Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Xωρίς τρένα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως και την Κυριακή


Ακυρώνονται από την Πέμπτη στις 24.00 έως και την Κυριακή όλα τα δρομολόγια των τρένων λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με 24ωρες επαναλαμβανόμενες στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα.

Οι επιβάτες που ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και ενδεχομένως δεν προλάβουν να φθάσουν στον τερματικό τους σταθμό μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους με άλλα μέσα με μέριμνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο http://www.trainose.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαρά Βέρα -Σκαφίδας στο Πανηγύρι του Νεοχωρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Παλλαϊκός ξεσηκωμός με κορύφωση το Σαββατοκύριακο που η κυβέρνηση σχεδιάζει την ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου

Σε δήλωσή του, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να περάσει το νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 - 8 Μάη, ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τρέμει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Ξεπερνάει πλέον κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Μεθοδεύει την ψήφιση του αντιλαϊκού πακέτου Ασφαλιστικού -Φορολογικού και ό,τι επιπλέον έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο, αιφνιδιαστικά, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για ενέργεια απροκάλυπτου αυταρχισμού, εχθρότητας, απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα ολόπλευρης στήριξης στη μεγαλοεργοδοσία. Απόδειξη ότι κάθε τέτοια κυβέρνηση, όπως κι αν εμφανίζεται, υλοποιεί αντιλαϊκές πολιτικές και καταφεύγει σε πράξεις που στόχο έχουν τη χειραγώγηση του κινήματος, του λαού μας.

Αποδεικνύει επίσης ότι η ανάκαμψη, η ρύθμιση του χρέους, το νέο success story, αλά Τσίπρα αυτή τη φορά, κι όσα άλλα υπόσχεται η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι των αντιλαϊκών συμφωνιών που υπογράφει με τα κοράκια-θεσμούς, έχουν ως προϋπόθεση μόνο νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό, χωρίς καμία ημερομηνία λήξης.

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι με κουτοπονηριές θα αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στα μέτρα-λαιμητόμο που προωθεί.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν αγωνιστική, περήφανη απάντηση, συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, βάζοντας στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους των λαϊκών προβλημάτων: Την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ίδια την εξουσία του κεφαλαίου, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός από σήμερα και κάθε μέρα, με άμεση κορύφωση αυτό το Σαββατοκύριακο, που οι κυβερνητικοί βουλευτές σχεδιάζουν να ψηφίσουν το νόμο-λαιμητόμο.

Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη αυτή και στους δρόμους και μέσα στη Βουλή μέχρι την οριστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να γίνει ο ελληνικός λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του και να γκρεμίσει στα Τάρταρα της Ιστορίας όλους τους σφαγείς των δικαιωμάτων του».


Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη συμμετοχή η διαμαρτυρία στο Δίστομο για το κλείσιμο της τράπεζας


 Με μεγάλη συμμετοχή η διαμαρτυρία των πολιτών έξω από το Κατάστημα Πειραιώς στο Δίστομο.
Σε ένα πολύ όμορφο και ειρηνικό κλίμα, οι Διστομίτες αλλά και οι κάτοικοι διπλανών χωριών και κυρίως του Στειρίου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δανιήλ Γαμβρίλη ( Κάτω Πλατεία ), για να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς.
Σύσσωμοι και όλοι οι φορείς Διστόμου και Στειρίου.
Οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν συμβολικά το κατάστημα της τράπεζας και συζήτησαν διεξοδικά για την εύρεση κάποιας λύσης.
Την συζήτηση άνοιξε ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, Λουκάς Δημάκας, που ήταν και ο συντονιστής της, αλλά και εκέινος που πρωτοστάτησε στον αγώνα αυτόν.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας κ. Γ.Γεωργακός, όπου και δεσμεύτηκε να φέρει τις καταθέσεις του Δήμου στην τράπεζα.
Από την αντιπολίτευση του Δήμου πήρε εν συνεχεία τον λόγο, ο Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κος Σωτήρης Παντίσκας.
Αμέσως μετά μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κα Φανή Παπαθωμά η οποία έδειξε την στήριξη της και την συμπαράστασή της.
Τον λόγο πήρε και ο συμπατριώτης μας πρώην βουλευτής Βοιωτίας, κος Γιάννης Σταθάς και πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς, πιέζοντας τον δήμαρχο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας να τηρήσει το συντομότερο την δέσμευση του.
Αλλά την ''παράσταση'' έκλεψε ο χειμαρρώδης και αληθινός λόγος ενός 87χρονού συνταξιούχου συντοπίτη μας με αναπηρία, του Ν. Μίχα ή Κολιούκου που μας έκανε όλους να δακρύσουμε.
Τέλος την συγκέντρωση έκλεισε η επίσης συγκινητική ομιλία του συντοπίτη μας, Στάθη Σταθά.
Σε περίπτωση που κλείσει η τράπεζα συμφωνήσαμε όλοι οι κάτοικοι Διστόμου και Στειρίου - ακόμη κι αυτοί που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν - να πάρουν όλοι τις καταθέσεις τους από την τράπεζα Πειραιώς.
Συγκινητική ήταν και η παρουσία των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου Διστόμου, που με πανό στάθηκαν μπροστά στην είσοδο της τράπεζας.
Την συγκέντρωση κάλυψαν τηλεοπτικά το κανάλι ΕΝΑ και STAR Κεντρικής Ελλάδος.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
distomo.blogspot.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Δήμαρχοι της ΜΕΑ


Έσπευσε ο Δήμαρχος Θηβαίων να θέσει σε συζήτηση το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους φορείς διαχείρισης (ΔΙΣΑ). Πρωτοφανής ενέργεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι το δημοτικό συμβούλιο της Θήβας, ενημερωνόταν από πρωτοβουλίες δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και όταν πια είχαν ληφθεί οι αποφάσεις στη ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ ή τον ΦΟΔΣΑ ΑΕ, και τότε ερχόταν ως θέμα στο Δημ. Συμβούλιο, όπως έγινε και με την απόφαση της σύστασης του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ. Όπως έγινε και για τις δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου (κλιμακίου και Τμήματος), με τις οποίες κρίθηκε μη νόμιμη η σύσταση του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, κλπ.
Τώρα οι Δήμαρχοι της ΜΕΑ, επικαλούνται το «δημόσιο χαρακτήρα» του έργου, που μειοδότες του έχουν αναδειχθεί η κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ (συμφερόντων Κόκκαλη) και WATT AE (συμφερόντων Κάτρη, έως πριν λίγο καιρό διευθύνοντος συμβούλου της ΗΛΕΚΤΩΡ). Η πρεμούρα είναι να μην ματαιωθεί η "επένδυση" και "χαθούν τα χρήματα από το πρόγραμμα". Για το τι είναι το έργο αυτό και ποιος θα το λειτουργήσει, κλπ, ποιο το βάρος στις πλάτες των δημοτών, δεν τους πολυσκοτίζει.
Αυτό που ζητούν οι Δήμαρχοι της ΜΕΑ, είναι να συνεχίσουν το αδιαφανές και φιλοεργολαβικό «έργο» τους. Πρόκειται για μια μονάδα πρωτογενώς παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, από την επεξεργασία σύμμεικτων (ανακατεμένων) σκουπιδιών. Η ορθολογική διαχείριση και η νομοθεσία ελληνική (ΕΣΔΑ κλπ) και ευρωπαϊκή (οδηγίες κλπ) απαιτούν την ιεράρχηση της διαχείρισης με επαναχρησιμοποίηση, ανάκτηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση χωριστά και όχι ανάμεικτα των απορριμμάτων, δηλ. με διαλογή στην πηγή. Και μετά από αυτά τα στάδια, ενδέχεται να υπάρξει η πιθανή ανάκτηση ενέργειας. Στην περίπτωση της ΜΕΑ Θήβας, αποκλείουν την διαδικασία της ιεράρχησης και της διαλογής στην πηγή, προκειμένου να διευκολύνουν την φιλοεργολαβική διαχείριση, της οποία το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι, το επιμοσλυσμένο κομπόστ (CLO), το μεγάλο υπόλειμμα, που πρέπει στη συνέχεια να θαφτεί ή να καεί και η αύξηση των δημοτικών τελών. Παράλληλα απαιτείται η πολύχρονη τροφοδότηση της μονάδας με σύμμεικτα σκουπίδια, γεγονός που διαιωνίζει την ασύμβατη με τον ΕΣΔΑ (εθνικό σχεδιασμό) διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι τέτοια η πρεμούρα τους, που καταγγέλλουν τους πάντες και ζητούν να δουν και τον Τσίπρα για να μην ματαιωθεί η Μονάδα Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων Θήβας. Στην ανακοίνωση δε, που εξέδωσαν, υποστηρίζουν, ότι το σχέδιο νόμου, «ανοίγει τον δρόμο σε Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο». Οι δικές μας ενστάσεις για το σχέδιο νόμου εκφράστηκαν στο χθεσινό συμβούλιο (λίγοι φορείς, με μεγάλα πληθυσμιακά δεδομένα, έλλειψη κατοχύρωσης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για τους εργαζόμενους- ομήρους των εργολάβων, έλλειψη κατοχύρωσης του νομικού χαρακτήρα δημοσίου δικαίου για όλους τους φορείς διαχείρισης, την πρόβλεψη αμνήστευσης των παρανομιών κλπ). Οι δήμαρχοι της ΜΕΑ όμως, είναι πραγματικά προκλητικοί. Η ομάδα της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, που σχεδίαζε την καύση με την ΗΛΕΚΤΩΡ, που έκανε τα ταξίδια στο Παρίσι για την καύση, που πρότεινε το ΣΔΙΤ με όλα τα απορρίμματα της περιφέρειας στη Θήβα, που έκανε συμβάσεις με τρίτους (υποστηρικτικές συμβάσεις τις ονόμαζε), ποσού κάτω των 200.000€ για να αποφεύγει τον προσυμβατικό έλεγχο, που προετοίμασε και έφτιαξε (μη νόμιμα), με τους τότε κυβερνητικούς παράγοντες, τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ ΑΕ, που οδήγησε στο διαγωνισμό μελέτη-κατασκευή που μειοδότης αναδείχτηκε η προαναφερόμενη κοινοπραξία, μέσα στην πλήρη αδιαφάνεια, προβάλλει την δήθεν «αντίθεση» τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα!!!. Και έτσι επιδιώκουν να μη γίνει συζήτηση για τον τρόπο διαχείρισης που επιβάλλει ο ΕΣΔΑ, που αποκλείει την ΜΕΑ και να μεταφέρουν τη συζήτηση από το καυτό θέμα της επικυρωμένης με δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου μη νομιμότητας της σύστασης του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ΑΕ και της όλης προβληματικής λειτουργίας των φορέων αυτών με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας, σε δήθεν «κατάλυση της αυτονομίας» της αυτοδιοίκησης!
Το μήνυμα τους στην κυβέρνηση: Η ΜΕΑ να γίνει και όλα καλοδεχούμενα!
Θανάσης Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίστροφη μέτρηση για το Ράλλυ Ακρόπολις



Λίγες ώρες απομένουν για την τελετή εκκίνησης του Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 6 μ.μ. στις Θερμοπύλες.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και όλους τους Δήμους που συμμετέχουν, απευθύνει πρόσκληση σε όλους να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα που έχει κατοχυρώσει μία από τις πρώτες θέσεις στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα διεξαχθεί με φόντο τις πανέμορφες διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας.
Η εκκίνηση για τα 82 πληρώματα που λαμβάνουν μέρος, θα δοθεί από το μνημείο του Λεωνίδα.

«Αθλητισμός, αγώνας, επαφή με τη γη και τη φύση της Στερεάς Ελλάδας είναι τα κίνητρα για να βρεθεί κάποιος αυτές τις ημέρες στην καρδιά της Ελλάδας. Αυτούς τους θεσμούς που αναδεικνύουν διεθνώς τη χώρα μας, τους αγκαλιάζουμε και καλούμε όλους να έρθουν και να ενώσουν τα χέρια τους  με τα δικά μας για να γίνει η αγκαλιά μεγαλύτερη»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την έναρξη των αγώνων.
Χρήσιμες πληροφορίες για τις διαδρομές, αλλά και τα σημεία από όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα θα βρείτε εδώ http://www.acropolisrally.gr/2016/index.php/gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση για τις άδειες χρήσης νερού στο Κωπαιδικό πεδίο

Υποβολή Αιτήσεων για λήψη  Άδειας Χρήσης Νερού

Υπενθυμίζουμε στους αγρότες καλλιεργητές χωραφιών του ευρύτερου Κωπαϊδικού Πεδίου ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού Άρδευσης  της Κωπαίδας, που εγκρίθηκε με την  υπ΄ αρίθμ. 129/2015 απόφαση  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Στερεάς Ελλάδας , όλοι οι καλλιεργητές ιδιοκτήτες ή μισθωτές αγροκτημάτων της περιοχής άρδευσης υποχρεούνται να υποβάλλουν στο Τμήμα Αλιάρτου της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Βοιωτίας, Αίτηση – Δήλωση με την οποία θα γνωστοποιούν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις στην περιοχή άρδευσης,  τα δικαιώματά τους σε αυτές, το είδος της καλλιέργειας και τα λοιπά στοιχεία που  διαλαμβάνονται στο ειδικό έντυπο Αίτησης – Δήλωσης που χορηγεί η ανωτέρω Υπηρεσία, προκειμένου  να προμηθευθούν  Άδεια χρήσης νερού. Η Άδεια Χρήσης Νερού είναι αναγκαία για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.  Έντυπα αιτήσεων μπορείτε να παραλαμβάνετε και από τους  Δήμους της περιοχής κατοικίας Σας.  Σε όσους δεν υποβάλουν  την  ανωτέρω Αίτηση – Δήλωση και δεν εφοδιασθούν με  Άδεια Χρήσης Νερού , εκτός από την αδυναμία υποβολής Δηλώσεως ΟΣΔΕ,  θα επιβληθούν τα πρόστιμα  που προβλέπονται στο άρθρο 19  του Κανονισμού Άρδευσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης

Φανή Παπαθωμά
στο Κωπαιδικό πεδίο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό για τις μεγάλες καθυστερήσεις έως και 33 μήνες στην έγκριση, απονομή και χορήγηση συντάξεων από τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Στη σχετική απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης κ. Πετρόπουλου, αναφέρονται τα εξής:
«Οι καθυστερήσεις στις απονομές των συντάξεων αποτελούν συνέπεια αφενός της απότομης αύξησης των αιτήσεων προς συνταξιοδότηση την τελευταία πενταετία λόγω των διαρκών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα οι οποίες οδήγησαν σε μαζικές αποχωρήσεις των ασφαλισμένων, και αφετέρου της υφιστάμενης πολυνομίας και της έλλειψης προσωπικού, επαρκούς οργάνωσης, μηχανογράφησης και ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ασφαλιστικών οργανισμών. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην απονομή των συντάξεων, δρομολογούνται οι σχετικές διαδικασίες για ένταξη όλων των υφιστάμενων διατάξεων και λειτουργιών σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό φορέα, προκειμένου να εκλείψουν οι καθυστερήσεις, που παρατηρούνται στην αλληλογραφία των Ταμείων. Για τον ίδιο λόγο επεξεργαζόμαστε την ενοποίηση των κανόνων της κοινωνικής ασφάλισης ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα της πολυνομίας και των αντιφατικών διατάξεων που προκαλούν επιπλέον προβλήματα κατά τον υπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις κατά την απονομή τους.
Η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, είναι βασική συνιστώσα και καθοριστικό κριτήριο για την επιτάχυνση του νέου ασφαλιστικού συστήματος.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να κάνετε αν χάσετε το παιδί σας -Συμβουλές από το Χαμόγελο του Παιδιού

Συμβουλές προς τους γονείς δίνει το Χαμόγελο του Παιδιού μετά την πρόσφατη εξαφάνιση της μικρής Μαρίας - Ειρήνης από τον Σκαραμαγκά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει τους γονείς ότι αν χαθεί το παιδί τους πρέπει να κάνουν τις εξής κινήσεις:

-Βρες την πιο πρόσφατη φωτογραφία και ανάφερε ΑΜΕΣΑ την εξαφάνιση στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σου. ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ 24 ΩΡΩΝ.

-Επικοινώνησε με το 116000, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά. Θα λάβεις τις κατάλληλες κατευθύνσεις άμεσα, καθώς οι πρώτες ώρες και το τι θα γίνει μέσα σε αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για την έκβαση της εξαφάνισης.

-Να θυμηθείς αν είχε λόγο να φύγει. Εάν είχε συμβεί κάτι. Είναι πολύ σημαντική πληροφορία για να προσεγγίσει κάποιος το παιδί.

-Έχει ξαναφύγει έστω και για λίγο; Που έχει πάει; Με ποιόν μίλησε; Είναι σημαντικό να ελεγχθούν και αυτές οι πληροφορίες.

-Έχει πάρει χρήματα; Ταυτότητα; Ρούχα;

-Επικοινώνησε με φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Πιθανά να είναι κάπου που νοιώθει ασφάλεια.

-Προσπάθησε να επικοινωνήσεις μαζί του. Μέσω κινητού, sms, e-mail, σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (τύπου Facebook). Βοηθήστε το να καταλάβει ότι νοιάζεσαι και το ψάχνεις.

-Πες του Σ’ΑΓΑΠΩ, δείξε του την αγάπη σου. Δεν είναι δεδομένο ότι την ξέρει.

-Σε περίπτωση που το παιδί επικοινωνήσει μαζί σας δείξτε του την αγάπη και το ενδιαφέρον σας και όχι το θυμό ή  την απογοήτευση σας. Εξασφαλίστε την επικοινωνία μαζί του.

Η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 είναι δωρεάν, εικοσιτετράωρη και απαντούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε θέματα παιδιών που έχουν φύγει ή εξαφανιστεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

25 συλλήψεις το τελευταίο διήμερο στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά (25) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (03/04-05-2016), συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα και συγκεκριμένα:

Έξι (6) άτομα και ειδικότερα τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας (Χαλκίδα & Ροβιές), από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε., καθώς και της Β’  Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και δύο ημεδαποί στην περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας (Χαλκίδα & Ιστιαία), από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας και ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Αλλοδαπός στον Ελαιώνα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (463) γραμμαρίων.
 
Οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

•    δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
•    ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, ομοίως στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας αντίστοιχα,
•    ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα και ένας αλλοδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & της Ο.Ε.Π.Τ.Α Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και

•    δύο ημεδαποί στη Θήβα και στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας (Θήβα) & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα.

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στο Δομοκό και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέλος, τρεις (3) ημεδαποί στη Θήβα και στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λιβαδειάς, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.




                                       
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή στη Λιβαδειά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016,θα παραμείνουν κλειστά.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη διακοπή νερού στη Θήβα λόγω βλάβης σε αγωγό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
       
     Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοινώνει ότι, λόγω έκτακτης βλάβης σε κεντρικό αγωγό στην οδό Ηρακλέους, διακόπηκε η ομαλή υδροδότηση στο κέντρο της πόλης της Θήβας και των κοντινών περιοχών.

  Τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της βλάβης.

  Εκτιμώμενος χρόνος επαναφοράς υδροδότησης στις 15:00, εκτός απροόπτου.

  Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ζητεί την κατανόηση των καταναλωτών για την ταλαιπωρία.

 
    Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
    Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας
   

    Αλέκος Στάικος
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Θωμάς Τανάγρας



Την Κυριακή 8 Μαίου 2016 εορτάζεται πανηγυρικώς η Ψηλάφησις του Θωμά στο ιστορικό παρεκκλήσι με τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας

(το παρεκκλήσιο ευρίσκεται απέναντι από τη νεκρόπολη της αρχαίας Τανάγρας (Γκριμάδα και δίπλα στον Ασωπό ποταμό)
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο στην Κινέττα -Η τρελή πορεία του φορτηγού

Την αιτία του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη χθες στην Κινέττα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, εξετάζουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το γεγονός ότι η νταλίκα έσπασε το διαχωριστικό και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο διερχόμενο ασημί Audi δείχνει ότι πιθανώς να κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα κάτι το οποίο αναμένεται να διαπιστωθεί από τον ταχογράφο που υποχρεούται να φέρει το βαρύ όχημα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν την κατάθεση από τον οδηγό του μοιραίου οχήματος, αυτό όμως αναμένεται να γίνει σε μερικές μέρες καθώς νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Από την άλλη, οι οδηγοί των άλλων δύο φορτηγών που προσέκρουσαν πάνω στην νταλίκα που δίπλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ το έργο των αρχών φαίνεται ότι δεν έχουν βοηθήσει και οι πληροφορίες και των υπόλοιπων διερχόμενων οδηγών.

Τι ακριβώς συνέβη

Όλα συνέβηβησαν  λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, στο 56ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών -Κορίνθου, όταν μία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δίπλωσε με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω της 2 φορτηγά με εμφιαλωμένα κρασιά που ακολουθούσαν. Η νταλίκα πέρασε το διαχωριστικό στηθαίο περνώντας στο αντίθετο ρεύμα και πέφτοντας πάνω σε ένα ασημί Audi στο οποίο επέβαιναν δύο ηλικιωμένοι. Το αυτοκίνητο έφερε δύο,τρεις στροφές στον αέρα και σκάει στο έδαφος με αποτέλεσμα το ζευγάρι τραγικό θάνατο.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που μέχρι και τα μεσάνυχτα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κινέττας παρέμεναν κλειστά και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με εκτροπή από την παλιά εθνική οδό.










Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η κακοκαιρία -Αυξημένες νεφώσεις και βροχές

Άστατος κατά περιόδους θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη με τοπικές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση από το απόγευμα.  Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα, αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Νωρίς το πρωί στην Κρήτη δυτικοί 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Τα φαινόμενα κατά περιόδους πιθανώς να είναι ισχυρά, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμού κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά ο ΦοΔΣΑ Στερεάς

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΤΑΡΓΕΙ» ΩΡΙΜΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΕ
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ Σ.Δ.Ι.Τ. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-
ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
Το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από μακρά περίοδο κυοφορίας παρουσίασε ένα
σχέδιο νόμου για τους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων και ζήτησε τη συμμετοχή
μας στη διαβούλευση.
Βασικά συμπεράσματα:
1. Αποδεικνύεται πλέον ότι όλη η φασαρία στην Περιφέρειά μας έχει γίνει
αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να «καταργηθούν» το έτοιμο προς
συμβασιοποίηση έργο της Θήβας, ύψους περίπου 20 εκ. ευρώ όπως και το υπό
κατασκευή έργο της Φωκίδας ύψους περίπου 14 εκ. ευρώ. Τόσο απλά και τόσο
κυνικά. Δύο έργα με δημόσια (ευρωπαϊκή) χρηματοδότηση και με απόλυτη
δέσμευση για τη δημόσια λειτουργία τους. Δύο έργα που όλη η Αυτοδιοίκηση
στη Στερεά Ελλάδα (Α΄ και Β΄ βαθμού), δια των αρμοδίων οργάνων της έχει
θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα. Ποιος ωφελείται; Ας το αναρωτηθούμε όλοι.
2. Ο περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Στερεάς
Ελλάδας συστάθηκε με τη βούληση των Δημοτικών Συμβουλίων 23 από τους
25 Δήμους της Περιφέρειας. Σήμερα καταργείται, χωρίς να δίνεται το δικαίωμα
καθολικής διαδοχής του από άλλο νομικό πρόσωπο που θα αποφασίσουν οι
Δήμοι. Μόνο αυτός και κανείς άλλος στη χώρα. Γιατί άραγε αυτή η διακριτική
μεταχείριση; Στο Φορέα που μέσα σε έναν χρόνο έκλεισε και αποκατέστησε 7
χωματερές και κατένειμε τα σκουπίδια της Στερεάς στους ΧΥΤΑ που λειτουργεί
με υποδειγματική συνεννόηση των Δημάρχων, ώστε να μην βρίσκονται τα
σκουπίδια στους δρόμους. Απαντάμε ξεκάθαρα εμείς: Κυρίως για να μην γίνει
το έργο της Θήβας και να ανασταλεί το υπό κατασκευή έργο της Φωκίδας,
προκειμένου να βρεθεί ελεύθερος χώρος που θα εκμεταλλευτούν διάφοροι
ενδιαφερόμενοι…
3. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε στον προσυμβατικό του έλεγχο ότι η σύμβαση
για το έργο της Θήβας είναι άρτια, πλην όμως αμφιβάλλει για τη νομιμότητα
της διαδικασίας σύστασης του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας. Έστω ότι είναι έτσι
(εμείς ασφαλώς διαφωνούμε και θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα στην
Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι να δικαιώσουμε τους πολίτες μας). Ωστόσο σήμερα
η κυβέρνηση έρχεται να καταθέσει ένα σχέδιο νόμου. Γιατί, ενώ ασχολείται με
χίλια μύρια ζητήματα ήσσονος σημασίας, δε λύνει το θέμα (ποιος θα
υπογράψει δηλαδή την άρτια κατά τα λοιπά σύμβαση…) με τη νομοθετική της
πρωτοβουλία; Είναι πάρα πολύ απλό και είναι η κατάλληλη στιγμή. Γιατί δεν
το κάνει;
4. Η χώρα δεν έχει περιθώριο να πετά στον Καιάδα έργα πολλών εκατομμυρίων
ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Το ίδιο δεν έχει κανένα περιθώριο και
η Στερεά Ελλάδα, που σύντομα θα βρεθεί να ζει καταστάσεις Πελοποννήσου,
ενώ είχε (με τη δική μας δουλειά και τον αγώνα των Δήμων μας) όλες τις
προϋποθέσεις να λύσει την προσεχή πενταετία το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Ζητούμε λοιπόν άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας και τους
Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, για να τους εξηγήσουμε την ουσία του
ζητήματος και να τους θέσουμε τα εξής απλά ερωτήματα. Θέλετε ή όχι να εκτελεστούν
τα μεγάλα έργα της Θήβας και της Φωκίδας που έχει σχεδιάσει η Στερεά Ελλάδα; Αν
δεν το θέλετε, τι αντιπροτείνετε; Αν δεν το θέλετε, έχετε υποχρέωση να το δηλώσετε
δημόσια και να αναλάβετε την ευθύνη (πολιτικά, αλλά και ουσιαστικά, δηλαδή να
επωμιστεί η κεντρική κυβέρνηση το κόστος των προστίμων που αναπόφευκτα θα
προκύψουν τα επόμενα χρόνια). Είναι ώρα για καθαρές κουβέντες.
Τα ίδια ερωτήματα έχουν υποχρέωση να απαντήσουν δημόσια και με σαφήνεια και
όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειάς μας, προς τους οποίους θα κοινοποιηθεί το παρόν.
Το Δ.Σ του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας
Θήβα, 4/5/2016

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ