Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Τ.Κ.Θίσβης προς την Π.Ε. Βοιωτίας

Καταγγελία  απο την Τ.Κ.Θίσβης προς την   αντιπεριφερειάχη   κ.α. Φανή Παπαθωμά για τη σήμανση στο νέο δρόμο Κανάβαρη-Θίσβη.
Το  ιστορικό   αυτής   της  καταγγελίας  εις βάρος   της  τοπικής   Κοινότητας   Θίσβης.
  Μετά  την  αποπεράτωση του  έργου   Κανάβαρη-Θίσβη (βιομηχανική  περιοχή   Θίσβης),
ρωτούν   οι  πολίτες   γιατί    δεν  αποκαθιστούν   την  προκλητική  και  σκόπιμη   ενέργεια   αυτή.  Όπως    αποδεικνύεται    από   την  σήμανση    σε  όλο  το  οδικό  άξονα   του  έργου  δεν  αναφέρεται   το  όνομα   ΘΙΣΒΗ .
Η  υπόσχεση  της  κ.α.Παπαθωμά   ήταν,   πριν  το  Πάσχα   2016    η  παράλειψη   του  ονόματος  θα  μπει   στην  θέση  του  σε όλες  της  διασταυρώσεις   του  οδικού  άξονα Κανάβαρη-Θίσβη,   αντί για αυτό   εισέπραξα   την  απαξίωση   και   το  ψέμα.

 
H T.K Θίσβης ζητά την αποκατάσταση της εσκεμμένης πράξης της πρώην Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς απο την Π.Ε. Βοιωτίας,σε διαφορετική περίπτωση  θα αποδειχθεί ότι και εσείς  είστε ίδιοι με τους προηγούμενους.
Το  "ψέμα  έχει  κοντά  ποδάρια" κ.Παπαθωμά
              Τοπική  Κοινότητα    Θίσβης

                        Σάλτας   Χρήστος

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Βάγια γιόρτασαν με λαμπρότητα την Πολιούχο τους Αγία Τριάδα-ΦΩΤΟ

  ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
Με θρησκευτική λαμπρότητα και κατανυξη τελέσθηκαν οι Εόρτιες Ακολουθίες επι των Εορτων της Αγίας Πεντηκοστής και του Αγίου Πνέυματος , όπου εορτάζει και πανυγηρίζει η Ενορία μας την Ετήσια Ιερά Πανυγηρι της.
Την Κυριακή της Πεντηκοστής το πρωί τελεσθηκάν ο Εόρτιος Όρθρος ,η πανυγηρική Θ.Λειτουργία και εν συνεχεία ο Εσπερινός της Γονυκλισίας,
Το Εσπέρας της Πεντηκοστής τελέσθηκε π Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος χοροστατούντως τοτ Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Εν συνεχεία πραγματοποιείθη η πάνδημος Λιτανεία της Εικόνας της Αγίας Τριάδος με την συμμετοχη στρατιωτικού αγήματος, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων και του εφηβικόυ τμήματος των χορευτικών της Ενορίας μας με παραδοσιακές στολές. Παρευρέθεισαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο Διοικητης του ΚΕΠΒ Θηβών, ο Διοικητής της Μ.Κ Αλιαρτου, οι Βουλευτές του Νομόυ μας, οι επικεφαλείς της Αστυνομίας των Θηβών,ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος της Δ.Κ Βαγίων και λιποι Δημ. Συμβουλοι και λοιπές αρχές του τόπου μας.
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί \ τελέσθηκαν ο Εόρτιος .Ορθρος και το Πανυγηρικό Ιερατικό Συλλείτουργο ενω η Ιερά Πανυγηρί μας ολοκληρώθηκε το Εσπερας με τον Μεθεόρτιο Εσπερινό και την ακολουθία των Χαιρετισμων της Αγίας Τριάδος οπου συμπροσευχήθηκαν και προσκυνητες απο τους Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών και Αγίων Θεοδώρων Θηβών.
Θερμές Ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στην οργανωση και διεξαγωγή της Ιεράς Πανυγήρεως,
Στις Κυρίες του Ε.Φ.Τ που αναλαβαν την διακονοια της φιλοξενίας των προσκυνητών μας, στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βαγίων κ. Παπαλουκά, στο ζεύγος Αγγέλου και Μαρίας Τουρκοχωριτη για την χορηγία της ελευσεως της Φιλαρμονικής.. Την Φιλαρμονική του Δ.Λεβαδεων. Τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν Αγιου Ιωάννου Σεπολίων Κοντοφρύδη Ζαχαρία και τους Ιεροψάλτες του Ναού μας που στόλισαν τα ανολογια της Πανυγήρεως. και ιδιάιτερα τον Δήμήτριο Παπαθεοδοσίου και το permisospress  που για μια ακόμη φορα ηταν κοντά μας σε αυτήν την ιδιαιτερη στιγμη της Ενορίας μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΊΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.







 ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ





Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιναρκωτικό φεστιβάλ στη Λιβαδειά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) θα διοργανώσει αντιναρκωτικό φεστιβάλ στη Λιβαδειά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Το αντιναρκωτικό Φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και πραγματοποιείται ανελλιπώς  με επιτυχία, αναδεικνύοντας  πως για κάθε νέο άνθρωπο ο αγώνας για το δικαίωμα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά είναι ο σίγουρος δρόμος που τον απομακρύνει  από τα ναρκωτικά.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν χορούς από την Ελλάδα και τα παράλια της Μικράς Ασίας
    Το παιδικό  χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Γεωργίου
  Το μικτό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Νικολάου-Ζαγαρά
    Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς
Επίσης, μουσική και τραγούδια θα παρουσιάσει
   Η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «Έρκυνα»
  Στο χώρο θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει» προς ενημέρωση του κοινού
Συνδιοργάνωση:  Δήμος Λεβαδέων, Επιμελητήριο Βοιωτίας, ΚΕΘΕΑ, Κέντρο πρόληψης «πρόταση ζωής»
«ΟΧΙ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.                                                                                   ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ                         ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ»
« ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΕ “ΣΚΛΗΡΑ” & “ΜΑΛΑΚΑ”                           ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ»
Η φύση του ίδιου του ανθρώπου, η φυσική του στάση είναι να στέκεται όρθιος με το κεφάλι ψηλά κι όχι να σκύβει αδιάφορος, ηττημένος και αδύναμος.    
Τα ναρκωτικά δεν οδηγούν μόνο στον φυσικό θάνατο, αλλά και στον κοινωνικό θάνατο, διαμορφώνοντας ανθρώπους σκιές στο περιθώριο της ζωής και των κοινωνικών σχέσεων. Κι εμείς δεν θέλουμε τη νέα γενιά στο περιθώριο της ζωής. Θέλουμε τους νέους πρωταγωνιστές της ζωής, για να διαμορφώσουν τη ζωή που τους αξίζει!


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Στο "κόκκινο" την Τετάρτη η Βοιωτία για πυρκαγιά!

«Ενημέρωση για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τετάρτη  22/06/2016 στην Π.Ε. Βοιωτίας»

Με βάση το Δ.Τ. της Γ.Γ.Π.Π., όπου προβλέπεται Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) και για την Π.Ε. Βοιωτίας για αύριο, Τετάρτη 22/06/2016 θα θέλαμε να ενημερώσουμε,  τους αγρότες τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους καθώς και τους πολίτες της περιοχής μας,  για τον πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης της, από αμέλεια οφειλόμενη σε υπαίθριες εργασίες όπως: η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
     Παράλληλα υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλούσιο Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Υγείας.

ΘΕΜΑ: Επαναφορά των προβλημάτων λειτουργίας των Νοσοκομείων Βοιωτίας, με έμφαση τώρα στην αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θήβας και στις δυσλειτουργίες εφημεριών.

Σε συνέχεια των με αριθ.5152/27.04.2016, 4999/21.04.2016, 4175/22.03.2016 και 2342/14.01.2016 αναπάντητων Ερωτήσεων μου στη Βουλή, που εξακολουθούν να είναι επίκαιρες, προστίθεται τώρα και το μεγάλο πρόβλημα της αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θήβας (ΤΕΠ), λόγω έλλειψης του αναγκαίου αριθμού γιατρών (έστω και με την εφημερία των 14 μόνο ημερών/μήνα ως τώρα). Το ίδιο ισχύει και με ελλείψεις σειράς εφημεριών που παρατηρήθηκαν τελευταία, και που με έμφαση έχει επισημάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας στη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Αντίστοιχα προβλήματα ελλείψεων και δυσλειτουργιών υπάρχουν και στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.    Αν και πότε θα απαντηθούν οι πιο πάνω, επί μακρό χρονικό διάστημα, αναπάντητες Ερωτήσεις μου, κατά παράβαση κάθε έννοιας κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, ώστε να γίνουν γνωστές οι κυβερνητικές προθέσεις για ένα τόσο σοβαρό επιδεινούμενο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας;
2.    Ποια η μέριμνα για την επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων;



                                                                                               Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άσπρα Σπίτια:Το τραπέζι της βάπτισης τους έστειλε στο νοσοκομείο - Χαμός στα επείγοντα!

Περίπου 40 άτομα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση - Συνελήφθη η υπεύθυνη του καταστήματος.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την επόμενη ημέρα μετά το γλέντι της βάπτισης που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στα Άσπρα σπίτια Βοιωτίας (παραλία Διστόμου) . Το τραπέζι όπως αποδείχθηκε στοίχισε πολλά περισσότερα απ΄ ότι υπολόγιζε η οικογένεια.

Από την επόμενη ημέρα, το πρωί της Κυριακής και μεχρι χθες το απόγευμα πολλά από τα άτομα που συμμετείχαν στο τραπέζι της βάπτισης διακομίστηκαν σε Κέντρα Υγείας της περιοχής και στα επείγοντα του νοσοκομείου Λιβαδειάς. Μάλιστα κάποια από αυτά παρουσίαζαν και συμπτώματα εμπύρετης γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δέκα άτομα παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ αστυνομικοί του Α.Τ. Διστόμου συνέλαβαν την 49χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, όπου έγινε το τραπέζι.

Την υπόθεση ερευνούν οι αρμόδιες αρχές για να διαπιστώσουν ποια ήταν η αιτία του κακού, που τίναξε στον αέρα το γλέντι της βάπτισης και έστειλε τόσο κόσμο στο νοσοκομείο.
Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαινιάστηκαν στη Θήβα τα νέα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης “Πρόταση Ζωής”

 

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας “Πρόταση Ζωής” στη Θήβα. Τα εγκαίνια τέλεσε ο πατέρας Γεώργιος Παπαγεωργίου, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Μπασιάκος Ευάγγελος,  Περιφερειακοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Περιοχής.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο του Κέντρου κ. Ιωάννη Περγαντά  και τις επιστήμονες κυρίες Ευγενία Βούλγαρη και Ειρήνη Λύγγου για το σημαντικό έργο που προσφέρουν και ευχήθηκε το κέντρο να συνεχίσει με επιτυχία τη λειτουργία του. 

Λίγα λόγια για το Κέντρο:
Το 1998 επί δημαρχίας του αείμνηστου Αλέκου Κοφίνη ιδρύθηκε στη Θήβα Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών, το οποίο στελεχώθηκε με δύο κοινωνιολόγους και στεγάστηκε σε οίκημα του Δήμου στο Συνοικισμό. Το 2008 όμως διέκοψε τη λειτουργία του. Το 2012 ο Δήμος Θηβαίων  σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ επαναλειτουργεί το Κέντρο, το οποίο  στελεχώθηκε με  δύο  επιστήμονες (κοινωνιολόγο & ψυχολόγο) και στεγάστηκε στο Παλαιό Δημαρχείο, παρέχοντας συστηματικά  εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες μέσα από προγράμματα που απευθύνονται σε χρήστες, γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους. Λόγω όμως της ανακαίνισης του Παλαιού Δημαρχείου και της αλλαγής χρήσης του, που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί το έργο, το Κέντρο  «Πρόταση Ζωής» μετεγκαταστάθηκε σε νέο χώρο στην οδό Ζεγγίνη 3 (διασταύρωση με Αμφίωνος) πάνω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η “Πρόταση Ζωής” συγχρηματοδοτείται από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  απαντώντας στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για ουσιαστική ενημέρωση και στήριξη σε θέματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Το φαινόμενο της εξάρτησης από ουσίες, αλλά και γενικότερα η εμφάνιση εξαρτητικών συμπεριφορών είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό και κατά συνέπεια, η πρόληψή του δε μπορεί παρά να αναπτύσσεται προς πολλές κατευθύνσεις. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας εφαρμόζει , σε επίπεδο πρωτογενούς πρόληψης, προγράμματα βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας, με απώτερο σκοπό τη μείωση της εμφάνισης εξαρτητικών συμπεριφορών.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
•     Η ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση των νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες ώστε να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και σε άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές (τζόγος, διαδίκτυο κ.α).
•    Η συμβουλευτική και η υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας.
•    Η ευαισθητοποίηση καθηγητών και δασκάλων σε θέματα πρόληψης, η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών -μαθητών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών


Την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών εκδήλωση με θέμα την ελληνική εδυμασία.
Τα μέλη των χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Θήβας,  θα παρουσιάσουν ενδυμασίες από τους αρχαικούς χρόνους έως και τις αρχές του 20 ου αιώνα.
Η κα. Μαρία Πασσά Κώτσου, Αντιπρόεδρος Α του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων-αρχαιολόγος & ξεναγός, θα κάνει τον σχολιασμό των ενδυμασιών.

Με εκτίμηση
Πηνελόπη Κουρκούτη
Γεν. Γραμματέας Λυκείου των Ελληνίδων Θήβας
 Αρχαιολόγος ΕΦΑ Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατικό Φεστιβάλ του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά-BΙΝΤΕΟ

Στη Λιβαδειά, η Τοπική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. οργάνωσε σε συνεργασία με τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, Φεστιβάλ με θέμα την ίδρυση, την δράση και τους άμεσους στόχους του κινήματος.

Η εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου στο πάρκο της πόλης («Ζάππειο»), με την συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστών και φίλων του κινήματος, περιλάμβανε ομιλία του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργου Πέρρου, έκθεση αφίσας του ΠΑΜΕ, ζωγραφικής και βιβλίου.

Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι, γλέντησαν με ζωντανή λαϊκή μουσική από το εξαίσιο συγκρότημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αναπήρων (ΣΕΑΝ)

Η επιτυχία του Φεστιβάλ προκάλεσε την σκέψη να καθιερωθεί σαν ετήσιο και μ” αυτή τη δέσμευση ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ