Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αποτελέσματα,Βαθμολογίες Α΄ Κατηγορίας Βοιωτίας

 Α' Κατηγορια Βοιωτιας
24η Αγωνιστικη Σαββατο 19 Μαρτιου
ΑΟ Θηβα - Δαφνη Ερυθρων                                                          5-1 Τελικο
Αμβρυσσεας Διστομου - Παρνασσος Αραχωβας                      3-1 Τελικο
Αρματηλατης - Επαμεινωνδας Λευκτρων                                  3-2 Τελικο
Παμβαγιακος  - Νικη Λαφυστιου                                                2-1  Τελικο
Αναγεννηση Σχηματαριου - ΑΕ Δηλεσιου                                0-0  Τελικο
Ενωση ΑΣΑ - ΠΑΟΚ Κοκκινου                                                    1-1 Τελικο
ΑΟ Μαυρομματιου - ΑΟ Θεσπιακος                                          2-0 Τελικο

Ρεπο ...Κιθαιρωνας Καπαρελλιου                              

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 24 Αγωνες
1. ΑΟ Θηβα                                          61
2.Αμβρυσσεας Διστομου                  55
3. Κιθαιρων Καπαρελλιου               47
4. Δάφνη Ερυθρων                           40
5.Αναγεννηση Σχηματαριου           35
6. Ενωση ΑΣΑ                                    35
7. Επαμεινωνδας Λευκτρων           32
8. Παρνασσος Αραχωβας               29
9. Παμβαγιακος                                27
10. ΑΟ Θεσπιακος                            26
11. ΑΟ Μαυρομματιου                     24
12. ΠΑΟΚ Κόκκινο                           18
13.ΑΕ Δηλεσι                                     17
14. Αρματηλατης                              16
15. Νικη Λαφυστιου                         14

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
25η Αγωνιστικη Τεταρτη 23 Μαρτιου  4.00 μ.μ
ΠΑΟΚ Κοκκινου - ΑΟ Θηβα
Αρματηλατης - Παμβαγιακος
Επαμεινωνδας Λευκτρων - Αμβρυσσεας Διστομου
Νικη Λαφυστιου - Αναγεννηση Σχηματαριου
Παρνασσος Αραχωβας - Ενωση ΑΣΑ
ΑΕ Δηλεσιου - ΑΟ Μαυρομματιου
ΑΟ Θεσπιακος - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου
Ρεπο ...Δαφνη Ερυθρων
thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο έλεος του θεού η υγεία των κατοίκων στα Άγραφα


"Κανένας γιατρός  στους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου  στα Αγραφα"
Χωρίς γιατρό εδώ και 3 χρόνια το Αγροτικό Ιατρείο
στο Ραπτόπουλο
Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό,Διοικητή ΔΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας    κ.Νέστορα Αντωνίου ,Διοκητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου Καρπενησίου,Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή και Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ.Αρη Τασιό,απέστειλε η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών
με την οποία περιγράφει την ελλειπή πρωτοβάθμια υγεία στον δήμο Αγράφων.
Αναλυτικά η επιστολή της Αδελφότητας έχει ως εξής..
"Στο πιο δυσπρόστο Δήμο της Ελλάδας που έχει το γηραιότερο πληθυσμό, στο Δήμο Αγράφων και συγκεκριμένα στους πρώην Δήμους Απεραντίων και Ασπροποτάμου υπάρχουν τα Περιφερειακά ιατρεία της Βελαώρας του Ραπτοπούλου, της Παλαιοκατούνας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο Γρανίτσας.
Όλες αυτές οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν κλειστές, αφού αποχωρεί με γονική άδεια και ο τελευταίος μοναδικός ιατρός Γενικής Ιατρικής που υπηρετούσε, στο πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας .
Σε αυτά τα χωρια της Δυτικής Ευρυτανίας λειτουργούν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια Γρανίτσας και Ραπτοπούλου και πολλά ακόμη Δημοτικά Σχολεία. Λειτουργούν τρεις ξενοδοχειακές μονάδες σε Γρανίτσα και Ραπτόπουλο και το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερδιπλασιάζεται. Η πλειονότητα των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι που χρειάζονται ιατρικής παρακολούθησης.
Στην άγονη περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας δεν έχει αναπτυχθεί το ΕΚΑΒ και όταν κληθεί
ασθενοφόρο η διάρκεια διακομιδής από πολλά χωριά διαρκεί ακόμα 6 ωρες. Λίγο περισσότερο από το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Το ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε από το ΕΚΑΒ και σταθμεύει στο Πολυδύναμο Γρανίτσας είναι ανασφάλιστο σε κακή κατάσταση και η ομάδα εθελοντών που το κινούσαν δεν μπορούν πλέον να το κινήσουν. Από το βιβλίο κίνησης και τα στοιχεία που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ, φαίνονται οι πολλές σωτήριες διακομιδές που έγιναν.
 Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρυτανίας δεν έχουν την αρμόζουσα ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, ενώ λόγω γεωγραφικής θέσης είναι εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη η έγκαιρη μεταφορά τους στο Καρπενήσι.
Τρανταχτή  και αδιάψευστη απόδειξη της μεγάλης ανάγκης ιατρικής φροντίδας των ηλικιωμένων, είναι τα αποκαλυπτικά στοιχεία της ηλεκτρονική συνταγογράφησης που βρίσκονται στον ΕΟΠΥΥ. Εκεί φαίνονται πόσα άτομα είδε ο κάθε γιατρός και πόσες συνταγογραφήσεις έγιναν στο κάθε ασθενή, στο κάθε χωριό. Αν γινόταν η στελέχωση των υπηρεσιών υγείας ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Σε επικοινωνία που είχε ο σύλλογός μας με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, μας ενημέρωσαν ότι για τις δυο θέσεις επικουρικών ιατρών Γενικής Ιατρικής που προκηρύχθηκαν δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και είναι άγνωστο ακόμη το ενδιαφέρον για τις 15 θέσεις αγροτικών ιατρών που προκηρύχθηκαν για όλη την Ευρυτανία και ακόμα πρωτοκολλούνται.
Με βάση τα παραπάνω και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, το υπουργείο Υγείας ως αρμόδιο, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καρπενησίου και το κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση με την μετακίνηση ιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας και τη στελέχωση όλων των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής.
Ταυτόχρονα  να αξιοποιηθεί και η δυνατότητα που δόθηκε μετά  τη  νομικά θεσμισμένη μέριμνα συνεργασίας των ιατρικών δομών και υπηρεσιών που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας με αυτές που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα δυσπρόσιτα μέρη που δεν υπάρχει ενδιαφέρον.
Προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Αγράφων οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα αν θα δώσουν  κίνητρα και ποια θα είναι αυτά, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να στελεχώσουν τις ιατρικές δομές στα δυσπρόσιτα Αγραφα  και να παραμείνουν επί μακρόν σε αυτά, προσφέροντας τις απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες τους.
Οι φορείς και ιδιαίτερα της Ευρυτανίας έστω και τώρα οφείλουν να αποτιμήσουν τη σημερινή κατάσταση και να σχεδιάσουν τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Μέχρι σήμερα δεν το έπραξαν. Ας σκεφθούν ότι σε αυτά τα χωριά ζουν οι γονείς τους και τα παιδιά τους πηγαίνουν εκεί σχολείο.
Τότε θα βρούν λύση.
prasiaonline.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινηματογραφική ληστεία με θύμα οδηγό στον Ορχομενό

Συνελήφθησαν άμεσα δύο (2) ημεδαποί, για διάπραξη ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου, στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας

Αναζητούντα επιπλέον δύο συνεργοί τους, ένας 18χρονος ημεδαπός και ένας άγνωστος δράστης, τα στοιχεία ταυτότητας του
οποίου διερευνώνται 


Συνελήφθησαν, χθες (18-03-2016) πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 & 19 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας σε βάρος 76χρονου ημεδαπού.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον, δύο (2) άτομα - συνεργοί τους, ένας 18χρονος ημεδαπός και ένας άγνωστος δράστης, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Ειδικότερα προχθές το βράδυ, ο 76χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού και κατήγγειλε ότι λίγες ώρες πριν, κινούμενος με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του σε περιοχή του Ορχομενού, αρχικά ένας άγνωστος δράστης προσέγγισε το όχημα του, προφασιζόμενος ότι θέλει να του μιλήσει.

Μόλις ο ηλικιωμένος σταμάτησε, εμφανίστηκαν τρεις ακόμα άγνωστοι δράστες και αφού αρχικά όλοι μαζί τον ακινητοποίησαν, στη συνέχεια τον τοποθέτησαν στα πίσω καθίσματα του οχήματος του, επιβιβάσθηκαν και οι ίδιοι εντός αυτού και τον οδήγησαν σε αγροτική περιοχή του Ορχομενού, όπου τον εγκατέλειψαν μαζί με το όχημα του, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής, με τη χρήση σωματικής βίας και απειλών κατά της ζωής του, αφαίρεσαν από την κατοχή του χρηματικό ποσό και προσωπικά του αντικείμενα.

Από την ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού και τη διενέργεια επιστάμενων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίσθηκαν οι δύο εκ των δραστών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν προκειμένου να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα, στον κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τρεις πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα



    Αυτοί είναι οι τρεις κυριότεροι λόγοι που οδηγούν στο θάνατο τους έλληνες.


Τα νοσήματα...πνευμονικής κυκλοφορίας, η νόσος εγκεφαλικών αγγείων και η ισχαιμική καρδιοπάθεια παραμένουν οι τρεις πρώτες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, από το 2004 έως και το 2013, ωστόσο, και οι τρεις αιτίες παρουσιάζουν σημαντική πτωτική πορεία, αν και ακόμη παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σταθερή πτωτική πορεία παρουσιάζει η γενική προτυποποιημένη θνησιμότητα, από όλες τις αιτίες, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, το 2013 ήταν 857,2 ανά 100.000 πληθυσμό, ενώ το 2004 ήταν 1.047,8 ανά 100.00 πληθυσμό.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο δείκτης προτυποποιημένης θνησιμότητας από τα νοσήματα της πνευμονικής κυκλοφορίας και άλλων μορφών καρδιοπάθειας φαίνεται πως έχει πτωτική τάση, καθώς το 2004 ήταν 176,4 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το 2013 μειώθηκε στο 119,4 ανά 100.000 κατοίκους.

Επιπλέον, η νόσος των εγκεφαλικών αγγείων παρουσιάζει μείωση, αφού το 2004 η προτυποποιημένη θνησιμότητά της ήταν 179,7 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα και το 2013 ήταν 110,4 γι' αυτήν την αιτία.

Μείωση παρουσιάζει και η ισχαιμική καρδιοπάθεια και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στην Ελλάδα το 2004 ήταν 137,4 ανά 100.000 κατοίκους και το 2013 ήταν 90.

Αν και με χαμηλότερες τιμές από τις προηγούμενες αιτίες, η υπερτασική νόσος ως αιτία θνησιμότητας παρουσιάζει συνεχή αυξητική τάση την τελευταία δεκαετία. Η χαμηλότερη τιμή προτυποποιημένης θνησιμότητας, 11,8 ανά 100.000 πληθυσμό, καταγράφηκε το 2004 και η υψηλότερη, 17,1, το 2013.

Η μεγάλη κατηγορία των κακοήθων νεοπλασμάτων συνεχίζουν να είναι ψηλά στη λίστα με τις αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, καθώς για το έτος 2011 καταγράφηκαν συνολικά 27.346 θάνατοι από όλα τα κακοήθη νεοπλάσματα.

Η θνησιμότητα από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος στην Ελλάδα κυμαίνεται, την τελευταία πενταετία, σε διαφορετικά επίπεδα από εκείνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έως το 2005 κυμαίνονταν στα ίδια, κυρίως εξαιτίας του υψηλού επιπολασμού του καπνίσματος στη χώρα μας.

Οι παθήσεις του πεπτικού συστήματος προκαλούν στην Ελλάδα λιγότερους θανάτους, σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2011, η προτυποποιημένη θνησιμότητα για τα νοσήματα αυτά ήταν στην Ελλάδα 14,55 και στην ΕΕ 29,21 ανά 100.000 κατοίκους.

Αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, με τίτλο «Δημόσια Υγεία και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: κοινοί στόχοι» το οποίο διοργανώνει ο Τομέας Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου, στην Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά πενήντα οκτώ (58) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.193) άτομα και (799) οχήματα, προσήχθησαν (152) άτομα και βεβαιώθηκαν (255) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (18-03-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.193) άτομα, εκ των οποίων (916) ημεδαποί και (277) αλλοδαποί, καθώς και (799) οχήματα.

Προσήχθησαν: (152) άτομα, εκ των οποίων (103) ημεδαποί και (49) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (58) άτομα, εκ των οποίων (39) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (9) ημεδαποί και (9) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (6) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (16) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (2) αλλοδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (2) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (7) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία.


Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και δισκίων φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (293) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (255) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (22) για υπερβολική ταχύτητα, (5) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (10) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ και (205) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (17) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (10) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση Παραδοσιακής Φορεσιάς στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλη μια επιτυχία του Βοιωτού Ταξίαρχου Αναστασάκου-Συνέλαβαν γιατρό μεγάλου νοσοκομείου για φακελάκι

Επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και πιο συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων,συνέλαβαν γιατρό ο οποίος ζήτησε 350 ευρώ για να χειρουργήσει 5χρονο κοριτσάκι.Να υπενθυμίσουμε οτι στο τιμόνι των αδιάφθορων βρίσκεται ο Βοιωτός Ταξίαρχος, Αναστασάκος Αναστάσιος απο τον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς,με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Την αγωνία των γονιών ενός 5χρονου κοριτσιού προσπάθησε να εκμεταλλευτεί 61χρονος γιατρός που εργάζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το ανήλικο παιδί εισήχθη στο Νοσοκομείο
για μια επέμβαση στις αμυγδαλές όμως ο γιατρός σύμφωνα με ανακοίνωση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ απαίτησε 350 ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει την ανήλικη κόρη τους.
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Διευθυντής Τμήματος Νοσοκομείου της Αθήνας, για δωροληψία
Συνελήφθη, σήμερα (18‐3‐2016), από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 61χρονος γιατρός, Διευθυντής Τμήματος Νοσοκομείου της Αθήνας, κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής ότι ο συγκεκριμένος γιατρός απαίτησε από την ίδια και τον σύζυγό της, την καταβολή (350) ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει την ανήλικη κόρη τους.
Σήμερα, μετά τη χειρουργική επέμβαση του παιδιού, ο γιατρός κάλεσε στο γραφείο του την καταγγέλλουσα και τον σύζυγό της, όπου απαίτησε και έλαβε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε νωρίτερα προσημειωθεί.
Άμεσα, επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και συνέλαβαν τον γιατρό. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο (19‐3‐2016), στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210‐8779700 και στο 10301.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοδος της θερμοκρασίας με βροχές -Πού θα είναι απαραίτητη η ομπρέλα

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα εκδηλωθούν σήμερα στα ανατολικά και νότια. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν γρήγορα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου τοπικά θα είναι ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς. Στα νοτιά νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 15 βαθμούς.

    Αττική

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο την Ομάδα Γυναικών Τανάγρας


Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/03, 6:30μμ, ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΔΗΛΕΣΙΟΥ,

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«40 ΧΡΟΝΙΑ ΟΓΕ

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»

ΖΗΤΩ Η 8η ΜΑΡΤΗ!

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ..


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ  ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΙΑ,ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ


ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ:6973245927 - 6945981191 - 6972623984
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε η «σπείρα με τα Navara»ΒΙΝΤΕΟ




Οχτώ ολόκληρους μήνες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Λαμίας για να φτάσουν στην εξάρθρωση μιας πολυμελούς σπείρας, η οποία είχε τρελάνει την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα με κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων 4Χ4. Από τον περασμένο Ιούνιο ενέχεται σε τουλάχιστον 55 κλοπές αυτοκινήτων και 4 απόπειρες από τις οποίες οι 30 είναι στην Αττική, οι 14 στην Εύβοια, ενώ η δράση της σπείρας ήταν και στη Φθιώτιδα, στη Θεσσαλονίκη την Κόρινθο, την Κατερίνη και τη Λάρισα.

Συνολικά 10 άτομα έχουν συλληφθεί μετά από έφοδο της αστυνομίας σε Λάρισα, Κιάτο Κορινθίας, αλλά και περιοχές της Αττικής εκ των οποίων οκτώ άνδρες, ηλικίας 68, 65, 58, 52, 44, 40, 39 και 27 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 53 και 35 ετών και άλλα τρία άτομα αναζητούνται.
Συγχρόνως, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τρία μέλη της σπείρας, επίσης Έλληνες από τους οποίους οι δύο αναζητούνται και ένας είναι έγκλειστος στις φυλακές.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της σπείρας αξιοποιώντας σειρά από στοιχεία μέσα από μια πολύμηνη έρευνα και μάλιστα την χθεσινή ημέρα αστυνομικοί από τη Λαμία έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ ταυτόχρονα έγιναν έλεγχοι στη Λάρισα και το Κιάτο Κορινθίας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, κατοικίες αλλά και σε συνεργείο αποθήκη που ήταν σε ερημική δασική περιοχή της Αττικής. Μάλιστα, την συγκεκριμένη αποθήκη αποκαλύφθηκε ότι την χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποσυναρμολόγησης των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα είχε εξειδίκευση σε πολυτελή 4Χ4 αυτοκίνητα και μάλιστα είχε απόλυτη εξειδίκευση στα 4Χ4 Nissan Navara και έτσι οι αστυνομικοί τους αποκαλούσαν ως «η σπείρα των Navara».

Οι έρευνες της Ασφάλειας Λαμίας ξεκίνησαν μετά από ένα μπαράζ κλοπών που έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Τον περασμένο Αύγουστο υπήρξαν τρεις κλοπές τέτοιων αυτοκινήτων και άλλη μία απόπειρα και οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τη δράση του κυκλώματος μέσα από κλειστές κάμερες ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην αποθήκη όπου γίνονταν η αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων, τμήματα των οποίων διέθεταν για ανταλλακτικά, βρέθηκε ένα κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί στις 17 Φεβρουαρίου από το Χαϊδάρι της Αττικής.

Βρέθηκαν ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι, αλλά και συστήματα απενεργοποίησης immobilizer. Βρέθηκε μεγάλος αριθμός από πινακίδες κυκλοφορίας από τις οποίες ορισμένες ανήκουν στα κλεμμένα αυτοκίνητα. Βρέθηκε σασί αυτοκινήτου με παραποιημένο τον αριθμό πλαισίου, καθώς και πλήθος από ηλεκτρονικές συσκευές και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές. Βρέθηκαν ακόμη ζαντολάστιχα αυτοκινήτων και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 58χρονος είχε αρχηγικό ρόλο μέσα στη σπείρα και μάλιστα, είχε συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η σπείρα δρούσε τις πρώτες πρωινές ώρες και αφού είχε εντοπίσει τα αυτοκίνητα πρώτα και είχε παρακολουθήσει τις συμπεριφορές των κατόχων τους. Πάντα είχε ορμητήριο την Αττική.

Έχοντας στα χέρια τους αρκετά εργαλεία παραβίαζαν τα αυτοκίνητα τοποθετούσαν δικά τους συστήματα απενεργοποίησης immobilizer και απενεργοποιούσαν τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους των αυτοκινήτων, τοποθετούσαν δικούς τους που είχαν μαζί τους. Έτσι μπορούσαν να θέσουν το αυτοκίνητο σε λειτουργία και να απομακρυνθούν. Μάλιστα, είχαν απόλυτη εξειδίκευση στα Nissan Navara, ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς όλα τα κλεμμένα αυτοκίνητα πωλήθηκαν για ανταλλακτικά.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Μιχάλης Πάππος και ο διοικητής της Ασφάλειας Λαμίας αστυνομικός υποδιευθυντής Χρήστος Μουτσώκος που σήμερα το απόγευμα παρουσίασαν την υπόθεση, σημείωσαν ότι πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη σπείρα που ήταν ο πονοκέφαλος των Αστυνομικών Διευθύνσεων σε ολόκληρη την χώρα, καθώς η δράση της συνεχώς επεκτείνονταν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά για το προσφυγικό


Διαβάστε Περισσότερα »

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»


Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 20:30, εκατομμύρια
άνθρωποι στον κόσμο θα ενώσουν τις «δυνάμεις» τους,
στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στην
υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αυτό με μια απλή πράξη:
κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα. Έτσι, στη διάδοση του
μηνύματος της εξοικονόμησης ενέργειας και της
προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή
στοχεύει με τη συμμετοχή του στην παγκόσμια
πρωτοβουλία της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Δήμου είναι σε πλήρη συνάφεια με την εθελοντική του προσχώρηση στο
Ευρωπαϊκή Δίκτυο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει για μείωση της
κατανάλωσης ενέργειας και μείωση εκπομπών των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20+1% έως το 2020.
Η «Ώρα της Γης» απευθύνεται σε όλους: σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε ανθρώπινη κοινότητα. Ξεκίνησε το
2007 στο Σύδνεϋ και κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Και φέτος, καλούμαστε να δράσουμε, να
αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία.
Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον
κόσμο θα σβήσουν τα φώτα και θα ενώσουν για μία ώρα τη «φωνή» τους για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.
Πέρυσι, συμμετείχαν πάρα πολλές χώρες, κάνοντας την «Ωρα της Γης 2015» την πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία ενάντια
στην κλιματική αλλαγή από άποψη συμμετοχής. Το 2016 αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση. 
Η Ώρα της Γης στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων
 Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων προγραμματίστηκε η συμβολική διακοπή
φωταγώγησης από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου της 19ης Μαρτίου 2016 των δημοτικών κτιρίων και
πλατειών.
Μια συμβολική πρωτοβουλία με ουσιώδη όμως σημασία που θυμίζει στον κάθε ένα από μας την προσωπική και
συλλογική του ευθύνη για τις κλιματικές αλλαγές και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ευαισθητοποιούμαστε και συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης», το
μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Δανείζουμε τη φωνή μας στη Γη για να σταματήσουμε την
υπερθέρμανση του πλανήτη, να ξαναζωντανέψουμε τους ωκεανούς, για να κάνουμε τη Γη μας ένα καλύτερο σπίτι για μας
και τις μελλοντικές γενιές. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κλιματική αλλαγή. Γιατί η δράση μας σήμερα μπορεί να
αλλάξει το αύριο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ