Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια

Σημειώθηκε στις 8.54 το βράδυ μεταξύ Ιστιαίας και Αιδηψού και το εστιακό του βάθος είναι πέντε χιλιόμετρα
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το βράδυ της Παρασκευής τη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στις 8.54 το βράδυ μεταξύ Ιστιαίας και Αιδηψού, ενώ το εστιακό του βάθος είναι πέντε χιλιόμετρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα προστατέψετε την τσέπη σας από τα «κόλπα» του μάρκετινγκ



Η τσέπη του καταναλωτή υφίσταται συνεχείς επιδρομές. Από τη μία πλευρά έχει να αντιμετωπίσει τις συνεχείς μειώσεις του διαθεσίμου εισοδήματος που οφείλονται στο κούρεμα μισθών, συντάξεων και εσόδων.
Από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει τα κόλπα του μάρκετινγκ που στοχεύουν να τον πείσουν να διαλέξει ένα συγκεκριμένο προϊόν εμφανίζοντας ως ελκυστική την τιμή του χωρίς όμως αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα στις προσφορές , η μείωση δεν είναι τόσο συμφέρουσα, όσο πιστεύουμε, καθώς η τιμή εκκίνησης δεν είναι η επικρατούσα. Επίσης ,κάποιες φορές, τα σουπερμάρκετ δεν γνωστοποιούν την τιμή μονάδος των τροφίμων που περιέχει μια συσκευασία προσφοράς, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην μπορεί να αξιολογήσει την προσφορά.

Ιδιαίτερη προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές και με τις πολυσυσκευασίες αφού δεν είναι εύκολη η σύγκριση των τιμών.Κάποιες φορές, η τιμή μονάδας της μεγάλης συσκευασίας είναι υψηλότερη από αυτήν της μικρής.

Πολλές φορές ακόμα και η προσπάθεια για σύγκριση των τιμών μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη και επίπονη καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η τιμή μονάδος αναγράφεται με πολύ μικρά γράμματα που καθιστούν την ανάγνωση τους πολύ δύσκολη ιδίως σε καταναλωτές μεγάλης ηλικίας.Ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις που το μέτρο βάρους δεν είναι ενιαίο. Δηλαδή σε κάποια προϊόντα η τιμή μονάδος να αναφέρεται σε λίτρο και για ένα ίδιο προϊόν άλλης όμως εταιρίας σε κιλά.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που μειώνεται η καθαρή ποσότητα ενός προϊόντος, χωρίς να αλλάξει η συσκευασία και να ανάλογα μειωθεί η τιμή . Αυτό μπορεί να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις στον καταναλωτή που είτε δεν γνωρίζει είτε δεν ανακάλυψε την αλλαγή.
fpress.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΛΥΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!


Άσχημη εξέλιξη με τους λύκους στο ΔΙΣΤΟΜΟ- το θέμα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις! Σήμερα, όπως με πληροφόρησε κτηνοτρόφος, ξανά χτύπησαν οι λύκοι, αυτήν την φορά πιο κοντά από την προηγούμενη, μέσα δηλαδή στο κωμόπολη αυτή την φορά! Έπνιξαν 8 πρόβατα σε στάβλο, δίπλα στο Κλειστό Γήπεδο του μπάσκετ Διστόμου! 
 Λουκάς Δημάκας
Διαβάστε Περισσότερα »

Θυρανοίξια στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες ταυτότητες: Παρατείνεται η προθεσμία – Μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε και πόσο κοστίζουν


Παρατείνεται η προθεσμία για την υποχρεωτική έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στη σχετική απόφαση προβλέπεται η παράταση εκ νέου μέχρι 30-6-2018.

Tο θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγες μέρες. Στη διάρκειά της ζητήθηκε ενδελεχώς η προεργασία από πλευράς κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρξει η θεσμική κατοχύρωση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η επιτροπή αναμένεται να προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες! Να σημειωθεί ότι όπως είχε τονίσει, προ τριμήνου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη, που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο και που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα. Το κόστος για κάθε Έλληνα πολίτη υπολογίζεται σε περίπου 10 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Δήμο Τανάγρας το Παρατηρητήριο & Κέντρου Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς


 Ίδρυση και Εγκατάσταση Παρατηρητηρίου & Κέντρου Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Τανάγρας και το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00,  στο Μέγαρο Δημοσθένη Λιάπη – Οινόφυτα Βοιωτίας, εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για την Ίδρυση και Εγκατάσταση Παρατηρητηρίου & Κέντρου Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας.

Το έργο αφορά στην προστασία της υγείας του πληθυσμού της περιοχής και στην ανάγκη αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων, οργάνωσης και εξυγίανσης της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στην περιοχή του Ασωπού ποταμού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Μπακομήτρος ,ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας και η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 7812/15-4-2016 πρόσκληση για την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  20  ΑΠΡΙΛΙΟΥ του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.    Έγκριση  για τη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης στο Δήμο Θηβαίων.

2ο.    Έγκριση του προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου οκτάμηνης διάρκειας, με κάλυψη από ιδίους πόρους.

3ο.    Έκφραση πρόθεσης  για  την απευθείας αγορά ακινήτου ιδιοκτησίας Κων. Μπενέτου στη Θήβα προς ορισμό ορκωτού εκτιμητή για την εκτίμηση της αξίας αυτού.

4ο.    Έγκριση της μελέτης και του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Κατασκευή παιδικών χαρών Δημοτικής Ενότητας Θήβας».

5ο.    Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Π.Ε. Βοιωτίας για διαγράμμιση δημοτικών οδών Δήμου Θηβαίων.

6ο.    Έγκριση για την παράταση της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων».

7ο.    Έγκριση για την παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου : Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας.

8ο.    Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο:  «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης Αγ. Σωτήρας».

9ο.    Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο  "Επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Δ Ελλοπίας Δήμου Θίσβης. "  

10ο.    Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (τακτοποιητικού) για το έργο:   «Βελτίωση κτιρίου Παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

11ο.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΝΤΜΕ του έργου «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς Δομβραίνας».

12ο.    Έγκριση παράτασης του έργου «Βελτίωση και ανάπλαση χώρου παιδικής χαράς Δομβραίνας»

13ο.    Έγκρισης για την 3η Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 (σχετ. η υπ’ αριθ. 111/2016 απόφαση Οικ. Επιτροπής).

14ο.    Έγκριση για τον καθορισμό της αμοιβής των δικηγόρων Μάριου Χαϊνταρλή και Αντωνίου Σηφάκη για τη σύνταξη και κατάθεση δικογράφου παρέμβασης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά επί της με ΑΚ. 223/15 αιτήσεως των Στάμου Χατζηδούρου κ.λ.π., κατά της υπ’ αριθ. 2160/51769/2015  απόφαση  του Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας και εκπροσώπηση του Δήμου κατά την εκδίκαση και ανάκληση της υπ’αριθ. 369/2015 όμοιας απόφασης Δ.Σ., λόγω μη προηγούμενης διάθεσης του ποσού της αμοιβής με απόφαση της Οικον. Επιτροπής.

15ο.    Έγκριση για τον καθορισμό της αμοιβής του  δικηγόρου Μάριου Χαϊνταρλή για τη σύνταξη και κατάθεση δικογράφου  Αιτήσεως Ακυρώσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς κατά των υπ’ αριθ. 6/2015 και 3/105 Πρακτικών του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ..Α.) της Π.Ε. Βοιωτίας που αφορούν στο υπ’ αριθ. 2249/29-6-2006 Σήμα διακοπής οικοδομικών εργασιών που είχαν εγκριθεί δυνάμει της υπ’ αριθ. 890/4-4-2006 έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, παράσταση και υποβολή υπομνήματος κατά την εκδίκαση (σχετ. η υπ’αριθ. 114 Α/2016 απόφαση Οικον.Επιτροπής). 

16ο.    Έγκριση για τη δωρεάν παραχώρηση χώρου στο παλαιό Νοσοκομείο Θηβών στον Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής Θηβών προς στέγαση των γραφείων του.

17ο.    Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων 2016.

18ο.    Έγκριση μελέτης ΔΕΔΔΗΕ για σύνδεση με το δίκτυο χαμηλής τάσης για φωτοβολταϊκά συστήματα κτιρίου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων Βαγίων.

19ο.    Έγκριση μελετών για επεκτάσεις Φ.Ο.Π. στην Δ.Ε. Θίσβης, στον Αγ. Ιωάννη Θίσβης, στην παραλία Σαράντη και στην παραλία Αλυκής της Δ.Ε. Θίσβης.

20ο.    Αντικατάσταση του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ κ. Νικ.Στρατέλου,  μετά από παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

21ο.    Έγκριση για την ανανέωση της παραχώρησης μιας θέσης στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας του κ. Μουτζούρη Αργυρίου του Αποστόλου στις Εργατικές Κατοικίες Θήβας ΙΙΙ  της συνοικίας Ταχίου, για την εξυπηρέτηση ανάπηρου τέκνου του δυνάμει της με αριθ. 159/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Θηβαίων (σχετ.  η υπ’ αριθ. 36/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.).


                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροσβεστικός εξοπλισμός 3 εκ. ευρώ για την Στερεά Ελλάδα

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην ένταξη της Πράξης «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», συνολικού κόστους 2,994,232.00 ευρώ, στον Άξονα Προτεραιότητας  «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα», για την αγορά εξοπλισμού και οχημάτων που θα ενισχύσουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών του.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στέκεται δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα και το δείχνει έμπρακτα. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την πρόληψη και όχι για την καταστολή του κινδύνου. Σε μία εποχή που όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου δίνουν μάχη με τις ελλείψεις τους, θέτουμε ως βασική προτεραιότητα την προληπτική ενίσχυση εκείνων των υπηρεσιών και των ανθρώπων που δίνουν μάχη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όπως πράξαμε για τις υπηρεσίες Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, πράττουμε και για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Θα πραγματοποιηθεί προμήθεια των παρακάτω οχημάτων και εξοπλισμού.


·        13 Υδροφόρες πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4X4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα.

·         2 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού & 100 λίτρων αφρού.

·         5 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού & 300 λίτρων αφρού.

·         3 Υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 4000 λίτρων νερού & 300 λίτρων αφρού.

·         1 Αυτοκίνητο Επιβατηγό Τύπου Βαν.

·         90 Επινώτιοι Πυροσβεστήρες.

·         45 Αντιπυρικές Στολές Προσέγγισης.

·         132 Ατομικές Προσωπίδες Διηθητικών Φίλτρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς σε σχολεία του Σχηματαρίου

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας πραγματοποίησε ενημερώσεις στο 1ο, 2ο & 3ο Δημοτικό σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Σχηματαρίου.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου και αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, της λειτουργίας των χώρων εναπόθεσης των απορριμμάτων και τις δράσεις ανακύκλωσης.
Ακολούθησε παρουσίαση των δράσεων ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) την Δευτέρα 11 Απριλίου στην κεντρική πλατεία του Σχηματαρίου, όπου τα παιδιά μέσα από το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης είχαν την δυνατότητα να παίξουν και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν και δράσεις ζωγραφικής με θέμα την ανακύκλωση.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει την ενημέρωση των σχολείων, προωθώντας τις περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α
Στερεάς Ελλάδας Α.Ε




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει κόμμα..




    Το ονομάζει «Πλεύση Ελευθερίας» και έχει σήμα ένα καράβι.

Την Τρίτη 19 Απριλίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση για την...ίδρυση του δικού της κόμματος, με το όνομα «Πλεύση Ελευθερίας».

Το κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής θα έχει σήμα ένα καράβι και προτάσσει το τρίπτυχο «ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη».
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ξεκινάμε αγώνα για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας», ενώ από τους πρώτους στόχους που θέτει είναι η διαγραφή του χρέους και η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η ανακοίνωση:

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον.
Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά.
Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.
Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους.
Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας.
Για την δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας.
Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι.
Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων.
Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών.
Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα απ’ την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν.
Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας.
Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία.
Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας.
Δεν χαρίζουμε το μέλλον μας. Το διεκδικούμε και το κερδίζουμε.
Την Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 στις 7 μ.μ., στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44), κάνουμε την αρχή, με μια ανοιχτή εκδήλωση και ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροβόλησε τον σκύλο με αεροβόλο στο μάτι στο Λαφύστι Λιβαδειάς

Tον γέρικο σκύλο που εντόπισε πριν από έναν μήνα εγκαταλελειμμένο, άρρωστο, με προβληματική όραση στην Αράχωβα και τον πήρε μαζί της για να τον σώσει βρήκε χθες πυροβολημένο στο μάτι με αεροβόλο στην αυλή του σπιτιού της στο Λαφύστι Βοιωτίας η Άννα Σουλιώτη. Η γυναίκα έβγαλε στην κυριολεξία μ’ ένα τσιμπιδάκι φρυδιών το μεταλλικό σφαιρίδιο που είχε σφηνώσει κοντά στο αριστερό μάτι του ζώου, ο οποίος ευτυχώς γλύτωσε την τύφλωση.

Η κα Σουλιώτη που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι το συγκεκριμένο χωριό είναι πολύ αφιλόξενο για τα ζώα ακόμα και τα οικόσιτα τα οποία κανείς δεν θέλει γι’ αυτό και προσφανώς οι κάτοικοι τα εξοντώνουν με κάθε τρόπο. Ο γέρικος σκύλος, που τον μετέφερε στο σπίτι μιας φίλης της για να τον γλυτώσει, ζούσε σε μια τεράστια περιφραγμένη αυλή και εκεί δεν ενοχλούσε κανέναν και δεν αποτελούσε και κίνδυνο για κανέναν.

Στο ζώο, που δεν θα ζούσε αν παρέμενε στην Αράχωβα, ξεκίνησε πριν από ένα μήνα θεραπεία για την ερλιχίωση τα έξοδα της οποίας κάλυψε η κα Σουλιώτη, η οποία αύριο θα καταγγείλει την κακοποίηση του ζώου στον αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Αν θα θέλατε να προσφέρετε ένα καταφύγιο σε αυτόν τον γεράκο καλέστε επικοινωνήστε εδώ με την Εύη Σύρου στο τηλέφωνο:  6934030331 και στο email: stray.adoptions@gmail.com.
zoosos.gr
Πυροβόλησε τον σκύλο με αεροβόλο στο μάτι στο Λαφύστι Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω απο 800 συλλήψεις τον Μάρτιο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας
   

Κατά την διάρκεια του μηνός Μαρτίου του έτους 2016, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά οχτακόσια τριάντα τέσσερα (834) άτομα και ειδικότερα:

•    Έντεκα (11) άτομα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών & φθορών.
•    Τρία (3) άτομα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για διάπραξη ληστειών.
•    Τριάντα εννέα (39) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Ογδόντα τέσσερα (84) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Εκατόν δύο (102) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Εβδομήντα τέσσερα (74) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Διακόσια εξήντα εννέα (269) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Δεκατέσσερα (14) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
•    Επτά (7) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Δεκαέξι (16) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίας.
•    Εβδομήντα οκτώ (78) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.).
•    Τέσσερα (4) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί βεγγαλικών & πυροτεχνημάτων.
•    Ένα (1) άτομο, για παράνομη κατακράτηση.
•    Ένα (1) άτομο, για παράνομη βία.
•    Ένα (1) άτομο, για αποπλάνηση παιδιού.
•    Ένα (1) άτομο, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
•    Πέντε (5) άτομα, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
•    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
•    Ένα (1) άτομο, για αρπαγή ανηλίκου.
•    Ένα (1) άτομο, για ζωοκτονία.
•    Ένα (1) άτομο, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
•    Ένα (1) άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
•    Ένα (1) άτομο, για πλαστογραφία.
•    Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης. 
•    Τριάντα έξι (36) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Πέντε (5) άτομα, για εξύβριση.
•    Επτά (7) άτομα, για απειλή.
•    Δύο (2) άτομα, για αυτοδικία.
•    Έντεκα (11) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
•    Σαράντα τρία (43) άτομα, για επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Μία (1) υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.
•    Δύο (2) υποθέσεις ληστειών.
•    Μία (1) υπόθεση απόπειρας ληστείας.
•    Εκατόν πενήντα ένα (151) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Τέσσερις (4) υποθέσεις απόπειρας κλοπής.
•    Εξήντα οκτώ (68) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Δεκατέσσερα (14) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Τρεις (3) υποθέσεις απάτης.
•    Μία (1) υπόθεση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
•    Μία (1) υπόθεση αποπλάνησης παιδιού.
•    Μία (1) υπόθεση αρπαγής ανηλίκου.
•    Τρεις (3) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Δύο (2) υποθέσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
•    Δεκατρείς (13) υποθέσεις για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίας.
•    Δύο (2) υποθέσεις παράβασης νομοθεσίας περί βεγγαλικών.
•    Δύο (2) υποθέσεις ζωοκτονίας.
•    Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.


γ. Εξαρθρώθηκαν:

•    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες, σε περιοχές της Λιβαδειάς (σχετικό το από 10-03-2016 Δελτίο Τύπου μας).

•    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών αυτοκινήτων, από περιοχές της Φθιώτιδας, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Λάρισας και Πιερίας (σχετικό το από 18-03-2016 Δελτίο Τύπου μας).

•    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας (σχετικό το από 19-03-2016 Δελτίο Τύπου μας).

•    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διακριβώθηκε η δράση οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας (σχετικό το από 24-03-2016 Δελτίο Τύπου μας).


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (382,7) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (39,05) γραμμάρια
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 27
•    Ναρκωτικά δισκία: 100
•    Πλήρως εξοπλισμένη εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης
•    Κυνηγετικά όπλα: 13
•    Απομιμήσεις πυροβόλων όπλων: 1
•    Γεμιστήρες: 2
•    Φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων: 1.396
•    Μαχαίρια - στιλέτα: 11
•    Σιδερογροθιές: 1
•    Σπρέι πιπεριού: 1
•    Παιδικά αθύρματα: 8.030
•    Κροτίδες: 130
•    Αδασμολόγητος καπνός: (66.501) γραμμάρια
•    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 1.237
•    Πλαστά χαρτονομίσματα: 705€
•    Χρηματικό ποσό: 5.189€
•    Οχήματα: 4
•    Πλήθος κινητών τηλεφώνων
•    Διάφορα προϊόντα κλοπής
•    Πληθώρα συστημάτων κλοπής οχημάτων (ηλεκτρονικοί «εγκέφαλοι», συστήματα απενεργοποίησης immobilizer κ.α.)
•    Πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων
•    Πλήθος κλειδιών οχημάτων
•    Διαρρηκτικά εργαλεία
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) κλεμμένα οχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ: Ακόμη 450 εργαζόμενοι στη στρατιά των ανέργων

Για την κυβέρνηση προέχουν οι πιστωτές  της εταιρείας
Σε σχόλιο για την πτώχευση της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Ακόμη 450 εργαζόμενοι προστίθενται στη στρατιά των ανέργων, χάνοντας τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης του συστήματος και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, όπως και σ’ άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, όχι μόνο "νίπτει τας χείρας της", παραπέμποντας τους εργαζόμενους στα διάφορα κακοπληρωμένα προγράμματα τύπου voucher, αλλά και με το νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει, περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων (αποζημιώσεις κ.ά.) σε σχέση με αυτά των άλλων πιστωτών της εταιρείας».

Διαβάστε Περισσότερα »

19χρονος έκανε βουτιά θανάτου στον Ισθμό -«Αφού δεν με θέλεις, πέφτω» είπε στη φίλη του

Προκαλώντας σοκ στους ανθρώπους της περιοχής, ένας 19χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του, πηδώντας από την γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου.

Μετά από το τραγικό γεγονός, γρήγορα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ισθμίας. Αμεσα, οι άνδρες του Λιμενικού, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους που διαχειρίζεται τη διώρυγα, οργάνωσαν επιχείρηση για την περισυλλογή του 19χρονου άνδρα από τα νερά του Ισθμού.

Εχοντας χάσει τις αισθήσεις του, ο 19χρονος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι λόγοι που ώθησαν τον νεαρό άνδρα στην απόφαση να βάλει τέλος στην ζωή του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ωστόσο, ένας μάρτυρας που βρέθηκε στην περιοχή την ώρα της τραγωδίας, δήλωσε πως ο νεαρός είχε επισκεφτεί την διώρυγα μαζί με την φίλη του, λίγα μόλις λεπτά πριν πραγματοποιήσει την βουτιά θανάτου.

Σύμφωνα με το loutrakiblog, ο 19άχρονος αυτοκτόνησε. Φέρεται να έφτασε στην περιοχή με την φίλη του και αφού αυτή τον απέρριψε, της είπε: "Αφού δεν με θέλεις πέφτω..." και πήδηξε από τη γέφυρα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή...

Μάλιστα, περαστικοί αναφέρουν ότι και η κοπέλα μόλις είδε τον φίλο της να πηδάει προσπάθησε να πηδήξει και αυτή αλλά για καλή της τύχη κάποιοι που βρίσκονταν κοντά στο σημείο την εμπόδισαν. Οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του λιμενικού, η ανήλικη κοπέλα δεν είναι σε θέση ακόμα να δώσει κατάθεση, καθώς το σοκ που έχει υποστεί είναι ισχυρό.

Το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση ώστε να γίνουν γνωστά τα αίτια της τραγωδίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 8 ατόμων στην Π.Ε. Βοιωτίας

Την πρόσληψη προσωπικού, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου δίµηνης διάρκειας, συνολικά οκτώ (8) ατόµων για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών της, ανακοινώνει η  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για ανέργους

Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ, με 15.000 θέσεις απασχόλησης ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σειδιαίτερα μειονεκτική θέση. Αιτήσεις στο oaed.gr κάνουν μόνο οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όχι οι άνεργοι.

Με το πρόγραμμα επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, επιχορήγηση από το πρόγραμμα δικαιούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και γενικά, εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, για διάστημα άνω του ενός έτους, καθώς και επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το 12μηνο πριν το μήνα υποβολής της αίτησής τους, δεν έχουν κάνει μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τους.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και οι αποζημιώσεις του δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας. Αυτές οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κατά το μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι εννέα μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον εννέα μήνες, εφ' όσον ο εργοδότης υποβάλλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης. Οι εργοδότες δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας, καθώς και το προϋπάρχον προσωπικό τους, για το οποίο έχουν δεσμευθεί, μέσω της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής, τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά, ενώ οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής αναγράφονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα ισχύει για όσους χρωστούν δόσεις στην Ηλεκτρονική

Η Ηλεκτρονική Αθηνών ανήκει πλέον στο παρελθόν καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η εταιρεία από τις 9 Μαρτίου με 450 υπαλλήλους να μένουν άνεργοι, αλλά και χιλιάδες καταναλωτές να μην γνωρίζουν τι θα επακολουθήσει με τις αγορές που είχαν πραγματοποιήσει από τα καταστήματα.

Όπως αναφέρει η Ηλεκτρονική σε ανακοίνωσή της, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα, 14 Απριλίου.

Τι θα ισχύσει όμως για όσους πλήρωναν με δόσεις;

Όσον αφορά στις δόσεις που πληρώνουν όσοι έχουν αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα (έπαψε να λειτουργεί επίσης) ή κάποιο κατάστημα της εταιρείας τα πράγματα είναι απλά:

Οι δόσεις συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά, καθώς η αγορά των προϊόντων γινόταν μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω έκδοσης καταναλωτικού δανείου (σε λίγες περιπτώσεις). Δηλαδή οι άτοκες δόσεις που έδινε η Ηλεκτρονική δεν χρηματοδοτούνταν από την ίδια, αλλά από την τράπεζα. Οπότε η οφειλή συνεχίζει να υφίσταται.

Ωστόσο υπάρχουν και καταναλωτές που αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα, για παράδειγμα όσοι αγόρασαν μία τηλεόραση, ένα ψυγείο ή άλλη συσκευή σε δόσεις με κάρτα ή με μετρητά και δεν το έχουν παραλάβει ακόμη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές ήταν οι πρώτες εικόνες της Παναγίας και ποιός τις έφτιαξε;

Οι πρώτες εικόνες του Ευαγγελιστή Λουκά ήταν της Παναγίας, καθώς κάποια μέρα ένιωσε την επιθυμία να ζωγραφίσει την Παναγία και γι’ αυτό και της το ζήτησε και «πήρε την ευλογία της».

Τότε άγγελος Κυρίου, του έδωσε τρία ξύλα και πάνω σε αυτά έφτιαξε τις τρεις πρώτες εικόνες. Όταν τελείωσε την πρώτη εικόνα την οποία έκανε με χρώματα επάνω στο ένα από τα τρία ξύλα που πήρε από τον άγγελο, πήγε να την δείξει στην Παναγία για να ακούσει την άποψή της.

Η Παναγία, είδε την εικόνα και του είπε ότι ήταν πολύ καλή, όμως είχε ένα έλλειμμα πολύ σημαντικό. Εικονιζόταν μόνη της, δεν είχε ζωγραφίσει ο Λουκάς τον Ιησού Χριστό, βρέφος, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς έκανε και δεύτερη εικόνα, την οποία έκανε με κερί και μαστίχα στο ένα από τα δύο ξύλα που έμειναν από αυτά που του έδωσε ο άγγελος, πήγε πάλι να την δείξει στην Παναγία.

Στο τελευταίο ξύλο που είχε μείνει, ο Ευαγγελιστής Λουκάς έκανε με χρυσό και ασήμι, την τρίτη εικόνα, και την πήγε και αυτή στην Παναγία. Τότε η πανάμωμος Παρθένος ευλόγησε και τις τρεις εικόνες κι είπε: «Η χάρις του εξ εμού τεχθέντος δι’ εμού μετ’ αυτών».

Δηλαδή, η χάρη του υιού μου να είναι πάντα και με τις τρεις εικόνες. Αυτές τις τρεις εικόνες της Παναγίας έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, που έχουν Πατριαρχική αναγνώριση, παρ’ όλο που υπάρχουν πολλές που αποδίδονται σ’ αυτόν και φτάνουν σε διάφορους αριθμούς (70, 80, 150 …)

Η μία από τις τρεις εικόνες της Παναγίας που χάραξε πάνω σε ξύλο ο Ευαγγελιστής Λουκάς και διασώζονται, είναι η Παναγία Σουμελά. Από τις άλλες δύο, η μία βρίσκεται στη Μονή Κύκκου της Κύπρου και η άλλη στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Εύβοια: 13χρονος Ρουμάνος βίασε 5χρονο αγοράκι


Oμολόγησε στους αστυνομικούς πως απομόνωσε τον 5χρονο σε χωράφι που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια του χωριού και στη συνέχεια αφού του κατέβασε το παντελόνι, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του
Ένα σοκαριστικό περιστατικό διαδραματίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (12-04-2016) στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας, σύμφωνα με το eviazoom. 13χρονος Ρουμάνος που διαμένει στη περιοχή ξεμονάχιασε σε χωράφι 5χρονο αγοράκι που είχε βγει έξω να παίξει και στη συνέχεια το βίασε με ιδιαίτερη αγριότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 5χρονο αγοράκι, το οποίο κατάγεται από την Χαλκίδα, έπεσε θύμα βιασμού από τον 13χρονο Ρουμάνο το απόγευμα της Τρίτης στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων στην Έξω Παναγίτσα.

Ο 13χρονος δράστης, μετά την σύλληψη του, ομολόγησε στους αστυνομικούς πως απομόνωσε τον 5χρονο σε χωράφι που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια του χωριού και στη συνέχεια αφού του κατέβασε το παντελόνι, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Ευτυχώς κάποιοι άκουσαν τις φωνές του 5χρονου και έσπευσαν στο σημείο. Αμέσως ειδοποίησαν την Ασφάλεια Χαλκίδας όπου και συνέλαβε τον 13χρονο, ο οποίος ομολόγησε στο τμήμα την αποτρόπαια πράξη του. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι γονείς του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Αίσθηση προκαλεί ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν εξέδωσε ανακοίνωση για ένα τέτοιο σοκαριστικό περιστατικό το οποίο έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.

Σε βάρος του 13χρονου που αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος ασκήθηκε ποινική διώξη σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 18η Απριλίου  2016, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Λήψη απόφασης επί της ένστασης της εταιρείας «ΚΑΝΗΘΟΣ Α.Ε.» κατά του υπ΄ αριθ. 34571/15-12-2015 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ».
2.    Λήψη απόφασης επιλογής αναδόχου εκπόνησης της μελέτης με τίτλο : «Εκπόνηση μελέτης κόμβου επί της συμβολής οδών Χαιρωνείας και Αισχύλου».
3.    Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για έργα προϋπολογισμού μέχρι το ανώτατο όριο της 2ης τάξης του ΜΕΕΠ.
4.    ΄Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ) ΕΤΟΥΣ 2016 για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων , για δώδεκα μήνες.
5.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 14.349,94 ευρώ για Καθαρισμό εγκαταστάσεων Αθλητισμού , Πολιτισμού και λοιπών υπηρεσιών.
6.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 2.048,11 ευρώ για την Συντήρηση – Επισκευή φωτεινών σηματοδοτών ρύθμισης κυκλοφορίας.
7.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.321,00 ευρώ για Προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών για τις ανάγκες των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών.
8.    ΄Εγκριση δαπανών και διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων συνολικού ποσού 5.043,00 ευρώ για πληρωμή τόκων και δικαστικών εξόδων από τελεσίδικη δικαστική απόφαση προς τον εργολήπτη Δημοσίων έργων Δημήτριο Τουρκοχωρίτη.
9.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένων συνολικών πιστώσεων 490,41 ευρώ για πληρωμή τόκων και δικαστικών εξόδων από τελεσίδικη δικαστική απόφαση προς τις πρώην ειδικές συνεργάτιδες του Δήμου.
10.    Σύνταξη απολογισμού εσόδων – εξόδων του κληροδοτήματος ‘’Μπίμειο ΄Επαθλο ΄Αμιλλας’’ ,οικονομικού έτους 2015.
11.    Aναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.


                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                     κ.α.α.
                                                           ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ                       


                                                           ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩN

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο! - Στους 28 βαθμούς ο υδράργυρος

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα βόρεια το πρωί ισχυροί
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα βόρεια το πρωί ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι τοπικά μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ