Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Συστήματα Ασφαλείας Συναγερμοί & Κάμερες-Μοναδικές Προσφορές!!!

Σκοπός μας.....η δική σας ασφάλεια!!!

Τέλος στην ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΩΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ!!!
ΜΟΝΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...


Η e-pontikis.gr  συνεχίζει την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία από το 1994 και  στις 11 Ιουνίου του 2014  παρουσίασε  και το ηλεκτρονικό της κατάστημα όπου θα μπορείτε να βρείτε τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού. Προσφέρει στους συνεργάτες - πελάτες της, ολοκληρωμένες λύσεις και υποστήριξη, τόσο κατά την επιλογή όσο και κατά την εγκατάσταση και τον προγραμματισμό των συστημάτων της.
Το αντικείμενο της εταιρείας είναι η ΜΕΛΕΤΗ, η ΣΧΕΔΙΑΣΗ και η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ τεχνικών έργων που αφορούν:
  • Συστήματα Ασφαλείας
  • Κλειστά Κυκλώματα Παρακολούθησης (CCTV)
  • Συστήματα Πυρασφαλείας
  • Συστήματα Ψηφιακής Καταγραφής Και Μεταφοράς Εικόνας (DVR)
  • Συστήματα  Πρόσβασης (Access Control)
  • Συστήματα Περιμετρικής Προστασίας
  • Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις
  • Εγκαταστάσεις Κίνησης
  • Αυτοματισμοί
  • Πίνακες
και πλήθος άλλων εφαρμογών για τις ανάγκες της βιομηχανίας πάντα εφαρμόζοντας την κορυφή της τεχνολογίας με τα πιο αξιόπιστα υλικά.

Στη φάση της εκτέλεσης του έργου εφαρμόζουμε την αιχμή της τεχνολογίας με τα καταλληλότερα υλικά και ολοκληρώνεται με την παράδοση των τμημάτων του σε λειτουργία μετά από δοκιμές.
Στόχος της e-pontikis.gr είναι να προσφέρει, µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τοµέα της ασφάλειας και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, δίνοντας πάντα έµφαση στις ανάγκες των πελατών του.
Προτεραιότητα της εταιρίας µας είναι η ικανοποίηση των πελατών µας. Όλες µας οι δραστηριότητες έχουν ως επίκεντρο τους πελάτες µας. Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, κατανοώντας σε βάθος τις ανάγκες τους και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους µε αξιοπιστία.
 Ενημερωθείτε για τα συστήματά μας   και για την γκάμα των προϊόντων που σας προσφέρουμε  πατώντας  εδώ e-pontikis.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Εαρινή Γενική Συνέλευση της ΜΟΤ.Ο.Ε. στον Ορχομενό



Εαρινη Γενικη Συνελευση της Μοτοσυκλετιστικης Ομοσπονδιας Ελλαδος (ΜΟΤ.Ο.Ε) και σεμιναριο Οδικης Ασφαλειας στον Ορχομενο Βοιωτιας.

Το Σαββατο 2 Απριλιου 2016 και ωρα 6:30 μ.μ στο Πολιτιστικο Κεντρο του Δημου Ορχομενου θα πραγματοποιηθει η Εαρινη Γενικη Συνελευση της ΜΟΤ.Ο.Ε.
Την ιδια ημερα η Μοτολεσχη Ορχομενου σε συνεργασια με το Ελληνικο Ινστιτουτο Μοτοσυκλετας (Μοτοθεσις) διοργανωνουν το εκπαιδευτικο Σεμιναριο <Εκπαιδευση Προηγμενης Οδηγησης Α' Επιπεδο>

ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


                                                                                             Απο το Δ.Σ

Διαβάστε Περισσότερα »

Παντελής Παντελίδης: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του



Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει ο Παντελής Παντελίδης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία
Ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης πριν από ενάμιση μήνα, όπως προκύπτει από την αιματολογική και τοξικολογική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η ποσότητα που βρέθηκε να έχει καταναλώσει ο γνωστός καλλιτέχνης είναι άνω του 1,5 γραμμαρίου ανά λίτρο, όταν το όριο είναι 0,50 γραμμάρια. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αίμα του άτυχου καλλιτέχνη δεν βρέθηκε οποιαδήποτε άλλη ουσία (ναρκωτικά, φάρμακα κ.λπ.).

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, το πόρισμα δεν έχει παραδοθεί ακόμα επισήμως στην τροχαία ελληνικού και αναμένεται να παραδοθεί την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη.

Την ίδια ώρα στελέχη της Πυροσβεστικής που έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία απεγκλωβισμού του τραγουδιστή και των δύο γυναικών από το μοιραίο τζιπ σημείωναν ότι «έχει παραδοθεί σχετική έκθεση στην Τροχαία Ελληνικού όπου προσδιορίζεται με απόλυτη σαφήνεια ότι το ΙΧ οδηγούσε ο καλλιτέχνης και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου που διατυπώνονται δεν έχουν οποιαδήποτε βάση».

Το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη ενώ οι δύο συνεπιβάτιδες τραυματίστηκαν σοβαρά στις 8:20 της 18ης Φεβρουαρίου στη γέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του παλιού αερολιμένα Ελληνικού.

Ο εντοπισμός της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ στο αίμα του οδηγού του ΙΧ αναμένεται να είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας στη διερεύνηση του δυστυχήματος. Κρίσιμες παράμετροι θα είναι η ταχύτητα τη στιγμή της εκτροπής του οχήματος αλλά και η καταλληλότητα των παλαιών κιγκλιδωμάτων -η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1969 και ήταν η πρώτη αερογέφυρα εν Ελλάδι- που εισήλθαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και προκάλεσαν σημαντικούς τραυματισμούς στους επιβάτες.

(Πηγή: tovima.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις στα 58 και με το νέο νόμο. Ποιους ασφαλισμένους αφορά





Κάποιες κατηγορίες εργαζομένων προλαβαίνουν ακόμη να πάρουν σύνταξη από τα 58 χρόνια αποφεύγοντας την αύξηση των ορίων αλλά και τις μεγάλες μειώσεις που φέρνει το νέο ασφαλιστικό για όλους όσοι κάνουν αίτηση μετά την ψήφιση του νόμου.

Οσοι ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ πριν από το 1993 είναι – σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η μία κατηγορία ασφαλισμένων που μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου που ισχύει μέχρι σήμερα.

Με τις νέες διατάξεις που ισχύουν ως προς τους όρους συνταξιοδότησης από τις 19 Αυγούστου του 2015 και μετά, όσοι ασφαλίστηκαν πριν το 1993 διατηρούν τα κατοχυρωμένα ως το 2012 ασφαλιστικά τους δικαιώματα, που τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν με τα παλαιά όρια ηλικίας, αρκεί να τα είχαν συμπληρώσει μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015.

Η κατοχύρωση ευνοεί μάλιστα και όσους συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 καθώς δεν θα επιβαρυνθούν με μεγάλη αύξηση του ορίου ηλικίας, αλλά με μικρότερη.

Σύνταξη με 10.500 έως 11.000 ασφάλισης το 2010 και το 2011

– Στα 58 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2015 (18/08)

– Στα 58,6 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2015 (19/08)

– Στα 59 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2016

– Στα 59,6 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2017

– Στα 60 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης 2018

– Στα 60,6 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης το 2019

– Στα 61 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης το 2020

– Στα 61,6 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης το 2021

– Στα 62 με ηλικία κατοχύρωσης τα 58 και έτος συμπλήρωσης το 2022
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση, αιτήσεις σε εθελοντές για τη κατασκήνωση "Παλιομηλιά Ελικώνα"

 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων εθελοντών για τη δημοτική κατασκήνωση στη θέση "
Παλιομηλιά Ελικώνα"
Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την κοινωνική πολιτική και με δεδομένη την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να διασκεδάσουν και να χαρούν τις συγκινήσεις της κατασκηνωτικής ζωής στο μαγευτικό φυσικό τοπίο του Ελικώνα πρόκειται να λειτουργήσει και φέτος, με ίδιες δυνάμεις, τη δημοτική κατασκήνωση στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα”.
Κατά την περσινή κατασκηνωτική περίοδο (Ιούλιος – Αύγουστος) εθελοντές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την ψυχαγωγία, την άθληση και την ιατρική φροντίδα των μικρών κατασκηνωτών συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο στην επιτυχή πραγματοποίηση διάφορων κατασκηνωτικών δράσεων, αλλά και αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά αποτελούν βασική προϋπόθεση για την υγιή κοινωνική ανάπτυξη.
Καλούμε νέες και νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών (απόφοιτοι Β'βαθμιας εκπαίδευσης, σπουδαστές και φοιτητές) που επιθυμούν να προσφέρουν και να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης, αλλά και να αντλήσουν θετικές εμπειρίες από την κατασκηνωτική ζωή, να υποβάλλουν αίτηση εθελοντή στο Δήμο Λεβαδέων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική φόρμα εθελοντή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr, - ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - και να την αποστείλουν συμπληρωμένη τη φόρμα στο Δήμο Λεβαδέων ηλεκτρονικά στη διεύθυνση egerokonstanti@livadia.gr ή στο fax 22613-50880, μέχρι τη Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Ε. Γεροκωνσταντή στο τηλ.: 22613-50864.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταφέρεται στις 3 Μαΐου η αργία της Πρωτομαγιάς


Μεταφέρεται η αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αφού φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την Τρίτη 3 Μαΐου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Μπακογιάννης:Περιφερειακά Συμβούλια παντού

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κάρυστο



«Με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου στην Κάρυστο, θέλω να σας ενημερώσω για την απόφασή μας, να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις στις έδρες και των 25 Δήμων της Περιφέρειάς μας. Στόχος μας είναι να συνεδριάζουμε εκεί όπου βρίσκονται τα προβλήματα και εκεί όπου μπορούν να συμμετέχουν οι πολίτες. Κάθε περιοχή αντιμετωπίζει προκλήσεις και αυτές πρέπει να τις παρακολουθούμε από κοντά και να ακούμε τους ανθρώπους που τις βιώνουν, μέσα από διαδικασίες ανοιχτές για όλους».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλαν ερώτηση προς 6 Υπουργεία, ζητώντας την κατασκευή  μονάδων αναερόβιας ζύμωσης αστικών λυμάτων και αστικών-γεωργικών βιοαποδομήσιμων αποβλήτων.  Οι ερωτώντες βουλευτές, επικαλούνται την επιτυχημένη εφαρμογή του συστήματος αυτού στη Ζυρίχη της Ελβετίας, αποδεχόμενοι ότι το σύστημα αυτό και προστατεύει το περιβάλλον και παράγει παράλληλα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.  Ζητούν μάλιστα, και τη μετατροπή όλων των υφιστάμενων μονάδων αερόβιας ζύμωσης των λυμάτων και αποβλήτων, σε μονάδες αναερόβιας ζύμωσης. Ως προς τη νομική μορφή των φορέων που θα διαχειρίζονται αυτές τις μονάδες, προτείνουν τη σύσταση ανώνυμων εταιρειών, με τη συμμετοχή των Δήμων, και του Δημοσίου, ή νομικών προσώπων του Δημοσίου (ΕΥΔΑΠ κλπ) σε ποσοστό 51%.  Ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από την εξέλιξη αυτή.  Προς τους ερωτώντες βουλευτές, τα ερωτώμενα Υπουργεία, αλλά κυρίως προς τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας, επιθυμούμε να κάνουμε γνωστά τα εξής: Επί 6 χρόνια, η μονάδα που είχε σχεδιαστεί για τη Θήβα, είναι βασισμένη ακριβώς στο μοντέλο που προτείνουν οι ερωτώντες βουλευτές και με  διασφαλισμένη δημόσια χρηματοδότηση. Πιο συγκεκριμένα η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Θήβας (ΜΕΑ) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ περιόδου 2007 – 2013 με το ποσό των 21.445.336,51 ευρώ (κωδικός πράξης 376052) και αφορά τα παρακάτω : - Την δημιουργία μονάδας μηχανικής διαλογής προδιαλεγμένων & σύμμεικτων απορριμμάτων. Στην μονάδα μηχανικής διαλογής θα οδηγείται το σύνολο των διακριτών προδιαλεγμένων & σύμμεικτων ρευμάτων (κάδων) για περαιτέρω διαλογή.  - Την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την αξιοποίηση του βιοαερίου (αναερόβια ζύμωση) τόσο των οργανικών αστικών απορριμμάτων όσο και των βιοστερεών (λυματολάσπης) - Την παραγωγή compost (αερόβια ζύμωση)

Στην ΜΕΑ Θήβας θα γίνεται διαχείριση 35.000 τόνων προδιαλεγμένων & σύμμεικτων απορριμμάτων και 7.000 τόνων βιοστερεών (λυματολάσπης) των 3 Δήμων της Βοιωτίας (Θήβας, Τανάγρας & Αλιάρτου), επιτυγχάνοντας μέσω της συνδιαχείρισης αποβλήτων 2 διαφορετικών κατηγοριών (αστικά απορρίμματα & λυματολάσπη) οικονομίες κλίμακας, αφού θα εξοικονομηθούν πόροι τόσο επενδυτικοί όσο και λειτουργίας, λόγω της μη αναγκαιότητας δημιουργίας επιπλέον εγκαταστάσεων διαχείρισης της λυματολάσπης.   Η ΜΕΑ Θήβας σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού και την επιλογή αναδόχου εταιρίας, βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης για την έναρξη της κατασκευής της. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο προτείνει ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ στο υπό αναθεώρηση Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) για τις σχεδιαζόμενες μονάδες της Λαμίας και της Χαλκίδας. Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες, σε συνεργασία με Δήμους – Μέλη του για την δημιουργία αντίστοιχου συστήματος διαχείρισης των αγροτικών οργανικών αποβλήτων. Με την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων έργων υποδομής το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων & της λυματολάσπης θα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η Ελληνική & Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αξιοποιώντας τα έσοδα από την διαχείριση των αποβλήτων προς όφελος των πολιτών.     Επί 6 χρόνια, επιμένουμε στην ανάγκη δημόσιας χρηματοδότησης των έργων αυτών, απορρίπτουμε τη μέθοδο ΣΔΙΤ, και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαχειρίζεται τα απορρίμματα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αφού το μετοχικό κεφάλαιο του φορέα μας είναι κατανεμημένο κατά 100% στου Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Το μοναδικό σημείο διαφωνίας μας με την πρόταση, είναι η συμμετοχή του Δημοσίου ή νομικών προσώπων του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας τουλάχιστον σε ότι αφορά την διαχείριση των αστικών (Δημοτικών) στερεών αποβλήτων, αφού εμείς προτείνουμε το μετοχικό κεφάλαιο αυτής της εταιρείας να ανήκει σε ποσοστό 100% στους Δήμους, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εισπράττει στο σύνολό τους τα οφέλη της διαχείρισης των απορριμμάτων της.  Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α είναι στην διάθεση όλων των Δήμων και των συναρμόδιων Υπουργείων, παρέχοντας την εμπειρία και τεχνογνωσία του, προκειμένου το συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης να τύχει Πανελλήνιας εφαρμογής. 
         Θήβα : 28/3/2016

Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία και Εύβοια

Συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών



Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο (26 & 27-03-2016), σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά έξι (6) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για
παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα:

Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, συνελήφθη προχθές το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι στη κατοχή του, αλλά και στο εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη προχθές το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθη προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Χαλκίδας, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ένας πλαστικός τρίφτης, που περιείχε υπολείμματα κάνναβης.

Από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Χαλκίδας, μία 42χρονη ημεδαπή, διότι στη κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (6,5) γραμμαρίων.



Από αστυνομικούς επίσης της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Χαλκίδας, μία 28χρονη ημεδαπή, διότι στη κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Τέλος, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, συνελήφθη χθες το βράδυ, σε περιοχή της Χαλκίδας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια σκακιού για εκπαιδευτικούς στη Λιβαδειά

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων και τους Σχολικούς Συμβούλους Α'βαθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια σκακιού. 
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00 – 21:00.
Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να διδάξουν Σκάκι στην Ευέλικτη Ζώνη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Μανούσκο Δημήτριο, στα τηλ.: 22613 -50888 και 22613-50834.

Διαβάστε Περισσότερα »

12 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ




Δώδεκα επίκαιρα θέματα για τη Βοιωτία έφερε στη Βουλή το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Βοιωτίας, Βαγγέλης Μπασιάκος, με Ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να επισπευσθεί η επίλυση των προβλημάτων αυτών. Συγκεκριμένα,

Οι 12 Ερωτήσεις αφορούν:

1.    Τα συνεχιζόμενα κενά στα Νοσοκομεία και τους φορείς Υγείας της Βοιωτίας.
2.    Τις αγροτικές ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βοιωτία.
3.    Την πορεία σύνδεσης Internet σε Λουτουφί, Αμπελοχώρι, Πρόδρομο.
4.    Τα σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη».
5.    Τα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Θήβα και Λειβαδιά.
6.    Την ανάγκη ρύθμισης με αντικειμενικά κριτήρια οφειλών αγροτών στον τέως Οργανισμό Κωπαΐδος που βρίσκεται σε εκκαθάριση.
7.    Το αποτέλεσμα του τελεσίγραφου για την πορεία της ΛΑΡΚΟ.
8.    Τη στήριξη και συνδρομή του Υπ. Πολιτισμού στα εγκαίνια και την προβολή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.
9.    Την αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στους οικιακούς καταναλωτές ορεινών Κοινοτήτων και την πληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων προς τις φιλοξενούσες τα εν λόγω Αιολικά Πάρκα Δημοτικές Αρχές (Τανάγρας, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Λεβαδέων, Θηβαίων, Ορχομενού).
10.    Τη βελτίωση πρόσβασης των μετακινούμενων με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιβατών από και προς τα Οινόφυτα, από και προς το χώρο επιβίβασης-αποβίβασης επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
11.    Τη μείωση διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Λαμίας, την αποτροπή μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας και Στερεάς Ελλάδας και την ανάγκη εκτέλεσης έργων λόγω φθοράς και για αποτροπή ατυχημάτων. Και
12.    Τις συνεχιζόμενες ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Βάγια υποδέχονται την Παρασκευή την Εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας


Διαβάστε Περισσότερα »

Φορολογία αυτοκινήτων: Τι αλλάζει σε φόρους, απόσυρση, τέλη κυκλοφορίας



Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία των αυτοκινήτων και στα τέλη κυκλοφορίας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.

Πιο συγκεκριμένα:

- Εξετάζονται αλλαγές στη φορολόγηση της απόκτησης ΙΧ με παρεμβάσεις στον τρόπο υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης. Το τέλος θα υπολογίζεται κατά κύριο λόγο με βάση την αξία του οχήματος και λιγότερο με βάση τον κυβισμό. Ο σημερινός τρόπος υπολογισμού του τέλους ταξινόμησης (5-50% επί της εργοστασιακής αξίας με βάση τον κυβισμό) θεσπίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2002 και θεωρείται ότι έχει κάνει τον κύκλο του.

- Εχει αποφασιστεί το ψαλίδισμα του κινήτρου απόσυρσης έως και 20% σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι το τέλος του 2015. Η τροπολογία για την παράταση της απόσυρσης έως το τέλος του Μαΐου οδεύει για τη βουλή και θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016.

- Έρχονται αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων. Οι αυξήσεις αναμένεται να επηρεάσουν τη λιανική τιμή της βενζίνης, του ντίζελ κίνησης, του υγραερίου κίνησης και πιθανότατα του φυσικού αερίου κίνησης.

Τελικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί, καθώς υπάρχει προβληματισμός για την αύξηση στο ντίζελ κίνησης αφού αυτή θα έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, καθώς επηρεάζει τη βιομηχανία και τις εμπορευματικές μεταφορές. Επίσης, μια αύξηση στο ντίζελ πρόκειται να ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα της τιμής μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης δημιουργώντας και πάλι κίνητρα για λαθρεμπόριο.

- Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίες από τη μια θα αυξήσουν τα έσοδα από τα τέλη και από την άλλη θα δώσουν κίνητρο σε πολλούς φορολογούμενους για να παραλάβουν και πάλι τις πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει.

Ημερησία

Διαβάστε Περισσότερα »

''Με γκάζια'' στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου οι ...καρχαρίες!



Βγαίνουν για εκδρομές με τους αγαπημένους τους...καρχαρίες! Δεν ειναι ...τέρατα της θάλασσας αλλά τα ''άγρια'' ...Hyundai Coupe! Λάτρεις του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, έχουν συγκροτήσει ένα πανελλήνιας εμβέλειας club και συχνά -πυκνά κανουν εξορμήσεις ανά την Ελλάδα. Αυτή την φορά τόπος προορισμού των 20 ιδιοκτητών ...καρχαριών με συνολικά 35 επιβάτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λαμία, Χαλκίδα ήταν η περιοχή Λιβαδειας- για να κόψουν και την πίτα τους στην Κρύα! Ωστόσο πρώτος σταθμός ήταν, πριν το φαΐ,  το Δίστομο- για καφέ!

<<Απολαμβάνοντας τον καφέ μας στην ηλιόλουστη και πανέμορφη Πλατεία, μας έτυχε - κυριολεκτικά-  ό,τι το καλύτερο!>> λέει ο επικεφαλής του  Hellenic Hyundai Coupe Club (http://www.hhcc.gr) κ. Γιάννης Σαραντίτης, ηλεκτρολόγος στο Λιμάνι του Πειραιά. <<Μας πλησίασε ένας κύριος, ο κ. Χρήστος, και μας μας συστήθηκε ως εθελοντής λειτουργίας του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, προτείνοντας να μας ξεναγήσει και να δούμε το βιντεο με την ιστορία της Σφαγής! Εγώ κάτι ήξερα για την Σφαγή διότι είχα επισκεφθεί μικρός το χωριό, και το αποφασίσαμε αμέσως! Πήγαμε, και αποδείχθηκε ότι ήταν το καλύτερο μέρος της εκδρομής μας! Συγκινηθήκαμε όλοι, μας είπε και μάθαμε πράγματα που άλλοι δεν τα ΄ήξεραν καθόλου ή μερικοί τα  ξέραμε λίγο, θα έλεγα επιδερμικά από την τηλεόραση- είδαμε τα ντοκουμέντα της Σφαγής στο βίντεο, τα πορτραίτα των θυμάτων, το σημείο που δείχνει τα λείψανα.... Είδαμε και το τμήμα που
ειναι τα λαογραφικά στοιχεία του χωριού..Μια φανταστική όσο και συγκινητική ατμόσφαιρα. Ειλικρινά, είμαστε τυχεροί που μας πλησίασε ο κ Χρήστος την ώρα του καφέ  και μας ...παρέσυρε σε αυτό το συγκινητικό ταξίδι μνήμης, στο ωραίο - και κτιριακά- Μουσείο!>>.

12.000 επισκέπτες-προσκυνητές σε 12 μήνες!

Ολοένα και περισσότερες οργανωμένες ομάδες -  πέραν των Σχολείων/Γυμνασίων Λυκείων -  επισκέπτονται πλέον το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο Διστόμου, έχοντας ξεπεράσει κατά τους τελευταίους 12 μήνες τις 12.000 επισκέψεις από προσκυνητές!
Μια έκπληξη αυτής της κατηγορίας - έστω και αν προέκυψε ''τυχαία''- ήταν τις τελευταίες ημέρες ήταν η επίσκεψη στο  Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της προαναφερθείσης  αυτοκινητιστικής Λέσχης. Πριν μερικές εβδομάδες ήταν και άλλοι οργανωμένοι εποχούμενοι - δικυκλιστές αυτή την φορά.Πολλά σχολεία από Αττική, Βοιωτία και τους άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου - ακόμα και την Λέσβο!- κλείνουν εκδρομές, συνδυάζοντας και επίσκεψη στο περίφημο μοναδικό Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, με τα ειδικής τεχνικής ψηφιδωτά. Το ίδιο και περισσότερο, οργανώσεις συνταξιούχων, ΚΑΠΗ,εκπολιτιστικοί Σύλλογοι απ΄όλη την Ελλάδα, φοιτητικές παρέες, ταξιδιωτικά γραφεια  και φυσικά πολλοί μεμονωμένοι επισκέπτες Ελληνες και ξένοι- αρκετοί δε και από Γερμανία!Από πέρυσι άρχισαν οργανωμένες επισκέψεις και σπουδαστών από όλες τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές αξιωματικών και αξιωματικών.

Νέα αρχή

Ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξανόμενη τάση κυρίως από το 2012 - μετά δηλαδή την εκδίκαση της υπόθεσης των αποζημιώσεων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και αυτό παρόλο που  πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα το Μουσείο δεν έχει υπάλληλο για να κρατά κάποιο σταθερό ωράριο λειτουργίας όπως και τις ημερες αργίας, που προτιμούνται από πολλούς εκδρομείς- ωστόσο το Μουσείο λειτουργεί με τους εθελοντές, επικεφαλής των οποίων ειναι ο - προαναφερθείς - κ Χρήστος Παπανικολάου.
Πλέον εδώ και λίγες ημέρες ο Δήμος όρισε για πρώτη φορά 10μελή Διοικούσα Επιτροπή για το  Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού η οποία ξεκινά ένα φιλόδοξο σχέδιο για την σταθερή του λειτουργία, αναβάθμιση, προβολή και διασύνδεσή του με φορείς και υπηρεσίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός -Αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Αρχικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Στην Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά μέχρι το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία επικράτηση των νοτίων ανέμων από τα δυτικά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες Νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα τοπικών ομβρών, τοπίκα περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 ώες 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δύτική Στερεά, Δύτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιάια θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφορ.
Θερμοκρασία: Από 06 εως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και στα νότια βόρειοι 4 μποφορ. Βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 εως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στην Κρήτη τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά που μέχρι τις απογευματικές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 εως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιυς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμορκασία: Από 08 εως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι - απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι ασθενείς και βαθμιαία μετά το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 εως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 εως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του αύλειου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου


Με την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στην βόρεια αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του αύλειου χώρου του. Υπενθυμίζουμε ότι η νότια αυλή περιλαμβάνει γήπεδο Μπάσκετ που πλαστικοποιήθηκε πριν λίγους μήνες.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών και το εκείνο που αντιμετώπιζε τα μεγαλύτερα προβλήματα, σε ότι αφορά το κτήριο.
Η Δημοτική Αρχή με ιδιαίτερη επιμέλεια συντήρησε και ανακαίνισε το κτήριο, αντικατέστησε το σύστημα θέρμανσης, από ίδιους πόρους, δίνοντάς του την εικόνα ενός  μοντέρνου και ασφαλούς  Σχολείου, όπως αξίζει στους μαθητές και τους δασκάλους τους. Το ίδιο προσπαθούμε σε όλα τα Σχολεία.
Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης στον αύλειο χώρο και τις αθλητικές υποδομές που κατασκευάστηκαν, με ίδιους πόρους, οι μαθητές μας έχουν ένα άριστο περιβάλλον εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Όπως ακριβώς δικαιούνται  και τους αξίζει.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ