Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Ώρα Ευθύνης Δήμου Θηβαίων:Η θέση μας για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»



Η θέση μας για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

                Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου 2016 εισήχθη προς συζήτηση το θέμα της έγκρισης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας, με απαραίτητη προϋπόθεση την εναρμόνιση του με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), έτσι ώστε να ενταχθεί άμεσα στον νέο υπό διαμόρφωση Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), την σύνταξη του οποίου έχει αναλάβει η αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

                Η ολοκλήρωση και έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ, αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη και χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων υποδομής.

                Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η ψήφιση του Τοπικού Σχεδίου, το οποίο συντάχθηκε με την συνεργασία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου μας και ειδικού μελετητικού γραφείου, ήταν μονόδρομος για μας, προκειμένου ο Δήμος μας να τύχει της απαραίτητης χρηματοδότησης για την εκτέλεση των απαιτούμενων υποδομών.

                Βεβαίως επισημάναμε τις ελλείψεις και την σχετική προχειρότητα στην κατάρτισή του και κάναμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις, που πρέπει να ενσωματωθούν στο τελικό στάδιο εφαρμογής του. Παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας αλλά και το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος αποκομιδής, το οποίο κρίνεται ανεπαρκές και ατελέσφορο, ως προς την αποτελεσματικότητά του. Εξάλλου τη δυσμενή εικόνα του Δήμου μας στα θέματα αποκομιδής και καθαριότητας την βιώνουμε όλοι μας καθημερινά.

                Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η συμβατότητα του ψηφισθέντος Τοπικού Σχεδίου, θα κριθεί αποκλειστικά στα πλαίσια των περιορισμών που θέτει ο νέος ΕΣΔΑ (Εθνικός Σχεδιασμός) , από τις εντεταλμένες προς τούτο υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα δε συνοδά έργα που προβλέπονται από την διαλογή στην πηγή έως το τελικό στάδιο διαχείρισης στον ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, θα επανεξετασθούν και θα προσαρμοσθούν σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η νέα νομοθεσία, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν.

                Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, όπως έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη, η πάγια θέση της παράταξης μας για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι αδιαπραγμάτευτα υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας, προστατεύοντας την υγεία των συμπολιτών μας και ενισχύοντας την αειφόρο ανάπτυξη.

                Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της θετικής μας στάσης στην ψήφιση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου και οι αίολες κατηγορίες για στήριξη σε “φιλοεργολαβικά συμφέροντα” και άκριτης σύμπλευσης με την Δημοτική Αρχή, στην οποία με υπευθυνότητα και συνέπεια έχουμε ασκήσει έντονη κριτική όλο το προηγούμενο διάστημα, καταθέτοντας τις διαφωνίες αλλά και τις δικές μας προτάσεις, μέσα στο πνεύμα μιας καλοπροαίρετα δημιουργικής αντιπολίτευσης, μάλλον σε κακοήθεια και εμπάθεια παραπέμπουν, παρά σε έντιμη πολιτική αντιπαράθεση !!

                Μας προκαλεί εντύπωση και απορούμε πως κάποιος, που στο παρελθόν διαχειρίστηκε τα του Δήμου μας και σίγουρα έχει μερίδιο ευθύνης για την σημαντική υστέρηση υποδομών και έργων που θα έβαζαν σε τροχιά ανάπτυξης τον Δήμο, μπορεί με τόση επιπολαιότητα σήμερα να καταφέρεται με καταγγελτικό και απαξιωτικό λόγο “κατά δικαίων και αδίκων”, αντί να συμβάλλει δημιουργικά προς όφελος των συμπολιτών μας και του Δήμου μας ;;;



Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης»

Γραφείο τύπου
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόκριες στο Δήμο Λεβαδέων-Ολο το πρόγραμμα

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της περιοχής μας διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων για τις Αποκριές με τίτλο «Γαϊτανάκι στη Λιβαδειά 2016» με στόχο την αναβίωση και  διατήρηση τοπικών εορταστικών εθίμων, καθώς και την επαφή με έθιμα από όλη την Ελλάδα. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά Δημοτική – Τοπική Κοινότητα έχει ως ακολούθως:
Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

•    “Μαθητικό Γαϊτανάκι” Μαθητές των σχολείων της πόλης πλέκουν το γαϊτανάκι ντυμένοι μασκαράδες και το ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς θα προσφέρει δωρεάν αποκράτικες μάσκες, ώρα 11:00

•    “Γιορτή της Αποκριάς” εκδήλωση του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς και του Συλλόγου Ελικωνίων Λιβαδειάς.  Συμμετέχουν: ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “Ραγκουτσάρια”, το Τμήμα Παράδοσης και χορού Αγίου Δημητρίου Βοιωτίας, οι Κουδουναραίοι του Διστόμου, οι Πίπιζες της Αράχωβας και ντόπιοι μουσικοί, ώρα 20:30

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

•    «Φωτιά – τραγούδι και χορός» Άναμμα φωτιάς και κεράσματα, από το Μορφωτικό Πολιτιστικό & Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου  στον Ζαγαρά, ώρα 19:00
•    «Φωτιά – τραγούδι και χορός» Άναμμα φωτιάς και κεράσματα, από την επιτροπή κατοίκων του χωριού Τσουκαλάδες, στην πλατεία του χωριού, ώρα 19:00



Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

Ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» θα ανάψει φωτιά, θα πλέξει το Γαϊτανάκι του Συλλόγου με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης, ώρα 19:00

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

•    “Θεατρικό δρώμενο – παντομίμα” από τους σπουδαστές του τμήματος Υποκριτικής Τέχνης – Θεάτρου – Κινηματογράφου και κέρασμα από τους σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης – Σεφ του Δημοσίου ΙΕΚ Λιβαδειάς, ώρα 19:00
•    “Χορευτικό” Τοπικού Διαμερίσματος Καμαρίτσα και “Χορευτικό” Τοπικού Διαμερίσματος Σταυρού του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και παραδοσιακή χορωδία “Ρίζες” της Δημοτικής Κοινότητας Ψαχνών, ώρα 20:00
•    Αποκριάτικα δρώμενα με τη συμμετοχή των κατοίκων των συνοικιών της πόλης, ώρα 21:00

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

•    «Φωτιά – τραγούδι και χορός» Άναμμα φωτιάς και κεράσματα, από την Επιτροπή Γειτονιάς στο Πέρα Χωριό, ώρα 19:00

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, ώρα 11:00 

“Παραδοσιακά Κούλουμα” στον Αϊ Λια
“Παραδοσιακά Κούλουμα” στην Ανάληψη

Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, Πλατεία Κυριακίου
Αποκριάτικη εκδήλωση - Γαϊτανάκι, ώρα 19:00

Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου
Άναμμα φωτιάς και γαϊτανάκι με μουσική και χορό στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου, ώρα 20:00


Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016
•    Πραγματοποίηση αποκριάτικων εκδηλώσεων με μουσική και τραγούδια στην Αγία Τριάδα, ώρα 19:00

Τοπική Κοινότητα Δαύλειας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016,  Δημοτικό Κατάστημα Δαύλειας

•    Αποκριάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση “Mafa's Clown” σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δαύλειας, ώρα 18:00

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ώρα 12:00 Κεντρική Πλατεία Δαύλειας

•    Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων ομάδων και ψήσιμο και σερβίρισμα μεζέδων με κρασί και χορό

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, ώρα 11:00, Κεντρική Πλατεία Δαύλειας

•    Σερβίρισμα παραδοσιακής λαγάνας, φασολάδας και νηστίσιμων


Τοπική Κοινότητα Ακοντίου

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, ώρα 11:00
“Παραδοσιακά Κούλουμα στον Αϊ Βασίλη” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακοντίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ συλλήψεις στη Βοιωτία για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’  Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, κατηγορούμενοι για κλοπή διάφορων αντικειμένων, από ανενεργό εργοστάσιο της ευρύτερης περιοχής.

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητα ηρωίνης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων, κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (350) γραμμαρίων.

Ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική  Απόφαση.

Έξι (6) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, ένας στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, καθώς και ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Οκτώ (8) άτομα και ειδικότερα τρεις ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς & του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας αντίστοιχα, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας και δύο αλλοδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπου αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεχυροδανειστήριο στη Λιβαδειά πουλούσε κλεμμένα κοσμήματα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή από οικία στη Λιβαδειά, όπου είχαν αφαιρεθεί κοσμήματα αξίας (5.000) ευρώ

Δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Μέρος των κοσμημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε παράπηγμα όπου διαμένει ο δράστης, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ιδιοκτήτης και υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Εντός του ενεχυροδανειστηρίου, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε μία ατζέντα του 2016, στην οποία ήταν καταχωρημένες ποσότητες χρυσού και χρηματικά ποσά, που ήταν σε αναντιστοιχία με το επίσημο βιβλίο της επιχείρησης

Επιπλέον από την οικία της υπαλλήλου, κατασχέθηκαν (2) ακόμη ατζέντες προηγούμενων ετών και ένα σημειωματάριο, όπου διαπιστώθηκαν παρόμοιες παραβάσεις

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής, η οποία διαπράχθηκε μεσημβρινές ώρες της 26-02-2016, σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στη Λιβαδειά, όπου είχαν αφαιρεθεί διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας (5.000) περίπου ευρώ, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε παράπηγμα όπου διαμένει ο 18χρονος, μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, καθώς και το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.


Επιπλέον στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται δύο (2) ακόμη ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 32χρονος και μία 40χρονη, ιδιοκτήτης και υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση αστυνομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, εντός του ενεχυροδανειστηρίου βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε, μία ατζέντα του 2016, στην οποία αναγράφονταν ποσότητες χρυσού και χρηματικά ποσά, τα οποία δεν ήταν καταχωρημένα στο επίσημο και θεωρημένο, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, βιβλίο της επιχείρησης.

Ομοίως από την οικία της 40χρονης, κατασχέθηκαν δύο (2) ακόμη ατζέντες προηγούμενων ετών (2014 - 2015) και ένα σημειωματάριο, όπου διαπιστώθηκαν παρόμοιες παραβάσεις.

Οι κατασχεμένες ατζέντες και σημειωματάριο, θα σταλούν σε αρμόδια Υπηρεσία, για την περαιτέρω διερεύνηση φορολογικών παραβάσεων και την επιβολή σχετικών κυρώσεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών


Η ΛΑΡΚΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική βιομηχανική μονάδα, που συνδέεται με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Είναι πρώτη σε παραγωγή Νικελίου στην Ευρώπη και πέμπτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει στρατηγική σημασία για την οικονομία της χώρας.
Φτιάχτηκε και εξελίχθηκε εδώ και 50 χρόνια με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων της, για να καταλήξει σε δήθεν δημόσιο έλεγχο, με κυρίαρχη συμμετοχή των τραπεζών και της ΔΕΗ. Διακηρυγμένη πρόθεση των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, στα πλαίσια συγκεκριμένων κατευθύνσεων της Ε.Ε, είναι η ιδιωτικοποίηση της. Για αυτό τον λόγο εντάχθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.
Αποσαφηνίζοντας, η άποψη του ΚΚΕ, επιστημονικά τεκμηριωμένη, θέλει την ΛΑΡΚΟ κοινωνικοποιημένη οργανικά ενταγμένη σε ενιαίο φορέα ορυκτού πλούτου και κάτω από κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας της χώρας μας, στα πλαίσια της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Το ΚΚΕ σταθερά, διαχρονικά υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και έχει αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα κατάργησης κεκτημένων, διεκδικεί πρόσθετα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ υπάρχει ανησυχία πως το αποτέλεσμα της παροδικής μείωσης της τιμής του Νικελίου, τα χρέη στη ΔΕΗ, οι οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου, οι απαιτήσεις της επιτροπής ανταγωνισμού για επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, αποτελούν το δρόμο για το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, οδηγώντας σε απολύσεις, σε μείωση των μισθών και άλλων κατακτημένων παροχών.
Θέλοντας να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των εργαζομένων, τόσο οι μόνιμοι όσο και οι εργαζόμενοι που εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβίας που πρέπει να εκλείψει αλλά και να συμβάλλουμε στην αποτροπή περεταίρω αρνητικών εξελίξεων που προδιαγράφονται,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και να διασφαλιστούν οι θέσεις και οι όροι εργασίας των εργαζομένων.

Ο βουλευτής
Θανάσης Παφίλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού θα βρείτε τις παρέες των Βλάχων την Τσικνοπέμπτη στη Θήβα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σας ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα βρίσκονται στα παρακάτω κέντρα εστίασης της πόλης των Θηβών .

1.    Η παρέα του κ. Παναγιώτη Σταμάτη θα βρίσκεται στον << ΕΛΑΤΟ >> .

2.    Η παρέα του κ. Νίκου Τσεσμελή θα βρίσκεται στον << ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ >> στους Αγ. Θεοδώρους .

3.    Η παρέα του κ. Στέλιου Μπεκρή και κ. Αναστασίου Φρούσιου θα βρίσκεται στον

     << ΖΥΘΟ >> .

4.    Η παρέα του κ. Ευάγγελου Αρκούδη θα βρίσκεται στο <<ΤΖΑΚΙ >> .

5.    Η παρέα ΄΄ Σπύρου Αντωνάκη΄΄  του  Κίτσου Ηλία θα βρίσκεται στον

<< ΜΠΑΡΜΠΑ  ΓΙΑΝΝΗ  >> στο Μοσχοπόδι .




Οι παρέες των Βλάχων με τους Καπεταναίους  σας περιμένουν το βράδυ αυτό ξεκινώντας από την Πλατεία της Θήβας Τσικνίζοντας να γλεντήσετε και να χορέψετε μαζί τους με κρασί, νταούλια και πίπιζες μέχρι το πρωί . _  


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλό Μήνα! Μάρτιος ο πρώτος μήνας της Άνοιξης. Το έθιμο της Μαρτιάς

Καλό μήνα! Ο Μάρτης ήρθε και έφερε μαζί του την άνοιξη, αφού είναι ο πρώτος μήνας της εποχής, που σηματοδοτεί την αρχή της ανθοφορίας και καρποφορίας της φύσης.

Για τον μήνα αυτό υπάρχει ένα πολύ παλιό έθιμο, που πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι. Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν.

Ωστόσο, ο Μάρτης  θεωρείται ότι προφυλάσσει και από τα… κουνούπια και τους ….ψύλλους, ενώ λέγετει ότι απομακρύνει τις αρρώστιες και άλλα σχετικά δεινά.

Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι. Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να το πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.

Ο Μάρτης έχει αρκετά «παρατσούκλια» τα οποία οφείλει στην λαϊκή φαντασία. Ενδεικτικά, Ανοιξιάτης(γιατί είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης), Γδάρτης, Πεντάγνωμος (για το ευμετάβλητο του καιρού), Βαγγελιώτης (λόγω της γιορτής του Ευαγγελισμού) και άλλα δηλωτικά της φυσιογνωμίας του, που έχουν σχέση με ιδιότητες και πράξεις που το αποδίδονται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου  πανηγυρίζει το Ιερό Ησυχαστήριο "Ο Αγιος Νικόλαος Πλανάς" στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓYΡΕΩΣ
ΤΡΙΤΗ 1η  ΜΑΡΤΊΟΥ  5. 30Μ.Μ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΩΙ Κ ΩΡΑ 7.30 Π.Μ.  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ




                  


Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεφρά:Τα τρόφιμα που βοηθούν στη σωστή λειτουργία

Η σωστή λειτουργία των νεφρών είναι και θέμα διατροφής για αυτό ας δούμε ποια τρόφιμα λειτουργούν προς όφελος τους για καλή υγεία και νεφρά που δουλεύουν ρολόι. Ας μην ξεχνάμε ότι τα νεφρά είναι εκείνα που διώχνουν μακριά από το σώμα μας τις τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες, οπότε πρέπει να τα φροντίζουμε με μεγάλη προσοχή.

Κράνμπερι

Είναι τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά ενώ, καθώς αυξάνει την οξύτητα των ούρων, το κράνμπερι δεν επιτρέπει στα βακτήρια να ενσωματωθούν στα τοιχώματα της κύστης εξ ου και είναι ιδανικό για την άμεση αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

Σκόρδο

Η σύστασή του είναι τέτοια που χαρίζει στον οργανισμό την αντιφλεγμονώδη δράση του και κατεβάζει τη χοληστερόλη στο αίμα. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε πως το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Λαχανίδα

Όπως όλα τα λαχανικά αυτής της κατηγορίας (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο κ.ά.), η λαχανίδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και βιταμίνη Κ, συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των νεφρών. Επιπλέον, καταναλώνοντας λαχανίδα, λαμβάνουμε τα πολύτιμα για τον οργανισμό σίδηρο, βήτα καροτένιο και ασβέστιο.

Αυγό

Το αυγό και πιο συγκεκριμένα το ασπράδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμο για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Το σίδηρο που προσφέρει στο σώμα μας είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου τα νεφρά μας να λειτουργούν ομαλά.

Ψάρι

Τα φρέσκα ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, η πέστροφα και η ρέγκα είναι πλούσια πρωτεΐνες καιΩ-3 λιπαρά οξέα. Η συστηματική τους κατανάλωση προφυλάσσει από καρδιοπάθειες και υπέρταση, παθήσεις που ευθύνονται για την εκδήλωση νεφροπάθειας.

Κρεμμύδι

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία. Μάλιστα, όταν τα καταναλώνουμε ωμά, χωρίς καμιά επεξεργασία, κερδίζουμε επιπλέον από την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση τους.

boro

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απλήρωτη παραμένει η πρόωρη σύνταξη σε πάνω από 30.000 δικαιούχους




Απλήρωτοι παραμένουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες δικαιούχοι της πρόωρης συνταξιοδότησης από τον Δεκέμβριο χωρίς να έχει ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμής.

Η τελευταία πίστωση έγινε στις 17 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους και αφορούσε την πρόωρη σύνταξη του Νοεμβρίου, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ σε 30.464 αγρότες. Το πάγωμα των πληρωμών από τις αρχές Φεβρουαρίου «καθρεφτίζει» την έλλειψη κονδυλίων.

Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Παρασκευή ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις αγροτικές επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις των παραγωγών και απάντησε χωρίς όμως να δώσει «στίγμα» για τον δεύτερο πυλώνα.

Ειδικότερα σε σχέση με τα θέματα του 2ου πυλώνα (Εξισωτική Αποζημίωση, Νέοι Αγρότες, Πρόωρη Συνταξιοδότηση, Αγροπεριβαλλοντικά) και μετά την ολοκλήρωση το Δεκέμβρη μεγάλου πλήθους πληρωμών, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ως προς το τελικό ποσό τους, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ένταξη των ανειλημμένων υποχρεώσεων από το προηγούμενο στο νέο ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων.

Επίσης έως το τέλος Απριλίου προγραμματίζει σύμφωνα με την ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ την πληρωμή για το β΄μέρος της εκκαθάρισης της Βασικής Ενίσχυσης καθώς και την Πράσινη Ενίσχυση (εξισωτική αποζημίωση, συνδεδεμένη ενίσχυση κτλ) με απαραίτητη προϋπόθεση να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση του τίτλου των οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ΕΣΠΑ με επιδότηση 50.000 ευρώ

Από 8 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων
Επιδότηση έως 50.000 ευρώ σε πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχει πρόγραμμα του ΕΣ
ΠΑ 2014-2020 για την έναρξη-υποστήριξη επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Η δράση με τίτλο «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» καλύπτει όλη τη χώρα και ανοίγει για υποβολή αιτήσεων στις 8 Μαρτίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται, στο 100% της επιλέξιμης δαπάνης, έργα με συνολικό προϋπολογισμό από 5.000 έως 25.000 ευρώ. Ποσό που μπορεί να αυξηθεί εάν η πρόταση υποβάλλεται από συνεργατικό σχήμα. Στην περίπτωση συνεργασίας δύο δικαιούχων, ο συνολικός προϋπολογισμός του επιχειρηματικού σχεδίου έχει «οροφή» τις 40.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση συνεργασίας τριών ή περισσότερων δικαιούχων τις 50.000 ευρώ σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ημέρα της Γυναίκας στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες μπαίνει η άνοιξη -Πού θα εκδηλωθούν


Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σήμερα Τρίτη.

Αρχικά νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και πάλι από το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος .

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές .

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ