Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Αγώνες - Αλεξίπτωτο πλαγιάς στις Πλαταιές


Αγώνας πρωταθλήματος αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπεντε)!
Διωργανωτής:ΑΟΚ(Αεραθλιτικός -Ομιλος Κιθαιρώνα)
Υπο την αιγίδα της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και της  Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιας!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λιβαδειάς καταδικάζει τις δηλητηριάσεις ζώων

Ως ενεργοί φιλόζωοι πολίτες,εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις πρόσφατες δηλητηριάσεις ζώων, δεσποζόμενων και μη. Δυστυχώς, αυτές οι δολοφονίες αποτελούν ένα ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα τέτοιων απεχθών περιστατικών. Υποστηρίζουμε πως οι φόνοι άκακων ζώων, τα οποία ούτως ή άλλως δεν ευθύνονται για τίποτα, είναι έργο ''ανθρώπων'' που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Επιπλέον, θεωρούμε πως η ρίψη δηλητηριασμένης τροφής συνιστά απειλή για όλη την κοινωνία, μιας και έχουν σημειωθεί περιστατικά ακόμη και με ανθρώπινα θύματα. Από τη μεριά μας, δηλώνουμε την αταλάντευτη βούλησή μας να συνεργαστούμε με κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο προκειμένου να επιτύχουμε την εξάλειψη του φαινομένου.

Φιλοζωικός Σύλλογος Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Από την 1η έως τις 21 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται, από φέτος, οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, για τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία, τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι: Πιστοποιητικό γέννησης δήμου ή κοινότητας (πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητηθεί από τα νηπιαγωγεία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Μyschool του ΥΠΠΕΘ), επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (ΒΥΠ) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια, Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), για όσα νήπια δεν θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη, υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο κατά την κρίση του προϊσταμένου του νηπιαγωγείου, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου και δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

Για την εγγραφή στο δημοτικό, χρειάζονται: Πιστοποιητικό γέννησης δήμου ή κοινότητας (το οποίο, επίσης, θα αναζητηθεί από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ, επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (ΒΥΠ), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια, Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή και βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στον Θηβαίο γιατρό Αργύρη Τζουβελέκη

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στον Ιατρό  Αργύρη Τζουβελέκη

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Θηβαίο Ιατρό Πνευμονολόγο Αργύρη Τζουβελέκη, ο οποίος έλαβε μία ακόμα σπουδαία διάκριση από την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία, λαμβάνοντας το  ERS/EE RESPIRE 2 για το ερευνητικό του έργο : “Ο ρόλος των φωσφατασών ως αντιθρομβοτικοί ρυθμιστές της ομοιόστασης των ινοβλαστών σε πνευμονική ίνωση”.
Η επιστημονική του διάκριση ήρθε ως αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης έρευνάς του, των κόπων και του υψηλού επιπέδου ικανοτήτων του και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαιτέρως την οικογένειά του και τους Θηβαίους συμπολίτες του.

Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος,  εύχεται από καρδιάς υγεία, δύναμη και προκοπή για να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση, το δύσκολο αλλά πολύτιμο ερευνητικό του έργο στον τομέα της Πνευμονολογίας.






Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων πλησίον δασικών εκτάσεων στα πλαίσια της πυροπροστασίας


       
Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από 01-05-2016, οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων  πλησίον  δασικών εκτάσεων(Μοσχοποδίου , Κιθαιρώνα κλπ), θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό-αποψίλωση της βλάστησης και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :
Κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της  υπ’ αρ.9/2000  Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1459/Β/30-11-2000), όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε  και ισχύει με την  9Α /2005 όμοια(ΦΕΚ Β΄ 1554) καθώς και την υπ' αριθ. 1/2016 Πυροσβεστική Διάταξη ( ΑΠ 1211 Φ.700.1/25-4-2016 ΠΕ.ΠΥ. Δ. Θεσσαλίας)
Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών.
Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.







Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές: Δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία, βατή η Φυσική

Κλιμακούμενης δυσκολίας με μια «παγίδα» στο ερώτημα Δ1 τα θέματα της Ιστορίας - Σαφή και επιστημονικά τα ερωτήματα της Φυσικής
Τις απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας προσανατολισμού (νέο σύστημα) και κατεύθυνσης (παλαιό σύστημα) στα οποία διαγωνίστηκαν τη Δευτέρα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων παρουσιάζει το protothema.gr με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.


Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας


Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα της ιστορίας καλύπτουν την έκταση της διδακτέας ύλης. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή για τον εντοπισμό σωστού-λάθους στο θέμα Α2. Η  παγίδα του διαγωνίσματος θεωρείται το θέμα Δ1 αφού απαιτούσε συνδυασμό γνώσεων από την παλιά και τη νέα ύλη.

Για τα θέματα της Φυσικής οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΦΕ υποστηρίζουν ότι ήταν σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα, κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης, περιείχαν πολλές αναφορές στις ερωτήσεις και την ύλη του σχολικού βιβλίου ενώ κάποια ερωτήματα λύνονταν με την ύλη των προηγούμενων τάξεων. Κατά συνέπεια λένε από την ΟΕΦΕ οτι αφενός ήταν θέματα ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές και δεν δημιούργησαν άγχος στους υποψήφιους και αφετέρου δεν ήταν διαβαθισμένης δυσκολίας με συνέπεια να μην μπορεί να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον πολύ καλό και άριστο μαθητή.

Για τα θέματα της Φυσικής Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Φυσικής Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδας Β) Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Φυσικής Ημερήσιων ΓΕΛ Νέου Συστήματος πατήστε εδώ.


Για τα θέματα της Φυσικής Εσπερινών ΓΕΛ Νέου Συστήματος πατήστε εδώ.


Για τα θέματα της Ιστορίας Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Νέου & Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Ιστορίας Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Νέου & Παλαιού Συστήματος πατήστε εδώ.

Αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα θα διαγωνιστούν στα μαθήματα: Κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΣΤΑΓΔΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ».



Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες εφαρμογής και αξιοποίησης της «Στάγδην Άρδευσης», καθώς και για τα κίνητρα και την ενημέρωση των αγροτών για τα πολλαπλά πλεονεκτήματά της. Είναι αυτονόητη η σημασία της αξιοποίησης της «Στάγδην Άρδευσης» για λόγους οικονομίας και μείωσης κόστους παραγωγής, καθώς και περιβαλλοντικής προστασίας.
Στη σχετική απάντηση του Αν.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Μπόλαρη αναφέρονται τα εξής:
«Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής: Πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για τα ύδατα είναι η αειφόρος και οικονομικά αποτελεσματική χρήση των υδατικών πόρων. Ένα από τα στοχευμένα στοιχεία της στρατηγικής αυτής είναι η αλλαγή στη σύνθεση των συστημάτων άρδευσης προς την κατεύθυνση συστημάτων εξοικονόμησης νερού (π.χ. στάγδην άρδευση).

Προς την κατεύθυνση αυτή το ΥΠΑΑΤ (αρμόδια η Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφοϋδατικών Πόρων & Λιπασμάτων) καταρτίζει προγράμματα εγγειοβελτιωτικών έργων (συλλογικά αρδευτικά δίκτυα, ταμιευτήρες κ.ά) σε όλη την Επικράτεια. Συγκριμένα, αναφέρεται ότι όλα τα συλλογικά αρδευτικά δίκτυα που μελετώνται και  κατασκευάζονται από το ΥΠΑΑΤ προωθούν τη στάγδην άρδευση.

Σε ό,τι αφορά στα κίνητρα για την εφαρμογή της στάγδην άρδευσης, σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020, αποτελεί ένα ευνοϊκό πλαίσιο πολιτικής και εργαλείο χρηματοδότησης για την πρόοδο στον τομέα των υδάτων. Συγκεκριμένα, το ΠΑΑ 2014-2020 περιλαμβάνει:
    το Μέτρο 4.3.1. «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων», το οποίο προωθεί την κατασκευή συλλογικών αρδευτικών δικτύων που συνδέονται στον αγρό με συστήματα στάγδην άρδευσης [σελ. 516 του ΠΑΑ «…Πρώτης προτεραιότητας είναι τα έργα που στοχεύουν στη μείωση απωλειών και στην εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας (π.χ. κλειστά δίκτυα σε συνδυασμό με στάγδην άρδευση) με αντικατάσταση υπαρχόντων πεπαλαιωμένων δικτύων άρδευσης…»] και
    το Μέτρο 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος», το οποίο ενισχύει επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν αντικατάσταση συμβατικών μεθόδων άρδευσης με στάγδην άρδευση.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι ενισχύονται δράσεις αντικατάστασης των συστημάτων άρδευσης και μέσω των επιχειρησιακών προγραμμάτων οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών.

Σε ό,τι αφορά στην αγροτική κατάρτιση, σημειώνεται ότι από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στo πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020, έχει προγραμματιστεί η οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων Κατάρτισης Νέων Αγροτών σε όλη την Επικράτεια. Στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω προγραμμάτων, οι νεοεισερχόμενοι στον πρωτογενή τομέα και ανάλογα με την κατεύθυνση της γεωργικής τους εκμετάλλευσης θα μπορούν να ενημερώνονται και να καταρτίζονται για επιμέρους ειδικά θέματα (π.χ. στάγδην άρδευση-πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα-αξιοποίηση-εφαρμογή κ.λπ.).»

Στη σχετική απάντηση του Αν.Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Τσιρώνη επισυνάπτεται το με αριθ. πρωτ. 125453/4.04.2016 έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Σε απάντηση της με αρ.πρωτ.4177/22-3-2016 ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο και όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων, στο πλαίσιο της Οδηγίας 2000/60/EK, κατ' εφαρμογή του Ν. 3199/2003 και του ΠΔ 51/2007, έχει ολοκληρώσει την κατάρτιση των πρώτων Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών όλων των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας. Τα οριστικοποιημένα Σχέδια Διαχείρισης αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα και συστηματικά το συνολικό πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Προγράμματα Μέτρων για την προστασία, αποκατάσταση και αναβάθμιση των επιφανειακών (εσωτερικών, μεταβατικών, παράκτιων) και υπόγειων υδατικών συστημάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής ποταμού. Μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων περιλαμβάνονται και μέτρα που στοχεύουν στην προώθηση της αποδοτικής και αειφόρου διαχείρισης του νερού, όπως:
-Η αναδιοργάνωση/εξορθολογισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας φορέων διαχείρισης συλλογικών δικτύων άρδευσης.
-Επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που καθορίζει τα κατώτατα και ανώτατα όρια των αναγκαίων ποσοτήτων αρδευτικού νερού.
-Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα νερού δίνοντας έμφαση στη σημασία ορθολογικής διαχείρισης του πόρου.
- Οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για την ευαισθητοποίηση σε θέματα αποδοτικής χρήσης του νερού, εξοικονόμησης, χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών, πρακτικών και καλλιεργητικών τεχνικών καθώς και για την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων.
-Προώθηση εθελοντικών συμφωνιών με μεγάλους καταναλωτές (ΔΕΥΑ, συλλογικά αρδευτικά δίκτυα) που καταναλώνουν πολύ νερό ή προκαλούν ρύπανση στα υδατικά συστήματα για υιοθέτηση πρωτοβουλιών και κωδίκων ορθής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας διαβούλευσης έχουν τεθεί και συζητηθεί θέματα ορθολογικής διαχείρισης του νερού άρδευσης και έχει επισημανθεί η αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του αγροτικού κόσμου.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Αδιανόητο! Έπεσε στο κλουβί με τα λιοντάρια για να αυτοκτονήσει!-Βίντεο

  Σοκαριστικό βίντεο! - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μπροστά σε μια σοκαριστική στιγμή βρέθηκαν οι επισκέπτες του μητροπολιτικού ζωολογικού πάρκου στο Σαντιάγκο της Χιλής, το πρωί του Σαββάτου. Ένας 20χρονος, ο Franco Luis Ferrada Roman αφού έβγαλε τα ρούχα του μπήκε στο κλουβί με τα λιοντάρια!

Όπως γράφει η Daily Mail, τα λιοντάρια του όρμηξαν αμέσως. Όταν αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, ότι τα λιοντάρια "έπαιζαν" με τον 20χρονο προσπάθησαν αρχικά να απομακρύνουν τα ζώα με αντλίες νερού, αλλα αυτό δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό. Στη συνέχεια έριξαν αναισθητικα βέλη τα οποία όμως δεν πέτυχαν τα λιοντάρια αλλά τον Ferrada! Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οι φύλακες άρχισαν να πυροβολούν με πραγματικά πυρά σκοτώνοντας δύο λιοντάρια, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν διαθέσιμα ηρεμιστικά με τα οποία θα μπορούσαν να σταματήσουν τα λιοντάρια.



Η Cynthia Vasquez, αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι ο άνδρας φώναζε διάφορα για το Χριστό και κατηγόρησε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ότι δεν έδρασε άμεσα. «Στην αρχή πέταξαν νερό στα λιοντάρια, εκκένωσαν το ζωολογικό κήπο και μετά πυροβόλησαν» είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Bio Bio.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο 20χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στη λεκάνη και το κεφάλι, είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας.
Πηγή



Διαβάστε Περισσότερα »

To 5o φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας είναι γεγονός

Ο Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου είναι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το φετινό φεστιβάλ θα λάβει μέρος στις 15-16-17 Ιουλίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Συνάδελφοι,
Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς! Έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που επιβάλλει νέους έμμεσους φόρους στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση! Να μην εγκλωβιστούν ξανά στις ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι περάσαμε τα δύσκολα.
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτκών παρόλο που δεν έχει εκπροσώπηση στο Δ.Σ. παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις, παρεμβαίνει, καταθέτει προτάσεις  και  ενημερώνει τους συναδέλφους αποκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες της αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχουν την καπιταλιστική ανάκαμψη  και τη στέρηση των δικαιωμάτων του λαού.
 Στις 19 -5- 2016  πραγματοποιήθηκε ανοικτό Δ.Σ  της ΕΛΜΕ Βοιωτίας στο οποίο το ΠΑΜΕ κατέθεσε τις προτάσεις – δικεδικήσεις :  να ακυρωθεί  η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία και κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από αυτά,  να παρθεί πίσω η τροπολογία που καταργεί τα Τμήματα Ένταξης και κλείνει τα Νηπ/γεία,  να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών γιατί  κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει. Σχετικά με την τεχνική εκπαίδευση,  απαιτούμε τη μη εφαρμογή της μαθητείας η οποία σημαίνει απλήρωτη εργασία για πάνω από 20.000 μαθητές των ΕΠΑΛ προς όφελος των επιχειρήσεων  και τη απόσυρση του σχεδίου για κατάργηση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ καθώς και την απόσυρση της τροπολογίας για την κατάργηση των υπεύθυνων  εκπαιδευτικών της πληροφορικής και των φυσικών επιστημών στα εργαστήρια των Γυμνασίων και των Λυκείων. Τονίσαμε ότι τα μέτρα αυτά είναι άρρηκτα δεμένα με την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των δραματικών περικοπών σε προσωπικό. Καμία από αυτές τις προτάσεις δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ.!
Οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ ( Πρωτοβουλία, Μέτωπο) για πολλοστή φορά σχολίασαν αρνητικά την έλλειψη συμμετοχής  στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις και τόνισαν την απουσία των αναπληρωτών ρίχνοντας  ξεκάθαρα τις ευθύνες στους ίδιους τους συναδέλφους. Η μη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες είναι φυσικά ένα γεγονός αρνητικό για το κίνημα των εκπαιδευτικών που πρέπει να μας προβληματίζει. Ωστόσο εκείνοι που κουνούν το δάκτυλο  και κατηγορούν για αδιαφορία του συναδέλφους θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Και οι ευθύνες όλων των Παρατάξεων (Ενωτική Κίνηση, Πρωτοβουλία, Μέτωπο, Παρεμβάσεις) είναι τεράστιες, όταν στην κυριολεξία οργώνουν τα σχολεία για να προπαγανδίσουν τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ Βοιωτίας στον εθνικό διάλογο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας λειτουργώντας στην ουσία ως εκπρόσωποί του. Δε δείχνουν όμως τον ίδιο ζήλο για να ενημερώσουν τους συλλόγους για τα μέτρα που ψηφίζονται στη βουλή (αντιασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο) που τσακίζουν τη ζωή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Ο ρόλος ενός σωματείου δεν είναι να βάζει πλάτη για να περνάει η κυβέρνηση τους σχεδιασμούς της, ούτε να θολώνει την πραγματικότητα. Αλλά να ενημερώνει και να οργανώνει τους εργαζόμενους για να παλέψουν για τα δικαιώματα τους! Η στάση του Δ.Σ. κρίνουμε ότι λειτουργεί υπονομευτικά προς τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Συνάδελφοι,
Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός! Δεν εχουμε δείξει ακόμα τη δύναμή μας.
Να δυναμώσουμε στο Σωματείο μας, να κάνουμε πέρα τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις δυνάμεις που λειτουργούν τυχοδιωκτικά, να δυναμώσουμε την ενότητά μας, να προετοιμαστούμε καλύτερα για πιο μαζικούς και οργανωμένους  αγώνες!




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ