Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Μέσα σε εορταστικό κλίμα παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ,  μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Εφημέριο τού Εορτάζοντος Ιερού Ναού , Πανοσιολογιότατο Πατέρα Νικόδημο , τής Εορτής τού Αγίου Γεωργίου τού Μεγαλομάρτυρος  και Τροπαιοφόρου στον Ιερό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Γεωργίου Θηβών .
Ακολούθησε η Λιτάνευση τής Ιερής Θαυματουργής Εικόνας τού Αγίου Γεωργίου με την συμμετοχή και των Ιερέων Πατέρων : Βασιλείου , Δανιήλ και Παναγιώτη  στα  περίχωρα τής Ενορίας μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας από τούς πιστούς για καλύτερες ημέρες με την χάρη τού Αγίου Γεωργίου τού Μεγαλομάρτυρος  και Τροπαιοφόρου  .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή τού Αγίου Γεωργίου οι κ.κ. :
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος
Τέως Βουλευτής Βοιωτίας , Δημοτικός Σύμβουλος τού Δήμου Θηβαίων κ. Θανάσης Σκούμας
Τέως Υφυπουργός , Επίτιμος  Πρόεδρος τού ΣΕΓΑΣ κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Γιώργος Αναστασίου
Δημοτικός Σύμβουλος τού Δήμου Θηβαίων κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ !!!
ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!!

wwwthivaalarm.blogspot.gr
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά γιόρτασε το Ρουμελιώτικο Πάσχα-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Σταθερά δημοφιλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες τις ημέρες του Πάσχα παραμένει το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά.
Οι Λιβαδείτες ξέρουν πολύ καλά ευτυχώς να τηρούν τα έθιμά τους, έτσι και φέτος έδωσαν ένα δυναμικό παρών, στην γιορτή του Πάσχα στη Λιβαδειά όπως παλιά.
Σούβλες, χοροί, κέφι, διάθεση και κρασί πρωταγωνίστησαν, με τους δημότες της Λιβαδειάς,αλλά και πάρα πολλούς επισκέπτες να κάνουν με την παρουσία τους ακόμα πιο όμορφη την ήδη απολαυστική και εορταστική ατμόσφαιρα.

Στην Κρύα, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για το Πάσχα, ο κόσμος γλέντησε, με δεκάδες αρνιά που έψησε ο δήμος για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, με αυγά και κρασί, με μουσικά συγκροτήματα, με γλέντι και με πυροτεχνήματα.Στις εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων παραβρέθηκε η αρχηγός του κόμματος   «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου,   συνοδευόμενη απο τον πρώην βουλευτή Γιάννη Σταθά.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Χρόνια Πολλά!

Και του χρόνου!
Διαβάστε Περισσότερα »

Aναβάλλονται οι σημερινές εκδηλώσεις στη πλατεία Λιβαδειάς



Οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 2 Μαϊου και ώρα 20.30, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς και στην πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα, αναβάλλονται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με νέα ανακοίνωσή του ο Δήμος Λεβαδέων, θα γνωστοποιήσει την νέα ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο μαρτυρικό Δίστομο η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Επίσκεψη στους εργάτες της πρωινής βάρδιας στο εργοστάσιο του Αλουμινίου έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Οι εργάτες της μίλησαν για τις συνθήκες της δουλειάς τους και τα προβλήματά τους, της ζήτησαν την ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και περισσότερη ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις της ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την αγωνία τους για το αύριο και το μέλλον των παιδιών τους".

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε, επίσης, το μαρτυρικό Δίστομο και το μνημείο των σφαγιασθέντων.
 newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε η 3χρονη Μαρία στον Ασπρόπυργο - Υποψίες ότι έπεσε θύμα απαγωγής και την άφησαν

Εντοπίστηκε η μικρή Μαρία Ειρήνη Πρίντεζη που εξαφανίστηκε το Πάσχα στην περιοχή της λεωφόρου Σχιστού, στο Σκαραμαγκά.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε περιοχή του Ασπρόπυργου, κοντά σε ξενοδοχείο, από τον λιμενάρχη της περιοχής, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονταν από όλες τις υπηρεσίες. Στο σημείο έχουν μεταβεί ήδη αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για να το παραλάβουν.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η μικρή πιθανότατα είχε πέσει θύμα απαγωγής, αλλά ο άνθρωπος που την άρπαξε μάλλον φοβήθηκε από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και την άφησε στηνάκρη ενός δρόμου για να την εντοπίσουν οι αρχές. Από την άλλη το in.gr αναφέρει ότι σύμφωνα με μαρτυρία της ίδιας, χάθηκε καθώς ακολουθούσε κάποια σκυλάκια στο δρόμο.

Στο πλευρό της μικρής σπεύδουν οι γονείς της οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της εξαφανισής της, την Κυριακή του Πάσχα, σήμαναν συναγερμό.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα είναι του Αγίου Γεωργίου-Γιατί έγινε κινητή εορτή;

Σήμερα είναι μια από της μεγαλύτερες εορτές αφού γιορτάζουν οι Γεώργιοι και οι Γεωργίες! Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, παρόλο που το εορτολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 μορφές με το όνομα Γεώργιος, ο Άγιος που εορτάζεται επίσημα είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος. Ο Άγιος Γεώργιος έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στα τέλη του 3ου με αρχές του 4ου αιώνα. Καταγόταν από την Μικρά Ασία και συγκεκριμένα την Καππαδοκία και ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Η πιο γνωστή απεικόνιση του Αγίου είναι εκείνη που σκοτώνει το δράκο, ο οποίος φρουρούσε το νερό μιας πηγής στη Λιβύη και δεν άφηνε τους κατοίκους να πιουν νερό αν δεν του έδιναν να φάει κάποιον συγχωριανό τους τον οποίο οι κάτοικοι διάλεγαν με κλήρο. Κάποτε ωστόσο, ο κλήρος έπεσε και στην βασιλοπούλα, την οποία έσωσε ένας νεαρός αξιωματικός πάνω στο άλογο του, φονεύοντας το δράκο με το κοντάρι του. Ως στρατιωτικός άγιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, ενώ γιορτάζεται και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, αφού ήταν ο Άγιος των Σταυροφόρων και ακόμα και στις μέρες μας είναι ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας. Παράλληλα, ο Αϊ-Γιώργης συνδέεται και με τη γεωργία αφού το όνομά του προέρχεται από το ουσιαστικό «γεώργιον» (=καλλιεργήσιμο) και η γιορτή του σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης. Γιατί είναι κινητή εορτή; Κάποιες χρονιές η γιορτή μετακινείται, όταν πέφτει πριν το Πάσχα και γιορτάζεται τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, για το λόγο ότι τα εκκλησιαστικά τροπάρια του Αγίου Γεωργίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια που δεν είναι δυνατό να ψαλθούν πριν από την Ανάσταση
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο δωδεκάλογος που θα σας σώσει από ένα τροχαίο ατύχημα

Με αφορμή τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα όπου σημειώνονται μεγάλες μετακινήσεις εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ) εξέδωσαν έναν οδηγό για την ασφαλή οδήγηση.
Η Ελλάδα, βάσει των στοιχείων της Eurostat για τα θανατηφόρα τροχαία, κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα στους 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

Στη χώρα μας τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους από 15 έως 29 ετών και τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν καταγραφεί 2 εκατομμύρια τραυματίες και 120.000 νεκροί.
Ο οδηγός για την ασφαλή οδήγηση, βασίζεται σε έναν δωδεκάλογο για την πρόληψη των τροχαίων:
1. Να γίνεται χρήση ζώνης από όλους τους επιβάτες.
2. Να γίνεται πάντα χρήση κράνους και στολής προστασίας (για τους δικυκλιστές).
3. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται στο πίσω κάθισμα, σωστά δεμένα ανάλογα με το ύψος και το βάρος τους.
4. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα, τόσο πολλαπλάσιος είναι ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαίο.
5. Η απόσπαση της προσοχής αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου (χρήση κινητού τηλεφώνου, κούραση του οδηγού, δυνατή μουσική, έντονες συζητήσεις κ.ά.).
6. Να μη γίνεται χρήση αλκοολούχων ποτών. Αν πρόκειται να πιούμε, επιλέγουμε τον οδηγό της παρέας που δεν πίνει για να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο σπίτι.
7. Προσοχή: Ο κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά σε περίπτωση ταυτόχρονης λήψης φαρμάκων.
8. Πριν από το ταξίδι φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί καλά, ενώ κατά τη διάρκειά του πρέπει να κάνουμε κάθε 2-3 ώρες στάσεις για ξεκούραση ή ξεμούδιασμα.
9. Αρκετά τροχαία ατυχήματα οφείλονται στο ότι τα παιδιά ή οι συνεπιβάτες ενοχλούν και εκνευρίζουν τους γονείς - οδηγούς. Για να υπάρχει ηρεμία κυρίως σε μεγάλες διαδρομές να βεβαιωνόμαστε ότι τα παιδιά στο αυτοκίνητο έχουν κάποια ασφαλή παιχνίδια για να απασχολούνται
10. Να μη χρησιμοποιείται η Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ).
11. Αυστηρή τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας. (ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι παραβίαση του stop, του κόκκινου σήματος κ.λ.π)
12. ΠΡΟΣΟΧΗ στην προσπέραση των αυτοκινήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός με εξαφάνιση ανήλικου κοριτσιού στο Σκαραμαγκά




Σήμερα 1η Μαΐου, εξαφανίστηκε ένα κοριτσάκι μόλις 3,5 ετών από τη περιοχή του Σκαραμαγκά, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. Όπως αναφέρει η αναφορά εξαφάνισης από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το ανήλικο παιδί ονομάζεται Μαρία - Ειρήνη Πρίντεζη και έχει γεννηθεί στις 15 Νοεμβρίου του 2012.

Η μικρή, φορούσε ροζ μπλούζα, ροζ παντελόνι και ροζ αθλητικά παπούτσια. Λόγω της μικρής ηλικίας του κοριτσιού και των συνθηκών εξαφάνισης υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιδί κινδυνεύει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 8 Μαΐου ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς


Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε  τη συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Κυριακή 8 Μάη 2016, ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Καλεί όλους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας για την Εργατική Πρωτομαγιά


Και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της.

 Οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να δοκιμάζονται.

Η 1η του Μάη συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και  τις θυσίες των ανθρώπων του μόχθου για ένα καλύτερο και δίκαιο αύριο, πιο ανθρώπινο, ταυτόχρονα μας δείχνει όμως το δρόμο της συλλογικής και ατομικής ευθύνης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, θα βρίσκεται  πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Στόχος μας ένα καλύτερο αύριο, με συλλογική δράση και αλληλεγγύη.



Θα είμαστε συνοδοιπόροι στο δρόμο της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ