Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών βόρεια της Εύβοιας




Σεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:29 της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Εύβοιας.



Ο σεισμός, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε ένταση 3,7 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 34 χλμ νοτιοδυτικά της Αλόννησου και 45χλμ βόρεια της Χαλκίδας, με το εστιακό βάθος του σεισμού να υπολογίζεται στα 5χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Εύβοια και Βοιωτία ενώ ταρακουνήθηκε έως και η Αττική.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιο είχε 43χρονος κτηνοτρόφος στα Άγραφα

Μετά  4 ώρες έφτασε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι

Σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση..της Φαρμακοποιού απ'το Ραπτόπουλο

Σοβαρό ατύχημα είχε προχθές 43χρονος κτηνοτρόφος στην Πρασιά Ευρυτανίας όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι απο πτώση ,στην καλύβα που διατηρεί με ζώα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού καθώς και το ασθενοφόρο απο το Καρπενήσι.

Δυστυχώς στην περιοχή της ΔΕ Ασπροποτάμου αλλά και σε όλη την Δυτική Ευρυτανία δεν υπάρχει γιατρός ούτε για δείγμα και έτσι ο κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε απο ιδιώτη προς το Νοσοκομείο Καρπενησίου μιας και το ασθενοφόρο για να φτάσει ήθελε σχεδόν 4 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "PO",καταλυτική για την ζωή του 43χρονου Ν.Κ ,αφού αιμορραγούσε ακατάσχετα,ήταν η άμεση παρουσία της φαρμακοποιού της περιοχής απ'το Ραπτόπουλο που του έδωσε τις πρώτες κρίσιμες βοήθειες.

Φυσικά για το περιστατικό αλλά και την χρόνια απουσία γιατρών στην περιοχή ,είναι ανάστατοι όλοι οι κάτοικοι που βλέπουν την κατάσταση στην υγεία στο  Δήμο  Αγράφων και την Δυτική  Ευρυτανία συνεχώς να χειροτερεύει.

Περισσότερα για το σοβαρό περιστατικό ,την υγεία του κτηνοτρόφου αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων σύντομα

prasiaonline.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε από οικοδομή 8χρονο παιδάκι στη Λιβαδειά



Ένα παιδάκι 8χρονών  έπεσε από το 2ο όροφο οικοδομής στο κέντρο της  Λιβαδειάς  λίγο μετά τις 19:00 σήμερα το απόγευμα.

Το παιδάκι  διεκομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress.blogspot.gr λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του  στο Παίδων Αθηνών.Παρά το σοβαρό τραυματισμό, το παιδί  δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

Διαβάστε Περισσότερα »

Φρίκη στη Θεσπρωτία: Πήρε «λάφυρο» το κεφάλι του 25χρονου

Φρικτό έγκλημα αντεκδίκησης και υψηλού συμβολισμού δύναμης είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αυτό που αποκαλύφθηκε το πρωί στη θέση Ποταμιά της Γλυκής Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, με τον εντοπισμό ενός αποκεφαλισμένου 25χρονου από την Αλβανία, μέσα στον στάβλο που εργαζόταν.

Το νεαρό θύμα είχε εμφανιστεί στην περιοχή πριν από δύο μήνες αναζητώντας εργασία, που τελικά του έδωσε ένας 44χρονος Έλληνας κτηνοτρόφος. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, εντοπίζοντας τα πολλά τατουάζ στο κορμί του θύματος, ερευνούν το παρελθόν του και την πιθανή εμπλοκή του σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ αναζητούν συγγενείς του. Έχουν ζητήσει στοιχεία από τις αλβανικές αρχές και εξετάζουν την πιθανότητα το θύμα να είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, ενώ δεν αποκλείουν την περίπτωση Κανούν, του ιδιότυπου και ισόβιου κώδικα τιμής και αίματος (αλβανική βεντέτα).

          Στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας ο 44χρονος κτηνοτρόφος πήγε στον στάβλο του, όταν στο εσωτερικό του οποίου, αντίκρισε αποκεφαλισμένο τον αλλοδαπό εργάτη του και έντρομος ειδοποίησε την αστυνομία. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί αναζήτησαν το μέλος του σώματος στην ευρύτερη περιοχή χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Ο ιατροδικαστής που προέβη στη νεκροψία, διαπίστωσε ότι ο αποκεφαλισμός προήλθε πιθανότατα με μαχαίρι και τον προσδιόρισε χρονικά από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ δεν εντόπισε στο ακέφαλο σώμα, άλλα τραύματα από θλαστικά ή αιματηρά τραύματα, που να προσδιορίζουν ενδεχόμενη πάλη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούν πως ενδεχομένως ο δράστης αιφνιδίασε το θύμα του, χτυπώντας το με κάποιο αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς δεν έχει εντοπιστεί το ανθρώπινο μέλος. Στη συνέχεια προέβη στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό και την εξαφάνιση του κεφαλιού, ίσως ως «λάφυρο» ή ως… απόδειξη της πράξης του προς τους εντολείς της άγριας δολοφονίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο, το θύμα να είχε ρίξει ή αποκαλύψει τους «αρχηγούς» αλβανικής μαφίας, οι οποίοι σε μία εκδήλωση πυγμής και παραδειγματισμού των υπόλοιπων συνεργατών τους, έδωσαν την εντολή της άγριας δολοφονίας του, ενώ δεν αποκλείουν την περίπτωση της σκληρής εκδήλωσης αλβανικής βεντέτας.  

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις στην ΕΑΒ


Προβλήματα που δυσχέραιναν τη λειτουργία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας βαίνουν προς λύση, μετά τη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των συναρμοδίων υπουργείων, υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η άμεση πρόσληψη 76 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2009 στην ΕΑΒ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε την πρόσληψη άλλων 106 εργαζομένων συγκεκριμένων τεχνικών ειδικοτήτων. Παράλληλα, εγκρίθηκε η πρόταση της ΕΑΒ για την πρόσληψη 300 ατόμων έως το 2018, 100 ανά έτος.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στην ΕΑΒ να προχωρήσει στην υλοποίηση υφισταμένων συμβάσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ξένες εταιρείες, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι το 2005 εργάζονταν στην ΕΑΒ 1.900 άτομα και το 2016 έχουν μειωθεί στα 1.400. Περαιτέρω, δε, από αυτούς που έφυγαν το 56% ήταν εργαζόμενοι πιστοποιημένοι τεχνικοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λήστεψαν με μαχαίρι ηλικιωμένη στο Μπράλο Φθιώτιδας

Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) δραστών, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στην οικία της, στο Μπράλο Φθιώτιδας

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (09-05-2016) πρωινές ώρες στο Μπράλο Φθιώτιδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία 79χρονης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού, την ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -- ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ
Το   Εργατικό Κέντρο  Θήβας  καταγγέλλει την  κυβέρνηση της                                   «αριστεράς» για την  χρησιμοποίηση των  δυνάμεων  καταστολής  ασκώντας  βία   ενάντια  στους  συγκεντρωμένους   που   διαδήλωναν  κατά  του  Ασφαλιστικού  και  Φορολογικού  Νομοσχεδίου  χθες έξω από  την  βουλή.
Η απρόκλητη  επίθεση  των δυνάμεων καταστολής  είχε  ως αποτέλεσμα  τον  τραυματισμό πολλών εργαζομένων  διαδηλωτών.
Η  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  όταν ήταν  αντιπολίτευση καταδίκαζαν τέτοιου είδους  ενέργειες της  τότε  κυβέρνησης, αλλά  από ότι  φαίνετε  ξέχασαν πολύ  γρήγορα αυτά που ανάφεραν  από  τα έδρανα  της αντιπολίτευσης  ή  στους προεκλογικούς τους αγώνες.
Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, γνώριμος από  τα προηγούμενα χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ, επιστρέφει ξανά, αυτή φορά με δήθεν τα  λεγόμενά τους «αριστερή» μορφή. Ωστόσο είναι ίδιος και απαράλλαχτος.
Αν η Κυβέρνηση νομίζει ότι με την άσκηση βίας θα καταστείλει τις αντιστάσεις του εργατικού και μαζικού κινήματος ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόζει κατά εντολή της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ  , «κάνει μεγάλο λάθος».
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν αγώνες για να αποτρέψουν την οικονομική, κοινωνική και ασφαλιστική μας καταστροφή χωρίς να τους τρομάζει κανενός είδους αυταρχισμός.     


ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεία λειτουργία για τους μαθητές των Βαγίων

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΩΣ 10.30 ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ-ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει σπίτι


Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις που έπειτα από 10 χρόνια επέστρεψε στην Στερεά Ελλάδα. Οι επιτυχημένες επιδόσεις για τα πληρώματα, το εκπληκτικό θέαμα για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τους επισκέπτες, αλλά και η διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, αποδεικνύουν ότι η Στερεά Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την έδρα αυτού του σημαντικού θεσμού.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που παρακολούθησε τον αγώνα κατά την τριήμερη διάρκειά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ΟΜΑΕ και την Οργανωτική Επιτροπή για την άψογη συνεργασία, αλλά και προς τους δήμους  και τους φορείς  που συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή του.
«Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει σπίτι και είναι ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα. Τέτοιες διοργανώσεις που προωθούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και λειτουργούν θετικά για την οικονομία και τον τουρισμό μας, δεν θα είναι απλώς ευπρόσδεκτες, αλλά θα τις στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

31 συλλήψεις το Σαββατοκύριακο στη Στερεά

 «Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (07/08-05-2016), συνολικά τριάντα ένα (31) άτομα και συγκεκριμένα:

Οκτώ (8) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

    δύο ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα,
    τρεις ημεδαποί στη Λαμία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας,
    δύο ημεδαποί στη Λιβαδειά και στη Θήβα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς & Θηβών αντίστοιχα, καθώς και
    ένας ημεδαπός στην περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και τρία (3) φυτά κάνναβης.

Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για κλοπή εξαρτημάτων μηχανημάτων έργων, από ανενεργό εργοτάξιο της περιοχής. Αναζητείται ένας ακόμη συνεργός του.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και ένας ημεδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Δέκα (10) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

    ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας,
    δύο ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας,
    δύο ημεδαποί σε περιοχές της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς & της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας (Λιβαδειά) αντίστοιχα,
    δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε διάφορες περιοχές της Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και
    ημεδαπός στη Τιθορέα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα μία ημεδαπή & τρεις αλλοδαποί, στην περιοχή της Σπερχειάδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Λιβαδειά και ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λιβαδειάς & Νέας Αρτάκης, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη διασυλλογικών αγώνων ποδηλασίας Παναθηναϊκού στην Αλίαρτο


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
Παναθηναϊκού Α.Ο.
«Αγώνας ομαδικής χρονομέτρησης και ζευγών»
Το ποδηλατικό τμήμα του Παναθηναϊκού διοργανώνει για πρώτη φορά αγώνα ομαδικής χρονομέτρησης και ζευγών.
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Μαϊου 2016 και ώρα εκκίνησης 12.00
Τόπος/Διαδρομή: Αλίαρτος (Επαρχιακή οδός Αλιάρτου Κόκκινου προς Ακραίφνιο και επιστροφή).
Εκκίνηση: Διασταύρωση Ε.Ο. Θηβών-Λειβαδιάς και Ε.Ο. Αλιάρτου Κόκκινου. (Super Market MARKETIN Αλιάρτου)




Διαβάστε Περισσότερα »

73 χρόνια απο το Ολοκαύτωμα της Δαύλειας


Διαβάστε Περισσότερα »

7η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τα μέλη, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης, που αφορούσε τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου για την «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων», το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ΠΕΔ δεν πρόκειται να λάβει συγκεκριμένη θέση για το θέμα, αντίθετα θα έχει τον ρόλο του διαμεσολαβητή για να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων για τη Στερεά Ελλάδα». Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, τόνισε: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρονική περίοδος της διαβούλευσης συνέπεσε με τις αργίες του Πάσχα, θεωρώ πως είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν υπήρξε το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την ουσιαστική διαβούλευση του σχεδίου νόμου. Έτσι, δεδομένου ότι το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων επηρεάζει άμεσα τους Δήμους μας, θεωρούμε απαραίτητο ότι πρέπει να δοθεί παράταση στην περίοδο της διαβούλευσης κατά δεκαπέντε (15) ημέρες». Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. και έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η κατάθεση αιτήματος παράτασης της διαβούλευσης κατά δεκαπέντε (15) ημέρες. Ομοφωνία υπήρξε στην απόφαση για τη σύσταση επιτροπής για την ενδελεχή εξέταση του σχεδίου νόμου και την κατάθεση προτάσεων βελτίωσής του. Στην εν λόγω επιτροπή αποφασίστηκε να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννης, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κα Πούλου και ο Δήμαρχος Σκύρου, κ.  Χατζηγιαννάκης. Επίσης, αποφασίστηκε η σύγκλιση της παραπάνω επιτροπής, τη Δευτέρα 9 Μαΐου και η σύγκλιση του Δ.Σ. της ΠΕΔ σε νέα συνεδρίαση, την Πέμπτη 12 Μαΐου, με διευρυμένη σύνθεση.
Στο πλαίσιο του 2ου θέματος για την ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την ενεργοποίηση των δράσεων των Κοινωνικών Δομών, ο κ. Υπερήφανος ανέφερε ότι η διαχείριση των συγκεκριμένων δομών θα ανήκει αποκλειστικά στους Δήμους και ότι δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό μιας και ο θεσμός των ΟΤΑ Α’ βαθμού είναι ο εγγύτερος στον πολίτη. Χαρακτηριστικά επεσήμανε: «Στη Στερεά Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα η λειτουργία κοινωνικών δομών, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, οι Δομές Παροχής Συσσιτίων, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Πρόκειται για δομές που θα δώσουν καίριες λύσεις στα προβλήματα των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας και θα είμαστε εμείς, οι Δήμοι, αυτοί που θα έχουμε την ευθύνη για την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων». Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα πως στο περιθώριο της συνάντησης έθεσε το θέμα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Κορκολή παραδίδοντάς του την ολοκληρωμένη πρόταση, που έχει συντάξει η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Κορκολής συμφώνησε πως όντως υφίσταται αδικία για την Στερεά Ελλάδα όσον αφορά την κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων και δεσμεύτηκε πως θα είναι σε συνεχή επαφή με την ΠΕΔ και την Περιφέρεια για την εύρεση μιας δίκαιας λύσης και την χρηματοδοτική ενίσχυση του οικείου Επιχειρησιακού Προγράμματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη 10 Μαϊου η λαϊκή της Τετάρτης στη Θήβα



Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι, λόγω του εορτασμού του Πολιούχου των Θηβών Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη (11 Μαΐου), η λαϊκή αγορά, που πραγματοποιείται στις οδούς Αγγελίδη και Πελοπίδου της Θήβας, θα γίνει το πρωί της Τρίτης 10 Μαϊου.
Διαβάστε Περισσότερα »

6 θανατηφόρα τροχαία τον Απρίλιο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (7.741) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.344) για υπερβολική ταχύτητα, (312) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (105) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Απρίλιο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (24) τροχαία ατυχήματα (έναντι 29 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•  6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2015)
•    4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 3 το 2015)
•    14 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 22 το 2015)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (32) παθόντες (έναντι 38 το 2015). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
    6 νεκροί (έναντι 4 το 2015)
    4 σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 το 2015)
    22 ελαφρά τραυματίες (έναντι 31 το 2015)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Απρίλιο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά (7.741) παραβάσεις ως ακολούθως:

      1.344  για υπερβολική ταχύτητα
         105  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
         118  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
         129  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
         183  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
           64  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
           50  για αντικανονικό προσπέρασμα
           38  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
           11  για αντικανονικούς ελιγμούς
         286  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
         147  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
           37  για φθαρμένα ελαστικά
         943  για παράνομες σταθμεύσεις
      4.286  λοιπές παραβάσεις



γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Οι εγγραφές και επανεγγραφές στον βρεφονηπιακό σταθμό και στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων αρχίζουν…
Από τις 18 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων

Έως τις 18 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής για τη φοίτηση των παιδιών τους στο βρεφονηπιακό και στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων για τη σχολική χρονιά 2016-2017. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Τετάρτη 18 Μαΐου, επαρκές διάστημα για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Σήμερα στο δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων λειτουργούν ένας (1) βρεφονηπιακός σταθμός και δύο (2) δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, όπου φιλοξενούνται συνολικά 70 παιδιά, εκ των οποίων τα (40) δωρεάν μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Το 40% των υπόλοιπων παιδιών φιλοξενούνται με τροφεία που κυμαίνονται ανάλογα με την περίπτωση.

 Προτεραιότητα θα δοθεί στους δικαιούχους του προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Στο βρεφικό τμήμα, θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 2,5 μηνών έως 2,5 ετών

Στα παιδικά τμήματα, θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν αγωγή τουαλέτας.

Στελέχωση-Ημερήσιο πρόγραμμα

Στο βρεφονηπιακό και στους παιδικούς σταθμούς απασχολούνται νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί. Μέσα στο ημερήσιο πρόγραμμα υλοποιούνται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής αγωγής, εκπαίδευσης σε βασικές έννοιες μαθηματικών, γλώσσας, περιβάλλοντος, αθλητισμού κ.ά.

τροφεία

Τα μηνιαία τροφεία καθορίζονται στα 25,00 € για τους παιδικούς σταθμούς και στο βρεφονηπιακό σταθμό διαμορφώνονται ανάλογα με το πρόσφατο συνολικό οικογενειακό εισόδημα. Τα τροφεία καταβάλλονται κάθε μήνα. Σε περίπτωση μη καταβολή υπάρχει προσαύξηση.Υπάρχουν εκπτώσεις στα τροφεία ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.


Δικαιολογητικά εγγραφής

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι:

    Συμπληρωμένη αίτηση της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού
    Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή πιστοποιητικό γέννησης
    Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
    Βεβαίωση εργασίας και των δύο γονέων από τον εργοδότη ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ενσήμων για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας (εφόσον δεν εργάζονται).
    Βεβαίωση ιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.
    Βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά.
    Αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού εφορίας.
    Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας αν δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό ή απόδειξη της ΔΕΗ, ΟΤΕ ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας.
    Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας (μόνο για τους πολίτες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό).

Να σημειωθεί ότι για την επανεγγραφή των παιδιών που φοίτησαν πέρυσι απαιτούνται εκ νέου όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πλην την ληξιαρχική πράξη γέννησης ή πιστοποιητικό γέννησης.

Έκδοση αποτελεσμάτων – Ενστάσεις

Τα πρώτα αποτελέσματα – πίνακες αξιολόγησης και μοριοδότησης θα ανακοινωθούν στις 04/07/2016. Οι ενστάσεις θα γίνονται επί της αξιολόγησης και μοριοδότησης.

Οι ενστάσεις θα υποβληθούν από 05/07/2016 έως 08/07/2016 και θα κατατεθούν στον Σταθμό της αρχικής αίτησης εγγραφής.

Τα τελικά αποτελέσματα –πίνακες αξιολόγησης και μοριοδότησης, επί των ενστάσεων θα ανακοινωθούν στις 11/07/2016.

Τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών – επανεγγραφών θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Ε.Σ.Π.Α..

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2016-2017»

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα υποβάλλει αίτηση συμμέτοχής στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.: “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” για το έτος 2016-2017, με σκοπό να εντάξει σ’ αυτό τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας. Εφόσον εγκριθεί η συμμετοχή του, και οριστικοποιηθεί ο αριθμός των θέσεων που θα διαθέσει, καλούνται όλες οι μητέρες που πληρούν τις προϋποθέσεις να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να υποβάλλουν την σχετική αίτηση.

Θα υπάρξει σχετική νεώτερη ανακοίνωση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την διαδικασία και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται από την πρόσκληση. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από τον φορέα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε..

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαλλάσσει τις ωφελούμενες μητέρες από την καταβολή των τροφείων.

Αιτήσεις-Πληροφορίες

Οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα και τα δικαιολογητικά εγγραφής από τους παιδικούς σταθμούς, από το δημαρχιακό κατάστημα Αλιάρτου, από το δημοτικό κατάστημα Θεσπιέων, από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλιάρτου (μόνο για τον βρεφονηπιακό σταθμό) και από την ιστοσελίδα του δήμου (www.aliartos.gov.gr) , ενώ η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στους σταθμούς που επιθυμούν να φιλοξενηθούν τα βρέφη και τα νήπια.

Επίσης μπορείτε καθημερινά 10:00 – 14:00 να ενημερώνεστε είτε τηλεφωνικώς είτε αυτοπροσώπως:

    για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στα κάτωθι σημεία και τηλέφωνα:

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλιάρτου: 22680- 24.084

Βρεφονηπιακός Σταθμός Αλιάρτου: 22680 – 23.110


    Όμοια και για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς:

Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου: 22683-50.235

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αλιάρτου: 22680 – 22.430

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δ.Δ. Μαυρομματίου – Θεσπιές: 22620 – 67.200
     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                  
  ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                     
         ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗΚΕΑΛ)
  ΤΣΙΩΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο διαρκούν όλες οι τροφές σε ψυγείο - Πλήρης οδηγός

Δεν είναι όλες οι τροφές το ίδιο, όσον αφορά στην συντήρησή τους. Αν κάνετε λάθος μπορεί να διακινδυνεύσετε εσείς και η οικογένειά σας με τροφική δηλητηρίαση και άλλες ασθένειες από την κατανάλωση τροφών που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά.

Ούτε όλες οι τροφές μπαίνουν στο ψυγείο, αλλά ούτε και εκείνες που θέλουν ψυγείο, συντηρούνται για όσο καιρό θα θέλαμε.

Δείτε τι ακριβώς ισχύει σε κάθε περίπτωση, με τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό:

Κρέας, πουλερικά και θαλασσινά

    Μπέικον: 2 εβδομάδες στο ψυγείο, 1 μήνα στην κατάψυξη
    Κοτόπουλο: 2 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
    Αλλαντικά: 2 εβδομάδες στο ψυγείο, 2 μήνες στην κατάψυξη
    Φιλέτο ψαριού: 2 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
    Κιμάς: 2 μέρες στο ψυγείο, 4 μήνες στην κατάψυξη
    Λουκάνικα: 2 εβδομάδες στο ψυγείο, 2 μήνες στην κατάψυξη
    Μπριζόλες χοιρινές: 3 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
    Φρέσκες γαρίδες: 2 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
    Οστρακοειδή μέσα στο όστρακο: 2 μέρες στο ψυγείο
    Οστρακοειδή ανοιγμένα: 1 μέρα στο ψυγείο
    Μπριζόλες (όχι χοιρινές): 3 μέρες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη

Φρούτα – Λαχανικά

    Μήλα: 3 εβδομάδες στο ψυγείο
    Μούρα: 1 εβδομάδα στο ψυγείο
    Μπρόκολο και κουνουπίδι: 1 εβδομάδα στο ψυγείο
    Μαρούλι και σπανάκι: 3 μέρες στο ψυγείο
    Φυλλώδη βότανα (πχ κόλιανδρος, μαϊντανός κλπ): 3 μέρες στο ψυγείο
    Λεμόνια: 3 εβδομάδες στο ψυγείο
    Λάχανο: 5 μέρες στο ψυγείο
    Καρπούζι: 5 μέρες στο ψυγείο
    Μανιτάρια: 1 εβδομάδα στο ψυγείο
    Κρεμμύδια και σκόρδο: 2 μήνες στην αποθήκη
    Πατάτες: 3 εβδομάδες στην αποθήκη
    Ντομάτες: 3 μέρες στην αποθήκη
    Κολοκύθες: 3 μήνες στην αποθήκη, 1 εβδομάδα στο ψυγείο
    Βότανα μυρωδικά (πχ δεντρολίβανο, θυμάρι κλπ): 2 εβδομάδες στο ψυγείο

Γαλακτοκομικά και αυγά

    Σκληρό τυρί (πχ παρμεζάνα): 4 μήνες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
    Ημίσκληρο τυρί (πχ τσένταρ, κασέρι): 6 μήνες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
    Μαλακό τυρί: 2 εβδομάδες στο ψυγείο
    Τυρί επάλειψης: 2 μήνες στο ψυγείο
    Τυρί κότατζ: 1 εβδομάδα στο ψυγείο
    Βούτυρο: 3 μήνες στο ψυγείο, 6 μήνες στην κατάψυξη
    Αυγά: 5 εβδομάδες στο ψυγείο
    Κρέμα γάλακτος: 1 μήνα στο ψυγείο
    Sour cream: 3 εβδομάδες στο ψυγείο
    Γάλα: 1 εβδομάδα στο ψυγείο, 3 μήνες στην κατάψυξη
    Τόφου: 3 εβδομάδες στο ψυγείο, 5 μήνες στην κατάψυξη
    Γιαούρτι: 2 εβδομάδες στο ψυγείο, 2 μήνες στην κατάψυξη

Άλλα

    Καστανό ρύζι: 1 χρόνο στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία), αλλιώς 6 μήνες
    Λευκό και άγριο ρύζι: 2 χρόνια στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία), αλλιώς 1 χρόνο
    Κόκκοι καφέ: 1 χρόνο στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία), αλλιώς 2 εβδομάδες
    Ξηρά ζυμαρικά: 2 χρόνια στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία)
    Μέλι: 1 χρόνο στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία)
    Κέτσαπ: 1 χρόνο στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία), 6 μήνες στο ψυγείο (ανοιχτή συσκευασία)
    Μαγιονέζα: 3 μήνες στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία), 2 μήνες στο ψυγείο (ανοιχτή συσκευασία)
    Μουστάρδα: 1 χρόνο στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία), 1 μήνα στο ψυγείο (ανοιχτή συσκευασία)
    Ελαιόλαδο: 1 χρόνο στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία), 1 μήνα στο ψυγείο (ανοιχτή συσκευασία)
    Ξύδι: 2 χρόνια στην αποθήκη (κλειστή συσκευασία), αλλιώς 1 χρόνο

iatropedia.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα φοροκαταιγίδα: Αυξήσεις σε τσιγάρα, καφέ, ίντερνετ, αλκοόλ. Πώς αλλάζει η ζωή μας

Νέα φοροκαταιγίδα έρχεται τις επόμενες ημέρες. Εκτός από τις επιβαρύνσεις που θα υποστούν οι φορολογούμενοι, λόγω της ψήφισης του Ασφαλιστικού και Φορολογικού νομοσχεδίου, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή ένα δεύτερο πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ, με αυξήσεις στους περισσότερους έμμεσους φόρους αλλά και επιβολή νέων φόρων. Τα μέτρα αποκαλύπτονται στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Κομισιόν.

Τα μέτρα αυτά, θα ενεργοποιηθούν σταδιακά από τον επόμενο μήνα.

Το πακέτο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, μπύρα, καύσιμα, καφέ, αναμόρφωση φορολογίας στα Ι.Χ., επιβολή νέων φόρων στη συνδρομητική τηλεόραση και στο διαδίκτυο, ειδικό τέλος στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.

Τα μέτρα προβλέπουν:

-Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% από την 1η Ιουλίου με στόχο έσοδα 450 εκατ. ευρώ.

-Αναμόρφωση της φορολογίας ΙΧ. Θα περιλαμβάνει αναθεώρηση των χρεώσεων στη βάση της αξίας, κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αγορά και την αναμόρφωση του συστήματος έκπτωσης φόρου από το ατομικό εισόδημα για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2016.

-Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ για κίνηση και θέρμανση, LPG, κηροζίνη και αέριο. Οι αυξήσεις θα γίνουν από τον Ιούνιο του 2016.

-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει σήμερα στα Δωδεκάνησα. Το μέτρο αυτό θα ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο.

-Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και καπνό τον Ιούνιο του 2016. Επίσης θα επιβληθεί φόρος και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την 1η Ιανουαρίου 2017.

-Επιβολή ειδικού φόρου στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

-Επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δυο αστέρων και ενοικιαζόμενων άνω των δυο κλειδιών από την 1η Ιανουαρίου 2017.

-Επιβολή φόρου 5% στο ίντερνετ (broadband) και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση από τον Ιούλιο του 2016.

-Αύξηση της φορολογίας στα επενδυτικά οχήματα (UCITS funds, εταιρείες Real Estate και Portfolio Management Companies από τον Ιούλιο του 2016.

-Αναπροσαρμογή των συντελεστών του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων(ΕΝΦΙΑ) με στόχο την κάλυψη των απωλειών από τη μείωση των αντικειμενικών τιμών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟ Δ.Α.Κ. ΛΑΜΙΑΣ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΑΟ ΘΗΒΑ!




Το παιχνίδι Ολυμπιακός Λαμίας-ΑΟ ΘΗΒΑ για την 1η αγωνιστική των μπαράζ στις 15/5/2016 και ώρα 17:00 θα γίνει στο Δ.Α.Κ. Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με συννεφιά και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά πιο πυκνές και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στη Θεσσαλία κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στην Κρήτη τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στις Κυκλάδες θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ