Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για στάθμευση των ΤΑΞΙ την 25η Μαρτίου



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο πραγματοποίησης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου,  τα ταξί της Ένωσης Ραδιοταξί “Κάδμος”, η πιάτσα των οποίων βρίσκεται στην κάθοδο της οδού Πινδάρου , θα μεταφερθούν  από τις 08:00 το πρωί μέχρι το πέρας της παρέλασης.
α) Στην άνοδο της οδού Πινδάρου από την οδό Βουρδουμπά
β) Στην οδό Αντιγόνης από Πινδάρου έως Πελοπίδου

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά για την 25η Μαρτίου του 1821



Η επέτειος της 25ης  Μαρτίου έχει πάντα για τον Ελληνισμό έναν ιδιαίτερο και διπλό συμβολισμό . Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές του 1821 , οι οποίοι με τη θυσία τους, μας επέτρεψαν να ζούμε ελεύθερα .

Όμως η Ελληνική κοινωνία σήμερα περνά δύσκολες μέρες και καλείται μέσα σε ένα αβέβαιο και ρευστό διεθνές οικονομικό – πολιτικό  περιβάλλον να διαφυλάξει τις αξίες της Ευρώπης, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Οι προκλήσεις είναι πολλές :
οικονομικό , προσφυγικό , διεθνής τρομοκρατία και προκλήσεις οι οποίες εξασθενούν τις αντοχές των συμπατριωτών μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, έχουμε χρέος να αλλάξουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες.

Ας  εμπνευστούμε όλοι και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ένα σπουδαίο παρελθόν, να ενισχύσουμε την εθνική αυτοπεποίθηση και όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας να ενωθούν και να εργασθούν με αποφασιστικότητα, ώστε το σημερινό μήνυμα να φτάσει όπως είναι το ιστορικό χρέος μας στις επόμενες γενιές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ούτε στη Θήβα, ούτε στη Λιβαδειά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.




Στις 25 Μαρτίου του 1936 ο τότε πρωθυπουργός και, λίγους μήνες αργότερα, δικτάτορας Μεταξάς του ρετσινόλαδου, των βασανιστηρίων για να υπογραφούν οι κομμουνιστές δηλώσεις μετάνοιας, της παράδοσής των φυλακισμένων αριστερών στους ναζί του Χίτλερ, καθιέρωσε το έθιμο της υποχρεωτικής μαθητικής παρέλασης. Υποχρεώνοντας όλους τους νέους 8-25 ετών να παίρνουν μέρος χαιρετώντας ναζιστικά και να δίνοντας όρκο και πίστη ακόμα και στο Βασιλιά οραματιζόταν τη καλλιέργεια της στρατιωτικής πειθαρχίας στην ελληνική νεολαία στα πρότυπα της νεολαίας των ναζί στη Γερμανία και των φασιστών στην Ιταλία.

Αυτό το "έθιμο" συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες μας όπως και τότε. Αναβιώνοντας και προωθώντας τον μιλιταριστικό τρόπο ζωής, κάνοντας τους νέους ν' αφομοιώνουν την ιεραρχία και την απόλυτη πειθαρχία. Οξύνοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών μιας και τους διαχωρίζει ανάλογα με τις επιδόσεις τους και την εμφάνισή τους (η καθ' ύψος διάταξη).

Διαμορφώνει, στο βαθμό που του αντιστοιχεί, συνειδησιακά την υποταγή στους κάθε λογής «επισήμους»  ανεξαρτήτως από το ποιος βρίσκεται πάνω στο βάθρο, ασχέτως από τι ρόλο έχει παίξει για να έρθουν συνολικά οι εργαζόμενοι και η νεολαία στη κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, χωρίς να εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής του στην αντεργατική πολιτική που προωθείται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε.

Φέτος θα υπάρξει (σύμφωνα με το τι συνηθίζεται όλα τα προηγούμενα χρόνια) η συμμετοχή του ναζιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής Καρακώστα στους επισήμους τόσο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όσο και κατά τη τελετή που θα προηγηθεί.

Αυτό συνιστά πρόκληση για τους κατοίκους της Λιβαδειάς! Έχοντας περάσει λίγοι μήνες από τα γεγονότα της Θήβας (28 Οκτωβρίου 2015) όπου μετά τη λήξη της παρέλασης και της διαμαρτυρίας για την παρουσία του φασίστα βουλευτή εκεί, 3 χρυσαυγίτες μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του βουλευτή, ξυλοκόπησαν 1 αντιφασίστα τη στιγμή που ο ίδιος ήταν σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων από τράπεζα.  Η υπόθεση κουκουλώθηκε στα γρήγορα ρίχνοντας στα μαλακά τους υπαίτιους αυτής της επίθεσης. Κάτι το οποίο δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία.

Είναι γνωστές και ολοφάνερες οι σχέσεις Κράτους- παρακράτους. Είναι γνωστές και ολοφάνερες οι αδελφικές σχέσεις χρυσής αυγής και αστυνομίας και η ιδιαίτερη μεταχείρισή τους από τη δικαιοσύνη. Πως άλλωστε θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και την αποφυλάκιση του, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα,  Ρουπακιά στις 18/03.


Καλούμε το λαό της Λιβαδειάς να γυρίσει τη πλάτη στο Ναζιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της. Οι φασίστες- δολοφόνοι, νοσταλγοί του Χίτλερ δεν έχουν καμία θέση στην πόλη μας!!!


Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου

Σήμερα και αύριο πανηγυρίζει η Ιερά Μονή  Ευαγγελίστριας Αλιάρτου.Ένα μικρό αφιέρωμα του Permissospress στην ΙεράΜονή.

Επίσκεψη στην Ι.Μ.Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου

 Ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό το Permissospres  ξεκίνησε για ένα αφιέρωμα  στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου ή αλλιώς η Παναγία του Ελικώνα, αφού το Μοναστήρι βρίσκεται στην καρδιά του Ελικώνα Βοιωτίας.
Κατά την άφιξή μας , μας υποδέχθηκαν οι μοναχές της Μονής με πολύ ζεστασιά, μας φίλεψαν και στην σκιά των ψηλών δέντρων μας μίλησαν για την ιστορία του Μοναστηρίου.  Τα γελαστά τους πρόσωπα και η καλοσυνάτη τους μορφή μας έκαναν να μείνουμε αρκετή ώρα μαζί τους. Περιηγηθήκαμε στους χώρους της Μονής, στον κυρίως ναό, στο υπόγειο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας όπου τα πολύ παλιά χρόνια λειτουργούσα και σαν κρυφό σχολειό, στην υπέροχη έκθεση, στην Τραπεζαρία και περιπλανηθήκαμε στους καταπράσινους και καθαρούς κήπους. Ο χώρος γεμάτος ευλάβεια, γεμίζει η ψυχή μας με μία απέραντη γαλήνη. Τα συναισθήματά μας απερίγραπτα, τόση ομορφιά σε συνδυασμό με ευλάβεια...
Έξω από τη Μονή μία πηγούλα στην είσοδο δίπλα σε έναν τεράστιο πλάτανο προκαλεί τον επισκέπτη να κάνει μία επίσκεψη και εκεί.
 Στις καταπράσινες και απότομες ανατολικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο περίπου 650

μ. και 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Αλίαρτο, στις υπώρειες του χωριού Ζαγαρά, βρίσκεται το  μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Η απουσία ιστορικών πηγών σε συνδυασμό με τις πολλές και εκτεταμένες επεμβάσεις, κυρίως κατά τη δεκαετία του 1960, οπότε πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες τόσο στο καθολικό όσο και στα υπόλοιπα βοηθητικά κτίσματα, δεν επιτρέπουν τον ακριβή προσδιορισμό της ίδρυσης του μοναστηριού, η οποία τοποθετείται αόριστα στους Βυζαντινούς χρόνους. Το καθολικό ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του τετράστυλου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο ναού. Πάνω από τη βόρεια θύρα εισόδου στο νάρθηκα σώζεται ανάγλυφη κτητορική επιγραφή, η οποία αναφέρεται σε εργασίες  ανακαίνισης του ναού που πραγματοποιήθηκαν το έτος 1656. Την περίοδο αυτή χρονολογείται η τριμερής διάταξη της στέγασης του νάρθηκα με τυφλό τρούλο στο κέντρο και τεταρτοσφαίρια επί ημιχωνίων στα πλάγια, τα οποία οφείλονται σε επίδραση της ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Στα δυτικά του νάρθηκα έχει προστεθεί σε μεταγενέστερη φάση εξωνάρθηκας, μέσω του οποίου το καθολικό προσκολλάται σε κτίριο της δυτικής πτέρυγας του μοναστηριακού συγκροτήματος. Στο εσωτερικό του ναού διατηρούνται σε κακή κατάσταση τοιχογραφίες που χρονολογούνται στους Όψιμους Μεταβυζαντινούς χρόνους. Στην ίδια περίοδο ανήκει το μικρό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στον περίβολο της μονής






 Το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα η μονή της Ευαγγελίστριας φαίνεται ότι γνώρισε οικονομική άνθηση, καθώς, εκτός από την ανακαίνιση του καθολικού το 1656, λίγα χρόνια αργότερα, το 1679, όπως αυτό μαρτυρείται από σιγίλλιο του πατριάρχη Διονυσίου, ο δραστήριος ηγούμενός της Παφνούτιος υπέβαλε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το τυπικό του κοινοβιακού μοναστηριού προς έγκριση, στο οποίο είχε ήδη απονεμηθεί σταυροπηγιακή ιδιότητα. Το σιγίλλιο του 1679 ανανέωσε και επικύρωσε τον επόμενο αιώνα ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ με νέο σιγίλλιο του 1798.

Οι μαρτυρίες που φωτίζουν την ιστορία της μονής τους επόμενους αιώνες παραμένουν ελάχιστες. Η Ευαγγελίστρια αποτελεί ένα από τα μοναστήρια που καταργήθηκαν επί Όθωνα μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους και η περιουσία του περιήλθε στο Εκκλησιαστικό Ταμείο. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι και διαθέτει εργαστήριο υφαντών.


Η μονή σήμερα έχει  14 μοναχές, που εκτός από τα λατρευτικά τους καθήκοντα, ασχολούνται και με πολλές άλλες διακονίες.
Η μονή πανηγυρίζει εκτός από την 25 Μαρτίου Εορτή του Ευαγγελισμού, κι όλες τις εορτές Της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανός «ρήμαζε» τους μετασχηματιστές στη Βοιωτία-ΦΩΤΟ




Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός, μέλος οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε
περιοχή της Αττικής, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς

Σε βάρος του 39χρονου, καθώς και τεσσάρων (4) τουλάχιστον ακόμη συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει συνολικά (53) κλοπές - φθορές μετασχηματιστών, από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου υπερβαίνει τους (8,5) τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να ξεπερνά τις (250.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πηνία και καλώδια χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία, κατάλληλα για την αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως μετασχηματιστών


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, διακριβώθηκε η δράση οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (23-03-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Β’ Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω, ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν.

Σε βάρος του 39χρονου, αλλά και τεσσάρων (4) τουλάχιστον ακόμη συνεργών του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και εφαρμογής επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών από μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας, εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Θήβας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πηνία και καλώδια χαλκού, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία, κατάλληλα για την αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ομοίως κατασχέθηκε, ανήκει στον 39χρονο, ενώ παράλληλα διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τέσσερις τουλάχιστον ακόμη συνεργούς του, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 έως και την 23-03-2016, ενέχονται με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε πενήντα τρεις (53) κλοπές χαλκού και φθορές από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας (Αλίαρτος, Άγ. Σπυρίδωνας, Υψηλάντης, Καρυά, Άγ. Γεώργιος, Άγ. Δημήτριος, Πέτρα, Χαιρώνεια, Προφήτης Ηλίας, Ανθοχώρι, Άγ. Βλάσιος, Μαυρομάτι κ.α.) και της Φθιώτιδας (Σφάκα, Κολάκα, Έξαρχος και Καλαπόδι).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου υπερβαίνει τους (8,5) τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση, από τις φθορές που προκλήθηκαν στους μετασχηματιστές, να ξεπερνά τις (250.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή


Μία ώρα ύπνου θα χάσουμε με την εφαρμογή της θερινής ώρας από τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου.

Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04.00).

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή Φρουράς στο ΚΕΠΒ Θήβας

Τελετή Παράδοσης- Παραλαβής διοικήσεως του ΚΕΠΒ Θήβας.
Νέος Διοικητής ο Ταξίαρχος κ. Τρυφωνόπουλος Δημήτριος.


Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως, από τον Υποστράτηγο κ. Λεωνίδα Παππά στον  Ταξίαρχο κ. Τρυφωνόπουλο Δημήτριο, παρουσία  θρησκευτικών, πολιτικών και πολιτειακών αρχών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, φίλων και απόστρατων αξιωματικών.

Προηγήθηκε δοξολογία στον χώρο του Ηρώου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου  και κατάθεση στεφάνου από τον αποχωρούντα Διοικητή.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θηβών, εντός του χώρου του στρατοπέδου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον Υποστράτηγο κ. Παππά, να τον ευχαριστήσει για την αγαστή συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της διοικήσεως του στο ΚΕΠΒ και να του ευχηθεί υγεία και καλή τύχη στη νέα ζωή που ξεκινά καθώς αποστρατεύτηκε.


Τιμής ένεκεν της παραμονής του στη Θήβα και της διοικήσεως του στο ΚΕΠΒ αλλά και της φιλίας τους, ο κ. Δήμαρχος του χάρισε ένα αντίγραφο του νομίσματος του Κοινού των Βοιωτών και ένα αντίγραφο του Κάδμου,  ιδρυτή της Θήβας.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε στη πόλη της Θήβας τον νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ Ταξίαρχο κ. Τρυφωνόπουλο  και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα είναι στο πλευρό του για το καλό του Κέντρου και των κατοίκων του Δήμου.

Σημειώνεται ότι ο νέος Διοικητής του Κέντρου κ. Τρυφωνόπουλος, την Τρίτη 22 Μαρτίου,  πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση στον κ. Δήμαρχο, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο διοικητή κ. Παππά .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο και την περιοχή, ενώ αμφότεροι επιβεβαίωσαν τη θέληση για αγαστή συνεργασία  Δήμου και ΚΕΠΒ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις φορολογικές δηλώσεις 2016




Χθες ψηφίστηκαν οι διατάξεις αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης και την απενεργοποίηση των τεκμηρίων για φορολογούμενους με εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση και αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανοίγει το σύστημα Taxis.

Όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες «είναι θέμα ημερών η έναρξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων αμέσως μετά τη δημοσίευση των διατάξεων στο ΦΕΚ» ενώ όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη έχει κλείσει οριστικά το ενδεχόμενο αναδρομικής αύξησης των φόρων για τα εισοδήματα του 2015.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα είναι τι θα συμβεί με το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων. Σε πρώτη φάση, δεν μπορεί να συμβεί τίποτα περισσότερο από αυτό που ορίζει ο ισχύον νόμος: εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, στα τέλη Ιουλίου, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στα τέλη Νοεμβρίου χωρίς την έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης η οποία καταργήθηκε μετά από απαίτηση των δανειστών.

Το επιτελείο του κ. Αλεξιάδη βέβαια, συνεχίζει να ελπίζει ότι οι δανειστές θα δεχθούν την πρόταση για εξόφληση των φόρων εισοδήματος σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Αν καμφθούν οι ενστάσεις των δανειστών, δεν αποκλείεται να υπάρξει τροποποίηση στη συνέχεια...

Επί του παρόντος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου κάποιες βασικές υποχρεώσεις τις οποίες θα βρουν μπροστά τους, όταν με το καλό ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των δηλώσεων και έρθει και ο λογαριασμός των φόρων.

1. Προκαταβολές για ελεύθερους επαγγελματίες: Με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένη προκαταβολή φόρου. Συγκεκριμένα η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%.

2. Προκαταβολή για αγρότες: Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν το 2016 με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έχει αυξηθεί από το 55% στο 75%.

3. Περιστασιακά απασχολούμενοι: Όταν το πραγματικό εισόδημα, εξαιρουμένου του εισοδήματος από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ (και εφόσον οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών ή ατομική αγροτική δραστηριότητα), το εισόδημα αυτό και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων (φορολογικός συντελεστής 22%, αντί 26%, και μείωση φόρου έως 2.100 ευρώ). Ο ανωτέρω τρόπος φορολόγησης εφαρμόζεται και εάν το πραγματικό εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, αλλά το υπερβάλλον ποσό φορολογείται με την κλίμακα για εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

4. Αποδείξεις: Διατηρείται ο κωδικός 049 της δήλωσης, στον οποίο τα προηγούμενα χρόνια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωναν τη συνολική αξία των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που είχαν συγκεντρώσει. Σημειώνεται ότι στις δηλώσεις που θα υποβληθούν δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί ο συγκεκριμένος κωδικός, δεδομένου ότι δεν υπάρχει υποχρέωση που να προκύπτει από τη φορολογική νομοθεσία.

5. Ανείσπρακτα ενοίκια: Τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει φέτος σε ξεχωριστό κωδικό και στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα, στο Ε2 τα ανείσπρακτα ενοίκια πρέπει να δηλωθούν στην στήλη 16 της πρώτης σελίδας, και στο Ε1 πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 125-126 του πίνακα 4Δ2 στην 3η σελίδα. Η ξεχωριστή αναγραφή των ποσών αυτών κρίνεται αναγκαία, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μην πληρώσουν φόρο εισοδήματος και γι' αυτά. Ωστόσο, για να δηλωθούν τα ποσά αυτά φέτος σε ξεχωριστούς κωδικούς και να μην φορολογηθούν θα πρέπει να πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Θα πρέπει δηλαδή έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης, να έχει εκδοθεί εις βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων).

6. Τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων: Στη δήλωση του τρέχοντος έτους πρέπει επίσης ο κάθε φορολογούμενος να αναγράψει όλα τα χρηματικά ποσά που δαπάνησε μέσα στο 2015 για την ανέγερση οικοδομών, για αγορές ακινήτων, μετοχών εισηγμένων ή μη στο Χρηματιστήριο, ομολόγων και εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, για σύσταση επιχειρήσεων και για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών. Τα ποσά αυτά θεωρούνται πλέον «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» και λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος.

7. Δωρεάν παραχώρηση κατοικίας: Το τεκμαρτό εισόδημα από δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. προς τα τέκνα ή τους γονείς του φορολογούμενου ή προς άλλους ανιόντες ή κατιόντες εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγενείς, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία, δεν υπάγεται σε φόρο.

8. Φορολογούμενοι 18 ετών και άνω: Ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα. Εξαιρετικά, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση όσοι δεν έχουν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κλπ) εφόσον φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων.

9. Έναρξη επιτηδεύματος: Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.

10. Φοιτητές: Δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης τα ενήλικα τέκνα (π.χ. φοιτητές κ.λπ.), ακόμα και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, εφόσον αποκτούν εισόδημα.

11. Σύμφωνο συμβίωσης: Φέτος, για πρώτη φορά επιτρέπεται να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης, είτε είναι ετερόφυλα είτε ομόφυλα. Ως εκ τούτου τα ζευγάρια αυτά εξισώνονται με τα έγγαμα ανδρόγυνα όσον αφορά τα δικαιώματα φοροαπαλλαγών και λήψης κοινωνικών επιδομάτων. Στη στήλη στην οποία δηλώνει κάθε χρόνο τα εισοδήματά της η σύζυγος του υπόχρεου φορολογούμενου παρέχεται από φέτος η δυνατότητα να συμπληρώνει τα απαιτούμενα στοιχεία και η γυναίκα που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με άνδρα και ο ένας εκ των δύο συντρόφων ιδίου φύλου που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης.

12. Διακοπή συμβίωσης: Οι σύζυγοι και όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η συμβίωση κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους ή συντρόφους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή φέρει ο φορολογούμενος. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ενημέρωση του Τμήματος ή Γραφείου Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας Δ.Ο.Υ με τις παραπάνω μεταβολές.

13. Δηλώσεις αποβιωσάντων: Υποβάλλονται αποκλειστικά σε χειρόγραφη μορφή στην Φορολογική Διοίκηση.

14. ΑΦΜ: Η αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου είναι υποχρεωτική μόνο για τα εξαρτώμενα μέλη άνω των 18 ετών (που ήταν άνω των 18 ετών την 31η-12-2015).

15. Τέκνα: Τα ανήλικα ή ενήλικα τέκνα, καθώς επίσης και τα μέλη της οικογενείας του φορολογούμενου με αναπηρία 67% και άνω θεωρείται ότι βαρύνουν τον φορολογούμενο εφόσον συνοικούν με αυτόν και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

πηγή: euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ!!! Βουλευτές της Φθιώτιδας «παίρνουν» τους παιδίατρους από το νοσοκομείο της Λιβαδειάς - Απίστευτη καταγγελία γιατρού. Καταρρέουν οι εφημερίες στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς



Διαβάσαμε σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης και στην προσωπική σελίδα του γιατρού του νοσοκομείου Λιβαδειάς Κώστα Πλιακοστάμου την παρακάτω ανάρτηση:

Αποτέλεσμα εικόνας για κάτω τα χέρια από΄το νοσοκομειο Λιβαδειας

…»Το γεγονός που ο ακατάλληλος διοικητής της 5ης ΥΠΕ διογκώνει τις ορέξεις του και για τους υπόλοιπους παιδιάτρους του νοσοκομείου Λιβαδειάς τον αφήνει παγερά αδιάφορο (εννοεί τον εισαγγελέα Λιβαδειάς);

Σύμφωνα με πρόταση της υποδιοικητού της 5ης ΥΠΕ και με ομόφωνη απόφαση των βουλευτών της Φθιώτιδας, η τοποθετημένη και απολύτως εξειδικευμένη στα θέματα υγείας ΣΥΡΙΖΑΙΑ απαιτεί και προτείνει την εκ περιτροπής μετακίνηση όλων πια των Παιδιάτρων στο νοσοκομείο Λαμίας.

Τέτοιες επιθετικές ενέργειες από λειτουργίας του νοσοκομείου Λιβαδειάς δεν έχουμε ξαναδεί.

Η πρώτη φορά αριστερά αδίστακτη όσο ποτέ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επί δικαίων και αδίκων.

Τα παιδιατρικά περιστατικά που έλαβαν χώρα όταν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ απαίτησε την άμεση απόσπαση της παιδιάτρου στο νοσοκομείο Λαμίας ενώ εφημέρευε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά στη Βοιωτία.

Η εκκωφαντική σιωπή του εισαγγελέα πρέπει να σπάσει και να τοποθετηθεί απέναντι στον διοικητή που εκθέτει ολόκληρο παιδιατρικό πληθυσμό υγειονομικά με την ανοχή αν όχι τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιος θα πρέπει να τους σταματήσει.

Διαπράττουν στυγερά εγκλήματα στον βωμό υποτιθέμενης ιδεολογικής συνέπειας».



Καλείται εδώ και τώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος να πάρει θέση.

Αν η σχετική απαίτηση (απόφαση) των συναδέλφων του βουλευτών της Φθιώτιδας και της υποδιοικήτριας της 5ης ΥΠΕ ισχύουν οφείλει, να τους καταγγείλει δημοσίως καθώς θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στο νομό του.

Καλείται επίσης ο κος Θηβαίος να ενημερώσει αν το υπουργείο υγείας έχει αποφασίσει ο ρόλος του νοσοκομείου της Λιβαδειάς απο εδώ και στο εξής να είναι απλά μία δεξαμενή προσωπικού για τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει τότε άμεσα:

Ο βουλευτής Νίκος Θηβαίος να επιβάλει να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις γιατρών προς τη Λαμία και άλλα νοσοκομεία, ώστε να μην διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και των εφημεριών του,

να απαιτήσει το επικουρικό προσωπικό που έχει ανάγκη το νοσοκομείο της Λιβαδειάς καθώς δεν προβλέφθηκε καμία πρόσληψη από τις συνολικά 585 για όλη την Ελλάδα, που ανακοίνωσε το υπουργείο.

Μείνετε συντονισμένοι θα επανέλθουμε στο θέμα…
 viotianet.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεπιθύμητος στις επετειακές εκδηλώσεις της Θήβας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Αγανάκτηση μας προκαλεί το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή προσκαλεί για δεύτερη φορά, και παρά τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις εκδηλώσεις της 28η Οκτώβρη, το φασίστα βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους εργαζόμενους της περιοχής η παρουσία του εν λόγω βουλευτή στην πόλη μας. Θυμίζουμε πως στις εκδηλώσεις μνήμης της 28ης Οκτώβρη η προσωπική του φρουρά επιτέθηκε μέρα μεσημέρι άνανδρα και πισώπλατα σε συναγωνιστή συμπολίτη μας, επειδή συμμετείχε στις διαμαρτυρίες ενάντια στην παρουσία του απογόνου του Χίτλερ στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του ναζισμού.

Καταδικάζουμε την κίνηση της Δημοτικής Αρχής, που αντικειμενικά έχει στόχο να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις των εργαζομένων ότι η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. είναι απλά ένα άλλο κόμμα. Δηλαδή το βασικό επιχείρημα των ναζί. Η κίνηση αυτή έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη – δολοφόνου Ρουπακιά!

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας, και το Ε.Κ.Θ, να αντιταχθούν απέναντι σ΄αυτή την απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Οι ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι στη Θήβα.

Καλούμε τα σωματεία, το σύνολο των εργαζομένων να μη δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους τραμπούκους – εγκληματίες που ευθύνονται για δολοφονίες και επιθέσεις σε αγωνιστές εργάτες. Είναι αυτοί που χύνουν δηλητήριο για καθε οργανωμένο και συλλογικό αγώνα των εργαζομένων και του λαού, και την ίδια στιγμή δεν προλαβαίνουν να κάνουν ερωτήσεις στη βουλή για τα αφεντκά τους, τους εφοπλιστές. Είναι αυτοί που με ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές στηρίζουν τις πολεμικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς στη προσφυγιά.



Καμία ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ και τις φασιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις.



    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ – ΑΥΛΩΝΑ
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΗΒΑΣ
    ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την 25η Μαρτίου 1821

Ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία αποτελεί μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
Με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» και μετά από ένα σκληρό αγώνα εννέα ετών, οι Έλληνες κατάφεραν να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και να δημιουργήσουν το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος. 
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 για ανεξαρτησία και με όραμα την αυτοδιάθεση του λαού και το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας ώστε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να αγωνιστούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


Ευνοείται και η μεταφορά σκόνης - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και τα βόρεια, θερμοκρασία σε πτώση και μεταφορά σκόνης θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Πέμπτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 ,στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 , στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην Κρήτη. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι 4 και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Λόγω της κακοκαιρίας η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενημερώνοντας ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο σήμερα είναι  τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θράκη ενώ αύριο, Παρασκευή,  τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σταδιακά από το απόγευμα τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε οριακή κατάσταση λειτουργίας το Νοσοκομείο Άμφισσας και τα κέντρα Υγείας της Φωκίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Σε οριακή κατάσταση λειτουργίας το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και τα κέντρα Υγείας του Νομού Φωκίδας

Τον Απρίλη του 2015 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με σχετική ερώτηση ζήτησε από το υπουργείο υγείας να λάβει επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατούσε από τότε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και στα κέντρα Υγείας του νομού Φωκίδας.
Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του υπουργείου Υγείας δεν πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα για την οικονομική στήριξη και την πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και του υπόλοιπου προσωπικού με αποτέλεσμα την ταχύτατη επιδείνωση της κατάστασης που σήμερα έχει ξεπεράσει τα όρια του συναγερμού.
Η διαλυτική κατάσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας καταγράφεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στο γεγονός ότι η παθολογική κλινική παραμένει κλειστή εδώ και δέκα μήνες, καμία άλλη κλινική του νοσοκομείου δεν λειτουργεί με ασφάλεια χωρίς την παθολογική κλινική, οι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Συνολικά, επικρατεί πολύ άσχημη κατάσταση και στις άλλες κλινικές όπως, καρδιολογική, γυναικολογική, ορθοπεδική κ.α όπου υπηρετεί μόνο ένας γιατρός με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφημερία στο νοσοκομείο περισσότερες από επτά (7) μέρες το μήνα. Ενώ, το ίδιο ισχύει και για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Όπως είναι γνωστό το Νοσοκομείο Άμφισσας καλύπτει το νομό Φωκίδας ο οποίος έχει περισσότερο από 40.000 πληθυσμό, καλύπτει δεκάδες ορεινά χωριά αλλά και παραθαλάσσια χωριά των οποίων ο πληθυσμός διπλασιάζεται το καλοκαίρι. Το νομό επισκέπτεται μεγάλος αριθμός τουριστών (π.χ Δελφοί και Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κ.α), ενώ το Νοσοκομείο καλύπτει και δύο σωφρονιστικά ιδρύματα, το ΓΚΚ Άμφισσας και το ΓΚΚ Μαλανδρίνου .
Επίσης, θέλουμε να σταθούμε στην επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Ιτέας το οποίο λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του.
Συγκεκριμένα στο ΚΥ Ιτέας έχουν γίνει κανόνας οι ελλείψεις, ακόμα και σε στοιχειώδη υλικά-αναλώσιμα, όπως για παράδειγμα σε χαρτί Α4 και μελάνι, χαρτί για συνταγογράφηση, υλικά για ΤΕΣΤ Παπανικολάου ακόμα και Οξυγόνο, ενώ το Κ.Υ δεν διαθέτει E-MAIL για ένα 6μηνο.  
Την ώρα που διευρύνονται οι ανάγκες για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι ελλείψεις στοιχίζουν πολύ ακριβά σε ανθρώπινες ζωές, κι ενώ επανειλημμένα η επικίνδυνη κατάσταση του Νοσοκομείου έχει αναδειχθεί από το σωματείο των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και γενικότερα τους μαζικούς φορείς του νομού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να παίζει με τη ζωή και την Υγεία χιλιάδων εργατικών –λαϊκών οικογενειών της περιοχής. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι μαζικοί φορείς της περιοχής διεκδικούν την άμεση επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής, την εξασφάλιση της θέσης καρδιολόγου, νεφρολόγου (όπως έχει ζητήσει η διοίκηση του νοσοκομείου) και την προσαρμογή του οργανισμού στις σύγχρονες ανάγκες, ώστε να αυξηθούν και να καλυφθούν οι θέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία όλων των κλινικών και των επειγόντων.
Ζητούν επίσης την εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης του νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες σε προμήθειες υλικών, ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων και μισθοδοσίας.
Τέλος, είναι απαράδεκτο, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, να ζητείται από το νοσοκομείο Άμφισσας, που δεν μπορεί καν να λειτουργήσει, η εξόφληση των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού, όσο και των υπερωριών του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για το πρώτο δίμηνο του 2016, ή να ζητείται ενημέρωση για το αν έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των οφειλομένων για εφημερίες και υπερωρίες για το 2015.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
-    Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:
1.    Την άμεση στελέχωση και επαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής
2.    Την άμεση κάλυψη όλων των θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό
3.    Την επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Ιτέας και των άλλων δημόσιων μονάδων Υγείας στην περιοχή
-    Επίσης τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση εξασφάλιση της Νεφρολόγου που υπηρετεί αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο και η παρουσία της αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία της μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Οι Βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

DYO FORUM 2016: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ!




Οι 14 επιστημονικές εταιρείες που συμμετέχουν και διοργανώνουν ημερίδες στο DYO Forum, συνεχώς εμπλουτίζουν το πρόγραμμα τους με ομιλητές υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: Στην ημερίδα της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδας, θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Dr. André Debruyne, President European Federation Sports Medicine Associations, ο Καθηγητής Ιατρικής στο Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Νάτσης, Πρόεδρος της ΑΕΑ και ο Κύριος Παντελής Νικολάου ορθοπαιδικός χειρουργός.
Στην ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, συναντάμε, τον Καθηγητή Alexander Mundinger και την Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, Πρόεδρο της ΕΕΜ και άλλους εκλεκτούς ομιλητές.
Στην ημερίδα της Α’ παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το κοινό θα ενημερωθεί και από τον Καθηγητή Παιδιατρικής Γεώργιο Χρούσο διευθυντή της Α’ παιδιατρικής κλινικής , την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Βασιλική Γέμου και τον Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής Αθανάσιο Μίχο.
Στην ημερίδα της Ελληνικής Μαιευτικής & Γυναικολογικής Εταιρείας στο βήμα θα ανέβουν καταξιωμένοι ομιλητές όπως ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Δημήτριος Λουτράδης, Πρόεδρος της ΕΜΓΕ, ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Βασίλειος Ταρλατζής και ο Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Νίκος Βραχνής
Τo DYO Forum θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 17 Απριλίου στο Metropolitan Expo.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για το κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.dyoforum.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ