Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στη Λιβαδειά-Όλο το πρόγραμμα

Τετραήμερο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Λιβαδειά

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει και πάλι στην πόλη μας, όπως πάντα με επίκεντρο την 21 Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. Από τις 20 έως και τις 23 Ιουνίου θα γιορτάσουμε την μουσική με πολλές εκδηλώσεις, εκθέσεις, δρώμενα για μικρούς και μεγάλους και φυσικά αρκετές εκπλήξεις.

Για έβδομη συνεχή χρονιά γιορτάζουμε στη Λιβαδειά την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, με την υποστήριξη του Art Cafe Αστραδενή, του Τροφώνιου Ωδείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων.

Φέτος με την υποστήριξη και το πάθος χιλιάδων πολιτών, καλλιτεχνών, ιδιωτών, εθελοντών και διοργανωτών, 37 πόλεις συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας, από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου. Στο τετραήμερο των εκδηλώσεων στην πόλη μας συμμετέχουν 80 περίπου καλλιτέχνες, 9 μουσικά σχήματα, 11 εκδηλώσεις και δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Φέτος επιλέξαμε προσεκτικά και σας παρουσιάζουμε, κυρίως μουσικούς της πόλης μας από διαφορετικά είδη μουσικής.

Οι συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις του 2016 πανελλαδικά φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αρμονίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας.
Για να αλλάξουν οι ρυθμοί των πόλεων μας, ενώθηκαν 3.000 μουσικοί και 430 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες που θα παρουσιαστούν σε 320 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες Πανελλαδικά!

Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει – έστω και για λίγες ώρες – να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής. Οι μεγαλύτερες μέρες της χρονιάς (θερινό ηλιοστάσιο), ιδανικές για να συνδεθείς ξανά με την πόλη (και τους γύρω) σου στην πολύχρωμη μουσική γιορτή δίπλα στο ποτάμι, στον πεζόδρομο της Ορφέως μπροστά από το Art Cafe Αστραδενή. Σας περιμένουμε, είσοδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2016 στη Λιβαδειά

Δευτέρα 20 Ιουνίου: Παραμύθι, Jazz, World Music, Ώρα έναρξης 19:00
1. «Ο Λεόν το ακορντεόν» Διαδραστικό παραμύθι για παιδιά
• Άννα Ρακοβίτη (εμψυχώτρια)
• Παναγιώτης Ζαφειρίου (ακορντεόν)

2. Μουσικό σχήμα «Viaggio»
• Παναγιώτης Ζαφειρίου (ακορντεόν)
• Ελένη Βόρδου (φωνητικά)
• Σπύρος Παπανικόλας (ηλεκτρική κιθάρα)

3. Μουσικό σχήμα «Συναύγεια»
• Γιώργος Πούλος (λαούτο, ούτι, λύρα)
• Μαρία Πανουργιά (κιθάρα, μαντολίνο)
• Παναγιώτης Καραδήμος (κρουστά)
• Τάκης Γεωργίου (φλογέρες, ταμπουρά)
• Τζένη Κουμπούρα (φωνητικά)

Τρίτη 21 Ιουνίου: Κλασσική, Jazz, Ώρα έναρξης 21:00
1. «Μουσικές Συνευρέσεις». Από μαθητές, καθηγητές και συνεργάτες του Τροφώνιου Ωδείου
• Άρης Γραικούσης (πιάνο)
• Παυλίνα Κάτση (φωνητικά, καχόν, κρουστά)
• Άννα Μουζάκη (φωνητικά, κείμενα)
• Αλέξανδρος Λίβας (body percussion, σαξόφωνο)
• Μαρία Κουτσοθοδώρου (φλάουτο)
• Ρεγγίνα Σαρούν (βιολί)
• Στέφανος Κολοκοτρώνης (βιολί)
• Θανάσης Σανιδας (τρομπέτα)
• Κωνσταντίνος Ζώτας (κλασική κιθάρα)
Τετάρτη 22 Ιουνίου: Χορωδία / Ώρα έναρξης 21:00
Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «Έρκυνα». Υπό την διεύθυνση του Todor Kabachiev

Πέμπτη 23 Ιουνίου: Grunge, Alternative Rock, Rock, Blues / Ώρα έναρξης 21:00
«Παρουσίαση μουσικών της πόλης σε πρωτότυπες δημιουργίες»
1. Error404
• Πάνος Στεργίου (ηλεκτρική κιθάρα)
• Διονύσης Τσώκος (ηλεκτρικό μπάσο)
• Μάριος Σκαλτσάς (τύμπανα, κρουστά)

2. Παρουσίαση της νέας δουλειάς του Στέλιου Καλογήρου, συμμετέχουν οι μουσικοί:
• Στέλιος Καλογήρου (φωνητικά, ακουστική κιθάρα)
• Σπύρος Πανουργιάς (ηλεκτρική, ακουστική, κλασσική κιθάρα, φωνητικά)
• Δημήτρης Ματσώτας (ηλεκτρική κιθάρα)
• Στάθης Ευαγγελίου (τύμπανα, κρουστά)
• Loo R (πλήκτρα)
• Στάθης Παπαλάμπρος (ηλεκτρικό μπάσο)
• Κώστας Στάικος (άλτο, τενόρο, σαξόφωνο)

3. Παρουσίαση της νέας δουλειάς του Δημήτρη Ματσώτα
Με το προηγούμενο σχήμα μουσικών.

4. Small Blues Trap
• Παύλος Καραπιπέρης (φωνητικά, φυσαρμόνικα, resonator κιθάρα)
• Παναγιώτης Δάρας (ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα)
• Λευτέρης Μπέσιος (ηλεκτρικό μπάσο)

Παράλληλες εκδηλώσεις
15/6 ως 30/6: Έκθεση φωτογραφίας «Στιγμές, μουσικές, πρόσωπα»
20/6 ως 30/6: «Musicians» Έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητης κούκλας με θέμα τη μουσική, του Σταύρου Παπαδόπουλου και της Χριστίνας Μακροπούλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή, στις 29 Ιουνίου 2016, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου της Θήβας, από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο(ΘΗΠΕΘΕ)
Το ΘΗΠΕΘΕ παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», την τραγωδία που χάρηκε μέσα στους αιώνες την πιο μεγάλη λαϊκή απήχηση. Η θυγατέρα του Οιδίποδα, η Αντιγόνη, που «ήρθε στον κόσμο για ενωθεί με την αγάπη και όχι με το μίσος» απ’ τη μια, και ο ορθολογιστής-αυταρχικός Κρέων απ’ την άλλη, δημιουργούν μια θεατρική σύγκρουση που συναρπάζει. Συγκρούονται οι  χαρακτήρες κι αυτή η σύγκρουση ενισχύεται από μια ηθικής μορφής σύγκρουση ανάμεσα στο γραπτό και άγραφο Νόμο, που είναι η απαρχή κάθε επανάστασης
Μετάφραση- σκηνοθεσία: Λάζαρος Παπαδόπουλος
Σκηνικός διάκοσμος: Δημήτρης Δήμου
Μουσική επιμέλεια-Μίξη ήχων: Γ.Παπαδόπουλος- G.Dop
Κοστούμια: Όλος ο θίασος
Video- Trailer : Νικόλας Μακρής
Κούκλες: Χριστιάνα Κανδυλιώτη

ΠΑΙΖΟΥΝ
Άννυ Ανεστοπούλου//Νίνα Μάρα//Κωνσταντίνος Κάλτσας//Αντώνης Φωτιάδης//Κώστας Φωλιάς//Γιώτα Μελισσάρη//Μιχάλης Κολλημένος//Νόνα Βουδούρη//Ντίνα Ασήμου//Μαρίζα Βέκιου
«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του ΣΟΦΟΚΛΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας, 8.30 μ.μ
Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο (ΘΗΠΕΘΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

7εκατ. Ευρώ για την παιδεία στην Στερεά Ελλάδα



Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τα έργα αναβάθμισης υποδομών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνολικού κόστους 7 εκατ. ευρώ που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει αναρτηθεί η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων σε σχέση με τα έργα που αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και στην δημιουργία νέων.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε για την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα:
«Όταν πηγαίνουν χρήματα για την παιδεία και τις υποδομές της, μιλάμε για επένδυση. Ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο επιχειρηματικές επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά και να δημιουργείς τις συνθήκες εκείνες που θα σου επιτρέπουν να αναπτύσσεσαι με τα δικά σου μέσα και τους δικούς σου ανθρώπους. Σε αυτό προσβλέπουμε, στην αναβάθμιση των υποδομών στην εκπαίδευση για να αποκτήσουμε ανάπτυξη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεά φορητών ασυρμάτων από την Π. Ε. Βοιωτίας στην Π. Υ. Λιβαδειάς






Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας, συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, για τη δωρεά φορητών ασυρμάτων TYT TH UV800D TWO WAY RADIO οι οποίοι θα διευκολύνουν την ενδοσυνεννόηση των Πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«Σε συνέχεια των ενεργειών στήριξης υπηρεσιών οι οποίες έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών όπως, εθελοντικές οργανώσεις και Πυροσβεστική, η Περιφερειακή Ενότητα ενισχύει την Πυροσβεστική Υπηρεσία με φορητούς ασυρμάτους, έτσι ώστε να υπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ασφάλεια των πολιτών.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και λειτουργούμε συλλογικά για το καλό της Βοιωτίας» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού Αγίου Πνεύματος στη Δαύλεια


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην κορυφή της Ελλάδας η Π.Ο. Ξηρονομής!!! ΦΩΤΟ

Οι Π.Ο.Ξ στην κορυφή της Ελλάδας!!!!
Στις 3-4-5 Ιουνίου 2016 η πεζοπορική ομάδα Ξηρονομής αποτελούμενη από τους:Πηλίτση Γεώργιο,Σπύρου Δημήτριο,Μίχα Σοφία,Πηλίτση Γεωργία και την συμμετοχή φίλων ορειβατών :Γρηγόρη Βρετού ,Χρήστου Σελιανίτη και Κώστα Σελιανίτη αρχηγού της αποστολής ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου.
Την 3/6/2016 η ομάδα κατάλυσε σε σκηνές στο καταφύγιο Χρηστάκη στα 2430 μέτρα.Την επομένη μέρα ξεκίνησε η ανάβαση και πρώτη κορυφή ήταν το Σκολιό στα 2912 μέτρα.
Ακολούθησε η κορυφή του Μύτικα στα 2918 μέτρα και ψηλότερη της Ελλάδας!!!Στις 5/6/2016 η ομάδα επισκέφθηκε το φαράγγι του Ενιππέα και την σκήτη του Αγίου Διονυσίου(Μέγα Σπήλαιο).
Θερμές ευχαριστίες από όλη την ομάδα στον Κυρίτση Δημήτριο για την ζεστή του φιλοξενία και εξυπηρέτηση με την ταβέρνα του στα Πριόνια!!!
Vasilis Tzitzis






Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά με 49 συλλήψεις και 141 προσαγωγές

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα εννέα (49) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.500) άτομα και περισσότερα από (1.200) οχήματα, προσήχθησαν (141) άτομα και βεβαιώθηκαν (381) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (14-06-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.554) άτομα, εκ των οποίων (1.254) ημεδαποί και (300) αλλοδαποί, καθώς και (1.265) οχήματα.
Προσήχθησαν: (141) άτομα, εκ των οποίων (96) ημεδαποί και (45) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (49) άτομα, εκ των οποίων (32) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) αλλοδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
•    (7) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (8) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (7) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (5) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    (7) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
•    (600) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (424) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (381) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (104) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για μέθη, (1) για παραβίαση προτεραιότητας, (11) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (14) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (18) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ και (225) λοιπές παραβάσεις.
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (1) παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (16) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (18) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ:Η καθημερινότητα των δημοτών είναι ψιλά γράμματα …για τον Δήμαρχο Θηβαίων

Αυτά είναι ψιλά γράμματα …..για τον Κο Δήμαρχο
Η Δημοτική Αρχή δεν είναι μόνο για να διοργανώνει φιέστες για προσωπική προβολή στις τηλεοράσεις και στις φωτογραφίες… είναι υπεύθυνη για την εικόνα και την λειτουργία της πόλης, των συνοικιών της, των κοινοτήτων, την καλή κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων, των αθλητικών χώρων, των δρόμων, την καθαριότητα, για όλα γενικώς που προϋποθέτουν συνθήκες καλής διαβίωσης των πολιτών της.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον Κο Δήμαρχο.
Αυτόν τον καιρό είχε άλλες σκοτούρες….. που θα μοιράσει τις προσκλήσεις των εγκαινίων, πως θα ήταν η παρουσία του, σε τι εκδηλώσεις θα παραβρεθεί, τι δημόσιες σχέσεις θα κάνει, κ.λ.π.
Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει στο φως της Δημοσιότητας εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής για τον Δήμο μας από το γήπεδο μπάσκετ του Άγιου Νικόλαου, από την τραγική κατάσταση στο Τάχι, από το Σαράντι από το Κέντρο της πόλης με την κυκλοφοριακή συμφόρηση (λόγω της Ανάπλασης της Οδού Επαμεινώνδα που τελειωμό δεν έχει) και αυτά είναι μόνον μια ενδεικτική εικόνα πως διαβιώνουν οι πολίτες αυτού του Δήμου.
Οι καταγγελίες των πολιτών από την κάθε γωνία του Δήμου όλο και πληθαίνουν στην καθημερινή επαφή μας μαζί τους.
Η μόνιμη απάντηση του είναι δεν έχουμε λεφτά, παρόλα αυτά όμως του έχουμε  προτείνει καλυτέρους τρόπους  διαχείρισης των οικονομικών πόρων που διαθέτει, την πιο αποδοτική οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, ακόμα και να προσφύγει στον εθελοντισμό των πολιτών που πιστεύουμε ότι εάν είχε την βούληση να τον εκμεταλλευτεί θα είχαμε αναπάντεχα αποτελέσματα.
Απευθυνόμαστε και στους πολίτες του Δήμου μας να τους παροτρύνουμε να πάρουν την τύχη της γειτονιάς, της συνοικίας, της κοινότητας τους στα χέρια τους να προχωρήσουν σε Τοπικές Συνελεύσεις και να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται να ζουν σε μια πιο ανθρώπινη πόλη. Εμείς από την δικιά μας πλευρά σαν Δημοτική Παράταξη θα συνδράμουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.
ΘΗΒΑ        14/6/2016
ΓΙΑ ΤΟ  ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αδίστακτοι ληστές χτύπησαν ηλικιωμένη στη Θήβα και της πήραν το σταυρό

Συνελήφθησαν άμεσα δύο (2) ημεδαποί, μετά από διάπραξη ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στη Θήβα


Συνελήφθησαν, χθες (14-06-2016) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 20χρονος και μία 21χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι δύο δράστες εισήλθαν σε οικία 79χρονης ημεδαπής και με την χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από τον λαιμό της έναν χρυσό σταυρό με την αλυσίδα του και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από διενέργεια άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τους δράστες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στην κατοχή του 20χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στην κατοχή της 21χρονης βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, καθώς και το χρηματικό ποσό των (137) ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Διάκριση της ποιήτριας Ντίνας Σταθακοπούλου από το Λεοντάρι στους 31ους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης


Διάκριση της ποιήτριας Κωνσταντίνας Σταθακοπούλου από το Λεοντάρι στους 31ους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στους Δελφούς.

Το ποίημα που απέσπασε έπαινο

Ο ΕΠΙΖΩΝ

Να είσαι πλωτός.
Τα χείλη σου να σέρνουν υγρασίες αντί για στέρφες λέξεις.
Τα λόγια να καραδοκούν,
μήπως σε μακιγιαρισμένες δίνες τ’ ανείπωτα βουλιάξουν.
.

Διεσταλμένα τα μάτια, σ’ άσπρα κύματα λεύτερα να χωράν
κι όχι υποταγής τις νηνεμίες να κουβαλάνε.
Βλεφάρων σου να ακουμπάς τις εσχατιές,
στα ασημένια κιγκλιδώματα γεμάτων ουρανών.
Μην ξεχαστείς, μην αφεθείς
με αδειανής σελήνης να σμίξεις τον αχό.
Θα σε σκουριάσει σαν τους θαμπούς συμβιβασμούς σου.
Στα απάνεμα ο νους σου..
Εκεί, εκεί μη και πνιγούν οι πεθυμιές σ’ άπνοια ησυχασμού.

Να τυλιχτείς στους πυρετούς σου,
μήπως  φανεί η ροή από την κόκκινη αποκοτιά.
Την απόγνωση απ’ τα εντός σου να προσέχεις,
να μην κρεμάσει κατάρτια τους πνιγμούς.
Να σκέφτεσαι απέραντων βυθών κατακρημνίσεις.
Κι όλες σου τις στεριές με τα κατάξερα πηγάδια να βογκάνε,
με βία να αποδιώξεις από της σκέψης πηγαιμούς.
.
Μια θάλασσα ιλίγγου σε καλεί.
Στολίστηκε με κρόσσια από ηδονικές για σένα συναστρίες.
Φάροι πολλά ανάψανε, καίν’ των αναστολών σου εύφλεκτες ατολμίες.
Να, και ο ορίζοντας μεγάλωσε για να χωράει τους εγκλεισμούς
από τα λάθη σου που τρέχουν ποινών κατολισθήσεις.
.
Βιάσου να δραπετεύσεις απ’ της ζωής σου παραιτήσεις.
Σε μιαν ακόρεστη μέθη τρέξε να κυλήσεις, από των θέλω σου τριγμούς
… ως ο μοναδικός επιζών του εαυτού σου που θανάτωσες…

Συγχαρητήρια Κωνσταντίνα και απο το Permisospress, η υψηλή σου  πνευματική δραστηριότητα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Τριάδα Λιβαδειάς-Όλο το πρόγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας προ των πυλών - Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στη Βοιωτία



Κύμα καύσωνα και μάλιστα διαρκείας θα πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Από την Πέμπτη 16 Ιουνίου και μετά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38, 39 και 40 βαθμούς ενώ σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να τους ξεπεράσει.
«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει το θερμόμετρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τον πρώτο πραγματικό καύσωνα του καλοκαιριού
Συγκεκριμένα... το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Πέμπτη όπου θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Παρασκευή και για τρεις ημέρες εκτιμάται ότι θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά της χώρας.

Ιδιαίτερα αναμένεται να επηρεαστούν οι περιοχές της Θεσσαλίας, της Βοιωτίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας, καθώς και η πεδιάδα των Σερρών,ενώ σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως ο Πύργος, η Πάτρα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

Μάλιστα, ανάλογα με την περιοχή η θερμοκρασία μπορεί δείξει έως και 2 βαθμούς επιπλέον, ενώ σε κάποιες περιοχές θα φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ροδάκινα και νεκταρίνια θα μοιράσει ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων

Περίπου 1.600 κιλά ροδάκινα/νεκταρίνια θα μοιράσει
ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων


Πέμπτη 16 Ιουνίου και Παρασκευή 17 Ιουνίου  θα μοιραστούν ροδάκινα/νεκταρίνια στο χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων (κεντρική πλατεία Αλιάρτου – κτίριο Ριζόμυλος), ώρες διανομής 10:00 έως 14:00.

Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι της κάρτας σίτισης, οι δικαιούχοι του επισιτιστικού προγράμματος καθώς και του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας .

Για την παραλαβή οι δικαιούχοι θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξουν:
1. Την ταυτότητά τους
2. Την κάρτα σίτισης του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης
3. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραβασάκια του ΟΓΑ με «φουσκωμένες» εισφορές σε 667.229 αγρότες

Φουσκωμένες εισφορές, λόγω της αναδρομικής από την 1/7/2015 αύξησης κατά 42,8% στον κλάδο της σύνταξης (στο 10% αντί του 7% επί των ασφαλιστικών κατηγοριών) και της ασθένειας (από φέτος στο 3,61%) καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, από την Δευτέρα 13 Ιουνίου, ξεκίνησε η αποστολή, σε 667.229 ασφαλισμένους (αυτοτελώς απασχολούμενους) των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Β’ εξαμήνου 2015 οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν έως 30 Ιουνίου 2016.

Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking. Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται και η προσαύξηση του επιτοκίου (8% ετήσιο) του ν.4152/2013, από την 1η του μήνα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 30-06-2016.
Η ανακοίνωση του ΟΓΑ

Από την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 ξεκίνησε η αποστολή, σε 667.229 ασφαλισμένους του ΟΓΑ (αυτοτελώς απασχολούμενους), των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Β’ εξαμήνου 2015 οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν έως 30 Ιουνίου 2016.

- Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.

- Για την έκδοση των ειδοποιητηρίων ελήφθησαν υπόψη οι διατάξεις του ν.4387/2016, σύμφωνα με τις οποίες αυξήθηκε το ποσοστό εισφοράς για σύνταξη από 7% σε 10%, υπολογιζόμενο στο ποσό της ασφαλιστικής κατηγορίας.

- Οι γεννηθέντες έτους 1949, οι οποίοι έχουν προκαταβάλλει προαιρετικά την εισφορά Β΄ εξαμήνου 2015, θα λάβουν νέο ειδοποιητήριο με το υπολειπόμενο ποσό ασφαλιστικής εισφοράς.

- Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται και η προσαύξηση του επιτοκίου (8% ετήσιο) του ν.4152/2013, από την 1η του μήνα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 30-06-2016.

- Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρείς (3) ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν στις δόσεις Γ΄ και Δ’ τριμήνου 2015 και η τρίτη στην τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά του Β΄ εξαμήνου 2015, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ειδοποιητηρίων την 30/06/2016.

- Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, Νέα Αρχή και Πάγια) και τηρούν τους όρους αυτής, δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Β΄ εξαμήνου 2015. Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Β΄ Εξαμήνου 2015, θα γίνει ταυτόχρονα με τη πληρωμή της δόσης του μηνός Ιουνίου 2016. Για το σκοπό αυτό, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Εκτύπωση εντύπων ρυθμίσεων).

- Ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000€, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο., θα λάβουν ειδοποιητήριο μόνο με την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά.

- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις της Πάγιας Ρύθμισης των 12 Δόσεων του ν.4152/2013 μέσα από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Υποβολή αίτησης Πάγιας ρύθμισης).
Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στις παροχές υγείας και αγροτικής εστίας και να μην επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο του ν.4152/2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης:Δουλειά πέρα από κόμματα και τις παρατάξεις



Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός στη Στερεά Ελλάδα, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα της Περιφέρειας που τέθηκαν από τους αντιπεριφερειάρχες αλλά και τα έργα που αφορούν στο περιβάλλον και έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα «νομοτεχνικής» φύσης που αφορά σε όλους και χρειάζεται να ληφθούν άμεσα, με την συνεργασία όλων, αποφάσεις. « Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς όταν μιλάμε για τα σκουπίδια και την υγεία των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπακογιάννης.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός ενημερώθηκε και για την πορεία των ενεργειών που γίνονται από την Περιφέρεια για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του Ασωπού.

«Ευχαριστώ τον υπουργό που καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, έχουμε καταφέρει να συνεργαζόμαστε θέτοντας ως προτεραιότητα αυτά που πρέπει να γίνουν για το περιβάλλον, πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Το περιβάλλον και η ζωή όλων μας θέλει ομαδική δουλειά και χαίρομαι που μπορούμε να συνεργαζόμαστε για τόσο σημαντικά θέματα με τους εκπροσώπους του κεντρικού κράτους. Χαίρομαι επίσης που στην διαδρομή μας για την υλοποίηση των έργων που κάνουμε για το περιβάλλον, βρίσκουμε ακόμη έναν συμπαραστάτη» Δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ.Τσιρώνη. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Επιτροπή Προστασία Περιβάλλοντος της Βουλής στον Ασωπό

Επίσκεψη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος τη Βουλής στην περιοχή Ασωπού ποταμού

Στα πλαίσια των επισκέψεων σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, αντιπροσωπεία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος  της Βουλής, την Δευτέρα 13/06/2016 επισκέφθηκε την περιοχή του Ασωπού ποταμού.

Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα μέλη της Επιτροπής υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Ιωάννης Ταγκαλέγκας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Εκτός από την επιτόπια επίσκεψη στον ποταμό Ασωπό ακολούθησε και σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας όπου, η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, υπογράμμισε με ιδιαίτερη προσοχή τις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και απορρέουν από την επιμονή και πολιτική θέληση του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, να λυθεί ένα από τα σοβαρότερα θέματα της Βοιωτίας που ακούει στο όνομα «ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ».

Η Περιφερειακή αρχή πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις προχωρά με σταθερά βήματα στο πλαίσιο του σχεδίου, για την απορρύπανση και εξυγίανση του Ασωπού ποταμού.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή της Βοιωτίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Σας γνωρίζουμε, ότι το Επιμελητήριο Βοιωτίας, προγραμματίζει την συμμετοχή της επιχειρηματικής μας κοινότητας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.
Η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ιστορία 80 χρόνων, αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της Ελλάδας διεθνούς ακτινοβολίας
Στη προηγούμενη διοργάνωση η ΔΕΘ φιλοξένησε περί τους 1.000 εκθέτες σε 27.000 τ.μ., υποδέχθηκε 13 διεθνείς συμμετοχές, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 220.000 επισκέπτες.
Φέτος, το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού θα υπάρξει εθνική συμμετοχή από μεγάλες αγορές του εξωτερικού (Ρωσία, Τουρκία, Νότια Κορέα κ.α.) με την Ρωσία να συμμετέχει, ως τιμώμενη χώρα καταλαμβάνοντας με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τη «Δ.Ε.Θ.- HELEXPO», το Επιμελητήριο Βοιωτίας παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του, επιχειρήσεις της Βοιωτίας, όλων των κλάδων, να παρουσιάσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε δικό τους περίπτερο, έναντι του ποσού των 17€/τμ., πλέον Φ.Π.Α. (περιλαμβάνεται ενοικίαση εκθεσιακού χώρου και τυποποιημένη εκθεσιακή δομή με τον βασικό εξοπλισμό).
Απαραίτητη προϋπόθεση για τα μέλη του Επιμελητηρίου είναι να έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους προς το Επιμελητήριο και να υποβάλουν εγκαίρως την αίτηση συμμετοχής.
 Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.
 Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαθέσουν προς πώληση τα προϊόντα τους στο χώρο της Έκθεσης, εφόσον τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο, διαδικασίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να καταθέσουν τις  αιτήσεις συμμετοχής τους στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, έως την Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016.
Πληροφορίες: Ευάγγελος Φουντάς, Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά, τηλ. 22610-28281, fax: 22610-21347, e-mail: epimviot@otenet.gr.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ