Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Προστατέψτε το σπίτι σας με κάμερες υψηλής ανάλυσης-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!


Ενημερωθείτε για τα συστήματά μας   και για την γκάμα των προϊόντων που σας προσφέρουμε  πατώντας  εδώ e-pontikis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά με 43 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα τρία (43) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.320) άτομα και (863) οχήματα, προσήχθησαν (129) άτομα και βεβαιώθηκαν (278) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (24-05-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.320) άτομα, εκ των οποίων (939) ημεδαποί και (381) αλλοδαποί, καθώς και (863) οχήματα.
Προσήχθησαν: (129) άτομα, εκ των οποίων (89) ημεδαποί και (40) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (43) άτομα, εκ των οποίων (29) ημεδαποί και (15) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (5) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές Αποφάσεις.
•    (1) ημεδαπός, για κλοπή τροχοφόρου και παραβάσεις νομοθεσίας περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (1) αλλοδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
•    (7) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (8) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (2) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για επαιτεία.


Κατασχέθηκαν:

•    (2) περίστροφα κρότου λάμψης.
•    (61) φυσίγγια κρότου λάμψης.
•    Νάιλον συσκευασίες και τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό, συνολικού μεικτού βάρους (670) γραμμαρίων.
•    Μικροποσότητα ηρωίνης, φυτά κάνναβης & δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (312) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (278) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (39) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), (5) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (15) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για ΚΤΕΟ και (204) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    (9) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (5) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (13) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Εύβοια: Αυτοκτόνησε λίγο μετά τη γέννηση του παιδιού του


Νέα τραγωδία συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες την Εύβοια - Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα πώς έφυγε ο 33χρονος Βαγγέλης από την Καστέλλα Ψαχνών!

Το θλιβερό περιστατικό αποκαλύφθηκε περίπου στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης (24-05-2016).

Ο 33χρονος αγνοούμενος βρέθηκε νεκρός, στο χωράφι που διατηρούσε, από τον ξάδερφο του, πάνω σε μια καρότσα, ενώ στο σημείο βρέθηκε και μια φιάλη με φυτοφάρμακο, την οποία είχε καταναλώσει ο νεαρός αυτόχειρας για να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για αυτοκτονία, με την εγκληματική ενέργεια να έχει αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή.

Κανείς δεν ξέρει τι οδήγησε τον 33χρονο Βαγγέλη σε αυτή την πράξη. Ασχολιόταν με αγροτικές εργασίες ενώ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους που είχε έρθει πρόσφατα στο κόσμο. Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης (24-05-2016) ο 33χρονος είχε εμπλακεί σε τροχαίο, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα στη περιοχή των Ψαχνών. Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε για νεκροψία – νεκροτομή...

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 21χρονο στη Θήβα μέλος εγκληματικής ομάδας

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, κατόπιν
Εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Θήβας.


Συνελήφθη, χθες (24-05-2016) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 12-02-2016 Ένταλμα σύλληψης της κα Ανακρίτριας Θηβών, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, ο 21χρονος ήταν μέλος ιεραρχικά δομημένης και συγκροτημένης εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, η οποία είχε συσταθεί από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, με σκοπό την αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών από τα θύματά τους, με τη χρήση βίας ή με τη μέθοδο της απασχόλησης (σχετικό το από 29-01-2016 Δελτίο Τύπου μας).).


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο Γαλάζιες Σημαίες και φέτος στη Βοιωτία



Την τρίτη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες, κατέλαβε η Ελλάδα, η οποία βραβεύθηκε για το 2016 με 430 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές της και εννέα σημαίες για τις μαρίνες.

Συνολικά 430 ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2016
Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε με 52 σημαίες ο νομός Χαλκιδικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αντίστοιχη έκθεση της Κομισιόν για τα ύδατα κολύμβησης, το 97,2% των περιοχών στην Ελλάδα διαθέτει ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις «Γαλάζιες Σημαίες» φέτος βραβεύτηκαν σε όλο τον κόσμο 3.462 ακτές και 660 μαρίνες. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική.

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν διεθνώς, οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και βασικό κριτήριο επιλογής των τουριστικών προορισμών από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει πως η Ελλάδα, φέτος θα προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1987. Προκείμενου να αποσπάσει μια ακτή τη «Γαλάζια Σημαία» πρέπει να ικανοποιεί 33 κριτήρια ποιότητας, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Βοιωτία [2]

Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος

 Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου

Φθιώτιδα [3]
Δήμος Στυλίδας
Γλύφα

Δήμος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη

Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης

Φωκίδα [8]

Δήμος Δωρίδος
Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι

Δήμος Δελφών
Μαϊάμι
Τροκαντερό/Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης
Εύβοια [3]

Δήμος Χαλκιδέων
Αλυκές Δροσιάς
Λευκαντί
Αστέρια Χαλκίδα




Διαβάστε Περισσότερα »

1.309.212 ευρώ. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα



Τις συμβάσεις  συνολικού κόστους 1.309.212 €. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα για το 2016 και το 2017 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.
Πρόκειται για τις συμβάσεις που προβλέπουν «Παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και διενέργεια από εδάφους παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας, υπολειμματικής ακμαιοκτονίας και δράσεων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται με διαβιβαστές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» και «Διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Σήμερα ξεκινούν οι πρώτοι αεροψεκασμοί  στο Δέλτα του Σπερχειού, και στις πλημμυρισμένες περιοχές της Ροδίτσας, της Φακίτσας και των ορυζώνων της Ανθήλης.
Έπειτα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις είναι πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί αστικές και ημιαστικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε κάθε σημείο με λιμνάζοντα ύδατα στις αυλές των σπιτιών (πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες κλπ), φραγμένες υδρορροές πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων,θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια όμβριων υδάτων, κάθε σημεία με λιμνάζοντα νερά κλπ. Είναι σημαντικό να φροντίζει ο κάθε πολίτης για την εξάλειψη των εστιών και τον έλεγχο των κουνουπιών στην αυλή ή στον κήπο του.
Συμβουλές και οδηγίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές: Δείτε τις απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια

Τις απαντήσεις στα θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας παρουσιάζει το protothema.gr με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα των 
Αρχών Οικονομικής Θεωρίας


Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια, με κυμαινόμενο βαθμό δυσκολίας ανάλογα με το θέμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατρός στην Αταλάντη «σιδέρωσε» την αγαπημένη του


Μια  νέα υπόθεση «Σπυριδούλας» που είχε απασχολήσει την κοινωνία στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 ξετυλίγεται στην Αταλάντη.

Ένας 52χρονος γιατρός κατηγορείται ότι «σιδέρωσε» την 45χρονη γραμματέα του με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Ο 52χρονος γιατρός, που διατηρούσε ιατρείο στην Αταλάντη, υποψιάσθηκε ότι η γραμματέας του είχε παράλληλο δεσμό και έτσι κυριολεκτικά την σιδέρωσε με ατμοσίδερο προκαλώντας της εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε χέρια, πόδια, πλάτη ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το περιστατικό φέρεται να έχει εξελιχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 4:00 η 45χρονη πήγε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου εκεί εντοπίστηκαν χτυπήματα και εκχυμώσεις σε σχεδόν ολόκληρο το σώμα και εγκαύματα Β’ βαθμού στους βραχίονες, στους καρπούς, στον ώμο και στις παλάμες των δυο χεριών στα δύο χέρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, τα εγκαύματα προκλήθηκαν από σίδερο ατμού αφού εντοπίστηκαν ακόμη και τα σημάδια του.

Αρχικά το θύμα θέλοντας να αποφύγει τις κοινωνικές προεκτάσεις κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές ένα σενάριο ότι δήθεν μπήκαν ληστές στο σπίτι της και με αυτό τον τρόπο την πίεσαν για να τους αποκαλύψει τα κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Λίγο αργότερα αποκάλυψε την αλήθεια στους αστυνομικούς οι οποίοι συνέλαβαν χθες τον 52χρονο γιατρό, που προσήχθη στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου αφού κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ο 52χρονος γιατρός ζήτησε και πήρε προθεσμία από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας και η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, αν βεβαίως εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες λόγω της αποχής των δικηγόρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Πέρρος στη Λιβαδειά σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πιο cool υποψήφιος των Πανελλαδικών-ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός πρέπει να είναι ο πιο cool υποψήφιος των φετινών Πανελλαδικών και μάλλον θα γράψει ιστορία, όπως ο γνωστός «Πανωλεθρίας» το 1997. Δείτε το απολαυστικό video.

Διαβάστε Περισσότερα »

72 χρόνια απο τη Σφαγή του Διστόμου-Ολο το πρόγραμμα







Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Οι Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν την επιτροπή τόσο για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων της Περιφέρειας, όσο και για της ανάγκες κάθε περιοχής.
Μετά την παρουσίαση των στοιχείων για τις Περιφερειακές Ενότητες και τους τομείς αρμοδιότητας των Αντιπεριφερειαρχών, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλα τα μέλη της Επιτροπής, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θέματα που αφορούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών αλλά και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αντίθετα στο ρεύμα της λογικής που επικρατεί ακόμα και σήμερα. Πρέπει να ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία και να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να λύνουμε προβλήματα" τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.
Διαβάστε Περισσότερα »

20η Επετειακή Χορωδιακή Συνάντηση στη Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ