Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν όλα για 80 χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους με μεταθέσεις, μετατάξεις και επιδόματα


    Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιφέρει το προσχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» που δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κείμενο εργασίας.


Το σχέδιο που...δημοσιεύει το Εθνος περί τους 80 χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους.
Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Εννιά αλλαγές περιλαμβάνονται σε αυτό:
Μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων από και προς τους Δήμους.
Διατήρηση της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων που μετατάσσονται.
Μεταφορά προσωπικού των προς κατάργηση ΝΠΔΔ ΔΠΙΔ και ΑΕ των ΟΤΑ στους Δήμους.
Τοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων
Μέσα ατομικής προστασίας δημοτικών υπαλλήλων
Καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
Δημοτικά τέλη και οικονομικά ΟΤΑ
Δημιουργία μητρώου ανθρώπινου δυναμικού
Διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων με υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης για έκδοση διαβατηρίων
Το προσχέδιο περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το προσωπικό μετατάσσεται σε θέσεις των Δήμων, διατηρώντας μάλιστα την προσωπική διαφορά στον μισθό του, καθώς κάτι ανάλογο προβλέπεται για όλους τους μετατασσόμενους υπαλλήλους των ΟΤΑ. Η σχέση εργασίας των υπαλλήλων αυτών παραμένει μάλιστα η ίδια. Η ίδια διάταξη αφορά και το προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις, αλλά και το μόνιμο και με αορίστου χρόνου συμβάσεις.
Παράλληλα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις και μετατάξεις προσωπικού από τον στενό Δημόσιο Τομέα σε ΟΤΑ καθώς πλέον δεν χρειάζεται έγκριση από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή.
Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών επιτρέπεται η απόσπαση ως και για 2 χρόνια προσωπικού από ΝΠΙΔ και ΑΕ του Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, ενώ οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή έχουν μεταφερθεί σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού διατηρούν την προσωπική διαφορά στον μισθό τους.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν μεταταχθεί σε άλλες θέσεις θα μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους, πλην αυτών που εντάχθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.
Σε ό,τι αφορά στους σχολικούς φύλακες δίδεται η δυνατότητα απασχόλησής τους σε εγκαταστάσεις και κτίρια πλην των σχολικών εφόσον δεν επηρεάζεται η φύλαξη των σχολικών κτιρίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί στο Αγιο Ορος δεν πάνε γυναίκες: τα πως και γιατί του άβατου

Το Άγιο Όρος – μια έκταση 335 τετραγωνικών χιλιομέτρων- μπορεί να είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή στον κόσμο, στην οποία δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στις γυναίκες. Δεν επιτρέπονται επίσης ζώα γένους θηλυκού, αναφέρει το BBC, επιχειρώντας να διερευνήσει τους λόγους αυτής της απαγόρευσης.

Το BBC επιχειρεί να διερευνήσει τις ρίζες του άβατου του Αγίου Όρους για τις γυναίκες
Οι λόγοι της απαγόρευσης

 Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Άγιο Όρος το πρώτο βήμα είναι να υποβάλετε ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας στη σχετική υπηρεσία του Αγίου Όρους . Κάθε μέρα, 100 ορθόδοξοι και 10 μη - ορθόδοξοι άνδρες γίνονται δεκτοί σε ένα από τα 20 μοναστήρια της χερσονήσου. Το Άγιον Όρος έχει απαγορεύσει την είσοδο στις γυναίκες για περισσότερα από 1.000 χρόνια, σημειώνει το BBC και προσθέτει:

Σύμφωνα με τον Graham Speake , συγγραφέα ενός βιβλίου για το Άγιο Όρος με τίτλο «Mount Athos: Renewal in Paradise», είναι γνωστό πως «στις γυναίκες δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα μοναστήρια των ανδρών». Όπως σημειώνει, αυτός ήταν ο πιο απλός τρόπος για να διασφαλιστεί η αγαμία. Η διαφορά του Αγίου Όρους έγκειται στο ότι μια ολόκληρη χερσόνησος θεωρείται ως ένα τεράστιο μοναστήρι.

Η ορθόδοξη παράδοση

Αλλά υπάρχει επίσης ένας άλλος λόγος για την απαγόρευση εισόδου των γυναικών, που συνδέεται με την ορθόδοξη παράδοση . «Σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία κατευθυνόμενη προς την Κύπρο, βγήκε έξω από την πορεία της και βρέθηκε στο Άγιο Όρος. Η χερσόνησος της άρεσε τόσο πολύ που ζήτησε από το γιο της να της το χαρίσει και εκείνος συμφώνησε. Ακόμη και σήμερα, χαρακτηρίζεται ως “ο κήπος της μητέρας του Θεού” και είναι αφιερωμένος στη δόξα της Παναγίας. Εκείνη είναι η μόνη αντιπρόσωπος του γυναικείου φύλου στο Άγιο Όρος» αναφέρει ο Speake. Αυτό ισχύει τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα, με την εξαίρεση των γατών. «Υπάρχουν πολλές γάτες στο Άγιο Όρος και αυτό είναι μάλλον καλό γιατί κυνηγάνε τα ποντίκια» αναφέρει ο Speake.

Οι γυναίκες που τα κατάφεραν παρά την απαγόρευση

Παρά την απαγόρευση, υπήρξαν γυναίκες που κατάφεραν να επισκεφθούν την περιοχή. Κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα, μεταξύ 1946 και 1949, το Άγιο Όρος χορήγησε άσυλο σε ομάδες χωρικών ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν γυναίκες και μικρά κορίτσια.

Επίσης το 1953 μία Ελληνίδα, η Μαρία Ποιμενίδου, ντυμένη άντρας, κατάφερε να επισκεφθεί το Άγιο Όρος. Η κίνησή της αυτή είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να περάσει νόμο που απαγορεύει την είσοδο των γυναικών στην περιοχή με μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 12 μήνες για όσες τον παραβούν.

Πρόσφατα, τον Μάιο του 2008, τέσσερις γυναίκες από την Μολδαβία, θύματα ουκρανών διακινητών βρέθηκαν στο Άγιο Όρος. Η αστυνομία τις συνέλαβε αλλά ένας αξιωματικός είπε ότι οι μοναχοί δήλωσαν ότι τις συγχωρούν για την παρουσία τους εκεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 19 ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Περιφέρεια Στερεάς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι παραβίασε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στην περιοχή και αφαίρεσε διάφορα χρυσά κοσμήματα. Επιπλέον για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και μία ημεδαπή, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λαμία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι για κλοπή από κατάστημα (κάβα ποτών) στην ευρύτερη περιοχή.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης από τον 12ο Ανακριτή Αθηνών, για απάτη. Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω είχε συλληφθεί αρχικά στην περιοχή, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε (5) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας και της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα,
•    δύο αλλοδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της        Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και

•    ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών, ο οποίος κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


Ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, ως προσωρινά υπεύθυνος σε χώρο που φιλοξενεί εγκαταστάσεις με ψυχαγωγικές δραστηριότητες (Λούνα Παρκ), διότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από την Αρμόδια Αρχή.

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και μία στη Θήβα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ημεδαπός στο Γαλαξίδι Φωκίδας, από αστυνομικούς του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Ιτέας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, τρία (3) άτομα και ειδικότερα δυο ημεδαποί στη Λιβαδειά και στη Θήβα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς και Θηβών αντίστοιχα, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε ερωτήσεις Θανάση Σκούμα στον Δήμαρχο Θηβαίων


Ερωτήσεις σχετικά με το δημοτικό έλεγχο Ιουνίου 2016 (αφορά τον έλεγχο του α’ εξαμήνου) 
ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Σχετικά με το έργο της «ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου»
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (12 υπέρ, 7 κατά, 2 λευκά) αποφάσισε προ μηνός περίπου τη νέα παράταση του έργου της «ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου» έως την 31-12-2016!!!.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση ήταν είκοσι έξι (26) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης, δηλαδή έως τις 25-06-2015. Υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία- παράταξη Σ. Νικολάου είχε εγκρίνει στις 14-12-2015 τον 3ο Ανακεφαλαιωτικό πίνακα του έργου Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων.
Το έργο υπολείπεται κατά πολύ της ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου, το οποίο φυσικό αντικείμενο, δηλαδή και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες εργασίες στην υπόλοιπη Επαμεινώνδα και στους κάθετους δρόμους, δεν μπορούν οικονομικά να ολοκληρωθούν. Αλλά η δαπάνη του έργου με τον 3ο ΑΠΕ έκλεισε στο ποσό των 2.179.870,83 € χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ και είναι σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση!!!.
Σημειώνουμε, ότι το έργο έχει δημιουργήσει επί 2,5 χρόνια μια αρνητική κατάσταση με πολλαπλές επιπτώσεις στην οικονομία και κυκλοφορία της Θήβας. Το τελευταίο εξάμηνο έχει αποκλεισθεί το βόρειο τμήμα της Επαμεινώνδα και εκμηδενιστεί η λειτουργία αυτού του τμήματος της πόλης.
Το έργο είχε παραταθεί έως 24 Απριλίου 2016 και δεν γνωρίζουμε σε ποιο ύψος θα φθάσει το ποσό των δαπανών, όταν ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες.
Τα ερωτήματα είναι πολλά, αφού η κάλυψη του οικονομικού αντικειμένου, με υπολειπόμενο ένα πολύ μεγάλο τμήμα του έργου (που είχε έκπτωση 43%), δεν μπορεί τεκμηριωμένα να δικαιολογηθεί. Η από πολύ καιρό διατυπωμένη απαίτηση μας, να δημοσιοποιείται η πορεία του έργου (καθώς και να αναρτηθεί σε δημόσιο κεντρικό σημείο της πόλης η μελέτη και η πρόοδος του έργου) δεν εισακούστηκε.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος:
1.Ποιο τμήμα του φυσικού αντικειμένου του έργου καλύπτεται από τα ποσά που δόθηκαν με τον 3ο ΑΠΕ, ο οποίος έκλεισε σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση;
2.Ποια τμήματα εναπομένουν προς ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της μελέτης, με ποιες πηγές χρηματοδότησης θα πληρωθούν, ποιο το απαιτούμενο ύψος της δαπάνης και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση τους;
3. Ποιο είναι το συνολικό ύψος των ποσών των αναθεωρήσεων και για ποιους λόγους υπήρξε η αναθεώρηση;
4.Προτίθεστε να φέρετε το θέμα του έργου αυτού προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με πρόσκληση των πολιτών και των φορέων της πόλης; Και αν έστω και τώρα, προτίθεστε να ενημερώνετε τους δημότες με εβδομαδιαία ανάρτηση σε δημόσιο κεντρικό σημείο της πόλης την μελέτη και την εξέλιξη του έργου;
5.Για ποιο λόγο δίδονται συνεχώς παρατάσεις της ολοκλήρωσης των εργασιών;


ΕΡΩΤΗΣΗ 2. Συμπληρωματικές συμβάσεις  έργων.
Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σε διάφορα έργα, έχουν πλέον των αρχικών συμβάσεων, συμβασιοποιηθεί επιπλέον συμπληρωματικές συμβάσεις με την αιτιολογία –δικαιολογία της ανάγκης εκτέλεσης εργασιών που δεν είχαν προβλεφθεί στις αρχικές μελέτες ή προέκυψαν στη συνέχεια. Τα ποσά των συμπληρωματικών συμβάσεων διατέθηκαν σε βάρος άλλων κωδικών και έργων που ανεστάλησαν, και διαπιστώθηκε μια αντικειμενική ανεπάρκεια των μελετών που εκπονήθηκαν για τα έργα αυτά, με τις εννοούμενες συνέπειες στη διαγωνιστική διαδικασία.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:
1.Πόσα και ποια είναι τα έργα που έγιναν συμπληρωματικές συμβάσεις και ποιο το ποσοστό έκπτωσης κάθε έργου;
2.Με τι ποσά επιβαρύνθηκαν οι προϋπολογισμοί των έργων (ανά έργο και συνολικά);
3.Σε ποια από αυτά τα έργα οι μελέτες έγιναν από ιδιώτες και με ποια διαδικασία (ανάθεση ή διαγωνισμός) και σε ποια εκπονήθηκαν από την Τ.Υ. Του Δήμου;
4. Η μη επάρκεια των μελετών αυτών οδήγησε τη δημοτική αρχή στη διερεύνηση των λόγων και στην πιθανή λήψη μέτρων; Και αν όχι, γιατί;   

ΕΡΩΤΗΣΗ 3. Διαγωνισμός Μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας και μη νομιμότητα του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το Ελεγκτικό Συνέδριο με δύο αποφάσεις του (κλιμάκιο και τμήμα), έκρινε ως μη νόμιμη τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., και απέρριψε την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου για το έργο της ΜΕΑ Θήβας, που είχε προκηρύξει η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και το διαγωνισμό ολοκλήρωσε η διάδοχος αυτής «ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.». Για το διαγωνισμό αυτό, δεν ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο Θηβών και φυσικά οι δημότες του Δήμου Θηβαίων. Προς το σκοπό αυτό, της ενημέρωσης ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο τα έγγραφα που αφορούν το διαγωνισμό, προσφορές, εντσάσεις, αποφάσεις επί ενστάσεων, αποφάσεις κατακύρωσης, μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού, αποφάσεις πιθανών αντικαταστάσεων μελών κλπ. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:
1)Θα μας χορηγήσει όλες τις αποφάσεις της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και του ΦΟΔΣΑ Στερεάς ΑΕ, που αφορούν όλη τη διαγωνιστική διαδικασία της ανάδειξης αναδόχου του έργου της ΜΕΑ Θήβας (προσφορές διαγωνιζομένων, ενστάσεις, αποφάσεις επί ενστάσεων, αποφάσεις κατακύρωσης, μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού, αποφάσεις πιθανών αντικαταστάσεων μελών κλπ).;
2)Ποιος είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτού του διαγωνισμού; Η πολιτική στάση της δημοτικής αρχής, μη ενημέρωσης για τα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων, συνάδει με την υποχρέωση πλήρους ενημέρωσης των πολιτών γι’ αυτό το σημαντικό δημόσιο θέμα;
3) Τα ποσά που καταβλήθηκαν από το Δήμο Θηβαίων στον μη νομίμως συσταθέντα φορέα  ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, θα αναζητηθούν από το Δήμο Θηβαίων;  

ΕΡΩΤΗΣΗ 4. Αποκλεισμός κοινοχρήστου οδού από Θίσβη προς Παραλία Βαθύ Νούσας
Από την 1-9-2015, η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, απέκλεισε με αυθαίρετη και μη νόμιμη ενέργεια της την κοινόχρηστη οδό προς την παραλία Βαθύ Νούσας Θίσβης, αποκλείοντας όλους τους πολίτες από τη χρήση του δρόμου και του αιγιαλού παραλίας στο Βαθύ Νούσας. Το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων ενέκρινε ψήφισμα κατά της ενέργεια αυτής. Το ψήφισμα αυτό δεν το είδαμε να δημοσιεύεται κάπου. Η τοπική Κοινότητα Θίσβης, με λαϊκή συνέλευση, κατήγγειλε την ενέργεια αυτή που είχε προαναγγελθεί από τον Αύγουστο 2015.  Παράλληλα, αν και ο Δήμος συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, εντούτοις, δεν απαίτησε την αποκατάσταση της αυθαιρεσίας και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια νόμιμης διεκδίκησης της κοινοχρησίας οδού, παραλίας και αιγιαλού.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος:
1)Γιατί αποδέχεται η δημοτική αρχή την αυθαιρεσία αυτή;
2)Υπάρχουν δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή προς τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ;
3)Υπάρχουν επαγγελματικές σχέσεις δημοτικών συμβούλων με τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ;
4)Προτίθεται έστω και τώρα να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η κοινοχρησία της οδού, της παραλίας και του αιγιαλού;
5)Πώς υδροδοτούνται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ Θίσβης και ποιο είναι το αντίτιμο της υδροδότησης αυτής;

ΕΡΩΤΗΣΗ: 5. Η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο.
Η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας με εξασθενές χρώμιο, οδήγησε στην διεκδίκηση και την υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων από την ΕΥΔΑΠ. Οι υδρευτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΘ δεν χρησιμοποιούνται, πλην όμως έπαυσε να γίνεται και έλεγχος της περιεκτικότητας του νερού σε εξασθενές χρώμιο. Παραμένει το αίτημα μας για έλεγχο της ρύπανσης και των πηγών της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας. Καθώς επίσης και της μελέτης και εφαρμογής απορρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα, προκειμένου να μην παραμένει ανενεργό το υδρευτικό δυναμικό της περιοχής. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί, κατόπιν ελέγχων των αρμοδίων αρχών, παραβάσεις της νομοθεσίας για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σε βάρος υπευθύνων.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. Της ΔΕΥΑΘ:
1)Προτίθενται να ενεργήσουν ελέγχους για το ποσοστό επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα του Δήμου μας από εξασθενές χρώμιο και βαρέα μέταλλα;
2)Προτίθενται να επισπεύσουν ενέργειες προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι σε βιομηχανικές χρήσεις για τον πλήρη έλεγχο της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή μας;
3)Προτίθενται να μας χορηγήσουν τις βεβαιωμένες παραβάσεις σε βάρος υπευθύνων για υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων;
4)Προτίθενται να προκαλέσουν μελέτη εντοπισμού σημείων ρύπανσης και αποκατάστασης της ρύπανσης σε συνεργασία με συναρμόδιες αρχές;

Θήβα 16-05-2016
Ο ερωτών Δημοτικός Σύμβουλος
Θανάσης Σκούμας


Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν το κλεφτρόνι της Λιβαδειάς

Συνελήφθη άμεσα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, 38χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Ο δράστης είχε διαπράξει μέσα σε λίγες ώρες, τουλάχιστον (3) κλοπές – διαρρήξεις από σταθμευμένα αυτοκίνητα (Ι.Χ.Ε. & Ι.Χ.Φ.) στην περιοχή της Λιβαδειάς

Από την κατοχή του κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και χρηματικό ποσό, ενώ σημειώνεται ότι έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια και όχι μόνο αδικήματα


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη άμεσα χθες (27-05-2016) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 38χρονος είχε διαπράξει μέσα σε λίγες ώρες την 26/27-05-2016, τουλάχιστον τρεις (3) κλοπές – διαρρήξεις από σταθμευμένα αυτοκίνητα (Ι.Χ.Ε. & Ι.Χ.Φ.) στην ανωτέρω περιοχή, από το εσωτερικό των οποίων είχε αφαιρέσει διάφορα προσωπικά έγγραφα & αντικείμενα των παθόντων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και κατόπιν αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων από τα οχήματα αντικειμένων και χρηματικό ποσό, την προέλευση του οποίου δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων και όχι μόνο αξιόποινων πράξεων, ενώ η  έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί η εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόβατα έφαγαν κάνναβη και επιτέθηκαν σε χωριό!

Απίστευτες σκηνές σημειώθηκαν σε χωριό της Ουαλίας, όταν πρόβατα κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα... ξεχασμένης κάνναβης.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ένα χωριό της Ουαλίας, όπου υπήρχε μια καλλιέργεια κάνναβης. Οι κάτοικοι είδαν μερικά πρόβατα να... μασουλάνε την κάνναβη και στη συνέχεια πολλά από αυτά επιδόθηκαν σε... επιδρομή στο χωριό, μπαίνοντας ακόμη και σε σπίτια.

Ο νομάρχης, Ioan Richard, έκανε λόγο για πανωλεθρία και τόνισε πως υπάρχει ήδη ένα κοπάδι προβάτων που τριγυρίζει στο χωριό και προκαλεί μεγάλα προβλήματα. Μπαίνουν στους κήπους των κατοίκων, ενώ ένα μπήκε σε ένα μικρό σπίτι και έκανε άνω-κάτω το υπνοδωμάτιο.

Μάλιστα εξέφρασε τους φόβους των κατοίκων μήπως βρουν κι άλλα πρόβατα την χασισοφυτεία, που ήταν κρυμμένη στο χωριό Rhydypandy, στη νότια Ουαλία.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ξέσπαμα ψυχωτικών προβάτων που θα κάνουν επιδρομή στο χωριό», είπε στη βρετανική Telegraph.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθαρίστε τα χαλιά σας στο ταπητοκαθαριστήριο "ΧΕΙΜΑΡΟΣ"-Βοιωτία,Αττική



Το ταπητοκαθαριστήριο "χείμαρρος" δημιουργήθηκε με σκοπό την κάλυψη των αναγκών στο χώρο του καθαρισμού και της φύλαξης όλων των ειδών ταπήτων και χαλιών. η εμπιστοσύνη που εσείς μας δείξατε στην πολυετή διαδρομή μας, μας έκανε να εξοπλισθούμε με σύγχρονα μηχανήματα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, έτσι ώστε τα αγαπημένα σας χαλιά να διατηρούν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους μέσα στο χρόνο. Το ταπητοκαθαριστήριο "χείμαρρος"  δραστηριοποιείται σε όλο το νομό Αττικής,ΤΩΡΑ και στη Βοιωτία.
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΔΙΗ * Τα χαλιά σας δεν εκτείθεντε στον ήλιο*




 ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ - ΦΥΛΑΞΗ ΧΑΛΙΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΑΠΗΤΩΝ

ΘΕΣΗ  ΚΟΡΥΤΣΑ , 19300 - Ασπρόπυργος  - Αττικη
Τηλέφωνο: 2102484030         Κινητό:6945463770
Υπεύθυνος: Γ. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ     e-mail: hemarros@gmail.com
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 4 ΕΥΡΩ ΤΟ τ.μ.

     ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ενημερωθείτε απο το site μας πατώντας ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα μειώσετε τον λογαριασμό του κινητού σας


Νέες οδηγίες για την προστασία κυρίως των χρηστών κινητής τηλεφωνίας από τις αυξημένες-υπέρογκες χρεώσεις των Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Τα κρούσματα των «φουσκωμένων» λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, έχουν αυξηθεί και πάλι το τελευταίο διάστημα. Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, συνήθως καταγράφεται αύξηση των χρεώσεων κάθε φορά που βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα τηλεπαιχνίδια και διαγωνισμοί, μέσω των οποίων καλούνται να συμμετέχουν και οι τηλεθεατές, με SMS και κλήσεις σε διάφορες ψηφοφορίες - κληρώσεις.

Ωστόσο, όπως τονίζει η ΕΕΤΤ, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ΥΠΠ είναι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλής χρέωσης και δεν περιλαμβάνονται στον δωρεάν χρόνο ομιλίας, αλλά και τα δωρεάν SMS, που παρέχονται από τα διάφορα προγράμματα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Άλλωστε, για το σκοπό αυτό οι χρεώσεις των ΥΠΠ αναγράφονται ξεχωριστά στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς.

Ειδικότερα, το πλαίσιο της ΕΕΤΤ βάσει του οποίου διαμορφώνονται πλέον οι χρεώσεις για τις ΥΠΠ, προβλέπει:

* Για τις γραμμές 901-ΧΧΧΧΧΧΧ και 909-ΧΧΧΧΧΧΧ: Οι τηλεφωνικές κλήσεις και η αποστολή/λήψη SMS προς/από αριθμούς των σειρών αυτών, χρεώνονται βάσει της εμπορικής πολιτικής των εταιρειών.

* Για τις γραμμές 806-ΧΧΧΧΧΧΧ, 812-ΧΧΧΧΧΧΧ, 825-ΧΧΧΧΧΧΧ, 850-ΧΧΧΧΧΧΧ και 875-ΧΧΧΧΧΧΧ: Οι τηλεφωνικές κλήσεις και η αποστολή SMS προς τους αριθμούς των σειρών αυτών, χρεώνονται με τιμολόγιο που είναι προκαθορισμένο και κοινό για όλες τις εταιρίες, ενώ το κόστος (σε ευρωλεπτά/λεπτό κλήσης ή ανά SMS) σηματοδοτείται από το δεύτερο και το τρίτο ψηφίο του 10ψήφιου τηλεφωνικού αριθμού. Για παράδειγμα, κλήση σε οποιονδήποτε αριθμό της σειράς 825-ΧΧΧΧΧΧΧ χρεώνεται με 0,25 ευρώ /λεπτό. * Πενταψήφιοι αριθμοί των σειρών 14ΧΧΧ, 190ΧΧ έως 196ΧΧ, 1980Χ έως 1985Χ και 54ΧΧΧ: Οι τηλεφωνικές κλήσεις και η αποστολή/λήψη SMS προς/από τους αριθμούς των σειρών αυτών, χρεώνονται βάσει της εμπορικής πολιτικής των εταιριών.

Όπως τονίζει η ΕΕΤΤ, για την προστασία κατά τη χρήση των ΥΠΠ, οι καταναλωτές θα πρέπει:

* Να ενημερώνονται εκ των προτέρων για τα τιμολόγια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επισημαίνεται, ότι βάσει της υποχρέωσης που έχει επιβληθεί από την ΕΕΤΤ, οι εταιρίες παροχής ΥΠΠ υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές στο ενημερωτικό-διαφημιστικό υλικό τους, σχετικά με την ταυτότητά τους, τη χρέωση ανά κλήση/ SMS, καθώς και για τη γραμμή βοήθειας-παραπόνων (helpline) που διαθέτουν. Η γραμμή helpline δεν θα πρέπει να είναι αυξημένης χρέωσης, ενώ θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές τουλάχιστον κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

* Επίσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή κατά τη διενέργεια τηλεφωνικών κλήσεων και την αποστολή/λήψη SMS προς/από αριθμούς των ΥΠΠ. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν όταν τους ζητείται να καταχωρούν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους σε διαδικτυακούς τόπους, ως προϋπόθεση εγγραφής τους σε κάποια υπηρεσία ή συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς, κληρώσεις κ.ο.κ. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν διαβάσει προσεκτικά τους όρους, τις προϋποθέσεις και το κόστος παροχής της κάθε υπηρεσίας.

Η ίδια επισήμανση, τονίζει η ΕΕΤΤ, ισχύει και για τις αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρονται από εκπομπές και διαφημιστικές καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας την ενεργοποίηση της φραγής πρόσβασης του αριθμού τηλεφώνου τους, είτε σε όλες τις ΥΠΠ είτε σε ορισμένες αριθμοδοτικές σειρές. Το αίτημά τους αυτό οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών οφείλουν να ικανοποιούν αμέσως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Εκκλησία των Βοιωτών Ἁγίων στο Άρμα θηβών


 Ἑορτασμός πάντων τῶν ἐν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Ἁγίων-Πανενοριακή Σύναξη στήν περιοχή Ἅρματος-Ἐλεῶνος Θηβῶν


       Εἶναι γνωστό σέ ὅλους τούς Χριστιανούς τῆς Βοιωτίας ὅτι στήν περιοχή  τοῦ Ἅρματος-Ἐλεῶνος Θηβῶν, δίπλα στίς Γυναικεῖες Φυλακές καί τό Κέντρο Ἀπεξάρτησης Τοξικομανῶν Κρατουμένων, ὑπάρχει ὁ ναός τῶν Βοιωτῶν Ἁγίων καί τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Ρώσσου.

Ναός Βοιωτών Αγίων     Ὁ Ναός αὐτός εἶχε κτισθεῖ κατά τήν δεκαετία τοῦ 1980 ὑπό τήν ἐμπνευσμένη καθοδήγηση τοῦ τότε Μητροπολίτου μας καί νῦν Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου, μέ προσφορές τῶν Κληρικῶν καί τῶν Χριστιανῶν τῆς Μητροπόλεως μας σέ οἰκόπεδο πού παραχωρήθηκε  δωρεάν ἀπό τήν  οἰκογένεια Μπουραῒμη, ἀκριβῶς δίπλα στό χῶρο τῶν ἐγκαταστάσεων τοῦ τότε χιλιαστικοῦ κέντρου, σάν ὀρθόδοξη πνευματική μαρτυρία καί ἀντίσταση στα σχέδια τῶν χιλιαστῶν. Ἀποτελεῖ πλέον κτῆμα ὅλων μας καί μπορεί νά ἀναδειχθεῖ σέ κέντρο κοινῆς ἀναφορᾶς ὅλων τῶν χριστιανῶν τῆς Μητροπόλεως μας καί τῶν δραστηριοτήτων Της.

   Τό τελευταῖο Σάββατο τοῦ μηνός Μαΐου κάθε ἔτους καθιερώθηκε μέ σεπτή Ἀπόφαση τοῦ Ποιμενάρχου μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, σάν ἡμέρα τιμῆς καί μνήμης ὅλων τῶν Ἁγίων πού διέλευσαν καί ἀναδείχθηκαν στήν Τοπική μας Ἐκκλησία, κυριότεροι ἐκπρόσωποι τῶν ὁποίων εἶναι: ὁ ἅγιος ἔνδοξος Ἀπόστολος καί Εὐαγγελιστῆς Λουκᾶς, ὁ ἅγιος Ἀπόστολος Ροῦφος ὁ Ἐκλεκτός Α΄ Ἐπίσκοπος Θηβῶν, ὁ ἔνδοξος Ἱερομάρτυς Ρηγῖνος Ἐπίσκοπος Σκοπέλου ὁ Λεβαδεύς, ὁ Ἱεράρχης τῆς ἀγάπης Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Καλοκτένης καί οἱ ὅσιοι καί θεοφόροι Πατέρες μας, Λουκᾶς ὁ ἐν Στειρίῳ, Σεραφείμ ὁ ἐν Δομπῷ, Κλήμης ὁ τοῦ Σαγματίου ὄρους, Μελέτιος, Γερμανός καί Νικήτας οἱ ἐν Βοιωτίᾳ διαλάμψαντες, με κεντρικό σημεῖο ἀναφορᾶς τόν ὁμώνυμο Ἱερό Ναό τους.

   Ὁ ἑορτασμός αὐτός ἀποτελεῖ μιά εὐλογημένη εὐκαιρία γιά συνάντηση καί ἐπικοινωνία ὅλων τῶν Ἐφημερίων, τῶν Ἐνοριῶν καί τῶν Μονῶν τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας ἀφοῦ ὡς γνωστόν ἡ ζωή τῆς Ἐνορίας ἀναπτύσσεται ὡς ἐν Χρι­στῷ κοινωνία.

     Γι’ αὐτό σᾶς προσκαλοῦμε καί προτρέπουμε νά συμμετάσχετε καί ἐφέτος στήν ἱερά πανήγυρη συμφώνως μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:

    Παρασκευή 27  Μαΐου 2016 καί ὥρα 7:30 μ.μ. -Μέγας Ἀρχιερατικός Ἐσπερινός  καί
    Σάββατο 28 Μαΐου 2016 τό πρωΐ στίς 7:15 θά τελεσθεῖ Ὄρθρος & Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ἀπολυτίκιον. Ἦχος πλ. α’.

Τόν συνάναρχον λόγον.

      «Βοιωτῶν τούς Ἐφόρους ἀνευφημήσωμεν, Λουκᾶν Ἀπόστολον Ροῦφον, Στειρίου κλέος Λουκᾶν, Σεραφείμ, Νικήταν, Κλήμεντα, Μελέτιον, Ρηγῖνον καί σύν Γερμανῷ Ἰωάννην τόν σοφόν Ἐπίσκοπον, Καλοκτένην, αὐτῶν λιτάς τάς ἀόκνους πρός τόν Σωτῆρα ἐκδεχόμενοι».

 Σύντομο συναξάρι τῶν Ἁγίων μας

Ευαγγελιστής Λουκάς
Άγιος Ρούφος ο Εκλεκτός
Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης
Άγιος Ρηγίνος ο Λεβαδεύς
Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω
Όσιος Κλήμης του Σαγματά
Όσιος Σεραφείμ ο εν Δομπώ
Όσιος Μελέτιος ο Νέος
Όσιος Νικήτας ο εκ Θηβών
Όσιος Γερμανός ο εν Σαγματά




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την   30η Μαϊου  2016, ημέρα   Δευτέρα   και ώρα  13.30   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» δικαιολογητικών για τη σύναψη σύμβασης.
2.    ΄Εγκριση Πρακτικών Δημοπρασίας του έργου : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
3.    Κατακύρωση φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την ανάδειξη εταιρείας με σκοπό την εκποίηση του συνόλου των χαρακτηρισμένων ως εγκαταλελειμμένων (Ο.Τ.Κ.Ζ.) καθώς και των τρικύκλων μηχανοκίνητων οχημάτων , εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λεβαδέων.
4.    Κατακύρωση φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας , για την εκμίσθωση του ακινήτου – αναψυκτηρίου που βρίσκεται στη θέση ΄΄ Παλαιά Βρύση΄΄ της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Δήμου Λεβαδέων.
5.    Kατακύρωση δημοπρασίας για την «Ασφάλιση των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων του Δήμου Λεβαδέων».
6.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 46.477,00 ευρώ για Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για δράσεις πολιτικής προστασίας για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λεβαδέων.
7.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 17.347,92 ευρώ για Μίσθωση μηχανημάτων για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για δράσεις πολιτικής προστασίας.
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 391,92 ευρώ για την Προμήθεια σακουλών ηλεκτρικών σκουπών των Παιδικών Σταθμών.
9.    Απαλλαγή και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.
10.    Περί έγκρισης δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την κάλυψη εξόδων δημοσίευσης απολογισμού κληροδοτήματος  ΄΄Μπίμειο ΄Επαθλο ΄Αμιλλας’’ , οικονομικού 2015.
11.    Αποδοχή χορηγίας της Τράπεζας Αττικής ποσού 2.000,00 ευρώ για την διεξαγωγή των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΄΄Πάσχα στη Λιβαδειά 2016’’.
12.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.000,00 ευρώ για την Προμήθεια ειδών δημιουργικής απασχόλησης για τους παιδικούς σταθμούς (χαρτικά , μπογιές , εκπαιδευτικό  υλικό κλπ).
13.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 10.820,00 ευρώ για την προμήθεια Μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων.
14.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 550,00 ευρώ για την Προμήθεια χρονομέτρου και κονσόλας ελέγχου για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
15.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
16.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 105,00 ευρώ για δαπάνη κτηματογράφησης ακινήτων του Δήμου.



                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                  ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ 
                                                        
                                                            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το «χρυσό» αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν...

Μέχρι και γυμναστήριο διαθέτει...

Δείτε τις φωτογραφίες...

Με ένα μικρό παλάτι θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει το προεδρικό αεροσκάφος της Ρωσίας, με το οποίο έφτασε πριν από μερικές ώρες στην Αθήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις...
φωτογραφίες, που έχουν διαρρεύσει εδώ και καιρό από το υπερπολυτελές αεροσκάφος του ρώσου προέδρου, διακρίνονται πολλές λεπτομέρειες από χρυσό.

Στα μπάνια, στις ταμπακέρες, στις καρέκλες και όχι μόνο.



Μέχρι και γυμναστήριο διαθέτει για να περνάει την ώρα του στα μακρινά ταξίδια ο ρώσος πρόεδρος...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ