Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο φετινός Φεβρουάριος ο πιο ζεστός της Ιστορίας ...σύμφωνα με τη NASA


    Ο Φεβρουάριος του 2016 σημείωσε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.



Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου, ο χειμώνας (πρώτο δίμηνο του 2016) ήταν ο πιο... ζεστός έως τώρα στη Γη.

Αναλυτικότερα, τον προηγούμενο μήνα η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη, σε ξηρά και θάλασσα, ήταν 1,35 βαθμούς μεγαλύτερη από ό,τι ο μέσος όρος της περιόδου 1950-80, που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς. Ο Ιανουάριος του 2016 είχε σημειώσει επίσης ρεκόρ, καθώς ήταν 1,13 βαθμούς πιο ζεστός σε σχέση με τον μέσο όρο των Ιανουαρίων του 20ού αιώνα.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ορισμένες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου της Γης είχαν θερμοκρασία τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο για μήνα Φεβρουάριο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ότι -μετά το 2014 και το 2015 που το θερμόμετρο σημείωσε επίπεδα ρεκόρ- το 2016 θα είναι το τρίτο στη σειρά πιο ζεστό έτος στα μετεωρολογικά χρονικά, με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία να φθάνει περίπου 1,1 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας φέτος αποδίδεται σε ένα συνδυασμό της κλιματικής αλλαγής (αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων «αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα) και ενός ισχυρού και παρατεταμένου φαινομένου Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό (του πιο έντονου από το 1998).

Πολλοί επιστήμονες είδαν τα «σοκαριστικά» -όπως τα χαρακτήρισαν- στοιχεία της NASA ως σαφή ένδειξη πως η Γη πλησιάζει με γοργό ρυθμό το όριο κινδύνου της ανόδου της θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμη πιο επιτακτικός και επείγων ο περιορισμός των εκκπομπών του διοξειδίου.

Οι επιστήμονες περιμένουν τώρα, μετά τη NASA, τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ και της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Μαραθώνιο Βαρκελώνης με τη Σημαία μας ο Λεονταρίτης Κ. Χατζής. ΒΙΝΤΕΟ



Με την γαλανόλευκη στους ώμους και φουστανέλα τερμάτισε ο Βοιωτός (από το Λεοντάρι) Κώστας Χατζής και στον Διεθνή Μαραθώνιο της Βαρκελώνη που έγινε την περασμένη Κυριακή!

Τα κατάφερε και αυτή τη φορά, και έφτασε στον τερματισμό μέσα σε επευφημίες στην Ισπανική πόλη και έφερε την Σημαία μας στον τερματισμό!

Κ Χατζής, σημαία, ΜαραθώνιοςΟ Κώστας, ως γνήσιος Έλληνας, φορά φουστανέλα έχει στους ώμους του την Ελληνική Σημαία και κεντημένο στο γιλέκο του το σήμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, προβάλλοντας έτσι τη χώρα μας και τον Μαραθώνιο!

Κατάγεται από το Λεοντάρι Βοιωτίας και μετέχει σε Μαραθωνίους δρόμους στο εξωτερικό, τερματίζοντας με την παραδοσιακή μας φουστανέλα και πάντα με την ελληνική σημαία. Ζει μόνιμα στην Ολλανδία όπου είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά (δύο αγόρια και μία κόρη) και στόχος του είναι κάποτε να τερματίσουν μαζί και οι τρεις στο Καλλιμάρμαρο.

Εχει βραβευτεί από τον ΣΕΓΑΣ για την πράξη του αυτή.

Βέβαια ο πατριώτης μας, Βοιωτός, θα είναι παρών και στον φετινό 34ο Μαραθώνιο και θα τερματίσει με τη σημαία και τη φουστανέλα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στο οποίο, όπως μας λέει, κάθε φορά που τερματίζει αισθάνεται δέος.
asopichos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν στολές στη ΔΙ.ΑΣ Λιβαδειάς και Θήβας απο την Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ


                                                      
Στην αγορά 21 στολών για τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στη ΔΙ.ΑΣ Λιβαδειάς και ΔΙ.ΑΣ Θηβών προέβη η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, o μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και ένας από τους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως,.
Οι κύριοι ΠΟΥΛΑΚΗΣ Σπύρος, Δ/ντής Μεταλλίων Νοτίου Ελλάδος και ΚΟΤΑΚΗΣ Χρήστος, Δ/ντής Μεταλλίων Αγίου Ιωάννου, παρέδωσαν σήμερα 15/03/2016 εκ μέρους της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ τις στολές στον Αστυνομικό Δ/ντή Δ.Α. Βοιωτίας κ. ΤΣΑΤΣΗ Μιχαήλ, παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και Αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ Λιβαδειάς.
Οι εκπρόσωποι της Ε.Α.Υ.Β. εκ μέρους των Αστυνομικών της Δ.Α. Βοιωτίας, ευχαριστούν θερμά τη Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ για την ανωτέρω χορηγία, με την οποία συμβάλλει ώστε να καλυφθούν βασικές λειτουργικές ανάγκες που σχετίζονται με την κύρια αποστολή των Αστυνομικών, την πρόληψη του εγκλήματος και την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αφενός αναπτερώνουν το ηθικό των Αστυνομικών και αφετέρου ενδυναμώνουν την αίσθηση του καθήκοντος.
                                     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                                                        ΤΣΑΜΟΥΡΑΣ Κων/νος


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές 2016: Κατά 1.655 αυξάνονται οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

 

Κατά 1655 αυξάνονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τις οποίες θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι/ες.

Στην ουσία δηλαδή καταγράφεται συνολικά μια αύξηση των θέσεων κατά 2,42% σε σχέση με πέρσι.

Το Υπουργείο Παιδείας κατέληξε σε κατανομή των εισακτέων ανά ίδρυμα και τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού έλαβε υπόψη του:

α) τον αριθμό των εισακτέων κατά το σχολικό έτος 2015-2016

β) τα αιτήματα των Τμημάτων κάθε ιδρύματος για τον βέλτιστο αριθμό θέσεων ανά Τμήμα

γ) τα καταγεγραμμένα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου προβλήματα ανά Τμήμα και

δ) στοιχεία σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ιδρυμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση από την Ε.Α.Ε. στη Λιβαδειά κατά του καπνίσματος

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στα πλαίσια των ενημερωτικών επιστημονικών εκδηλώσεων που διοργανώνει σχετικά με την αντιμετώπιση του καπνίσματος, έχει προγραμματίσει στη Λιβαδειά ημερίδα με θέμα:
«Οι βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην Υγεία»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την οργανωτική υποστήριξη της ΖΙΤΑ Medical Management την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» (Πηγές Κρύας, Λιβαδειά).
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας:
18.00µ.µ. - 18.30µ.µ. Προσέλευση
18.30 µ.µ. - 18.40 µ.µ. Εναρξη - Χαιρετισµοί Ε. Φιλόπουλος, Σ. Ταπανλή
18.40µ.µ. - 19.00µ.µ. Κάπνισµα και Υγεία - Γενικές επισηµάνσεις
Βλαπτικές επιδράσεις του καπνίσµατος στο πεπτικό κ.α Οµιλητής: Ε. Φιλόπουλος
19.00 µ.µ. - 19.15 µ.µ. Κάπνισµα. Επιδράσεις στο αναπνευστικό
Καρκίνος του Πνεύµονα Οµιλητής: Λ. Παπαγεωργίου
19.15 µ.µ. - 19.30µ.µ. Κάπνισµα. Βλαπτικές επιδράσεις στην καρδιά και το κυκλοφορικό
Οµιλητής: Ν. Κελέρµενος
19.30µ.µ. - 19.45µ.µ. Επιπτώσεις του καπνίσµατος στη γυναίκα και το παιδί
Οµιλητής: Ν.Κορδιολής
19.45µ.µ. - 20.00 µ.µ. Θεραπευτική αντιµετώπιση του καπνίσµατος Οµιλητής: Δηµήτριος Θεόφιλος
20.00 µ.µ. - 20.15 µ.µ. Πολιτικές παρεµβάσεις προφύλαξης του γενικού πληθυσµού
Οµιλητής: Ν. Κορδιολής
20.15µ.µ. - 20.30µ.µ. Συζήτηση
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΑΕ www.cancer-society.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρόνια πολλά και καλά γ@μη$ι@»-Έπος από τον Τύρναβο σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ (βίντεο)



Σύξυλους άφησε τους πάντες ο καλεσμένος της ΕΡΤ, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου!

Την Καθαρά Δευτέρα, όπως είναι γνωστό, γιορτάζεται το έθιμο του «Μπουρανιού». Τότε, λοιπόν, σε ζωντανή σύνδεση, ο καλεσμένος από τον Τύρναβο, ευχήθηκε στους τηλεθεατές… «καλά γ@@@σια»(!) ενώ πίσω του, στο πλάνο, φαίνονταν πλαστικοί φαλλοί!

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων !

Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2016 του Δήμου Θηβαίων !
“Και του χρόνου στο μέτρο!”

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος παρά την κακοκαιρία, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες. Ντόπιοι και επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στα παραδοσιακά έθιμα γλεντιού και ξεφαντώματος, ενώ τα κεράσματα ήταν δωρεάν τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.

Στη Θήβα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή της Τυρινής,  με “το Προξενιό και τα Αρραβωνιάσματα”  του ξακουστού εθίμου της πόλης, από τον Παραδοσιακό Σύλλογο του Βλάχικου Γάμου Θήβας.  Από το μεσημέρι, οι παρέες των Βλάχων, αψηφώντας την  αλλαγή του καιρού, γύριζαν τις γειτονιές της πόλης των Θηβών μαζεύοντας τα παλικάρια του «μπουλουκιού».
Την επόμενη μέρα, Καθαρά Δευτέρα το πρωί, τα «μπουλούκια» των Βλάχων,   συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Φιλοπροόδων Θήβας ( ΣΦΕ)  για να γλεντήσουν μαζί με τους επισκέπτες και να πραγματοποιήσουν την τελετή του  «γάμου» με τον σκωπτικό διάλογο. To απόγευμα, μόλις  σταμάτησε η βροχή,  οι παρέες ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης όπου και γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!»

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης:
Tην Κυριακή της Τυρινής στο Καπαρέλλι με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ” και στα Βάγια και στο Νεοχωράκι με Γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, φαγητό και κρασί. 
Την Καθαρά Δευτέρα  στις Πλαταιές  με τη “Γιορτή της Φασολάδας” ενώ στην Ξηρονομή και την Ελλοπία με  παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.


Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικό υλικό από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις:
http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/03/blog-post_15.html





Διαβάστε Περισσότερα »

Aπάντηση Δημάρχου Θηβαίων σε δημοσίευμα

Απάντηση σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας http://sfina.espivblogs.net

    Απαντώντας σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://sfina.espivblogs.net και αναδημοσιεύεται στην εφημερίδα “ΒΟΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ” στο φύλο της 10ης-3-2016 κάτω από τον τίτλο Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ “ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ” ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
    Δημοσιεύματα τέτοιου περιεχομένου, με το οποίο οι ανώνυμοι συντάκτες του διεκδικούν για τον εαυτό τους το προνόμιο του “ευαίσθητου” στο δράμα των προσφύγων και μεταναστών και μέμφονται τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Θηβαίων προσωπικά για, δήθεν, αδιαφορία να συνδράμει στην απάλυνση αυτού, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο μικροπολιτικούς και διχαστικούς σκοπούς.
    Οι συντάκτες του κειμένου εμφανίζονται να λησμονούν ή να αγνοούν ότι ο Δήμος Θηβαίων, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο, παρεπιπτόντως, ενισχύει 310 οικογένειες δημοτών μας, που ζουν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, με τρόφιμα, είδη ρουχισμού και υπόδησης, παιγνίδια για παιδιά κ.λπ., έχει ήδη διαθέσει 6.000 λίτρα γάλατος για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων και συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για να διατεθούν σε πρόσφυγες, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δήμου, που δημοσιεύεται στην  ίδια σελίδα της εφημερίδας. Εξάλλου, ο Δήμαρχος Θηβαίων ουδέποτε αρνήθηκε, και ούτε ήταν φυσικά δυνατό να αρνηθεί, τη συμβολή του Δήμου, σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στην υποβοήθηση της Πολιτείας να αντεπεξέλθει στο ογκώδες και πολύπλοκο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.
    Ο Δήμος Θηβαίων μακριά από ακραίες θέσεις, που εξασθενίζουν τη δημόσια ζωή, σταθερά και υπεύθυνα, με πράξεις και όχι με λόγια και συνθήματα, στηρίζει κάθε δράση για την αντιμετώπιση τους προσφυγικού δράματος. Στα πλαίσια αυτά, καλούμε τους συντάκτες του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα της ΣΦΗΝΑΣ και όσους συντάσσονται μαζί τους, με τη μάταιη ελπίδα να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη, να παύσουν να ανακαλύπτουν λόγους που μας χωρίζουν και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν με πράξεις και με συγκεκριμένες και εφικτές προτάσεις το Δήμο στο Κοινωνικό Έργο που επιτελεί.



Διαβάστε Περισσότερα »

Διακανονισμούς με περισσότερες δόσεις και μειώσεις τιμών ετοιμάζει η ΔΕΗ

     

Η μη πρόοδος στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων που ξεπερνούν  τα 2,2 δισ. ευρώ έχει οδηγήσει τη διοίκηση να «κρατά» ψηλά τις χρεώσεις στο ρεύμα
«Κολλημένα» στα 2,2 δισ. ευρώ παραμένουν τα «φέσια» στη ΔΕΗ ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος διακανονισμών, ο οποίος μάλλον στέφθηκε με αποτυχία και έτσι η επιχείρηση αναγκάζεται να γίνει πιο ευέλικτη ως προς τις ευκολίες πληρωμής, προκειμένου να αντιμετωπίσει το «βουνό» των οφειλών, αναθεωρώντας σύντομα το μοντέλο με περισσότερες δόσεις και μείωση προκαταβολής.

Την ίδια ώρα,  υπό την πίεση της  Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η ΔΕΗ στοχεύει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να υπάρξει μείωση στα τιμολόγια του ρεύματος εντός του 2016, καθώς παρά την πτώση των τιμών κατά 70% στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο οι καταναλωτές συνεχίζουν να πληρώνουν βάσει των τιμών του 2012!


 Η μη πρόοδος στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων που ξεπερνούν  τα 2,2 δισ. ευρώ έχει οδηγήσει τη διοίκηση να «κρατά» ψηλά τις χρεώσεις στο ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμόσει μειώσεις τιμολογίων, που έχουν προκύψει στο κόστος παραγωγής του ρεύματος λόγω πτώσης των διεθνών τιμών των καυσίμων.


Οι αδικημένοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν η πρώτη κατηγορία καταναλωτών που επωμιζόταν τις αυξήσεις στα καύσιμα. Η ΔΕΗ το τελευταίο έχει προχωρήσει σε εκπτώσεις στις κατηγορίες μέσης και υψηλής τάσης, αλλά μόνο για την κατηγορία των επαγγελματικών τιμολογίων, αφήνοντας εκτός τους οικιακούς καταναλωτές.


Ειδικότερα, από τη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρισης μελετάται το σχέδιο για πιο ευέλικτες ρυθμίσεις, όπως οι περισσότερες δόσεις, να μειωθεί ή να καταργηθεί η προκαταβολή για να μπορέσει να μπει κάποιος σε ρύθμιση. Ακόμα η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα επιβράβευσης συνεπών καταναλωτών, εφαρμόζοντας εκπτώσεις στα τιμολόγια των πελατών της.

Ειδικότερα, για το θέμα της προκαταβολής το ποσοστό ήδη έχει μειωθεί από πέρυσι τον Ιούνιο στο 10% από 20% και αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω. Παράλληλα, ο αριθμός των δόσεων θα αυξηθεί, ενώ κριτήρια για τον ορισμό τους θα γίνουν πιο ελαστικά με σχετική εγκύκλιο. 

Οι δόσεις μπορεί να φτάσουν και τις 36, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις τα καταστήματα της ΔΕΗ εγκρίνουν γύρω στις 10 - 15.

Να θυμίσουμε ότι επαγγελματίες που είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή έχουν κάνει διακανονισμό των οφειλών και τον τηρούν θα λαμβάνουν έκπτωση έως 10 % στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ. Οι εκπτώσεις αποφασίστηκαν από το ΔΣ της ΔΕΗ και αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Ήδη η ΔΕΗ έχει αποφασίσει επιστροφή του παγίου για τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές, καθώς και εκπτώσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης που αφορούν τη μεγάλη βιομηχανία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Α. Ρ. Κ. ΘΗΒΑΣ:Κλητήρας του Φο.Δ.Σ.Α ο Δήμαρχος Θηβαίων


             Η παροιμία λέει, «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»…  
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Περ. Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας υπέβαλε μήνυση κατά του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερ. Ελλάδας – Θεσσαλίας για «παράβαση καθήκοντος» μετά μάλιστα ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ( δηλ. την ψήφισε και ο Κος Σ. Νικόλαου).
Το θράσος τους πλέον ξεπερνά κάθε όριο, χωρίς καμιά διαπιστευτική πράξη νομιμότητας, με πλήθος εγκυκλίων  ακυρωτικών αποφάσεων για την δραστηριότητα του προς τους Δήμους που συμμετέχουν στον εν λόγω Φορέα, με την διαπίστωση από το 5ο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι πρόκειται περί ενός μη νόμιμα συσταθέντος Φορέα, την αναστολή λειτουργίας του και εκχώρηση για την σύνταξη του Περιφερειακού Σχεδιασμού της Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ)  στην αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αυτός συνεχίζει να λειτουργεί και μάλιστα να λαμβάνει τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων και των πολιτών.
Ενώ πρόκειται περί ενός διαχρονικού σκανδάλου που συμβαίνει το τελευταίο εξάμηνο, με σοβαρή ευθύνη και συμμετοχή και της δικιάς μας Δημοτικής αρχής, έφτασαν στο σημείο να υποβάλουν και μήνυση κατά του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το μόνον όμως που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν και άλλη μια καταδικαστική απόφαση γι΄ αυτούς.
Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας στον κατήφορο αυτό της Δημοτικής αρχής, που έχει καταντήσει από Δήμαρχος να γίνει κλητήρας του Κου Σταυρογιάννη και των υπηρεσιακών παραγόντων του Φο.Δ.Σ.Α. και που θέλει να παραδώσει την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας σε όργανα που εμείς θα συμμετέχουμε με 5% και που θα αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς, με κίνδυνο η Θήβα να γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Περιφέρειας, καλεί την Δημοτική αρχή να αποχωρίσουμε εδώ και τώρα από Περ. Φο.Δ.Σ.Α. και να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος την διαχείριση και τον ΧΥΤΑ.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα ενημέρωσης των επιχειρήσεων της Στερεάς στη Χαλκίδα


Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις 11:30, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα “Οργανωμένες και Ασφαλείς Εξαγωγές στο «World Commerce Valley -Yanjiao International Trade City”,
στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Λεωφόρος Χαϊνά 93, Χαλκίδα.

Πρόκειται για μια ημερίδα ενημέρωσης των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας για τις δυνατότητες και τα οφέλη συμμετοχής στην έκθεση ‘Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Κίνας’.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τον υφυπουργό των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Μάρδα,
και από το Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο.


Η εταιρεία ΚΑΠΕΡΩΝΗ BFG A.E. είναι η επίσημη και αποκλειστική εκπρόσωπος της έκθεσης αυτής για την Ελλάδα και την Κύπρο,
και οργανώνει την Ελληνική Επιχειρηματική Παρουσία στο εν λόγω γεγονός.




Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Σ ΑΙΧΜΕΑΣ:«Ούτε ένα στρέμμα χωρίς σπόρο Ούτε ένα στρέμμα χωρίς λίπασμα»

«Ούτε ένα στρέμμα χωρίς σπόρο
  Ούτε ένα στρέμμα χωρίς λίπασμα»
 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, συνεχίζει εμπράκτως να επιβεβαιώνει τη «συνέπεια στη συνεργατικότητα και την αποτελεσματικότητα στις δράσεις που αναπτύσσει», με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αγρότες, την ενίσχυση των δυνατοτήτων και των προϋποθέσεων για τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης και την αναζήτηση διεξόδων στη μάχη για την επιβίωση λόγω της πρωτοφανούς φοροεπιδρομής που σχεδιάζεται στον πρωτογενή τομέα.
 Η ασυνέπεια που συνεχίζει να επιδεικνύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει φέρει την απόγνωση τους αγρότες όλης της χώρας και της περιοχής μας.
 Η απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής του συνόλου των δεσμευμένων κοινοτικών κονδυλίων για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους Έλληνες παραγωγούς, θέτει υπό αμφισβήτηση την ομαλή έκβαση της καλλιεργητικής περιόδου, καθώς είναι εμφανείς η αδυναμία των παραγωγών να καλλιεργήσουν.
 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ συμπαραστεκόμενος από την πρώτη στιγμή  στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων αγροτών οι οποίοι συνεχίζουν να διεκδικούν το δικαίωμα στην επιβίωση λόγω των προβλέψεων του προτεινόμενου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου,
 ενημερώνει τους αγρότες της περιοχή μας ότι,
Στο Γεωπονικό κατάστημα του συνεταιρισμού  Διαθέτει επί πιστώση σπόρους και λιπάσματα για τις καλλιέργειές τους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το απαιτούμενο «οξυγόνο» στους παραγωγούς για να μπουν έγκαιρα στην καλλιέργεια και χωρίς καθυστερήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες για την παραγωγή τους.
Με εκτίμηση,
Α.Σ ΑΙΧΜΕΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι βροχές -Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη για σήμερα Τρίτη.

Λίγα χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανεμών στο Αιγαίο.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κυρίως στα δυτικά.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, κυρίως στα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βρόχων.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και στα ορεινά ασθενών χιονοπτώσεων.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ