Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Παιδικό Γλέντι στο Χωριό μας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Χαμόγελα παιδικές φωνές και άπλετο γλέντι από τους μικρούς μας φίλους στο Νεοχώρι.

Η Ταβέρνα του χωριού μας "Αυτό μας Έλειπε" που ήταν ο χώρος, όπου έλαβε χώρα το μασκέ πάρτυ  γέμισε από παιδιά κάθε ηλικίας, μικρούς και μεγάλους οι οποίοι για πάνω από τρείς ώρες διασκέδασαν με την ψυχή τους και χόρεψαν. Οι γονείς των παιδιών διοργάνωσαν με επιτυχία το παιδικό γλέντι, μοίρασαν σε όλους αποκριάτικo υλικό, γλυκά,χυμούς και σας εύχονται χρόνια πολλά με υγεία και καλή σαρακοστή.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσιπάκι στα αυτοκίνητα θα δείχνει αν έχουν πληρωθεί τέλη και ασφάλιστρα - ΒΙΝΤΕΟ




Νέο μέτρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας και των ανασφάλιστων αυτοκινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παναγιώτης Μελαχρινός. Πρόκειται για ένα τσιπάκι που θα τοποθετείται σε όλα τα αυτοκίνητα και μέσω του οποίου θα μπορεί να ελέγχεται πολύ πιο εύκολα εάν κάποιο ΙΧ έχει οφειλές προς το κράτος.

"Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν.. Ουσιαστικά μιλάμε για μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει" είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Όπως ανέφερε η προμήθεια της κάρτας θα γίνεται χωρίς κόστος από τους ιδιοκτήτες και θα είναι υποχρεωτική.

"Νομίζω ότι μέσα στο 2016 πρέπει να προχωρήσουμε" τόνισε διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται να προηγηθεί μια ενοποίηση της βάσης δεδομένων από διάφορες πηγές.

Δείτε το βίντεο από το MEGA
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 10 κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές




Η φλεγμονή είναι μια διαδικασία αντίδρασης του οργανισμού μας σε ερεθιστικούς παράγοντες. Αποτελεί βασική έκφανση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαν να επουλωθούν οι πληγές στο σώμα.


Όταν όμως είναι..χρόνια και γενικευμένη, η φλεγμονή αποδεικνύεται επικίνδυνη και επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας. Τα αυξημένα επίπεδα στρες και η κακή διατροφή είναι δύο από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση χρόνιας φλεγμονής, η οποία διαταράσσει τη λειτουργία κάθε επιμέρους οργάνου και συστήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο ακμής, αλλεργίας, γαστρεντερικών προβλημάτων, νευρολογικών διαταραχών, αυτοάνοσων παθήσεων και όχι μόνο.

Ένα πρώτο και βασικό βήμα για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της φλεγμονής είναι η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, δηλαδή η κατανάλωση πολλών φρέσκων προϊόντων και ταυτόχρονα η αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων.


Δείτε ποιες είναι οι 10 κορυφαίες τροφές που δρουν ενάντια στη φλεγμονή και βάλτε τες στη ζωή σας σήμερα κιόλας.

1. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, φυτικές ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Τα περισσότερα οφέλη παρέχει το ποιοτικό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είναι κατάλληλο προς κατανάλωση τόσο ωμό, για παράδειγμα στις σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα.

2. Βότανα & μπαχαρικά

Το «φαρμακείο της φύσης» είναι εξοπλισμένο με δεκάδες είδη βοτάνων και μπαχαρικών, τα οποία παρέχουν φυτοχημικές ουσίες που ενισχύουν την υγεία. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά όχι μόνο για να δώσουμε έξτρα γεύση σε ένα ρόφημα ή πιάτο, αλλά και για να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη και το αλάτι στη διατροφή μας, δύο συστατικά που προωθούν τις φλεγμονές.

3. Κρεμμύδι & σκόρδο

Ανήκουν στην κατηγορία των φρουκτο-ολιγοσακχαριτών βραχέας αλύσου (scFOS). Τα προϊόντα αυτά δεν διασπώνται πλήρως στο γαστρεντερικό, οπότε τα υπολείμματά τους αποτελούν τροφή για τα «καλά» βακτήρια του εντέρου. Έτσι, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα.

4. Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο 70% και άνω είναι το πιο υγιεινό σνακ και επιδόρπιο που μπορείτε να επιλέξτε. Δρα ευεργετικά στο κυκλοφορικό σύστημα, μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και ρυθμίζει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη.

5. Αβοκάντο

Το αβοκάντο παρέχει υγιεινά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, φυτικές στερόλες, άλφα λινολενικό οξύ και καροτενοειδή. Όλα αυτά τα συστατικά δρουν ενάντια στις φλεγμονές, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στον έλεγχο του σακχάρου και της χοληστερόλης.

6. Σταυρανθή λαχανικά

Το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι, η ρόκα και άλλα λαχανικά της κατηγορίας αυτής παρέχουν σημαντική ποσότητα σουλφοραφάνης, μιας ουσίας που εξουδετερώνει τις φλεγμονές επειδή προωθεί τη διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών στο συκώτι.

7. Εσπεριδοειδή

Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε νερό, τα εσπεριδοειδή χαρίζουν στον οργανισμό ενυδάτωση και πολύτιμους ηλεκτρολύτες. Επίσης, τα φλαβονοειδή των εσπεριδοειδών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, ενώ αντιφλεγμονώδη δράση έχει τόσο ο χυμός όσο και η φλούδα τους.

8. Βιολογικό κρέας

Το κρέας βιολογικής παραγωγής είναι ανώτερο θρεπτικά, καθώς παρέχει μεγαλύτερη ποσότητα Ω-3 λιπαρών οξέων, συστατικών με σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση.

9. Αβγό

Η αντιφλεγμονώδης δράση του αβγού οφείλεται στα καροτενοειδή ζεαξανθίνη, λουτεΐνη και χολίνη που παρέχει.

10. Ψάρι

Ο σολομός, η σαρδέλα, η αντζούγια και η ρέγγα είναι μερικά από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά είδη ψαριών. Παρέχουν σημαντική ποσότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που κάνουν καλό στην καρδιά και καταπολεμούν τις φλεγμονές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σήμερα -Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα, με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα βόρεια και ανατολικά ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαίνομενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί β
ορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς νωρίς το πρωί να είναι έντονα. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι:Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός:Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι:Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός:Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα που πιθανώς να είναι ισχυρές.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός:Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι πιθανώς ισχυτές κατά διαστήματα.
Ανεμοι:Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι:Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ