Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

4o ENDURO MEETING στην Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές  συμμετοχές  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το  4o ENDURO MEETING  στο παλιό γήπεδο Αλιάρτου.
Το Enduro Meeting είναι μια συνάντηση όλων όσων αγαπούν και στηρίζουν τον χωμάτινο αθλητισμό. Περιλαμβάνει όσα χρειάζονται για μια ξεχωριστή χωμάτινη Κυριακή τόσο για τους λάτρεις όσο και για την υπόλοιπη οικογένειά τους.
Την εντουροβόλτα στον Ελικώνα,είχαν επιμεληθεί το PLAY DIRTY LIVADIA ENDURO TEAM και ήταν μια βόλτα που διασφάλιζε  ποιότητα και απόλαυση! Η διαδρομή ήταν 75 χιλιόμετρα με ποικίλο βαθμό δυσκολίας, 6-7/10 και επιλογή εναλλακτικών διαδρομών για τα δυσκολότερα περάσματα ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη ροή της διαδρομής. Στο παλιό γήπεδο Αλιάρτου υπήρχαν διαμορφωμένα περίπτερα – τέντες, από γνωστές εταιρείες, καταστήματα του χώρου και Καντίνα που  παρείχε όλα τα απαραίτητα!

Στο χώρο έγινε και επίδειξη Freestyle Trial από τον Λευτέρη Καρέτσο και την παρέα του.  Παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα με τεχνητά εμπόδια, όπως τσιμεντένιοι σωλήνες, κάδοι και αυτοκίνητα,προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου Θεσπιέων.

Το Permisospress. ήταν εκεί και σας μεταφέρει πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο


 



ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΆΖ ΕΔΩ

To βίντεο είναι απο τον TEO-MARTINOS



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κος Τράμπ της Θήβας….




«Δεν χωρούν στη Θήβα πρόσφυγες», δήλωσε ο δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου  στο ΣΤΑΡ Λαμίας το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.
Σε μια περίοδο μεγάλης προσφυγικής κρίσης όπου το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης όλου του Ελληνικού λαού έχουν εκπλήξει τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό της χώρας μας μέχρι του σημείου να προταθούν με βραβείο Νόμπελ οι γιαγιάδες της Λέσβου, ο Δήμαρχος της πόλης μας προέβει σε αυτές τις δηλώσεις, παρακάμπτοντας και τα αισθήματα αλληλεγγύης των συμπολιτών μας.
Συγχέει τους πρόσφυγες με τους οικονομικούς μετανάστες και τους Ρομά, οι μεν οικονομικοί μετανάστες – όσοι έχουν απομείνει- αποτελούν ενεργό κομμάτι της ντόπιας οικονομίας  τόσο συμμετέχοντας στην παραγωγή σε τομείς που υπάρχει έλλειψη δυναμικού όσο και στην κίνηση της αγοράς δηλ. είναι ένα ενεργό κομμάτι του πληθυσμού που αυτοεξυπηρετείται. Για δε τους Ρομά υπάρχει μεγάλη ευθύνη της Δημοτικής αρχής  γιατί δεν εχει προωθηθεί επί σειρά ετών λύσεις ένταξης στην τοπική κοινωνία και καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Το Αυτοδιοικητικό  Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας εκφράζοντας τα γνήσια και ανθρωπινά αισθήματα των Θηβαίων πολιτών  δεν διστάζει να αναλάβει την ευθύνη, με οποιονδήποτε τρόπο,  έκφρασης αλληλεγγύης προς  τους συνάνθρωπους μας που δοκιμάστηκαν από την φρίκη του πολέμου, αφήνοντας πίσω τους ερημωμένα σπίτια και όνειρα, δουλειές και οικεία πρόσωπα. Τους συνανθρώπους μας που έπεσαν θύματα των πιο αδίστακτων κυκλωμάτων των διακινητών που εμπορεύονται την ελπίδα τους για ανθρώπινη ζωή και τους θαλασσοπνίγουν. Τους συνάνθρωπους μας που τους εγκλωβίζουν στην χώρα μας οι πιο ακραίες και φασιστικές νοοτροπίες της Ευρώπης που θυμίζουν την ναζιστική εποχή.
Γι΄ αυτό Κε Δήμαρχε χρειάζεται λίγη ανθρωπιά, παραδειγματίσου από τον Κο Περιφερειάρχη που δεν δίστασε να ανταποκριθεί με την δημιουργία ξενώνα εντός 48 ωρών.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας




Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για το δικαίωμα  συμμετοχής τους με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Τις τελευταίες δεκαετίες αν και έχει επιτευχθεί μεγάλη και σημαντική πρόοδος σε θέματα ισότητας, δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται  διακρίσεις, αδικίες και ανισότητες εις βάρος των γυναικών. Η πολιτεία στο σύνολό της και ειδικότερα η αυτοδιοίκηση οφείλουν να σταθούν αρωγοί στη γυναίκα, που  αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας, φέροντας πολλαπλούς ρόλους, δίνοντας κυρίως προτεραιότητα στην άνεργη γυναίκα, την χαμηλά αμειβόμενη, την ανασφάλιστη, την πολύτεκνη, στη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, στη συνταξιούχο, στην κακοποιημένη γυναίκα.

Ο Δήμος Θηβαίων με τη λειτουργία διαφόρων δομών και υπηρεσιών, όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών, τους Παιδικούς Σταθμούς, το Κοινωνικό Φροντιστήριο,  το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, την Κοινωνική Υπηρεσία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ κ.α., προσπαθεί να στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τη γυναίκα και τα παιδιά της. Παράλληλα ως Δημοτική Αρχή στο χώρο εργασίας πετύχαμε την ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στις θέσεις ευθύνης και στα όργανα λήψης αποφάσεων και διοίκησης του Δήμου, ενώ συγκροτήσαμε τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν το μεγαλείο της προσφοράς τους, καταθέτουμε, με αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, το σεβασμό και την εκτίμησή μας σε εκείνες που παραμένουν ανόθευτοι φορείς αγάπης και δύναμης, τη μητέρα, τη σύζυγο, τη γιαγιά, την αδελφή, τη φίλη, τη συνάδελφο και ευχόμαστε να συνεχίσουν, παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής, να στηρίζουν την οικογένεια και την κοινωνία, όπως μόνο εκείνες γνωρίζουν με το αστείρευτο θάρρος τους.


Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»




Ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών μα συνάμα και ημέρα στοχασμού και συνεχούς αγώνα, ενάντια στις διακρίσεις και στην εκμετάλλευση που έχουν ως αφετηρία το φύλο.

Φέτος καλούμαστε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας με έναν τρόπο διαφορετικό και πιο επίκαιρο από ποτέ.

Κι αυτό γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τούτη τη μέρα, τις γυναίκες πρόσφυγες και ζητούντες άσυλο.

Αφιέρωση λοιπόν της ημέρας στη «Γυναίκα πρόσφυγα – αιτούσα άσυλο».

Οφείλει να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι τα πιο ευάλωτα θύματα και οι πλέον τραγικές φιγούρες μέσα στη δίνη της μαζικής μετανάστευσης που προκαλούν οι πόλεμοι.

Ευκαιρία να κατανοήσουν οι πάντες την αναγκαιότητα διασφάλισης της πλήρους ένταξης  των γυναικών προσφύγων που ζητούν άσυλο και να καταπολεμηθεί κάθε μορφή εκμετάλλευσης, κακοποίησης, βίας και εμπορίας ανθρώπων.

Ας ενώσουμε τις φωνές μας όλες οι γυναίκες του κόσμου για τη δίκαιη αντιμετώπιση και το σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Ολοκληρώθηκε και η 2η διανομή πορτοκαλιών σε σχολεία


Συνολικά 38 τόνοι φρούτων σε μαθητές και άπορους το διάστημα Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό Ηλείας για τη δωρεάν διάθεση 14 τόνων πορτοκαλιών στο πλαίσιο του προγράμματος “Δωρεάν Διανομή Αποσυρόμενων Εσπεριδοειδών”.
Οι εν λόγω τόνοι παραλήφθηκαν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Θηβαίων, μετά τη σύναψη σχετικής σύμβασης και διατέθηκαν στα σχολεία ( δημοτικά-νηπιαγωγεία) των 16 Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θηβαίων.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η 1η διανομή πορτοκαλιών σε σχολεία της Δ.Κ. Θήβας, στους δικαιούχους του Παντοπωλείου, του προγράμματος ΤΕΒΑ και σε ιδρύματα από χορηγία της Οργάνωσης Παραγωγών Εσπεριδοειδών Αργολίδος-Λακωνίας.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Κοινωνική Υπηρεσία ευχαριστούν τους Διευθυντές και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό των σχολικών μονάδων για την πολύ καλή συνεργασία.

Ενημερώνουμε επίσης ότι από τον Δεκέμβριο έως και τον Φεβρουάριο διανεμήθηκαν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου συνολικά 38 τόνοι φρούτων ( ακτινίδια και πορτοκάλια).


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Λιβαδειάς (ΟΓΕ) για την Ημέρα της Γυναίκας

Στα πλαίσια των δράσεων για την Γυναίκα, η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία πολιτιστική εκδήλωση στο Θολωτό της Κρύας, σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 του Μάρτη κάθε χρόνου σε ανάμνηση της  μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στηρίζοντας αταλάντευτα τους αγώνες της γυναίκας για την κατάκτηση ισότιμης θέσης στην καπιταλιστική οικονομία, η ΟΓΕ, διοργανώνει διαρκώς εκδηλώσεις πολιτιστικού, κοινωνικού και συνδικαλιστικού χαρακτήρα με πρωταρχικό σκοπό τη συνειδητοποίηση του ρόλου της στην κοινωνία και την οικονομία και να τον επεγκλωβισμό της από τα στερεότυπα αιώνων που την περιορίζουν στο ρόλο του "φροντιστή" της καθημερινότητας και ακόμα χειρότερα στον ρόλο του "ερωτικού αντικειμένου" που πρέπει να αρκείται σε μερικές κινήσεις αβροφροσύνης και ιπποτισμού.

Σήμερα μάλιστα, που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στρέφουν κάποιους από τα πιο ευάλωτα λαϊκά στρώματα στα νύχια του ναζιστικού τέρατος της Χρυσής Αυγής που θέλει την γυναίκα περιορισμένη στον ρόλο της αναπαραγωγικής μηχανής στην υπηρεσία του άνδρα, είναι ακόμα πιο επιτακτική αυτή η ανάγκη της κατάκτησης του ισότιμου ρόλου της στην οικονομία και η απόκρουση τέτοιων αναχρονιστικών απόψεων.

Η γυναίκα δεν είναι "άλλο είδος", όπως ισχυρίζονται τα φασιστοειδή της ΧΑ, προορισμένο να γεννά τους απογόνους του άνδρα. Τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις, εκτός από υποτιμητικές για την γυναίκα, σπέρνουν το δηλητήριο του μίσους και τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε κατηγορίες και πρέπει να καταδικάζονται άμεσα, όποτε και από οποιονδήποτε τις εκφράζει.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ΔΣ, η πρόεδρος της Ομάδας, Λαμπρινή Γερονικολού

και την κύρια ομιλία έκανε η Ασημίνα Καραμπέτσου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.Snapshot 2 (7-3-2016 3-46 πμ)


Και οι δύο στις ομιλίες τους εστίασαν στον ρόλο της γυναίκας στην σύγχονη εποχή και τον συνέδεσαν με τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας από τις αντιλαίκές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς χάριν της λεγόμενης "ανταγωνιστικότητας" των επιχειρήσεων που για τον λαό μεταφράζεται σε θυσίες για να διατηρηθούν τα κέρδη κάποιων ομίλων πολυεθνικών εταιρειών.

Σύνδεσαν επίσης τους αγώνες της γυναίκας με την σύγχρονη Οδύσσεια των προσφύγων, κυρίως μανάδων που προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά τους, από τις φονικές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις χώρες της μέσης Ανατολής. Παρεμβάσεις που φέρνουν όλο και πιο κοντά μας την φρίκη του πολέμου για τα κέρδη κάποιων λίγων. Παρεμβάσεις που, αν δεν τις εμποδίσουμε έγκαιρα, που αν δεν σταθούμε εμπόδιο απέναντι στις πολιτικές που τις γεννούν, θα ανάψουν τη φωτιά και στα σπίτια μας. Και τότε θάναι και η Ελληνίδα γυναίκα-μάνα ανάμεσα σε όλες αυτές που αναζητούν καταφύγιο σε ξένες χώρες εκλιπαρώντας για λίγο γάλα και ζεστασιά για το παιδί τους.


Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την υπέροχη μικτή χορωδία "Ερκυνα" με διευθυντή τον μαέστρο Τοντόρ Καμπακτσίεβ.


Στον χώρο λειτούργησε επίσης και έκθεση σκίτσου.









Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΣΤΙΣ Π. Ε. ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Συνεχίζονται οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακομήτρου, για την έγκαιρη πρόληψη, οργάνωση και υλοποίηση αποτελεσματικών μέτρων προστασίας και αποφυγής της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές, στα πλαίσια του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΣΤΕ.
Με μία σειρά επαφών που ξεκίνησε από την Λαμία και εκτυλίσσεται σταδιακά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.
Ωστόσο παρουσία της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη κας Φανής Παπαθωμά, υπηρεσιακών φορέων της ΠΣΤΕ, εκπροσώπων των  Δήμων Λιβαδειάς, Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας, Ορχομενού, Αλιάρτου και των Τοπικών Κοινοτήτων τους καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας, καθορίστηκαν πρακτικές διαχείρισης, συνεργασίας και βελτιστοποίησης της αποτελεσματικότητας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που εκτελεί η ΠΣΤΕ, σύμφωνα με τα εντομολογικά και επιδημιολογικά δεδομένα.
Ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς των Δήμων Θήβας και Τανάγρας καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων αυτών. Καταρτίστηκε πρόγραμμα συναντήσεων ενημέρωσης στα Δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με συμμετοχή των Δνσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.  Για την εβδομάδα  που δανύουμε καθορίσθηκαν προγραμματισμένες ενημερώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φορέων και πολιτών της Περιφέρειας, θα διαμορφώσει σημαντικές δράσεις, με στόχο τον περιορισμό της όχλησης και την ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων ασθενειών, που μεταδίδονται με διαβιβαστές
Διαβάστε Περισσότερα »

Mηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας στη Στερεά



Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (2.651) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (282) για υπερβολική ταχύτητα, (213) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (60) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Φεβρουάριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (27) τροχαία ατυχήματα (ομοίως 27 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2015)
•    5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (ομοίως 5 το 2015)
•    20 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 18 το 2015)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (36) παθόντες (έναντι 33 το 2015). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
    2 νεκροί (έναντι 5 το 2015)
    5 σοβαρά τραυματίες (έναντι 7 το 2015)
    29 ελαφρά τραυματίες (έναντι 21 το 2015)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Φεβρουάριο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά (2.651) παραβάσεις ως ακολούθως:

       282  για υπερβολική ταχύτητα
         60  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
         52  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
         87  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
       126  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         23  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         22  για αντικανονικό προσπέρασμα
         23  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
           5  για αντικανονικούς ελιγμούς
       101  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
         57  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
         23  για φθαρμένα ελαστικά
       663  για παράνομες σταθμεύσεις
    1.127  λοιπές παραβάσεις



γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Που θα σταθμεύσουν τα ΤΑΞΙ Θήβας τη Καθαρά Δευτέρα

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για στάθμευση των ΤΑΞΙ την Καθαρά Δευτέρα

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο πραγματοποίησης του εθίμου του Βλάχικου Γάμου, την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 τα ταξί της Ένωσης Ραδιοταξί “Κάδμος”, η πιάτσα των οποίων βρίσκεται επί της οδού Πινδάρου ( από Οιδίποδος έως Αντιγόνης), θα μεταφερθούν και θα σταθμεύσουν επί των οδών Βουρδουμπά, Πελοπίδου, Αντιγόνης και Πινδάρου από τις 08:00 έως τις 21:00.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η στάθμευση Ι.Χ. στα  προαναφερόμενα σημεία και καλούνται οι οδηγοί να μετακινήσουν τα σταθμευμένα οχήματά τους εγκαίρως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γιορτή της Φασολάδας στις Πλαταιές Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφυγικό: «Πυρά» Ιερώνυμου για τη στάση της Ευρώπης

Τους χειρισμούς της Ευρώπης στο θέμα των προσφύγων επέκρινε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος την Κυριακή 6 Μαρτίου βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Πειραιά.

Ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε την Ευρώπη να «δείξει τις αρχές της» και πρόσθεσε: «Δεν είναι πλέον η Ευρώπη που έγινε, αλλά η Ευρώπη που κατήντησε. Οι ιδρυτές της είχαν στόχο την αγάπη και τη συνεργασία αλλά οι βάσεις αυτές έχουν πάει στο συμφέρον και την εκμετάλλευση».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει αύριο Δευτέρα 7 Μαρτίου για το προσφυγικό: «Πρέπει αφού είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι αυτοί είναι αδελφοί μας, όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε. Λύσεις υπάρχουν πολλές φτάνει μόνο να το θέλουμε. Εκεί είναι η ευχή όλων μας, να βρεθεί κάποια λύση».

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα του Αγρότη: Οι παροχές της… «agrocarta» στους παραγωγούς

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κεγκέρογλου, σχετικά με την «Κάρτα του Αγρότη», ανέφερε ότι το νέο αυτό «προϊόν» είναι ήδη στο στάδιο της ολοκλήρωσης

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων πολιτικών του ΥπΑΑΤ για τον αγροτικό χώρο σύμφνα με τον κ./ Αποστόλου, υλοποιείται η «κάρτα αγρότη», η οποία έχει ως στόχο όχι μόνο να καλύψει την ανάγκη για ρευστότητα, αλλά και όσο το δυνατόν, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, να βοηθήσει και το αναπτυξιακό κομμάτι της αγροτικής δραστηριότητας.

Παράλληλα ο κ. Αποστόλου έκανε γνωστό ότι έχει κατατεθεί ένα συγκεκριμένο εθνικό σήμα με το λεκτικό «κάρτα αγρότη» – «Agrocarta». Με τη συγκεκριμένη κάρτα ο αγρότης θα μπορεί να κάνει αναλήψεις για να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της εκμετάλλευσής του, χρησιμοποιώντας ως εγγύηση τις ενισχύσεις που προκύπτουν από τα δικαιώματά του και τις χορηγήσεις μέσα από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο αγρότης θα καλύπτει κυρίως δαπάνες εφοδίων, λειτουργικές, συντηρήσεις και θα έλεγα – θα το δούμε στη σχετική διαπραγμάτευση – να καλύπτει και ένα μέρος των καταναλωτικών διατροφικών αναγκών.

Βασική στόχευση είναι οι χρηματοδοτήσεις μέσω της «κάρτας αγρότη» να γίνονται με ένα χαμηλό επιτόκιο. «Είναι καιρός η τοκογλυφική λειτουργία που υπήρχε και υπάρχει ακόμη στον αγροτικό χώρο να αντιμετωπιστεί.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.

Παράλληλα ο κ. Υπουργός κάνει γνωστό ότι απεύθυνε την πρότασή στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενώ έχει γίνει σχετική συζήτηση και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης για να παρουσιαστεί με όλες τις παραμέτρους η «κάρτα αγρότη» ενώ΄θα ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Ήδη οι τράπεζες μπήκαν στη διαδικασία επανεξέτασης των κοστολογίων τους, ιδιαίτερα όσον αφορά το σχετικό προϊόν, και τα επιτόκια που διαμορφώνονται, τουλάχιστον στις συζητήσεις, είναι πολύ πιο χαμηλά από τα σημερινά.

«Ξεκαθαρίζω ένα πράγμα: Το προϊόν που λέγεται κάρτα του αγρότη με βάση την πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε όλο το τραπεζικό σύστημα μέσω της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, γιατί έχει ως βασικό στόχο να αντιμετωπίσει αυτά τα υψηλά επιτόκια που επιβαρύνουν υπέρμετρα ακόμη και σήμερα τον αγροτικό χώρο, πρώτα μέσα από τη διαδικασία του ανταγωνισμού. Μιλάμε για επιτόκια, τα οποία θα είναι πάρα πολύ χαμηλά σε σχέση με οποιοδήποτε τραπεζικό προϊόν κυκλοφορεί σήμερα.» ολοκλήρωσε ο κ. Αποστόλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Kάλεσμα Εργατικού Κέντρου Θήβας για το συλλαλητήριο στις 9 Μάρτη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 9 ΜΑΡΤΗ.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Αυτές τις μέρες επιχειρείται να συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ετοιμάζεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή ένα νομοσχέδιο ΕΚΤΡΩΜΑ που θα είναι και η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥ-ΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πλήρη συμπόρευση με τα συμφέροντα του κε-φαλαίου, Ε.Ε και ΔΝΤ ,προχωρά στην ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ των ελάχιστων ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών που μας έχουν απο-μείνει .
Ένα νομοσχέδιο που εκτός όλων των άλλων προβλέπει την  νομιμοποίηση των προηγούμε-νων αντιασφαλιστικών νόμων, την ψήφιση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή 62, με 40 χρόνια δουλειάς, της αύξησης των εισφο-ρών υγείας στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και τις περικοπές κατά 1,8 δις από τον προϋπολογισμό,κατ ουσία στοχεύει σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ και ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ.
Προσπαθούν να μετατρέψουν το Ασφαλιστικό σύστημα από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμη-τικό και αλληλέγγυο, σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό.
Ένα σύστημα που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην ιδιωτική ασφάλιση για όσους έχουν και μπο-ρούν, διευρύνοντας τις ταξικές ανισότητες.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ‘’ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ.’’.
Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την ΓΣΣΕ για την Tετάρτη 9 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 3 το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ καθώς και η ειλημμένη απόφαση για 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου , θα πρέπει να ταρακουνήσουν όχι μόνο την Κυβέρνηση αλλά και όλα εκείνα τα Ευρωπαϊκά και διεθνή διευθυντήρια που έχουν βάλει σαν στόχο να ισοπεδώσουν ολόκληρους Λαούς υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Γι αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμε-νους , να  δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ένα μα-ζικό και μαχητικό παρόν στο συλλαλητή-ριο του Συντάγματος την Τετάρτη 9 του Μάρτη.

Αυτή η μάχη θα είναι κρίσιμη, θα κρίνει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και των επόμενων γενεών και γι' αυτό δεν φτάνει η συμμετοχή μόνο πολ-λών, αλλά όλων των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.
Απαιτεί τη γενική πανστρατιά για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με τα Λεωφορεία του ΕΚΘ ,αυτά θα αναχωρήσουν την Τετάρτη 9 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι από το ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ με ενδιάμεσες στάσεις στις 12.30 στο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ και 12.45 στα ΟΙΝΟΦΥΤΑ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ