Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Νέος υπερκοριός με απεριόριστες δυνατότητες για την ΕΛ.ΑΣ



    Πολύωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον όγδοο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).


Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες... της εφημερίδας «Εθνος», αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο υπερσύγχρονο σύστημα επισυνδέσεων (κοριός) της ΕΛ.ΑΣ. που αναμένεται να εγκατασταθεί στον συγκεκριμένο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου εδρεύει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δι.Δ.Α.Π.) η οποία και θα έχει την εποπτεία.
Το νέο σύστημα νόμιμης παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών έχει εξαιρετικά μεγάλες δυνατότητες και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αφού «είναι σε θέση να «πιάνει» κάθε επικοινωνία, καθώς είναι ένα σύστημα πολύ εξελιγμένο», όπως αναφέρει στο «Εθνος» πηγή που έχει γνώση των δυνατοτήτων του.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι στη σύσκεψη των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. παραβρέθηκε και ο προμηθευτής του εν λόγω συστήματος, ο οποίος παρείχε πληροφορίες και ανέλυσε τις τεχνικές δυνατότητες του υπερκοριού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ φέρεται να δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για τις δυνατότητες νόμιμης υποκλοπής επικοινωνιών που γίνονται μέσω Διαδικτύου.
Ο υπερκοριός θα λειτουργεί με servers (διακομιστές) της ΕΛ.ΑΣ., θα έχει τη δυνατότητα λήψης και μετάδοσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, αλλά και της αποστολής στοιχείων στο «πεδίο μάχης», ενώ μετά την έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει σταδιακά η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των αξιωματικών συζητήθηκε και ο αναβρασμός που επικρατεί στις φυλακές και συγκεκριμένα στις πτέρυγες των βαρυποινιτών. Οι δυνατότητες του νέου υπερκοριού είναι τεράστιες και οι ποινικοί εμφανίζονται θορυβημένοι.
Απομονωμένοι
Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι διαθέτουν κινητά τηλέφωνα εντός των φυλακών, μέσω των οποίων εξακολουθούν να ελέγχουν τις «επιχειρήσεις» τους στον έξω κόσμο και η λειτουργία του νέου συστήματος θα «κόψει» την επικοινωνία με τους συνεργούς τους.
Η σύσκεψη, που έγινε σε υψηλότατο επίπεδο, διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες. Οι αξιωματικοί προσήλθαν το απόγευμα της Δευτέρας και έφυγαν αργά το βράδυ, όπως αναφέρει πηγή.
Η Δι.Δ.Α.Π. έχει διοικητική αυτοτέλεια, υπάγεται απευθείας στην ανώτατη διοικητική βαθμίδα της ΕΛ.ΑΣ., στον Αρχηγό του Σώματος, και συλλέγει και αξιολογεί πληροφορίες για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας και ιδίως του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα και διαθέτει δεκατέσσερα γραφεία σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδίωξη για κλέφτες μετασχηματιστών σε Αλίαρτο και Μαυρομμάτι

Επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα,σε Μαυρομμάτι και Αλίαρτο,προκειμένου να συλλάβουν τους δυο Πακιστανούς που διέφυγαν τη σύλληψη μετά απο καταδίωξη.
Όλα ξεκίνησαν σήμερα λίγο μετά τις 05:00 το πρωί όταν Ι.Χ.αυτοκίνητο, φορτωμένο με κλεμμένους μετασχηματιστές της ΔΕΗ απο την Φθιώτιδα,έγινε αντιληπτό απο την ΟΠΚΕ Βοιωτίας  στον Ορχομενό. Οι Αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν πέντε  άτομα Πακιστανικής καταγωγής,αλλά αυτό δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Η ΟΠΚΕ Βοιωτίας η Ασφάλεια Λιβαδειάς και περιπολικά τους καταδίωξαν με στόχο να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.
Το αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασε μέσα απο την Αλίαρτο και κατευθύνθηκε προς Μαυρομμάτι και τότε προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν(πιθανόν χάθηκαν)σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress.blogspot.gr μπήκαν σε αγροτικούς δρόμους και μη γνωρίζοντας τη περιοχή,το όχημά τους έφυγε εκτός δρόμου και χτύπησε σε δέντρο.
Απο τη σύγκρουση του αυτοκινήτου, οι δύο απο αυτούς τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο Νοσοκομείο Θηβών.
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία και είναι σε εξέλιξη μέχρι αυτή τη στιγμή για τον εντοπισμό των τριών  Πακιστανών σε περιοχή του Μαυρομματίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Λαμπρός ήταν και ο φετινός εορτασμός του Πολιούχου της Θήβας Άγιο Ιωάννη του Καλοκτένη.
Το πρωί, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ,Αργολίδος Νεκταρίου,Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου,Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου.
Να αναφερθεί ότι ο ναός πλημμύρισε από πιστούς οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή και οι αρχές του τόπου.

Στην συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μίλησε για την ζωή  του Αγίου.Μετά την Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα, κατά την παράδοση, η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος και του Τιμίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Σαγματά,στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας.

Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης
Ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έζησε κατά τον 12ου αιώνα και καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη.

Γεννήθηκε από εύπορους γονείς, τον Κωνσταντίνο Καλοκτένη και τη Μαρία. Έγινε μοναχός σε κάποια μονή της Κωνσταντινουπόλεως και λόγω της αρετής και των ικανοτήτων του εξελέγη Μητροπολίτης Θηβών και Έξαρχος πάσης Βοιωτίας.

Έλαβε μέρος στις Συνόδους του 1166 και 1170 στη Κωνσταντινούπολη επί αυτοκράτορος Μανουήλ του Κομνηνού

Ο Άγιος Ιωάννης αφιερώθηκε πλήρως στο ποίμνιό του, το οποίο διακόνησε με πιστότητα και ζήλο. Έχτισε ναούς (όπως της Υπερενδόξου Θεοτόκου, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Δημαρχείο της Θήβας), ανέπτυξε αρδευτικά έργα όπως μια τρίτοξη γέφυρα για το πέρασμα του Ασωπού, η οποία καταστράφηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, ίδρυσε παρθενώνα, στον οποίο έμεναν παρθένες. Ακόμη κατασκεύασε Νοσοκομείο, Γηροκομείο, Πτωχοκομείο και Ξενώνα.

Η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη του, του χάρισαν το όνομα «Νέος Ελεήμων».

Είναι πολιούχος της Θήβας και η μνήμη του εορτάζεται στις 29 Απριλίου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

27 συλλήψεις στη Περιφέρεια Στερεάς

Συνέχεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, επιπλέον (27) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα και συγκεκριμένα:

Πέντε (5) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και δύο στη Χαλκίδα από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και δισκίων φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Έξι (6) ημεδαποί και ειδικότερα τέσσερις στη Θήβα & στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (280) γραμμαρίων.
Έντεκα (11) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

•    δύο ημεδαποί & ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς των Α’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    δύο ημεδαποί στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,

•    δύο ημεδαποί στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας,

•    δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, καθώς και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. &  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Λιβαδειάς) Βοιωτίας και

•    ένας ημεδαπός στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης.

Δύο (2) ημεδαποί στο Μαντούδι Ευβοίας και στη Δεσφίνα Φωκίδας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Μαντουδίου & Ιτέας αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά και στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λιβαδειάς & Αιδηψού αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τελετή απονομής βραβείων του 4ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας


«Τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Στερεάς Ελλάδας

… και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις μαθήτριες και στους μαθητές, που συμμετείχαν».

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Λιβαδειά, η οποία ζωντάνεψε από την δυναμική παρουσία της μαθητικής κοινότητας,  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016, η τελετή απονομής των βραβείων, με την οποία ολοκληρώθηκε ο 4ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας.
Τα εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, συνεργαζόμενα σε μια κοινή  προσπάθεια, διοργανώνουν κάθε χρόνο τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την διοργάνωση του οποίου, για την φετινή σχολική περίοδο, ανέλαβε το Επιμελητηριο Βοιωτίας.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την τοπική οικονομία και συνακόλουθα για την τοπική κοινωνία, σε μια συγκυρία, όπου η δημοσιονομική κρίση της χώρας εξελίσσεται σε κοινωνική κρίση, επιθυμούμε να θέσουμε ενεργά το ζήτημα της σύζευξης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.
Στόχος μας είναι, οι μαθητές της Περιφέρειας μας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιή επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει όχι μόνο δυνατότητες βιοπορισμού αλλά και να ικανοποιήσει, με επάρκεια, την δημιουργική και τολμηρή διάθεση της νεολαίας μας.
Πολύτιμος αρωγός μας σε αυτήν την προσπάθεια ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία αγκάλιασε το εγχείρημα μας και διέθεσε ανθρώπινους και υλικούς πόρους για την επιτυχία του.
Επίσης, σημαντική ήταν η συνδρομή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας αλλά και της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και του ΚΕΣΥΠ, ενώ εφέτος, για πρώτη φορά, η διοργάνωση του διαγωνισμού τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Στην τελική φάση του διαγωνισμού προωθήθηκαν δεκατρείς εργασίες, οι οποίες συγγράφηκαν από μαθητές και μαθήτριες της Στερεάς Ελλάδας.
Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και ενθουσιασμού, με τους βραβευθέντες μαθητές να έχουν την δυνατότητα παρουσίασης της επιχειρηματικής τους ιδέας και με την παρουσία περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων, αποδόθηκαν τα παρακάτω βραβεία, τα οποία περιλάμβαναν και χρηματικά έπαθλα.

1ο Βραβείο: «ULTRAMETER Ι.Κ.Ε.»
Μαθητές: 1/. ΝΤΑΒΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
                 2/.ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
                 3/. ΦΑΛΤΑΚΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
Σχολείο: «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΛΦΑ»


2ο Βραβείο: «BIO FERTIFEED ΕΠΕ»
Μαθητές: 1/ ΝΤΕΛΗΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΓΕΡΑΚΙΝΑ
    2/. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ
    3/. ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ
    4/. ΧΑΡΕΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
    5/. ΠΛΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
    6/. ΟΡΕΧΟΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    7/. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
    8/. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
    9/. ΝΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
    10/. ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    11/. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
Σχολείο: «3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ»

3ο Βραβείο: «NATALOE ΑΕ»
Μαθητής: 1/. ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗ ΝΑΤΑΛΙΑ
Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»

3ο Βραβείο: «FPI HERTZ GREECE»
Μαθητής: 1/. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Σχολείο: «5Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ»

5ο Βραβείο: «ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Μαθητής: 1/. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ
Σχολείο: «2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»

Ειδικό Βραβείο Πρωτότυπης Σκέψης - Καινοτομίας: «BIG DATA DRONES»
Μαθητές: 1/. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
                  2/. ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΙΟΚΑΣΤΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
                  3/. ΠΕΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΒΕΝΕΤΣΑΝΑ
Σχολεία: 1/. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
                 2/. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  

Ειδικό Βραβείο Νεανικού Επιχειρείν: «CRE – MAM»
Μαθήτρια: ΒΟΝΟΡΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» 

Εργασία: «ΣΤΕΒΙΑ»
Μαθητής: 1/. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΡΟΥΤΗΣ
Σχολείο: «5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ» 

Εργασία: «LOE ALOE Ε.Π.Ε.» 
Μαθήτριες: 1/. ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
                     2/. ΣΙΑΠΠΑ ΑΝΘΟΥΛΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ
                     3/. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ
Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ»  

Εργασία: «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ»  
Μαθητής: 1/. ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Σχολείο: «1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»

Εργασία: «RateCentralGRCompany»
Μαθήτρια: 1/. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜΙΑ
Σχολείο:   «1ο ΓΕΛ ΕΡΕΤΡΙΑΣ»





Εργασία: «ALMONDS PRODUCTS Α.Ε.» 
Μαθητής: 1/. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»

Εργασία: «LIFE UP»  
Μαθήτρια: 1/. ΦΟΥΡΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»


Στην τελετή απονομής παρευρέθησαν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Χρήστος Δημητρίου καθώς και οι πέντε Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτης Αγνιάδης - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Ιωάννης Λιονάκης - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Χρήστος Τσάμπρας - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Γεώργιος Γαζής - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας. Επίσης, παρόντα ήταν πολλά μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων καθώς και ο  Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.
Ακόμη, είχαμε την τιμή της παρουσίας του Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, της Αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας, κας Φανής Παπαθωμά, των Αντιπεριφερειαρχών, κ. Δημήτριου Βουρδάνου και κ. Χαράλαμπου Σανιδά, των Δημάρχων Λιβαδειάς, κας Γιώτας Πουλου, Θήβας, κ. Σπυρίδωνα Νικολάου και Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γεώργιου Ντασιώτη καθως και πολλών άλλων, τους οποίους ευχαριστουμε θερμά.
Την ευθύνη συντονισμού και παρουσίασης της εκδήλωσης είχε, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ο κ. Παναγιώτης Περγαντάς.

Τέλος, τα εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας  επιθυμούν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τις μαθήτριες και τους μαθητές, οι οποίοι, ανεξάρτητα, αν βραβεύτηκαν, μας επιφύλαξαν την ιδιαίτερη τιμή να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μας.
Θέλουμε  να τους ευχαριστήσουμε, γιατί, παρά το βαρύ σχολικό προσωπικό πρόγραμμα τους και τις ποικίλες εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους, βρήκαν την διάθεση και τον χρόνο να συγγράψουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, που στο σύνολο τους διακρίνονται για την τόλμη και την φαντασία τους καθώς και τον επιμελή σχεδιασμό τους.
Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα να επιτύχουν στους στόχους και τις επιδιώξεις τους.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος σήμερα ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Από αργά το βράδυ σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν πολύ τοπικά στη Στερεά
Σήμερα Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει ζεστός και υγρός καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας λίγες βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Από αργά το βράδυ ωστόσο, σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν πολύ τοπικά στη Στερεά. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με το φαινόμενο να είναι περισσότερο έντονο στα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς νότιοι άνεμοι, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν και αργά το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιο ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και κατά περιόδους μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλιοπαρουσίαση για την ιστορία της Ε.Π.Σ.Βοιωτίας

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας σας προσκαλούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 11:30 στην αίθουσα “Χρήστος Παλαιολόγος” στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ι. Πούλου με τίτλο “Η Ιστορία της Ίδρυσης της Ε.Π.Σ.Β.”
Θα ακολουθήσει βράβευση των ιδρυτικών μελών και των Σωματείων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας.






Διαβάστε Περισσότερα »

8η Συνεδρίαση ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της 8ης  / 2016 Συνεδρίασης

Καλείστε στην 8η / 2016 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016  και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη  Λαμία με:
                                          

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.    Συζήτηση περί του σχεδίου νόμου για τη «σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας» και διαμόρφωση προτάσεων στα πλαίσια της διαδικασίας διαβούλευσης.
2.    Ανακοινώσεις



                                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                          της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ