Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Προστατέψτε το σπίτι σας με κάμερες υψηλής ανάλυσης-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!



Kit Συναγερμού SmartLiving
 
ΜΟΝΟ 199€

Περιορισμένη Διαθεσιμότητα

Το KIT περιλαμβάνει:

    SMARTLIVING 515 κέντρο 5/15 ζωνών, με τηλ/τη & κωδικ/τη
    NCODE/B πληκτρολόγιο με οθόνη γραφικών
    IVY σειρήνα αυτόνομη με flash
    XIR-100H υπέρυθρος ανιχνευτής 15m
    MC12-W επαφή φλατζωτή, λευκή (5 τεμάχια)
    SSB-1270 μπαταρία 12V/7Ah
    SSB-1223 μπαταρία 12V/2.3Ah

Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 22687 72720
Ενημερωθείτε για τα συστήματά μας   και για την γκάμα των προϊόντων που σας προσφέρουμε  πατώντας  εδώ e-pontikis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά απο πινακίδα σε πλατεία της Πεύκης

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ Permisospress.blogspot.gr
Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον ευφυή.... που είχε την ιδέα να μπει η μπαρα που βλέπετε στην φωτογραφία,  στην είσοδο της πλατειας και σε αυτόν που την τοποθετησε!!!!!!!
Αναφέρομαι στην πλατεία στον Άγιο Παντελεήμονα στην ΠΕΥΚΗ και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδων Ρήγα Φεραίου και Αγίου Παντελεήμονος.  Δεν εχει κανένα νόημα η τοποθέτηση της μπάρας στο σημειο εκείνο αφού ούτε είσοδος πάρκινγκ είναι ούτε μπαίνουν αυτοκίνητα στο χώρο της πλατείας παρα μόνο του δήμου για συγκεκριμενες εργασίες . Το πιο φανταστικο απ όλα είναι ο τρόπος που έχει μπει η πινακίδα , η οποια οπως βλέπετε κρέμεται χωρις καποιο προστατευτικο στις γωνιες και βρισκεται τονιζω σε χωρο που καθημερινά παιζουν πολλα ΠΑΙΔΑΚΙΑ ή απλα περνουν για να πανε στην παιδική χαρά που βρίσκεται από κάτω.
 Μάλιστα η πινακίδα ειναι κολλημένη πανω σε λαμαρίνα που εξέχει λιγα ακομα χιλιοστά και κοβει σαν ξυράφι! !!!!! Εχθές το απόγευμα λοιπόν , φευγοντας απ ' την πλατεία , ο γιος μου πηγε να περασει κατω απο την μπαρα,  παραπατησε όπως έσκυψε και επεσε στην γωνία της πινακιδας με αποτέλεσμα να σκισει το λαιμό του,  καταφερνοντας ενα τραύμα αρκετά άσχημο. Ντροπή σε όλους τους ανεγκεφαλους που λειτουργούν τοσο ανεύθυνα! Θα  το τρεξω το θέμα όσο μπορώ ώστε να μην περασει αλλη οικογένεια αυτό που περάσαμε εχθες με τον Ηλία.  Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα τους με εξοργιζουν τόσο πολύ! !!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να προσέχετε πάντα στα πλαστικά μπουκάλια νερού το καλοκαίρι

Τι ξέρετε ακριβώς για τους κινδύνους της αγοράς διαφόρων ειδών πλαστικών μπουκαλιών νερού; Το πιο πιθανό είναι ότι κανείς δεν σας έχει πει μέχρι τώρα κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρετε για τα πλαστικά μπουκάλια και το πώς μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Σε κάθε μπουκάλι επιβάλλεται να αναφέρεται σε κάποιο σημείο από τι είδους πλαστικό είναι κατασκευασμένο. Η πληροφορία αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς και κάθε είδους πλαστικό περιέχει διαφορετικές χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν διάφορες βλάβες στο ανθρώπινο σώμα.

Ο τύπος των πλαστικών υποδεικνύεται με γράμματα και αριθμούς, υπό την μορφή συμβόλων όπως τα ακόλουθα:

Δείτε τι σημαίνουν όλα αυτά:

PET ή PETE

Το ΡΕΤ είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα πλαστικά σε καταναλωτικά προϊόντα και βρίσκεται στα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια για νερό και αναψυκτικά. Προορίζεται για πλαστικά μίας μόνο χρήσης. Η επαναλαμβανόμενη χρήση αυξάνει τον κίνδυνο της ανάπτυξης βακτηριδίων. Αυτά τα μπουκάλια μπορεί να απελευθερώσουν βαρέα μέταλλα και χημικές ουσίες που επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία του οργανισμού. Το πλαστικό ΡΕΤ είναι δύσκολο να απολυμανθεί και να καθαριστεί σωστά.

HDP ή HDPE

Το πλαστικό HDPE είναι το άκαμπτο πλαστικό που χρησιμοποιείται για τα μπουκάλια γάλακτος, για απορρυπαντικού και για μπουκάλια με λάδι. Αυτό το είδος πλαστικού δεν απελευθερώνει ουσιαστικά καθόλου χημικές ουσίες. Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή αυτών των φιαλών κατά την αγορά εμφιαλωμένου νερού, επειδή είναι ίσως το ασφαλέστερο (και ως εκ τούτου, περιέχει το καθαρότερο νερό) που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

PVC ή 3V

Το PVC είναι ένα μαλακό, εύκαμπτο πλαστικό, που χρησιμοποιείται για να καταστήσει ασφαλές το πλαστικό περιτύλιγμα τροφίμων, τα παιδικά παιχνίδια και τα παιχνίδια για τα κατοικίδια ζώα. Απελευθερώνει δύο τοξικές χημικές ουσίες που επηρεάζουν τις ορμόνες στο σώμα σας. Οι ειδικοί συστήνουν να μην αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια νερού με αυτή την ένδειξη, αν είναι δυνατό.

LDPE

Αυτό το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή φιαλών, ακόμη και αν δεν απελευθερώνει κανένα απολύτως χημικό στο νερό. Ωστόσο, δεν είναι και καλή ιδέα να αγοράσετε τρόφιμα μέσα σε τέτοια πλαστική συσκευασία. Μπορεί να μην βγάζει χημικά στο νερό, αλλά βγάζει άλλες πολύ επικίνδυνες χημικές ουσίες.

PP

Είναι λευκού χρώματος, ή ημιδιαφανές πλαστικό, που χρησιμοποιείται ως συσκευασία για τα σιρόπια και τα κυπελλάκια γιαουρτιού. Το πλαστικό πολυπροπυλένιο είναι σκληρό και ελαφρύ και έχει εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής αντοχής. Όταν θερμανθεί, δεν λιώνει. Είναι επομένως σχετικά ασφαλές για μπουκάλι νερού.

PS

Το πολυστυρένιο είναι ένα φθηνό, ελαφρύ πλαστικό με μια ευρεία ποικιλία χρήσεων. Χρησιμοποιείται στα πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης από φελιζόλ, τα χαρτοκιβώτια αυγών και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Απελευθερώνει κάποιες καρκινογόνες ουσίες όταν θερμαίνεται. Είναι εντελώς ακατάλληλο για μακροχρόνια χρήση ως δοχείο τροφίμων ή ποτών.

PC ή μη-επισημασμένο πλαστικό

Συχνά χρησιμοποιείται για την μπουκάλια με ενεργειακά ποτά και συσκευασίες τροφίμων. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πλαστικό που θα συναντήσετε. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τα πολυανθρακικά (PC) και “άλλα” πλαστικά. Αυτό σημαίνει ότι τα πρωτόκολλα επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης αυτών των πλαστικών δεν είναι τυποποιημένα. Η κύρια ανησυχία με αυτά τα πλαστικά είναι η πιθανότητα χημικής έκπλυσης στις τροφές και τα ποτά που περιέχουν, όταν μεταξύ άλλων αποτελούνται και από το χημικό BPA (δισφαινόλη Α).

Από σήμερα και μπρος, λοιπόν, πάντα να ελέγχετε το πλαστικό μπουκάλι νερού που αγοράζετε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ράλι Ακρόπολις: Νίκη Σίρμασις, 2ος ο Αθανασούλας!

Ο Λάμπρος Αθανασούλας εκμεταλλευόμενος το Skoda Fabia R5 στα χρώματα του Lascaris Foundation πέτυχε έναν μεγάλο άθλο  τερματίζοντας στη 2η θέση του Ράλι Ακρόπολις με διαφορά μόλις ένα δέκατο από τον 3ο.
Απίστευτο θρίλερ στο φινάλε και την τελευταία ειδική διαδρομή Ελάτεια. Ο Αθανασούλας μπήκε με προβάδισμα 35.6 sec αλλά μετά το μέσον της διαδρομής συνάντησε προπορευόμενο αυτοκίνητο (γκρουπ Ν) και δεν έβλεπε λόγω σκόνης. Το ελληνικό πλήρωμα έφτασε στον τερματισμό με μεγάλη ένταση αλλά ευτυχώς δεν χάθηκε τίποτα. Ο διώκτης του Γιάρομιρ Τάραμπους κινήθηκε ταχύτερα κατά 35.5 sec και ο Έλληνας οδηγός παρέμεινε στη 2η θέση για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Γίνονται;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Η σημερινή μέρα περιεάμβανε 3 ειδικές που διεξάγονται από δυο φορές η καθεμία: EKO Racing Ελευθεροχώρι 17.87km SEAJETS Ρεγκίνι 1, 11.61km, Ελάτεια/ Καριά 33.86km.

To ξεκίνημα βρήκε τον πρωταθλητή Καγιετάν Καγιετάνοβιτς να κερδίζει το Ελευθεροχώρι. Ο Πολωνός οδηγός βγήκε χτες και τούμπαρε με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο και σήμερα συνεχίζει χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει βάθρο. Δεύτερος ήταν ο Σίρμασις 6.3sec πιο αργά ενώ ο Λάμπρος Αθανασούλας σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο όντας 8.5 sec πίσω από τον πρωταθλητή. Ο Έλληνας οδηγός μετά την πρώτη σημερινή ειδική διαδρομή δήλωσε: «Το αυτοκίνητο είναι καλό, γυρίσαμε στο μαλακό στήσιμο. Ο ρυθμός μας είναι καλός, δεν πιέσαμε πολύ, γιατί πρέπει να προφυλάξουμε τα λάστιχά μας». Ο Αλεξέι Λούκιανουκ που ξεκίνησε πρώτος σήμερα είχε κλατάρισμα και οδήγησε για 8km με σκασμένο ελαστικό.

Ο Καγιετάνοβιτς κέρδισε και τη δεύτερη ειδική διαδρομή το Ρεγκίνι. Ο Σίρμασις επίσης ήταν 2ος με χρόνο 5.8sec πιο αργό και ο Αθανασούλας 3ος με χρόνο 9.1 sec πίσω από τον Πολωνό πρωταθλητή. Μετά την ολοκλήρωση της 2ης ειδικής διαδρομής ο Έλληνας οδηγός τόνισε: "Ήταν δύσκολα για εμάς. Η κατηφόρα είναι πολύ γλιστερή και επικίνδυνη. Τα πήγαμε καλά και θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε στην επόμενη, που είναι από τις αγαπημένες μου".

Οι τρεις πρώτοι δήλωσαν στο Service Park:

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R5
«Νιώθουμε καλά. Είναι λυπηρό που ο Αlexey έχασε τόσο χρόνο. Για το υπόλοιπο μπορώ να χαλαρώσω, μιας και ο επόμενος οδηγός είναι ένα λεπτό πίσω. Πρέπει να συγκεντρωθώ στο ράλλυ, αφού ειδικά η τελευταία ειδική είναι πολύ δύσκολη, και δεν είναι εύκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο δρόμο».

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R5
«Σήμερα ήταν καλύτερα για μας. Πιέσαμε λίγο στην πρώτη ειδική, και στην Ελάτεια λίγο παραπάνω. Στο επόμενο loop δε θα πιέσουμε, καθώς στόχος μας είναι να διατηρήσουμε πίσω μας τον Τarabus και να τερματίσουμε στη 2η θέση».

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R5
«Χθες ήταν καλύτερα, γιατί σήμερα δεν αισθάνομαι καλά στις ειδικές. Το αυτοκίνητο είναι καλό, δεν είχαμε κλαταρίσματα. Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ, αλλά όχι με την ταχύτητά μας. Ο Λάμπρος είναι τοπικός και πολύ γρήγορος, και χάσαμε χρόνο, αλλά είμαστε ακόμη 3οι. Στενοχωρήθηκα με αυτό που συνέβη στον Lukyanuk».





Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατική Πρωτομαγιά από τα Ταξικά Σωματεία της Λιβαδειάς



Στο Ζάππειο γιορτάστηκε φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά από τα Ταξικά Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.IMG_20160508_105634

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι και νεολαία, ακούραστοι από τις συνεχείς κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών (χθές στο τεράστιπ συλλαλητήριο τουΠΑΜΕ στην Αθήνα και προχθές στηνκεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς), τίμησαν τους αγώνες της εργατικής τάξης και τους νεκρούς της για την κατάκτηση του οκτάωρου και της ασφάλισης.

Κατακτήσεις που, ακριβώς την στιγμή του γιορτασμού τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε να τις γκρεμίσει με το νομοσχέδιο που συζητάει στη Βουλή!

Κατακτήσεις που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ να καταργήσουν και ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να τις καρατομήσει στο όνομα…. της «αριστεράς» και χάρην της «ανάπτυξης» !

Άραγε τι σκέφτονται αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κλεισμένοι στη Βουλή «συζητάνε» τον νόμο της διάλυσης του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης που με τόσες θυσίες κατάκτησαν οι εργαζόμενοι, και την ίδια στιγμή απ” έξω τους «κράζουν» δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές όπως, πριν ενάμισυ χρόνο, «έκραζαν» αυτοί κάποιους άλλους κλεισμένους στη Βουλή ;

Ότι…. ψιχαλίζει ;

Αλλά έτσι είναι! Η Ιστορία εκδικείται αυτούς που δεν την παίρνουν στα σοβαρά!

IMG_20160508_105634Οι συνεπείς ταξικές δυνάμεις έχουν μεγάλη πείρα από «σωτήρες» και ξέρουν ότι ο δρόμος της εργατικής τάξης δεν περνάει μέσα από υπουργικούς διαδρόμους και γραφεία πολιτευτών αλλά είναι κακοτράχαλος και στρωμένος με θυσίες, αγώνες και πείσμα. Δεν ξεχνούν τους νεκρούς του Σικάγου το 1886, τηςΘεσσαλονίκης του 1936 και τα καθημερινά θύματα της απάνθρωπης εκμετάλευσης του εργατικού μόχθου.

Κι αν αυτοί σήμερα τα γκρεμίζουν, αύριο εμείς θα τα ξαναφτιάξουμε. Καλύτερα και για όλους, μέσα σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλευση. Μια κοινωνία ανθρώπινη. Μια κοινωνία αλλιώτικη γιατί «ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός«.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από εκπρόσωπο των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων και απαγγελίες ποιημάτων με ταξικό περιεχόμενο.

Την κεντρική ομιλία έκανε εκπρόσωπος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι συγκεντρώθηκαν έξω από δυο καταστήματα (VOI-NOI και CRISLIA) που αγνόησαν την Πρωτομαγιάτικη Απεργία και άνοιξαν παρά και την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου για απεργία.

Με την παρουσία τους και τα συνθήματα ακύρωσαν στην πράξη την απεργοσπαστική ενέργεια των καταστηματαρχών και έδωσαν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η εργατική τάξη έχει και τη δύναμη και τη θέληση να προστατεύει τα δικαιώματά της ακόμα κι αν οι κυβερνήσεις τα κάνουν «πλακάκια» με την εργοδοσία εις βάρος των εργαζόμενων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 8 Μαΐου: Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!



Η Γιορτή της Μητέρας, την οποία  γιορτάζουμε την  Κυριακή 8 Μαΐου 2016, έχει ήδη εδώ και δύο χρόνια κλείσει έναν αιώνα. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από την ημέρα της μητέρας,  είναι πολύ διαφορετική από ότι θα  περίμενε κανείς.

Η μέρα με τις πιο μελαγχολικές ρίζες

Η Γιορτή της Μητέρας θεωρείται ένας καλός λόγος για εκδηλώσεις ειλικρίνειας για την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή. Η συγκεκριμένη ημέρα ωστόσο σύμφωνα με το National Geographic, έχει πιο μελαγχολικές ρίζες.

Η Ημέρα της Μητέρας, ξεκίνησε ως ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους, και γενναίους στρατιώτες στον πόλεμο, υπενθυμίζοντας ότι ο αγώνας μέχρι την ειρήνη είναι μακρύς. Όταν η επέτειος άρχισε να εμπορευματοποιείται, η μεγαλύτερη υποστηρίκτρια της ιδέας, Anna Jarvis εναντιώθηκε με όλα τα μέσα, καταλήγοντας να πεθάνει μόνη και χωρίς χρήματα σε ένα σανατόριο.

Η ιστορία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1850, όταν με διοργανώτρια την μητέρα της Anna, μια εθελοντική ομάδα γυναικών από τη δυτική Βιρτζίνια πρωτοστατούσε για την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής, την προσπάθεια μείωσης της παιδικής θνησιμότητας και τον περιορισμό μόλυνσης του γάλακτος, σύμφωνα με την ιστορικό του Wesleyan College, Katharine Antolini. Μέλημα των γυναικών ήταν παράλληλα η φροντίδα των τραυματισμένων στρατιωτών και από τα δύο μέτωπα του αμερικανικού εμφυλίου, (1861- 1865).

Η Άννα Τζάρβις

Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον πόλεμο, η Jarvis και οι υπόλοιπες γυναίκες οργάνωναν πικνίκ “Φιλίας” και πραγματοποιούσαν συμβολικές εκδηλώσεις με σκοπό την ενεργό πολιτική δράση του γυναικείου πληθυσμού για την προώθηση της ειρήνης και τη συμφιλίωση των δύο πλευρών. Με στόχο ακριβώς έναν ενεργό πολιτικό ρόλο από την πλευρά των γυναικών, πέρα από τη μητέρα της Anna που είχε συνθέσει “Ύμνο μάχης για τη Δημοκρατία” και είχε συντάξει τη Διακήρυξη για τη Γιορτή της Μητέρας, η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε κυρίως, από την κόρη της, Anna.Η ίδια οργάνωσε τον πρώτο εορτασμό της Μέρας της Μητέρας το 1908 καθώς είχε επηρεαστεί έντονα από τον θάνατο της μητέρας της το 1905.

Στις 10 Μαΐου της ίδιας χρονιάς, είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στον τόπο όπου είχε γεννηθεί η Jarvis, στο Grafton της δυτικής Βιρτζίνια. Μια εκκλησία μάλιστα ανάμεσα στα μέρη που έγιναν οι εκδηλώσεις, τώρα έχει μετονομαστεί σε Διεθνή Βωμό της Ημέρας της Γυναίκας. Μέσω των προσπαθειών της Jarvis, η Ημέρα της Μητέρας άρχισε να γιορτάζεται σε περισσότερες πόλεις μέχρι που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Woodrow Wilson το 1914 καθιέρωσε ως επίσημη ημέρα την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα «τρελό – τρελό αριθμητάρι» στο παλιό Δημαρχείο Θεσπιών

Το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Θεσπιών σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιατρού Βασιλείου Κάπρου» στο παλιό Δημαρχείο Θεσπιών, προκειμένου να δείτε από κοντά τι γίνεται όταν οι μύθοι του Αισώπου συνάντησαν ένα «τρελό – τρελό αριθμητάρι», το βιβλίο της κας Ράνιας Μπουμπουρή, συγγραφέα παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Ψυχογιός που θα έχουμε την τιμή να βρίσκεται κοντά μας και να μας μεταφέρει μέσα από τα «σπιρτόζικα» ποιήματα του βιβλίου της σ’ έναν μαγικό κόσμο!


                                                                Το διδακτικό προσωπικό
                                                                και
                                                                         οι μαθητές του Ν/Γ Θεσπιών
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μέτρα για έμμεσους φόρους, μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και τέλη κυκλοφορίας

Φόροι σε καύσιμα, ποτά, καπνό, ηλεκτρονικά τσιγάρα, ξενοδοχεία, επενδυτικές εταιρείες και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο περιλαμβάνει το πακέτο της συμφωνίας που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας ως έκθεση συμμόρφωσης της Ελλάδας στα μέτρα που προβλέπει η πρώτη αξιολόγηση.

Tο πρακτορείο Bloomberg δημοσίευσε την έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Ελλάδας στα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης, την οποία έστειλε η Κομισιόν στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης, στην οποία τονίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι γενικά «εντός τροχιάς».

Η έκθεση αναφέρεται αρχικά στην συμφωνία που υπήρξε για τα «κόκκινα δάνεια», ότι δηλαδή συμφωνήθηκε η πώληση εξυπηρετούμενων και μη δανείων από 1/1/2018, με εξαίρεση δάνεια πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ, τα οποία όμως θα απελευθερωθούν από την 1 Ιανουαρίου του 2018.

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά μέτρα, εκτός από την παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό που αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα, το τηλεγράφημα αναφέρει ότι το πακέτο των έμμεσων φόρων θα αρχίσει να εφαρμόζεται από φέτος με την υιοθέτηση συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Στα μέτρα που αφορούν αυξήσεις έμμεσων φόρων και τελών περιλαμβάνονται:

1. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης φυσικό αέριο, υγραέριο και κηροζίνη.

2. Η κατάργηση της έκπτωσης 50% του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει για τα Δωδεκάνησα.

3. Η αύξηση του ΕΦΚ σε τσιγάρα και προϊόντα καπνού.

4. Η θέσπιση ΕΦΚ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

5. Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης για ξενοδοχεία άνω των δύο αστέρων και ενοικιαζόμενα δωμάτια με πιστοποίηση πάνω από δύο «κλειδιά».

6. Η επιβολή ενός μόνιμου φόρου 35% επί των μεικτών κερδών από την εκμετάλλευση των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ σε αντικατάσταση του μέτρου της επιβολής πέντε λεπτών στην στήλη για τα τυχερά παιχνίδια του οργανισμού.

7. Η επιβολή ενός τέλους 5% για του συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών διαδικτύου και 10% για την συνδρομητική τηλεόραση.

8. Η αύξηση της φορολογίας στα UCITS αιρίες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και τις εταιρίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Η ρύθμιση για την άρση της ακινησίας των IX και την καταβολή ανα μήνα τελών κυκλοφορίας κατατέθηκε στη Βουλή ως τροπολογία στο ασφαλιστικό - φορολογικό.

Η τροπολογία, όπως είναι γνωστό προβλέπει ότι:

    για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,
    για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,
    για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31-12-2016, συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, δίνεται κίνητρο στους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους (αδυνατώντας να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας) να προβούν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων με την καταβολή των αναλογούντων τελών, για μία μόνο φορά μέσα στο 2016.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2015-2016 κτίσματα σε Λευκάδα και Ιθάκη που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό του Νοεμβρίου του 2015.

Τέλος, περιγράφεται η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθεί η υποβολή της οριστικής δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών οικονομικού έτους 2014 από τα υπόχρεα ΝΠΔΔ – Ασφαλιστικά Ταμεία των οποίων η ηλεκτρονική υποβολή κατέστη αδύνατη λόγω αδυναμίας διαμόρφωσης των αρχείων τους με βάση αντίστοιχη εφαρμογή του taxisnet, λόγω μη έγκυρων ή ανενεργών ΑΦΜ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβάζει το παιδί σας για εξετάσεις; 7 λόγια που πρέπει να του πείτε

Με τις πανελλαδικές εξετάσεις να είναι προ των πυλών και το άγχος και η κούραση των υποψηφίων να βρίσκονται στα ύψη, δείτε παρακάτω 7 πράγματα που πρέπει να πείτε στο παιδί σας για καλύτερο διάβασμα στις εξετάσεις

1. Κάνε επανάληψη όταν… νυστάζεις! Την ώρα του ύπνου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έχει πάρει και τις αφομοιώνει, που σημαίνει ότι θυμάσαι καλύτερα αυτά που μελέτησες.

2. Κάνε συχνή επανάληψη σε μικρότερα κομμάτια ύλης. Μια νέα μέθοδος μελέτης τεκμηριωμένη επιστημονικά λέει ότι είναι προτιμότερο να κάνεις επανάληψη πολλές φορές μικρότερα κομμάτια από το κεφάλαιο που διαβάζεις, αντί να το κάνεις επανάληψη ολόκληρο μια και έξω.

3. Κουνήσου! Νέες έρευνες μας λένε ότι αντί να κάθεται κανείς ακίνητος για να διαβάσει είναι προτιμότερο να σηκώνεται για να πάει στην τουαλέτα ή την κουζίνα ή το μπαλκόνι και μάλιστα, αν είναι εφικτό, να διαβάζει σε διαφορετικό μέρος. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται νέοι συνειρμοί και σύνδεσμοι και είναι ευκολότερο να θυμάται κανείς την ύλη.

4. Εναλλαγή. Αντί να διαβάσεις ένα μάθημα πχ σε μία ώρα, στο ίδιο χρονικό διάστημα να διαβάσεις 2-3 μαθήματα. Αυτή η τεχνική σε βοηθάει να ‘ξεκολλήσεις’ και να βρεις τη σωστή στρατηγική στο πρόβλημα/άσκηση.

5. Διάβασε φωναχτά. Φωναχτά διαβάζουν οι καλοί μαθητές, όχι μόνο τα μικρά παιδιά! Με αυτό τον τρόπο ακούς και βλέπεις ταυτόχρονα την πληροφορία και έτσι ο εγκέφαλος την αποθηκεύει καλύτερα για να τη θυμηθεί αργότερα.

6. Γράψε το. Αντίγραψε τις σημειώσεις σου και γράψε αυτή τη θεωρία που σε δυσκολεύει σε χαρτί και μολύβι. Έτσι δε χάνεις χρόνο, αλλά βοηθάς την πληροφορία να εντυπωθεί καλύτερα στον εγκέφαλό σου.

7. Στύλωσε το βλέμμα σου στον τοίχο πριν ξεκινήσεις το διάβασμα. Για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά μείνε έτσι, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Η ηρεμία αυτή που προσφέρεις στον εαυτό σου θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και να αποδώσεις καλύτερα.

 Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

boro.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 10 ατόμων στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας


Ο
Δ. Αμφίκλειας – Ελάτειας ανακοινώνει ότι ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα, συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά σήμερα -Πού υπάρχει το ενδεχόμενο βροχής

Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείονται και οι βροχοπτώσεις μετά από το μεσημέρι.

Στα νότια θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα νοτιοδυτικά θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και πιθανόν τη δυτική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.
Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τις μέρες που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντάς το σε ένα σύστημα προνοιακών παροχών και όχι αξιοπρεπών συντάξεων.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του αλλά και  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, κάθε πολίτη σε όλο το  νομό που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού, στη ζωή με αξιοπρέπεια, σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο Μπουφίδου στη Λιβαδειά , την Κυριακή 8/5/2016 και ώρα 11:00 το πρωί.
Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Το σύνθημα Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ είναι επίκαιρο, αναγκαίο και εφικτό.
Το λόγο τον γνωρίζουμε όλοι . Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις! Όλοι μαζί , ενωμένοι , μαζικά και δυναμικά να πραγματώσουμε και να δικαιώσουμε τις θυσίες των εργαζομένων διαχρονικά.

Η 1η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ