Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Απλά..μάγεψε το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών στη Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ.Θ. η Γυναικεία Χορωδία Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών.
Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με ξεναγούς τις διακεκριμένες χορωδίες του Νομού μας  και τους φιλοξενουμενούς τους που αποθέωσαν μουσικά την εκδήλωση και μάγεψαν τους θεατές με τις υπέροχες φωνές τους.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΘΗΒΩΝ

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στην αίθουσα "ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ" του συνεδριακού κέντρου του Δήμου Θηβαίων, πραγματοποηθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ που διοργάνωσε σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ.Θ. η γυναικεια χορωδία Ευαγγελιστού Λουκά Θηβων. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν, εκτός από τη διοργανώτρια χορωδία,  η γυναικεία χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου  Λεύκτρων με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του ιερού μητροπολιτικού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντώνιο Τσαρουχά, η γυναικεία χορωδία Αμπελοχωρίου με χοράρχη τον κ. Αγγελή Νίκα, οι μικτές χορωδίες των ΚΑΠΗ Θηβών και Βαγίων με χοράρχη των κ. Κωνσταντίνο Δέδε και η βοιωτική χορωδία Μικρασιατών "ο Χρυσόστομος Σμύρνης" με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Πατερόπουλο. Ακούστηκαν τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα απ' όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής.
Εκτός από τους πολλούς φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους,απ' όλα τα μέρη της Βοιωτίας, το παρόν έδωσαν: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, αρχιμανδριτης π. Νικόδημος Κάστιζας ο οποίος μετέφερε μετά το πέρας του φεστιβαλ τις ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου. Σημαντική παρουσία αυτή του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου ο οποίος χαιρετισε κι αυτός με τη σειρά του την εκδηλωση μας. Κοντά μας βρέθηκε κι ο πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Θ. κ. Αναστάσιος Καμούτσης,οι αντιδήμαρχοι Σπυρίδωνας Κίτσος και Γιώργος Μητσάκης,ο βουλευτής κ. Μπασιάκος και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικησης.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η διάκριση της χορωδίας μας με την απονομη τιμιτικής πλακέτας απο τον κ. Ιωάννη Πατερόπουλο στον χοράρχη μας κ. Αλεξανδρο Φίλη.
Την εκδήλωση έκλεισε με το βαθύ πνευματικό λόγο του ο προιστάμενος του ναού του Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών π. Σπυρίδων Βασιλάκος. Αποχορώντας από την αίθουσα ολοι μαζί,μια μεγάλη αγκαλιά, χορωδοι,μουσικοι κι ακροατές ψάλαμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
 Μετά το τέλος της εκδήλωσης   στα μελη όλων των χορωδιών  προσφέρθηκε ένα κέρασμα στην αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ.
Σ' αυτό το σημείο θα ηταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε απ' την καρδιά μας όλους όσους συνέβαλλαν με την παρουσία τους ή αφανώς την εκδηλωση μας αυτή καθώς επίσης και τους γενναιόδωρους χορηγούς μας που βοήθησαν σημαντικά ώστε να έρθει εις πέρας και με μεγάλη επιτυχία η χθεσινή μας εκδήλωση!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στoν Α.Ο. Θήβα


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Βυλλιώτη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο. “Η Θήβα” για την πανάξια επιστροφή της ομάδας στην Γ' Εθνική Κατηγορία.

Η επιτυχία αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα του συνετού προγραμματισμού της διοίκησης,  της προσήλωσης αθλητών και προπονητών στο στόχο και όλοι μαζί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν πραγματικότητα την επιστροφή του Θηβαϊκού ποδοσφαίρου στις εθνικές κατηγορίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις στη Θήβα για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Στο πλαίσιο εορτασμού εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

1. Ώρα 18:30: Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα

Εκδήλωση για μαθητές δημοτικού και γονείς από το Σύλλογο Θήβας “ΣΦΙΓΓΑ”:

“Ο μύθος του Κάδμου, η αναζήτηση της Ευρώπης και η ίδρυση της Θήβας”

2. Ώρα 20:00: Συνεδριακό Κέντρο ΔΗ.Κ.Ε. Θήβας

“ Η αρχαία Ελληνική Μυθολογία και Τραγωδία στο Λυρικό Θέατρο”

Συμμετέχουν:



Τζένη Δριβάλα (σοπράνο),Κατερίνα Κουρή (σοπράνο),Κασσάνδρα Δημοπούλου (μέτζο),

Φίλιππος Μοδινός(τενόρος), 10μελές μουσικό σχήμα λυρικών τραγουδιστών και οργανοπαικτών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη.
Στο πιάνο ο Δημήτρης Καραμανώλης και στην αφήγηση η Μαρία Κουρή, Λέκτωρ Πολιτιστικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Επιμέλεια  εκδήλωσης  :  Χαρίκλεια  Τσοκανή, Επ.  Καθηγήτρια  Μουσικής και Επικοινωνίας,  στο Τμήμα  Επικοινωνίας,  Μέσων  &  Πολιτισμού  του  Παντείου  Πανεπιστημίου


ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ -ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
(Τμήμα  Επικοινωνίας, Μέσων  και  Πολιτισμού)

Σε  εποχές  σύγχυσης, όπως η σημερινή, όταν κλονίζεται η ίδια  η ενότητα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι χρήσιμο να  αναδεικνύονται, με καίριες και μελετημένες ενέργειες,  οι δεσμοί ανάμεσα στους πολιτισμούς των διαφόρων κρατών που επέτρεψαν να γίνεται λόγος για  ευρωπαϊκή «ιδέα| ή  «πνεύμα». Στη  σφαίρα της  τέχνης δεσμοί τέτοιας ξεχωριστής σημασίας είναι και  αυτοί  που αφορούν την  πρόσληψη των αρχαιοελληνικών μύθων από την όπερα.  
Στη  διάρκεια  των νεώτερων χρόνων οι αρχαίοι μύθοι γίνονται μουσικό θέατρο, η ελληνική φαντασία και σκέψη  γίνεται δυτικός τρόπος  έκφρασης.
Εκλεκτά δείγματα αυτής της διασύνδεσης παρουσιάζουμε στην παράσταση  της   8ης  Ιουνίου 2016  στη  Θήβα  στο πλαίσιο  του εορτασμού για τα  εγκαίνια  του  νέου Αρχαιολογικού  Μουσείου.
Στην εκδήλωση  αυτή που θα  γίνει  στο  Δημοτικό Συνεδριακό   Κέντρο  Θηβαίων, και ώρα  8 μ.μ, θα  τραγουδήσουν τους ρόλους  της  Μήδειας, της  Αντιγόνης, της  ωραίας Ελένης, του Ορφέα, της  Ασπασίας, κ.α, από έργα των Μότσαρτ, Μοντεβέρντι, Γκλουκ, Τραέττα, Κερουμπίνι, Όφφενμπαχ, Τζιάκοπο Πέρι  και  Φραντζέσκο Κορτέτσια, διακεκριμένοι  καλλιτέχνες Τζένη  Δριβάλα(σοπράνο), Κατερίνα Κουρή (σοπράνο), Κασσάνδρα Δημοπούλου(μέτζο-σοπράνο) και Φίλιππος Μοδινός (τενόρος) με τη συνοδεία  του Δημήτρη Kαραμανώλη  (στο  πιάνο), και  το  Motectum Vocal Ensemble  υπό  τη  διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη. Συνοδεύουν οι : Δημήτρης Παππάς, κλασική κιθάρα, Ευγένιος Μπένσης, βιολοντσέλο, Γιάννης  Γούσιας, κρουστά. Στο μέρος  της  αφήγησης η   Μαρία  Κουρή, μουσικολόγος, Λέκτωρ στο  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Έλενα Χορέβα, δημοσιογράφος, ΜΑ. Τμήμα  Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο  Πανεπιστήμιο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Οι εγγραφές και επανεγγραφές στον βρεφονηπιακό σταθμό και στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων αρχίζουν… Από τις 18 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων

Οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, για το σχολικό έτος 2015-2016, θα υποβληθούν στους Σταθμούς και στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου.

από ΔΕΥΤΕΡΑ 18/05/2016
έως και ΠΕΜΠΤΗ 17/06/2016,



Σχετικά Αρχεία:




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει τις πόρτες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών



Από την Τρίτη 7 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, μετά την ολοκλήρωση των έργων και των παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και συγχρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 4.109,058 ευρώ.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά μουσεία της χώρας, με επίπεδο υποδομών και εκθεμάτων που θα εντυπωσιάσει κάθε επισκέπτη του. 
Τα εγκαίνια του μουσείου θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας  κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τον αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος . Στην τελετή θα παραστεί ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εκπροσωπήσει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.
Με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Τέτοια έργα μας κάνουν υπερήφανους. Όχι μόνο γιατί καταφέραμε να εντάξουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόστους στο ΕΣΠΑ, αλλά γιατί από την λειτουργία αυτού του μουσείου το όφελος είναι τεράστιο. Για τον ελληνικό πολιτισμό, την παιδεία και την οικονομική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών αποτελεί κόσμημα για την ιστορία μας και σημείο αναφοράς για την πρόοδό μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς: Στο όνομα της αριστεράς σήμερα γίνονται τα μεγαλύτερα κοινωνικά εγκλήματα-ΒΙΝΤΕΟ


Στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική
εκδήλωση από τη ΛΑΕ Αργολίδας την Τετάρτη 1η Ιουνίου με θέμα “Η
Εναλλακτική Πρόταση της Αριστεράς στα Μνημόνια”.
Ομιλητές ήταν η Ηρώ
Διώτη: Οικονομολόγος, πρώην βουλευτίνα Λάρισας (Δικτύωση για την
Ριζοσπαστική Αριστερά) ,ο Κώστας Ζαχαριάς: Ιατρός, πρώην βουλευτής
Αρκαδίας,ο Γιάννης Σταθάς: Πρώην βουλευτής Βοιωτίας, (Πλεύση
Ελευθερίας) και ο Πέτρος Σταύρου: Οικονομολόγος (ΛΑΕ).

Παρών και ο
πρώην βουλευτής Αργολίδας Δ. Κοδέλας.

argolidaportal.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η τοποθέτηση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου






Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη κατασκευή και τοποθέτηση ελαστοσυνθετικού τάπητα (ταρτάν) σε τμήμα του Δημοτικού Σταδίου Αλιάρτου. Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουνίου.
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ και αποτελεί χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών το Δημοτικό Στάδιο θα έχει αναβαθμιστεί και ένα χρόνιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας θα έχει εκπληρωθεί, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους αθλητές να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης και προετοιμασίας για τις υποχρεώσεις τους στα τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα που συμμετέχουν, αλλά και στους αθλούμενους του Δήμου μας, για να μπορούν να αθλούνται στα πλαίσια του Μαζικού Αθλητισμού. 
Η αναβάθμιση του σταδίου θα δημιουργήσει ακόμη τις προϋποθέσεις για την διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων στίβου υψηλών προδιαγραφών και στον καλλικρατικό Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Το Στάδιο θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα πραγματοποίησης των απαιτούμενων εργασιών (περίπου ένα μήνα) και ζητούμε την κατανόησή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ-Η ''ΑΝΤΙΓΟΝΗ'' ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στη Λιβαδειά – Σκοτώθηκε 17χρονη σε τροχαίο στα Κούκουρα

Τραγικό τέλος για 17χρονo κορίτσι  απο τη Λιβαδειά

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ  της Κυριακής στην Αγία Άννα(Κούκουρα) Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με   πληροφορίες του Permisospress,αγροτικό αυτοκίνητο  κάτω απο αδιευκρίνηστες συνθήκες,εξετράπη της πορείας του στην Αγία Άννα,με αποτέλεσμα να τουμπάρει και να σκοτωθεί η 17χρονη κοπέλα κάτοικος Λιβαδειάς.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Πάντα  με πληροφορίες μας η παρέα επέστρεφε στη Λιβαδειά απο την παραλία Σαράντι και μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από την άτυχη 17χρονη βρίσκονταν και δύο νεαροί  οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

  Ο οδηγός του αγροτικού συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Τα ακριβή αίτια του τροχαίου διερευνά η Τροχαία Λιβαδειάς.
Αύριο το απόγευμα θα γίνει η κηδεία της άτυχης 17χρονης  και συγκεκριμένα στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ζαγαρά Λιβαδειάς.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ
 Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία                                           


Χθες (05-06-2016) το βράδυ, στην 1η χ/θ της επαρχιακής οδού Αγίας Άννας – Θίσβης Βοιωτίας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν επίσης μία 17χρονη ημεδαπή και ένας 23χρονος ημεδαπός, εξετράπη δεξιά της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερά αντικείμενα (δέντρο – πέτρες), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 17χρονης και τον ελαφρύ τραυματισμό του 25χρονου και του 23χρονου.
   
Ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου συνελήφθη.    
 
Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινή άδεια: Υπολογίστε πόσες μέρες και τι αποδοχές δικαιούστε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας. Πότε και πόσες μέρες έχετε δικαιώματα να πάρετε, ποιες οι αποδοχές άδειας και ο χρόνος καταβολής τους

Για όσους εργαζόμενους ονειρεύονται από τώρα διακοπές, παραλίες και ξεκούραση, καθώς οι ζέστες έχουν ήδη ξεκινήσει, φροντίζει το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Παρέχει μάλιστα και εφαρμογή, με την οποία δίνετε η δυνατότητα να υπολογίσετε online τις ημέρες της άδειας σας:

Υπολογίστε την άδειά σας
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
ΩΣ ΠΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ  ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

* Ο χρόνος χορηγήσεως των αδειών καθορίζεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ μισθωτών και εργοδότη.

* Οι μισοί τουλάχιστον από τους μισθωτούς πρέπει να πάρουν άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

* Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από το χρονικό σημείο κατά το οποίο διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα.

* Επίσης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια οπωσδήποτε πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους, έστω και αν δεν του την ζήτησε ο μισθωτός .
ΩΣ ΠΡΟΣ  TO ΤΡΟΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

* Η άδεια για μεν το πρώτο ημερολογιακό έτος χορηγείται σε τμήματα, Ο εργοδότης υποχρεούται μέχρι τη λήξη του πρώτου ημερολογιακού έτους, εντός του οποίου προσελήφθηκε ο μισθωτός, να χορηγήσει  σε αυτόν την αναλογία της κανονικής του άδειας.

* Κατά το δεύτερο ημερολογιακό έτος ο μισθωτός δικαιούται να λάβει τμηματικά την άδειά του με αποδοχές, που αναλογεί στο χρόνο απασχόλησής του στο έτος αυτό. Η αναλογία υπολογίζεται και πάλι με βάση τις 20 ημέρες για τους εργαζόμενους με  πενθήμερο ή τις 24 ημέρες για τους εργαζόμενους με  εξαήμερο .

Στη διάρκεια του έτους αυτού και στο σημείο που συμπληρώνει 12 μήνες εργασία , η άδεια αυξάνεται κατά μία (1) εργάσιμη ημέρα. Ο εργοδότης υποχρεούται μέχρι τη λήξη του δεύτερου ημερολογιακού έτους, να του χορηγήσει αναλογικώς ή ολόκληρη την άδεια που φθάνει μέχρι τις 21 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο, και τις 25  εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο.

* Κατά το τρίτο ημερολογιακό έτος, καθώς και τα επόμενα ο μισθωτός δικαιούται να λάβει ολόκληρη την άδεια του σε κάθε χρονικό σημείο του έτους αυτού. Η άδεια αυτή θα φθάσει τις 22 εργάσιμες ημέρες για τους εργαζόμενους με πενθήμερο  ή τις 26 εργάσιμες  ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο, εάν έχουν συμπληρωθεί 2 έτη απασχόλησης μέσα στο τρίτο ημερολογιακό έτος.

* Οι μισθωτοί με προϋπηρεσία τουλάχιστον 10 έτη στον ίδιο εργοδότη ή 12 έτη σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται 25 εργάσιμες ημέρες άδειας, για όσους είναι με πενθήμερο, ή 30 εργάσιμες ημέρες άδειας, για όσους είναι με εξαήμερο  με αποδοχές (ΕΓΣΣΕ 2000-2001, άρθρο 6)

* Επίσης οι μισθωτοί, από 1-1-2008, μετά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας δικαιούνται μία (1) εργάσιμη ημέρα παραπάνω, δηλ. 26 ημέρες  για τους εργαζόμενους με πενθήμερο και 31 ημέρες για τους εργαζόμενους με εξαήμερο (ΕΓΣΣΕ 2008-2009, άρθρο 3).

* Σύμφωνα με το Ν 4093/2012 και την διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας η διαδικασία χορήγησης αδείας γίνεται ως εξής:

Η διάταξη της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου ΙΑ.14 του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 συμπληρώνει το άρθρο 8 του Ν.549/77 κατά το μέρος που κύρωσε το άρθρο 7 της από 26-1-1977 ΕΓΣΣΕ και όπως είχε τροποποιηθεί με το άρθρο 6 του Ν.3846/10 και προβλέπει συνολικά πλέον τα εξής:

α) Είναι επιτρεπτή από τον εργοδότη η κατάτμηση του χρόνου αδείας εξαιτίας ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης που προκύπτει στο πλαίσιο της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης. Η κατάτμηση μπορεί να γίνει σε δυο περιόδους εντός του αυτού ημερολογιακού έτους. Η πρώτη περίοδος της άδειας που χορηγείται με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι (6) εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και των πέντε (5) εργάσιμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο.

β) Επιτρέπεται η κατάτμηση του χρόνου αδείας και σε περισσότερες των δυο περιόδων. Η διαδικασία αυτή, η οποία προβλέπει έγγραφη αίτηση του εργαζομένου προς τον εργοδότη, θα πρέπει να περιλαμβάνει την χορήγηση ενιαίου τμήματος αδείας δέκα (10) εργασίμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας ή δώδεκα (12) εργασίμων ημερών, εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο. Η παραπάνω διαδικασία υπάγεται στις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας για την άδεια, οι οποίες προβλέπουν τη χορήγηση αδείας ή τμήματος αδείας από τον εργοδότη στον εργαζόμενο μετά από συνεννόηση των δυο μερών (άρ.4 του ΑΝ 539/45 όπως ισχύει).
ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Ο εργαζόμενος δικαιούται στη διάρκεια της άδειάς του τις αποδοχές που θα έπαιρνε αν εργαζόταν κανονικά με πλήρη απασχόληση.

Στις αποδοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται όλα τα καταβαλλόμενα μηνιαία επιδόματα και οι προσαυξήσεις. Δικαιούται επίσης επίδομα αδείας, το οποίο είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών άδειας, με ανώτατο όριο το ½ του μισθού, για τους αμειβόμενους με μισθό ή τα 13 ημερομίσθια  για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Ο εργοδότης υποχρεούται να προκαταβάλλει τις αποδοχές και το επίδομα άδειας στον εργαζόμενο στην αρχή της άδειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία συλλόγου Παναγία Μακαριώτισσα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Πνευματικό κέντρο της Δομβραίνας η καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία, με σκοπό την διατήρηση της τράπεζας αίματος. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές κυρίως δε στους εθελοντές αιμοδότες για την αθρώα προσέλευση τους. Το Δ.Σ του συλλόγου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πού θα μεταφερθούν τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων



Στον Ελαιώνα θα μετακομίσουν τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων.
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το σχέδιο μετακόμισης των σταθμών ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων λόγω πακέτου Γιούνκερ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι δύο σταθμοί θα μεταφερθούν σε έναν ενιαίο χώρο στον Ελαιώνα, ενώ το κόστος του έργου θα «αγγίξει» τα 300 εκατ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το επιχειρηματικό σχέδιο, οι μελέτες κατασκευής, υλοποίησης και λειτουργίας του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη των εργασιών την 1 Σεπτεμβρίου του 2017, με τις εγκαταστάσεις να γίνονται σε έκταση 66,4 στρεμμάτων που ανήκουν στην Αττικό Μετρό Α.Ε. Σε αυτό το χώρο έχει προβλεφθεί και η κατασκευή άλλων εγκαταστάσεων, όπως χώρων εστίασης, εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και χώροι πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνότερα στo Internet τα Ελληνόπουλα.




    Αποκαλυπτική ως προς τις συνήθειες των παιδιών και των ανηλίκων στο Internet είναι η σχετική έκθεση της Kaspersky Lab, καταδεικνύοντας ότι τα παιδιά και οι ανήλικοι ανά τον κόσμο περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας εργαλεία επικοινωνίας, όπως κοινωνικά δίκτυα, email, εργαλεία chat κ.ά.

Τα...gaming portals (11%) και οι ιστοσελίδες που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες και καπνικά προϊόντα (9%) ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, η ίδια έκθεση δείχνει ότι υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στα ενδιαφέροντα των παιδιών ανά χώρα.

Η έκθεση καλύπτει ένα διάστημα 12 μηνών και δείχνει ανώνυμα στατιστικά στοιχεία, που προέρχονται από τις λύσεις ασφάλειας της Kaspersky Lab για Windows PC και Mac, στις οποίες είναι ενεργοποιημένη η μονάδα Γονικού Ελέγχου. Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση παρουσιάζει το ποσοστό των επισκέψεων ή τις απόπειρες επισκέψεων σε ιστοσελίδες με δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο, που εμπίπτουν σε μία από τις 14 προκαθορισμένες κατηγορίες*. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, τα παιδιά μείωσαν τις επισκέψεις τους σε μέσα επικοινωνίας και ιστοσελίδες με θέματα για ενήλικες. Η τάση αυτή μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι τα παιδιά μετακινούν τις πιο «ευαίσθητες» δραστηριότητές τους σε φορητές συσκευές, οι οποίες δεν καλύπτονται από την έκθεση.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανηλίκων επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (67%).
Το 10% των παιδιών στην Ελλάδα επισκέπτεται ιστότοπους με online παιχνίδια,
ενώ το 8% ιστοσελίδες με αναφορά σε ναρκωτικές ουσίες.
Σε μικρότερο ποσοστό,
χρησιμοποιούν email (3%),
επισκέπτονται ιστοσελίδες με παράνομο λογισμικό (3%),
ηλεκτρονικά καταστήματα (2%) και
ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου (2%).


Η κατηγορία «διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας» ήταν πιο δημοφιλής στο Μεξικό (86%), τη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Ιταλία (σε όλες λίγο περισσότερο από 70%). Τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν λιγότερο τα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν στην Κίνα (30%), τη Γερμανία (31% ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (32%). Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι όσο λιγότερο δημοφιλής ήταν αυτή η κατηγορία σε μια χώρα, τόσο πιο δημοφιλής ήταν η κατηγορία «ηλεκτρονικά παιχνίδια». Τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο (28%), τη Γερμανία (26%) και την Αυστραλία (21%) είναι πιο πιθανό να παίξουν online, ενώ τα παιδιά από το Μεξικό (4%), την Ιταλία (6%) και την Ιαπωνία (7%) το κάνουν λιγότερο συχνά.


Αναφορικά με την παρακολούθηση βίντεο, την ακρόαση μουσικής και το «κατέβασμα» λογισμικού, τα παιδιά στην Ιαπωνία έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα παγκοσμίως (12% του συνόλου των ειδοποιήσεων στις μονάδες Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab). Επίσης, οι ανήλικοι Ιάπωνες είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν αγορές online (17%), κάτι που ισχύει και για τους ανηλίκους στην Κίνα (20%). Η κατηγορία «αλκοόλ, καπνικά προϊόντα και ναρκωτικές ουσίες» συγκέντρωσε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στη Γερμανία (23%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (25%). Από την άλλη, οι ιστότοποι της κατηγορίας «περιεχόμενο για ενήλικες» συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των ανηλίκων στην Κίνα (23%) και την Ιαπωνία (5%). Η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η λιγότερο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ (λιγότερο από 1% και στις δύο χώρες).

Όπως σχολίασε η Anna Larkina, Senior Web Content Analyst της Kaspersky Lab,

“Η δημοτικότητα ορισμένων κατηγοριών ιστότοπων μεταξύ των ανηλίκων σε διάφορες χώρες μπορεί να συνδεθεί με τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και τις οικονομικές συνθήκες της κάθε χώρας. Βλέπουμε ότι τα παιδιά γίνονται όλο και πιο αυτάρκη όταν είναι online. Επιλέγουν τι μουσική θα ακούσουν, τι ταινίες και κινούμενα σχέδια θα παρακολουθήσουν και τι λογισμικό θα εγκαταστήσουν. Αυτή η ανεξαρτησία είναι καταπληκτική, αλλά στο Διαδίκτυο, όπως και στην πραγματική ζωή, είναι αναγκαίο να καθοδηγούμε τους νέους και να τους διδάσκουμε πώς να συμπεριφέρονται με σύνεση, ασφάλεια και υπευθυνότητα. Στην Kaspersky Lab, πιστεύουμε ότι για την πρόληψη πιθανών επαφών με επιβλαβές περιεχόμενο, οι γονείς πρέπει να συνδυάζουν μια ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας με τη συνεχή επικοινωνία. Οι συζητήσεις εκπαιδεύουν τους νεαρούς χρήστες σχετικά με τις online απειλές και συμβάλλουν στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης στις οικογένειες, ενώ οι λύσεις ασφάλειας παρέχουν μια βάση για τέτοιες συζητήσεις κι ένα ασφαλές περιβάλλον για όλη την οικογένεια”
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ