Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αρκίτσα-Νεκρός ο ένας οδηγός


Ο ένας οδηγός είχε άγιο και ο άλλος δυστυχώς δεν τα κατάφερε....

Το τροχαιο έγινε στις 8:30΄ το βράδυ στο 163χλμ της εθνικής οδού, στο ρεύμα προς Αθήνα μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο, κοντά στο Λογγό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 64χρονος οδηγός, που είχε τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά και τελικά υπέκυψε, είναι κάτοικος Χαλκίδας.

Ο 64χρονος οδηγούσε ένα τζιπ με τρέιλερ, το οποίο κάτω από άγνωστες συνθήκες, συγκρούστηκε με ένα μικρό βαν στο ποίο επέβαιναν τρεις Βούλγαροι. Δυο άνδρες και μια γυναίκα.

Τα δυο αυτοκίνητα κινούταν προς την ίδια κατεύθυνση. Από τη σύγκρουση το Βουλγάρικο βανάκι βγήκε εκτός δρόμου σπάζοντας τις μπαριέρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Βούλγαρος οδηγός είχε πραγματικά άγιο, αφού η μπαριέρα καρφώθηκε στο αυτοκίνητο, αλλά μπήκε κάτω απ΄το κάθισμα του οδηγού. Τόσο ο οδηγός όσο και οι άλλο δυο επιβαίνοντες βγήκαν χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

Δυστυχώς όμως δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και ο 64χρονος, αφού το τζιπ με το τρέιλερ ανατράπηκε μέσα στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του. Μέχρι να διακομιστεί στο νοσοκομείο Λαμίας ο άτυχος οδηγός είχε αφήσει την τελευταια του πνοή.

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο ερευνά το Α΄ Τμήμα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.


lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαρτιναίος: Ο… «σωτήρας» των Θεσπιών και… κορυφαίος


Ο Γιάννης Μαρτιναίος είναι ο κορυφαίος προπονητής στη Βοιωτία για την αγωνιστική περίοδο που πέρασε. Ο προπονητής του Θεσπιακού με την πορεία που πραγματοποίησε από τότε που ανέλαβε την ομάδα των Θεσπιών παίρνει δικαιότατα αυτόν τον άτυπο τίτλο που έχει καθιερώσει κάθε χρόνο το stereasports αφού είχε μεγάλη συμβολή στην παραμονή της ομάδας στο χρονικό σημείο που ανέλαβε και την μετέπειτα πορεία του Θεσπιακού.

Ο Γιάννης Μαρτιναίος ανέλαβε την ομάδα των Θεσπιών ουσιαστικά μετά την 5η αγωνιστική όταν ο Θεσπιακός είχε στις πέντε πρώτες αγωνιστικές 5 συνεχόμενες ήττες και ήτα βασικά από τους υποψήφιους για υποβιβασμό. Ο παλαίμαχος διεθνής του Λεβαδειακού ήξερε ότι αναλαμβάνει δύσκολο φορτίο αλλά δεν είπε όχι. Κατόρθωσε μέσα σε λίγο διάστημα να περάσει τη δικιά του φιλοσοφία αλλά και νοοτροπία νικητή που είχε στους παίκτες του και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Επιπλέον με την πείρα του ήξερε πως αν εκμεταλλευόταν πρώτιστα την έδρα θα ήταν σίγουρο πως έξω κάτι θα τσίμπαγε και αν γινόταν αυτό θα είχε καταφέρει το στόχο της παραμονής. Όλα έγιναν βάσει σχεδίου Μαρτιναίου…

Ο Θεσπιακός στις επόμενες 25 αγωνιστικές πήρε στην έδρα του του  24 βαθμούς ενώ «τσίμπησε» και 5 βαθμούς εκτός έδρας. Αυτό ήταν. Ο Μαρτιναίος και οι παίκτες του έφθασαν στο θαύμα της παραμονής και μάλιστα και μαθηματικά τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Και φυσικά σε όλα αυτά την μεγάλη συμβολή είχε ο Γιάννης Μαρτιναίος.

Το who is who…

Ο Γιάννης Μαριναίος (γεν. Λιβαδειά 1959) είναι παλαίμαχος, πρώην διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζονταν ως αμυντικός, ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας του Λεβαδειακού, τόσο στην Α΄Εθνική Κατηγορία, όσο και γενικότερα. Ξεκίνησε τον αθλητισμό το 1972 σε ηλικία 13 ετών, στον ερασιτεχνικό σύλλογο του Πανοπέα Βοιωτίας και σταμάτησε να αγωνίζεται στα 38 του χρόνια, OLYMPUS DIGITAL CAMERAσυμπληρώνοντας 20 επαγγελματικές περιόδους.

Το καλοκαίρι του 1977 ο Μαρτιναίος μεταγράφεται στο Λεβαδειακό, με τον οποίο αγωνίσθηκε από την Δ΄έως και την Α΄Εθνική Κατηγορία, αποτελώντας τη «σημαία» της ομάδας, σύμφωνα με την καθιερωμένη έκφραση για ποδοσφαιριστές που ταυτίζουν την αγωνιστική τους διαδρομή με τα χρώματα ενός συγκεκριμένου σωματείου.

Από το 1987 αγωνίσθηκε στην Α΄Εθνική, όπου έλαβε μέρος σε 173 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος.

Συνολικά, ξεπέρασε τις 600 συμμετοχές με την ομάδα του, ενώ αγωνίσθηκε στην Εθνική Ομάδα των Ελπίδων.

To 1997 ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς για τη Β΄Εθνική.[2]

Ο Μαρτιναίος έχει θητεύσει με ιδιαίτερη επιτυχία σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες  όπως η Α.Ε. Ορχομενού, ο Κηφισσός Κάτω Τιθορέας και ο Πήγασος Αγίας Άννας, ο Παρνασσός, ο Αμβρυσσέας, η Ένωση Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας…
stereasports.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aστυνομική επιχείρηση στη Στερεά με 20 συλλήψεις


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά (20) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί στη Θήβα, στη Λαμία και στην περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & Φθιώτιδας, καθώς και της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον ο συλληφθείς στη Θήβα κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και δισκίων φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας αντίστοιχα, μία ημεδαπή στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και ένας ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Επτά (7) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

•    ένας αλλοδαπός και δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, καθώς και της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας αντίστοιχα,
•    δύο ημεδαποί σε περιοχές της Ιστιαία και της Καρύστου Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου αντίστοιχα,

•    ένας αλλοδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας και ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας αντίστοιχα,

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας αντίστοιχα, καθώς και ένας στον Αχινό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπή στην Αταλάντη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για απείθεια και εξύβριση.

Ημεδαπός στον Ορχομενό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, ημεδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων



Ολοκληρώθηκε το ενταγμένο για χρηματοδότηση υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και Ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων» π/υ σύμβασης 143.760,80 € της πράξης : "Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων" στο πλαίσιο του ΕΠ "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013" (πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ), με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και από ΣΑΤΑ.
Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο (ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΛ), τμήμα της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Θηβαίων, που αναβαθμίστηκε ενεργειακά με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις.
Οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν έχουν στόχο, μέσα από μια δυναμική και πολύπλευρη παρέμβαση στο κέλυφος και τα συστήματα, το κτίριο να καταστεί ενεργειακά αποδοτικό.
Στα αναμενόμενα οφέλη των παρεμβάσεων συμπεριλήφθηκε η μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των χώρων. Επί πλέον, θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Δήμο καθώς στο κτίριο αυτό πρόκειται να μεταφερθεί, το ΚΑΠΗ του Δ.Ο.Θ., από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 9524/13-5-2016 πρόσκληση για την 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  18  MAIOY του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση  σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας για τη Διαγράμμιση Δημοτικών οδών.

2ο.    Έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

3ο.    Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία : «Σύμπραξη για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση   Παράκτιων Ζωνών και Νήσων   Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»  και το δ.τ. «ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ- PARACTION» και έγκριση του καταστατικού αυτής.

4ο.    Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης καθ’ όλο το πλάτος μη εγκεκριμένης οδού που χρησιμοποιείται για επικοινωνία χώρου στάθμευσης οικοδομής επί της οδού Αγ.Τριάδος 31 με την εν λόγω οδό. (σχετ. η υπ’ αριθ. 45/2016 απόφαση της Επ.Π.Ζ.) (απόλυτη πλειοψηφία).

5ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας για τη μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστου χώρου στον αιγιαλό και παραλία των Τοπικών Κοινοτήτων Χωστίων, Ξηρονομής και Δομβραίνας.

6ο.    Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση εμποδίων επί του πεζοδρομίου της οδού Οιδίποδος έμπροσθεν της εισόδου του Ιδρύματος χρονίως πασχόντων «Διακονία Αγάπης» (σχετ. η υπ’ αριθ. 22/2016 απόφαση της ΕΠ.Π.Ζ.).

7ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση της μελέτης και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση ηλεκτρολογικών - οικοδομικών και περιβάλλοντος χώρου ΣΟΝΙΑ».

8ο.    Ορισμός επιτροπής για την προσωρινή και την οριστική παραλαβή του έργου Κατασκευή γηπέδου Τ.Κ. Ελλοπίας.

9ο.    Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών “Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας».

10ο.    Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου : «Τσιμεντόστρωση οδού στην Τ.Κ.  Ξηρονομής ( από οικία Ε. Σκαλή – Πλ. Δέλα ως νεκροταφείο)».

11ο.    Έγκριση για την κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης στη Νότια πλευρά του λόφου των Καστελίων με δαπάνες του γηροκομείου ΟΧΕΚ Θήβας για την υποστήριξη της ιδιοκτησίας αυτού.

12ο.    Λήψη απόφασης για τη διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστημάτων στη Δημοτική Αγορά.

13ο.    Έγκριση πρακτικής άσκησης του Καβάλου Ελευθέριου του Δημητρίου, σπουδαστή στο ΙΕΚ  Λειβαδιάς, ειδικότητας Τεχνικός Η/Υ, στο Δήμο Θηβαίων».

14ο.    Λήψη απόφασης για τη διάθεση χώρου εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Θήβας για την κάλυψη των αναγκών του θεατρικού εργαστηρίου της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας (σχετ. η υπ’ αριθ. 5/2016 απόφαση της Δημοτ. Επιτροπής Παιδείας).

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Λεβαδέων

Η Δήμαρχος Λεβαδέων ανακοίνωσε σήμερα τον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Λεβαδέων.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε ότι ενώ ο “Καλλικράτης” προβλέπει ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης, η ίδια θεωρεί ότι για να καταφέρει η Δημοτική Αρχή να αντεπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις και προκλήσεις χρειάζεται μια συλλογικότερη διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.  Για αυτό παράλληλα με τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων ορίσθηκαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κατά θεματική ενότητα.
Ευχαρίστησε τους απερχόμενους Αντιδημάρχους για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες τους προς τους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων και τόνισε, ότι οι νέοι Αντιδήμαρχοι δεν έχουν το χρονικό πλεονέκτημα των προκατόχων τους για ενημέρωση, καθώς η διοίκηση απαιτεί συνέχεια και  πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες και στα προβλήματα του Δήμου Λεβαδέων.
Τέλος, ευχήθηκε δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.
Οι νέοι Αντιδήμαρχοι είναι οι εξής:
Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Πολιτικής Προστασίας, Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων, Συγκοινωνιών, Εγκαταστάσεων, Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και αναπληρωτής Δημάρχου αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Κυπραίος.  Το έργο του οποίου θα υποβοηθείται από τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Στυλιανό Θεοδωρόπουλο με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα διαχείρισης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, Αθανάσιο Φορτώση με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Δημητρόπουλο με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα αγροτικής παραγωγής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων και Κωνσταντίνο Καπλάνη με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης.
Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Προσχολικής Αγωγής, Δια Βίου Μάθησης και τέλεσης Πολιτικών Γάμων αναλαμβάνει η κα Αικατερίνη Κοσκοβόλη – Γιαχρίτση
Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Παπαθανασίου.  Το έργο του οποίου θα υποβοηθείται από τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Γεώργιο Κωτσαδάμ με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα διαχείρισης, συντήρησης και κίνησης οχημάτων και Στυλιανό Σαλαπατάρα με ευθύνη για την εποπτεία και συντονισμό δράσεων του Δήμου σε θέματα Καθαριότητας – Ανακύκλωσης.
Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες σε θέματα Πρωτογενούς Τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας) και θέματα Αθλητισμού και κατά τόπων στις Δημοτικές Ενότητες Κορώνειας και Κυριακίου αναλαμβάνει ο κ. Σωτήριος Καρβούνης
Αντιδήμαρχος για τις Δημοτικές Ενότητες Δαύλειας και Χαιρώνειας αναλαμβάνει ο κ. Δημοσθένης Σπυρόπουλος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Κήπος ναρκωτικών στο Δίστομο-ΦΩΤΟ


Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στο Δίστομο Βοιωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκαν συνολικά (19,5) γραμμάρια κοκαΐνης, εντός αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν επιμελώς κρυμμένες – θαμμένες στον κήπο της οικίας τους

Επιπλέον κατασχέθηκαν (1) ζυγαριά, χρηματικό ποσό, (1) μαχαίρι, (1) ζευγάρι γκλοπ ενωμένα με αλυσίδα (nunchaku) κ.α.


Συνελήφθησαν χθες (13-05-2016) το μεσημέρι, στο Δίστομο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα μία 72χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 49 & 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση - αξιολόγηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τους δύο άνδρες στην ευρύτερη περιοχή του Διστόμου, οργάνωσαν επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, στο πλαίσιο της οποίας τους εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή.

Ακολούθως σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, όπου εντός αυτής βρισκόταν και η 72χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένες – θαμμένες στον κήπο της οικίας

•    (11) ανισοβαρείς αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης σε μορφή σκόνης (φιξάκια), συνολικού μεικτού βάρους (9,3) γραμμαρίων και
•    (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε (7) τεμάχια κοκαΐνης σε στερεά μορφή, συνολικού μεικτού βάρους (8,2) γραμμαρίων.

Στο εσωτερικό της οικίας

•    (1) αναλογική ζυγαριά,
•    το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
•    (1) μαχαίρι με μήκος λάμας (14) εκατοστών, 
•    (1) ζευγάρι γκλοπ, ενωμένα μεταξύ τους με αλυσίδα (nunchaku), πρόσφορα για επίθεση και
•    (4) κινητά τηλέφωνα.

Στο μπαλκόνι της οικίας

•    (4) ανισοβαρείς συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης (φιξάκια), συνολικού μεικτού βάρους (2) γραμμαρίων, οι οποίες παράπεσαν στο δάπεδο από την κατοχή της 72χρονης, στην προσπάθεια της να απορρίψει ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών στο σιφόνι της αποχέτευσης, κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο.


Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμθηκαν προκειμένου να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.






Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις αποζημίωσης από την πυρκαγιά του 2013 στο Πέρα Χωριό και Τσουκαλάδες


Κατάθεση αιτήσεων αποζημίωσης για τους πληγέντες από την πυρκαγιά του 2013 στο Πέρα Χωριό και Τσουκαλάδες

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι οι πληγέντες από την πυρκαγιά του 2013, στο Πέρα Χωριό και στους Τσουκαλάδες, μπορούν να καταθέσουν αίτηση για αποζημίωση.
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από Παρασκευή 13 Μαΐου έως Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρες 8:30 έως 13:00, στο Δημαρχείο Λιβαδειάς (Σοφοκλέους 15, ημιόροφος).
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ανταποκριτή ΕΛΓΑ κ. Τριαντάφυλλο Σαμαρτζή, τηλ.: 22613-50827 και 22613-50838. 




Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατροί και Νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Θηβών σώζουν ζωές με ελάχιστα μέσα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ Permisospress.
Το έζησα πριν λίγες μέρες και το συνειδητοποίησα, με τον χειρισμό ενός πολύ δύσκολου περιστατικού για νοσοκομείο επαρχίας.
Ενός περιστατικού που έπρεπε να δουλέψει πέρα από τα όρια τους η ομάδα  γιατροί και νοσηλευτές.
Ασθενής που προσεκομίσθη στα ΤΕΠ  Θηβών, γυναίκα με αλλεργικό ΣΟΚ,μέχρι να κατέβει ο γιατρός απο την κλινική,η γυναίκα υπέστη καρδιακή ανακοπή!
Για καλή της τύχη οι δύο άντρες νοσηλευτές που είχαν βάρδια ενήργησαν αστραπιαία,παίρνοντας πρωτοβουλία,δώσανε τις πρώτες βοήθειες  και επανέφεραν στη ζωή την ασθενή.
Τα συγχαρητήριά μας για άλλη μια φορά στο εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό των ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών και την προισταμένη, για τον συντονισμό και την ομαλή λειτουργία των ΤΕΠ.
Πολύς κόσμος αναφέρει ότι τουλάχιστον έχουμε καλές πρώτες βοήθειες σαν υποτιθέμενο Γενικό  Νοσοκομείο!!




Διαβάστε Περισσότερα »

Το άγχος των εξετάσεων

Το άγχος των εξετάσεων

Του Ιωάννη Π. Θειακούλη, πρώην Σχολικού Συμβούλου ΠΕ


Το άγχος είναι μια δυσάρεστη ψυχολογική κατάσταση που μπορεί να κλιμακώνεται σταδιακά. Το μικρής έντασης άγχος μπορεί να είναι δημιουργικό, οπότε δίνει περισσότερη ενέργεια για να πετύχει κάποιος το στόχο του.
Με την είσοδο του μαθητή στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αρχίζει η προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, πιστεύοντας πως έτσι θα μπορέσει να ανελιχθεί, να γίνει επιτυχημένος και να πραγματώσει τα όνειρά του.
Όλη αυτή η διαδικασία δημιουργεί άγχος, ένταση και αγωνία, που εκδηλώνεται ενίοτε με ψυχοσωματικές διαταραχές. Οι διαταραχές αυτές μεγιστοποιούνται, όταν μεγαλώνει κάποιος με την ιδέα ότι δεν επιτρέπεται ν’ αποτύχει.
Καθένας βιώνει την εξεταστική διαδικασία με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, τον προγραμματισμό του και τον τρόπο οργάνωσης της μελέτης του.
Η προετοιμασία για τις εξετάσεις σχετίζεται με την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και αφομοίωσης της ύλης των διαφόρων μαθημάτων.
Οι θετικές σκέψεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, υπερνικούν κάθε δυσκολία και ενθαρρύνουν τον υποψήφιο να ξεπεράσει το άγχος των εξετάσεων.
Κάθε υποψήφιος έχει τον δικό του ρυθμό και με αυτό το δεδομένο καθορίζει το πρόγραμμά του και τις προτεραιότητές του σε σχέση με την ύλη των μαθημάτων.
Το πρωταρχικό μέλημα της οικογένειας πρέπει να είναι η δημιουργία αρμονικής και ήρεμης ατμόσφαιρας. Καλό είναι να αποφεύγονται οι συμβουλές σχετικά με τις εξετάσεις, που στηρίζονται σε προσωπικές εμπειρίες, γιατί αυτές διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Θυμίζουμε στον υποψήφιο τις επιτυχίες του για να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή του. Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους αλλά να αποφεύγουν να κάνουν συγκρίσεις με άλλα παιδιά. Να αποφεύγουν ακόμη τις πιεστικές συμβουλές για διάβασμα. Να δείχνουν υπομονή, όταν αυτά νευριάζουν  ή ξεσπούν.
Μερικοί γονείς νιώθουν ότι πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά τους συνεχώς, ιδιαίτερα την εποχή των εξετάσεων, γιατί έτσι νομίζουν πως επιτελούν καλύτερα το ρόλο τους. Το μόνο που κατορθώνουν είναι να αυξάνουν την πίεση, την ένταση και το άγχος. Οι απαιτήσεις των γονέων αυξάνουν την ανασφάλεια. Κανένας δεν μπορεί να αποδώσει περισσότερο από τις φυσικές δυνατότητες που διαθέτει.
Ο υποψήφιος φοβάται την αποτυχία και το ενδεχόμενο να μην μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες των γονέων του. Έτσι, γίνεται νευρικός, αγχώνεται, δεν ενεργεί αυτόνομα.
Η επιτυχία των παιδιών στις εισαγωγικές εξετάσεις είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Η ευτυχία όμως του ανθρώπου εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Μία από αυτές είναι η πύλη των εισαγωγικών εξετάσεων. Εκείνο που προέχει είναι η ικανότητα να ξεπερνά κανείς τις αντιξοότητες της ζωής. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν παιδιά που δεν πέτυχαν μεγάλους βαθμούς στο σχολείο αλλά πέτυχαν στη ζωή τους, στο επάγγελμά τους, δημιουργώντας επιτυχημένες και ευτυχισμένες οικογένειες.
Στον αντίποδα, υπάρχουν περιπτώσεις αριστούχων που δεν κατάφεραν στη ζωή τους να είναι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι.
Οι γονείς, τέλος, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για την ικανοποίηση των δικών τους ανεκπλήρωτων επιθυμιών ή για τη δική τους προβολή. Η όποια επιτυχία ανήκει κατά κύριο λόγο στο παιδί.
Δώστε χρόνο στο παιδί σας για να εκφράσει τις ανησυχίες του, το άγχος και τους προβληματισμούς του. Δείξτε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων

Ένταξη της πράξης με τίτλο : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».


Στις 27/04/2016 εντάχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η υποβαλλόμενη για χρηματοδότηση από το Δήμο Θηβαίων πράξη με τίτλο : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων σε συνέχεια έγκρισης από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών είναι το πρώτο που λειτούργησε στο πλαίσιο του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» στο Νομό Βοιωτίας και στην ευρύτερη περιοχή την 13η/5/2013.

Εδρεύει στο Δήμο Θηβαίων και στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα του κτιρίου του Δημαρχείου Θήβας, σε περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμη με μέσα μεταφοράς. Έχει εξυπηρετήσει μέχρι το Νοέμβριο 2015 συνολικά 89 γυναίκες. Το σύνολο των αιτημάτων ανήλθε στα 150, εκ των οποίων τα κυριότερα ήταν για ψυχολογική ενδυνάμωση, νομική πληροφόρηση, κοινωνική στήριξη ενώ παράλληλα καλύφθηκαν 4 αιτήματα γυναικών για παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας, 2 εκ των οποίων ήταν μαζί με τα ανήλικα τέκνα τους.


Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας συνιστά σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, οι οποίες καλύπτουν την ανάγκη υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες- θύματα έμφυλης βίας, αλλά και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών.

Στόχος του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας Κέντρου οι υποχρεωτικές δράσεις και υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι οι ακόλουθες:
1.    Δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης
2.    Δράσεις προώθησης στην απασχόληση
3.    Δράσεις δικτύωσης
4.    Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή / και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.). Σημειώνεται ότι δεν τίθεται κατ’ αρχήν περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων γυναικών.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στον χώρο κυρίας χρήσης στην πρώτη στάθμη του κτιρίου του Δημαρχείου Θήβας (Κύπρου 3, Θήβα), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 17:00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2262089574, 2262089576 (Υπεύθυνες : κα Ζαχαρούλα Κυριακάκη, κα Αριστέα Καραμήτρου και κα Μαρία Μελετίου).





Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα: Έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο για λίγα ευρώ

Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) δραστών, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού στη Χιλιαδού Φωκίδας

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (12-05-2016) το βράδυ στη Χιλιαδού Φωκίδας, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 85χρονου ημεδαπού στην οικία του.

Ειδικότερα, οι δράστες (δύο άνδρες & μία γυναίκα) παραβιάζοντας παράθυρο της οικίας, εισήλθαν εντός, ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο, τον δέσμευσαν και με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 85χρονος διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. 

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή η οδός Βουρδουμπά στη Θήβα λόγω εργασιών



Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας” , την Κυριακή 15  και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 η οδός Βουρδουμπά ( από οδό Κάδμου έως οδό Τσεβά) θα είναι κλειστή , λόγω εργασιών αντικατάστασης του ασφαλτικού τάπητα. Η οδός Τσεβά θα είναι ανοιχτή για κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κατάλληλες πινακίδες σήμανσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο 10ήμερο προσφορών απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ 14-24 ΜΑΙΟΥ 2016
ΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ




Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως διαπιστώνουμε όλοι μας, το αρνητικό κλίμα και η περιρρέουσα πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα επηρεάζει καταλυτικά την συμπεριφορά των ελληνικών νοικοκυριών. Κατανοούμε ότι ο κόσμος παραμένει πολύ συγκρατημένος και φοβισμένος διστάζοντας να καλύψει τις ανάγκες ή τις επιθυμίες του  ακόμα κι αν έχει την οικονομική δυνατότητα.
Προτείνουμε την υλοποίηση 10ήμερου προσφορών, που απαιτεί δεδομένα οικονομική θυσία εκτός προϋπολογισμού για τα καταστήματα μας, είναι όμως μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας είναι διατεθειμένα  να «ματώσουν» μαζί του, και το κάνουμε στην πράξη. Έτσι λοιπόν από 14 - 24 Μαΐου ως «συμφωνία τιμής» με τους καταναλωτές, που μας τιμούν και μας κρατούν ζωντανούς με την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, υλοποιώντας ένα 10ήμερο προσφορών που χαρακτηρίζεται ως μια έκτακτη πρωτοβουλία από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου και προσπάθεια επαναπροσέγγισης του καταναλωτή με παράλληλη στήριξη των σχέσεων μας , ώστε και εμείς να παραμείνουμε οικονομικά ζωντανοί και αυτοί να σταθούν στο πλευρό μας επωφελούμενοι των προσφορών.



Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται "τσουνάμι" έμμεσων φόρων


Σαρωτικές ανατιμήσεις σε όλο το φάσμα της κατανάλωσης που θα προκαλέσουν μεγάλες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς ακόμη και των πιο αδύναμων εισοδηματικών στρωμάτων  έρχονται με το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Το σχετικό νομοσχέδιο για την αύξηση των έμμεσων φόρων πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και να ψηφιστεί έως την επόμενη Παρασκευή.

Το συνολικό πρόσθετο βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε τουλάχιστον 1,65 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει:

- Την αύξηση από την 1η Ιουλίου του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Η αύξηση αυτή εκτιμάται ότι θα φέρει στα κρατικά ταμεία πρόσθετα έσοδα της τάξης των 450 εκατ. ευρώ προκαλώντας ανατιμήσεις σε εισιτήρια μεταφορών, ηλεκτρικά είδη, τυποποιημένα τρόφιμα, εστίαση, τηλεπικοινωνίες, ευρυζωνικές υπηρεσίες, αυτοκίνητα, καύσιμα κ.α.

- Την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Η αύξηση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι της τάξης των 8-10 λεπτών ανά λίτρο αμόλυβδης και άλλων 3-5 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης. Αυξάνεται αντίστοιχα και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο ενώ από τις αυξήσεις δεν γλιτώνει το υγραέριο κίνησης και το φυσικό αέριο (κίνησης και θέρμανσης).

- Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αύξηση ακόμη και κατά 1 ευρώ το πακέτο.

- Αυξάνεται ο ειδικός φόρος στα οινοπνευματώδη ποτά και καταργείται το ειδικό καθεστώς του μειωμένου κατά 50% ΕΦΚ που ισχύει στα Δωδεκάνησα.

- Επιβάλλεται ΕΦΚ 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, από την 1η Ιουλίου. Η επιβολή τέλους στο διαδίκτυο που εξεταζόταν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν θα  επιβληθεί.

- Επιβάλλεται φόρος στα επενδυτικά οχήματα (εταιρείες επενδύσεων Real Estate, portfolio management companies κλπ), από την 1η Ιουλίου.

- Θεσπίζεται ειδικός φόρος κατανάλωσης  στον καφέ και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, από την 1η Ιανουαρίου 2017. Δεν έχει διευκρινιστεί αν  ο φόρος θα επιβάλλεται στον "κόκκο", στον καβουρδισμένο ή στον συσκευασμένο ή στην τελική κατανάλωση.

- Σχεδιάζεται η επιβολής τέλους  ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με δύο κλειδιά, από την 1η Ιανουαρίου 2017. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  το τέλος θα ανέρχεται σε 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχεία και 0,50 στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

Την 30η Μαΐου και την 1η Ιουνίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από όλα τα ταμεία.

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ και Δημοσίου θα λάβουν τις συντάξεις του Ιουνίου 2016 στις 30 Μαΐου ενώ οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα τις λάβουν την 1η Ιουνίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λεβαδέων με 12 θέματα

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  16η  Μαϊου  2016, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Εγκριση Πρακτικού για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ) 2016 για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων , για δώδεκα μήνες.
2.    Αποδοχή δωρεάς της εταιρείας Γεώργιος Ζηλιαναίος & Σια Ο.Ε.
3.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 798,71 ευρώ για την Προμήθεια ιματισμού Παιδικών Σταθμών.
4.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 986,82 ευρώ για την Προμήθεια μοκετών για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
5.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 697,41 ευρώ για την Προμήθεια παιδικών στρωμάτων.
6.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 47.703,19 ευρώ για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού.
7.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.500,00 ευρώ για δαπάνη που αφορά την αμοιβή των ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Ε. (ΔΙΑΣ)».
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 8.500,00 ευρώ για την Προμήθεια υλικών ενεργητικής πυροπροστασίας συστημάτων συναγερμού , πυρανίχνευσης , αναγομώσεις πυροσβεστήρων.
9.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.000,00 ευρώ για την Προμήθεια Αθλητικού Υλικού του Δήμου Λεβαδέων.
10.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.771,20 ευρώ για Συντήρηση και επισκευή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτιρίων (ανελκυστήρας , κλιματιστικά κλπ).
11.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.300,00 ευρώ για την Προμήθεια Χημικού Υλικού για τις ανάγκες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λιβαδειάς.
12.    Έγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 450,00 ευρώ για Οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μετακινούμενων υπαλλήλων.
13.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 14.489,40 ευρώ για «Δαπάνη στείρωσης – εμβολιασμού και περίθαλψης αδέποτων ζώων» Δήμου Λεβαδέων.

                                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                              κ.α.α.
                                                           ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ                       

                                                           ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩN
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν 740 θέσεις εργασίας σε ελληνικά αεροδρόμια- Πότε και που



Οι εταιρείες SWISSPORT και SKYSERV προωθούν 740 νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των εταιρειών σε όλη την Ελλάδα κατά την θερινή περίοδο.
Οι νέοι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων θα προσληφθούν σταδιακά από τις 15 Μαΐου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου.

Ειδικότητες:

Υπάλληλοι Εξυπηρέτησης Επιβατών (230 θέσεις)

Απόφοιτοι Λυκείου. Πτυχιούχοι σχολής Αεροπορικών Σπουδών θα προτιμηθούν
Άριστη γνώση Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο First Certificate
Γνώση πρόσθετης ξένης γλώσσας επιθυμητή
Εμπειρία σε Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης, Αεροπορική εταιρεία ή αντιπρόσωπο επιθυμητή
Γνώσεις Η/Υ
Ηλικία 20-40

Εργάτες Φορτοεκφορτωτές (255 θέσεις)

Προϋπηρεσία σε Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης επιθυμητή
Κάτοχος Αδείας Οδήγησης Β Κατηγορίας
Γνώση Αγγλικής γλώσσας επιθυμητή
Ηλικία 20-40

Υπάλληλοι Πίστας (112 θέσεις)

Απόφοιτοι Λυκείου. Πτυχιούχοι σχολής Αεροπορικών Σπουδών θα προτιμηθούν
Προϋπηρεσία σε Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης, Αεροπορική εταιρεία ή αντιπρόσωπο επιθυμητή
Άριστη γνώση Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο First Certificate
Γνώση πρόσθετης ξένης γλώσσας επιθυμητή
Γνώσεις Η/Υ
Κάτοχος Αδείας Οδήγησης Β Κατηγορίας
Ηλικία 20-40

Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων (94 θέσεις)

Άδεια Χειριστή Ανυψωτικών Μηχανημάτων
Γνώση Αγγλικής γλώσσας επιθυμητή
Προϋπηρεσία σε Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης, επιθυμητή
Ηλικία 20-50

Οδηγοί Λεωφορείου (50 θέσεις)

Άδεια Οδήγησης Δ’ Κατηγορίας
Γνώση Αγγλικής γλώσσας επιθυμητή
Προϋπηρεσία σε Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης, επιθυμητή
Ηλικία 20-50


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα Αλληλεγγύης – Σίτισης: Πότε θα πιστωθεί η επόμενη δόση

Την Τρίτη, 24 Μαΐου, πρόκειται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ή στις κάρτες αλληλεγγύης που διαθέτουν, η επόμενη δόση από το επίδομα ενοικίου και την κάρτα σίτισης.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και οι οποίες αφορούν το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, έγινε γνωστό ότι κατά την παραπάνω ημερομηνία, θα καταβληθεί η ενδέκατη κατά σειρά μηνιαία επιδότηση σίτισης, σε 148.053 δικαιούχους.

Το ποσό που θα πιστωθεί στις Κάρτες Αλληλεγγύης τους (70 – 220 ευρώ ανάλογα με το εισόδημά τους), ανέρχεται σε 16.653.430 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και αφρικανική σκόνη -Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Παρασκευή. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά και τα νότια ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 και κατά τόπους έως 29 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις στα νότια πιο πυκνές όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα του Ευρίπου-ΒΙΝΤΕΟ


Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στην παλιά γέφυρα του Ευρίπου στη Χαλκίδα λίγα λεπτά μετά τη 12.40 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, το πλοίο που είχε καταπλεύσει από το Αλιβέρι με πιθανό προορισμό τη Λάρυμνα, κατά τη διέλευσή του από τη γέφυρα, δεν ευθυγραμμίστηκε σωστά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο στηθαίο στο τσιμέντο.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σημείο όπου προσέκρουσε το πλοίο. Το σκάφος από τις πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να έχει υποστεί ρήγμα ούτε σημειώθηκαν τραυματισμοί στο οκταμελές πλήρωμά του.

Ο μηχανισμός της γέφυρας δεν υπέστη ζημιές. Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια του Λιμεναρχείου Χαλκίδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας για τα νέα μέτρα

Μετά από μια ακόμα παλινωδία της τελευταίας φοράς αριστεράς, μιας αριστεράς που παρέλαβε κράτος και προκειμένου να μείνει στην εξουσία, έχει ξεπουλήσει γη και ύδωρ στους δανειστές, ο λαός και ειδικότερα η νεολαία υποφέρει και αγανακτεί ολοένα περισσότερο από τα σκληρά μέτρα που συνεχίζονται να εφαρμόζονται εις βάρος τους.
Συγκεκριμένα, με το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε την Κυριακή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ, και το οποίο κατ’ουσίαν, μαζί με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που αναμένονται προς ψήφιση αποτελούν ένα 4ο Μνημόνιο, επέρχεται :
• Υπέρμετρη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.
• Φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και της Βασικής Ενίσχυσης από το πρώτο ευρώ .
• Μείωση του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 8.636 ευρώ με αποτέλεσμα να πλήττονται βάναυσα τα χαμηλά εισοδήματα.
• Αύξηση της φορολογίας στα επενδυτικά οχήματα (UCITS funds, εταιρείες Real Estate και Portfolio Management Companies) από τον Ιούλιο του 2016.
• Αναπροσαρμογή των συντελεστών του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με στόχο την κάλυψη των απωλειών από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.
• Μονιμοποίηση της “έκτακτης” εισφοράς αλληλεγγύης και σύνδεση της με την φορολογία εισοδήματος.
• Μείωση των συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους και μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.
Επιπλέον με το επικείμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την έμμεση φορολογία, το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ενδεικτικά επέρχεται:
• Αύξηση του ΦΠΑ στο 24 % από 1η Ιουλίου 2016.
• Επιβολή φόρου 5% στο διαδίκτυο (broadband).
• Επιβολή αυξημένου φόρου στον καφέ, την μπύρα και τα λοιπά αλκοολούχα ποτά, την συνδρομητική τηλεόραση, τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
• Αύξηση του ειδικού φόρου στην κινητή τηλεφωνία.
Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν κατά κύριο λόγο άμεσα όλους εμάς τους νέους αλλά και συνολικά την ελληνική κοινωνία.
Πέραν όμως των ανωτέρω, και ενώ οι πολίτες αναμένεται να γονατίσουν κυριολεκτικά από την επερχόμενη φοροεπιδρομή, η κυβέρνηση πρότεινε την καθιέρωση, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, του Αυτόματου Μηχανισμού Διόρθωσης, γνωστό πλέον και ως “κόφτη”, βάσει του οποίου σε ετήσια βάση, εφόσον υπάρχει απόκλιση από τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα μειώνονται σύμμετρα όλες οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων μισθών και συντάξεων, με την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος και άνευ έγκρισης από την Βουλή των Ελλήνων!
Είναι ξεκάθαρο ότι στα ηνία της πατρίδας μας βρίσκεται μια κυβέρνηση ανίκανων, επικίνδυνων και αριστερών ιδεοληπτικών που τους ενώνει το πάθος για την νομή της εξουσίας.
Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Το μέλλον της χώρας κάθε ημέρα που περνά καθίσταται ολοένα και πιο δυσοίωνο. Απαιτείται εδώ και τώρα αλλαγή κυβέρνησης και ανάληψη καθηκόντων από έναν πρωθυπουργό ικανό, οραματιστή, ειλικρινή, που να πιστεύει και να προασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις και κυρίως έτοιμο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών και στις ανάγκες των πολιτών.
Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για το 4ο Μνημόνιο.
Οι Έλληνες, και ειδικότερα εμείς οι νέοι, όχι.
Νομαρχιακή Οργάνωση
Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ