Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη του Αγ. Λουκά του Ιατρού στον Ι.Ν.Αγ. Δημητρίου “Μεγάλη Παναγία” Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα άξιζε ένα τέτοιο μουσείο


Εγκαινιάζεται την Τρίτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Εμεινε κλειστό εννιά χρόνια, ανακαινίστηκε, επεκτάθηκε και μας περιμένει με όλη την ιστορία και τους θησαυρούς της Βοιωτίας

Ενα υπερσύγχρονο μουσείο, αντάξιο της μακράς ιστορίας των βοιωτικών πόλεων και των πλούσιων ευρημάτων που έφεραν στο φως οι μακροχρόνιες ανασκαφικές έρευνες πλειάδας αρχαιολόγων, αποκτά η γη του Ηρακλή, του Διόνυσου, του Κάδμου, του Οιδίποδα, της Αντιγόνης, του Πίνδαρου...
Επειτα από εννέα χρόνια, που παρέμενε κλειστό λόγω της επέκτασης και της ανακαίνισής του, ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, με συλλογές σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους.
Πήλινη λάρνακα με κάλυμμα Πήλινη λάρνακα με κάλυμμα, νεκροταφείο Τανάγρας (13ος αιώνας) |
Διαθέτει πλέον εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. (από ένα σύνολο 2.692 τ.μ. στεγασμένων χώρων), όπου παρουσιάζονται σχεδόν 2.900 αντιπροσωπευτικά αντικείμενα και έργα όλων των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία. Σφραγιδοκύλινδροι από την Ανατολή, οι πήλινες ζωγραφιστές λάρνακες της Τανάγρας, οι Κούροι από το ιερό του Πτώου Απόλλωνα, επιγραφές στη Γραμμική Β, τοιχογραφίες και πήλινα ειδώλια βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα προκειμένου να διατηρηθεί το φυσικό ανάγλυφο στο δυτικό πρανές του λόφου της Καδμείας.
Οι πλούσιες συλλογές του αντανακλούν την ιστορία της Θήβας, τρίτης ηγεμονικής δύναμης της αρχαιότητας, μετά την Αθήνα και τη Σπάρτη. Στο μουσείο στεγάζονται «αρχαιότητες της Βοιωτίας και ως εκ τούτου συνιστά κιβωτό πολιτισμού και θησαυροφυλάκιο ιστορικών κειμηλίων, πνευματική περιουσία όλης της ανθρωπότητας», όπως γράφει ο αρχαιολόγος και πρώην έφορος Βασίλης Αραβαντινός στον μνημειώδη τόμο «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών» (Ιδρυμα Λάτση από τη σειρά «Ο κύκλος των Μουσείων»).
Αγαλμα Κούρου από το ιερό του Πτώου Απόλλωνος (μέσα 6ου αιώνα) Αγαλμα Κούρου από το ιερό του Πτώου Απόλλωνος (μέσα 6ου αιώνα) |
Οι μύθοι και οι ήρωες της Βοιωτίας περιγράφονται στις τραγωδίες του Θηβαϊκού Κύκλου, εξαιρετικοί ποιητές γεννήθηκαν και έζησαν στη γη της και μια σειρά θαυμαστών έργων δημιουργήθηκαν εκεί και διασώθηκαν ώς τις μέρες μας αποδεικνύοντας τον πολιτισμό της.
Η έκθεση διαρθρώνεται σε δεκαοκτώ ενότητες, έντεκα από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά από την Παλαιολιθική περίοδο έως και το τέλος της οθωμανικής κυριαρχίας. Σε εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζονται η ιστορία του μουσείου και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή (ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα), οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου.
Ειδώλιο γυναικείας μορφής από το Ακραίφνιο (αρχές 5ου αιώνα) Ειδώλιο γυναικείας μορφής από το Ακραίφνιο (αρχές 5ου αιώνα) |
Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει έως τα θεμέλια του μουσείου, εκεί όπου διατηρείται τμήμα οικίας της 3ης χιλιετίας, τάφοι του 17ου αιώνα π.Χ. και η θεμελίωση του μυκηναϊκού τείχους της Καδμείας (13ος αι. π.Χ.). Η γοητευτική περιήγηση συνεχίζεται στον αύλειο χώρο, όπου εκτίθενται λίθινα μνημεία, και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στον μεσαιωνικό πύργο.
Το μουσείο, που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Σουβατζίδης, έχει πρόσβαση για επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες και προβλήματα όρασης, ενώ διαθέτει ψηφιακές εφαρμογές, εποπτικό υλικό, αναπαραστάσεις και φυσικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για επίσκεψη, καθώς θα λειτουργήσει κατά τη θερινή περίοδο με συνεχές ωράριο 8.00 με 8.00.
Το έργο υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στο Γ΄ ΚΠΣ ολοκληρώθηκαν η επέκταση του κτιρίου, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης. Το έργο «Β΄ Φάση Επανέκθεσης Προϊστορικών - Κλασικών & Βυζαντινών Αρχαιοτήτων» υλοποιήθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και ολοκληρώθηκε στις 31-12-2015 σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.
Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 7 Ιουνίου (στις 7.00 μ.μ., είσοδος μόνο με την επίδειξη πρόσκλησης) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά. Τον αγιασμό θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄.efsyn.gr
 Μετά την τελετή θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη μουσική εκδήλωση (ελεύθερη είσοδος για το κοινό) «7 Γυναίκες τραγουδούν για το Μουσείο της Θήβας»: συμμετέχουν φιλικά οι Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα. Ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και ο Παναγιώτης Τσεβάς στο ακορντεόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Δολάρια του Αγίου έρχονται στα Βάγια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε το Ντοκυμαντέρ "ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ" της συμπατριώτισάς μας σκηνοθέτιδας ΑΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που θα προβληθή το Σάββατο 4 Ιουνιου στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα παλλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολε'ιου Βαγίων. Μετα την προβολή θα ακολουθήση συζήτηση και στη συνέχεια θα προσφερθεί κέρασμα.
Μετα τιμής το Δ.Σ.
του Συλλόγου Γυναικών Βαγίων η "ΣΦΙΓΓΑ" .
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο βιοκλιματικό πάρκο η 1η Ανθοκομική Έκθεση Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

EΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού  Συλλόγου Λιβαδειάς, αποφάσισε  σύμφωνα με το Νόμο και με το Καταστατικό, τη Σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των  Μελών  του  Συλλόγου.
          Συγκεκριμένα η πρώτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε για την  Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016, η δεύτερη για την Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016 και η τρίτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2016, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 19.00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται επί της οδού Στρ. Ιωάννου 24, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Σ. Λιβαδειάς.
           Για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων που δημιουργεί η ματαίωση,  λόγω έλλειψης απαρτίας, των συγκλήσεων της 30ης Μαΐου 2016,  και της 6ης Ιουνίου  2016  ,  η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει οριστικά την 13η Ιουνίου 2016.


                  Τα Θέματα  της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με το Καταστατικό είναι τα  ακόλουθα :

I. Έγκριση Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού έτους 2015

II. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2016

III. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

V. Ανακοινώσεις

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς



   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί "σάρωσαν" τη Στερεά-Έγιναν 65 συλλήψεις και 1345 έλεγχοι

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά εξήντα πέντε (65) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.345) άτομα και (1.000) οχήματα, προσήχθησαν (140) άτομα και βεβαιώθηκαν (345) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (02-06-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.345) άτομα, εκ των οποίων (1.030) ημεδαποί και (315) αλλοδαποί, καθώς και (1.000) οχήματα.
Προσήχθησαν: (140) άτομα, εκ των οποίων (108) ημεδαποί και (32) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (65) άτομα, εκ των οποίων (52) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (9) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
•    (7) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (14) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (5) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (9) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (6) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (7) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    (1) κυνηγετικό όπλο
•    Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    Αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό.
•    Δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (393) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (345) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (55) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μέθη, (2) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (10) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (10) για ΚΤΕΟ και (264) λοιπές.
•    (1) περί Όπλων.
•    (10) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (9) παραβάσεις του νόμου περί Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (23) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός στη Θήβα

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών, ενημερώνει ότι στην πόλη μας τοποθετήθηκε πριν το Πάσχα, αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός ιδιοκτησίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος, ο οποίος από την Πέμπτη 19-5-2016 καταγράφει,όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή είχε πολύμηνη διάρκεια και συμμετείχαν: η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, ο Δήμος που διέθεσε υπαλλήλους και εργάτες, ιδιώτες εθελοντές και βέβαια προσωπικό του αστεροσκοπείου .
Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στον κάθε ενδιαφερόμενο, προσωρινά (μέχρι να γίνουν κάποιες εργασίες αναβάθμισης), από την ιστοσελίδα του αστεροσκοπείου http://penteli.meteo.gr/stations/thiva/. Μένουν να γίνουν ακόμη κάποιες λίγες υπολειπόμενες εργασίες, για να καταστεί ο μετεωρολογικός σταθμός πλήρης και αξιόπιστος και να μην παρουσιάζει προβλήματα σύνδεσης δικτύου.
Στο εγγύς μέλλον θα μπορεί κάποιος να συνδεθεί και με διαφορετικό τρόπο και επιπλέον θα παρέχονται περισσότερες πληροφορίες. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερο άρθρο (όταν θα έχουν ολοκληρωθεί προαναφερθείσες εργασίες ) με περισσότερες λεπτομέρειες για το σταθμό της πόλης μας.

Εμπορικός Σύλλογος Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-σοκ: Τα βασανιστήρια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη


Σοκ προσκαλεί το βίντεο από τις επιθέσεις που συχνά δεχόταν από τους συμφοιτητές του στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Το βίντεο περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το έδωσε στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος. Σε αυτό φαίνονται τα βασανιστικά «παιχνίδια» που έκαναν στον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη οι συμφοιτητές του.

Το υλικό κατέγραψε φοιτητής που συμμετείχε στο «παιχνίδι» που λαμβάνει χώρα στο δωμάτιο του Γιακουμάκη. Ο νεαρός είναι πεσμένος στο κρεβάτι του και 4 άτομα βρίσκονται από πάνω του κρατώνατς τον όμηρο.

Ο 20χρονος προσπαθεί να ξεφύγει, μάταια όμως. Στο υλικό ακούγονται φωνές και από άλλους φοιτητές που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το βίντεο βρέθηκε στα χέρια των αρχών όταν κάποιος από τους σπουδαστές φαίνεται ότι μετάνιωσε για τα όσα συνέβαιναν και το παρέδωσε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Το υλικό έχει τραβηχτεί στο δωμάτιο του άτυχου νεαρού στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από ένα από τα άτομα που του επιτίθενται.

Σε αυτό φαίνεται ο 20χρονος Γιακουμάκης να είναι πεσμένος στο κρεβάτι του και να παρακαλεί τους συμφοιτητές του από την Κρήτη να τον ελευθερώσουν.

Αντίθετα, αυτοί φωνάζουν και γελούν, και ενώ ο 20χρονος τους λέει ότι πονά και τους ζητάει να τον αφήσουν, εκείνοι συνεχίζουν το «παιχνίδι» τους. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φωνάζει ότι πονάει, και προσποιείται κάποια στιγμή ότι γελάει πιθανότατα για να τους πείσει να τον αφήσουν.

Στη συνέχεια ένας μυώδης νεαρός του κάνει κεφαλοκλείδωμα στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο 20χρονος φαίνεται να εγκαταλείπει και να περιμένει απλά πότε θα τελειώσουν το «παιχνίδι» τους.

Κάποια στιγμή ένας από τους νεαρούς ακούγεται να λέει ,Φτάνει. Αφήστε τον τώρα» και το μαρτύριο τελειώνει με τους νεαρούς να βγαίνουν από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το βίντεο βρέθηκε στα χέρια των αρχών όταν κάποιος από τους σπουδαστές φαίνεται ότι μετάνιωσε για τα όσα συνέβαιναν και το παρέδωσε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Βίντεο/φωτογραφίες: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων προς την Αθλητική Ένωση Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων κ. Σωτήριος Καρβούνης εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους προς την ομάδα καλαθοσφαίρισης Αθλητική Ένωση Λιβαδειάς για την παραμονή της στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών.
Οι αθλητές, ο προπονητής τους και η διοίκηση της ομάδας με προσωπική εργασία κατάφεραν όχι μόνο να πετύχουν μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά με το ήθος που τους διακρίνει να εμπνεύσουν και τους φιλάθλους της ομάδας, που επέδειξαν άριστη φίλαθλη συμπεριφορά καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
Ο Δήμος Λεβαδέων και η Αθλητική Επιτροπή θα βρίσκονται πάντα δίπλα στην ομάδα προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη σημαντική πορεία της στο πρωτάθλημα χαρίζοντας στο φίλαθλο κοινό όμορφες αθλητικές στιγμές.
Καλή δύναμη στους παίκτες της ομάδας και κάθε επιτυχία στις μελλοντικές αθλητικές τους διεκδικήσεις.





Διαβάστε Περισσότερα »

Φεστιβάλ Χορωδιών στο Συνεδριακό Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασχέθηκαν στον Πειραιά 26 εκατομμύρια χάπια που μετατρέπουν σε «πολεμικές μηχανές» μαχητές του ISIS

Μπλόκο σε κοντέινερ γεμάτο με χιλιάδες οποιούχα χάπια συνολικής αξίας στη χονδρική 13.000.000 δολαρίων με τελικό προορισμό το Ισλαμικό Κράτος, έβαλαν τα λαγωνικά του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών DEA.

Σε έρευνα του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του κλιμακίου της αμερικανικής DEA στην Αθήνα βρέθηκε container με 26 εκατομμύρια οπιούχα χάπια με την εμπορική ονομασία Tramadol. Το container είχε φτάσει στον Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία στη Λιβύη που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS.

Το δηλωθέν φορτίο του container όπου βρέθηκαν τα χάπια ήταν πετσέτες και τραπεζομάντιλα. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να φύγει για τη Λιβύη. Αντίστοιχο φορτίο με χάπια, με αποστολέα την ίδια ινδική εταιρεία και προορισμό την ίδια παραλήπτρια εταιρεία στη Λιβύη, είχε κατασχεθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ντουμπάι.

Οπιούχα χάπια σαν τα Tramadol και τα Captagon, σύμφωνα με αναφορές, καταναλώνονται ευρέως από τους τζιχαντιστές του ISIS, καθώς τους δίνουν αυξημένες αντοχές.

Ένα μεγάλο μέρος των χαπιών  θα ριχνόταν στη μαύρη αγορά και το υπόλοιπο θα πήγαινε για χρήση των καμικάζι αυτοκτονίας καθώς η συγκεκριμένη ουσία έχει, όπως λένε οι ειδικοί, τη δυνατότητα να «αφαιρεί τη συνείδηση και το συναίσθημα».

Κάνει τους χρήστες να νιώθουν ιδιαίτερη ευφορία, να μην κουράζονται, να μην κοιμούνται και να μην έχουν τον φόβο του θανάτου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να μετατρέψει τους χρήστες σε ιδιαίτερα βίαιους, ενώ η αρχική του χρήση ήταν για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Όποιος δεν υποβάλλει την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης μέχρι τις 15/6 θα λάβει ποινή

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα στις 15/6/2016.

Όποιος αγρότης υποβάλει την αίτησή του μετά τις 15/6/2016 και μέχρι τις 11/7/2016, θα του καταβληθεί η ενίσχυση με ποινή 3% επί της βασικής ενίσχυσης και 1% επί των συνδεδεμένων καθεστώτων για κάθε εργάσιμη μέρα καθυστέρησης υποβολής.

Μετά τις 11/7/2016 καμία αίτηση δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΚΝΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

 <<Είναι τιμή μας που διαλέξατε να ολοκληρώσετε μπροστά στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, την σημερινή σας εκδήλωση/πεζοπορία  ''στα αντάρτικα μονοπάτια του Παρνασσού''>>, ήταν με δυο λόγια το νόημα του χαιρετισμού  του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου κ Λουκά Δημάκα,  προς τα περίπου 320 μέλη της ΚΝΕ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία-πάρκο μπροστά στο Δημοτικό Μέγαρο στο Δίστομο, το απόγευμα της περασμένης ΚυριακήςΣύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν οι επισκέπτες προσκυνητές του Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου φτάνουν τους 15.000 το έτος  με συνεχή τάση ανόδου.Από τους συγκεντρωμένους νεολαίους - τους οποίους νωρίτερα είχε ξεναγήσει ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Μουσείου, κ. Χρήστος Παπανικολάου-  ο κ Δημάκας ζήτησε  να γίνουν οι ίδιοι ''διαφημιστές'' του ΜΟΥΣΕΙΟΥ Διστόμου  και να το καταστήσουν πανελλαδικά γνωστό, μεσα από τις οργανώσεις τους, τα social media  κλπ ως ένα σύμβολο, ένα κέντρο Μνήμης που θυμίζει τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας..


Ξεκίνησαν από το Ζεμενό

Όπως έγραψε ο Ριζοσπάστης την 1η Ιουνίου, <<με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πεζοπορία στα αντάρτικα μονοπάτια του Παρνασσού που οργάνωσαν το ΚΣτης ΚΝΕ και το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγήςτου ΚΚΕ. Με συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ η πεζοπορία ξεκίνησε από το Ζεμενό κι αφού διέσχισε την Κίρφη κατέληξε μετά από 8 χλμ. στο μαρτυρικό Δίστομο . Η επιλογή της διαδρομής δεν έγινε στην τύχη. Πρόκειται για ένα τμήμα από σειρά μονοπατιών που συνδέουν τον Παρνασσό με τον Ελικώνα και στη συνέχεια με τον Κιθαιρώνα και την Πάρνηθα. Εκατοντάδες αγωνιστές του λαϊκού κινήματος έχουν αφήσει τα χνάρια τους σ' αυτά ταμονοπάτια , αρκετοί ακόμα και τη ζωή τους. Στους πεζοπόρους είχε μοιραστεί μέσα στα πούλμαν τετρασέλιδο έντυπο που είχε στηθεί ειδικά γι' αυτήν την πορεία από τον «Ριζοσπάστη» με στοιχεία για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη.

Οι εκδηλώσεις για τη Σφαγή του Διστόμου
Η πραγματοποίηση αυτής της πορείας στο βουνό συνέπεσε με την έναρξη του δεκαήμερου των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο στην περιοχή για να τιμηθούν οι νεκροί του μαρτυρικού Διστόμου , ενώ το πρωί αυτής της μέρας γίνονταν παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή οι εκδηλώσεις για την πρώτη συνεδρίαση της «κυβέρνησης του βουνού», του Εθνικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Μάη του 1944, στις Κορυσχάδες και για τη μάχη στον Καρακόλιθο.

Με την βοήθεια ορειβατών

Στο «τεχνικό» μέρος, για την ασφαλή διεξαγωγή της πορείας, οι εκατοντάδες φίλοι και μέλη της ΚΝΕ που πήραν μέρος, μοιράστηκαν σε ομάδες των 50 - 60 ατόμων που άρχισαν την πορεία στο βουνό με τη βοήθεια ομάδας ορειβατών, οι οποίοι ανέλαβαν να παίξουν το ρόλο των επικεφαλής και στο τέλος της κάθε ομάδας.
Χρειάστηκε μιάμιση ώρα στην πρώτη ομάδα να ανεβεί μέχρι το διάσελο της Κίρφης, ξεκινώντας από το υψόμετρο των 750 μέτρων του Ζεμενού έως το 1315 του διάσελου. Μετά από μια γερή στάση, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν όλες οι ομάδες στο διάσελο, άρχισε η κατάβαση σ' ένα αρκετά δυσκολότερο έδαφος έως το υψόμετρο των 450 μέτρων του Διστόμου , όπου η πρώτη ομάδα έφτασε έχοντας κατέβει 887 μέτρα υψομετρικής διαφοράς στις επόμενες τρεις ώρες.

Η ομιλία του Γ.Ζελελιδη

 Αργά το απόγευμα και αφού είχαν συγκεντρωθεί όλες οι ομάδες στο Δίστομο έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον σύντροφο Γ. Ζελελίδη από την Οργάνωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά, συνολικά για τα μονοπάτια του Παρνασσού και πώς συνδέονται αυτά με τη δράση τόσο του ΕΛΑΣ όσο και του ΔΣΕ.
Οι πεζοπόροι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Θυμάτων του Ναζισμού που λειτουργεί στο Δίστομο>> .
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ