηροποίηση του όρου αγρότης και τη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος.

- Να διατηρηθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για 280.000 φορολογούμενους που δηλώνουν αγρότες ως κύριο επάγγελμα. Για τους ετεροεπαγγελματίες να θεσπιστεί ένα χαμηλό αφορολόγητο για το εισόδημα που αφορά στην αγροτική τους δραστηριότητα.

- Να ισχύσει μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο ΟΓΑ θα διατηρήσει την αυτονομία του. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο ΟΓΑ να αλλάξει όνομα και να παραμείνει ανεξάρτητος εκτός ΕΦΚΑ. Υπάρχουν αντίθετες φωνές καθώς άλλοι υποστηρίζουν ότι η συγχώνευση όλων των ταμείων σε ένα είναι μνημονιακή υποχρέωση και άλλοι που θεωρούν ότι ΟΓΑ και το ΝΑΤ θα έπρεπε να παραμείνουν εκτός κοινού φορέα (σ.σ. με την πρόταση Κατρούγκαλου διατηρούν την αυτονομία τους για τις άλλες δραστηριότητες τους πλην του συνταξιοδοτικού τομέα – π.χ. Αγροτική Εστία).

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόταση του υπουργείου εργασίας όριζε ως κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα το ποσό που αναλογεί στο 80% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, δηλαδή στα 468 ευρώ. Η προσαρμογή της εισφοράς για τη σύνταξη στο 20% του εισοδήματος θα επιτυγχανόταν σταδιακά έως το 2019. Έτσι το 2019 το κατώτατο ασφάλιστρο για τους αγρότες στο νέο ενιαίο ταμείο για όλους (ΕΦΚΑ) θα είναι 93,6 ευρώ το μήνα, ενώ αν προσθέσουμε και το 6,95% της εισφοράς υπέρ υγείας το ποσό φθάνει τα 126 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για το Ασφαλιστικό στο Συνεδριακό Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΟΜΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑ:   
              « ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ » 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30  ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ   “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ”.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ , ΚΟς   ΚΑΒΒΑΘΑΣ
                Ο  ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ , ΚΟς  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
                               Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΑΕΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  , Κος ΛΑΜΠΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ , Κος ΚΑΜΠΑΝΗΣ

                ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                    ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός -Βροχές από την Τετάρτη, χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Στα δυτικά βροχες και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές την Τετάρτη.

Στην υπόλοιπη χωρά τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονιά τη νύχτα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 έως 13 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχες που βαθμιαία από τα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Χιόνια το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα βόρεια 5 με 7 βαθμιαία 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το βράδυ και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν τον δολοφόνο μετά από 18 χρόνια


Τη δολοφονία 23χρονου, που διαπράχθηκε πριν από 18 χρόνια στην Πέλλα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστης συνελήφθη ένας 53χρονος -σήμερα- Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα από τις Δικαστικές Αρχές της Έδεσσας. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή Έδεσσας.

Την υπόθεση, έφερε στο «φως» η ειδικά συσταθείσα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκαλούμενη κι ως "Cold Case".

Επανεξετάζοντας εκ νέου την υπόθεση, η οποία επί σειρά ετών έφερε την ένδειξη «ανεξιχνίαστη», αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος έλαβαν καταθέσεις, εξέτασαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που συλλέχθηκε με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων που αναλύθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοινώθηκε, αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να ταυτοποιηθεί ο δράστης της ανθρωποκτονίας και να συλληφθεί. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πτώμα του 23χρονου είχε βρεθεί απανθρακωμένο στις 12 Ιανουαρίου του 1998 σε δασική περιοχή του Κάτω Γραμματικού Πέλλας.

Κατά πληροφορίες, έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα, ενώ τα δάχτυλά του ήταν «φαγωμένα», κάτι που ενδεχομένως προκλήθηκε από σκυλιά ή σαρκοβόρα ζώα.

Εκτιμάται ότι ο φερόμενος ως δράστης προέβη στην καύση του πτώματος σε μία προσπάθεια να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του. Πράγματι, για πολύ καιρό οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να παραμένουν στο «σκοτάδι».

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβαν από μηδενική βάση κι ύστερα από χρόνια αστυνομικοί του τμήματος "Cold Case" της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογικές μεθόδους, κατάφεραν αρχικά να ταυτοποιήσουν το θύμα, ενώ διαμορφώθηκε κατάλογος υπόπτων, στον οποίο περιλήφθηκε και το όνομα του 53χρονου.

Αυτό που τον «πρόδωσε» εντέλει φαίνεται ότι ήταν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στην πορεία των ερευνών κοντά στο σημείο εντοπισμού του πτώματος.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι διατηρούσε δεσμό με τον 23χρονο, ενώ αμφότεροι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ναρκωτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αναφέρει:

«Μετά την αποτυχία της να σύρει τους αγρότες σε ένα διάλογο - παρωδία στη Βουλή, τώρα η κυβέρνηση επιστρατεύει το μαστίγιο των απειλών και της εφαρμογής του δόγματος "Νόμος και Τάξη", όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός θα δώσει τη δική του απάντηση, δυναμώνοντας τον αγώνα και την αλληλεγγύη και ακυρώνοντας κάθε σχέδιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων».

​Λίγη ώρα πριν, η κυβέρνηση αποκάλυψε
​τ​
ο αντιλαϊκό ​της ​
πρόσωπο το οποίο επιμελώς προσπαθούσε να κρύψει το προηγούμενο διάστημα. Μπροστά στην πανελλαδική κάθοδο των μπλόκων στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη με τρακτέρ, την απήχηση που έχει ο αγώνας τους στα λαϊκά στρώματα αλλά και από το γεγονός ότι δεν πέφτουν στην παγίδα του «διαλόγου», επισείει πλέον απειλές για ανοικτή καταστολή και συνεχίζει να καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στην διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών ξεκαθάρισε ότι το κράτος έχει συνέχεια και θα τηρηθεί η νομιμότητα ενώ απειλώντας ανοικτά τους αγρότες ξεκαθάρισε ότι «σε αυτή την χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας». Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πεί ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται εδώ για να αλλάζει τους νόμους.

Συνεχίζοντας τον κατήφορο επανέλαβε αυτό που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υποστήριξαν για τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ότι είναι υποκινούμενες

«Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να απομονώσει εκείνους που επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους» ανέφερε συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη.

Επιχείρησε να στρέψει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στους αγρότες υποστηρίζοντας ότι με τα αιτήματα τους θα πρέπει «να μην αδιαφορούν για την συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας και τις άλλες κοινωνικές δυνάμεις».

Είπε ακόμη ότι «η πρόσκληση της κυβέρνησης για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι» ο οποίος όμως «δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση» δείχνοντας ότι ο διάλογος που επιδιώκει να σύρει τους αγρότες είναι διάλογος – απάτη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ