Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

H Αγία Κάρα του Οσίου Σεραφείμ στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε την παράσταση η Στερεά Ελλάδα στην FoodExpo


Τις πλέον θετικές εντυπώσεις άφησε η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOODEXPO GREECE 2016. Στο πλαίσιο ανάδειξης, προβολής και προώθησης των αγροτοδιατροφικών προϊόντων ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας η περιφέρεια έδωσε την δυνατότητα σε 65 παραγωγούς να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες εμπόρους από όλη την Ελλάδα αλλά και με πολλούς ξένους επαγγελματίες που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο ποιότητας των προϊόντων μας.
«Δεν είναι τυχαία η πρόοδος που έχουμε κάνει στην εξωστρέφεια της περιφέρειάς μας και της οικονομίας μας, γιατί όλες οι προσπάθειές μας είναι ομαδικές. Όπως η συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση. Η Περιφέρεια έγινε η ομπρέλα και ένωσε όλους τους παραγωγούς και τα επιμελητήριά μας για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε « Ήταν μία από τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για να κατακτήσει η αγορά και οι παραγωγοί της Στερεάς Ελλάδας τη θέση που τους αξίζει παγκοσμίως»


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 15.000 ανέργων


Την έναρξη προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 10:00. 
www.oaed.gr

Επιχορήγηση από το πρόγραμμα δικαιούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, για διάστημα άνω του ενός έτους, καθώς και επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το 12μηνο πριν το, μήνα υποβολής της αίτησής τους δεν έχουν κάνει μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις μέσω του προγράμματος πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τους.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και οι αποζημιώσεις του δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας. Αυτές οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κατά τον μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτυχία για την ημερίδα κατά του καπνίσματος στη Λιβαδειά

 
Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά την Κυριακή 20/03/16 η ημερίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με θέμα ‘Οι βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην Υγεία’, στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» (Πηγές Κρύας).
Στην εκδήλωση που μίλησαν κορυφαίοι Έλληνες γιατροί παρουσιάστηκαν αναλυτικά, στους συμμετέχοντες, οι βλαπτικές επιδράσεις του καπνίσματος στον οργανισμό μας και οι μέθοδοι αντιμετώπισης του.
Η ημερίδα ήταν μέρος μιας σειράς επιστημονικών ενημερωτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει η ΕΑΕ, σχετικά με τις σοβαρές βλαπτικές επιδράσεις του καπνίσματος στην υγεία, στον γενικό πληθυσμό, σε όλη την Ελλάδα.

Την οργανωτική υποστήριξη των εκδηλώσεων αυτών έχει η ZITA Medical Management.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΑΕ www.cancer-society.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Δράση για μαθητές δημοτικού στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα


Δήμος Θηβαίων : Δράση για μαθητές δημοτικού στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας
Το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος- Καθαριότητας-Πρασίνου & Ανακύκλωσης του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα Θήβας, δράση ευαισθητοποίησης για μαθητές δημοτικών σχολείων της Θήβας, που υλοποιούν περιβαλλοντικά προγράμματα  στο σχολείο τους. 

Σκοπός της εν λόγω δράσης, που συντόνισε η γεωπόνος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου κα Ελένη Παπαθανασίου, ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον αναβαθμισμένο αυτό χώρο και κυρίως τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Η δράση  περιλάμβανε ομιλίες, ξενάγηση στο χώρο, φύτευση σε ειδικά παρτέρια δεντρολίβανων ( δωρεά του Δασαρχείου Θήβας),  το παιχνίδι “κυνήγι του λουλουδιού” και κατασκευή πινακίδων με μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος όπως “Μην πετάτε Σκουπίδια”, “Σεβαστείτε το Περιβάλλον”, “Τα φυτά αξίζουν τη ζωή” κ.α., ενώ μαθητές είχαν κατασκευάσει και ταϊστρες για τα πουλάκια.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε στο Βιοκλιματικό Πάρκο και μίλησε στους μαθητές για το έργο, επισημαίνοντάς τους την αξία του για το περιβάλλον και τους δημότες και την ανάγκη προστασίας του.

Στη δράση της Δευτέρας 21/3 συμμετείχαν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο & 8ο δημοτικά σχολεία της Θήβας (με μία τάξη το καθένα).  Η δράση θα επαναληφθεί για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 9ο και 6ο, το αμέσως προσεχές διάστημα. Επίσης στην πραγματοποίηση της δράσης συνέβαλαν οι δημοτικοί υπάλληλοι τμήματος Πρασίνου κα Ακριβού Βούλα και κ. Γιώργος Τζουμανέκας.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών προκειμένου να διοργανωθούν ομιλίες, παρουσιάσεις, δεντροφυτεύεις ή άλλες δράσεις που αφορούν το πράσινο είτε στο χώρο του σχολείου τους είτε σε οποιαδήποτε άλλο κοινόχρηστο χώρο ( τηλ. επικοινωνίας 2262350661)

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το Δασαρχείο Θήβας για τη δωρεά των δεντρολίβανων και το super market ΑΒ Βασιλόπουλος για την προσφορά των εμφιαλωμένων νερών.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικό υλικό από τη δράση:

http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/03/blog-post_21.html




Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.
Στην με αριθ.1389/24.11.2015 Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τα οδικά έργα που κατασκευάζονται, βελτιώνονται ή προγραμματίζεται η κατασκευή τους από οποιοδήποτε φορέα στη Βοιωτία.
Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που επισυνάπτονται στην από 8899 απάντηση του Υπουργού Υποδομών κ.Σπίρτζη, τα έργα περιγράφονται ως εξής:

«1. Με την με αριθ. πρωτ.ΔΜΕΟ/α/0/136/16-01-1997 Απόφαση Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ανατέθηκε η μελέτη με τίτλο «Οριστική Μελέτη Παράκαμψης Θηβών» στα συμπράττοντα Γραφεία Μελετών: Ολ.Βαγγελάτου, Ι.Αλαβάνος-Χ.Αθανασόπουλος Ε.Ε., Ι.Μαρούκης και Κ.Αντωνιάδης. Για την ολοκλήρωση της μελέτης απαιτείται η έγκριση του Κτηματολογίου και η έγκριση του 3ου Σ.Π. της «Οριστικής Μελέτης Παράκαμψης Θηβών», ο οποίος βρίσκεται στη φάση υπογραφής ιεραρχικώς. Ο 3ος Σ.Π. ανέρχεται στο ποσό των 537.425,03€ με ΦΠΑ, και παρουσιάζει υπέρβαση 30.458,63€ έναντι του 2ου Σ.Π. Με την έγκριση του 3ου Σ.Π. και του Κτηματολογίου ολοκληρώνεται το τεχνικό αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης.
Για την πληρότητα των απαιτήσεων δημοπράτησης του οδικού άξονα Ανατολικής Παράκαμψης Θηβών θα απαιτηθεί η Προκήρυξη νέας ανάθεσης που θα αφορά μόνο την εκπόνηση της Οριστικής μελέτης Γέφυρας περί τη θέση Χ, Θ 0+878, ανοίγματος περίπου 85μ.
2. Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου θα υπογραφεί η έγκριση πίστωσης συνολικού ποσού 6.000.000€, η οποία θα διατεθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για παρεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Παλαιά Εθνική Οδό Θήβας-Λειβαδιάς-Λαμίας και οι οποίες περιλαμβάνουν οδικά τμήματα της Π.Ε.Ο. και εντός του Ν.Βοιωτίας.»

Τα έργα που κατασκευάζονται ή βελτιώνονται από την Ε.Υ.Δ.Ε.-Κ.Σ.Σ.Υ. είναι:

« 1.«Συντήρηση-Βελτίωση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και τεχνικών έργων: α) του παράπλευρου οδικού δικτύου (SR) της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας από χ.θ. 5+250 έως χ.θ. 180+000, β) του οδικού άξονα Σχηματαρίου-Χαλκίδας και γ)της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας».
2. Ολοκλήρωση Οδικού Άξονα «Σχηματάρι-Χαλκίδα», έχει εκδοθεί Βεβαίωση Περαίωσης του έργου.
3. «Συντήρηση-Βελτίωση: α) του παράπλευρου οδικού δικτύου (SR) της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας-Λάρισας από το πέρας των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής έως τον Α.Κ. Αγίας Μαρίνας, β) του οδικού έργου Σχηματαρίου-Χαλκίδας και γ) της Υψηλής Γέφυρας Ευρίπου». »

Επίσης, στην με αριθ.1385/24.11.2015 Ερώτησή του, ο κ. Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Κοντονή σχετικά με την εξέλιξη των αθλητικών έργων στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την 332696/1841 απάντηση του Υφυπουργού, τα έργα περιγράφονται ως εξής:
«
«Αναβάθμιση ενεργητικής πυροπροστασίας κλειστού γυμναστηρίου Λιβαδειάς» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λεβαδέων και εγκεκριμένο προϋπολογισμό: 102.000,00€, με πίστωση 50.000,00€ για το 2015.
 «Κατασκευή συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιών και εγκεκριμένο προϋπολογισμό: 50.000,00€, με πίστωση 50.000,00€ για το 2015.
 «Επισκευή κλειστού γυμναστηρίου Λυκείου Ορχομενού» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ορχομενού και εγκεκριμένο προϋπολογισμό: 406.392,00€, με πίστωση 100.000,00€ για το 2015. »






Διαβάστε Περισσότερα »

Διεθνής Φιλικός Αγώνας : Κεραυνός Αγίου Θωμά - SC WORB ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ


O A.O. Κεραυνός Αγίου Θωμά Τανάγρας έχει τη χαρά να φιλοξενεί για μία εβδομάδα τον Ελβετικό Αθλητικό Όμιλο SC WORB.
Επ' ευκαιρία της φιλοξενίας διοργανώνουμε φιλικό αγώνα μεταξύ
του Κεραυνού Αγίου Θωμά και του SC WORB
στο Στάδιο Ευάγγελος Δεπάστας στο Σχηματάρι.
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 19:00
Είσοδος Ελεύθερη

Σας περιμένουμε
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 21 και 22 Μαρτίου στο Στάδιο Αλιάρτου θα διεξαχθεί η Β’ Φάση Ποδοσφαίρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Στις 21 και 22 Μαρτίου, στο Στάδιο Αλιάρτου θα διεξαχθεί η Β’ Φάση Ποδοσφαίρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 
Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιεων και η Διεύθυνση Β/μιας Εκπαίδευσης Νομού
Βοιωτίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης Ευβοίας,
Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας συνδιοργανώνουν  στο Δημοτικό Στάδιο
Αλιάρτου τους αγώνες ποδοσφαίρου αγοριών και κοριτσιών Β' φάσης Γ.Ε.
Λυκείων  και ΕΠΑ.Λ έτους 2015-2016 μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των
Νομών Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος.  Οι αγώνες θα γίνουν την Δευτέρα και την
Τρίτη 21 και 22 Μαρτίου.  
Πρόγραμμα  Δευτέρας  1ος Αγώνας  ώρα 10:00 2ο ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας -ΓΕΛ Άμφισσας 2ος Αγώνας ώρα 11:30  1ο ΕΠΑΛ Θήβας -6ο ΓΕΛ Λαμίας 3ος Αγώνας ώρα 13:30 (Κοριτσιών ) ΓΕΛ Άσπρων Σπιτιών - ΓΕΛ Στυλίδας 4ος Αγώνας ώρα 15:30 Νικητής 1ου Αγώνα - ΕΠΑΛ Καρπενησίου  
Πρόγραμμα Τρίτης 22-03-2016
Δημοτικό Στάδιο  Αλιάρτου ώρα 10:30 5ος Αγώνας Νικητής 2ου Αγώνα - Νικητής 4ου Αγώνα  6ος  Αγώνας (μαθητριών) Νικητής 3ου Αγώνα - 3ο ΓΕΛ Χαλκίδας.  
Για τις ανάγκες των ομάδων ποδοσφαίρου εκτός από το Δημοτικό Στάδιο
που θα γίνουν οι αγώνες θα διατεθούν για προθέρμανση το Βοηθητικό του
Λυκείου Αλιάρτου (φυσικός χλοοτάπητας) και ο βοηθητικός χώρος του
Σταδίου. 
Συγχαίρουμε τις πρωταθλήτριες ομάδες όλων των Νομών, ευχόμαστε να
έχουν καλό αγώνα και οι πρωταθλητές που θα αναδειχθούν  να
εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην
Γ’ φάση    
Ο Δήμαρχος 
Ντασιώτης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπούκαραν με όπλο σε ταβέρνα

Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, για ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος, στην περιοχή Θεολόγος Ευβοίας


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) άγνωστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (21-03-2016) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, στην περιοχή Θεολόγος Ευβοίας, όπου με την απειλή όπλου (περιστρόφου), απέσπασαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις: 365 θέσεις εργασίας από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ



Κατανομή 365 εργαζομένων σε ΟΤΑ α΄ και β’ βαθμό καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα αυτών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης υπέγραψε την 365 συνολικά εργαζομένων κατηγορίας ΠΕ/ΤΕ, επιτυχόντων και επιτυχουσών διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, 2009, 2010, 2011 και 2012, σε ΟΤΑ ά και β’ βαθμού καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα αυτών.

Με την απόφαση αυτή καλύπτεται μεταξύ άλλων, μεγάλο μέρος των αναγκών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η απόφαση πρόκειται να δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από τα 5.000 ευρώ ξεκινά η επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων


Από τους 12.000 αγρότες που έχουν πάρει ποσά πάνω από 5.000 ευρώ σε ετήσιες δόσεις, μέσω των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση η διαδικασία επιστροφής από τους αγρότες των παράνομων -σύμφωνα με την ΕΕ- επιδοτήσεων του πακέτου Χατζηγάκη.

Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Σημειωτέον πως «από το σύνολο των 725.000 αγροτών, έχει ήδη απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων η συντριπτική πλειοψηφία και η όλη διαδικασία αφορά τους 95.000 που έχουν πάρει πάνω από 1000 ευρώ», διευκρίνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Κ.ΘΗΒΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων και να κερδίσουν στην κούρσα του ανταγωνισμού με άλλες χώρες όπως η Ρωσία, δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα. Για να ελέγξουν ολόκληρες περιοχές και πλουτοπαραγωγικές πηγές προχωρούν σε πολέμους, επεμβάσεις, βομβαρδισμούς που οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Η πολιτική και οι Συνθήκες της ΕΕ είναι αυτές που κλείνουν την πόρτα στους πρόσφυγες και μετανάστες, τους στοιβάζουν στην Ελλάδα χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Συνυπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει βάλει φαρδιά, πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Συνυπεύθυνες είναι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικων αυτών οργανώσεων.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Αυτοί που γεννούν τους πολέμους και την προσφυγιά είναι οι ίδιοι που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και στην ανεργία. Είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και συμμετέχουν σε πολεμικές επεμβάσεις χύνοντας το αίμα των λαών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων. Είμαστε απέναντι από ρατσιστικές και ξενοφοφικές κραυγές που στην ουσία ζητάνε να αυξηθεί η καταστολή, δηλαδή να αυξηθούν οι πνιγμένοι στο Αιγαίο ενώ παράλληλα στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και συλλόγους, κάθε εργαζόμενο να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις αιτίες που γεννούν φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Δυναμώνουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη με συγκέντωση ειδών πρώτης ανάγκης (συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης, κονσέρβες, γάλα, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, χυμοί, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτί υγείας, πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, ρουχισμός) για να παραδωθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Ριτσώνας.

Η συγκέντρωση βοήθειας θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18:00 - 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, Οιδίποδος 11.

(Τηλ. Επικ.: 6944743524 - 6934550848 - 6977279280)



ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑ

·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Λίγες νεφώσεις, σκόνη στην ατμόσφαιρα, αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο με πιθανότητα λίγων βροχών ή καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 18 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στα βορειότερα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Σχετικά αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

"1821 H ΠΑΛΙΓΕΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου
Η Κίνηση Πολιτών ΑΡΔΗΝ Βοιωτίας
σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά
"1821: Η Παλιγγενεσία", από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις,
τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 7μ.μ., στο Επιμελητήριο Βοιωτίας (κεντρική πλατεία Λιβαδειάς)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ