Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Χρέη εκατομμυρίων προς το Δημόσιο από τα κανάλια μέσα σε έξι χρόνια


Έγγραφο με τα χρέη των καναλιών, κατέθεσε στη Βουλή ο Τ. Αλεξιάδης. Αφορούν ρυθμισμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, φόρου μισθωτών υπηρεσιών και φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων των τηλεοπτικών σταθμών της περιόδου 2009-2015


Νέα στοιχεία για το μέγεθος των οφειλών των καναλιών προς το Ελληνικό Δημόσιο παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αποκαλύπτοντας ότι ξεπερνούν τα 35 εκ. ευρώ την τελευταία εξαετία.

Ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε στη Βουλή σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το οποίο αποκαλύπτει ότι τα νομικά πρόσωπα που έχουν καταλογιστεί πρόστιμο από το ΕΣΡ βαρύνονται με τα εξής πρόστιμα (χωρίς να περιλαμβάνονται οι βεβαιώσεις από έλεγχο ή περαιώσεις): Οφειλές φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων 15,3 εκ. ευρώ, οφειλές ΦΠΑ 11,7 εκ ευρώ, οφειλές φόρου μισθωτών υπηρεσιών 6,2 εκ. ευρώ και οφειλές φόρου εισοδήματος 2,2 εκ. ευρώ.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι τα χρέη περιλαμβάνουν ενδεχομένως ρυθμισμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Πιθανώς πολλά από τα χρέη να είναι ρυθμισμένα, σε ρύθμιση ή σε άλλες διαδικασίες» είπε και απευθύνθηκε εμμέσως στην Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας λέγοντας: «ελπίζουμε να μην δούμε ανακοινώσεις ότι αυτά τα χρέη αφορούν μόνο κάποιες περιπτώσεις και όχι όλη την Ελλάδα. Αυτά τα χρέη αφορούν και την Αθήνα και όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ότι 5 ΔΟΥ της Αττικής έχουν προχωρήσει σε συνολική διαγραφή προστίμων του ΕΣΡ ύψους 4,1 εκ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Σκάρλα η κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου

Τηλ.Επικοινωνίας 6974772647
Διαβάστε Περισσότερα »

Θηβαίος ο δεύτερος καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας


Ένας Έλληνας είναι μεταξύ των κορυφαίων πιλότων του ΝΑΤΟ, αφού ξεχώρισε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αλμπαθέτε της Ισπανίας, πριν από λίγες ημέρες.

Ο σμηναγός Επαμεινώνδας Παπαδημητρίου της 343Μ ανακηρύχθηκε ο δεύτερος καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ μετά το πέρας της άσκησης Tactical Leadership Programme (TLP).

Αναμφίβολα πρόκειται για μία σπουδαία διάκριση για το έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κάνει το καθήκον του με πολύ λιγότερες απολαβές από τους συναδέλφους άλλων συμμαχικών χωρών.


. Ο σμηναγός Παπαδημητρίου Επαμεινώνδας κατάγεται απο τη Θήβα

Διαβάστε Περισσότερα »

Kαρφώθηκε σε τρακτέρ & γέμισε το μπλόκο...χασίς!

Ένα περίεργο περιστατικό-ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα στο μπλόκο των αγροτών στο Κεφαλόβρυσο επί της Ιονίας οδού.

Συγκεκριμένα στις 6.30 το πρωί ένα αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στα σταθμευμένα τρακτέρ με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές και ο οδηγός του να τραυματιστεί ελαφρά.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ο Αλβανός οδηγός του Ι.Χ. είχε κρύψει μέσα στο αυτοκίνητο εννέα δέματα με χασίς συνολικού βάρους 4 κιλών.

Έτσι οι αγρότες ειδοποίησαν την αστυνομία και οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα τον 25χρονο Αλβανό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα στήριξης του Δ. Σ. Δήμου Λεβαδέων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Οι αγρότες, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές.  Παράλληλα, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Βοιωτίας και όλης της χώρας ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις.
Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων, η εφαρμογή των οποίων θα αναγκάσει τον ήδη δοκιμαζόμενο αγρότη να εγκαταλείψει τη γη του.  Ιδιαίτερα, τώρα που πολλοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν, και άλλοι τόσοι σκέφτονται σοβαρά να ασχοληθούν, με τη γεωργία και την κτηνοτροφία δίνοντας μια ελπίδα για ανάπτυξη, για μείωση της ανεργίας και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αυτούς τους ανθρώπους το κράτος πρέπει και έχει υποχρέωση να στηρίζει με κάθε τρόπο.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Δ. Σ.Δήμου Λεβαδέων για τα προβλήματα του Γ.Ν. Λιβαδειάς

Κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα – υπόμνημα σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς:
“Κύριε Υπουργέ,
Τα τελευταία χρόνια η κατάργηση της πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, οι συνταξιοδοτήσεις, ο περιορισμός της προμήθειας αναλώσιμων και ιατρικού εξοπλισμού έχουν ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βοιωτίας να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα λειτουργίας.
Το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, υποβαθμίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού της Λιβαδειάς, των γειτονικών δήμων και μέρος  των Περιφερειακών ενοτήτων της Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Είναι απαράδεκτο κλινικές να κλείνουν καθημερινά να μην εφημερεύουν όλες τις ημέρες του μήνα.  Επίσης, οι ασθενείς να γίνονται “μπαλάκι” μεταξύ των Νοσοκομείων Λιβαδειάς, Θηβών, Λαμίας και Χαλκίδας ανάλογα με την εφημερία και φυσικά εάν υπάρχει ειδικός γιατρός.
Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος της μεταφοράς του ασθενούς και το άγχος και τα έξοδα των συγγενών μπορούν να εκλείψουν μόνον όταν το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς λειτουργήσει σαν ένα πραγματικό νοσοκομείο, όπως σχεδιάστηκε άλλωστε και παραδόθηκε προς χρήση.
Ζητάμε:
•    Διατήρηση όλων των δομών των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού
•    Αύξηση των προϋπολογισμών σε όλες τις δομές υγείας του Νομού
•    Αλλαγή του καθεστώτος εργασίας των επικουρικών γιατρών και άμεση προκήρυξη μόνιμων και επικουρικών θέσεων για την κάλυψη των κενών
•    Άμεση πρόσληψη φαρμακοποιού
•    Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ
•    Με τους νέους Οργανισμούς των Κέντρων Υγείας να μην καταργηθούν οργανικές θέσεις ιατρικού και διοικητικού προσωπικού.  Άμεση κάλυψη των κενών μη κατάργηση θέσεων
•    Οι νέοι οργανισμοί των Νοσοκομείων να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας τους
•    Οι προσλήψεις να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής με τις ιδιαιτερότητες της (Αλουμίνιον της Ελλάδας, ΛΑΡΚΟ, όμοροι Δήμου Φθιώτιδας και Φωκίδας που εξυπηρετούνται από το Γ.Ν. Λιβαδειάς)
•    Ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων και ανέργων στις υπηρεσίες υγείας
Κύριε Υπουργέ,
σας καλούμε να ανταποκριθείτε στα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Λιβαδειάς και ολόκληρης της Βοιωτίας.”



Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ




Τοπωνύμια είναι τα ονόματα των πόλεων των κωμοπόλεων ,των χωριών , και των συνοικιών με τα οποία δηλώνουμε τον τόπο ή μέρος αυτού , όπως ΑΘΗΝΑ , ΠΑΤΡΑ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΧΙΟΣ , ΛΙΒΑΔΕΙΑ , ΘΗΒΑ ΧΑΛΚΙΔΑ , ΤΑΝΑΓΡΑ .

1) Τα Ελληνικά τοπωνύμια άλλα προήλθαν από τους αρχαίους χρόνους όπως ( ΑΘΗΝΑ , ΣΠΑΡΤΗ , ΘΗΒΑ , ΚΟΡΙΝΘΟΣ , ΧΑΛΚΙΔΑ , ΤΑΝΑΓΡΑ ).
2) Εκ της φύσεως και διαπλάσεως του εδάφους όπως ( ΚΑΜΠΟΣ , ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΟΣ , ΒΑΘΥΛΑΚΟΣ ) .
3) Από το χρώμα του εδάφους όπως ( ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΟΣ , ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ , ΚΟΚΚΙΝΙΑ , ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΘΑΡΙ ) .
4) Εκ των διαφόρων τύπων ευρισκομένων ή ρεόντων υδάτων όπως ( ΛΙΜΝΙΑ , ΛΙΜΝΗ , ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ , ΓΛΥΚΟΝΕΡΙ , ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗ , ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ).
5) Εκ των φυομένων δένδρων και των εν γένει φυτών και καρπών αυτών όπως δενδρώνυμα , φυτώνυμα , καρπώνυμα τοπωνύμια ( ΚΕΡΑΣΟΥΣ , ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ , ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ , ΘΡΟΥΜΜΠΕΡΗ , ΚΛΗΜΑΤΕΡΗ , ΚΥΔΩΝΙΑ , ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ , ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ) .
6) Εκ των διαφόρων τόπων που συχνάζουν τα ζώα Ζωώνυμα τοπωνύμια όπως (Αετοράχη , Αηδονοράχη , Αετοκούκουλο ) .
7) Εκ του κυριωτέρου και συνηθεστέρου επαγγέλματος των κατοικούντων στο χωριό κατοίκων όπως ( ΕΡΓΑΤΕΣ , ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ , ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ ) .
8) Εκ των ονομάτων των ιδρυτών των χωριών όπως ( ΜΠΡΑΤΣΙ – από τον ΜΠΑΡΤΣΙ – ΤΟΝΤΟΡ .
9) Ονόματα από ξένες τοπωνυμίες που προσλήφθηκαν από τις νέες γλώσσες σε διάφορες εποχές της Εθνικής ιστορίας .
Έτσι λοιπόν έχουμε από την εποχή της Φραγκοκρατίας τις ονομασίες ( ΑΝΤΡΑΒΙΔΑ , ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ ) .
Σλαβικές όπως ( ΑΡΑΧΩΒΑ , ΧΕΛΜΟΣ )
Ιταλικές όπως Σπιναλόγκα .
Αρβανίτικες όπως ( ΛΙΟΣΙΑ , ΣΠΑΤΑ , ΤΑΤΟΪ .
Τούρκικες όπως Δερβενάκια , Ρούμελη .
10 ) Από τον σχηματισμό οικισμών όπως Σχηματάρι .
Παίρνοντας λοιπόν αφορμή την ετυμολογία της λέξεως τοπωνύμιο , και τις ρίζες του καθενός μας , ας κάνουμε μια μικρή αναφορά στις παλιές ονομασίες των χωριών του νομού μας , και όχι μόνο .

Για την επαρχία Λιβαδειάς , κατά αλφαβητική σειρά έχουμε τα χωριά

1) ΑΓΟΡΙΑΝΗ ------------- ( ΑΓΙΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)
2) ΒΕΛΗ ---------------------( ΠΡΟΣΗΛΙΟ )
3) ΒΡΑΝΕΖΙ -----------------( ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ) .
4) ΒΡΑΣΤΑΜΙΤΕΣ ---------( ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ )
5) ΓΡΑΝΙΤΣΑ ---------------( ΛΑΦΥΣΤΙΟ )
6) ΔΕΓΛΕΣ ------------------( ΜΑΥΡΟΓΕΙΑ )
7) ΖΑΓΑΡΑΣ ----------------( ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ )
8) ΖΕΡΙΚΙ --------------------( ΕΛΙΚΩΝΑΣ )
9) ΚΑΜΠΙΑΣ ---------------( ΑΓΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ )
10) ΚΑΠΡΑΙΝΑ --------------( ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ )
11) ΚΑΣΝΕΣΙ -----------------( ΜΑΥΡΟΝΕΡΙ )
12) ΚΟΥΤΟΥΜΟΥΛΑΣ---- ( ΚΟΡΩΝΕΙΑ )
13) ΚΑΡΑΜΟΥΣΑ -----------( ΑΓΙΟΙ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ )
14) ΚΡΑΒΑΣΑΡΑΣ ----------( ΒΑΣΙΛΙΚΑ )
15) ΚΟΥΚΟΥΡΑ -------------( ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ )
16) ΚΡΙΜΠΑΣ ----------------( ΑΛΙΑΡΤΟΣ )
17) ΜΑΜΟΥΡΑ --------------( ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΣ )
18) ΜΠΕΛΕΣΙ ----------------( ΑΝΘΟΧΩΡΙ )
19) ΜΠΕΣΧΕΝΙ --------------( ΠΑΡΟΡΙ )
20) ΜΟΥΛΚΙ -----------------( ΑΛΙΑΡΤΟΣ )
21) ΜΠΙΣΠΑΡΔΙ -------------( ΑΚΟΝΤΙΟ )
22) ΜΠΡΑΜΑΓΑ ------------( ΘΟΥΡΙΟ )
23) ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑ -----( ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ )
24) ΣΙΑΧΟΥ ------------------( ΠΕΤΡΑ)
25) ΣΚΡΙΠΟΥ ------------------( ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ )
26) ΣΟΥΡΠΗ -------------------( ΑΝΑΛΗΨΗ )
27) ΣΤΕΒΕΝΙΚΟ ---------------( ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ )
28) ΤΖΑΜΑΛΙ ----------------- ( ΔΙΟΝΥΣΟΣ )



ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΗΒΩΝ

1) ΑΜΠΕΛΟΣΑΛΕΣΙ---------------- ( ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙ )
2) ΒΑΘΥ --------------------------( ΑΥΛΙΔΑ )
3) ΓΕΡΑΛΙ -------------------------( ΦΑΡΟΣ )
4) ΔΑΡΙΜΑΡΙ ----------------------( ΔΑΦΝΗ )
5) ΔΕΡΒΕΝΟΣΑΛΕΣΙ------------ ( ΠΥΛΗ )
6) ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ ------------------( ΚΟΡΥΝΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΧΥΡΩΘΗΚΕ )
7) ΔΡΑΜΕΣΙ -----------------------( ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΙΔΟΣ )
8) ΔΡΙΤΣΑ --------------------------( ΑΡΜΑ )
9) ΕΡΗΜΟΚΑΣΤΡΟ --------------( ΘΕΣΠΙΕΣ )
10) ΚΑΒΑΣΙΛΑ --------------------( ΠΡΑΣΙΝΟ )
11) ΚΑΚΟΣΑΛΕΣΙ---------------- ( ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ )
12) ΚΑΚΟΣΙ ------------------------( ΘΙΣΒΗ )
13) ΚΑΡΑΝΤΑΣ --------------------( ΕΛΛΟΠΙΑ )
14) ΚΑΡΔΙΤΣΑ ---------------------( ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ )
15) ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ -------------------( ΛΕΟΝΤΑΡΙ )
16) ΚΛΕΙΝΤΕΤΙ – ΓΚΛΕΙΝΤΕΤΙ- ( ΚΛΕΙΔΙ )
17) ΚΟΚΛΑ --------------------------( ΠΛΑΤΑΙΕΣ )
18) ΚΑΚΟΝΙΣΧΥΡΙ ----------------( ΠΑΝΑΚΤΟΣ )
19) ΚΑΣΝΕΣΙ ------------------------( ΒΑΓΙΑ )
20) ΚΡΙΕΚΟΥΚΙ ---------------------( ΕΡΥΘΡΕΣ – ΑΤΤΙΚΗΣ )
21) ΚΡΙΜΠΑΤΣΙ ---------------------( ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ )
22) ΚΡΩΡΑ ----------------------------( ΣΤΕΦΑΝΗ )
23) ΛΙΑΤΑΝΗ ------------------------( ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ )
24) ΜΟΥΣΤΑΦΑΔΕΣ ---------------( ΚΑΛΛΙΘΕΑ )
25) ΜΠΑΛΤΣΑ -----------------------( ΜΕΛΙΣΟΧΩΡΙ )
26) ΒΡΑΤΣΙ ---ΜΠΡΑΤΣΙ----------( ΤΑΝΑΓΡΑ )
27) ΜΩΡΟΚΑΜΠΟΣ --------------- (ΒΑΓΙΑ )
28) ΠΑΛΙΟΠΑΝΑΓΙΑ --------------( ΑΣΚΡΗ )
29) ΠΑΡΑΠΟΥΓΓΙΑ ---------------( ΛΕΥΚΤΡΑ )
30) ΡΑΠΕΝΔΩΣΑ -------------------( ΔΑΦΝΟΥΛΑ )
31) ΣΠΑΙΔΕΣ -------------------------( ΕΛΑΙΩΝΑΣ )
32) ΣΤΑΝΙΑΤΕΣ ---------------------( ΟΙΝΟΦΥΤΑ )
33) ΣΥΡΤΖΙ ---------------------------( ΥΠΑΤΟ )
34) ΤΟΠΟΛΙΑ -----------------------( ΚΑΣΤΡΟ)
35) ΧΑΛΙΑ ---------------------------( ΔΡΟΣΙΑ )
36) ΧΛΕΜΠΟΤΣΑΡΙ--------------- ( ΑΣΩΠΙΑ )
37) ΧΩΣΤΙΑ -------------------------( ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ )
38) ΟΥΓΚΡΑ--------------------------( ΥΛΙΚΗ ) .
Επίσης παλιότερα ο νομός Βοιωτίας ήταν ενωμένος με τον νομό Αττικής και οι δύο μαζί αποτελούσαν τον νομό Άττικοβοιωτίας . Τα χωριά της Αττικής που είναι κοντά στα δικά μας χωριά είχαν τις εξής ονομασίες παλιότερα .
1 ) ΚΙΟΥΡΚΑ -------------( ΑΦΙΔΝΑΙ )
2) ΜΠΟΓΙΑΤΙ -------------( ΟΙΟΝ )
3) ΜΗΛΕΣΙ ----------------( ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΗΤΟΣ )
4) ΜΠΟΥΓΑ ……………..( ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑ )
5) ΚΑΚΟΣΑΛΕΣΙ --------( ΑΥΛΩΝΑΣ )
Τα περισσότερα από τα παλαιά αυτά τοπωνύμια υπάρχουν και μέχρι σήμερα , μερικά μάλιστα σε αποκλειστική χρήση .
Μέσα από αυτό το κείμενο θέλουμε να γνωρίσουμε στους νεώτερους , αλλά και σε όσους δεν το γνώριζαν ότι η ΛΑΜΙΑ , η ΑΜΦΙΣΣΑ , το ΑΙΓΙΟ , το ΑΓΡΙΝΙΟ , και η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ λεγόταν παλαιότερα , ποιητικά ακόμη μέχρι σήμερα .. ΖΗΤΟΥΝΙ , ΣΑΛΩΝΑ , ΒΟΣΤΙΤΣΑ , ΒΡΑΧΩΡΙ και ΚΑΡΒΑΣΑΡΑΣ , αντίστοιχα . Ο Παρνασσός στη γλώσσα του λαού μας: Λιάκουρα.
Επίσης οι παππούδες μας την Θήβα την ονόμαζαν Φήβα , και την Χαλκίδα την ονόμαζαν Χώρα . Τον Εύριπο στα αρβανίτικα τον ονόμαζαν Γρίπ , ενώ η τουρκική του ονομασία ήταν Έγριπόζ .
Πληροφορίες
1) Από το αρχείο του πολιτιστικού Συλλόγου Τανάγρας
<< ΠΟΙΜΑΝΔΡΟΣ>> .
2) Από την εφημερίδα << ΒΟΙΩΤΙΚΑ – ΝΕΑ .
3) Από την Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια . drixoutispanagiotis.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη μαζική δολοφονία αδέσποτων σκυλιών

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη μαζική δολοφονία 5 αδέσποτων σκυλιών, στη διασταύρωση Αγίου Γεωργίου και Αγίας Τριάδας, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για πράξη ανήθικη και παράνομη που δεν τιμά κανέναν μας και ο Δήμος Λεβαδέων θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Δημοκρατικής Συμπαράταξης



Λιβαδειά, 19 Φεβρουαρίου 2016
Συγκροτείται το Περιφερειακό Συντονιστικό Στερεάς Ελλάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Συγκροτείται με ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής το Περιφερειακό Συντονιστικό  Δημοκρατικής Συμπαράταξης Στερεάς Ελλάδας την Κυριακή (21.2) στις  11πμ  στο Τεχνικό Επιμελητήριο στην Λαμία

Στο Περιφερειακό Συντονιστικό καλούνται να συμμετάσχουν:

•    οι βουλευτές, όλοι οι πρώην βουλευτές καθώς και υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
•    τα μέλη των Κ.Ε  και οι Γραμματείς των Ν.Ε. των κομμάτων που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη
•    τα μέλη των αυτοδιοικητικών παρατάξεων σε επίπεδο Δήμου – Περιφέρειας
•    τα στελέχη μαζικών κινημάτων από  συνδικαλιστικές-συνεταιριστικές οργανώσεις, επιμελητήρια, επιστημονικούς  συλλόγους  κ.α
•    προσωπικότητες, στελέχη και ενεργοί πολίτες από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Στην διαδικασία θα παρευρεθεί κλιμάκιο αποτελούμενο από:

Μανιάτης Γ, βουλευτής

Χατζησωκράτης Δ, από την ΔΗΜΑΡ

Εκπρόσωπος από τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία


Στόχος των διαδικασιών είναι να οργανωθούν τα επόμενα βήματα και η μελλοντική πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την Πολιτική και Προγραμματική Συνδιάσκεψη.


Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Θεσπιών


Επίσκεψη στο μουσείο -Η μουσειακή εμπειρία
ως μέρος της εκπαίδευσης


Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών βρέθηκαν σήμερα στο νέο Μουσείο του χωριού,  όπου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών, με τίτλο:  "Το Χωµάτινο Βιβλίο των Θεσπιών" . Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Σχ.  Σύμβουλο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας 
Οι επισκέψεις στα Μουσεία αποτελούν ένα δημοφιλή προορισμό για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Στο μουσείο το παιδί μπορεί να  ερευνήσει, να ανακαλύψει  τη γνώση, να  αναπτύξει τη δημιουργικότητα και  τη φαντασία του και φυσικά να ψυχαγωγηθεί. H μουσειακή εμπειρία βέβαια είναι πολυδιάστατη. Το παιδί εφοδιάζεται με καινούρια γνώση ενώ παράλληλα ενισχύεται η κοινωνική και συναισθηματική του εξέλιξη.  Είναι όμως πάνω από όλα μια εμπειρία βιωματική και ως εκ τούτου αξέχαστη την οποία για αρκετό καιρό μετά την επίσκεψη,  ανακαλεί και αναπολεί με θετική πάντοτε διάθεση. Πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές που μετέτρεψαν το παλιό γυμνάσιο σε έναν τόσο ζεστό χώρο, στους ανθρώπους που έφεραν «στο φως» αυτούς τους θησαυρούς και σε όποιο συνέβαλε στην ολοκλήρωση του έργου. Αξίζει μια επίσκεψη αλλά ακόμη και στα σχολεία που είναι δύσκολη η μετακίνηση , υπάρχει η δυνατότητα να δανειστούν τη μουσειο-βαλίτσα για δύο εβδομάδες και στο χώρο του σχολείου να παίξουν γνωρίζοντας τα μυστικά του μουσείου!!!

Φώτης Χαλιαμάλιας Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών
Το Μουσείο κάθε Πέμπτη θα είναι ανοιχτό (9-1) για το κοινό. Για Συλλόγους,Σχολεία με ραντεβού στο Μουσείο Θηβών.Τηλ επικοινωνίας 2262065874 κ.α. Χατζή



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΚΕΠ στη Δ.Ε.Θίσβης





Ξεκίνησε τη λειτουργία του το  Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Δ.Ε.Θίσβης.


Το  ΚΕΠ στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα Δομβραίνας  και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς ζώνη και με ταχύτητα 100 – 150 χιλιόμετρα την ώρα οδήγησε στο θάνατο ο Παντελίδης


Μεγάλη ταχύτητα που υπολογίζεται στα 100-150 χιλιόμετρα την ώρα είχε αναπτύξει ο Παντελής Παντελίδης την ώρα που έμπαινε στην κλειστή στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου βρήκε τραγικό θάνατο χθες το πρωί.

Αξιωματικός της Τροχαίας επισημαίνει μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ότι «ο οδηγός και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες. Τις είχαν “πατημένες”, δηλαδή δεμένες πίσω από την πλάτη. Ο μόνος επιβάτης που φορούσε είναι η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρώς. Οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά. Ακόμα και να φορούσε ζώνη ασφαλείας ο Παντελίδης δεν θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες. Το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, το ακριβές ύψος της οποίας θα το μάθουμε από την πραγματογνωμοσύνη. Η στροφή είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της. Είναι πολύ κλειστή και έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, όχι όμως θανατηφόρα».

Ο 33χρονος τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του οχήματος μάρκας Mercedes, προσπάθησε την τελευταία στιγμή να στρίψει το τιμόνι για να μη βγει εκτός δρόμου, αλλά δεν τα κατάφερε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος από τα τραύματα που του προκάλεσαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα, πάνω στα οποία προσέκρουσε το όχημα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Παντελίδης εγκλωβίστηκε στο τζιπ, ενώ ενδεικτικό είναι ότι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του διήρκεσε περισσότερα από 45 λεπτά.

Η έκθεση της Τροχαίας αναφέρει για το δυστύχημα: «Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από τον πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».

Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν και οι δύο κοπέλες, ηλικίας 21 και 30 ετών. Σοβαρά τραυματίστηκε η 30χρονη, η οποία φέρει κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα και υποβλήθηκε σε κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Πολυκάρπου στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ιατρικός Συλλογος Θήβας καλύπτει την επίσχεση των εργαστηριακών Ιατρών




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας καλύπτει την προκηρυγμένη επ’ αόριστον επίσχεση αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ από τους ιδιώτες εργαστηριακούς Ιατρούς μέλη του Ι.Σ.Θήβας από Παρασκευή 19/02/2016, έχοντας ενημερωθεί αναλυτικά για τις δυσμενείς συνέπειες στην ποιότητα υπηρεσιών υγείας από την εφαρμογή της πρόσφατης υποκοστολόγησης των εργαστηριακών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

          Η μεσοσταθμική μείωση της αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ πάνω από το 50%, βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλούς εκτέλεσης πολλών εργαστηριακών εξετάσεων (κόστος αιμοληψίας, επεξεργασίας βιολογικών υλικών, άρτιας διενέργειας της ανάλυσης, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση μηχανημάτων, μισθοδοσία προσωπικού, πάγια έξοδα, κλπ), δημιουργώντας δυνητικούς κινδύνους για την ποιότητα των διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας.

Οι εργαστηριακοί Ιατροί που προβαίνουν σε επίσχεση είναι:

Βιοπαθολόγοι                                                        Ακτινολόγοι

1.Αναδιώτης Λουκάς                                               1.Διαγνωστικό Κέντρο

2.Βαλαβάνη Πολυξένη                                            2. Μάμαλης Δημήτριος

3.Γαβριατοπούλου Αντιγόνη                                   3. Τουρναβίτης Ευάγγελος

4.Γκορτζίλας  Δημήτριος

5.Γώγου Βιργινία

6.Διαγνωστικό Κέντρο

7.Λάνη Χαρίκλεια

8.Μανουσάκη Ευτυχία



Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η Πρόεδρος                                 Ο Γεν.Γραμματέας

Φιλιώ Πρωτόπαπα                                 Λουκάς Ανανίκας

Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή πορτοκαλιών από το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Είκοσι δύο τόνους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ πορτοκαλιών παρέλαβε και διανέμει δωρεάν ο Δήμος μας.

Η παραλαβή έγινε στις 16-2-2016 κατόπιν υπογραφής συμφωνητικού παράδοσης αποσυρόμενων προϊόντων, μεταξύ του Δήμου και της Οργάνωσης Παραγωγής Φρούτων ΕΑΣ Αργολίδας- ΡΕΑ για διανομή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΦΕΚ 1701 τ.Β΄/14-8-2015).

Η διανομή ξεκίνησε σήμερα 17-2-2016 από τα σχολεία της PORTOKALIA3Δημοτικής Ενότητας Αλιάρτου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ θα συνεχιστεί αύριο (18-2-2016),με τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών.
   Στη διανομή συμμετέχουν, εκτός από το προσωπικό του Δήμου,οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και εθελοντές πολίτες, τους οποίους ευχαριστώ γιατί χωρίς τη βοήθειά τους θα ήταν αδύνατη η διαχείριση τόσο μεγάλης ποσότητας.

Σύντομα θα παραληφθεί πάλι αντίστοιχη ποσότητα.


Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Φανής Παπαθωμά στη Ν.E ΠΑΣΟΚ Bοιωτίας-Κρατώ το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μου

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ

«Κάποιοι» μη ανιχνεύσιμοι εκλογικά στην κοινωνία, είπαν κάποτε ότι δεν έχω πολιτικό λόγο.
Ευτυχώς γι΄ αυτό.
Αν είναι έτσι;
Με τον ανθρώπινο και ειλικρινή λόγο μου λοιπόν, απαντώ σε σχετική ανακοίνωση μιας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ που δεν υφίσταται.
«Αυτό το ΠΑΣΟΚ ΕΓΩ… τους το χαρίζω.
Κρατώ στις πράξεις και ενέργειές μου

Το ΠΑΣΟΚ της ιστορίας,

Το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μου,

Το ΠΑΣΟΚ… του μέλλοντος

Έτσι συνεχίζω πιστή στις ιδεολογικές μου αξίες.




Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Φανή Παπαθωμά
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος σήμερα ο καιρός με υψηλές θερμοκρασίες

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στα ανατολικά ισχυροί
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στα ανατολικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες νωρίς το πρωί στα ανατολικά. Γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βρόχων.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανότητα καταιγίδας νωρίς το πρωί.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχες νωρίς το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

18,5 τόνους πορτοκάλια μέσω του Δήμου Θηβαίων σε σχολεία, ιδρύματα και άπορους



Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά την Οργάνωση Παραγωγών Εσπεριδοειδών Αργολίδος-Λακωνίας για τη δωρεάν διάθεση 18,5 τόνων πορτοκαλιών στο πλαίσιο του προγράμματος “Δωρεάν Διανομή Αποσυρόμενων Εσπεριδοειδών”.

Οι εν λόγω τόνοι παραλήφθηκαν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσία Δήμου Θηβαίων, μετά τη σύναψη σχετικής σύμβασης και διατέθηκαν:
•    Στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
•    Στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ
•    Στα Δημοτικά Σχολεία Θήβας:  1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο & 8ο
•    Στα Νηπιαγωγεία Θήβας: 3o, 7o, 9o, 10o
•    Στο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Θήβας
•    Στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο  Ελεώνα
•    Στους Παιδικούς Σταθμούς Δ.Ο.Θ. Θήβας και Βαγίων
•    Στα Ιδρύματα: Διακονία Αγάπης, ΟΧΕΚ και Τράπεζα Αγάπης

Τις επόμενες ημέρες η Κοινωνική Υπηρεσία θα παραλάβει νέες ποσότητες εσπεριδοειδών, οι οποίες θα διατεθούν στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του  Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.
Ο Δήμος Θηβαίων και η Κοινωνική Υπηρεσία ευχαριστεί επίσης τους Διευθυντές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό των σχολικών μονάδων για την πολύ καλή συνεργασία. Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων
 στην εταιρεία “FREZYDERM” και το “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”


O Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά την εταιρεία “FREZYDERM” και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” για  την πολύτιμη υποστήριξη του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με τη διάθεση 204 τεμαχίων βιολογικού γάλατος “Frezylac Pure” για βρέφη 10 μηνών και άνω.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 54χρονου με οπλοστάσιο στην Βοιωτία


Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 54χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 54χρονο και σε έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια εντός του βυκίου του.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στην οικία του 54χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

-Ένα κυνηγετικό όπλο
-Ένα περίστροφο κρότου
-Μία ξιφολόγχη πολεμικού όπλου
-Τέσσερα κυνηγετικά μαχαίρια
-418 φυσίγγια διαφόρων τύπων & διαμετρημάτων
-Ένα βραδύκαυστο φυτίλι, μήκους πέντε μέτρων

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική παράσταση ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ 4 ΧΕΡΙΑ στο Θολωτό Κρύας

Μουσική παράσταση ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ 4 ΧΕΡΙΑ

"Στο κέντρο του κάθε παραμυθιού βρίσκεται μια αλήθεια

που έδωσε στην ιστορία τη δύναμή της"


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", και το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς, διοργανώνουν και προσκαλούν στην πρωτότυπη μουσική παράσταση με τίτλο

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει η μουσικός  και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς κ. Φιλιώ Στάμου, η οποία μαζί με μαθητές της θα μας ταξιδέψει μέσα από πιανιστικούς μελωδικούς ήχους σε κόσμους επίγειους και καθημερινούς, σε κόσμους φανταστικούς και ονειρικούς.

Τα παραμύθια αφηγείται ο Γιώργος Λάϊος.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μμ στο Θολωτό Κρύας Λιβαδειάς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: Στη Βιβλιοθήκη (22610.89970) και στο Ωδείο (22610.88047)



   




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ