Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Mε μικρούς πολίτες της Λιβαδειάς συναντήθηκε η Δήμαρχος



Τη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς ομάδα παιδιών συνοδευόμενα από εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και μέλη της εθελοντικής κίνησης πολιτών Levadistas. 
Τα παιδιά μετέφεραν στη Δήμαρχο το αίτημά τους για άμεση λειτουργία των παιδικών χαρών του Δήμου Λεβαδέων έτσι ώστε να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια σε αυτές.
Η Δήμαρχος είπε στα παιδιά ότι πολύ σωστά διεκδικούν το δικαίωμα τους για παιχνίδι και απαιτούν το άνοιγμα των παιδικών χαρών. Στη συνέχεια εξήγησε τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους, τους λόγους που έχει καθυστερήσει η κατασκευή των παιδικών χαρών και οι οποίοι σχετίζονται με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Μηχανικών που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου και πιστοποίησης τους.
Τόνισε, ότι τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών είναι ήδη προϋπολογισμένα και ενημέρωσε ότι το θέμα της προμήθειας οργάνων και παιχνιδιών για τις παιδικές χαρές συζητείται άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτίμησε δε, ότι η ανακατασκευή των πρώτων παιδικών χαρών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των υπολοίπων παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο.
Καταλήγοντας η Δήμαρχος ενημέρωσε τα παιδιά για το πρόβλημα των μεγάλων καταστροφών των παιδικών χαρών, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων γενικότερα.  Εξέφρασε την άποψη ότι οι δημόσιοι χώροι θα πρέπει να προστατεύονται από όλους τους δημότες αφού αποτελούν περιουσία τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπαθωμά:Καλοτάξιδο το Μουσείο της Θήβας στις θάλασσες του πολιτισμού


Στα εγκαίνεια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας παρεβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά
Μια διαφορετική μέρα ξημέρωσε για τη Βοιωτία , για την Ελλάδα και τον παγκόσμιο πολιτισμό  με τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

Στους χώρους του φιλοξενούνται μοναδικά εκθέματα που καλύπτουν χρονολογικά τον πολιτισμό της περιοχής  από τα παλαιολιθικά χρόνια έως και τους μεταβυζαντινούς χρόνους όπου η αρχαιολογική  σκαπάνη έφερε στο φως καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα  αρχαιολογικά Μουσεία στην Ελλάδα

Η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά δήλωσε:

«Εύχομαι το νέο σύγχρονο Μουσείο Θηβών να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς, ιδιαίτερα σήμερα στις συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης και μαζί με όλους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς  και τα μνημεία της Βοιωτίας να συντελέσει στην ανάδειξη μιας πολιτιστικής όασης της πατρίδας μας για τους πολίτες όλου του κόσμου.

Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ορθή προβολή του προσδίδοντας  την αξία που αρμόζει.

Ας είναι καλοτάξιδο στις θάλασσες του πολιτισμού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Eξόρμηση με 50 συλλήψεις στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά πενήντα (50) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.084) άτομα και (723) οχήματα, προσήχθησαν (109) άτομα και βεβαιώθηκαν (180) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (08-06-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση κλοπών, παραβάσεων νομοθεσίας περί όπλων, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.084) άτομα, εκ των οποίων (835) ημεδαποί και (249) αλλοδαποί, καθώς και (723) οχήματα.
Προσήχθησαν: (109) άτομα, εκ των οποίων (84) ημεδαποί και (25) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (50) άτομα, εκ των οποίων (37) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
•    (2) ημεδαποί, για κλοπή και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
•    (1) ημεδαπή, για κλοπή.
•    (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (8) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (10) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (8) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (4) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
•    (1) ημεδαπή, για δυσφήμηση.
•    (1) ημεδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίων περί ενδοοικογενειακής βίας, Απειλής, Ψευδή καταμήνυση.
•    (1) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    (1) πιστόλι
•    (1) πιστόλι κρότου λάμψης
•    (1) κυνηγετικό όπλο
•    (1) μαχαίρι
•    (163) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.
•    (1) κάλυκας για όπλο τύπου Flober.
•    (1) φυσιγγιοθήκη
•    (1) θήκη πιστολιού
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (219) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (180) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (31) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μέθη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και (136) λοιπές.
•    (4) περί Όπλων.
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (18) παραβάσεις του νόμου περί Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (13) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Επέκταση αποχέτευσης ομβρίων στην οδό Αθηνών και στην οδό Ηνιόχου



Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου ενημερώνει ότι υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, η ένταξη του έργου “Επέκταση αποχέτευσης ομβρίων στην οδό Αθηνών και στην οδό Ηνιόχου” προϋπολογισμού 277.000 € (χωρίς ΦΠΑ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα – Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με τίτλο: “Έργα προστασίας από φαινόμενα πλημμυρών σε αστικές και περιαστικές περιοχές” που είχε υποβάλλει η ΔΕΥΑΛ.
Με το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί η επέκταση και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην οδό Αθηνών κατά 505 μέτρα, από τη διασταύρωση με την οδό Βαλαωρίτου μέχρι το ύψος της Πλατείας Λάμπρου Κατσώνη και κατά 106 μέτρα στην υπάρχουσα διάνοιξη της οδού Ηνιόχου.
Με την κατασκευή του έργου θα επιτευχθεί η διευθέτηση απορροής των ομβρίων υδάτων στις προαναφερθείσες περιοχές και θα αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες στις οδούς και στις ιδιοκτησίες των κατοίκων της πόλης.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη και τη Διαχειριστική Αρχή για την άμεση αξιολόγηση και υπογραφή της ένταξης του έργου.
Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περίπου  σε ένα χρόνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ



Ο Βουλευτής Βοιωτίας και τ.Υπουργός Βαγγέλης Μπασιάκος, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τα σημερινά εγκαίνια! Σήμερα μιλάνε τα έργα και όχι τα λόγια. Παραδίδουμε στο κοινό, τους ερευνητές και τους μελετητές, Έλληνες και ξένους, ένα σημαντικό έργο Πολιτισμού και Ιστορίας (Προϊστορικών, Κλασσικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων), όπως παρουσιάζεται μέσα από 18 ενότητες, που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της καθημερινής ζωής και δράσης της ευρύτερης περιοχής. Το συνολικό αυτό έργο («Επέκταση Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» κλπ. έργα) ήταν αναγκαίο, αφού το παλαιότερο κτίριο του Μουσείου, από το Δεκέμβριο του 1962, ήταν πλέον ανεπαρκές. Η υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου ολοκληρώθηκε με προσπάθειες πολλών παραγόντων τα τελευταία 15 χρόνια, ώστε να παρακάμψουμε πολλά εμπόδια και αγκυλώσεις.
Είναι σημαντικό ότι το μεγάλο αυτό έργο έγινε πράξη, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, γιατί εντάχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, με πειστικές και πιεστικές παρεμβάσεις μου, ως Υπουργός τότε, στο εθνικό σκέλος του Γ’ ΚΠΣ, με ποσό 8.200.000 ευρώ, και όχι στο σκέλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού το σύνολο του ποσού του προγράμματος της Περιφέρειας (6.950.000 ευρώ) δεν θα έφθανε. Έτσι θα είχαμε οδηγηθεί, με βεβαιότητα, τόσο σε σημαντικές ελλείψεις της κατασκευής – ίσως και σε απένταξη - του συγκεκριμένου έργου της Θήβας, όσο και στην απένταξη όλων των άλλων προγραμματισμένων και αναγκαίων σχετικών έργων Πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας! Τελικά, με την ένταξη του Μουσείου Θήβας στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Πολιτισμού, ως νέου έργου, υλοποιήθηκαν απρόσκοπτα και όλα τα άλλα σχετικά έργα της Στερεάς Ελλάδας! Απολογιστικά υπερδιπλασιάστηκαν τα κονδύλια και τα έργα Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας! 
Αργότερα προχώρησε, ως φυσικό επακόλουθο, η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του έργου της «Β’ Φάσης Επανέκθεσης Προϊστορικών, Κλασσικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας», ύψους 4.100.000 ευρώ, που αφορούσε την επανατοποθέτηση των εκθεμάτων, έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Τώρα το Μουσείο της πόλης μας αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Θήβα, που είναι μια από τις 2 (με την Αθήνα) ιστορικότερες ζωντανές πόλεις της Ελλάδας, και τις 7 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου!
Συγχαίρω όλους, όσοι συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του φιλόδοξου ονείρου μας, μέχρι τα σημερινά εγκαίνια. Εύχομαι η επισκεψιμότητα του - ίσως πιο σύγχρονου πλέον ελληνικού - Μουσείου μας και η ανάδειξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής να είναι ανάλογη της μεγάλης πολύπλευρης σημασίας και εμβέλειας, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του Μουσείου και της Θήβας. Κάτι που θα ενισχύσει και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά "Μούσες" τραγούδησαν για το Μουσείο της Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Μετά την τελετή των εγκαινίων(Δείτε ΕΔΩ τα εγκαίνια του Μουσείου), το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών άνοιξε τις πύλες του για όλο τον κόσμο, που πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του, προκειμένου να παρακολουθήσει τη μουσική εκδήλωση.
 Την μοναδική αυτή βραδιά, έκλεισαν με τον πιο γλυκό κι αυθεντικό τρόπο σε έναν από τους σημαντικότερους και ιστορικότερους  Ελληνικούς χώρους,7 γυναίκες που έχουν σημαδέψει την ελληνική μουσική όλα αυτά τα χρόνια.
 Η Χάρις Αλεξίου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ανδριάννα Μπάμπαλη και η Μάρθα Φριτζήλα, τραγούδησαν αγαπημένες τους επιτυχίες κάτω από τον Θηβαϊκό ουρανό και με φόντο το φωταγωγημένο μουσείο της Θήβας, δίνοντας τον δικό τους μήνυμα για την ιστορία του τόπου αλλά και την σημασία του πολιτισμού μας σήμερα. Στο πιάνο ήταν ο Αχιλλέας Γουάστωρ και στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς.

Οι σπουδαίες καλλιτέχνιδες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού μάγεψαν το κοινό που τις χειροκρότησε θερμά και τις ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική εκδήλωση ήταν μία ιδέα που υλοποιήθηκε από τη Θηβαία Χάρις Αλεξίου, η οποία συγκινημένη μίλησε στους παρευρισκόμενους για τη σπουδαιότητα αυτού του Μουσείου, που τόσα χρόνια περίμενε η Θήβα, η Ελλάδα και όλος ο κόσμος.
Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργανώνουν από 8 έως 29 Ιουνίου 2016 ένα φεστιβάλ με ποικίλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο εορτασμού των εγκαινίων του Μουσείου. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr καθώς επίσης η τελετή των εγκαινίων του Μουσείου, η οποία προβλήθηκε σε απ' ευθείας μετάδοση μέσω των ιστοσελίδων της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς και σε γιγαντοοθόνες σε πλατείες της πόλης.
 
 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Κυριακίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση στη Λιβαδειά της πρότασης του ΚΚΕ για το 12χρονο Ενιαίο Σχολείο


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο μπήκε σε... σπίτι στην Χαλκίδα - ΒΙΝΤΕΟ



Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα το πρωί της Τετάρτης στη Χαλκίδα, όταν δύο αυτοκίνητα που οδηγούσαν γυναίκες, συγκρούστηκαν σφοδρά στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα, το ένα όχημα που ερχόταν από τον δρόμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παραβίασε το STOP και συγκρούστηκε με το ΙΧ που κινούταν προς την Αναπαύσεως το οποίο και έφυγε από την πορεία του.

Το αποτέλεσμα ήταν το ένα αυτοκίνητο να εισβάλει στην αυλή ενός σπιτιού γκρεμίζοντας, τον τοίχο και τα κάγκελα.
 eviazoom.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Ένα κόσμημα πολιτιστικής κληρονομιάς το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας




Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Γιώργος Μαυρωτάς εκπροσώπησε το Ποτάμι στην τελετή εγκαινίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας.

Το νέο μουσείο της Θήβας αναδεικνύει με τον καλύτερο και πιο εμβληματικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά και τη μακρά ιστορία της Βοιωτίας. Μετά από πολυετή αναμονή για την επανέναρξη της λειτουργίας το νέο μουσείο όπως σχολίασε ο κ. Μαυρωτάς θα αποτελέσει ένα κόσμημα και πόλο έλξης για την πόλη της Θήβας. Μετά την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του μουσείου, ανέφερε πως είναι σίγουρος ότι θα το επισκεφθούν μεγάλος αριθμός Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, καθότι τα εκθέματα καλύπτουν μια μεγάλη περίοδο από τα προϊστορικά χρόνια ως τα μεταβυζαντινή εποχή.

Στη μεγάλη αυτή στιγμή για την πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος Β’ και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε θανατηφόρα τροχαία τον Μάιο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (7.777) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.291) για υπερβολική ταχύτητα, (533) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (131) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Μάιο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (27) τροχαία ατυχήματα (έναντι 47 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2015)
•    2 τροχαίο ατυχήμα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 3 το 2015)
•    20 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 37 το 2015)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (32) παθόντες (έναντι 58 το 2015). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
    5 νεκροί (έναντι 8 το 2015)
    3 σοβαρά τραυματίες (ομοίως 3 το 2015)
    24 ελαφρά τραυματίες (έναντι 47 το 2015)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Μάιο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά (7.777) παραβάσεις ως ακολούθως:

      1.291  για υπερβολική ταχύτητα
         131  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
          89  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
         170  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
         363  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
           62  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
           51  για αντικανονικό προσπέρασμα
           31  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
           10  για αντικανονικούς ελιγμούς
         178  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
         127  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
           54  για φθαρμένα ελαστικά
       1128  για παράνομες σταθμεύσεις
      4.092  λοιπές παραβάσεις



γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας και του DUO ZEΥΞΕΙΣ στη Θήβα για τον εορτασμό των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου

Στις 10 Ιουνίου η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας και του DUO ZEΥΞΕΙΣ για τον εορτασμό των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στις 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, το Δημοτικό Ωδείο Θήβας και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας θα πλαισιώσουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, στο πλαίσιο εορτασμού των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

Μία μοναδική συναυλία θα δοθεί σε μία εορταστική βραδιά με τη σοπράνο Λίλη Βαρακλιώτη, σπουδαστές, μουσικούς και τη Μεικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, σε διεύθυνση Μιχάλη Παπαπέτρου και το «DUO Ζεύξεις», μουσική σύμπραξη της πιανίστριας Νίκης Πανταζάτου, διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Θήβας και του κιθαρίστα Δημήτρη Δερδενέ, καθηγητή κλασικής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας


ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΘΗΒΑΣ

      Την Κυριακή  12 Ιουνίου 2016 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

    Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
    Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
    Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
    Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
    ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.


ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:

    Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
    Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
    Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
    Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
   
    
    Εσύ  έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
   Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.

                     Δ Ω Σ Ε    Κ Α Ι    Σ Ω Σ Ε
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στην Α.Ε. Λιβαδειάς απο τον Εμπορικό Σύλλογο

Προς: Πρόεδρο και Δ.Σ. της Α.Ε. Λιβαδειάς


Κύριε πρόεδρε


Δια της παρούσης οφείλουμε να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την παραμονή της ομάδος της πόλης μας στην Α2 κατηγορία .Η δική σας καθημερινή οικονομική υπέρβαση, που υπηρετεί το αθλητικό ιδεώδες και την νεολαία της πόλης μας, είναι αξιομνημόνευτη.
Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που διαβαίνουμε όλοι μας ελπίζουμε να μπορούμε να στεκόμαστε στο πλευρό σας ως αρωγοί και ένθερμοι υποστηρικτές. Σας ευχόμαστε κάθε αθλητική, οικογενειακή και επαγγελματική ευόδωση των στόχων σας.

Μετά τιμής


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ