Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Δείτε φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Μουσείο της Θήβας

Δείτε εδώ την εκδήλωση του Συλλόγου ΣΦΙΓΓΑ
Δείτε εδώ την εκδήλωση "Λυρικό Θέατρο"
Δείτε εδώ την εκδήλωση "Επτά επί Θήβας"
Δείτε εδώ την εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας
Δείτε εδώ την εκδήλωση της ΧΕΝ Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέρα μεσημέρι μπούκαραν σε κατοικία στις Θεσπιές αρπάζοντας χρυσαφικά και χρήματα

Το συμβάν έλαβε μέρος σήμερα το μεσημέρι στις Θεσπιές,ενώ έλειπαν τα  μέλη της οικογένειας που διαμένουν στο σπίτι.
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permisospress,οι τρεις δράστες προφανώς είχαν παρακολουθήσει προηγουμένως την οικογένεια και ήξεραν ότι το σπίτι είναι κενό και παραβίασαν την μπαλκονόπορτα. Στη συνέχεια, αναστάτωσαν το σπίτι ψάχνοντας τη λεία τους.
 Αφαίρεσαν χρυσαφικά,ένα laptop,κινητά και λίγα χρήματα.Το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων έκανε έρευνα στο σπίτι,πήρε αποτυπώματα και οι δράστες καταζητούνται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή τα ακίνητα της Βοιωτίας, το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας, και Γερμανικές αποζημιώσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ: ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ «ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ», ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΗΒΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή, με Ερωτήσεις του, επίκαιρα θέματα, σχετικά με την περικοπή συντάξεων, τα ακίνητα της Βοιωτίας «προς αξιοποίηση», το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας, και τις Γερμανικές αποζημιώσεις, αναμένοντας τις απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών. Τα κείμενα των σχετικών Ερωτήσεων έχουν ως εξής:

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 13.06.2016

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.    Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2.    Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Περικοπή αγροτικών και άλλων συντάξεων κατά 60%, όσων εξακολουθούν να έχουν αγροτική ή άλλη δραστηριότητα, ή εισπράττουν επιδοτήσεις.

Με διάταξη του νέου ασφαλιστικού νόμου (άρθρο 20, ν.4387/16) προβλέπεται η μείωση κατά 60% των καταβαλλόμενων συντάξεων – μεταξύ άλλων και των χαμηλών συντάξεων των αγροτών –, αν συνεχίσουν την αγροτική ή άλλη δραστηριότητά τους, ή (και) εισπράττουν επιδοτήσεις. Σχετική είναι και η με αριθ.5399/16.05.2016 Ερώτηση, που δεν έχει απαντηθεί εμπρόθεσμα, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

Αν επιβεβαιώνεται και υλοποιείται αυτή η κυβερνητική απόφαση που οδηγεί σε παύση, μεταξύ άλλων, της αγροτικής δραστηριότητας χιλιάδες αγρότες, με δυσμενέστατες συνέπειες για την αγροτική οικονομία, τους ίδιους τους αγρότες και την ελληνική περιφέρεια. Εν πάσει περιπτώσει, στη ραγδαία περικοπή των συντάξεων.

                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: «Ακίνητα προς Πιθανή Αξιοποίηση» στη Βοιωτία.

Με τη δημοσιοποίηση της λίστας των «Ακινήτων προς Πιθανή Αξιοποίηση» καθορίζονται κατά Νομό, Καποδιστριακό και Καλλικρατικό Δήμο, τα Ακίνητα αυτά, χωρίς όμως να είναι σαφώς προσδιορισμένα τα χαρακτηριστικά τους (π.χ. χρήση, έτος κατασκευής κτιρίου) και χωρίς γνώση και έκφραση γνώμης των τοπικών κοινωνιών και των φορέων και εκπροσώπων τους, επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που αφορά τη διαφάνεια, τη διαβούλευση και τις προοπτικές των ακινήτων. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.    Ποια ακίνητα προσδιορίζονται πλέον «προς Πιθανή Αξιοποίηση» στη Βοιωτία, κατά Δήμο και Δημοτικό Διαμέρισμα, και ποια τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά τους, ώστε να γίνουν γνωστά και με σαφή τρόπο στις τοπικές κοινωνίες;
2.    Είναι σε γνώση, και ποιών, τα «ακίνητα προς αξιοποίηση»;
3.    Είχε προηγηθεί οποιαδήποτε προεργασία ενημέρωσης;
4.    Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» και για ποιες περιπτώσεις;

                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΘΕΜΑ: Ανησυχία γιατί το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας και άλλων πόλεων είναι μεταξύ των «ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση».

Στη λίστα των «ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση» της Γ.Γ.Π.Σ. περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας, που μετά από πολλές προσπάθειές μας εγκρίθηκε ως έργο και ξεκίνησε η κατασκευή του το 1993, για να στεγάσει τα Δικαστήρια της Θήβας. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κοινωνία της τ.Επαρχίας Θηβών, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Ανάλογη αναφορά γίνεται στη λίστα και για άλλα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.    Ποιες οι εξελίξεις και τα ενδεχόμενα για την τύχη του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας, αφού προσδοκώνται δημόσια έσοδα;
2.    Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει σε λειτουργία;
3.    Προηγήθηκε οποιοσδήποτε διάλογος;


                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
3.    Εξωτερικών.
4.    Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΘΕΜΑ: Με αφορμή το ετήσιο Μνημόσυνο (10.06.2016) για τους Διστομίτες, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ποια η κυβερνητική θέση και οι πρωτοβουλίες για τις Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις του Διστόμου και άλλων περιοχών.

Είναι γνωστή η διαδικασία που ακολουθήθηκε, με πρωτοβουλία κυρίως του αείμνηστου Γιάννη Σταμούλη από το 1995 (αγωγή), και οδήγησε στη σημαντική απόφαση του Πολ.Πρωτοδικείου Λειβαδιάς (1997), εν συνεχεία του Αρείου Πάγου (2000), καθώς και ως προς την εκτέλεσή της, στις αποφάσεις των Ιταλικών Δικαστηρίων (έως 2008), ακολούθως δε του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (2012).

Το θέμα συζητείται αναλυτικά και στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων, ως προς τα προβλήματα και τις προοπτικές. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

Ποιες οι νεώτερες εξελίξεις και κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων;

                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα στις 8 από τις 16 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης


Στις αρχαιότερες της Ευρώπης συγκαταλέγονται οκτώ ελληνικές πόλεις, σύμφωνα με την Τelegraph.

Συγκεκριμένα, από τη λίστα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα προκύπτει ότι μια στις δυο πόλεις που συγκαταλέγονται σε αυτή είναι ελληνική!

Οσο για το ποιες είναι; Φυσικά η Αθήνα αλλά και το Αργος, η Θήβα, τα Χανιά, η Πάτρα, τα Τρίκαλα, η Χαλκίδα και τέλος η Μυτιλήνη!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η διανομή ροδάκινων από το Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00 – 12:00 θα πραγματοποιήσει στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Δωδεκανήσου 12) διανομή ροδάκινων στους κατόχους κάρτας σίτισης και ανθρωπιστικής κρίσης και στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ.
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι για την παραλαβή των ροδάκινων να έχουν μαζί τους  Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση της Τ. Ο. Θήβας - Οινοφύτων-ΦΩΤΟ



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Θήβας  - Οινοφύτων με θέμα «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της και η στρατηγική του ΚΚΕ», το σαββατοκύριακο 11 – 12 Ιούνη στη Θήβα.
Κατά τη διάρκειά του διημέρου, στο χώρο λειτούργησαν η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής του  ΚΚΕ με θέμα «Τα πρώτα βήματα, οι πρώτες μάχες, 1870 – 1936» και η Έκθεση που επιμελήθηκε η Τ.Ο. με αρχειακό υλικό από την ιστορία του εργατικού κινήματος στην επριοχή.
Την πρώτη ημέρα προβλήθηκε το εξαιρετικό, κατά τη γνώμη όσων το παρακολούθησαν, ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού «LUDLOW, η συμμετοχή των Ελλήνων στους πολέμους του άνθρακα». Το θέμα του ντοκιμαντέρ αφορούσε τη  συμμετοχή Ελλήνων μεταναστών εργατών στις απεργίες και τις ένοπλες συγκρούσεις ανθρακωρύχων και επιχειρηματικών ομίλων στο Κολοράντο στα 1913 – 1914.
Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την προβολή βίντεο που παρήγαγε η Τομεακή Επιτροπή Θήβας – Οινοφύτων, που περιλάμβανε αρχειακό υλικό γύρω από την  ιστορία του εργατικού κινήματος στην περιοχή. Ιδιαίτερη σημασία είχαν οι αναφορές στην εκμετάλλευση των εργατών τις δεκαετίες του 1920 και 1930, η συγκρότηση των πρώτων εργατικών σωματείων στη Θήβα και η ίδρυση του Εργατικού Κέντρου. Ανάλογο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου – Θήβας από τις δεκαετίες 1970 και 1980, της καθοριστικής συμβολής των κομμουνιστών και της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στην οργάνωση της πάλης βιομηχανικών εργατών σε μεγάλους εργοστασιακούς χώρους (Πετζετάκις, Μιχαηλίδης, ΕΑΒ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΙΖΟΛΑ και πολλοί άλλοι).
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε, ο οποίος ανέλυσε τη στρατηγική του Κόμματος και τη σημασία της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και της κομματικής οικοδόμησης στους μεγάλους εργοστασιακούς χώρους.
Η εκδήλωση έκλεισε με αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε και διακινήθηκε μπροσούρα της Τ.Ε. με αρχειακό υλικό και το βίντεο τπου προβλήθηκε.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγνώσεις Αποσπασμάτων Τραγικού Λόγου στο Μουσείο Θηβών




Συγκλονιστικές αναγνώσεις αποσπασμάτων από τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη για τον Θηβαϊκό Κύκλο παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, στο πλαίσιο εορτασμού των εγκαινίων του.

Οι ηθοποιοί Νένα Μεντή, Μάρθα Φριντζήλα, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κώστας Βασαρδάνης και Γιώργος Φριντζήλας ζωντάνεψαν με την τέχνη τους τις σκηνές των δραμάτων και καθήλωσαν το κοινό με τη φωνή και την ερμηνεία τους, που τους χειροκρότησε θερμά.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η αγαπημένη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, γενέτειρα της οποίας είναι η Θήβα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ασφάλεια Λιβαδειάς «έβγαλε λαβράκια»

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε σωρεία απατών σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές κυρίως της Στερεάς Ελλάδας & της Αττικής 

Ταυτοποιήθηκαν (4) ακόμα ημεδαποί (τρεις άνδρες & μία γυναίκα), μέλη της ομάδας, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας (2) ακόμα συνεργών τους

 Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντόπισαν τον 33χρονο σε περιοχή της Λιβαδειάς και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, μετά από απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένης, προσποιούμενος τον εφοριακό υπάλληλο

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (8) απάτες, (2) απόπειρες απάτης & (1) κλοπή, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Βοιωτίας, ενώ επιπλέον ενέχονται σε (19) υποθέσεις απάτης, (2) απόπειρες απάτης & (3) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές της Εύβοιας, της Αττικής & της Ακαρνανίας

Ο 33χρονος, μόνος του ή με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούμενος πάντα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, «αλίευε» πρώτα πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά του και προσποιούμενος συνήθως τον λογιστή και τον υπάλληλο της Εφορίας ή της Δ.Ε.Η., τους αποσπούσε χρηματικά ποσά για ανάλογες υποθέσεις συγγενικών τους προσώπων

Επιπλέον δε δίστασε σε κάποιες περιπτώσεις, πλέον της εξαπάτησης των θυμάτων του, να αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα από τις οικίες του

Η δράση της εν λόγω ομάδας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2012, ενώ το όφελος που είχαν αποκομίσει ξεπερνάει τις (49.000) ευρώ

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος είχε συλληφθεί πάλι τον Ιούλιο του 2013, σε περιοχή των Αθηνών, μαζί με ένα εκ των συνεργών του, κατηγορούμενοι για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προχθές (12-06-2016) το πρωί σε περιοχή της Λιβαδειάς, ένας 33χρονος ημεδαπός, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε σωρεία απατών σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε διάφορες περιοχές κυρίως της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής.

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις (4) ακόμη ημεδαποί, μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα τρεις (3) άνδρες ηλικίας 34, 32 & 29 ετών και μία 34χρονη γυναίκα, ενώ αναζητούνται δύο (2) ακόμα συνεργοί τους, ένας άνδρας και μία γυναίκα, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Τόσο ο 33χρονος, όσο και υπόλοιπα μέλη της ομάδας, κατηγορούνται κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα & κατά συνήθεια, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, εντόπισαν τον 33χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της Λιβαδειάς και το συνέλαβαν, μετά από απόπειρα εξαπάτησης 79χρονης ημεδαπής που είχε προσεγγίσει, προσποιούμενος τον εφοριακό υπάλληλο.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2012, είχαν ενωθεί και συστήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση, με αποκλειστικό σκοπό την προσκόμιση οικονομικού οφέλους, μέσω της εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Αναλυτικότερα, ο 33χρονος δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά ή και μόνος του, αλλά πάντα και για λογαριασμό των υπόλοιπων μελών της ομάδας, «αλίευε» πρώτα πληροφορίες για το οικογενειακό – συγγενικό περιβάλλον των θυμάτων του.

Ακολούθως, κινούμενος με διάφορα κάθε φορά οχήματα, προσέγγιζε τα θύματά του, προσποιούμενος συνήθως τον λογιστή και τον υπάλληλο της Εφορίας ή της Δ.Ε.Η. και τους αποσπούσε κυρίως χρηματικά ποσά, για ανάλογες με την ιδιότητα που επικαλούταν υποθέσεις συγγενικών τους προσώπων.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ήταν επωμισμένα με το ρόλο του «τσιλιαδόρου» ή του «υποστηρικτή» στο τηλέφωνο, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί για τις προθέσεις τους και για να διαβεβαιώσουν τους ηλικιωμένους για τη βασιμότητα των ισχυρισμών τους.

Επιπλέον, σε κάποιες από τις περιπτώσεις ο 33χρονος οδηγούσε τα θύματα του απευθείας σε Τραπεζικά υποκαταστήματα, προκειμένου να αποσπάσει το επιθυμητό χρηματικό ποσό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, πέραν της εξαπάτησης τους, αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα από τις οικίες τους.  

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν συνολικά (8) απάτες, (2) απόπειρες απάτης & (1) κλοπή, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Βοιωτίας (κυρίως στην πόλη της Λιβαδειάς), ενώ επιπλέον:

•    Σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε (8) υποθέσεις απάτης & (3) κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των Βορείων Προαστίων της Αττικής,

•    Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας είχαν εξιχνιασθεί (10) απάτες & (2) απόπειρες απάτης, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και

•    Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, είχε υποβληθεί σχετική ποινική δικογραφία για διάπραξη απάτης σε βάρος ημεδαπού άνδρα, όπου ο 33χρονος προσποιούμενος τον δικηγόρο του υιού του, του απέσπασε χρυσά κοσμήματα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, με το οποίο εντοπίσθηκε ο 33χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στερούταν την απαραίτητη άδεια ικανότητας οδηγήσεως, ενώ από την κατοχή του κατασχέθηκε επιπλέον χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την παράνομη δράση του.

Σημειώνεται δε, ότι είχε συλληφθεί πάλι τον Ιούλιο του 2013, σε περιοχή των Αθηνών, μαζί με τον 32χρονο συνεργό του, κατηγορούμενοι για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η λεία που είχαν αποκομίσει ξεπερνά τις (49.000) ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση και η εγκληματική δραστηριότητα των μελών της ομάδας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, όπου παραπέμφθηκε προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στην κα Ανακρίτρια Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά της Βοιωτίας στην Αλίαρτο

Πρώτος Δήμος με πιστοποιημένη παιδική χαρά στο Νομό Βοιωτίας,
ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων, ο πρώτος δήμος στο Νομό Βοιωτίας έλαβε το ειδικό «σήμα πιστοποιημένης παιδικής χαράς» από το Υπουργείο Εσωτερικών, και αφορά την παιδική χαρά των «Κήπων της Αλιάρτου» .
     Η παιδική χαρά αποτελεί κομμάτι των Κήπων της Αλιάρτου, το οποίο καθημερινά είναι πόλος έλξης για τους κατοίκους και όχι μόνο.
Η κατασκευή της νέας αυτής παιδικής χαράς  έχει συνολικό προϋπολογισμό 114.000,00 € με τον ΦΠΑ, τα οποία ο δήμος είχε εξασφαλίσει ως χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015". 
Η διαδικασία αυτή, που αποσκοπεί στην ψυχαγωγία των παιδιών με ασφάλεια για τη ζωή και την υγεία τους, περιλαμβάνει αντικατάσταση παλαιών οργάνων με νέο πιστοποιημένο εξοπλισμό, συντήρηση υφιστάμενων, εγκατάσταση δαπέδων ασφαλείας σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας, εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού και εγκατάσταση εξοπλισμού κατάλληλο για χρήση και από Α.με.Α.
Η νέα παιδική χαρά είναι απολύτως εναρμονισμένη στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλή για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της.
Όπως είναι γνωστό όσες Παιδικές Χαρές είναι ενεργές ελέγχονται από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχων Παιδικών Χαρών και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η σχετική Υπουργική Απόφαση για την ασφάλεια τους, λαμβάνουν πιστοποιητικό καταλληλόλητας & ειδικό "σήμα" προκειμένου να λειτουργούν .
Επίσης ενημερώνουμε πως  έχουν γίνει αυτοψίες από αρμόδιο φορέα και έχουν συνταχθεί για λογαριασμό του δήμου εκθέσεις ελέγχου, οι οποίες μας δίνουν την δυνατότητα να εκτιμήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση των παιδικών χαρών και να προγραμματίσουμε άμεσα την ανάπλασή τους.
Οι μη πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές του Δήμου Αλίαρτου – Θεσπιέων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 18239/05-05-2014 τίθενται εκτός λειτουργίας.
Σύντομα ο Δήμος θα έχει άλλες τέσσερις (4) πιστοποιημένες παιδικές χαρές και σε μερικούς μήνες όλες.
Η δημιουργία της νέας αυτής παιδικής χαράς, οι ενέργειες για τις υπόλοιπες, η φροντίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις τοπικές κοινότητες και η δημιουργία νέων, καθώς και η επιμέλεια των σχολικών μονάδων και των αύλειων χώρων τους, είναι οφειλόμενο χρέος στα παιδιά μας  που η Δημοτική Αρχή θα τους το αποδώσει στο ακέραιο .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρικό εργαστήρι 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Ονειρική βραδιά διοργάνωσε η ΧΕΝ Θήβας στο χώρο του Μουσείου



‘’Μία ονειρική βραδιά που διοργάνωσε η ΧΕΝ Θήβας στον αύλειο χώρο του Μουσείου’’
Η ΧΕΝ Θήβας με την 50χρονη παρουσία της στην τοπική κοινωνία (1966-2016), δεν ήταν δυνατόν να λείψει από ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός για την πόλη μας, όπως οι εορταστικές εκδηλώσεις για την προβολή του νέου Μουσείου μας.
Ως Γυναικεία Οργάνωση, διαλέξαμε να παρουσιάσουμε και να αναλύσουμε στο κοινό της πόλης, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στον αύλειο χώρο του Μουσείου, ένα γυναικείο πρόσωπο, την Αντιγόνη, γνωστή σε όλους μας από τις τραγωδίες του Θηβαϊκού κύκλου.
Παρουσία του Δημάρχου της Θήβας, των δύο Αντιδημάρχων, της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων και πλήθους κόσμου, η Επίκουρη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Ευγενία Μακρυγιάννη, στην ομιλία της, που κράτησε αμείωτο  το ενδιαφέρον του κοινού, ανάλυσε από όλες τις πλευρές του, το γυναικείο αρχέτυπο της Αντιγόνης.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ‘’Αντιγόνη’’ του Σοφοκλή παίχτηκαν από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο, με εκπληκτικές ερμηνείες (Άννυ Ανεστοπούλου-Αντιγόνη και Νίνα Μάρα-Ισμήνη) , σε σκηνοθεσία του κ. Λάζαρου Παπαδόπουλου, που καθήλωσαν το κοινό.
Ευχαριστούμε όλους, όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της βραδιάς και όλους, όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Θήβα, 13 Ιουνίου 2016
ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Oρχομενός: Τον έπιασαν για ναρκωτικά, βρήκαν και αρχαία!




Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων, καθώς και για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, (44) δενδρύλλια κάνναβης, (165) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και (2) πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων


Συνελήφθη, χθες (13-06-2016) το μεσημέρι στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν Γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», καλλιέργεια & διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων & λοιπών πυροτεχνικών ειδών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με απόκρυψη & διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 47χρονο στην οικία του, οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας τον εντόπισαν έξωθεν αυτής στην ανωτέρω περιοχή και τον ακινητοποίησαν.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του 47χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα και συγκεκριμένα:
 
  • (25) μικύλλα - σκυφίδια αρχαϊκών χρόνων, ακέραια ή θραύσματα,
  • (2) τμήματα κεφαλών από γυναικεία εδώλια αρχαϊκών ή πρώιμων κλασικών χρόνων,
  • (1) μικρός ακέραιος λύχνος,
  • (1) οινοχόη με γραπτή διακόσμηση σε ζώνες,
  • (1) μόνωτο άβαφο αγγείο και (1) μία αχιβάδα,

Επιπλέον εντός της οικίας, όσο και σε παρακείμενη αποθήκη ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ομοίως κατασχέθηκαν:

  • (44) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (20) έως (90) εκατοστά περίπου το καθένα, εμφυτευμένα τα περισσότερα σε ειδικά διαμορφωμένο από σίδερα χώρο και στην περίφραξη της αποθήκης,
  • (165) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (2) πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων, καθώς και
  • διάφορα φυσίγγια.

Τα ανωτέρω αρχαιολογικά ευρήματα, παραδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, για περαιτέρω αξιολόγηση και εκτίμηση.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ