Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Απο την Αλίαρτο με τα πόδια στον Άι Γιάννη το Ρώσο-Το τάμα του Κώστα στην Αγία Παρασκευή


Πεζοπορία 130 χιλιομέτρων απο την Αλίαρτο στον Άι Γιάννη το Ρώσο στην Εύβοια,για χάρη της Αγίας Παρασκευής, θα διανύσει ο Κώστας Ζαρκαδούλας,για την εκπλήρωση τάματος του ιδίου.
Η αφετηρία της πεζοπορίας θα είναι η Αλίαρτος, ο Κώστας θα ξεκινήσει την Τετάρτη το απόγευμα και χωρίς να υπολογίσει  κόπο και κίνδυνο,  για να φτάσει στον Άγιο τη Παρασκευή το πρωί την ώρα της Θείας Λειτουργίας,με μια στάση στην Αρτάκη, εκπληρώνοντας το «τάμα» του στην Αγία Παρασκευή.


Το τάμα και τα συγκινητικά λόγια του Κώστα Ζαρκαδούλα στο Permisospress.
Στις δυσκολίες που αντιμετώπισα πρόσφατα στην ζωή μου..πέρασα πολλές ώρες στο ξωκλλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Αλίαρτο και μέσα από τον μονόλογο που έκανα εκεί και με την βοήθεια που ζητούσα, γινοντουσαν  πράγματα στην ζωή μου που κατάλαβα ότι ο μονόλογος ο δικός μου είναι διάλογος στους ουρανούς....!!!!
Μεγάλη η χάρη σου Αγία Παρασκευή μου..!!! Κάνοντας τόσα πολλά για μένα αποφάσισα να κάνω κάτι και εγώ για την Αγία... και είπα ανάβοντας το κερί μου.." Θα έρθω δύο μέρες πριν την γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου θα ανάψω το κεράκι μου εδώ σε σένα και θα φύγω με τα πόδια για να πάω να Ασπαστώ τον Άγιο και να σου φέρω Αγία μου Παρασκευή αγιασμό από την πρωινή λειτουργία..!!!!
Αν ζητάω κάτι από σένα για όλο αυτό...είναι: ΧΑΡΑ..ΥΓΕΙΑ..ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ο Κώστας Ζαρκαδούλας μέσα απο το Permissospress  κάνει έκκληση στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιάρτου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και ρουχισμός για να δοθούν στο Ορφανοτροφείο Λιβαδειάς.
 Το Permissospress θα σας ενημερώνει με φωτογραφίες απο την  πεζοπορία του Κώστα Ζαρκαδούλα.ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγκληση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Βοιωτίας

Σε κλίμα ενότητας και συστράτευσης νέων και παλιών στελεχών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύγκληση της  Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, που απαρτίζεται από εκπρόσωπους όλων των παραγωγικών τάξεων αλλά και φυσικά από την νεολαία.
Εκτός από οργανωτικά θέματα αποφασίστηκε η εγκατάσταση της ΝΟΔΕ σε νέα γραφεία στην Λιβαδειά  ενώ παράλληλα ορίστηκαν οι θεματικές δράσεις για το επόμενο διάστημα.
 Κοινός στόχος και σκοπός είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση της αριστερής μειοδοσίας  & λαϊκιστών των Σύριζα-ΑΝΕΛ και η χώρα να μπορέσει να ‘’ανασάνει’’ ξανά με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

28 νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης & ακατέργαστης κάνναβης.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, κατηγορούμενοι για κλοπή χρηματικού ποσού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από ηλικιωμένο ημεδαπό στην περιοχή.

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, δύο αλλοδαπές στην περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού και ένας ημεδαπός στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. Επιπλέον οι δύο αλλοδαπές γυναίκες κατηγορούνται και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εννέα (9) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    τρεις ημεδαποί στη Χαλκίδα & στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς των Α’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,
•    δύο ημεδαποί στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης,
•    δύο αλλοδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς και
•    δύο αλλοδαποί σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Καμένων Βούρλων & Υπάτης αντίστοιχα.

Δύο (2) αλλοδαποί σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της           Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για ψευδορκία και ψευδής καταμήνυση.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για ψευδής ανωμοτί κατάθεση.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά και στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας αντίστοιχα, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά

Η Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε χθες στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) κ. Ιωάννη Σαριδάκη και την Επιστημονική Υπεύθυνη των προγραμμάτων κ Αικατερίνη Κασιμάτη. Επισκέφθηκαν κτιριακές εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία, στη Λιβαδειά, των δύο αυτοχρηματοδοτούμενων μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Σχολής:  α) “Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης” και β) “Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό”.
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Β'βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και της Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, θα πραγματοποιούνται σε τρεις αίθουσες στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, οι οποίες παραχωρούνται για τον λόγο αυτό.
Η επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών είναι αναγκαία έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία των προγραμμάτων, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μετακόμισε στη ΜΕΡ.ΥΠ. η Περιφέρεια Στερεάς

Εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την μετεγκατάσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Την εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως είχε ως αποτέλεσμα η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. στη Λαμία. Η μετεγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη μείωση του κόστους των λειτουργικών δαπανών και της εκμίσθωσης ακινήτων αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα:

1.    Η Περιφέρεια διέκοψε την εκμίσθωση 11 ακινήτων για τη στέγαση των υπηρεσιών της, οι οποίες μετεγκαταστάθηκαν, και σήμερα στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. συστεγάζονται:
1.Το γραφείο Περιφερειάρχη, 2. Η Υπηρεσία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, 3. Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, 4. Η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων, 5. Η Διεύθυνση Διοίκησης, 6. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, 7. Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 8. Η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Μειώνεται το κόστος προς τις ΔΕΚΟ.

3. Μειώνεται το κόστος υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.

4. Μειώνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης διαδικασιών μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την παράλληλη εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής και διακίνησης εγγράφων.

5. Μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών που μπορούν να διεκπεραιώσουν διαδικασίες σε περισσότερες από μία υπηρεσίες, σε ένα σημείο, χωρίς να μετακινηθούν.

Για τη μείωση του κόστους της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα από τα βήματά μας προς την κατάκτηση του αυτονόητου. Δεν υπάρχει καμία λογική στην τακτική της διασποράς υπηρεσιών με μεγάλο κόστος για την Περιφέρεια. Αυτά τα χρήματα που γλιτώνουμε συγκεντρώνοντας υπηρεσίες μας σε ένα κτίριο, μπορούν να διατεθούν για έργα και για τις ανάγκες των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας. Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τους στόχους μας που είναι σαφέστατοι: Να απορροφήσουμε όλα εκείνα τα κονδύλια που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες προς όφελος των κατοίκων της».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος εποχής για το MEGA;




    Φαίνεται τελικά πως το MEGA, το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, δε θα αποφύγει την πτώχευση, με βάση τα όσα προέκυψαν σήμερα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του.

Σε αυτή, ο.. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρότασή του για τη σωτηρία του καναλιού, «αφού όλοι οι μέτοχοι (Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης) εγκαταλείπουν την προσπάθεια για να σωθεί το κανάλι» όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες -και εάν δεν υπάρξει μια εντυπωσιακή εξέλιξη τις επόμενες δύο ημέρες- πλέον η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Παρασκευή ότι δεν υφίσταται πλέον η συγκεκριμένη μετοχική σύνθεση στην «Τηλέτυπος» που ελέγχει το Mega, πράγμα που σημαίνει ότι αμέσως μετά οι τράπεζες (στις οποίες είναι υποθηκευμένα τα δάνεια του καναλιού) θα κηρύξουν την πτώχευση της επιχείρησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγε να ληστέψει μπακάλικο στη Θήβα και το 'βαλε στα πόδια

Συνελήφθη άμεσα 30χρονος ημεδαπός, για απόπειρα ληστείας σε βάρος υπαλλήλου παντοπωλείου στη Θήβα


Συνελήφθη, χθες (23-05-2016) το μεσημέρι στην περιοχή των Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 30χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη σε κατάστημα παντοπωλείου στη Θήβα και με την απειλή όπλου, προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον 46χρονο ημεδαπό υπάλληλο αυτού, πλην όμως δεν τα κατάφερε και τράπηκε σε φυγή.

Ο 46χρονος κατήγγειλε χθες νωρίς το μεσημέρι το περιστατικό, στο Τμήμα Ασφαλείας Θήβων, όπου στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και κατόπιν άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων, ο 30χρονος εντοπίσθηκε λίγες ώρες μετά στην περιοχή και συνελήφθη.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε έξω από το ανωτέρω κατάστημα και κατασχέθηκε ένα περίστροφο κρότου, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης έχει αποφυλακισθεί πρόσφατα από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, απασχολώντας τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία με μαχαίρι σε παντοπωλείο στη Θήβα




 Συνελήφθη άμεσα 50χρονος ημεδαπός, για ληστεία σε βάρος ημεδαπής υπαλλήλου παντοπωλείου στη Θήβα


Συνελήφθη, χθες (23-05-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο 50χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα παντοπωλείου στη Θήβα, στο οποίο εργαζόταν 29χρονη ημεδαπή και με την απειλή μαχαιριού, απέσπασε χρηματικό ποσό από τη ταμειακή μηχανή και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και κατόπιν άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων στην περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 50χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Μνήμης εκτέλεσης 14 παλικαριών στο Ζερίκι



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης στη Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με  τοπικούς συλλόγους, σχολές χορού και  γυμναστήρια της πόλης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης για την προώθηση της φυσικής άσκησης και του μαζικού αθλητισμού με όλα τα θετικά οφέλη για την υγεία και την κοινωνικοποίηση των  πολιτών. 
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από Τρίτη 24 Μαΐου έως Κυριακή 29 Μαΐου 2016 διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους της πόλης, όπως περιπατητικές διαδρομές, γυμναστική, χορό, αθλητικές εκδηλώσεις δρόμου, μπάσκετ, ποδηλασία, σκάκι,  zuba, κ.α.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι οι συμπολίτες μας να γνωρίσουν διάφορες μορφές άθλησης και γυμναστικής, να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους και να απολαμβάνουν τα ευεργετικά αποτελέσματα τους για την υγεία.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για τις ζημιές απο τη χαλαζόπτωση στη Βοιωτία

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.    Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
2.    Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
3.    Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
ΘΕΜΑ: Ζημιές από έντονη χαλαζόπτωση στη Βοιωτία.
Η τελευταία χαλαζόπτωση και κακοκαιρία της 21.05.2016 σε περιοχές της Βοιωτίας, όπως Λεύκτρα, Θεσπιές, Αλίαρτο, Αλυκή, Βάγια, Ακόντιο, Χαιρώνεια, Λιβαδειά, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες - κρεμμυδιών, σιταριών, κηπευτικών, αμπελιών – καθώς και σε υποδομές, δρόμους κλπ. Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί
Ποιες οι ενέργειες επίσπευσης των εκτιμήσεων των ζημιών και δηλώσεων των πληγέντων στον ΕΛΓΑ, καθώς και αποκατάστασης των πληγέντων δικτύων;

\

                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτές Πόρτες στα οινοποιεία της Στερεάς


Τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος  ανοίγουν τις πόρτες τους το Σάββατο  28   και την Κυριακή  29 Μάιου  και σας προσκαλούν σε ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων.
Ξενάγηση στα αμπέλι, στα χώρο παραγωγής, στην κάβα, γευστική δοκιμή των κρασιών, εκδηλώσεις και εκπλήξεις  είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα οινοποιεία.
Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.)  συμμετέχει στην πανελλαδική  εκδήλωση ‘Ανοιχτές Πόρτες 2016’ και  καλεί όλους τους οινόφιλους  να επισκεφτούν τα μέλη της, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και να  δοκιμάσουν τα μεγάλα κρασιά των βουνών της Κεντρικής Ελλάδος.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στους Δρόμους του Κρασιού της Κεντρικής Ελλάδας, να ξεναγηθεί στις ομορφιές των επισκέψιμων οινοποιείων της, να χαρεί το ελληνικό κρασί στον φυσικό του χώρο και να προμηθευτεί τα κρασιά των οινοποιείων που  συμμετέχουν σε ελκυστικές τιμές .
 
Για την ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.

Νίκος Ζαχαρίας

Γεν . Γραμματέας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΑΣ: Νέα και αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια

Νέα και μάλιστα αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια θα ισχύσουν για όσους χαμηλοσυνταξιούχους λαμβάνουν το ΕΚΑΣ. Επίσης νέες κλίμακες διαμορφώνονται και για τα ποσά επιδόματος, όπως θα περιγράφονται λεπτομερώς στην εγκύκλιο που θα εκδώσει το υπουργείο Εργασίας τις επόμενες ημέρες

Ηδη πάντως υπάρχει εικόνα για τα νέα κριτήρια και τα ποσά του επιδόματος, που αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

- 230 ευρώ το μήνα ΕΚΑΣ για εισόδημα μέχρι 7.216 ευρώ (αντί των 7.715,65 ευρώ). 601 ευρώ το μήνα

- 172,50 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.216,01 ευρώ μέχρι 7.518 ευρώ (αντί των 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ). 601-626 ευρώ το μήνα.

- 115 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.518,01 ευρώ μέχρι 7.720 ευρώ (αντί 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ) 626-643 ευρώ το μήνα

- 57,50 ευρώ ΕΚΑΣ για εισόδημα από 7.720,01 ευρώ μέχρι 7.972 ευρώ (αντί των 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ.) 643-664 ευρώ το μήνα

Τέλος, καταργείται το ΕΚΑΣ των 30 ευρώ για όσους είχαν ατομικό εισόδημα από συντάξεις από 8.472,10 μέχρι 9.200,00 ευρώ και οικογενειακό έως 13.500 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο χθες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει τροπολογία, με την οποία θα απαλλαγούν από την υποχρέωση επιστροφής των αναδρομικών οι 100.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που θα χάσουν φέτος το ΕΚΑΣ.

sofokleousin

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά το Σάββατο η 20η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Φορο-παγίδα σε αγροτικά εισοδήματα

Δυσάρεστη έκπληξη περιμένει 350.000 φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες. Με βάση δύο συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα φορολογηθούν το 2017 για τα εισοδήματα τους με συντελεστή φόρου από το 13% στο 22%. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται και άτομα τα οποία θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Με βάση τα νέα αυστηρότερα κριτήρια παύει να θεωρείται κατά κύριο επάγγελμα αγρότης όποιος αποκτά εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστά από 35-49% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του, καθώς επίσης και όποιος ασκεί μεν αγροτικές δραστηριότητες, αλλά δεν τηρεί λογιστικά βιβλία.

Πέραν των παραπάνω αλλαγών οι φορολογούμενοι χάνουν και το αφορολόγητο, το οποίο προκύπτει από την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ και το οποίο κλιμακώνεται από 8.636 έως 9.549 ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται να καταβάλλουν φόρο 22% από το πρώτο ευρώ του συνολικού αγροτικού εισοδήματος. Επομένως όσοι δεν δικαιούνται το αφορολόγητο θα κληθούν να πληρώσουν υπέρμετρα αυξημένους φόρους, καθώς ο συντελεστής φορολόγησης μέχρι τα 20.000 ευρώ αυξάνεται κατά 69,2%, από το 13% που ίσχυε μέχρι το 2015 στο 22%!
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Θηβαίοι Μπουντούλης και Στεφανιώτης διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο 10.000μ


Δύο Βοιωτοί ήταν εκπρόσωποι της Περιφέρειάς μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ που έγινε το Σάββατο 21 Μαΐου στα Μέγαρα.

Πρόκειται για δύο ταλαντούχους αθλητές του ΓΣ Πίνδαρος Θήβας, οι οποίοι διακρίνονται στις μεγάλες αποστάσεις, τον Χρήστο Μπουντούλη και τον Χρήστο Στεφανιώτη.

Ο 21χρονος Χρήστος Μπουντούλης ανήκει στην κατηγορία των νέων ανδρών στην οποία κατέκτησε την 4η θέση ενώ στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών πήρε την 10η θέση με επίδοση 32;06:52.

Την 4η επίσης θέση πήρε ο Χρήστος Στεφανιώτης στους εφήβους (18χρονος) οποίος ήταν 12ος στη κατηγορία νέων και 30ος στους άνδρες τερματίζοντας σε 34:38:52.

Ελπιδοφόροι και πολύ καλοί δρομείς οι Θηβαίοι αθλητές. Να τους ευχηθούμε πολλές διακρίσεις στη συνέχεια.
asopichos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Η περιουσία είναι δική μας και δεν πωλείται

«Η ίδια η Εκκλησία θα την διαχειριστεί…», ξεκαθάρισε ο αρχιεπίσκοπος
«Η περιουσία είναι δική μας, δεν ανήκει στο Κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται. Η ίδια η Εκκλησία θα την διαχειριστεί…», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης.

Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολη Δημητριάδος ο Αρχιεπίσκοπος «μίλησε για όσα προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο μέλλον, όπως η απώλεια του Δημοσίου χαρακτήρα της Εκκλησίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως η διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου, ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο της περιουσίας που διέθεσε η Εκκλησία στο Κράτος από την παλιγγενεσία και μετά».

Όπως σημειώνεται ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «υπάρχουν πολλοί σ' αυτόν τον τόπο που κινούνται επιπόλαια» και πρόσθεσε: «αλλά εμείς θα τολμήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε».

Και αναφερόμενος στον πλέγμα των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους είπε:

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που δε χρειαζόμαστε απλώς διακριτούς ρόλους, αλλά καθαρούς διακριτούς ρόλους... πρέπει να αποκαλύψουμε το διαβρωτικό έργο αυτής της ιδεολογικής πλατφόρμας και να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Η Εκκλησία μας υπάρχει και θα υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο. Αυτός είναι ο ρόλος μας, η μοίρα και η πορεία μας. Αυτή διαλέξαμε και αυτή πρέπει να υπηρετήσουμε. Δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε περισσότερες δυσκολίες, ξέρουμε όμως, ότι η Εκκλησία πάντοτε νικά, όπως θα πράξει και τώρα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών



 
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Χατζησταμάτη Ανδρέα,  την Τετάρτη 27 Απριλίου στο Δημαρχείο της Θήβας.

Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν :
•    Απολογισμός πλημμυρικών φαινομένων-χιονοπτώσεων και παγετού στη ζώνη ευθύνης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων
•    Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της Αντιπυρικής Περιόδου 2016 καθώς και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων- υπηρεσιών.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Κίτσο Σπύρο για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και στη συνέχεια με τα αναφερόμενα στη σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Π. Προστασίας και το Μνημόνιο Ενεργειών του Δήμου, με σκοπό τη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των πυρκαγιών της θερινής περιόδου.

Βάση και των εισηγήσεων των εμπλεκομένων φορέων (Π.Υ. Θήβας- Τμήμα Πολ.Προστασίας Π.Ε.Β- Δασαρχείο Θήβας, Κ.Ε.ΠΒ, Τροχαία Θηβών, Αστυνομία Θηβών, Τμήμα Πολ. Προστασίας Δ.Θ. ), καθορίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες με σκοπό την καλύτερη πυροπροστασία –πυρασφάλεια στη Ζώνη ελέγχου του Δήμου.
•    Διάθεση μηχανημάτων του Δήμου,  προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος .     
•    Συντήρηση και αντικατάσταση πυροσβεστικών υδροστομίων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Π.Υ.
•    Προληπτικός καθαρισμός βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας άλση, πάρκα κλπ., σε  ιδιόκτητα οικόπεδα σύμφωνα με τις διατάξεις  της 4/12 Πυρ. Διάταξης και του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010  «Καλλικράτης» , σε αγροτεμάχια με σιτοκαλαμιές ή υπολείμματα άλλων καλλιεργειών πλησίον των δασών Μοσχοποδίου, Κιθαιρώνα κλπ, ώστε να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη προς την πλευρά που γειτνιάζουν με αυτά.
•    Συνεχής ενημέρωση των πολιτών από το Δήμο, με ανάλογα Δελτία Τύπου, για όλα τα παραπάνω μέτρα πρόληψης.
•    Ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Βοιωτίας για την εξέλιξη όποιας κατάστασης.
•    Επιτήρηση των δασικών εκτάσεων από  ομάδες  για τις περιοχές του Δάσους Μοσχοποδίου και της Αγ. Τριάδας από συλλόγους, Δημοτική Αστυνομία και εθελοντές πολίτες κλπ .
•    Απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή με απόφαση  της Π.Ε. Βοιωτίας το μέτρο αυτό, στα Δάση Μοσχοποδίου και Κιθαιρώνα και Αγ.Τριάδα Τοπ. Κοιν. Θήβας, σε συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ. Κ.Ε.ΠΒ, Δασαρχείο.
•     Εκπομπή μικτών περιπολιών από Κ.Ε.ΠΒ, Π.Υ και ΕΛ.ΑΣ σε περίπτωση υψηλού δείκτη επικινδυνότητας

Οι παραπάνω ενέργειες-άξονες που συζητήθηκαν εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο  Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Θηβαίων για την άμεση εκτέλεσή τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών  κατά τη θερινή περίοδο 2016.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Α. Χατζησταμάτης και Σπ. Κίτσος,  ο  Διοικητής της Π.Υ. Θηβών κ. Γ. Οικονόμου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μ. Κοκοσαίος και οι υπάλληλοι κ.κ. Αλ. Μεταξάς και Δ. Δημητρίου, ο κ. Μ. Χαρατσής ως Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Θηβών, ο κ. Κ. Ταλάντζης, Λοχαγός ΠΒ ως Εκπρόσωπος του Κ.Ε.Π.Β Θηβών, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αυτεπιστασίας-Συντηρήσεων και Πολιτικής Προστασίας κα. Στ. Κυλάφη και ο υπάλληλος κ. Σπ. Παπαναστασίου, ο Διοικητής του Α.Τ. Θηβών κ. Ι. Κατσακιώρης και ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Θηβών κ. Ι. Βάνας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ