Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Aποκριάτικη Συνεστίαση του Φιλόπτωχου Ταμείου Βαγίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Επιστροφή στον Κινηματογράφο Θήβας


Από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».


Ώρα προβολής: 21:15

Περίληψη:
Το 1823, ένας βαρύτατα τραυματισμένος κυνηγός εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στα χιονισμένα βουνά, αλλά εκείνος καταφέρνει να επιζήσει και επιστρέφει ζητώντας εκδίκηση.
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου
Ηθοποιοί: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Γουίλ Πούλτερ, Ντόναλ Γκλίζον
Περιπέτεια 2015 | Διάρκεια: 156′

Από τη ΔΗ.Κ.Ε. του Δήμου Θηβαίων



Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία Θεοδώρου στο Δήμο Λεβαδέων μετά την παραίτηση Καρκάνα

Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου, ο αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Θεοδώρου μετά την παραίτηση του κ. Αλέξανδρου Καρκάνα επικεφαλής του Συνδυασμού “Δημοτική Κίνηση Πολιτών – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ”.
Μετά την ορκωμοσία η Δήμαρχος Λεβαδέων συνεχάρη τον κ. Θεοδώρου και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή - συζήτηση του καταπληκτικού ντοκιμαντέρ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ - ΤΟΠΟΣ ΜΝΗΜΗΣ

Σας καλούμε στην πρώτη εκδήλωση της χρονιάς

με την προβολή – συζήτηση του καταπληκτικού ντοκιμαντέρ

ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ – ΤΟΠΟΣ ΜΝΗΜΗΣ

της Λιβαδείτισας σκηνοθέτιδας Πανδώρας Μουρίκη


Τη Δευτέρα 22 Φεβρουρίου στις 8:00 μμ



Περισσότερες πληροφορίες με κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

Προβάλλουμε και συζητάμε το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας Πανδώρας Μουρίκη "Τόπος ζωής, τόπος μνήμης" τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Κάλεσμα για συγκέντρωση προϊόντων για τις έγκλειστες γυναίκες φυλακών Ελεώνα και τα παιδιά τους



Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και με αφορμή την επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάστημα κράτησης Γυναικών Ελεώνα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία στήριξης των γυναικών και των παιδιών τους με την συγκέντρωση των παρακάτω ειδών:

•    Είδη υπόδησης και ρουχισμού για γυναίκες και παιδιά (ηλικίας 0-3 ετών)
•    Είδη ιματισμού: πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες
•    Παιχνίδια, παιδικά βιβλία
•    Είδη ατομικής υγιεινής: αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείας, σερβιέτες, σκόνη πλυσίματος
•    Είδη καθαριότητας: χλωρίνη, υγρό για τα πιάτα, υγρό για τα τζάμια και υγρό γενικής καθαριότητας
•    Γραφική ύλη: χαρτί Α4, στυλό, μολύβια, μπλοκ, διορθωτικό, ντοσιέ, φάκελοι, τετράδια, κόλλες
•     Διάφορα: θερμός, βραστήρας, Pampers No 4, 5 & 6, τηλεκάρτες
 
Η συγκέντρωση των ανωτέρω ειδών θα γίνει από 18 Φεβρουαρίου έως και 4 Μαρτίου στα γραφεία του Συμβουλευτικού Κέντρου ( στο Δημαρχείο Κύπρου 3- Θήβα) τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00- 16:00.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τα στελέχη του Κέντρου στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2262089576 και 2262089574 ή  μέσω email: symvouleutiko@thiva.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΡΙΚΗ στην Αλίαρτο:Της έβαλαν το κεφάλι στο φούρνο για να τη ληστέψουν

Σκηνή τρόμου βγαλμένη από ταινία θρίλερ, αναγκάστηκε να ζήσει μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Αλίαρτο.Αδίστακτα κτήνη προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ,μπήκαν στο σπίτι της 75χρονης  και την βασάνισαν  για να την ληστέψουν.
Το περιστατικό έλαβε χώρα  την προηγούμενη  εβδομάδα στην περιοχή Στεμένια Αλιάρτου.Δράστες φέρονται να είναι δύο άτομα πιθανόν ΡΟΜΑ,  προσποιήθηκαν υπαλλήλους της ΔΕΗ, λέγοντας πως θέλουν να διορθώσουν την βλάβη στη μπρίζα,μπούκαραν στο σπίτι της ηλικιωμένης και τότε άρχισε ο εφιάλτης της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress., μόλις μπήκαν ο ένας εξ αυτών την έπιασε απο το λαιμό και ο άλλος τη χτυπούσε για να μαρτυρήσει που έχει κρυμμένα τα χρήματα.Η 75χρονη αντιστάθηκε κλωτσώντας τον έναν και φωνάζοντας ΒΟΗΘΕΙΑ.Oι αδίστακτοι ληστές δεν σταμάτησαν εκεί προκειμένου μόνο και μόνο για να της αποσπάσουν λίγα χρήματα   και ορισμένα χρυσαφικά της έβαλαν το κεφάλι μέσα στο φούρνο της κουζίνας ο οποίος ήταν αναμμένος για να τους αποκαλύψει  που έχει  κρύψει τον θησαυρό!!!!
Τελικά έφυγαν άπραγοι και επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. χρώματος μπλε χωρίς πινακίδες.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μπλόκο» στα ανασφάλιστα οχήματα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου


Έως το τέλος Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα-φωτιά και τις ποινικές κυρώσεις, που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Οι διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχουν ολοκληρωθεί και έως το τέλος του μήνα θα αποσταλούν τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια. Την ίδια ώρα η Τροχαία εντατικοποιεί τους ελέγχους ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μία αύξηση, που μπορεί να φτάνει και στο 10%, στην παραγωγή ασφαλίστρων σε ότι αφορά τα οχήματα, καθώς όπως εκτιμούν, ιδιοκτήτες αυτοκίνητων και μοτοσικλετών, υπό το φόβο των βαρύτατων προστίμων σπεύδουν να καλύψουν τα οχήματά τους.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αυξητική τάση αποδίδεται και στις εύκολες διαδικασίες, που παρέχουν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες με την on line ασφάλιση αλλά και τα ελκυστικά πακέτα προσφορών που παρέχουν για όλες τις κατηγορίες.

Το ρίσκο για τον οδηγό ανασφάλιστου οχήματος είναι τεράστιο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με χρηματικά πρόστιμα αλλά και με βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

    Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται ο οδηγός ανασφάλιστου οχήματος χάνει την άδεια οδήγησης για έξι μήνες ενώ αφαιρούνται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας επίσης για έξι μήνες .
    Σε περίπτωση ατυχήματος, προβλέπεται η αφαίρεση πινακίδων άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία σε περίπτωση υποτροπής.
    Επιπλέον, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Η άδεια ικανότητας οδηγού μπορεί να επιστραφεί στον οδηγό πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε με ένα κλικ αν είναι θεωρημένο το βιβλιάριο Υγείας σας για το 2016



Θέλετε να δείτε αν έχει θεωρηθεί το βιβλιάριο Υγείας σας για το 2016; Τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική υπηρεσία που έχει θέσει σε εφαρμογή το ΙΚΑ προκειμένου να περιορίσει τις πολύωρες ουρές στα υποκαταστήματά του.

Ειδικότερα οι ασφαλισμένοι μπορούν να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ τους και το ΑΜΑ τους ώστε να δουν εαν το βιβλιάριο υγείας του έχει θεωρηθεί αυτόματα.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει, σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2016.

Παράλληλα η ίδια υπηρεσία προσφέρεται από το ΙΚΑ και για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΠΑΔ όπου μπορούν σε ειδικό πεδίο να εισάγουν τα στοιχεία τους και να δουν εάν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για την ασφαλιστική ικανότητα.

Εντομεταξύ ακόμη εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας με 50 ένσημα ενώ μέχρι να νομοθετηθεί προϋπόθεση για την ασφαλιστική ικανότητα είναι τα 100 ένσημα. 
Δειτε την εφαρμογη του ΙΚΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξε το μπλόκο του Μπράλου για να μην πέσει ξύλο

Ένα βήμα πριν τα επεισόδια έφτασαν οι αγρότες που έχουν κλείσει το δρόμο στον κόμβο του Μπράλου, με οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι έσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα έσπασαν πρώτοι οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία, που παραμένουν για ώρες εγκλωβισμένοι και μάλιστα οι ουρές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν και τα 20 χλμ.. Αμέσως μετά, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα σε ένα μήκος που ξεπερνούσε τα 15 χλμ., έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Παράλληλα άλλες νταλίκες μέσα από τους παραδρόμους έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες, και οι τελευταίοι απέσυραν τα τρακτέρ στις 9.30 το βράδυ από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις νταλίκες ήταν μπλοκαρισμένα και Ι.Χ. αυτοκίνητα με πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών τους και σύμφωνα τουλάχιστον με τους αξιωματικούς της τροχαίας θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 με 4 ώρες για να απεγκλωβιστούν από το εθνικό δίκτυο, καθώς από τα διόδια της Αγίας Τριάδας μέχρι και τα Καμμένα Βούρλα, σε μια απόσταση 20 χλμ. τα φορτηγά αυτοκίνητα έχουν καλύψει τα δύο από τα τρία ρεύματα κυκλοφορίας της ανόδου της Εθνικής οδού από Αθήνα προς Λαμία. Παράλληλα είναι γεμάτα και όλα τα πάρκινγκ επί της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Παρόμοιες εικόνες έχουμε και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο στην κάθοδο από Λαμία προς Αθήνα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛ.ΑΣ.: Η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος



Την πρώτη γυναίκα αντιστράτηγο έχει από χθες η Ελληνική Αστυνομία, καθώς προήχθη μεταξύ άλλων και η υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η αξιωματικός η οποία από την θέση του κλαδάρχη Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων χειρίστηκε μέχρι τώρα με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα το προσφυγικό πρόβλημα, κάτι που την έχει κάνει διεθνώς γνωστή.

Συγκεκριμένα,

Στον βαθμό του αντιστράτηγου, για την κάλυψη των κενών θέσεων, προάγονται τέσσερις υποστράτηγοι και, ειδικότερα, ο μέχρι χτες Γενικός Διευθυντής Αττικής, Γιάννης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο νέος υπαρχηγός του Σώματος, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Μιχαήλ Καραμαλάκης και η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Διατηρητέοι κρίθηκαν 11 υποστράτηγοι: Αντώνης Μπάκας, διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής, Βασίλειος Μωυσίδης, Χρήστος Δραγατάκης, Γεώργιος Κωτσάκης, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης και οι Γεώργιος Σκανδαλάκης, Νικόλαος Μπαντουβάκης, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, Ανδρέας Αποστολόπουλος, Ηλίας Μαλεβίτης (Υγειονομικό) και Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Τέλος, αποστρατεύονται ως ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους επτά Υποστράτηγοι Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα 30 ημέρες. Πρόκειται για τους: Γεώργιο Καραϊτση, Δημήτριο Γεωργατζή, Φώτιο Νικητάκη, Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, Δημήτριο Παπαναγιώτου, Σταματίνα Μίζη και Δημήτριο Δήμου.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.
ολοκληρώθηκαν αργά χτες το βράδυ οι κρίσεις των 22 υποστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. (20 γενικών καθηκόντων, έναν υγειονομικό και έναν εγκληματολογικών εργαστηρίων), από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε υπό την προεδρία του νέου αρχηγού Αστυνομίας αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας σε Παπαθωμά για τον απολογισμό



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ,

ΧΩΡΙΣ  ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ



Έκπληξη μας δημιούργησε η έκθεση του απολογισμού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Αντιπεριφερειάρχης  Παπαθωμά Φανή,  παρουσιάζοντας μέσα σε δέκα σελίδες, ως δήθεν έργο της Περιφερειακής Αρχής,  τις υπηρεσιακές αρμοδιότητες και την καθημερινή υπηρεσιακή  δουλειά κάθε υπαλλήλου. Δεν είναι έργο της ηγεσίας της Περιφέρειας  το πόσες άδειες δόθηκαν , πόσα αιγοπρόβατα εμβολιάστηκαν , πόσες πληρωμές έγιναν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της  εργασίας  των υπαλλήλων της, που όλα τα χρόνια, παρά τις όποιες δυσκολίες  αντιμετώπισαν, το έφεραν εις πέρας.

Πάντα κάθε Νομαρχιακή και Περιφερειακή Αρχή,  αντιμετώπιζε τις καταστροφές λόγων καιρικών συνθηκών, έστελνε βοήθεια σε γειτονικούς νομούς, πάντα γινόντουσαν υγειονομικοί έλεγχοι , πάντα προχωρούσαν τα κονδύλια για σχέδια βελτίωσης και για νέους αγρότες από τις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων , πάντα εκδίδονταν άδειες αυτοκινήτων και οχημάτων , θέματα τα οποία παρουσιάζονται τώρα,  με καθαρά  επικοινωνιακά τερτίπια, στον απολογισμό, ως έργα .

Ξεχάσαμε όμως ότι στα «μεγάλα» έργα που αναφέρονται στον προϋπολογισμό από την Αντιπεριφερειάρχη, περιλαμβάνονται :

α) Η προμήθεια και η μεταφορά αλατιού: μήπως η Αντιπεριφερειάρχης, δεν γνωρίζει  ότι επί δεκαετίες για αντιμετώπιση του παγετού και των χιονιών,  η νομαρχία ή η  περιφέρεια κάθε χρόνο αγοράζει αλάτι;

β) Η διανομή τροφίμων από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας: μήπως δεν γνωρίζει ότι κάθε χρόνο το κάνουν ανάλογα με τον κεντρικό σχεδιασμό;

γ) Η μεταφορά των μαθητών: μήπως δεν γνωρίζει ότι κάθε χρόνο μεταφέρονται τα παιδιά και η πληρωμή γίνεται ανάλογα με την κατανομή της κεντρικής κυβέρνησης;

Επιτέλους ας σταματήσει η καραμέλα και η εκμετάλλευση, με το θέμα της  Κωπαΐδας! Για δεκαετίες η Κωπαΐδα ποτιζόταν παρά τα δεκάδες προβλήματα . Δήλωσε ότι χρηματοδότησε για ΔΕΗ και έργα 1.250.000 ευρώ . Όμως, ούτε μία κουβέντα δεν αναφέρεται για το πώς εκτελέστηκαν τα έργα φέτος στη Κωπαΐδα . Ποιά συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν , πως ονομάστηκαν , αν έγιναν δημοπρασίες-διαγωνισμοί ή μήπως όλα με απευθείας ανάθεση;;; Επίσης ούτε κουβέντα για το πόσα θα εισπραχθούν  από τα αρδευτικά τέλη, εάν για παράδειγμα  το πόσο υπερβεί το 1.800.000 ευρώ, θα έχει κέρδος ή ζημιά;;;

Καμία αναφορά δεν γίνεται σε συγκεκριμένους ελέγχους για το περιβάλλον , ούτε για συγκεκριμένα πρόστιμα και σε ποιες βιομηχανίες επιβλήθηκαν στην περιοχή του Ασωπού , ούτε για τα ποσά που εισπράχθηκαν. Το εύκολο όμως ήταν  να επιβληθεί  πρόστιμο σε Δήμο!!

Μήπως σχεδόν όλα τα έργα και δράσεις που αναφέρονται στον προϋπολογισμό  είναι συνεχόμενα έργα από τη προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση.

Σας γνωρίζουμε  ότι το πρώτο «μεγάλο» έργο της κ. Παπαθωμά στη Δ/νση Μεταφορών, όπως αναφέρει,  είναι η ταξινόμηση έντεκα (11) απορριμματοφόρων οχημάτων του Δήμου Λεβαδέων . Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η απογραφή των πρατηρίων . Εάν αυτά δεν είναι κοροϊδία, τότε ποια είναι;;; Δηλαδή δεν είναι υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας, κάθε χρόνο να καταγράφουν τις άδειες που χορηγούν να ελέγχουν  και να ταξινομούν τα οχήματα ;

Φίλοι Βοιωτοί, έτσι προσπάθησαν να παρουσιάσουν «τα μεγάλα  αναπτυξιακά και πρωτοπόρα έργα για τη Βοιωτία».

Αποδεικνύεται   ξεκάθαρα,   η   ανυπαρξία   οράματος   και   σχέσης   με   τα πραγματικά προβλήματά των πολιτών . Αποδεικνύεται   η   επίπλαστη   επαφή   της   Περιφέρειας   με   τους   πολίτες , καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς , δημοσίων σχέσεων και φωτοτηλεοπτικής προβολής . Η   αντιγραφή     ή   επανάληψη,   ιδεών, απόψεων    και   προτάσεων   άλλων   φορέων, βαφτίζεται     «για   πρώτη   φορά»   και   για   αυτή   την   έκφραση,   διενεργούν   και  δημοσκόπηση !!!!!.

Κάλο θα ήταν να ανατρέξετε στην ανάγνωση για το ρόλο του Καλλικράτη και τις δυνατότητες επίλυσης καθημερινών αλλά και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, ώστε να καλύψετε τα πολλά κενά λόγια,  με πραγματικά έργα υποδομών και ανάπτυξης .



Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη ΛΑΡΚΟ τη Πέμπτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΕΣΧΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΩΡΑ 11:30 π.μ


Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Σήμερα, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες κυνηγώντας το συνεχώς αυξανόμενο κέρδος, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε όχι, μαζί με τους  διεθνείς  καπιταλιστικούς  οργανισμούς (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ), φροντίζουν να ξαναπληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης εντείνοντας την εκμετάλλευση.
 Απ’ αυτό τον κανόνα δεν εξαιρείται η ΛΑΡΚΟ. Ετοιμάζουν απολύσεις. Κόβουν μισθούς και παίρνουν συνολικά μέτρα για μειώσεις στις παροχές, στις συντάξεις. Ταυτόχρονα αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και τη φορολογία, μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες στην παιδεία, την υγεία  την πρόνοια, καταδικάζοντας το λαό στην ανέχεια, τη φτώχεια και την ανεργία.

    Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μια πολύ σημαντική παραγωγική μονάδα, που έχει στρατηγική σημασία για την οικονομία της Χώρας μας. Μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, λειτουργώντας στα πλαίσια της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μεγάλων συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, που μπορεί  να αξιοποιήσει τον ορυκτό μας πλούτο, σε όφελος των εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτά μπορεί να αναπτυχθεί, να εκσυγχρονιστεί, να αξιοποιήσει τόσο την παραγωγή όσο και κάθε άλλη δυνατότητα που έχει, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και φυσικά μια άλλη εξουσία. H λαϊκή εξουσία.
   
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Το Κ.Κ.Ε απευθύνεται στον λαό της περιοχής, καλώντας τον να αντιδράσει και να αντισταθεί δυναμικά στην προωθούμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Για τις θέσεις του ΚΚΕ και τη διέξοδο που προτείνει, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στη Λάρυμνα στην ανοιχτή σύσκεψη με τους εργαζόμενους και τα ΔΣ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα της Λέσχης της ΛΑΡΚΟ. Επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στους εργάτες, στην πύλη του εργοστασίου στην αλλαγή βάρδιας, στις 1:45μ.μ.

Τ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
του ΚΚΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", σύμφωνα με το άρθρο 10 (παρ. 3, 4, 7, 8)  του καταστατικού του, αποφάσισε την προκήρυξη εκλογοαπολογιστικής  γενικής συνέλευσης και τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου  και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.00. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, οδός Κάδμου 7, με τα παρακάτω θέματα

α) Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός για τη διαχειριστική περίοδο

     18/02/2014 - 16/02/2016

β) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

γ) Τοποθετήσεις μελών Γενικής Συνέλευσης.

δ) Προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων

ε) Αρχαιρεσίες

Προσκαλούνται όλα τα μέλη, παλαιά και νέα, να παρευρεθούν και να δώσουν δυναμικό παρόν, όχι μόνο με την παρουσία και την ψήφο τους αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους με υποβολή υποψηφιότητας!

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση και η διενέργεια των Αρχαιρεσιών θα πραγματοποιηθούν οριστικά και ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών (αρκεί να είναι ταμειακώς εντάξει για το τρέχον έτος), την ίδια ημέρα στον ίδιο χώρο στις 19.30 μμ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Μωραΐτης Δαμιανός, Πρόεδρος
Βασιληά Σοφία, Γραμματέας
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός -Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί στα πελάγη 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς, βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί, στα ανατολικά και νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς, πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ