Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Είναι τελικά επικίνδυνα τα βαμμένα αυγά;



    Μπορούμε να φάμε το πασχαλινό κόκκινο αυγό αν έχει περάσει μέσα η βαφή;



Μπορεί να είναι όμορφα στην εμφάνιση, το σπάσιμό τους να φέρνει το μήνυμα της Ανάστασης, πόσο καλά είναι...όμως για την υγεία μας τα βαμμένα αυγά και κατά πόσο είναι επικίνδυνες οι βαφές του εμπορίου;
Σύμφωνα πάντως με τον ΕΦΕΤ, καλό είναι να αποφεύγουμε τα έτοιμα βαμμένα αυγά καθώς δεν μπορεί να ελεγχθεί ούτε η ποιότητα του αβγού ούτε της βαφής. Σε περίπτωση όμως που δεν έχουμε άλλη επιλογή, τα αβγά δεν πρέπει να είναι ραγισμένα και δεν πρέπει να τα πλένουμε πριν τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο γιατί με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται η αλλοίωσή τους. Ακόμη, αν οι βαφές του εμπορίου περάσουν στο εσωτερικό των αβγών δεν πρέπει να τα καταναλώνουμε.
Επίσης τα Πασχαλινά αυγά διατηρούνται μέχρι επτά ημέρες στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου. Οπότε είναι λάθος να στολίζουμε με αυτά το τραπέζι μας και να περιμένουμε το... τσούγκρισμα. Έτσι εάν ακολουθείτε το έθιμο και βάφετε τα αυγά τη Μ. Πέμπτη μέχρι την επόμενη Πέμπτη θα πρέπει να τα έχετε καταναλώσει.
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τη βαφή;
Ναι και όχι τόσο δύσκολα όσο νομίζετε. Βράζουμε 3-4 φλιτζάνια κομμένο και καθαρισμένο παντζάρι (μόνο τη ρίζα) με 2 κουταλιές ξίδι και νερό. Σουρώνουμε, και μέσα στο διάλυμα βράζουμε τα αυγά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι και 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βαθύ θέλουμε το χρώμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Μάζι Αλιάρτου



Εκδηλώσεις για το Πάσχα προγραμματίζει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου <<ΚΙΣΣΟΥΣΑ>>
Την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ το Κάψιμο του Ιούδα
Την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 παραδοσιακό γλέντι με δημοτική ορχήστρα στη πλατεία του χωριού.


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινές Ευχές από τον Α. Ο. Κεραυνό Αγ. Θωμά


Διαβάστε Περισσότερα »

20 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά


Συνέχεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν συνολικά το τελευταίο 24ωρο, είκοσι (20) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερα (4) άτομα, ειδικότερα τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε., καθώς και της Β’  Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης & δισκίων φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Κατασχέθηκε ένα ραδιοκασετόφωνο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του. 

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα:

•    αλλοδαπός στο Δίστομο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για ληστεία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και

•    δύο ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις, κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.


Έξι (6) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

•    δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς των Α’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., καθώς και της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας, και

•    δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας & του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.


Δύο (2) αλλοδαποί στη Θήβα και στον Αχινό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, τρεις (3) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Κοιν. Παντοπωλείου Θήβας για τη συγκέντρωση τροφίμων στον αγώνα Α.Ο. Θήβα- Α.Ο. Μαυροματίου


Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας για τη συγκέντρωση τροφίμων αντί εισιτηρίου στον αγώνα Α.Ο. Θήβα- Α.Ο. Μαυροματίου

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά την ομάδα του Α.Ο. “Η Θήβα” για την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο αντί εισιτηρίου,  στον τελικό του πρωταθλήματος της Α' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας.

Ευχαριστούν επίσης  την ομάδα του Α.Ο. Μαυροματίου, του Α.Ο. Ελλοπιακός, το Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας, το Πρακτορείο ΟΠΑΠ Κώστα Νταγιάκου (Μαυρομάτι) και όλους του φιλάθλους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Α.Ο. Η Θήβα για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες του Πάσχα. 

Συγχαίρουν επίσης τη Θηβαϊκή ομάδα για την κατάκτηση του κυπέλλου του πρωταθλήματος της Α' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας και εύχονται καλή επιτυχία στον επόμενο στόχο τους για την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Πράξεις αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο  φανερώνουν την ευαισθησία μας απέναντι σε θέματα κοινωνικής μέριμνας αλλά και την πραγματική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Συνεχίζουμε χάρη σε όλους εσάς που προσφέρετε!

Σας ευχαριστούμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισηγήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τις εισηγήσεις της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά,  την άριστη συνεργασία Α΄και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης


Την έγκριση σύναψης Προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ψήφισε σχεδόν ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο της 25ης Απριλίου 2016.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας παραχωρεί τα μηχανήματα και το προσωπικό της για τις διαγραμμίσεις εντός των Δημοτικών οδών των έξι Δήμων, των οποίων ψηφίστηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις.

Επίσης ψηφίστηκε η παραχώρηση κυριότητας οικοπέδου ιδιοκτησίας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,  στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων ,που βρίσκεται στο  Δημοτικό  Διαμέρισμα Μαυροματίου

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά , δήλωσε:

«Το οικόπεδο αυτό είχε αγοραστεί από τη Νομαρχία Βοιωτίας για χρήση προαύλιου χώρου του σχολείου, όταν τα σχολεία ανήκαν στις αρμοδιότητες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Παραχωρείται τώρα στο Δήμο Αλιάρτου -Θεσπιέων για ιδία χρήση.

Επίσης με τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο γήπεδο (5Χ5) για τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών .

Με αυτές τις δράσεις και τις ενέργειές μας είμαστε δίπλα στο Α΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά μας, τους μαθητές και τους πολίτες της Βοιωτίας».


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα Λιβαδειάς απο τον Εμπορικό Σύλλογο


Κύριε πρόεδρε

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την άνοδο της ομάδα σας στην Α’ΕΣΚΑΣΕ. Σε τόσο δύσκολους οικονομικούς καιρούς η παρουσία της ομάδας σας στο κοινωνικό και αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης μας με τόσο μεγάλη επιτυχία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Θα είμαστε στο πλευρό σας αρωγοί σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή ενέργεια που θα τονώσει τις δράσεις σας.
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη, καλή ανάσταση και καλό Πάσχα.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρακτέρ καταπλάκωσε και σκότωσε 69χρονο αγρότη στον Υψηλάντη


Τη ζωή του έχασε πριν λίγο 69χρονος   αγρότης στον Υψηλάντη.

Ο άτυχος άντρας,σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress. εκτελούσε εργασίες στο χωράφι όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το τρακτέρ αναποδογύρισε και τον καταπλάκωσε.Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου.
Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Λιβαδειάς.
Ρεπορτάζ  Παντελής Μπατσούλης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 Φίλες, Φίλοι

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς βαδίζοντας στο πλάι όλων προς την κορύφωση του Θείου  Δράματος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου αισθάνεται την ανάγκη να ευχηθεί σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
 Η Ανάσταση ας σημάνει και την παράλληλη ανάκαμψη του εμπορίου μέσα από ένα πολύ δύσκολο και δυσοίωνο οικονομικό κοινωνικό περιβάλλον και της σκληρής καθημερινότητας που βιώνουμε ως έθνος.


Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόπειρα ληστείας με όπλο σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Αντίκυρα

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός στην Αντίκυρα Βοιωτίας, για απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ


Συνελήφθη, χθες (25-04-2016) το πρωί στην Αντίκυρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.   

Ειδικότερα ο δράστης, προχθές το βράδυ σε περιοχή του Διστόμου Βοιωτίας, εισήλθε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από τον 58χρονο ιδιοκτήτη του πρακτορείου, πλην όμως δεν τα κατάφερε και τράπηκε σε φυγή.

Από τους αστυνομικούς διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην περιοχή, όπου ο 27χρονος εντοπίσθηκε χθες το πρωί στην Αντίκυρα, προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη, ενώ επιπλέον όπως διαπιστώθηκε στερείται των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη Χώρα.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Εργατικό Κέντρο Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στη Σχηματαρίου Χαλκίδας

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Χαλκίδας

Χθες (25-04-2016) περίπου στις 21.00’, στην 10,5η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 79χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

Ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου συνελήφθη.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Τ.Κ. Πλαταιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στα Λεύκτρα-Όλο το πρόγραμμα

 

Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα ήθη και έθιμα του χωριού μας, διοργανώνει και φέτος τις πασχαλινές του εκδηλώσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

•    Μ.Παρασκευή 29/4 
Ποδοσφαιρικός Αγώνας Παλαίμαχοι vs Νέοι Α.Ο. Επαμεινώνδα
Οι κάτοικοι του χωριού μας (ανεξαρτήτου ηλικίας) συγκεντρώνονται στο γήπεδο των Λεύκτρων και συμμετέχουν στον φιλικό αγώνα ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.                                                                                                                            Ώρα έναρξης 17:00, δημοτικό γήπεδο Λεύκτρων.

•     Μ.Σάββατο 30/4
Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος
Για πάνω από 30 έτη ο σύλλογός μας διοργανώνει κάθε Μ.Σάββατο τον Λαϊκό Ανώμαλο Δρόμο. Υπάρχουν συνολικά 3 διαδρομές:
- 1 χλμ (για παιδιά έως 12 ετών)
- 3,5 χλμ
- 10 χλμ
Ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια όπου καθιερώθηκε και η διαδρομή των 10 χλμ, ο αγώνας προσελκύει πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές αλλά και την Αθήνα.
Ώρα έναρξης 15:00, κεντρική πλατεία Λεύκτρων.

•    Κυριακή του Πάσχα 12/4
Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου  «Διβάνι»
Ένα έθιμο που έρχεται από παλιά. Οι νέοι του χωριού  μας ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, κάθε Κυριακή του Πάσχα μπαίνουν στα σπίτια του χωριού μαζί με νταούλι και πίπιζα. Ένα μικρό πανηγύρι στήνεται σε κάθε αυλή του χωριού μας. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να προσκαλέσουμε τους συγχωριανούς μας (το λεγόμενο και ως κάλεσμα) στην κεντρική πλατεία των Λεύκτρων όπου τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσιάζουν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και στην συνέχεια ο κόσμος διασκεδάζει με δωρεάν παραδοσιακή ορχήστρα, φαγητό και κρασί.
Ώρα έναρξης 18:30 κεντρική πλατεία Λεύκτρων.

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις μας.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Τρίτη: Ανάμνηση των Δέκα Παρθένων

Κατά την Μεγάλη Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

Επίσης μας καλεί, φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.

Ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν ανέβαινε στα Ιεροσόλυμα και πλησίαζε προς το εκούσιο Πάθος, έλεγε στους μαθητές Του ορισμένες παραβολές για να τους προετοιμάσει. Μερικές, μάλιστα, τις έλεγε για να καυτηριάσει και να χτυπήσει του Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Μια από αυτές, τη σημερινή των δέκα παρθένων, την είπε για να παρακινήσει μεν όλους προς την ελεημοσύνη, αλλά και να διδάξει όλους μας να είμαστε έτοιμοι πριν μας προλάβει το τέλος του θανάτου. Επειδή έχει πολλή δόξα η παρθενία (πραγματικά είναι μεγάλο κατόρθωμα!) και για να μη βρεθεί κάποιος που κατορθώνει αυτό το μεγάλο έργο, αλλά παραμελεί τα άλλα και ιδίως την ελεημοσύνη, προβάλλει αυτή τη παραβολή. Τρέχει πολύ γρήγορα η νύκτα της παρούσης ζωής, έτσι οι παρθένες όλες νύσταξαν και κοιμήθηκαν, δηλαδή πέθαναν, γιατί ο θάνατος λέγεται και ύπνος. Καθώς κοιμόντουσαν, στη μέση της νύχτας ακούσθηκε μια δυνατή φωνή που έλεγε: «Να ΄τος ο Νυμφίος, έρχεται! Βγείτε όλες να Τον προϋπαντήσετε!». Τότε οι φρόνιμες παρθένες που είχαν φροντίσει να έχουν άφθονο λάδι, συνάντησαν τον Νυμφίο και μπήκαν μέσα μαζί Του, όταν ανοίχθηκαν οι πύλες. Αυτές κοντά στις άλλες αρετές και μάλιστα της παρθενίας, φρόντισαν να έχουν άφθονο και το λάδι της ελεημοσύνης. Αντίθετα οι άλλες πέντε παρθένες που δεν είχαν αρκετό λάδι, όταν ξύπνησαν ζητούσαν λίγο από τις φρόνιμες, αλλά μετά θάνατο δεν είναι εύκολο να αγοράσεις λάδι από αυτούς που το πουλούν, δηλαδή τους φτωχούς. Αυτές, η παραβολή, τις ονομάζει μωρές, γατί ενώ κατόρθωσαν το δυσκολώτερο, την »παρθενία», παραμέλησαν το ευκολώτερο γιατί ήταν ανελεήμονες καρδιές.

Όποιος λοιπόν κατορθώσει μια αρετή – έστω μεγάλη – αλλά δε φροντίσει και για τις άλλες και ιδίως την ελεημοσύνη, δε μπορεί να μπει μαζί με το Χριστό στην αιώνια ανάπαυση και γυρίζει πίσω ντροπιασμένος. Και τίποτα δεν είναι πιό λυπηρό και πιο ντροπιαστικό από μια «παρθένο» που νικιέται απ’ τον έρωτα των χρημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες - Βελτίωση από τη Μεγάλη Τετάρτη


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι στα πελάγη, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 17 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 21 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς από τα βόρεια, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι το μεσημέρι και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Βαθμιαία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στα ορεινά.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένιση μετά το μεσημέρι.
θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Nησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Αττική

καιρός: τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη

καιρός: βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές κυρίως στα ανατολικά μέχρι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενίσουν.
θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει λίγο και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι νοτιάδες που θα πνέουν θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη και ζέστη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ SIAL στο Παρίσι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
SIAL Παρίσι, 16-20 Οκτωβρίου 2016

    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού μας τομέα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια μας, για την από κοινού παρουσία παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,
     “ SIAL PARIS 2016 ”
η οποία θα λάβει χώρα από τις 16 Έως 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPRINTE, στο Παρίσι/Γαλλία.
    Η έκθεση αυτή αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, η οποία διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.
    Οι εκθέτες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα λάβουν χώρο σε ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειάς μας, το οποίο θα μας παρέχει το ENTERPRISE GREECE, ο εθνικός φορέας προώθησης εξαγωγών.  Κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του φορέα, καταλήξαμε σε σχεδιασμό ενιαίου περίπτερου της Περιφέρειάς μας, μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά 6 τ.μ.
    Το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη ανέρχεται με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στα € 4.243, το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου € 492 /τ.μ. συν ΦΠΑ 24%, Registration fee € 470  συν ΦΠΑ 24%, αποστολή και ασφάλιση εκθεμάτων, τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες περίπτερου.  Για επιπλέον προαιρετικές παροχές και εξοπλισμό υπάρχουν επιπλέον επιβαρύνσεις τις οποίες θα αποφασίσει ο κάθε εκθέτης σε συνεννόηση με το ENTERPRISE GREECE.  Στο παραπάνω κόστος, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών.
    Πέρα από τον συντονισμό της αποστολής μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του Στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας θα συμβάλλει  οικονομικά στο κόστος του κάθε εκθέτη μας, καλύπτοντας το 35% του προαναφερόμενου κόστους και συγκεκριμένα  € 1.500.  Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος των € 4.293, και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει   να προκαταβληθεί στο ENTERPRISE GREECE προκειμένου να κάνει κράτηση.
    Πέρα από την ενίσχυση της Περιφέρειας, υπάρχει βούληση εκ μέρους των Επιμελητηρίων μας να συνδράμουν οικονομικά για μέρος από το κόστος συμμετοχής στην έκθεση των μελών τους.  Η τελική απόφαση και το ύψος της ενίσχυσης θα αποφασισθεί από το κάθε Επιμελητήριο ξεχωριστά όταν θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν.
    Παρακαλούμε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 20 Μαΐου 2015, επικοινωνώντας με την κυρία Αναγνωστοπούλου Κατερίνα, υπεύθυνη οργάνωσης του ENTERPRISE GREECE στο τηλέφωνο 210-3355 767 & 210-3355 700, διευκρινίζοντας ότι το αίτημά σας αφορά το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αρμόδια υπάλληλο μας,  κύρια Δέσποινα Καμπουροπούλου  στο 2221353543 & 6944731674.
    Ενημερωτικό σημείωμα για την έκθεση από το ENTERPRISE GREECE,  κανονισμό συμμετοχής στην έκθεση και  αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.pste.gov.gr/?p=23288

                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                               
 Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα – σοκ: Κάτι που έχουμε όλοι μέσα στο σπίτι προκαλεί καρκίνο

Στοιχεία σοκ φέρνει στο φως μία βρετανική έρευνα. Κάτι που όλοι έχουμε μέσα στο σπίτι μας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Ο λόγος για τα αρωματικά κεριά και γενικώς αποσμητικά χώρου.

Η έρευνα έθεσε στο μικροσκόπιο επί πέντε ημέρες έξι σπίτια με ίδια χαρακτηριστικά στο York της Βρετανίας. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά για τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν αρωματικά προϊόντα…6-cancer-causers-at-home-you-should-get-rid-of

Συγκεκριμένα, σε τρία σπίτια που οι νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν περισσότερο αποσμητικά χώρου εντοπίστηκε λιμονένιο, μία ουσία που δίνει μυρωδιά εσπεριδοειδών σε κεριά και προϊόντα καθαρισμού.safe_image

Όπως αναφέρει η έρευνα το λιμονένιο από μόνο του είναι ακίνδυνο αλλά όταν έρχεται σε επαφή με το όζον στον αέρα δημιουργεί φορμαλδεϋδη, ένα χημικό που θεωρείται καρκινογόνο.

Αναλύοντας την αντίδραση σε εργαστήριο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κάθε δύο μόρια λομινενίου μπορούσαν να παράγουν ένα μόριο φορμαλδεΰδης.

Οι ειδικοί που έκαναν την έρευνα προειδοποιούν ότι αν τα σπίτια δεν αερίζονται συχνά, ακόμα και τις κρύες ημέρες του χειμώνα, τα επίπεδα φορμαλδεΰδης μπορούν να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πρότειναν ωστόσο μία ακόμη λύση. Με τη βοήθεια ομάδας εμπειρογνωμόνων από το BBC, διαπίστωσαν ότι αν έχουμε φυτά στο σπίτι, όπως η λεβάντα, μειώνεται το ποσοστό φορμαλδεΰδης στον αέρα, καθώς την απορροφούν!
mymind.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα
πραγματοποιηθεί την 27η Απριλίου 2016, ημέρα Μ. Τετάρτη και ώρα 12.00 στο Δημοτικό
Κατάστημα.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Aνατροπή Ανάληψης Υποχρέωσης & διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 91.283,67
ευρώ που αφορούν υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δήμου Λεβαδέων.
2. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 224.535,34 ευρώ για
την εκτέλεση του έργου : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ
ΜΠΡΑΚΑΚΟΣ έως ΚΟΥΤΕΊΚΑ».
3. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 70.000,00 ευρώ για την
εκτέλεση του έργου : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ
ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
4. Κατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΜΠΡΑΚΑΚΟΣ ΕΩΣ ΚΟΥΤΕΪΚΑ».
5. Κατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ
ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
6. ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ» δικαιολογητικών για τη σύναψη
σύμβασης.
7. ΄Εγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας του έργου : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ».
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Πρόεδρο Δ.Σ. Περιφέρειας Στερεάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Στερεάς

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Αρχικά, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος καλωσόρισε τα μέλη και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης, το οποίο αφορούσε την προετοιμασία της διοργάνωσης της Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας επεσήμανε: «Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη και δίνουμε καθημερινά αγώνα για να παρέχουμε λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει συλλογικά και με υπευθυνότητα να αναδείξουμε τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και να καταλήξουμε σε ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, έτσι ώστε να συμμετάσχουμε συντεταγμένα στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προετοιμασία των εισηγήσεων των Θεματικών Επιτροπών της ΠΕΔ και να φωτιστεί κάθε πτυχή των ζητημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες και οι Δήμοι μας. Στη βασική μας θεματολογία θα πρέπει επίσης να βρίσκεται, εκ των ουκ άνευ, το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας από το ΕΣΠΑ 2014-2020, η ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων κατανομής των πόρων στους Δήμους καθώς και τα οικονομικά και τα θεσμικά προβλήματα των Δήμων». Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. και πρότειναν με τη σειρά τους θέματα για την Γενική Συνέλευση. Αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (1 μήνα πριν το συνέδριο της ΚΕΔΕ), ενώ ανατέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή να αποφασίσει τον τόπο και τη διάρκεια της εν λόγω συνεδρίασης.
Στο πλαίσιο του 2ου θέματος για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς  Εργασίας, ο κ. Υπερήφανος ανέφερε πως είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους της Χώρας, με δίκαιη κατανομή των θέσεων και μάλιστα άμεσα, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε: «Το μοντέλο που επέλεξε η Κυβέρνηση είναι άδικο, γιατί σε καμία περίπτωση δεν προβλέπει την ίση μεταχείριση των ανέργων και ίσες ευκαιρίες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα». Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. και του Ελληνικού Κοινοβουλίου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), κ. Πρατσόλης ανέλυσε τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος και διαβεβαίωσε πως θα εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μετά τις τοποθετήσεις των μελών, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση απόφασης με την οποία θα ζητείται η δίκαιη κατανομή των θέσεων σε όλους τους Δήμους, που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή των ανέργων στο πρόγραμμα, με κριτήριο το ποσοστό ανεργίας ανά περιοχή.
Εισηγητής του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε την ανάδειξη του προβλήματος της διακοπής χρηματοδότησης των έργων που είχαν ενταχθεί στο leader της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 και δεν ολοκληρώθηκαν, ήταν ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλος. «Θεωρούμε πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε η υλοποίηση των έργων, που είχαν ενταχθεί στο Leader και δεν ολοκληρώθηκαν να επανεκκινήσει  άμεσα, με σκοπό να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις μιας και μιλάμε για απολύτως ώριμα έργα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. Το Σώμα συμφώνησε ομόφωνα με την εισήγηση και αποφασίστηκε η αποστολή του σχετικού αιτήματος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ΚΕΔΕ.
Εν συνεχεία εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στo Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» και ορίστηκαν οι εκπρόσωποί της.
Ακολούθησε η εισήγηση του Δημάρχου Λοκρών, κ. Λιόλιου για τις Κτηματικές Υπηρεσίες και τις ζώνες αιγιαλού και παραλίας σε σχέση με τους Δήμους. Ο κ. Λιόλιος τόνισε: «Οι ΟΤΑ είναι αντίθετοι με την  μεταφορά της αρμοδιότητας της διαχείρισης του Αιγιαλού και της παραλίας εκτός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι αυτό θα σημαίνει τεράστια απώλεια εσόδων για τους Δήμους. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την έκδοση νέας ΚΥΑ ισχύος μέχρι 31.12.2016, η οποία θα συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και θα δίνει λύση στο πρόβλημα». Η συγκεκριμένη εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα και αποφασίστηκε η προώθηση του αιτήματος στα αρμόδια Υπουργεία.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη ομόφωνες αποφάσεις, οι οποίες αφορούσαν αφενός την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Επιμόρφωσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των Δήμων από την ΕΕΤΑΑ και αφετέρου τη διοργάνωση σεμιναρίου για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ της Στερεάς Ελλάδας  με θέμα την νέα νομοθεσία για την ανάθεση, σύναψη & εκτέλεση Δημοσίων Συμβάσεων.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ