Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ψάχνετε για τσιπουράδικο; Ελάτε στο "ΚΑΡΑΝΤΑΣ-καφεδάκι-τσιπουράκι"

Ένας νέος δημιουργικός και αισθητικός χώρος  στη διασκέδαση της περιοχής μας, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και υπόσχεται να ικανοποιήσει στο είδος του και τα πιο απαιτητικά γούστα.
Το   «ΚΑΡΑΝΤΑΣ καφεδάκι,τσιπουράκι»στην Ελλοπία Θηβών,είναι ένας πραγματικά φιλικός και οικείος χώρος, ιδανικός για οικογένειες, αλλά και για μικρές και μεγάλες παρέες, που θέλουν να γευθούν ξεχωριστές γεύσεις!
Η προσεγμένη ποιότητα στα τροφικά υλικά, τα ιδιαίτερα προσεγμένα πιάτα, η πρόθυμη και γρήγορη εξυπηρέτηση, το όμορφο περιβάλλον, αλλά και οι αληθινά προσιτές τιμές, είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν το «ΚΑΡΑΝΤΑΣ καφεδάκι,τσιπουράκι» να ξεχωρίζει!!!
 Για όσους αγαπούν το κρασί,το τσίπουρο και λατρεύουν να δοκιμάζουν και να ανακαλύπτουν τις γεύσεις θα δυσκολευτούν τι να πρωτοδιαλέξουν,καθώς υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις τόσο σε κρεατικά, όσο και σε θαλασσινά και μαγειρευτά,ψητά της ώρας, σαλάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Οσοι  πάλι αγαπούν τον καλό καφέ,το ποτό και την καλή μουσική,θα γίνει το νέο σας στέκι.
 Tηλ.επικοινωνίας 2264041001-6937278084  
Σας περιμένουμε!









Η σελίδα μας στο Facebook















Διαβάστε Περισσότερα »

Στο γήπεδο Υπάτου ο αγώνας Α.Ο.Θήβα-Δάφνη Ερυθρών

Το Σαββατιάτικο παιχνίδι  ΑΟ ΘΗΒΑ-ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ  θα γίνει στο δημοτικό γήπεδο Υπάτου και όχι στο δημοτικό στάδιο Θηβών όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί επειδή γίνονται εργασίες στον αγωνιστικό χλοοτάπητα για την βελτίωση του!



Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων συστήνει ο Δήμος Λεβαδέων

O Δήμος Λεβαδέων  στις 21/10/2011 προχώρησε στην  υπογραφή της “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ”, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή, σχετικά με την πολιτική ισότητας.  Στα πλαίσια των υποχρεώσεων αυτών ο Δήμος προτίθεται να προβεί στη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 70 του Ν. 3852/2010 και στον οικείο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου (Ο.Ε.Υ.), ενότητα Δ, άρθρο 12.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με βάση τον Οδηγό Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, έχουν:
1. αιρετοί, αιρετές
2. υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας για πολιτικές φύλου υπηρεσιακής μονάδας του Δήμου
3. εμπειρογνώμονες στα θέματα ένταξης της διάστασης του φύλου στις τοπικές πολιτικές
4. εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της περιοχής
5. εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων της περιοχής και άλλων τοπικών φορέων
6. Πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου

Ενδεικτικά οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων μπορεί να είναι οι εξής:
- Η εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η προώθηση, με κάθε πρόσφορο μέσο, σε επίπεδο Δήμου του γενικότερου στόχου για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς και τις πολιτικές που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος.
- Η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση των κατοίκων στο ζήτημα της ισότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελεύθερων συζητήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και μέτρων δράσης.
- Ο εντοπισμός και η προσπάθεια εξεύρεσης και προώθησης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου στον τομέα της εργασίας, της παιδείας, της εκπαίδευσης, των οικογενειακών σχέσεων, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, κ.λπ.
- Η επιδίωξη μόνιμης και στενής συνεργασίας με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, τους Δήμους του Νομού, τις τοπικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς και τις ΜΚΟ.
- Η συνεργασία με τα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα των Δήμων του Νομού ή/και τις δομές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Σ΄ αυτή μας την προσπάθεια θα εκτιμούσαμε την ατομική και/ή συλλογική αρωγή σας με οποιονδήποτε τρόπο κρίνετε πρόσφορο και αποτελεσματικό.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 31/03/2016 με τους εξής τρόπους:
1. Εγγράφως στη Διεύθυνση  Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, Δημαρχείο Λιβαδειάς Σοφοκλέους 15, Α΄όροφος, T.K. 32131, Λιβαδειά.  (πληροφορίες: Π. Βάγια Τηλ 2261350870- 2261350869)
2. Mε φαξ στον αρ. 2261350880 (υπόψη κ. Π. Βάγια)
3. Mε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση gvagia@livadia.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο τον Δήμο Λεβαδέων για το «Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2016»


Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις «Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2016» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη συλλόγων, φορέων, εθελοντών και επιχειρηματιών της πόλης μας και στους οποίους οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που μας προσέφεραν.
Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η αναβίωση τοπικών εθίμων με το άναμμα φωτιών σε συνοικίες και χωριά του Δήμου Λεβαδέων, καθώς και η παρουσίαση τοπικών παραδόσεων.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στις φετινές εκδηλώσεις: τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, καθώς και τη χορευτική ομάδα “Μανουσάκια” Κυριακίου που συμμετείχαν στο Γαϊτανάκι των σχολείων, την ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, το Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς, το Σύλλογο Ελικωνίων Λιβαδειάς, τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “ΜΥΗΣΙΣ”, το Τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου, τους Κουδουναραίους Διστόμου, τις Πίπιζες Αράχωβας, τους ντόπιους καλλιτέχνες, το Μορφωτικό Πολιτιστικό & Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου , το Σύλλογο Αμαρυλλίς Τσουκαλάδων, την επιτροπή κατοίκων Πέρα Χωριού, το Λαογραφικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς “Το Γαϊτανάκι”, τους σπουδαστές των Τμημάτων Υποκριτικής Τέχνης – Θεάτρου, Μαγειρικής Τέχνης, Αισθητικής και Κοσμήματος του Δημόσιου ΙΕΚ Λιβαδειάς, τα χορευτικά τμήματα του Τοπικού Διαμερίσματος Καμαρίτσα και Σταυρού  του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, την παραδοσιακή χορωδία “Ρίζες” της Δημοτικής Κοινότητας Ψαχνών, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανάληψης. 
Επίσης ευχαριστούμε για τις χορηγίες την εταιρεία “Θωμάς Ι. Γιαννέλος Ι.Κ.Ε.” και   το Σωματείο Αρτοποιών Λιβαδειάς.
Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου για τη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ: Σε 36 δόσεις η εξόφληση οφειλών για το αγροτικό ρεύμα

Περίπου 23.000 οφείλουν από 1.000 ευρώ και πάνω - Η συνολική τους οφειλή ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ
Την απόφαση της ΔΕΗ να δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να αποπληρώσουν σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μ. Παναγιωτάκης.

Σημειώνεται ότι από τους 206.317 δικαιούχους αγροτικού τιμολογίου οι 23.207 (11,2%) έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, συνολικού ύψους 100,8 εκατ. ευρώ.

Τα χρέη αυτή αντιστοιχούν στο 86,7%του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών (116,2 εκατ. ευρώ) των δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου.

«Η ΔΕΗ, για μια ακόμη φορά στηρίζει την αγροτική δραστηριότητα, και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα μας. Αναμένουμε από τους αγρότες να ανταποκριθούν σ’ αυτή τη γενναία ρύθμιση και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, προϋπόθεση για να εξακολουθήσει η Επιχείρηση να παίζει τον κοινωνικό της ρόλο, στηρίζοντας όλους τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων των λίγων μετατρέπεται σε επιβάρυνση των πολλών» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτάκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

 ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ
ΠΙΚΑΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΕΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΛΥΦΩΝ - ΕΚΜΑΓΕΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΑΛΙΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ 19 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2014. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Κ ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΚΟΟΠΡΟΘΕΤΙΣΤΗΣ, ΜΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΗΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΕΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΑΓΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΑΠΛΕΣ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΘΗΒΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ (ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟ ΚΛΠ). ΕΠΙΣΚΕΨΕΙς ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-2 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18-21
ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΔΕΙΤΑ ΤΟ SITE πατώντας ΕΔΩ pikasishearing.gr



 ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ 19 - ΛΙΒΑΔΕΙΑ

2261024530 - 6976979056

ΦΑΞ 2261024530

INFO@PIKASISHEARING.GR

WWW.PIKASISHEARING.GR


Περισσότερα στη σελίδα μας στο facebook

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται «ραβασάκια» 150 € για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται από το Taxis τα ραβασάκια με τα πρόστιμα για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Στο στόχαστρο αρχικά μπαίνουν όσοι ιδιοκτήτες δεν πέρασαν τα αυτοκίνητά και τις μοτοσικλέτες τους από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31.12.2015.

Τα ραβασάκια με το πρόστιμο των 150 ευρώ θα φτάσει ηλεκτρονικά μέσω taxisnet σε όλους μέχρι το τέλος του μήνα. μέσω taxisnet θα έχουν φτάσει ηλεκτρονικά σε όλους ως τα τέλη του μήνα

Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι έχουν ενστάσεις έχουν στη διάθεσή τους 10 ημέρες, σε διαφορετική περίπτωση και εάν αγνοήσουν και το ραβασάκι αυτό θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο της τάξης των 400 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 14 ευρώ το στρέμμα θα επιδοτούνται οι ελαιοκαλλιεργητές που δεν καίνε τα κλαδιά τους


Η «Διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια», ένα νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θα επιδοτεί τους ελαιοκαλλιεργητές .....

να μην καίνε τα κλαδιά της ελιάς μετά το κλάδεμα, αλλά να τα θρυμματίζουν με καταστροφέα και να τα εναποθέτουν στο έδαφος του ελαιώνα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Το ποσό της ενίσχυσης, σύμφωνα με το σχέδιο του ΠΑΑ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέρχεται στα 14 ευρώ το στρέμμα για μία χρονιά και απαιτεί πενταετή δέσμευση του παραγωγού.

Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο περιέχει το σχέδιο του ΠΑΑ, που αναφέρει τα εξής: «Η δέσμευση συνίσταται στη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια με στόχο τόσο το μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή όσο και τη βελτίωση της δομής και την αύξηση της οργανικής ουσίας του εδάφους. Η συνηθισμένη πρακτική διαχείρισης των κλαδεμάτων των ελαιοδέντρων είναι η καύση τους στο χωράφι. Η πρακτική αυτή έχει πολλά μειονεκτήματα, τα κυριότερα των οποίων είναι η απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα αερίων θερμοκηπίου και η καταστροφή οργανικής ουσίας.

Στο πλαίσιο της δράσης οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να εφαρμόζουν την πρακτική του θρυμματισμού των κλαδεμάτων μετά το κλάδεμα των δέντρων, την απόθεσή τους στην επιφάνεια του εδάφους και την παραμονή των προϊόντων θρυμματισμού στο έδαφος για ένα τουλάχιστον εξάμηνο. Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής, τα κλαδέματα της ελιάς με διάμετρο μικρότερη των 6-7 εκατοστών θρυμματίζονται και είτε αποτίθενται απευθείας στην εδαφική επιφάνεια του αγροτεμαχίου είτε αναμειγνύονται με προϊόντα κομποστοποίησης και στη συνέχεια αποτίθενται στο έδαφος. Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της δράσης είναι πενταετούς διάρκειας και εφαρμόζονται σε καθορισμένα αγροτεμάχια καθ' όλη τη διάρκεια της πενταετίας.

Η πρακτική συμβάλλει στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την αποφυγή καύσης των κλαδεμάτων, αλλά και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δεδομένου ότι αυξάνοντας την οργανική ουσία και βελτιώνοντας τη δομή του εδάφους, τα ελαιόδεντρα γίνονται πιο εύρωστα και, επομένως, πιο ανθεκτικά σε περιβαλλοντικές αλλαγές. Επιπλέον, η αύξηση της οργανικής ουσίας και η βελτίωση της δομής του εδάφους που επιτυγχάνεται, προλαμβάνει τη διάβρωση. Το γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής της δράσης καλύπτει όλη τη χώρα».

Δικαιούχοι και επιλέξιμα αγροτεμάχια
Φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής γης και εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Να είναι δηλωμένα στην πλέον πρόσφατη ΕΑΕ του ενδιαφερόμενου με επιλέξιμη για τη δράση καλλιέργεια (ελιά). Να κατέχονται νόμιμα καθ’ όλη την περίοδο της δέσμευσης. H ελάχιστη πυκνότητα φύτευσης των υπό ένταξη ελαιοτεμαχίων ανέρχεται σε 8 ελαιόδεντρα/στρέμμα προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι πρόκειται για συστηματικό ελαιώνα.

Επιλέξιμες δαπάνες
Οι ενισχύσεις χορηγούνται ετησίως για να αποζημιώνουν τους δικαιούχους για τις πρόσθετες δαπάνες ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που αναλήφθησαν.
Ως πρόσθετη δαπάνη ορίζεται το κόστος των ημερομισθίων για τoν τεμαχισμό των κλαδεμάτων και την απόθεσή τους στην επιφάνεια του ενταγμένου αγροτεμαχίου.
Το κόστος αγοράς μηχανής θρυμματισμού είναι επιλέξιμο για ενίσχυση από το υπομέτρο 4.4 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις».
Διαβάστε Περισσότερα »

"1821 H ΠΑΛΙΓΕΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται άμεσα νέα χαλάρωση των capital controls



    


Νέα σημαντική χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με  το Capital.gr, άμεσα αναμένεται η δημοσίευση απόφασης με την οποία θα επιτρέπεται ελεύθερα το "σπάσιμο" προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς επίσης και η δυνατότητα αποπληρωμής δανείων. Οι δύο αυτές κινήσεις δεν θα είναι αλληλένδετες, δηλαδή το "σπάσιμο" προθεσμιακής κατάθεσης δεν θα επιτρέπεται με σκοπό την αποπληρωμή δανείου, αλλά θα λειτουργούν η καθεμία αυτόνομα. Στο πλαίσιο αυτό, το "σπάσιμο" προθεσμιακής κατάθεσης θα επιτραπεί χωρίς καμία προϋπόθεση. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής δανείων, μέχρι του 50% του συνολικού τους υπολοίπου.

Τα συγκεκριμένα μέτρα χαλάρωσης αναμένεται να ακολουθηθούν και από άλλα, με μεγαλύτερη σημασία για την αγορά, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, στην παρούσα φάση συζητείται ο χαρακτηρισμός ως "νέου χρήματος" για όσες καταθέσεις θα γίνονται από επιχειρήσεις, αλλά και από ιδιώτες ούτως ώστε αυτές να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα. Αυτό σημαίνει ότι για τις καταθέσεις αυτές, ο καταθέτης θα μπορεί να κάνει ανάληψη για όποιο ποσό θέλει και χωρίς να υπόκειται στον περιορισμό των 420 ευρώ εβδομαδιαίως. Γενικότερα, πάντως, στα υπό διαπραγμάτευση μέτρα χαλάρωσης δεν βρίσκεται ακόμη η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί κάποια σχετική ανάγκη.

Ο χαρακτηρισμός ως "νέο χρήμα" με το παράλληλο προνόμιο της ελεύθερης διακίνησης, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για την επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες, όσο και για την τόνωση της αγοράς. Όπως επισημαίνουν τραπεζίτες στο Capital.gr, επιχειρήσεις και δη εισαγωγικού – εξαγωγικού χαρακτήρα, σήμερα δεν καταθέτουν στις τράπεζες τις εισπράξεις τους ακριβώς διότι δεν θέλουν να δεσμεύσουν τα χρήματά τους και να μην μπορούν να τα χρησιμοποιούν ελεύθερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συζητήσεις για τον χαρακτηρισμό καταθέσεων ως "νέο χρήμα" έχουν γίνει για ποσά μέχρι 20.000 – 30.000 ευρώ. Ωστόσο, μπορεί το πλαφόν να είναι τελικώς υψηλότερο ή να μην υπάρξει περιορισμός στο ύψος των νέων καταθέσεων που θα έρθουν στις τράπεζες και οι οποίες θα αφορούν τόσο επιχειρήσεις, όσο και νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρόσφατες παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών στους ξένους αναλυτές, εκτιμήθηκε ότι φέτος, με τη χαλάρωση των capital controls, θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο τραπεζικό σύστημα καταθέσεις 7 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα Δεκεμβρίου 2014 – Ιουλίου 2015 (29/6 η επιβολή των capital controls), από το τραπεζικό σύστημα έφυγαν καταθέσεις της τάξεως των 40 δισ. ευρώ (160,285 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο 2014 και 120,833 δισ. ευρώ τον Ιούλιο 2015). Από την επιβολή των capital controls μέχρι τον Ιανουάριο 2016 (τελευταία επίσημα στοιχεία), οι καταθέσεις έχουν ενισχυθεί στα 122,228 δισ. ευρώ.

Το μέτρο του χαρακτηρισμού καταθέσεων ως new money αναμένεται να επιτραπεί μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία όπως έχουν αναφέρει πολλές φορές, τόσο η ΤτΕ όσο και τραπεζίτες, θα ανάψει το "πράσινο φως" για την επιτάχυνση των διαδικασιών χαλάρωσης, και τελικώς άρσης, των περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα και στην κίνηση κεφαλαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣH

Προσθήκη λεζάντας
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ…
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΨΑΛΗ
Το «ΝΟΣΤΑΛΓΩ» και όλα τα συνώνυμα
μακάρι να καταργηθούν • μου φτάνουν
δυό λόγια φως σ’ ένα παλιό σκοτάδι,
να παίρνουν το παράπονο, δυό  λόγια φως
χωρίς ανάμνηση γιορτής, χωρίς φθορά •
σαν το νερό η αγάπη να ’ναι φρέσκια,
κι η δίψα της ας είναι προπατορική.
        Διονύσης Καψάλης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας και ο Σύλλογος "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνουν μια σειρά δράσεων αφιερωμένων στην ποίηση.
•    Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 8 μμ. στο Θολωτό της Κρύας θα γίνει παρουσίαση του ποιητή Διονύση Καψάλη από τον  ποιητή Γιώργο Κοροπούλη και τον εκδότη Σταύρο Πετσόπουλο. Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης θα αποδώσει μελοποιημένη ποίηση του τιμώμενου ποιητή αλλά και άλλων δημιουργών.
•    Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016  ο ποιητής ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ  θα συζητήσει  με μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς.
•    Θα κυκλοφορήσουν σελιδοδείκτες αφιερωμένοι  στην ποίηση του Διονύση Καψάλη.

Λίγα λόγια για τον ποιητή
Ο Διονύσης Καψάλης  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε κλασική και αγγλική φιλολογία στις Η.Π.Α. και νεοελληνική φιλολογία στο Λονδίνο, όπου επίσης δίδαξε για δύο χρόνια.
Έχει δημοσιεύσει δεκαεννέα ποιητικά βιβλία, έξι τόμους με δοκίμια και ποιητικές μεταφράσεις (σονέτα του Σαίξπηρ, ποιήματα της Έμιλυ Ντίκινσον, χαϊκού του Ίσσα και του Μπασό κ.ά.).
Έχει μεταφράσει τις Ευτυχισμένες μέρες του Σαμουήλ Μπέκετ και τα έργα του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Βασιλιάς Ληρ, Οθέλλος, Περικλής, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Άμλετ.
Έχει συνεργαστεί στενά με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη, γράφοντας μεταξύ άλλων και τους στίχους για το έργο Θρήνοι γυναικών/ Ηρωίδες του Σοφοκλή και Rue Lepsius(μια μουσική προσωπογραφία του Κ. Π. Καβάφη). Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί και από άλλους Έλληνες συνθέτες και συγκροτήματα (Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χριστιανάκης, Διάφανα κρίνα κ.ά.
Εργάζεται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, όπου, από τον Νοέμβριο του 1999, κατέχει τη θέση του Διευθυντή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και βροχές -Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρώτικα ορεινά.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και χιονιά στα ορεινά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά νότιοι 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Είπαν "Ναι" στo Κέντρο Υποστήριξης οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δημόσιας διαβούλευσης στην οποία τέθηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την δημιουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. Στις πέντε ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στην Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και την Λαμία συμμετείχαν περισσότεροι από 320 εκπρόσωποι επίσημων φορέων και δεκάδες επιχειρηματίες.
Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης κατατέθηκαν οι προτάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα κάνει χρήση των υπηρεσιών του, οι οποίες έχουν να κάνουν με:
•    την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο σε νέους επιχειρηματίες όσο και σε ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις
•    την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους
•    τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους
•    την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους
•    την καινοτομία
Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για τον τρόπο και τη μορφή που θα λειτουργήσει το Κέντρο που αναμένεται να είναι έτοιμα έως το τέλος του Ιουνίου.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαβούλευσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου δείχνει ότι είναι άμεση η ανάγκη δημιουργίας αυτού του κέντρου που θα στηρίζει τον έμπορο και τον επιχειρηματία, όχι μόνο για να επιβιώσει σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες αλλά και να αναπτυχθεί. Αυτό το εγχείρημα θα πετύχει, γιατί μιλήσαμε με τους επιχειρηματίες και ακούσαμε τις πραγματικές τους ανάγκες. Σε λίγο καιρό που τα Κέντρο θα είναι έτοιμο, θα αποδείξουμε, για ακόμη μία φορά, ότι η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να φέρει πρόοδο και ανάπτυξη για όλους».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ