Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Φωτιά στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου Θεσπιών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Μια δυσάρεστη είδηση για τις Θεσπιές,η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου   έπαθε μεγάλες ζημιές  μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν 06:00 σήμερα το απόγευμα,
πριν απο τους πρώτους Χαιρετισμούς.
 Η φωτιά έκαψε τον πρόναο και την εικόνα του Αγίου Δημητρίου,με τους πυροσβέστες να έδωσαν μάχη  για να σώσουν την εκκλησία. Ευτυχώς άμεσα οι φλόγες τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο και έτσι δεν επεκτάθηκαν  σε άλλα σημεία της εκκλησίας."Έγινε ζημιά, αλλά θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα", δήλωσαν στο Permissospress ο ιερέας το Ναού πατήρ Αλέξανδρος και κάτοικοι των Θεσπιών,οι οποίοι έσπευσαν πρώτοι για την κατάσβεση της φωτιάς.Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Θηβών ερευνά τα ακριβή αίτια της φωτιάς.Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για αναμμένο καντήλι που έπεσε στο χαλί..

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το φετινό πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα

Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ  σύστημα

Το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα

Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ  Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Διαβάστε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ. Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσα στον Απρίλιο, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν  το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται  και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι  να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις επόμενες ώρες και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Α) Σήμερα Παρασκευή (18-03-2016): Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και τη νύχτα πιθανόν η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

Β) Αύριο Σάββατο (19-03-2016): Μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η ανατολική Στερεά και η Εύβοια, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οι Κυκλάδες και μέχρι τις βραδινές ώρες τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τυροκομικών προιόντων σε δικαιούχους των Δήμων της Βοιωτίας

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Προμήθεια τροφίμων σε αστέγους και άτομα που δεν εξασφαλίζουν τη δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  παραδόθηκε από τον ανάδοχο προμηθευτή παρουσία της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, μέρος της προμήθειας  ( τυροκομικά προιόντα)  στους κάτωθι Δήμους:

Δήμος Λεβαδέων    880 τεμ.

Δήμος Θηβών        1248 τεμ.

Δήμος Αλιάρτου      400 τεμ.

Δήμος Ορχομενού    320 τεμ.

Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας  304 τεμ.

Τα προϊόντα θα διανεμηθούν από τους Δήμους στους δικαιούχους.

Διαβάστε Περισσότερα »

650.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά και αντιπυρική προστασία στη Βοιωτία

350.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Βοιωτία

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση που αφορά στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς «Μέλανας» και «Παστέλικας».

Τα έργα, κόστους  350.000 ευρώ, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της κοίτης του Μέλανα ποταμού από το ύψος του χωριού Διόνυσος  έως το σημείο συνάντησης με τον Κηφισό ποταμό και τη συνέχεια αυτού από την Γέφυρα Τουρλογιάννη (Παστέλικας) έως ένα χιλιόμετρο μετά την διασταύρωση του με την Ε.Ο. Αθηνών –Λαμίας προς Κόκκινο , οι οποίες στοχεύουν στην αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων αγροτικών περιοχών.

Δεν θα γίνει καμία επέμβαση στα πρανή της κοίτης του ποταμού (πλευρές) για την προστασία της πανίδας και χλωρίδας της περιοχής.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα:

«Αυτό το έργο ανήκει στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει για τη Βοιωτία. Όσο επιτυγχάνουμε τους στόχους μας και αντλούμε πόρους, τόσο μεγαλύτερες και ουσιαστικές θα είναι οι παρεμβάσεις μας στο Νομό. Σε καθημερινή συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη, την κ. Φανή Παπαθωμά, σχεδιάζουμε έργα θωράκισης και ασφάλειας όλων των κατοίκων της περιοχής. Από εκεί ξεκινάμε για να προχωρήσουμε σε όσα έχουμε προγραμματίσει και αφορούν στην ανάπτυξη της Βοιωτίας».

300.000 ευρώ για την αντιπυρική προστασία στην Βοιωτία

Ξεκινούν, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, τα έργα αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή των κατασκηνώσεων της Δαύλειας. Το έργο κόστους 300.000 ευρώ, αφορά σε:

1.     Κατασκευή υπόγειας δεξαμενή ύδατος.
2.     Δίκτυο σωληνώσεων ύδατος του μονίμου υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου.
3.     Πυροσβεστικό αντλητικό συγκρότημα.
4.     Εγκατάσταση 15 πυροσβεστικών φωλιών.
5.     Ηλεκτρολογική εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος.
6.     Εγκατάσταση  26 φορητών μέσων πυρόσβεσης.
7.     Εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, εντός χώρων αυξημένου βαθμού κινδύνου   (μαγειρείο / εστιατόριο).
8.     Λειτουργία μεγαφωνικής εγκατάστασης αναγγελίας πυρκαγιάς

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ότι:
«Όταν μιλάμε για την ασφάλεια τουλάχιστον 120 παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν, δεν έχουμε παρά να είμαστε απόλυτοι και αυστηροί για τις συνθήκες που ζουν έστω και για λίγες ημέρες. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκινούν άμεσα οι συγκεκριμένες εργασίες».


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Φανής Παπαθωμά, στα Μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη της Εταιρείας ΛΑΡΚΟ



Τα Μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη της Εταιρείας ΛΑΡΚΟ, επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ρένεση Μιχάλη, τον Δ/ντή Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας και Δ/ντή Υγείας & Ασφάλειας, κ. Πουλάκη Σπυρίδων, τον Δ/ντή Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Κοντογιάννη Ιωάννη , τον Δ/ντή των Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη, κ. Κωτάκη Χρήστο και παράγοντες του εργοστασίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Μεταλλεία, την δραστηριότητά τους και τις προοπτικές τους, καθώς και την συνεργασία τους με την  Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά από ένα γόνιμο διάλογο διαβεβαίωσαν  την κ. Παπαθωμά ότι θα σταθούν  στο πλάι της Π.Ε. Βοιωτίας,  στους στόχους προτεραιότητας που εκείνη έχει θέσει, όπως Κωπαίδα και Ασωπός.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, τόνισε ότι: «…οι συνέργειες και οι συνεργασίες είναι εκείνες που επιφέρουν αποτελέσματα και δίνουν λύσεις στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ευχαριστώ δημόσια τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τους Διευθυντές, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή τους».





Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θήβας


Λόγω εργασιών στην οδό Αντιγόνης ( από  Κάδμου έως Επαμεινώνδα), στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση της Οδού Επαμεινώνδα”, από Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
 Η οδός Βουρδουμπά από την οδό Πινδάρου ( ALPHA BANK) θα έχει αντίθετη κατεύθυνση, ως εκ τούτου απαγορεύεται η στάθμευση στο τμήμα μέχρι οδό Επαμεινώνδα
 Το τμήμα της οδού Κάδμου από οδό Αντιγόνης έως Βουρδουμπά θα έχει αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή η είσοδος στην Κάδμου θα γίνεται από Βουρδουμπά 
 Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στην οδό Κάδμου από Αντιγόνης μέχρι Βουρδουμπά
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική Συνέλευση Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλιάρτου


Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ.
στο γραφείο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλιάρτου
θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση
Με θέματα:  1. «Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2015»
2. Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.» 
Το Δ.Σ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ( 19/03/2016 ΕΩΣ 30/04/2016 )

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κ. ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γεροκωνσταντή Ευσταθία
Τηλ.: 2261350864



ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΚΡΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ )

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ )
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ )


Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας Πάλης στο Σχηματάρι



«Διεξαγωγή Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας  Πάλης Παμπαίδων- Πανκορασίδων.»

    Ο Αθλητικός Σύλλογος «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» σε συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης διοργάνωσε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας  Πάλης Παμπαίδων- Πανκορασίδων. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό Γήπεδο Σχηματαρίου στις 27& 28 Φεβρουαρίου 2016.
    Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 55 αθλητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και την παρακολούθησαν περίπου 5000 θεατές. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι Ολυμπιονίκες Ειρήνη Αϊνδηλή, Θάνος Κωνσταντίνος, Κουτσιούμπας Γεώργιος και Κουτσιούμπας Ξενοφών, Αρκουδέας Κων/νος, η πρωταθλήτρια της Πάλης και Γενική Γραμματέας του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Ζυγούρη και ο εκπρόσωπος του Πύρρου Δήμα, Ανατολίτης Γιώργος.
    Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας διεξαγωγής των αγώνων η Εθνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης βράβευσε τον Μεσογειονίκη Ζαφειρόπουλο Θανάση για την προσφορά του στο άθλημα. Επίσης, μεταξύ άλλων βραβεύτηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδος κ. Κουδούνης Νικόλαος για την συμβολή του στην υλοποίηση της διοργάνωσης των αγώνων.
    Ο «Α. Σ. Καπετάν Ι. Λιάπης» ευχαριστεί θερμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Μπακομήτρο Κων/νο, όσους από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, την οργανωτική επιτροπή, τον προπονητή του Συλλόγου, Ιωάννη Σερετίδη και όσους βοήθησαν στην διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τους χορηγούς του Πρωταθλήματος που ήταν ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδος, η ΒΙΟΚΥΤ, η Αλουμάν ΕΠΑΛΜΕ, η ΕΛΒΑΛ, η ΣΙΑΚΑΝΔΑΡΗΣ Α.Ε., η SCORPIOS Security, η Royal Security ,το Café Κρεμάλα, Κόκκαλης Ελαστικά και ο ΟΠΑΠ «Λιάπης- Τσιανάκας». 
    Τους αγώνες ομόρφυναν με την παρουσία τους τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Απανταχού Πετριλιωτών  και της Παμποντιακής  Ομοσπονδίας Ελλάδος.
    Ο Α. Σ. «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους. 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΩΝ            

« ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ »


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προσκαλούμε τους Απανταχού Παρορίτες και φίλους να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Θεοδώρων το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στο Παρόρι Βοιωτίας . Η Θεία χάρη των Αγίων Θεοδώρων να  προστατεύει εσάς και τις οικογένειες σας . Χρόνια πολλά !


Εκ μέρους του ΔΣ,


Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Ματσώτας Παναγιώτης                                                 Καλοπήτας Θεόδωρος


Πρόγραμμα :


I.N. ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΠΑΡΟΡΙΟΥ


 Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016


18: 30 μμ : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός & Εν Συνεχεία Α Στάση Χαιρετισμών .


Σάββατο 19 Μαρτίου 2016


07:30 πμ : Πανηγυρικός Όρθρος .

09:00  πμ : Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα .

10:30 πμ :  Περιφορά Ιεράς Εικόνας των Αγίων Θεοδώρων .

11:00  πμ : Παραδοσιακοί χοροί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν . Βοιωτίας και του Λαογραφικού ομίλου Ορχομενού .
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ‘Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Κίνας παρουσιάστηκε στη Χαλκίδα, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς





Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει σταθερά να στηρίζει δράσεις εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις της

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Οργανωμένες και Ασφαλείς Εξαγωγές στο «World Commerce Valley -Yanjiao International Trade City” στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις ενημερώθηκαν από την εταιρεία ΚΑΠΕΡΩΝΗ BFG Α.Ε, επίσημη και αποκλειστική αντιπρόσωπο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου της Κίνας για την Ελλάδα και την Κύπρο, για τις δυνατότητες και τα οφέλη συμμετοχής στην διαρκή έκθεση «World Commerce Valley – Yanjiao, International Trade City».

O Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς, κ. Δημήτριος Βουρδάνος, κατά το σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε:

“Tο ‘Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Κίνας’, είναι ένα καινοτόμο έργο, στρατηγικής σημασίας για την  Εξωστρέφεια της Οικονομίας, γιατί βασικός σκοπός του είναι η προώθηση της υποδοχής - εισαγωγής αγαθών και υπηρεσιών στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Το Κέντρο θα λειτουργεί σαν επιχειρηματική πλατφόρμα Πωλήσεων για την Κινεζική αγορά αλλά και για τις αγορές της Ασίας. Θα φιλοξενεί, με οργανωμένο τρόπο, επιχειρήσεις από πλήθος χωρών και θα καταστεί σταδιακά ένας μεγάλος «Εισαγωγέας» και «Αγοραστής» Αγαθών και Υπηρεσιών Τουρισμού, Τέχνης και Πολιτισμού δημιουργώντας μία “καινούργια ταυτότητα εισαγωγών” της Κίνας.
To όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από τον υφυπουργό των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρη Μάρδα και από το Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο. “

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, τόνισε:

“Από την αρχή της θητείας μας,  ως νέα περιφερειακή αρχή, έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα της  Περιφέρειας μας, αλλά και στοίχημα συγχρόνως,  την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας.
Τα αγαθά της γης μας θα πρέπει να βρουν διέξοδο στο εξωτερικό, στον ανταγωνισμό με άλλες χώρες και τότε να είστε σίγουροι ότι θα βγουν σίγουρα νικητές.”
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στη Λιβαδειά

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ…
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΨΑΛΗ
Ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας και ο Σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνουν μια σειρά δράσεων αφιερωμένων στην ποίηση.
•    Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 8 μ.μ. στο Θολωτό της Κρύας θα γίνει παρουσίαση του ποιητή Διονύση Καψάλη από τον  ποιητή Γιώργο Κοροπούλη και τον εκδότη Σταύρο Πετσόπουλο. Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης θα αποδώσει μελοποιημένη ποίηση του τιμώμενου ποιητή αλλά και άλλων δημιουργών.
•    Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016  ο ποιητής Διονύσης Καψάλης  θα συναντηθεί και θα συζητήσει με μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς.
•    Θα κυκλοφορήσουν σελιδοδείκτες με ποίηση του Διονύση Καψάλη.
Λίγα λόγια για τον ποιητή
Ο Διονύσης Καψάλης  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε κλασική και αγγλική φιλολογία στις Η.Π.Α. και νεοελληνική φιλολογία στο Λονδίνο, όπου επίσης δίδαξε για δύο χρόνια.
Έχει δημοσιεύσει δεκαεννέα ποιητικά βιβλία, έξι τόμους με δοκίμια και ποιητικές μεταφράσεις (σονέτα του Σαίξπηρ, ποιήματα της Έμιλυ Ντίκινσον, χαϊκού του Ίσσα και του Μπασό κ.ά.).
Έχει μεταφράσει τις Ευτυχισμένες μέρες του Σαμουήλ Μπέκετ και τα έργα του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Βασιλιάς Ληρ, Οθέλλος, Περικλής, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Άμλετ.
Έχει συνεργαστεί στενά με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη, γράφοντας μεταξύ άλλων και τους στίχους για το έργο Θρήνοι γυναικών/ Ηρωίδες του Σοφοκλή και Rue Lepsius - Mια μουσική προσωπογραφία του Κ. Π. Καβάφη. Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί και από άλλους Έλληνες συνθέτες και συγκροτήματα: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χριστιανάκης, Διάφανα κρίνα κ.ά.
Εργάζεται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, όπου, από τον Νοέμβριο του 1999, κατέχει τη θέση του Διευθυντή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις εργασίες για το νοσοκομείο Χαλκίδας ο Περιφερειάρχης Στερεάς



Το υπό κατασκευή νοσοκομείο της Χαλκίδας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νοσοκομείου που ξεκίνησαν πάλι μετά την εξασφάλιση από την περιφέρεια των αναγκαίων πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου.

Για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη εξασφαλιστεί 46 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, αλλά και η εντατική ροή χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Η ολοκλήρωση αυτού του νοσοκομείου ήταν ένα από τα βασικά στοιχήματά μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Βρήκαμε τα χρήματα και αυτό που μένει είναι να τρέξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να αποδώσουμε το έργο στους ιδιοκτήτες του, στους κατοίκους της Εύβοιας».



Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ



Το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ, το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, οι φίλοι τους γιορτάζουν από κοινού και φέτος την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ, με αφιέρωμα στον ποιητή Φ. Γκ. Λόρκα

KYΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, ώρα 8.00 μμ
στο Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση (Δημ. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά)

Αναφορά στη ζωή και το έργο του Federico Garcia Lorca από τον ποιητή και δημοσιογράφο Κώστα Καναβούρη

Μελοποιημένη ποίηση
Τραγουδούν οι μαθητές της τάξης μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού:
Αποστόλου Χρήστος, Γιαχρίτσης Λουκάς, Ρένια Ζούλφου, Ηω Κουτσοθόδωρου, Νιαβής Ορέστης, Μάρκος Γιώργος, Τόλια Ήλια
Διδσκαλία : Μαρία Δούκα, Άννα Μουζάκη

Πιάνο : Μαρία Δούκα, Κατερίνα Μπότση
Φλάουτο: Μαρία Κουτσοθόδωρου
Κιθάρα : Κων/νος Ζώτας

Ποιήματα διαβάζουν οι :
Αγραφιώτης Γιώργος, Θεοχάρης Γιώργος
Καναβούρης Κώστας, Κατσικογιάννη Βάσω
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές όπου το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που στα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τη νύχτα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ .

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ