Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Συγκλόνισε και συγκίνησε "Το Θείο Δράμα" στα Βάγια-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Συγκλόνισε και συγκίνησε τους Βαγαίους η θεατρική παράσταση το "Θείο Δράμα" απο την θεατρική ομάδα "Σκηνική Πράξη" στον κατάμεστο αύλειο χώρο της Αγίας Παρασκευής Βαγίων.
Το τέλος της προσεγμένης θεατρικής παράστασης έβρισκε τους συντελεστές της να καταχειροκροτούνται από τον κόσμο, που έδειχνε εντυπωσιασμένος και…δακρυσμένος από αυτό που παρακολούθησε!IΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 13 ΗΘΟΠΟΙΟΙ,ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜOΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΓΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖ.ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Ο Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ  , ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ ΚΑΙ Η Δ.Ε ΒΑΓΙΩΝ.
 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΤΗΡΙΩΔΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ << ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ>> ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ<< ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ>>  ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ κ.ΜΑΡΙΑΣ ΦΡΑΓΚΗ.
ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Permisospress.blogspot.gr ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
Ένα βίντεο που αξίζει να το ΔΕΙΤΕ


 

 


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2016: Το πρόγραμμα για τις επαναληπτικές εξετάσεις (παλαιό και νέο σύστημα)

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2016 τόσο  με το παλιό όσο και με το νέο σύστημα.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά:
AdTech Ad

    Οι επαναληπτικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα
    Οι επαναληπτικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα
    Οι επαναληπτικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα
    Οι επαναληπτικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Επίσης ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Μέχρι την έναρξη των εξετάσεων, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα πρέπει να έχουν αποκτήσει το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΦΑΑ 2016


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις 26 ατόμων για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενοι για κλοπή, εκβίαση, απάτη και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει αρχικά από αποθήκη ιδιοκτησίας ημεδαπού στην περιοχή, διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας (3.000) ευρώ και στη συνέχεια, απαίτησαν από τον παθόντα, με χρήση απειλών βλάβης της εργασίας του, χρηματικά ποσά προκειμένου να του επιστρέψουν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Αλλοδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για κλοπή πορτοφολιού από πελάτη εμπορικού πολυκαταστήματος στην περιοχή.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ευβοίας, για κλοπή από αύλιο χώρο οικίας στην περιοχή.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ημεδαπός στη Χαλκίδα και αλλοδαπός στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας αντίστοιχα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. Επιπλέον ο αλλοδαπός κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Έντεκα (11) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλφοροίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

•    τέσσερις ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & της Β’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
•    τέσσερις ημεδαποί σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αιδηψού & Νέας Αρτάκης,
•    αλλοδαπός στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και
•    δύο ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Τρεις (3) αλλοδαποί σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς των         Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπός στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος, τρεις (3) ημεδαποί στη Θήβα & τη Λιβαδειά, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λιβαδειάς αντίστοιχα, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα σίτισης: Πότε πιστώνεται στους δικαιούχους η δέκατη δόση

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι, μετά την παράταση του προγράμματος για τρεις ακόμη μήνες, τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016 θα ενεργοποιηθεί για δέκατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης.

Το ποσό των 16.763.510,00 ευρώ, θα πιστωθεί σε 148.056 δικαιούχους της κάρτας σίτισης.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι λίγοι τελευταίοι δικαιούχοι, όπως αυτοί καθορίστηκαν από τη διαδικασία επανεξέτασης της Επιτροπής Κρίσης της Κ.Υ.Α. , οι οποίοι με την παρούσα θα λάβουν δέκα δόσεις της επιδότησης.
                                                                  





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 26η Απριλίου 2016, ημέρα M.Tρίτη - και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.Έκθεση Αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού Α΄Τριμήνου 2016.

2.Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης

3.Εγκριση φακέλου έργου με τίτλο “ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ” για τη δημιουργία Μουσείου Πολιτισμού.

4.Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησης ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με τίτλο : “ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ” για τη δημιουργία Μουσείου Πολιτισμού.

5..Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: “ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: “ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.

6.Μεταβίβαση Εξοπλισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Δ/κης Ενότητας Ν.Βοιωτίας στο φορέα Δ/σης ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ (κύριος του έργου).

7.Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής ισότητας των δυο Φύλων στον Δήμο Λεβαδέων.

8..Επιλογή των Υδρονομέων που θα προσληφθούν για την αρδευτική περίοδο 2016


     
 
                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

O Iστορικός Σαράντος Καργάκος στην Αλίαρτο

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Την Τετάρτη 20 Απριλίου ένας σημαντικός Έλληνας ιστορικός φιλόλογος και δοκιμιογράφος,ο κ. Σαράντος Καργάκος,ήταν προσκεκλημένος  του Ελευθέρου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου.
   Σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου,μίλησε με θέμα: << Η Αρχαία Ελληνική Οικονομία και το φαινόμενο των οικονομικών κρίσεων>>.
  Στην διάρκεια των τεσσάρων ετών λειτουργίας του Ελευθέρου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου
 διακεκριμένοι διανοούμενοι  έχουν μιλήσει για την εποχή μας η οποία χαρακτηρίζεται από μια καθολικότητα,με την έννοια της παγκοσμιότητας.
  Αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να κυριαρχήσει η μοναδική και μονοδιάστατη άποψη που προτείνεται από μια ορισμένη πλευρά του Δυτικού Πολιτισμού.
    Ο Σαράντος Καργάκος με την ομιλία του μας κάλεσε να υιοθετήσουμε μια νέα στάση και ένα νέο βλέμμα απέναντι στο βαθύτερο νόημα του Δυτικού Πολιτισμού.
  Μια νέα στάση που μας υποχρεώνει να ανεβούμε το ρεύμα της ιστορίας και της σκέψης μέχρι τις πηγές αυτού του πολιτισμού,δηλαδή την Αρχαία Ελληνική Παράδοση.Αυτό το νόημα έχει η αναφορά του στο Σόλωνα και την Σεισάχθεια και στον Οικονομικό του Ξενοφώντος,το πρώτο κείμενο δημοσίων οικονομικών στον κόσμο.Επίσης η αναφορά του στην συνετή ευφυή πολιτική του Θεμιστοκλέους,ο οποίος έπεισε τους Αθηναίους να επενδύσουν τα έσοδα του Λαυρίου για να ναυπηγήσουν τον στόλο τους.Έτσι νίκησαν τους Πέρσες στην Σαλαμίνα και έθεσαν τα θεμέλια της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.
  Αναφέρθηκε στον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος έθεσε για πρώτη φορά τις βάσεις για μια οικονομία με αξιώσεις παγκοσμιότητας.
  Η Ελλάδα σήμερα,ανέφερε ο Σαράντος Καργάκος,βρίσκεται στην μέγγενη του υπερδανεισμού,αποτέλεσμα μίας καταναλωτικής παρασιτικής νοοτροπίας,η οποία κατέστρεψε τις παραγωγικές δομές της χώρας.
   Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του ότι η Ελλάδα δεν είναι οικονομική δύναμη-αν και μπορούσε να είναι-,είναι όμως μια παγκόσμια πολιτιστική δύναμη.
  Η Ελλάδα σήμερα μπορεί να γίνει το κέντρο ενός πολιτιστικού σύμπαντος,το κέντρο μιας πολιτιστικής οικουμενικότητας.


                                                               ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
                                                                                    ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
                                                                      ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
                                                                      ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
                                                                             σε συνεργασία με
                                                                      ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ




Διαβάστε Περισσότερα »

32ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου



        ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
        ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                 ΔΗΜΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ –ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Ταχ. Δ/νση : 10ηςΙουνίου , αριθ.28  - Τ.Κ. 32005
  Τηλ : 2267 0 22296
FAX : 2267 0 22998
Ε-mail: kotsou@daa.gov.gr
Πληροφ. : A. Κώτσου
   


                    Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η     Α Γ Ω  Ν  Ω  Ν

                 32ου  Δ Ρ Ο Μ Ο Υ   Θ Υ Σ Ι Α Σ
              Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η    29  Μ Α Ϊ Ο Υ   2016

   Σας   καλούμε   να   λάβετε   μέρος   στον  « 32ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ », που  φέτος  διοργανώνει  ο Δήμος  μας  υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας  και  την   συμβολή   του Ανωτάτου Συμβουλίου  Αθλητισμού  Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΣΑΕΔ) , για να τιμήσουμε τη Μνήμη των  Σφαγιασθέντων   Διστομιτών  στις   10    ΙΟΥΝΙΟΥ   1944  από  τα   Γερμανικά    στρατεύματα    Κατοχής
                              Ο     Αγώνας     θα     γίνει      την  :
                     ΚΥΡΙΑΚΗ  29  ΜΑΪΟΥ  2016
                                                     και
                                          ΩΡΑ  9,30  π.μ.

                                              Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
                         ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΟΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
                                      ΙΩΑΝΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος Λιβαδειάς-Όλες οι εκδηλώσεις


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόφιμα σε 570 οικογένειες μοίρασε ο Δήμος Θηβαίων


Δήμος Θηβαίων: Διανομή τροφίμων και άλλων ειδών σε 570 οικογένειες
του προγράμματος ΤΕΒΑ
Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), στις 20 Απριλίου 2016, πραγματοποίησε διανομή τροφίμων (κοτόπουλο, λάδι και φρούτα) και άλλων ειδών ( οδοντόκρεμα & σκόνη πλυντηρίου) σε 570 οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και είναι πιστοποιημένοι δικαιούχοι των κοινωνικών προγραμμάτων.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και συγκεκριμένα μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στην οποία ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εταίρος με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο)  την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα
πραγματοποιηθεί την 22η Απριλίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 στο Δημοτικό
Κατάστημα.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α΄τριμήνου 2016.
2. Ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης που αφορά την έγκριση δαπάνης και τη διάθεση
πίστωσης για Μουσειολογική Μελέτη για δημιουργία Μουσείου Πολιτισμού.
3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ταΐστρες και φωλίτσες για τα πουλάκια στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα Θήβας

 
Το βιοκλιματικό πάρκο Χρυσορρόα στη Θήβα επισκέφθηκαν την Τρίτη 19 Απριλίου οι μαθητές της Δ' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους προκειμένου να τοποθετήσουν στο χώρο χειροποίητες ταΐστρες και φωλίτσες για τα πουλάκια.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος τους μίλησε για το νέο αυτό όμορφο χώρο της πόλης, επισημαίνοντας την αξία του για την πόλη και τους δημότες και ως εκ τούτου τη διατήρησή του.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας υλοποιεί το πρόγραμμα “Μαθαίνουμε παρέα” του Ιδρύματος Λάτση και στο πλαίσιο αυτό κατασκεύασαν τις ταΐστρες και φωλίτσες για τα πουλάκια, τις οποίες είχαν ζωγραφίσει με διάφορα χρώματα και σχέδια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση εγγραφών στο Μητρώο Νέων του Δήμου Θηβαίων



Παρατείνεται μέχρι τις 8 Μαΐου 2016 η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Νέων του Δήμου Θηβαίων με σκοπό την επαναλειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων.  Ως εκ τούτου ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  οι νέοι  ηλικίας από  15 έως 28 ετών ( γεννημένοι από 1/1/1988 έως 31/12/2001) να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής τους στο Μητρώων Νέων του Δήμου (προκειμένου να επικαιροποιηθεί το ήδη υπάρχον).

Πως υποβάλλω αίτηση;
H αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr. Πατώντας πάνω στο εικονίδιο “Γίνε το + στο Δήμο σου” ο ενδιαφερόμενος νέος μπορεί να κατεβάσει την αίτηση και να την αποστείλει ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr . Μόλις το e-mail του αναγνωσθεί από το διαχειριστή θα λαμβάνει μήνυμα επιβεβαίωσης.

Τι είναι το Τοπικό Συμβούλιο Νέων ( ΤΟΣΥΝ):

Έργο των Τοπικών Συμβουλίων Νέων είναι ο εντοπισμός, η ανάδειξη και η παρακολούθηση των αναγκών και των προβλημάτων της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, η ανάληψη, σε συνεργασία με τον οικείο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, η μέριμνα για τη λήψη μέτρων με σκοπό την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια Νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη διαδικασία συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Νέων συμμετέχουν προαιρετικά οι νέοι από 15 έως 28 ετών ( γεννημένοι από το 1988 έως το 2001)  και έχουν τόσο το δικαίωμα του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι, αρκεί πρώτα να έχουν εγγραφεί στο μητρώο νέων του Δήμου ή Κοινότητάς τους (όπου δηλαδή είναι εγγεγραμμένοι). Την ευθύνη για την εποπτεία και εξασφάλιση των προϋποθέσεων συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Νέων και τη διενέργεια των απαραίτητων εκλογικών διαδικασιών έχει το οικείο Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων;

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων εγγραφής, θα οριστεί ημερομηνία εκλογών και θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους καθώς και με e-mail, όσοι νέοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Νέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 'αντίποινα' της Εκκλησίας για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Είπες “ναι” στο Σύμφωνο Συμβίωσης τότε δεν βαφτίζεις! Αναλυτικά τι αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα επιτροπής της Ιεράς Συνόδου

"Φρένο" σε όσους θέλουν να γίνουν νονοί και έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συμβίωσης βάζει η Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με την επιτροπή «Δογματικών και Νομοκανονικών Θεμάτων», στην οποία προεδρεύει ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, προτείνονται πέντε μέτρα τα οποία ζητά να εγκριθούν στην επόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας και να εφαρμοστούν άμεσα από όλες τις μητροπόλεις.
AdTech Ad

Η επιτροπή, ουσιαστικά, προτείνει στους Μητροπολίτες να εφαρμόσουν μέτρα που θα περιορίζουν και θα αποκλείουν από καθημερινές εκκλησιαστικές ενέργειες τη συμμετοχή όσων ανθρώπων έχουν υπογράψει σύμφωνο.

Τα πέντε μέτρα που προτείνει η επιτροπή και αποκαλύπτει το Romfea.gr είναι:

1. Η μητρόπολη δεν θα εκδίδει άδεια τέλεσης γάμου αν οι ενδιαφερόμενοι δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ληξιαρχείο του Δήμου, για να γνωρίζουν αν το ζεύγος παλιότερα έχει τελέσει πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης.

2. Αν ζητήσουν να παντρευτούν άτομα που στο παρελθόν είχαν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, τότε – εφόσον έχει λυθεί το σύμφωνο – ο Μητροπολίτης μπορεί να εκδίδει άδεια γάμου.

3. Ετερόφυλοι που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο, μπορούν να ζητήσουν από την Εκκλησία να βαπτίσουν τα παιδιά τους.

4. Γονέας που πριν αποκτήσει (ή υιοθετήσει) παιδί είχε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης του επιτρέπεται «κατ’ οικονομία» να βαπτίσει το παιδί του

5. Ανάδοχοι ή παράνυμφοι δεν μπορούν να γίνονται όχι μόνο πια όσοι έχουν τελέσει πολιτικό γάμο αλλά και όσοι έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δρόμος των στεναγμών…ο πεζόδρομος της Θήβας


Με την πλειοψηφία (12 υπέρ, 9 κατά ) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση του έργου της "ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου" έως το τέλος του χρόνου!!
Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση ήταν είκοσι έξι (26) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης, δηλαδή έως τις 25-06-2015, δηλαδή έχουμε χρονική υπέρβαση του έργου 18 μήνες επιπλέον ταλαιπωρίας για τους πολίτες, καταστροφής για τους επαγγελματίες, κυκλοφορικού εμφράγματος και καταρράκωσης της πόλης.
Η δε εκτέλεση του έργου έχει γίνει με πολλές κακοτεχνίες και με παραβλέψεις της μελέτης όπως γνωμάτευσε και η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου (μεγάλοι αρμοί μεταξύ των πλακιδίων κ.α.)
 Η δαπάνη του έργου έχει φτάσει για τις εργασίες μέχρι τώρα στο ποσό των 2.179.870,83 € (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ) και είναι σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση, ενώ το έργο υπολείπεται κατά πολύ της ολοκλήρωσης του, δηλαδή και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες εργασίες στην υπόλοιπη Επαμεινώνδα και στους κάθετους δρόμους, δεν θα μπορέσουν οικονομικά να ολοκληρωθούν.
Οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής είναι πολλές, έχει γίνει μέρος του προβλήματος χωρίς να απαιτεί την εμπρόθεσμη από την μελέτη του έργου παράδοση του έργου, την τήρηση των εργασιών από την μελέτη, το συμφωνηθέν κόστος του έργου από την σύμβαση. Γιατί άραγε; Γιατί δεν προσφεύγει στις ποινικές ρήτρες που προβλέπονται από την σύμβαση και τους νόμους και ποιες είναι αυτές; Γιατί ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχώς χρονικές παρατάσεις του έργου;  Γιατί ζητά για την εκτέλεση των έργων συνεχώς αυξήσεις του οικονομικού αντικείμενου πέραν των συμφωνηθέντων με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και με τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί από τις ανάδοχες εταιρείες;

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στοχευμένοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ στη Στερεά Ελλάδα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαοκτώ άτομα και συγκεκριμένα:

- Ένας αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφέντα, ο οποίος στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 130 λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 750 γραμμαρίων, τα οποία θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

- Δύο Έλληνες στη Χαλκίδα και στη Λαμία, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

- Δύο Έλληνες στη Λαμία και στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας & του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

- Δέκα άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., καθώς και της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,
σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και
στην περιοχή της Λιβαδειάς, ένας Έλληνας από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

- Ένας αλλοδαπός στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε Βοιωτίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

- Ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, ένας Έλληνας στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή πινακίδων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα


Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι ΙΧ και μοτοσυκλετών από σήμερα Παρασκευή 22 Απριλίου.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους οι πολίτες ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ;


Να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθούν πειστικές απαντήσεις και όλα τα έγγραφα στη δημοσιότητα.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (12 υπέρ, 7 κατά, 2 λευκά) αποφάσισε χθες την παράταση του έργου της "ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου" έως την 31-12-2016!!!.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση ήταν είκοσι έξι (26) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης, δηλαδή έως τις 25-06-2015. Υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία- παράταξη Σ. Νικολάου είχε εγκρίνει στις 14-12-2015 τον 3ο Ανακεφαλαιωτικό πίνακα του έργου Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων.
Το έργο υπολείπεται κατά πολύ της ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου, το οποίο φυσικό αντικείμενο, δηλαδή και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες εργασίες στην υπόλοιπη Επαμεινώνδα και στους κάθετους δρόμους, δεν μπορούν οικονομικά να ολοκληρωθούν. Αλλά η δαπάνη του έργου με τον 3ο ΑΠΕ έκλεισε στο ποσό των 2.179.870,83 € χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ και είναι σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση!!!.
Σημειώνουμε, ότι το έργο έχει δημιουργήσει επί 2,5 χρόνια μια αρνητική κατάσταση με πολλαπλές επιπτώσεις στην οικονομία και κυκλοφορία της Θήβας. Το τελευταίο εξάμηνο έχει αποκλεισθεί το βόρειο τμήμα της Επαμεινώνδα και εκμηδενιστεί η λειτουργία αυτού του τμήματος της πόλης.
Το έργο είχε παραταθεί έως 24 Απριλίου 2016 και δεν γνωρίζουμε σε ποιο ύψος θα φθάσει το ποσό των δαπανών, όταν ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες.
Τα ερωτήματα είναι πολλά, αφού η κάλυψη του οικονομικού αντικειμένου, με υπολειπόμενο ένα πολύ μεγάλο τμήμα του έργου (που είχε έκπτωση 43%), δεν μπορεί τεκμηριωμένα να δικαιολογηθεί. Η από πολύ καιρό διατυπωμένη απαίτηση μας, να δημοσιοποιείται η πορεία του έργου (καθώς και να αναρτηθεί σε δημόσιο κεντρικό σημείο της πόλης η μελέτη και η πρόοδος του έργου) δεν εισακούστηκε.
Δυστυχώς τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν.
Για το λόγο αυτό χθες, ζητήσαμε να γίνει αναλυτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρόσκληση και παρουσία των πολιτών για την πορεία του έργου, να διατεθούν στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αφορούν το έργο και τα οικονομικά του στοιχεία, αλλά και την εξέλιξη των εργασιών.
Θανάσης Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Αρχίζει η πληρωμή του 50% των οικογενειακών επιδομάτων


Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ως προκαταβολή, η πληρωμή του 50% της δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α' τριμήνου του έτους 2016 (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2015, όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση του ΟΓΑ.

Ειδικότερα, η πληρωμή αφορά περίπου 700.000 οικογένειες-δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται περίπου στο ποσό των 70.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επειδή, τα προηγούμενα δύο χρόνια, που χορηγήθηκε προκαταβολή, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε καταβολή ποσού 8 εκατ. ευρώ σε μη δικαιούχους, είχε αποφασιστεί η δόση του Α' τριμήνου να καταβληθεί σε όσους/όσες υποβάλλουν αίτηση Α21.

Όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποχή των φοροτεχνικών και η μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα του TAXIS είχε ως αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί, μέχρι στιγμής, μικρός αριθμός (34.846) αιτήσεων Α21. Για το λόγο αυτό, θα χορηγηθεί προκαταβολή 50% της δόσης του Α' τριμήνου του έτους 2016 σε όλους όσους/όσες δικαιώθηκαν οικογενειακού επιδόματος, το έτος 2015.

Τέλος, ο ΟΓΑ γνωστοποίησε ότι οι δικαιούχοι του έτους 2015 που θα εισπράξουν με τη μορφή προκαταβολής το 50% της δόσης του Α' τριμήνου έτους 2016, υποχρεούνται, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν την αίτηση Α21, μέχρι την 15-1-2017, προκειμένου να συμψηφιστεί το ποσό που τους χορηγήθηκε προκαταβολικά με το ποσό που δικαιούνται. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 για το έτος 2016, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία ή υποβληθεί και το σχετικό αίτημα απορριφθεί, η χορηγηθείσα προκαταβολή θα πρέπει να επιστραφεί στον ΟΓΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477), διαφορετικά θα θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθείσα και θα επιδιωχθεί η είσπραξή της, μέσω της αρμόδιας ΔΟΥ.

Πληροφορίες για τους δικαιούχους παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου υπάρχει η ένδειξη Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΓΑ, στην ενότητα «υπηρεσίες προς το κοινό», στο πεδίο «πληροφορίες οικογενειακών επιδομάτων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός -Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά. Εξασθένηση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από αργά το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια και ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από αργά το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από αργά το βράδυ βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια και ανατολικά 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΜΕ 26 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ



Επίκαιρα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα έχει φέρει από τις αρχές του 2016 στη Βουλή με 26 Ερωτήσεις του, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. και τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Μπασιάκος. 
Όπως δήλωσε ο κ.Μπασιάκος: «Οι 26 Ερωτήσεις αφορούν τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού μας τομέα, που δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί από την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται ο πρωτογενής τομέας της χώρας και να καθίσταται μη ανταγωνιστικός. Ιδιαίτερα, δε, με τα κυοφορούμενα αντι-αγροτικά κυβερνητικά μέτρα. Χρειάζεται νέα προσέγγιση, με αποτελεσματική δράση στήριξης των ελλήνων αγροτών, ως αναγκαίος παράγοντας ενίσχυσης της περιφέρειας.»

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ 26 ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ:

1.    Προστασία ελληνικού γιαουρτιού και ελληνικής γαλακτοπαραγωγής.
2.    Περικοπές συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2015.
3.    Eθνική αναγκαιότητα η δημιουργία ενός Νέου Στρατηγικού Παραγωγικού Μοντέλου. (μαζί με άλλους Βουλευτές ΝΔ)
4.    Αριθμός ασφαλισμένων και συντάξεις ΟΓΑ. Επικαιροποίηση στοιχείων.
5.    Διευκόλυνση συντέλεσης απαλλοτριώσεων με σύντομη καταβολή αποζημίωσης και από Πράσινο Ταμείο.
6.    Προετοιμασία ελέγχου εισαγωγών προϊόντων ζωϊκής κλπ παραγωγής, λόγω Πάσχα, για αποτροπή ελληνοποιήσεων.
7.    Έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων.
8.    Εξέλιξη της καθυστερημένης καταβολής πρόωρων συντάξεων στους αγρότες.
9.    Προοπτικές και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών με το Δημόσιο.
10.    Καθυστέρηση καταβολής στους αγρότες ενισχύσεων, συνδεδεμένης για το βαμβάκι, εξισωτικών κλπ.
11.    Σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βοιωτία.
12.    Αξιοποίηση «Στάγδην άρδευσης».
13.    Μεγάλη επιβάρυνση αγροτών στο σχεδιαζόμενο νέο πακέτο κυβερνητικών μέτρων που περιλαμβάνουν αύξηση ΦΠΑ, κόστους παραγωγής, ασφαλιστικών εισφορών, φορολόγησης εισοδήματος (επιδοτήσεων και ενισχύσεων), προκαταβολής φόρου εισοδήματος, κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση αντί μείωσης τιμής αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος κλπ.
14.    Συνυπολογισμός αγροτικών επιδοτήσεων στην κλίμακα του 27% και συνολικές επιβαρύνσεις αγροτών στο φορολογικό και ασφαλιστικό.
15.    Προτάσεις μείωσης δασμών που θίγουν τα αγροτικά προϊόντα μας, λόγω δυνατότητας αθρόων εισαγωγών.
16.    Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για διευκόλυνση εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΗ / Επικαιροποίηση στοιχείων.
17.    Προϊόντα που συμβάλλουν στην επιδείνωση του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου.
18.    Μεγάλες καθυστερήσεις (έως και 33 μήνες) στην έγκριση, απονομή και χορήγηση συντάξεων.
19.    Πληρωμές προγράμματος «Μείωση Νιτρορύπανσης».
20.    Ανάγκη μείωσης τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω μειωμένης τιμής πετρελαίου και φυσικού αερίου.
21.    Κλοπή χάλκινων μετασχηματιστών ΔΕΗ.
22.    Επανακατάθεση της με αριθ. 1565/30.11.2015 αναπάντητης ερώτησής μου για εξέλιξη ζωονόσων, όπως η οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών, ο καταρροϊκός πυρετός προβάτων κλπ.
23.    Ρύθμιση οφειλών αγροτών στον τ. Οργανισμό Κωπαΐδος που βρίσκεται σε εκκαθάριση.
24.    Καθυστερημένη πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου σε αγρότες.
25.    Καθυστέρηση πληρωμής προκαταβολής εξισωτικής αποζημίωσης στους Έλληνες παραγωγούς.
26.    Επανακατάθεση της με αριθ.649/29.10.2015 αναπάντητης ερώτησης για Μείωση Ενεργειακού Κόστους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλό Πάσχα απο Π.Ε.Δ. Στερεάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ