Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριο Εκπαιδευτικών στο Μουσείο Θεσπιών-ΦΩΤΟ

H Eφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε συνεργασία με το τρίτο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολικών Συμβούλων Βοιωτίας διοργάνωσε στην "Αρχαιολογική Συλλογή Θεσπιών" επιμορφωτικό σεμινάριο των εκαπαιδευτικών  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα:Επίσκεψη στην Αρχαιολογική Συλλογή Θεσπιών και χρήση του εκπαιδευτικού υλικού της δανειστικής Μουσειοσκευής "Το Χωμάτινο Βιβλίο των Θεσπιών".
Η αρχαιολόγος Αθηνά Παπαδάκη και η μουσιολόγος Πόπη Γεωργοπούλου παρουσίασαν την συλλογή και τον χώρο εκπαίδευσης που έχει προβλεφθεί για χρήση απο το κοινό,σχολικές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες με αντίγραφα αρχαίων,παιγνίδια,δράσεις και πλούσιο εποπτικό υλικό.
Το Μουσείο κάθε Πέμπτη θα είναι ανοιχτό (9-1) για το κοινό. Για Συλλόγους,Σχολεία με ραντεβού στο Μουσείο Θηβών.Τηλ επικοινωνίας 2262065874 κ.α. Χατζή



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Της χάρισε... το φεγγάρι του Θερμαϊκού

Μια πρωτότυπη και πολύ ρομαντική πρόταση γάμου έκανε ένας άνδρας στην αγαπημένη του, στην παραλία της Θεσσαλονίκης: Της χάρισε το... φεγγάρι.

Για την ακρίβεια το γλυπτό «Φεγγάρι» το οποίο, το περασμένο Σάββατο βανδαλίστηκε από αγνώστους οι οποίοι το πέταξαν στη θάλασσα.

Ένα από τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που συμμετείχε στην επιχείρηση ανάσυρσης του γλυπτού, μόλις ανέβηκε το «Φεγγάρι» στην παραλία, έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, κρατώντας το στα χέρια.

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις της κοπέλας, δεν αντιστάθηκε και είπε το «ναι».

Οσο για το γλυπτό; Μεταφέρθηκε σε χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να επισκευαστεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιάστηκε 47χρονος στη Θήβα με 14 κιλά λαθραίο καπνό

Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκαν συνολικά (14) κιλά αδασμολόγητου καπνού


Συνελήφθη, χθες (20-02-2016) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 47χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με πώληση λαθραίου καπνού από τον 47χρονο, διενήργησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (14) κιλών.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στεφανίδη διέλυσε το Πανελλήνιο ρεκόρ και έκανε την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Φοβερή και τρομερή Κατερίνα Στεφανίδη! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «έσπασε» στο μίτινγκ κλειστού στίβου της Νέα Υόρκης, λίγο πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ (17-20 Μαρτίου), το φράγμα των 4.90μ. στο επί κοντώ, πέτυχε το απόλυτο Πανελλήνιο ρεκόρ, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για φέτος και 4η όλωντων εποχών!

Μοναδικό άκυρο άλμα για την Στεφανίδη ήταν στα 4.90, που πέρασε με τη δεύτερη τελικά, ενώ, νωρίτερα, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στα 4.50, 4.60, 4.70 και 4.80.

Μάλιστα, δοκίμασε άλμα και στο εξωπραγματικό ύψος των 5 μέτρων, όμως δεν τα κατάφερε, δείχνει, ωστόσο, πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Μέχρι σήμερα, για να συνειδητοποιήσετε το τεράστιο επίτευγμα της 26χρονης αθλήτριας, η Στεφανίδη είχε 4.71μ. στον ανοικτό στίβο και 4.72μ. στον κλειστό! Ανέβασε, δηλαδή, κατά 18 ολόκληρα εκατοστά την καλύτερη επίδοσή της!

Το Πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο ήταν το 4,81μ. που έκανε πριν λίγες μέρες στη Στοκχόλμη η Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ στον ανοικτό είναι στα 4,83.μ. Φέτος, δε, η μόνη που έχει κάνει καλύτερη επίδοση είναι η Αμερικανίδα Σουρ με 5,03μ.

Oι καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών

Ισινμπάγεβα 5,06μ.
Σουρ 5,03μ.
Σίλβα 4,91μ.
Στεφανίδη 4,90μ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Μάγγας στο γήπεδο του Λεβαδειακού με τουρμπάνι και παράσημα

Ο Λεβαδειακός νίκησε 1-0 την Καλλονή με εκτέλεση πέναλτι του Μάντζιου στο 72'. Ήταν όμως τυχερός που δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο μέρος, απέναντι σε μια Καλλονή που ήταν πιο επιθετική και δικαιούταν να σκοράρει.

Ωστόσο την παράσταση στο γήπεδο «έκλεψε» ο Γιώργος Μάγκας ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι με κόκκινο τουρμπάνι και παράσημα στο πέτο.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Ενώ τα κορίτσια στο γήπεδο δεν απέφυγαν τον πειρασμό των σέλφι και μάλιστα με σελφοκόνταρο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικό 10ήμερο της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ



Με την βραδυά αφιερωμένη στον σημαντικότερο Έλληνα σολίστ και συνθέτη κλασσικής κιθάρας, Δημήτρη Φάμπα, fampas-tarολοκληρώθηκε το πολιτιστικό δεκαήμερο που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Λιβαδειάς του ΚΚΕ στα πλαίσια του γιορτσμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Στην διάρκεια του 1οήμερου παρουσιάστηκαν έργα τέχνης εμπνευσμένα και αφιερωμένα από και στον καθημερινό αγώνα της εργατικής τάξης για ζωή, δημιουργία και πρόοδο.

Τα σημαντικότερα περιεχόμενα της πολιτιστικής αυτής εκδήλωσης ήταν η έκθεση έργων ζωγραφικής του συντοπίτη μας Τάκη Βαρελά με τίτλο «Μετ” άλλων ανθρώπων έργο II«, η ποιητική συλλογή του επίσης συντοπίτη μας Γιώργου Μπίμη, με τίτλο «Μνήμες της πέτρας και της σιωπής«, καθώς και το μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Φάμπα για τα είκοσι χρόνια από τον θάνατό του.
Περισσότερα στο  livadeia.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ