Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ALFA-EXOPLISMOS:Επαγγελματικός Εξοπλισμός Μαζικής Εστίασης

Σ’ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον κάνει την εμφάνισή της η εταιρία Alfa-Exoplismos στον χώρο της μαζικής εστίασης. Νέα στο χώρο μα με πολυετή εμπειρία στον χώρο των ψυκτικών εφαρμογών. Στοχεύουμε στην παροχή εύχρηστου και λειτουργικού εξοπλισμού προς τους επαγγελματίες πελάτες μας. Στόχος μας είναι η ανάγκη του πελάτη. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ικανοποίηση και κατ’ επέκταση στην εμπιστοσύνη του επαγγελματία. Υποσχόμαστε συνέπεια, επιζητούμε σταθερές συνεργασίες. Σίγουρες, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις.


Επαγγελματικός Εξοπλισμός Καταστημάτων μαζικής εστίασης.
     Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  πατώντας ΕΔΩ http://www.alfa-exoplismos.gr/
    logo
      Εξοπλισμός μαζικής Εστίασης
      και Ανοξείδωτων Κατασκευών
          2Ο χλμ.  Π.Ε.Ο.  Αλιάρτου-Λιβαδειάς

                  ΑΛΙΑΡΤΟΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
        Τηλ.: 2268029431    Φαξ: 2268024121
                    
info@alfa-exoplismos.gr   www.alfa-exoplismos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού για τους πρόσφυγες από τον δήμο Θηβαίων



Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζοντας τις δράσεις στήριξης προς τους πρόσφυγες, με γνώμονα τις πανανθρώπινες αξίες προσφοράς και αλληλεγγύης, ενημερώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων (Οδός Αγγελίδη και Πελοπίδου στη Θήβα) είναι στη διάθεση όσων επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα και υποδήματα για τους πρόσφυγες κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή και από ώρες 10:30 έως 12:00.

Παρακαλούμε κατά την είσοδό τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο οι δημότες ή επιχειρήσεις να δηλώνουν στους εθελοντές ότι πρόκειται για προσφορά για τους πρόσφυγες, προκειμένου τα προϊόντα να τοποθετούνται σε ξεχωριστό χώρο του Παντοπωλείου για την αποστολή στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων της χώρας που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ :2262350601 ( Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Θηβαίων).
Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Επιστημονικό Διεθνές Συνέδριο Σαρακατσαναίων


 Πραγματοποιήθηκε στην Στυλίδα 4 και 5 & 6-3 -2016 στη Λαμία, το 3ο Επιστημονικό Διεθνές Συνέδριο Σαρακατσαναίων,
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Οι εκπρόσωποί μας στην ΠΟΣΣ κ.Δημήτρης Βλαχογιάννης και κ.Κων/νος Μπουζίκας , ο επίτιμος πρόεδρος κ.Θεόδωρος Βλαχογιάννης και η ταμίας του Συλλόγου κα Αντωνία Δελή -Μεγαρίτη παρακολούθησαν το συνέδριο.
Άψογη η διοργάνωση.O Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας << ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ>> συγχαίρει θερμά την Πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων τον Πρόεδρο κ. Μουτσιάνα και όλα τα μέλη του Δ.Σ, την οργανωτική επιτροπή, την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου, τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος και  όλους  όσους συνέβαλλαν                                                                                                                                                                                                     με οποιονδήποτε τρόπο στην άψογη από κάθε άποψη οργάνωση και διεξαγωγή του 3ου Διεθνές επιστημονικού συνεδρίου Σαρακατσαναίων που πραγματοποιήθηκε στην Στυλίδα στις 4,και 5-6  Μαρτίου στην πόλη της Λαμίας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την όμορφη αυτή εμπειρία και τη φιλοξενία. Ήταν  ένα παραγωγικό συνέδριο με άριστη οργάνωση.  Συγχαρητήρια.



Δ.Σ.
Συλλόγου Σαρακατσαναίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαϊτανάκι στη Λιβαδειά - Εκδηλώσεις Πέμπτης 10 και Παρασκευής 11 Μαρτίου

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 11 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα θεάτρου του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Κουδουναραίοι του Διστόμου το Σάββατο σε Σύνταγμα- Μοναστηράκι




Οι Κουδουναραίοι Διστόμου σε Σύνταγμα- Μοναστηράκι το Σάββατο (12/3, 6.30 μμ)

Ντυμένοι με προβιές και ζωσμένοι κουδούνια νέοι και νέες συνεχίζουν ενα πανάρχαιο διονυσιακό έθιμο με αθυρόστομη γλώσσα και καυτή σάτιρα

Στην αποκριάτικη Αθήνα θα βρίσκονται οι ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΑΙΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ το Σάββατο 12 Μαρτίου και θα δώσουν το δικό τους ...ήχο, χρώμα στο κέντρο της Πρωτεύουσας με την αθυρόστομη σάτιρά τους και τα πικάντικα, επίκαιρα, στιχάκια!
Ο  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ενέταξε στο επίσημο αποκριάτικο πρόγραμμά του τους τραγόμορφους Κουδουναραίους του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου για μια μεγάλη βόλτα που θα αρχίσει στις 18.30 του Σαββάτου από την Πλατεία Κλαυθμώνος και από την Σταδίου θα μπουν στην Πλατεία Συντάγματος (Μετρό και μπροστα από την Βουλή), για να κατηφορίσουν μετά στην πολυσύχναστη Ερμού και την Καπνικαρέα και θα μπουν στην Πλατεία Μοναστηρακιου (μπροστα στο Μετρό), εν συνεχεία θα πορευτούν στην Αιόλου, θα σταθούν την Πλατεία Αγίας Ειρήνης και θα καταλήξουν στην Πλατεία Κοτζιά, μπροστα στο Δημαρχείο! Μια ...θορυβώδη, χαρούμενη πορεία με την οποία θα μεταφέρουν στην πρωτεύουσα το πανάρχαιο διονυσιακό έθιμο με αυτοσχέδια δρώμενα, τραγούδι και φυσικά άφθονη επίκαιρη και καυτή σάτιρα!
 
  ...αρχίζουν τα  κουδούνια στην Πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (μπροστά στο Ταχυδρομείο)! Οι ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΑΙΟΙ του Διστόμου, θα κάνουν στην συνέχεια, όπως και πέρυσι τη ...θορυβώδη αποκριάτικη βόλτα τους! Από το Σύνταγμα στην Ερμού μέχρι Μοναστηράκι και τα γύρω στενά και πίσω ξανά μπροστά στο Μετρό και μπροστά στην Βουλή, θα μεταφέρουν το πανάρχαιο διονυσιακό έθιμο με δρώμενα και καυτή σάτιρα στην πρωτεύουσα!

Οι τραγόμορφοι Κουδουναραίοι είναι ένα παλιό έθιμο (30 αιώνων) της περιοχής του Διστόμου Βοιωτίας που έχει διονυσιακές ρίζες και συνίσταται στην περιφορά ανθρώπων - νέοι και τελευταία και νέες- ντυμένων με προβιές ζώων και ζωσμένοι με μεγάλες κουδούνες στη μέση τους,  προσπαθούν, συμβολικά, με τον εκκωφαντικό κτύπο των κουδουνιών να ξυπνήσουν τη φύση, μόλις τελειώνει ο χειμώνας και αρχίζει η άνοιξη. Την επερχόμενη άνοιξη συμβολίζουν και τα φύλλα ελιάς που έχουν στην κορυφή των μαγκούρων τους.
Μαζί με την αθυρόστομη "αριστοφανικής προέλευσης" γλώσσα τους στα αυτοσχέδια τραγούδια που λένε δίνουν μια άκρως επιθεωρησιακή και εν κινήσει ''παράσταση'', αφού τα θέματα που θίγουν κάθε χρόνο είναι εμπνευσμένα από την τρέχουσα πολιτική  και  κοινωνική  επικαιρότητα.
Η εντυπωσιακή παρουσία τους  σημαδεύεται  με το καθιερωμένο "τολμηρό" τραγούδι τους, μπροστά στους θεατές τους!
Ενα έθιμο που συνεχίζεται εκατονταετίες στο Δίστομο Βοιωτίας χωρίς σταματημό.

Μια μικρή ...γεύση από τα καυτά στιχάκια:

''Ευχόμαστε Τριώδιο με όργια και χάρες/
με την κυβέρνηση σωστή και δίχως  σαχλαμάρες!
----------
 Καλώστην την Σαρακοστή με σκόρδα και κρεμμύδια/
γ@... την, την Τρόικα, του Δου-Νου-Του  τ' αρχ...@!''
Διαβάστε Περισσότερα »

25 συλλήψεις στη Στερεά-11 στη Βοιωτία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για κλοπή χρηματικού ποσού, με την μέθοδο της απασχόλησης, από ημεδαπό. Αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός του.

Δύο (2) ημεδαποί και ειδικότερα ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, καθώς και ένας στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης.

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στην περιοχή του Παύλου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, μία αλλοδαπή στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας ημεδαπός στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, καθώς και ένας ημεδαπός στο Ζηλευτό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Υπάτης, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς και ένας στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διενέργειας εντατικών τροχονομικών ελέγχων, με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας & της Βοιωτίας, συνολικά δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    Πέντε ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Γ’ & Α’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας.
•    Ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας.
•    Αλλοδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας.
•    Ημεδαπός στην Αμάρυνθο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας.
•    Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας.
•    Ημεδαπός επί της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας - Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δήμαρχος Λεβαδέων για την Ημέρα της Γυναίκας

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών) που έχει τις ρίζες της στον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματος ψήφου, μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της ισότιμης παρουσίας των γυναικών στο δημόσιο βίο.
Παρά το γεγονός ότι στο δυτικό κόσμο η συμμετοχή των γυναικών στο κοινωνικό – πολιτικό και οικονομικό στίβο έχει αυξηθεί σημαντικά, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και να υπο-εκπροσωπούνται σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων, ενώ σε κάποιες άλλες χώρες ακόμη και σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην εργασία.
Η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και η χειραφέτηση των γυναικών εξακολουθεί να αποτελεί επιδίωξη και προτεραιότητα των κοινωνιών.  Η πρόοδος της ισότητας των φύλων είναι πρόοδος της κοινωνίας των πολιτών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Πληρώνονται την Παρασκευή τα προνοιακά επιδόματα

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2016, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτική Επίσκεψη μαθητών 3ου Δημοτικού Θήβας στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄


    Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ μαθητές της Στ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.
    Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και τις δράσεις που υλοποιούνται. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παλαίτυπα βιβλία.
    Οι μαθητές μέσα από τα βιβλία της Βιβλιοθήκης γνώρισαν τις ενδυμασίες των κατοίκων της περιοχής  που φορούσαν την περίοδο της επανάστασης του 1821. Επίσης, έμαθαν για την  ιστορία των Αρβανιτών , τις παραδόσεις και τα έθιμά τους.  Μπροστά στο άγαλμα του αγωνιστή του 1821, Καπετάν Ιωάννη Λιάπη  που βρίσκεται στην αυλή της Βιβλιοθήκης , ο κ. Αναστάσιος Λιάπης τους εξήγησε ιστορικά και λαογραφικά θέματα που σχετίζονται με εκείνη την περίοδο.
    Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη ζωή και τη δράση του αγωνιστή Νικηταρά, στην αίθουσα προβολών της Βιβλιοθήκης.
    Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Ματθαίο Παναγιώτη, Μαστροθανάση Ζωή & Χούνδρη Γιώργο καθώς  και τη διεύθυνση του 3ου  Δημοτικού Θήβας για τη συνεργασία τους στην  υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.
   
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων στην καταγγελία του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Γαϊτανάκι"

Η Δημοτική Αρχή για την αποκατάσταση της αλήθειας και απαντώντας στην αναίτια καταγγελία του Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Γαϊτανάκι” περί δήθεν “πρωτοφανούς επίδειξης αλαζονείας” της Δημοτικής Αρχής προς το Σύλλογο και μη στήριξης του έργου του, επιθυμεί να κάνει σαφές ότι όποια πρόταση κατατέθηκε από συλλόγους προς το Δήμο Λεβαδέων για συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις των Αποκρεών, ικανοποιήθηκε, όπως φαίνεται και από την αύξηση της εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού του Δήμου.
Επίσης, σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 μεταξύ φορέων και συλλόγων και της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς και της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου “Το Γαϊτανάκι”, δεν κατατέθηκε κάποια πρόταση για χρηματοδότηση της εκδήλωσης, παρά μόνο η συμβολή του Δήμου για τη συμμετοχή συλλόγων και μαθητών στην παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων. Ο Δήμος Λεβαδέων προσπάθησε να πείσει τους συλλόγους της πόλης να συμμετάσχουν, όμως υπήρξε άρνηση συμμετοχής όπως ανέφερε με στοιχεία, η Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο.  
Σε μετέπειτα επικοινωνία με μέλη του Συλλόγου, μας έγινε σαφές ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω εκδήλωση λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος συμμετεχόντων. Ως εκ τούτου, πραγματικά δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την καταγγελία του συλλόγου εναντίον της Δημοτικής Αρχής, αφού ποτέ δεν αρνήθηκε τις προτάσεις του Συλλόγου.
Οι Σύλλογοι πρότειναν ότι η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης για να έχει επιτυχία απαιτεί την έγκαιρη προετοιμασία της, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και όχι την αναζήτηση συνεργασιών ένα μήνα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων για τις Αποκριές. 
Περιττό να σημειώσουμε, αλλά όπως φαίνεται είναι αναγκαίο, μετά την καταγγελία του Συλλόγου “Το Γαϊτανάκι”, ότι η Δημοτική Αρχή σέβεται το έργο και την προσφορά όλων των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων.  Η απόδειξη είναι η πληθώρα εκδηλώσεων που έχουν υλοποιηθεί μεταξύ του Δήμου και των Συλλόγων μέσα στο χρονικό διάστημα των 16 μηνών που έχει την ευθύνη η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Επιθυμούμε να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Δήμος Λεβαδέων δεν υποκαθιστά κανένα σύλλογο, αντιθέτως βρίσκεται πάντα δίπλα τους και  στηρίζει κάθε πρόταση που προάγει την παράδοση και τον πολιτισμό στο Δήμο μας.
Επομένως, ας αφήσουμε κατά μέρος τις καταγγελίες και την άνευ αιτίας αντιπαλότητα.
Με σεβασμό στο έργο των Συλλόγων, καλούμε τον Σύλλογο να επανεξετάσει τη θέση του και να συνεργασθεί με όλους τους Συλλόγους, αλλά και με κάθε Δημότη ξεχωριστά για να σχεδιάσουμε έγκαιρα και ποιοτικά τις εκδηλώσεις στο μέλλον.




Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε



Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου.

Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών. Ο εορτασμός, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου 1857: Οι γυναίκες πού δούλευαν στα εργοστάσια υφαντουργίας και ιματισμού (οι ονομαζόμενες "εργάτριες ρούχων") στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία. Αγωνίζονταν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και στο χαμηλό μισθό. Η αστυνομία επιτέθηκε στις διαδηλώτριες και τις διασκόρπισε. Δύο χρόνια αργότερα, πάλι το Μάρτιο, αυτές οι γυναίκες οργάνωσαν την πρώτη εργατική ένωση προσπαθώντας να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να κερδίσουν μερικά βασικά ικαιώματα στο χώρο εργασίας τους.

Στις 8 Μαρτίου 1908: 15.000 γυναίκες παρέλασαν μέσα από την Νέα Υόρκη απαιτώντας λιγότερες εργατοώρες, καλύτερο μισθό, δικαίωμα ψήφου και να σταματήσουν να απασχολούνται παιδιά σαν εργάτες. Υιοθέτησαν το σύνθημα "Ψωμί και τριαντάφυλλα" (Bread and Roses), με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τέσσερις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ


Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις τέσσερις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας.

Τις σχετικές πληροφορίες για το θέμα, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να τις αναζητήσουν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).
Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. Το Σάββατο ήταν οι κεντρικοί ομιλητές σε ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-20, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Το απόγευμα της Κυριακής ακολούθησε αντίστοιχη εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι κομβικό σημείο γιατί θα δημιουργήσει ένα πολύ σταθερότερο μακροοικονομικό περιβάλλον ικανό να δώσει τη μεγάλη ώθηση στην οικονομία». Επεσήμανε, δε, ότι «το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας, παρά το πιεστικό οικονομικό περιβάλλον, δείχνει μια δυναμική» η οποία, με τα κατάλληλα μέτρα, θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας, το β' εξάμηνο του έτους. Στην κατεύθυνση αυτή κομβικό ρόλο έρχονται να παίξουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-20, στη φιλοσοφία και τους στόχους των οποίων αναφέρθηκε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «ο σχεδιασμός τους έγινε ώστε οι πόροι που θα διατεθούν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία».

Τα νέα προγράμματα χαρακτηρίζονται από το τρίπτυχο ανάπτυξη-εργασία-αλληλεγγύη, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτόμα, τη νεανική και την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, καθώς και την οικολογική διάσταση του όλου σχεδιασμού. Ένα πρώτο στίγμα έδωσαν οι τέσσερις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες, για τις οποίες αυτή την εβδομάδα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας των νέων προγραμμάτων βρίσκεται η υποστήριξη δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και νέων καινοτομικών παραγωγικών συστημάτων, όχι αποσπασματικά και μεμονωμένα αλλά ως κρίκους μιας παραγωγικής αλυσίδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κλάδος της αγροδιατροφής, όπου η οικονομία παρουσιάζει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα και ζητούμενο είναι να αναπτυχθούν όλες οι δυνατές συνέργειες από τον παραγωγό μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Ειδική μέριμνα, βέβαια, αποδίδεται στον κλάδο του Τουρισμού, τόσο μέσω της στήριξης επιχειρήσεων, όσο και με την ανάπτυξη υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ειδική αναφορά στα έργα που αφορούν τους δύο νομούς.

«Αναφορά έγινε και στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-13, οι οποίες επέτρεψαν στη χώρα να επιτύχει το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων μεταξύ των 28 κρατών-μελών. Εξέλιξη για την οποία πρόσφατα συνεχάρη την κυβέρνηση η αρμόδια Επίτροπος, Κορίνα Κρέτσου» όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς και κυρίως την κοινωνία των πολιτών, ώστε να σχεδιάζουν προγραμματίζουν και εκτελούν τις δράσεις που είναι απαραίτητες για την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου. Αλλωστε κεντρική θέση στο σχεδιασμό των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ έχει η διαβούλευση με την κοινωνία, όπως ήδη συνέβη με την διαδικασία των προδημοσιεύσεων, που προηγήθηκε της δημοσιοποίησης των προσκλήσεων για τις νέες δράσεις του ΕΣΠΑ και απέφερε ουσιαστικά αποτελέσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόκριες-Κούλουμα στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ απο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για το συλλαλητήριο της Τετάρτης

Προσθήκη λεζάντας
ΚΑΛΕΣΜΑ
Οι παρακάτω φορείς:
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
καλούν
εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους
στο Συλλαλητήριο κατά του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό,
που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ώρα 15.00΄το μεσημέρι.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Για το Συλλαλητήριο θα αναχωρήσει δωρεάν λεωφορείο από το Ζάππειο την Τετάρτη 9/3/2016 στις 14.30΄ το μεσημέρι. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα: 2261028344 και 6946001598.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με νεφώσεις και βροχές ο καιρός της Τρίτης

Θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη (8/3) ο άστατος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη – Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη, 8 Μαρτίου

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο Γυναικών στη Λιβαδειά

Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία,
ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση
Όλοι μαζί στον αγώνα, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας, για μια καλύτερη ζωή.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
την ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 7oo μμ στη Κεντρική Πλατεία
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.
Καλoύμε τα Σωματεία, όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, όλοι μαζί, μια γροθιά, να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και μας καταδικάζει, άντρες και γυναίκες, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών μας.
Να σηκώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας και να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί ο νόμος λαιμητόμος. Όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις. Να αντιταχθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζουν χιλιάδες γυναίκες να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους.
Διαδηλώνουμε ταυτόχρονα ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.
Κανένας δε μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μακελειό που συνεχίζεται. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Μαζί με τις προηγούμενες συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή. Εφάρμοσε και στήριξε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Υπέγραψε τις συμφωνίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιούργησαν τα κύματα των ξεριζωμένων.
Είναι η ίδια πολιτική που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βαριές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει ο κοινός εχθρός, ο ιμπεριαλισμός. Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.
Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τώρα:
•    Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
•    Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.
•    Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
•    Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες. Η διαδήλωση στις 8 του Μάρτη να είναι ένας σταθμός για την προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης με την 48ωρη απεργία για την αποτροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 7οο μμ στη Κεντρική Πλατεία
Π.Α.ΜΕ. - Π.Α.Σ.Υ. - Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. - Ο.Γ.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ