Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγίων

Δημοτικός Οργανισμός Θήβας
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
                          Οι αιτήσεις για
στους παιδικούς  σταθμούς  Θήβας  και Βαγίων
 για το σχολικό έτος 2016-2017
γίνονται δεκτές
                                 από  10 ΙΟΥΝΙΟΥ          2016       έως               10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
● Οι Αιτήσεις Εγγραφής - Επανεγγραφής με τα  συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ  ΘΗΒΑΣ  καθημερινά  :  10:30 π.μ. με  15:00   από 10 ΙΟΥΝΙΟΥ  2016 έως  23 ΙΟΥΝΙΟΥ  και       
από 3 ΙΟΥΛΙΟΥ έως 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016.
● Στον Παιδικό Σταθμό ΒΑΓΙΩΝ   οι αιτήσεις Εγγραφής και Επανεγγραφής  με τα  συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται  καθημερινά  :  8:00 π.μ. έως 14:00μ.μ.από  27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 έως  1   ΙΟΥΛΙΟΥ 2016  ΚΑΙ τις υπόλοιπες ημέρες  στους Παιδικούς Σταθμούς ΘΗΒΑΣ.
● Στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΗΒΑΣ οι αιτήσεις ΕΓΓΡΑΦΗΣ με τα  συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται  από  27  ΙΟΥΝΙΟΥ 2016   έως   1   ΙΟΥΛΙΟΥ 2016  από  10:00 π.μ έως 14:00
Οι αιτήσεις Επανεγγραφής με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται  μόνο στους Παιδικούς Σταθμούς
τηλέφωνα επικοινωνίας : 
Παιδικός Σταθμός Θήβας:  2262-0-29372
Δημοτικός Οργανισμός Θήβας :2262-0-23970

●Τις  Αιτήσεις   Εγγραφής – Επανεγγραφής – το Ατομικό Δελτίο Υγείας και τα Δικαιολογητικά εγγραφής – επανεγγραφής θα τα βρείτε στο site του  Δ.Ο.Θ. στον ακόλουθο σύνδεσμο :http://dothivas.blogspot.gr/2016/06/2016-2017-10-10-2016.html
Εγγραφή και Επανεγγραφή νηπίων
ή  από τους παιδικούς σταθμούς και  Δ.Ο.Θ. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας


  Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, ημέρα εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, στις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας”

με τη συμβολική φιλική συμμετοχή των: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα.

Στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ και στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της σφαγής του Διστόμου


Εκδηλώσεις μνήμης για την 72η επέτειο της σφαγής του Διστόμου, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη στη μαρτυρική πόλη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, θα παρουσιαστεί μια άγνωστη πτυχή της γερμανικής κατοχής. Έρευνα των ιστορικών δείχνει ότι υπήρξαν γερμανοί στρατιώτες, αντιφασίστες, που πολέμησαν το ναζισμό, είτε με σαμποτάζ, είτε με αυτομόληση στους αντάρτες.

Γι’ αυτούς τους γερμανούς στρατιώτες, που προέρχονταν κυρίως από τα τάγματα ανεπιθύμητων του ναζιστικού καθεστώτος που στάλθηκαν στην Ελλάδα, θα μιλήσουν ο Δρ. Φρίντχελμ Μπολ, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου του Κάσελ, Ίδρυμα «Κατά της Λήθης – Υπέρ της Δημοκρατίας» και ο Δρ. Ιάσονας Χανδρινός, διδάκτωρ νεώτερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μια δράση - μήνυμα ελπίδας από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Διστόμου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας των δύο σχολείων με θέμα «Τόποι Μαρτυρίου-Μαρτυρικές Αποφάσεις-Μαρτυρίες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά στη Βοιωτία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών & ελέγχων σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά πέντε (5) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό
Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών & ελέγχων, συνολικά πέντε (5) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (14) γραμμαρίων.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Οινόης Βοιωτίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 & 19 ετών αντίστοιχα, διότι στη κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους (5,1) γραμμαρίων.

Από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, αναμεμειγμένο με καπνό.

Τέλος, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκίδα, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, αναμεμειγμένα με καπνό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό θα πει ΘΡΑΣΟΣ-Χτύπησαν γυναίκα στη Θήβα και της πήραν την αλυσίδα

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, μετά από διάπραξη ληστείας σε βάρος ημεδαπής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θηβών Βοιωτίας

Αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους



Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο διενέργειας επιστάμενων ερευνών και αναζητήσεων, συνελήφθησαν στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 37 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας σε βάρος 53χρονης ημεδαπής.

Για την ίδια υπόθεση, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους.

Ειδικότερα, χθες (03-06-2016) το απόγευμα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θηβών, οι τρεις δράστες προσέγγισαν την 53χρονη και με την άσκηση σωματικής βίας, απέσπασαν από το λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα και τράπηκαν σε φυγή.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας και των τριών δραστών, ενώ μετά από επιστάμενες αναζητήσεις, εντοπίστηκαν αρχικά χθες το απόγευμα ο 34χρονος και ακολούθως σήμερα το μεσημέρι ο 37χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης » για τα εγκαίνια του Μουσείου



Η ΘΗΒΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ! ! !

   
    Η έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας στις 7/6/2016 αποτελεί ημερομηνία σταθμό στην σύγχρονη ιστορία της πόλης μας και θέτει τις βάσεις για την Πολιτιστική και Τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας.
    Αρχαιολογικά ευρήματα που αναφέρονται διαχρονικά στον πολιτισμό της περιοχής από τα παλαιολιθικά χρόνια έως τους μεταβυζαντινούς χρόνους ευρίσκονται ήδη στις προθήκες του νέου Μουσείου της πόλης μας, αναπαριστώντας με ανάγλυφο τρόπο το ένδοξο παρελθόν, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη στα βάθη της Ιστορίας, ανακαλώντας ήρωες και περιόδους που σημάδεψαν την ιστορία αυτού του τόπου, αναδεικνύοντας την Θήβα ως μια από τις αρχαιότερες και ενδοξότερες πόλεις στον κόσμο.
    Για εμάς η ημέρα των εγκαινίων είναι ημέρα χαράς και τιμής και παρότι θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον αποκλεισμό συνολικά της αντιπολίτευσης από τον όλο σχεδιασμό της διοργάνωσης, καθώς και για την αντίθεσή μας για τον τρόπο διάθεσης των προσκλήσεων  και την εξαίρεση των απλών πολιτών από τον χώρο των εγκαινίων, θεωρούμε υποχρέωσή μας όχι μόνο να συμμετέχουμε αλλά και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία τόσο των εγκαινίων, όσο και για την μετέπειτα λειτουργία και προβολή του Μουσείου της Θήβας.
    Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους και να συνδράμουν με την ενεργό συμμετοχή τους, στην επιτυχία των εγκαινίων αλλά και της προβολής του Μουσείου και του Δήμου μας.

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Μια μεγάλη ευκαιρία για σκέψη, αυτοκριτική και αποφάσεις αποτελεί η παγκόσμια ημέρα  περιβάλλοντος αρκεί να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, δεν μας ανήκει και έχουμε την υποχρέωση να τον παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.
Δυστυχώς στις μέρες μας η εξίσωση της απληστίας των ανθρώπων και  της  μανία τους για  κέρδος  καταλήγει σε οικολογική καταστροφή. Αλλάζει το κλίμα, η φύση πεθαίνει, τα δάση εξαφανίζονται και οι πάγοι λιώνουν εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας της γης. Επιπλέον εξαιτίας της άνθησης του παράνομου εμπορίου προϊόντων άγριας ζωής η πολύτιμη βιοποικιλότητα της γης μας έχει διαβρωθεί και ολόκληρα είδη βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης, στερώντας μας, τη φυσική μας κληρονομιά.
Ο πλανήτης μας δεν αντέχει άλλη περιβαλλοντική υποβάθμιση και γι’ αυτό όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη  και το περιβάλλον πρέπει να συμβαδίσουν πλάι πλάι.
Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθησίας του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη αλλά και σύσσωμης της περιφερειακής αρχής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει επενδύσει πολλά, αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Προτεραιότητα μας είναι η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού. Έχοντας εξασφαλίσει καθαρό πόσιμο νερό προχωράμε σε δράσεις απορρύπανσης και εξυγίανσης με σταθερά βήματα τα οποία σύντομα θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα.
Ελπίζω ότι τα λόγια του Φραγκίσκου Βάκων, “ η φύση δεν δαμάζεται παρά μόνο αν υποταχθείς σ’ αυτή ”, θα αποτελέσουν προτεραιότητα στην συνείδηση όλων μας.
                                                                                                                              
                                                                                                                                    Αντιπεριφερειάρχης
 Χωροταξίας & Περιβάλλοντος


Ιωάννης Δ.Ταγκαλέγκας
Διαβάστε Περισσότερα »

Φώνης Μελισσάρης:Ένας Αυτοδίδακτος Γλύπτης απο τις Θεσπιές


 Το Permisospress.στο Εργαστήρι (θησαυρός) Γλυπτικής του Ξενοφώντα Μελισσάρη στις Θεσπιές.Ο Φώνης Μελισσάρης γεννήθηκε στις Θεσπιές Βοιωτίας το 1940. Παιδί αγροτικής οικογένειας, μεγαλωμένος μέσα στη φύση και με επιροές από την αγροτική παράδοση.Ανήσυχο πνεύμα από παιδί,ξεκίνησε με τη ζωγραφική αλλά στη πορεία  γοητεύτηκε, ανακαλύπτοντας την πολυποίκιλη συμπεριφορά των φυσικών υλικών (πέτρα, μάρμαρο, πηλό) κατά την επεξεργασία τους.Δημιουργός από ένστικτο, προσωπική ανάγκη και αγάπη προς την τέχνη, ακολουθεί την ψυχή σε αρμονία με το σώμα όπως αναφέρει ο ίδιος.Πάνω απο 300 έργα έχει στο ενεργητικό του απο τα οποία τα 50 κοσμούν δημόσιους χώρους.Πολλά έργα του είναι εμπνευσμένα απο τη Γυναίκα,και απο την Αγροτική Ζωή.Ο Φώνης είναι γνωστό ότι χρόνια υπηρέτησε το Αγροτικό Κίνημα στη Βοιωτία.
Σε ερώτησή μας ποιό έργο έχει στη καρδιά του η απάντηση ήταν αποστομοτική "πάντα το τελευταίο" έργο μου,μέχρι να έρθει το επόμενο!!!Σε ηλικία 75 ετών συνεχίζει να δημιουργεί και όνειρό του είναι να βρεθούν νέα παιδιά να τους μεταδώσει τις γνώσεις του.Το Εργαστήρι Γλυπτικής  βρίσκεται στον κάμπο των Θεσπιών,όπου ο Φώνης περνάει τις περισσότερες ώρες δημιουργώντας και παίζοντας μπουζουκάκι.Ακόμα και τώρα αυτή είναι η ξεκούρασή του..
Τηλ.επικοινωνίας 2262065388












Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αιματολογικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν όσοι είναι στα 50

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, το 2014 καταγράφηκε ρεκόρ θανάτων από τον ιό της ηπατίτιδας C.

Επειδή η ηπατίτιδα δεν προκαλεί συμπτώματα τις περισσότερες φορές, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού και ότι θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν οι μισοί από τους 3,5 εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν με ηπατίτιδα C, δεν ξέρουν ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Όταν η ηπατίτιδα αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση, καρκίνο του ήπατος και ηπατική ανεπάρκεια και τελικά ο ασθενής να καταλήξει στο θάνατο.

Για τη διάγνωση της ηπατίτιδας αρκεί μια απλή εξέταση αίματος προκειμένου ο ιός να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και να μην γίνει απειλητικός για τη ζωή.

Πέρα από τρόπο ζωής, οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή, άσκηση, αποφυγή αλκοόλ, ρύθμιση της υπέρτασης και τακτικούς εμβολιασμούς, οι παρακάτω εξετάσεις θα σας βοηθήσουν να μείνετε υγιείς μακροπρόθεσμα.


Μέτρηση σακχάρου στο αίμα

Αν είστε υπέρβαροι και έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή ιστορικό διαβήτη στην οικογένειά σας, πρέπει να ελέγχετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν τα αποτελέσματα κυμαίνονται στα φυσιολογικά επίπεδα, μία φορά το χρόνο είναι αρκετή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να σας κατευθύνει ο γιατρός σας για τη συχνότητα των εξετάσεων.
Λιπίδια και υψηλή χοληστερόλη

Όλοι οι άνδρες άνω των 35 και οι γυναίκες άνω των 45 με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου , πρέπει να ελέγχουν τη χοληστερόλη στο αίμα τους. Η συχνότητα της εξέτασης εξαρτάται από τη συνολική σας υγεία. Ακόμη και αν γνωρίζετε ότι έχετε χοληστερίνη και παίρνετε στατίνες, πρέπει να κάνετε εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά. Αν είστε απόλυτα υγιείς, δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο. Εάν τα επίπεδα της χοληστερόλης είναι οριακά ή αν έχετε διαβήτη, που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, πρέπει να είστε απολύτως συνεπείς στις αιματολογικές εξετάσεις.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Οι αλλαγές στη σεξουαλική σας δραστηριότητα, πρέπει να συνοδεύονται από εξέταση για πιθανή μόλυνση από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Εάν έχετε νέο σεξουαλικό σύντροφο, πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους ή δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, πρέπει να το αναφέρετε στον γιατρό σας και να εξετάζεστε τακτικά.

Εξέταση θυρεοειδούς

Ο υποθυρεοειδισμός είναι πολύ συχνός στις μεγαλύτερες ηλικίες και δεν διαγιγνώσκεται τόσο εύκολα από τα συμπτώματά του, αφού το αίσθημα κόπωσης και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας είναι πολύ συνηθισμένε καταστάσεις. Αν οι αιματολογικές εξετάσεις δείξουν υψηλή TSH, ο θυρεοειδής σας υπολειτουργεί.

onmed

Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο Μοχάμεντ Άλι


Στο πένθος έχει βυθιστεί ο κόσμος της πυγμαχίας λόγω της είδησης ότι ο Μοχάμεντ Άλι, ο εμβληματικός μποξέρ με το μοναδικό αγωνιστικό στιλ, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών στο Φοίνιξ των ΗΠΑ.

Η κατάσταση του 74χρονου είχε επιδεινωθεί, έπειτα από την εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τις τελευταίες ώρες παρότι δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από την οικογένεια του ή κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν, τα δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, με τον θρύλο της πυγμαχίας να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη.

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της οικογένειάς του Μπομπ Γκούνελ. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έπασχε από Πάρκινσον από το 1984.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ησιόδου Έργα και Ημέραι από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας



Ο Σύλλογός μας τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 8.00 μ. μ. στην αίθουσά του (Στέγη Σ. Σταθά) θα πραγματοποιήσει  εκδήλωση αφιερωμένη στον Βοιωτό ποιητή Ησίοδο και στο ποίημά του «Έργα και Ημέραι».

Πρόκειται για ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ, αφού πραγματεύεται ζητήματα όπως την Αδικία που υφίσταται ο απλός και αδύναμος πολίτης από τους ισχυρούς, την αξία της Δικαιοσύνης για να διατηρηθούν οι πόλεις και ο πολιτισμός, την αξία της εργασίας, που την ονομάζει θεόδοτο δώρο στον άνθρωπο, και κυρίως της γεωργικής εργασίας.

Τα ζητήματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία στην εποχή μας, κατά την οποία διέρχονται κρίση και αμφισβητούνται οι παραπάνω βασικές για την ανθρώπινη ύπαρξη αξίες, και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την περιοχή μας, που ο γεωργικός πλούτος της, αν στηριχθεί και αναπτυχθεί σωστά, μπορεί να εξασφαλίσει σε όλους μας την αυτάρκεια και την ευημερία.

Για το έργο θα μιλήσουν οι κ. Μαρία Καρούζου, Σοφία Μπαδύλα, Ανδριάνα Πανταζή, Άννα Νικολάου και οι δ. Μαρκέλλα Γιοβανόβσκι, Μαρία Καραβαγγέλη και Γεωργία Παλούκη.

Για το επίκαιρο θέμα της γεωργίας θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού «ΑΙΧΜΕΑΣ» και Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Γεώργιος Ανέστης.

Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ως το ...2031 διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ!

Στην παγίωση του ΕΝΦΙΑ ως μόνιμου φόρου σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς προσβλέπει σε έσοδα, τα οποία συνυπολογίζει στα οφέλη από τη διατήρησή του έως το 2031.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων του νέου νόμου τα εκτιμώμενα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία των επενδύσεων, που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο ανέρχονται σε 1,45 δισ. ευρώ τη 15ετία 2016-2031. Ενα μέρος εξ' αυτών προέρχεται από τον υπολογισμό για άλλα 15 χρόνια, του  ΕΝΦΙΑ στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, εν μέσω κρίσης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θεσμοθετήθηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), γνωστό και ως χαράτσι της ΔΕΗ, μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και στη συνέχεια έγινε ο γνωστός ΕΝΦΙΑ, τον οποίο η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε πει ότι θα καταργήσει, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άδικο φόρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ