Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Άνοιξε τις Πύλες του το "στολίδι" της Βοιωτίας-Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ




Άνοιξε τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου , με την επισημότητα που αρμόζει σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τη Βοιωτία και την Ελλάδα,  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016. Το Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β'.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία το ανέφερε χαρακτηριστικά για το Μουσείο:
 “Είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό το εμβληματικό Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Μόνο που θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι το Μουσείο τούτο, δεν είναι μόνο ένα μνημείο. Εκτός από την τεράστια αρχαιολογική του αξία, θα λειτουργεί, για όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες αλλά και για τις γενιές που έπονται, και ως τηλαυγής δείκτης πορείας. Μιας πορείας χρέους, η οποία συνίσταται στο ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να επαναπαυόμαστε στις «δάφνες» του μεγαλείου των Προγόνων μας, αλλά οφείλουμε να χτίσουμε το δικό μας μέλλον με βάση και στάθμη τη δική τους, αναμφισβητήτως πανανθρώπινη, κληρονομιά και παρακαταθήκη”.

Την εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτισαν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου. Ακολούθησαν ομιλίες από την Προϊσταμένη ΕΦΑ Εύβοιας κ. Πάρη Καλαμαρά με θέμα “ Η Επανέκθεση του Μουσείου Θήβας. Μία περίπτωση συνεργασίας” και από την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Αλεξάνδρα Χαραμή, η οποία παρουσίασε το έργο του Μουσείου, τις ενότητες και τα σημαντικά εκθέματα που περιλαμβάνονται σε αυτό.

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά :
“Με υπερηφάνεια, ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, σας παρουσιάζει το στολίδι της, το οποίο ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται τους πολίτες όλου του κόσμου. Σας παρουσιάζουμε ένα έργο πνοής για τη Θήβα, αλλά και ένα έργο ουσίας και αξίας για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Από την Καρδιά του Ελλαδικού κόσμου, η Θήβα, αυτή η σπουδαία πόλη, υπερέβη τα δικά της σύνορα, και πρωταγωνίστησε στην ιστορία και τη μυθολογία. Με συνεπή και έντονη παρουσία ανά τους αιώνες, η Θήβα αξίζει αυτό το Μουσείο, που -επιτρέψτε μου να πω - είναι το πιο σημαντικό Μουσείο που εγκαινιάζεται στην Ελλάδα, μετά από αυτό της Ακροπόλεως”.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μίλησε για την παγκόσμια φήμη της Θήβας, ταυτίζοντάς την με τον Ελληνικό Πολιτισμό:
“Θήβα, είναι το όνομα μίας πόλης, που παντού στην ανθρωπότητα εάν κάποιος κληθεί να ονομάσει τέσσερις ή πέντε πόλεις, η Θήβα θα είναι μέσα σ' αυτές. Αλλά και σαν λέξη, η Θήβα, είναι από αυτές που χαρακτηρίζουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, όχι μόνο για την ιστορία αλλά και τη λογοτεχνία της. Ο Θηβαϊκός κύκλος εμπνέει τους ποιητές όλων χωρών, που μετέχουν με τον έναν ή άλλο τρόπο στον Ελληνικό Πολιτισμό. Το να έχει η Θήβα το διαχρονικό της Μουσείο είναι ένα ιστορικό καθήκον, που εκπληρώνεται αυτή τη σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο”
Ο Δήμαρχος Θηβαίων, ευχαρίστησε στον χαιρετισμό του όλους όσους συνετέλεσαν στη δημιουργία  αυτού του Μουσείου, κόσμημα για την πόλη και ολόκληρη την Ελλάδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
“Το έργο που εγκαινιάζουμε, όνειρο πολλών γενεών, μόχθος ειδικών, που γίνεται πραγματικότητα, στέλνει σήμερα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλους μας .Αρχαιολόγοι που έθεσαν τον εαυτό τους σε αυτήν την υπηρεσία, διαχρονικά, έμπηξαν την σκαπάνη με σεβασμό, ευαισθησία και γνώση στην Θηβαική γη και αυτή ανταποκρίθηκε αγόγγιστα στις έρευνές τους. Άνοιξε την καρδιά της και άφησε από μέσα της να βγουν, ανάκτορα, ναοί, επιτύμβιες στύλες, επιγραφές και μια σειρά άλλων αντικειμένων, που αποκαλύπτουν τον τρόπο ζωής των Θηβαίων σε όλες τις πτυχές του. Η μορφή των έργων τέχνης είναι αποκαλυπτική της αισθητικής των κατοίκων της πόλης και ταυτόχρονα του βαθμού πολιτισμού της. Σήμερα παραδίδεται αυτό το έργο στους Θηβαίους, στους Έλληνες σε όλη την  ανθρωπότητα, έργο όχι μόνο της αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης, αλλά και ανάσα ζωής στην σημερινή πόλη”.
Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργανώνουν από 8 έως 29 Ιουνίου 2016 ένα φεστιβάλ με ποικίλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο εορτασμού των εγκαινίων του Μουσείου. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr καθώς επίσης η τελετή των εγκαινίων του Μουσείου, η οποία προβλήθηκε σε απ' ευθείας μετάδοση μέσω των ιστοσελίδων της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς και σε γιγαντοοθόνες σε πλατείες της πόλης.

Λίγα λόγια για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών :
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών διαθέτει πλέον εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία.

Το έργο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείο Θηβών υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις μέσω συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε δύο διαδοχικές προγραμματικές περιόδους. Στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ ολοκληρώθηκε η επέκταση του κτηρίου, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και η εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης της έκθεσης των αρχαιοτήτων.

Το έργο «Β΄ Φάση Επανέκθεσης Προϊστορικών -Κλασικών & Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας» υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 μέσα από τις πιστώσεις του Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος 2007-2013» και ολοκληρώθηκε στις 31-12-2015 σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.
 
Η νέα έκθεση διαρθρώνεται σε συνολικά δεκαοκτώ ενότητες, έντεκα από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και παρουσιάζεται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Σε εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζεται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ήρωα Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου

Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ήρωα   
                     Αρχιφύλακα  Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.


  Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που ο αλησμόνητος συνάδελφος Γιώργος Ανδριτσόπουλος πέρασε στο Πάνθεον των Ηρώων της Ελληνικής Αστυνομίας. Έπεσε στο Δίστομο Βοιωτίας τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2013 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος από πυρά Αλβανών κακοποιών, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη της πατρίδας μας.
 Καλούνται οι συνάδελφοι, οι φίλοι και όσοι τιμούν την μνήμη του, να παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στις 10:00 π.μ στο Δίστομο Βοιωτίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στο Δαφνιά Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου, μετά το πέρας της Αρχιερατικής θείας λειτουργίας .
                 
                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                                               ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης                                      


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατοντάδες συλλήψεις τον Μαΐο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά την διάρκεια του μηνός Μαΐου του έτους 2016, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά επτακόσια ενενήντα (790) άτομα και ειδικότερα:

•    Τρία (3) άτομα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
•    Έξι (6) άτομα, για διάπραξη ληστειών.
•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ληστείας.
•    Εκατόν είκοσι επτά (127) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Είκοσι εννέα (29) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Εκατόν έξι (106) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Εξήντα έξι (66) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Διακόσια δεκαέξι (216) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Οκτώ (8) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Έντεκα (11) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
•    Δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίας.
•    Δεκατέσσερα (14) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Οκτώ (8) άτομα, για απειλή.
•    Εβδομήντα τρία (73) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.).
•    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση δικαστικής Απόφασης.
•    Ένα (1) άτομο, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
•    Εννέα (9) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
•    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
•    Δύο (2) άτομα, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
•    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.
•    Τρία (3) άτομα, για ανυποταξία.
•    Ένα (1) άτομο, για απασχόληση παράνομων μεταναστών.
•    Δύο (2) άτομα, για εξύβριση.
•    Δύο (2) άτομα, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
•    Ένα (1) άτομο, για ψευδή καταμήνυση.
•    Ένα (1) άτομο, για ψευδορκία.
•    Ένα (1) άτομο, για πλαστογραφία.
•    Δύο (2) άτομα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
•    Δύο (2) άτομα, για απείθεια.
•    Είκοσι πέντε (25) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Πενήντα δύο (52) άτομα, για επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Μία (1) υπόθεση ανθρωποκτονίας.
•    Μία (1) υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας.
•    Επτά (7) υποθέσεις ληστειών.
•    Μία (1) υπόθεση απόπειρας ληστείας.
•    Ενενήντα ένα (91) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Τρεις (3) υποθέσεις αποπειρών κλοπών.
•    Εκατόν μία (101) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Δεκαπέντε (15) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Μία (1) υπόθεση πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
•    Δέκα (10) υποθέσεις απάτης.
•    Δύο (2) υποθέσεις απόπειρας απάτης.
•    Τέσσερις (4) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Εννέα (9) υποθέσεις για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίας.
•    Μία (1) υπόθεση έκθεσης.
•    Τρεις (3) υποθέσεις πλαστογραφίας.


γ. Εξαρθρώθηκε:

•    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας. Εξιχνιάσθηκαν (62) κλοπές – φθορές μετασχηματιστών (σχετικό το από 12-05-2016 Δελτίο Τύπου μας).


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (962,53) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (47,3) γραμμάρια
•    Κοκαΐνη: (21,19) γραμμάρια
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 27
•    Φυτά υπνοφόρου μήκωνος: 300
•    Ναρκωτικά δισκία: 273
•    Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας: 4
•    Κυνηγετικά όπλα: 7
•    Πιστόλια (διαφόρων τύπων): 9
•    Περίστροφα: 1
•    Φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων: 98
•    Μαχαίρια - Ξίφη: 10
•    Γκλοπς: 5
•    Συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης: 3
•    Σιδερογροθιές: 2
•    Αδασμολόγητος καπνός: (3) κιλά και (520) γραμμάρια
•    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 1.168
•    Πλαστά χαρτονομίσματα: 512€
•    Χρηματικό ποσό: 485€
•    Οχήματα: 2
•    Πλήθος κινητών τηλεφώνων
•    Διάφορα προϊόντα κλοπών (πηνία μετασχηματιστών κ.α.)
•    Διαρρηκτικά εργαλεία
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δώδεκα (12) κλεμμένα οχήματα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Tρεις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Βοιωτίας

3 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Βοιωτίας

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος ανακοινώνoυν την πρόσληψη προσωπικού, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόµων [δύο (2) ∆Ε ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, πλήρους απασχόλησης και ενός (1) ∆Ε ∆ΙΑΝΟΜΕΩΝ, πλήρους απασχόλησης], χρονικής διάρκειας οκτώ(8) µηνών για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Μονάδων Ταχυδροµικού Έργου των Ελληνικών Ταχυδροµείων […]
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερευνα-σοκ: 7 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους..




    Το 89% περιμένει νέα ύφεση.



Tο Εμπορικό... και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών δημοσιοποιεί σήμερα την δεύτερη για το 2016 ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία Alco ενώ τα ευρήματα της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας (Κε.ΜΕ.) του ΕΒΕΑ.
Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 30 Μάϊου - 2 Ιουνίου 2016.

Δίνοντας την έρευνα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολίασε: «
Και από την τελευταία έρευνα του Επιμελητηρίου διαφάνηκε ότι το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια βυθίζει την οικονομία στην ύφεση. Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς 7 στους 10 δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. Για μια ακόμη φορά επιμένουμε στην ανάγκη προώθησης και υλοποίησης αναπτυξιακών μέτρων που θα δώσουν μια νέα πνοή στην αγορά».

Αναλυτικότερα:

Στο ερώτημα που τέθηκε σχετικά με την αξιολόγηση των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά, το 89% των συμμετεχόντων θεωρεί πως οι αποφάσεις που έχουν παρθεί θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

Μόλις το 6% των συμμετεχόντων δείχνει να εμπιστεύεται τις πρόσφατες αυτές αποφάσεις της κυβέρνησης για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη, ενώ το 5% δεν εξέφρασε κάποια άποψη για το θέμα αυτό.

Επιπλέον, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση διαφαίνεται και από το δεύτερο ερώτημα της έρευνας.

Το 78% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι σε θέσει να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων αυτών.

Ολοκληρώνοντας, το 15% δεν συμμετείχε, σημειώνοντας αρκετά υψηλό ποσοστό αποχής.

Το τρίτο ερώτημα επικαιρότητας, αναφέρεται στις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, όπου το 69% όσων συμμετείχαν θεωρεί πως δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις για το 2016.

Το ποσοστό αυτό είναι 10% μεγαλύτερο από ότι ήταν σε αντίστοιχο ερώτημα που τέθηκε τον Φεβρουάριο του 2014.

Επιπλέον, το 21% θεωρεί πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις του -το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 10% από την έρευνα του Φεβρουαρίου του 2014-, ενώ το 10% δεν παρείχε κάποια εκτίμηση.

Στο πρώτο από τα δυο πάγια ερωτήματα που παραδοσιακά θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε βαρόμετρο, το οποίο αναφέρεται στον δείκτη αισιοδοξίας των πολιτών για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, το 78% των πολιτών διατηρεί απαισιόδοξη στάση με μόλις 2% βελτίωση από το προηγούμενο ποσοστό του Φεβρουαρίου, το 14% των συμμετεχόντων είναι αισιόδοξοι και το 8% επέλεξε να μην απαντήσει.

Στο δεύτερο από τα δυο αυτά ερωτήματα, το οποίο αναφέρεται στον προσωπικό δείκτη αισιοδοξίας, το 76% των συμμετεχόντων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, με μόλις 3% βελτίωση από τη προηγούμενη έρευνα, ενώ το 16% των συμμετεχόντων διατηρούν θετική στάση και το 8% δεν διατύπωσε κάποια άποψη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέσπασε κόντρα Μπακογιάννη – Αντωνοπούλου για ανάρτηση στο facebook

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης διαμαρτύρεται μέσω  του προσωπικού του λογαριασμό στο facebook για  τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

«Προφανώς κάποιοι δεν εκτιμούν ούτε τη συγκινητική ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών ούτε τις προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για να στηρίξουμε μια εθνική υπόθεση, πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους», υποστηρίζει στην ανάρτησή του ο κ. Μπακογιάννης.

Από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, ανακοινώνονται ως απάντηση τα εξής:

Σε πρώτη φάση το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους Δήμους των περιοχών θα υλοποιήσει πρόγραμμα 8μηνης απασχόλησης που αφορά  2.500 θέσεις εργασίας για ανέργους που θα στελεχώσουν  άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και δομές υποστήριξης των  προσφύγων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργούν τρία (3) κέντρα φιλοξενίας, δύο (2) στις Θερμοπύλες, το ένα τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες και ένα (1) στη Ριτσώνα. Βάσει των αναγκών, όπως εκείνες καταγράφηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα εν λόγω κέντρα σε πρώτη φάση θα προσληφθούν συνολικά 150 άτομα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε δεύτερη φάση η οποία θα περιλαμβάνει την πρόσληψη επιπλέον 2.500 ανέργων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις δομές υποστήριξης των προσφύγων.

Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στη Φθιώτιδα - Αυτοκτόνησε 22χρονος φοιτητής



Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Σπερχειάδα και σε όλη τη Φθιώτιδα, από τον αδόκητο χαμού του 22χρονου φοιτητή του Πολυτεχνείου.
Ο 22χρονος φοιτητής, σήμερα το μεσημέρι, επέστρεψε στο σπίτι του στη Σπερχειάδα από την Αθήνα. Μια ώρα μετά πήρε ένα από τα τρία κυνηγετικά όπλα που υπήρχαν στο σπίτι, πήγε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού που ήταν απομονωμένο, έβαλε την καραμπίνα κάτω από το σαγόνι και τράβηξε τη σκανδάλη.
Το νεκρό παλικάρι βρήκε η αδελφή του η οποία έπαθε σοκ, μόλις άνοιξε την πόρτα του δωματίου που έγινε το κακό.
Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στη μικρή κοινωνία της Σπερχειάδας. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. Όλοι κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, άριστο μαθητή και πολύ καλό φοιτητή, που ήταν στο 3ο έτος του Πολυτεχνείου.
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι δεν άφησε κάποιο σημείωμα και ότι πότε στο παρελθόν δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα και φυσικά δεν είχε δώσει κάποιο σημάδι ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Το Α.Τ. Σπερχειάδας έχει αναλάβει την διερεύνηση της τραγικής αυτής υπόθεσης.



lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ διαμαρτυρίας Γιάννη Σταθά προς τον Δήμαρχο Διστόμου- Αράχωβας – Αντίκυρας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΠΡΟΣ: Δήμο  Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας
             Κον  Δήμαρχο


                       ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ,  ΔΕΝ  ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ

Αισθάνομαι μεγάλη λύπη και θλίψη διότι η σημερινή εκδήλωση, στα
πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης για τα 72 χρόνια  από τη Σφαγή στο
Δίστομο : « Οι «άλλοι» Γερμανοί της ναζιστικής κατοχής. Τα τάγματα
ανεπιθύμητων της Βέρμαχτ στην Ελλάδα », που οργανώνεται από τη
Διοικούσα Επιτροπή Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, με ομιλητές :Friedhelm
Boll, καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Κάσελ, μέλος
του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Κατά της Λήθης  –  Υπέρ της
Δημοκρατίας»  και Ιάσονα Χανδρινό, διδάκτορα νεώτερης Ιστορίας,
Πανεπιστημίου Αθηνών, γίνεται με τη συμμετοχή  δύο Οργανώσεων
«Friedrich – Ebert-Stiftung» η οποία σήμερα χορηγεί την διερμηνεία της
εκδήλωσης, και « Gegen Vergessen – Fur Demokratie».

Το ίδρυμα “Friedrich – Ebert” στην Ελλάδα χρηματοδοτείται από το
Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και υπηρετεί την επίσημη Γερμανική
πολιτική, η οποία τάσσεται κατά των αποζημιώσεων των θυμάτων του
Διστόμου.

Το ίδρυμα “Friedrich – Ebert” και ο σύλλογος «Κατά της Λήθης  –  Υπέρ
της Δημοκρατίας» συμμετέχουν στην υλοποίηση της ίδρυσης του
Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και αυτές οι ενέργειες τους
χρηματοδοτούνται από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, όπως
διαβάσαμε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

 Πιστεύω κ. Δήμαρχε ότι δεν το γνωρίζατε, γιατί έχετε καταδικάσει με
επιστολή σας προς το Συμβούλιο των Μαρτυρικών Πόλεων, που έγινε στο
Χορτιάτη στις 1/9/2014, τη δημιουργία του Ελληνογερμανικού Ταμείου για
το Μέλλον, όπως δεν θέλω να πιστεύω ότι και οι συντοπίτες μας που
συμμετέχουν και προβάλλουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το γνώριζαν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την δικαίωση των σφαγιασθέντων από τα Ναζιστικά
στρατεύματα και ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ .



                                  ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΤΑΘΑΣ
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς   και       Πρώην Βουλευτής

Διαβάστε Περισσότερα »

Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Βοιωτίας στη Θήβα

Στα πλαίσια της εσωκομματικής συζήτησης που διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλες τις περιφερειακές οργανώσεις, η ΝΟΔΕ Βοιωτίας θα πραγματοποιήσει Νομαρχιακή Συνέλευση την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στις 20:00 μμ,  στην αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ του Συνεδριακού Κέντρου Θηβών με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Αχαΐας κ Ανδρέα Κατσανιώτη . 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ