Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Party με τη Ναταλία Γερμανού στα"ΔΕΙΛΙΝΑ" στη Θίσβη

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πληγές του Brexit για την ελληνική οικονομία - Χτύπημα στις εξαγωγές


Πάνω από 1,2 δισ. στερλίνες είναι η αξία των εμπορικών συναλλαγών της Ελλάδας με τη Μεγάλη Βρετανία και το ερώτημα που «καίει» είναι πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα μετά από το Brexit.

Ανατρέχοντας κανείς στα στοιχεία του διμερούς εμπορίου διαπιστώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους βασικούς πελάτες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την 6η θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Ελλάδος, ενώ η χώρα μας καταλαμβάνει την 43η θέση μεταξύ των πελατών και την 56η μεταξύ των προμηθευτών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδος – Ηνωμένου Βασιλείου ανήλθε, για το 9μηνο 2015, στο ύψος των 1,17 δισ. λιρών, έναντι 1,25 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014, μειωμένος κατά 6,36%. Αναλυτικότερα, η αξία των ελληνικών εξαγωγών στο Η.Β. ανήλθε στο 522,20 εκ. λίρες έναντι 520,93 εκ. του αντίστοιχου διαστήματος του προηγουμένου έτους, σημειώνοντας οριακή αύξηση της τάξης του 0,24%.

Η αξία των ελληνικών εισαγωγών από το Η.Β. ανήλθε σε 649,43 εκ. λίρες έναντι 730,31 εκ. του 2014, σημειώνοντας μείωση κατά 11,07%.

Οι εξαγωγές

Οι 10 κυριότερες κατηγορίες εξαγομένων στο Η.Β. προϊόντων είναι:

    Φαρμακευτικά,
    Ηλεκτρικά μηχανήματα και εξοπλισμός,
    γάλα και προϊόντα γαλακτοκομίας,
    Παρασκευάσματα λαχανικών καρπών και φρούτων,
    Χαλκός και τεχνουργήματα από χαλκό,
    Αργίλιο και προϊόντα αυτού,
    Καρποί και φρούτα,
    Ενδύματα και συμπληρώματα ενδύματος,
    Πλαστικά και πλαστικά προϊόντα
    Αλάτι, θείο γύψος και τσιμέντο

Οι εισαγωγές

Οι 10 κυριότερες κατηγορίες εισαγόμενων από το Η.Β. προϊόντων είναι:

    Φαρμακευτικά,
    Αυτοκίνητα οχήματα και ελκυστήρες,
    Ηλεκτρικά μηχανήματα και εξοπλισμός,
    Πυρηνικοί αντιδραστήρες,
    Αεροσκάφη / Διαστημόπλοια,
    Ποτά αλκοολούχα ποτά και ξύδι,
    Διάφορα προϊόντα χημικών βιομηχανιών,
    Ενδύματα άλλα από πλεκτά,
    Ενδύματα πλεκτά και. Βιβλία
    Προϊόντα εκδοτικών οίκων

Πόσοι Ελληνες εργάζονται στο Ην. Βασίλειο

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τους Έλληνες που εργάζονται στο «νησί». Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν αποκτήσει Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (National Insurance Number, NIN) έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία έτη. Ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης είναι απαραίτητος για την είσοδο στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί τον ασφαλέστερο δείκτη για τον αριθμό των Ελλήνων που μεταβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για απασχόληση.

Ειδικότερα, το διάστημα 2010 – Α΄ Εξάμηνο 2015, ο αριθμός των Ελλήνων που απέκτησαν NIN ανήλθε στις 41.098 άτομα. Κατά τα έτη 2002-2010, ο ετήσιος αριθμός των Ελλήνων που αποκτούσαν ΝΙΝ ήταν γύρω στα 3.000 άτομα, ενώ πλέον ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί, ανερχόμενος στα 10.000 άτομα περίπου κατ’ έτος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εγγεγραμμένων (περίπου 90% του συνόλου) ανήκει στην ευρύτερη ηλικιακή ομάδα 18-44 ετών, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζει και η ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών. Όσον αφορά στις περιοχές όπου εγγράφονται, το Λονδίνο αντιστοιχεί στο 44% των συνολικών εγγραφών (στοιχεία 2014), ακολουθούμενο από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Αγγλίας (12%) και τη Σκωτία (9,5%).
iefimerida.gr



  

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινή Γιορτή του Γ.Σ Αλιάρτου




Σας προσκαλούμε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016
και ώρα 20:00μ.μ. στο Γήπεδο Μπάσκετ πίσω από το Δημαρχείο για να παρακολουθήσετε
τις επιδόσεις και την πρόοδο των αθλητών μας.
Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις και απονομές μεταλλίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δ. Θηβαίων

Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων

Με την υπ' αρ. 160/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων συγκροτήθηκε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, όπως προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 70 του Ν. 3582/2010.
Μετά και από την εξέταση των αιτήσεων που κατατέθηκαν- έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Θηβαίων που δημοσιεύθηκε στις 22/2/2016- μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι ακόλουθοι:
Τακτικά Μέλη     Αναπληρωματικά Μέλη
Δ. Κουτσοδήμος, ως Πρόεδρος
 (Δημοτικός Σύμβουλος)     Κ.Χαρέμης
(Δημοτικός Σύμβουλος)
Θ.Κιούσης (Δημοτικός Σύμβουλος)     Ελ.Αγαπάκη-Αναδιώτη (Δημοτική Σύμβουλος)
Ι.Κόρδατζης (Δημοτικός Σύμβουλος)      Β.Σωτήρχος (Δημοτικός Σύμβουλος)
Γ.Κατσέλης (Δημοτικός Σύμβουλος)      Κ.Βενιζέλος (Δημοτικός Σύμβουλος)
Αντ.Τουλουμάκος (Δημοτικός Σύμβουλος)      Π.Παπαναστασίου (Δημοτικός Σύμβουλος)
Δέσποινα Καφέ, ως εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων ( με υπόδειξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας)     Αναμένεται ορισμός αναπληρωτή
Στέλιος Θεοδώρου, ως εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Ξενοδοχείων ( με υπόδειξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας)
    Αναμένεται ορισμός αναπληρωτή
Παν.Χαρατσής, ως εκπρόσωπος της Ο.Ε.Β.Ε. επαρχίας Θηβών      Βασ. Καραμαγκιώλης
Νικ.Στρατέλος, ως εκπρόσωπος του Εμπορικού
Συλλόγου Θηβών     Βασ.Γκέλης
Μάρω Τσότρα, Τουριστικός Πράκτορας Υπεύθυνη θεματικού τουρισμού ( Δημότισσα)    Μαργαρίτα Αναδιώτη, Μηχ/κός
Χωροταξίας Πολεοδομίας &
Περιφ.Ανάπτυξης ( Δημότισσα)
Νάντια Μάμαλη, Μεταφράστρια- Διερμηνέας
( Δημότισσα)    Μαρία Ζυγούρη, Φιλόλογος-
Αρχαιολόγος ( Δημότισσα)

Επίσης με την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τους παρακάτω άξονες στους οποίους θα στηριχτεί η Τουριστική Προβολή του Δήμου :

α.  Την εκπόνηση μελέτης που θα αφορά την καταγραφή του τουριστικού προϊόντος του
Δήμου με στόχο την ανάδειξη και προβολή δηλ. την υλοποίηση του σκοπού αυτού, και
συνεργασία με εταιρεία εξειδικευμένη στο θέμα.
β.  Την ολοσέλιδη καταχώρηση του Δήμου σε τουριστικό οδηγό με ιδιαίτερη αναφορά στο
νέο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.
γ. Την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού,
ώστε ο Δήμος μας να χαρακτηριστεί ως Τουριστικός.

Τι είναι η  Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης και ποιες αρμοδιότητες έχει:
Είναι ένα συμβουλευτικό όργανο του Δήμου και ασχολείται με την επεξεργασία και την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου.
Η Επιτροπή , σύμφωνα με το Σχέδιο του κανονισμού λειτουργίας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών- Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει τις εξής αρμοδιότητες:
- Τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου και τη διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής.
- Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα και παρακολουθεί την απόδοσή του, ώστε να ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
- Προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο τις κατευθύνσεις για τη μελέτη και κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου.
- Συνεργάζεται με τους συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση των πολιτικών τους και το συντονισμό των δράσεων, με σκοπό την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού του Δήμου.
- Συμμετέχει δια του προέδρου της και των άλλων μελών που θα ορίζει κάθε φορά με απόφασή της, στις εκπροσωπήσεις του Δήμου σε τοπικές, πανελλαδικές ή διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται με θέμα τον τουρισμό , για την προβολή του Δήμου και την προώθηση των τοπικών τουριστικών προϊόντων.
- Το σχεδιασμό της πολιτικής για την υποβοήθηση της ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του Δήμου και ιδίως την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη σύνταξη προτάσεων και διατύπωση γνώμης για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του περιεχομένου της διαδικασίας ελέγχου των τουριστικών επιχειρήσεων, την τήρηση της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του δήμου που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη μέτρων πραγματοποίησης των σκοπών αυτών. (Ως προς τις κανονιστικές αποφάσεις, η εν λόγω αρμοδιότητα ασκείται με την επιφύλαξη των κατά νόμο αρμοδιοτήτων άλλων οργάνων του Δήμου και ιδίως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
-Εξετάζει και αποφασίζει επί θεμάτων που παραπέμπονται σε αυτήν, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του Δημάρχου ή από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προ της εγγραφής τους στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Συμμετέχει, με εκπρόσωπο ή εκπροσώπους της, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε φορά που συζητείται θέμα σχετικό με το αντικείμενό της.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια σφράγισε το εστιατόριο στα Άσπρα Σπίτια μετά τη μαζική δηλητηρίαση



Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, έπειτα από το περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης του περασμένου Σαββάτου, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, οι επόπτες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας συνέλεξαν δείγματα προϊόντων του εστιατορίου αλλά και προμηθευτών αυτού, στο πλαίσιο του υγειονομικού ελέγχου, τα οποία στάλθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το κατάστημα σφραγίστηκε με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά μέχρι να εξαχθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.



  
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαυρομμάτι



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σαφάρι της αστυνομίας στη Στερεά με 44 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα τέσσερα (44) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.243) άτομα και (880) οχήματα, προσήχθησαν (108) άτομα και βεβαιώθηκαν (310) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (23-06-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.243) άτομα, εκ των οποίων (953) ημεδαποί και (290) αλλοδαποί, καθώς και (880) οχήματα.
Προσήχθησαν: (108) άτομα, εκ των οποίων (79) ημεδαποί και (29) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (44) άτομα, εκ των οποίων (30) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί τελωνιακού κώδικα.
•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (4) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (9) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (3) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (7) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
•    (7) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία. 
•    (1) ημεδαπός, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    (13,3) γραμμάρια  ακατέργαστης κάνναβης.
•    (544,7) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (345) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (310) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (84) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για χρήση κινητών τηλεφώνων, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (12) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (10) για ΚΤΕΟ και (195) λοιπές παραβάσεις.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα.
•    (7) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (9) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (17) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ημερομηνίας πραγματοποίησης συναυλίας Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή, από το απόγευμα του Σαββάτου.  Ώρα έναρξης 21:15. Είσοδος ελεύθερη.
Με μια ξεχωριστή συναυλία, οι μαθητές και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους της φετινής σχολικής περιόδου.

Η παιδική χορωδία, τα τμήματα μουσικής προπαιδείας κι οι μαθητές όλων των οργάνων, σ` ένα ενιαίο σύνολο που αποτελείται από μικρές και μεγαλύτερες ορχήστρες που εναλλάσσονται, θα προσφέρουν μια πλούσια μουσική βραδιά γεμάτη από γνωστές μελωδίες κι αγαπημένα τραγούδια. Μαθητές και καθηγητές συμπράττουν δημιουργικά και χαρίζουν ένα πραγματικά αξιόλογο αποτέλεσμα.

Η πορεία αναβάθμισης του Δημοτικού μας Ωδείου, ξεκίνησε με την ένταξή του στον κορμό του Δήμου Λεβαδέων, την πρόσληψη καταξιωμένων καθηγητών και τη δημιουργία νέων τμημάτων που θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη σχολική χρονιά, αποδίδει ήδη καρπούς!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ TOY E.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ» ΦΩΚΙΔΑΣ


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στην υπόγεια  εκμετάλλευση των μεταλλείων της εταιρείας «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ» Φωκίδας  για την εφαρμογή των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία τους.
Πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί εξόρυξης, όπως ορίζει ο νόμος για την παραγωγική διαδικασία, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τις ζωές τους.


                                 Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη επιδείνωση του καιρού – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο, 25 Ιουνίου, και από τα νοτιοδυτικά της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Το Σάββατο 25 Ιουνίου

Από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου -πλην της Κέρκυρας- και η Πελοπόννησος και σταδιακά από τις απογευματινές ώρες η Στερεά Ελλάδα και πιθανώς η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική).

Την Κυριακή 26 Ιουνίου

Κατά διαστήματα μέχρι και τις απογευματινές ώρες η Πελοπόννησος, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Κεντρική Μακεδονία -κυρίως η Χαλκιδική- και πιθανώς τις βραδινές ώρες τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

                                                                  





Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα θέματα του Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την  27η του μηνός Ιουνίου 2016, ημέρα Δευτέρα - και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:


1.     Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήση
2.    « Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου  << ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ >>.
3.    Oρισμός εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων και του αναπληρωτή του στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε
4.    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων και του αναπληρωτή αυτού στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ”
5.    Σύσταση τριμελούς Επιτροπής επιλογής καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού για το Δημοτικό Ωδείο σύμφωνα με το Π.Δ524/80 παρ. Άρθρο 4.
6.    Έγκριση Πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχιακών ή πρόσκαιρων και περιοδικών αναγκών αντιμετώπισης πυρκαγιών δίμηνης διάρκειας (άρθρου 206 του Ν.3584/2007).
7.    Περί διαχείρισης του Κληροδοτήματος (κεφαλαίου αυτιτελούς διαχείρισης) με την επωνυμία “Κληροδότημα Βασιλείου Νικ. Παναγιωτόπουλου”
8.    Αντικατάσταση της παρ.3 του αποφαντικού μέρους της αριθμ. 96/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “Επιτροπή διαχείρισης κοινωνικού παντοπωλείου και ορισμός μελών αυτής.


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΕ


Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επανέφερε στη Βουλή το θέμα της καταβολής στους δικαιούχους του ανταποδοτικού τέλους (μέσω ΔΕΗ) που προβλέπεται για τους κατοίκους Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με νέα Ερώτηση που συνυπέγραψε με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Αργολίδας κ.Ανδριανό. Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής Ερώτησης (με αριθ.πρωτ.3111/12.02.2016) και παρά τη θετική απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκουρλέτη, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί τα αντίστοιχα ποσά στους δικαιούχους.
Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη, προηγούμενη, απάντηση του Υπουργού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση των ποσών από σταθμούς ΑΠΕ που βρίσκονται σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες για τα έτη 2010-2014 έχει υπογραφεί, ενώ τα επιμερίσαντα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και – στην περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών – από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν οι σταθμοί ΑΠΕ και θα αναρτηθούν σε Πίνακα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την σχετική απόφαση να προβλέπει διορία ενός μηνός για την υποβολή τυχόν ενστάσεων.»
Παρόλα αυτά, μετά την παρέλευση σχεδόν τριών μηνών από την πιο πάνω γραπτή Απάντηση του Υπουργού κ.Σκουρλέτη, και ενώ έχει αναρτηθεί ο σχετικός πίνακας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί τα πιο πάνω ποσά στους δικαιούχους.
Συγκεκριμένα για τη Βοιωτία, τα ποσά που θα επιμερισθούν ως ανταποδοτικό τέλος προς τους οικιακούς καταναλωτές, καθώς και προς τις φιλοξενούσες Δημοτικές αρχές, συνολικού ύψους 3.165.585,09 € είναι: 

ΔΗΜΟΣ    ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ     ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ
ΤΑΝΑΓΡΑΣ    368.502,33 €    552.753,50 €
ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ    282.852,97 €    424.279,46 €
ΛΕΒΑΔΕΩΝ    211.396,57 €     317.094,86 €
ΘΗΒΑΙΩΝ    201.916,88 €     302.875,32 €
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    201.565,28 €     302.347,92 €
ΣΥΝΟΛΑ    1.266.234,03 €    1.899.351,06 €
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στη Στερεά


Στις 26 Ιουνίου 2016, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, στις έδρες των Νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:
•    Λαμία, Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ώρα 10:00.

•    Χαλκίδα, Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, ώρα 10:15.

•    Καρπενήσι, Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας, ώρα 10:10.

•    Άμφισσα, Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ώρα 10:00.

•    Λιβαδειά, Μητροπολιτικός Ιερός Ναός τα Εισόδια της Θεοτόκου, ώρα 09:30.


Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και ενώσεων, συνδικαλιστικοί φορείς, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., αστυνομικό προσωπικό και πολίτες, προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Brexit: Και τώρα τι; - Επτά άμεσες συνέπειες

Τι θα ισχύσει για βίζα, ταξίδια, απασχόληση, ασφάλεια υγείας - Αλλάζουν και τα σύνορα;
Είτε διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η καθημερινή ζωή για τους Βρετανούς πολίτες θα υποστεί γρήγορα τις συγκεκριμένες συνέπειες της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.


Για τους Βρετανούς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΒΙΖΑ: Η πιο άμεση και ορατή συνέπεια θα γίνει αισθητή στην ελευθερία μετακίνησης των βρετανών πολιτών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν μέχρι σήμερα αρκούσε ένα δελτίο ταυτότητας για την κυκλοφορία στη ζώνη Σένγκεν, ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέλος της, η έξοδος από την Ενωση θα συνοδευθεί πλέον από την ανάγκη για τους βρετανούς πολίτες να είναι εφοδιασμένοι με βίζα στα ταξίδια τους στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Αυτή τη στιγμή, μόνο 44 από τις 219 χώρες επιβάλλουν τη βίζα στους βρετανούς πολίτες.

ΤΑΞΙΔΙΑ: Τα βρετανικά νοικοκυριά θα πρέπει να προβλέπουν στο εξής την εκταμίευση μεγαλύτερων ποσών για να περάσουν διακοπές στην ηπειρωτική Ευρώπη. Οχι μόνο διότι η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ θα περιορίσει την αγοραστική τους δύναμη, αλλά επίσης και εξαιτίας της άρσης ισχύος κοινοτικών συμφωνιών που επιτρέπουν σε κάθε ευρωπαϊκή εταιρεία να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.
«Η ενιαία αγορά επέτρεψε στη Ryanair να εισαγάγει την επανάσταση στα φτηνά ταξίδια στην Ευρώπη», υπενθύμιζε στα μέσα Μαΐου ο Μάικλ Ο΄Λίρι, γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας.

Αμεσες συνέπειες θα υπάρξουν επίσης στα τέλη περιαγωγής των κινητών, που έχουν επίσης εναρμονισθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή στην υπαγωγή των βρετανών πολιτών στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις περί αποζημιώσεων σε περίπτωση καθυστέρησης ή ματαίωσης μίας πτήσης.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Εάν οι υποστηρικτές του Brexit έφεραν το θέμα της απασχόλησης των Βρετανών στο επίκεντρο της εκστρατείας τους, είναι πιθανόν ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση θα συνοδευθεί από την μετεγκατάσταση πολλών θέσεων εργασίας, κυρίως των μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων με έδρα το City του Λονδίνου.

Ηδη η JPMorgan έχει κάνει γνωστό ότι είναι πιθανόν να καταργήσει 1.000 έως 4.000 από τις 16.000 θέσεις εργασίας στη Βρετανία, η Morgan Stanley 1.000 από τις 6.000 και η Goldman Sachs τουλάχιστον 1.600.

Για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην Ευρώπη

Το Brexit θα είναι όμως μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για το 1,3 εκατομμύριο βρετανούς πολίτες που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές, κυρίως στην Ισπανία (319.000), την Ιρλανδία (249.000), τη Γαλλία (171.000) ή τη Γερμανία(100.000).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Αυτοί μπορεί να δουν τα εισοδήματά τους να καταρρέουν εξαιτίας της ισχυρής υποτίμησης της στερλίνας, γεγονός που είναι πιθανόν να κλονίσει τις επενδύσεις τους σε ακίνητα στις χώρες διαμονής τους.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ: Αλλο πρόβλημα αφορά την ιατρική περίθαλψη των βρετανών πολιτών στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, είχαν κάλυψη από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας διαμονής τους, στην Γαλλία για παράδειγμα, με την κάλυψη του βρετανικού συστήματος βάσει διμερούς συμφωνίας. Είναι πιθανόν ότι στο εξής θα απαιτείται άδεια εργασίας για τους ενεργούς βρετανούς πολίτες.

ΕΥΡΩΚΡΑΤΕΣ: Το επαγγελματικό μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κυρίως στις Βρυξέλλες, βρίσκεται πλέον στον αέρα. Ορισμένοι έχουν φροντίσει να λάβουν και δεύτερη υπηκοότητα, την βελγική στις περισσότερες περιπτώσεις.

Προς νέα σύνορα;

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ: Η πιο απροσδόκητη συνέπεια είναι ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενμωση είναι πιθανόν να καταστήσει προβληματική τη σχέση της χώρας με ορισμένους γείτονές της. Είναι, για παράδειγμα, πιθανόν η Ισπανία να αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά της με το Γιβραλτάρ, όπου ζουν 33.000 Βρετανοί.

Βορειότερα, το Brexit μπορεί να δημιουργήσει νέο σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία θέτοντας περιορισμούς στην καθημερινή κυκλοφορία χιλιάδων ατόμων.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πενθήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαρτυρία ντοκουμέντο για τη φονική σαλμονέλα στα Άσπρα Σπίτια





Πως περιγράφει την περιπέτεια που έζησε ο πατέρας ενός 8χρονου παιδιού, που έφαγε με την οικογένειά του στο ίδιο εστιατόριο που έγινε η μοιραία βάπτιση - Δείτε γιατί δηλώνει εξοργισμένος - Τι είπε το LamiaReport η σύζυγος του Λαμιώτη γιατρού που κινδύνεψε να πεθάνει από τη φονική σαλμονέλα.

Την ίδια ώρα που οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν που κρυβόταν το φονικό μικρόβιο της σαλμονέλας, που σκότωσε έναν άνθρωπο και έστειλε 45 άτομα στα νοσοκομεία, ένας πατέρας περιγράφει στο LamiaReport, τις δραματικές στιγμές που έζησε, αφού είχε την ατυχία να φάει Σάββατο και Κυριακή στο ίδιο εστιατόριο που έγινε η βάπτιση.

Πως είναι δυνατόν. αφού γνώριζαν από το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, να λειτουργεί και την επόμενη ημέρα το μαγαζί αναρωτιέται, κάνοντας λόγο για ολιγωρία των αρχών. «Άκουσα μέσα στο φαρμακείο για τη σαλμονέλα και μου κόπηκαν τα πόδια. Έτρεξα στο Κ.Υ. Διστόμου και από εκεί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, για να καταλήξω μέσα σε ένα πανικό στην Αθήνα με το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο να ψήνεται στον πυρετό, με εμέτους και διάρροια ...», λέει ο πατέρας του 8χρονου.

Το παιδί και τις δυο ήμερες, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, έφαγε μακαρόνια με κιμά και τριμμένο τυράκι, μας είπε ο πατέρας.

Ακούστε τι δήλωσε στο LamiaReport.

 Θρίλερ με το τι προκάλεσε το «τραπέζι θανάτου» στα Άσπρα Σπίτια
  Αν και έχουν καταλήξει ότι η σαλμονέλα σκότωσε έναν 57χρονο και έστειλε στο νοσοκομείο άλλους 44, δεν έχουν εντοπίσει το προϊόν-αφετηρία της τραγωδίας
Την άκρη του μυστηρίου γύρω από πρωτοφανές θρίλερ που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου κι έστειλε στο νοσοκομείο άλλα 44 άτομα ψάχνουν να βρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν επιφορτιστεί με την εξιχνίαση της μαζικής δηλητηρίασης στα Ασπρα Σπίτια της Βοιωτίας. Κλιμάκιο με επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην παραλιακή κωμόπολη και πραγματοποιεί έρευνες έτσι ώστε να φτάσει στο προϊόν που προκάλεσε τον τραγικό απολογισμό αλλά και στον άνθρωπο που ευθύνεται για το «τραπέζι του θανάτου».

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων(ΚΕΕΛΠΝΟ) η θανατηφόρα γαστρεντερίτιδα που έπληξε δεκάδες άτομα κατά τη διάρκεια δεξίωσης μετά από βάφτιση παιδιού στη Βοιωτία, οφείλεται στους παθολογικούς μικροοργανισμούς της σαλμονέλλας και της σιγκέλλας. Μάλιστα όπως αναφέρει ο οργανισμός του Υπουργείου Υγείας μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα γαστρεντεριτιδας, εκ των οποίων 25 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία με εννέα από αυτούς να βρίσκονται ακόμα σε νοσοκομεία παρότι έχουν περάσει έξι ημέρες. Την ίδια ώρα εξετάζονται και τα ακριβή αίτια του θανάτου του 57χρονου άνδρα μετά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας, εξαιτίας της βαριάς γαστρεντερίτιδας που τον είχε προσβάλει.

Εκαναν «φύλλο και φτερό» το κατάστημα
Χθες κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούμενο από επιστήμονες έφτασε στα Άσπρα Σπίτια και αμέσως επισκέφτηκαν το κάταστημα στο οποίο σημειώθηκε το πρωτοφανές περιστατικό. Στόχος των ειδικών είναι να εντοπίσουν αρχικά ποιο είδος φαγητό ήταν αυτό που... έσπειρε το θάνατο και οδήγησε στις εντατικές μονάδες των νοσοκομείων της Λαμίας, της Λιβαδειάς και της Αθήνας κι άλλα άτομα. Σύμφωνα με την οικογένεια που διοργάνωσε τη δεξίωση για τη βάπτιση του παιδιού το κακό το προκάλεσε το τυρί, ρίχνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Από την πλευρά του ο μαγαζάτορας ανέφερε ότι πολλοί ήταν αυτοί που έφεραν φαγητά στο τραπέζι αφού τα είχαν μαγειρέψει στο σπίτι τους ενώ υποστήριξε ότι όσα φαγητά ετοίμασε ο ίδιος τα φαγητά παρασκευάστηκαν την ίδια ημέρα προσθέτοντας ότι στο παρελθόν δεν είχε κανενα πρόβλημα με τους προμηθευτές που συνεργάζεται. Εχοντας υπόψην τους και τις δύο πλευρές οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ πήραν δείγματα από όλα τα προίοντα που σερβιρίστηκαν κατά τη διάρκεια του τραπεζιού, ακόμα και από το νερό. Τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους αναμένεται να βγουν πολύ σύντομα αποδεικνύοντας όχι μόνο τη θανατηφόρα τροφή, αλλά και το ανθρώπινο λάθος ή την δολοφονική αμέλεια που έστειλε στο θάνατο έναν άνθρωπό 57 ετών και... έπαιξε με τις ζωές δεκάδων ακόμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ:Ως εδώ….Κε Δήμαρχε

Ως εδώ….Κε Δήμαρχε
Με έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 24/6/2016 η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα του «ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στη Γενική Συνέλευση του Φο. Δ.Σ.Α.»  το θέμα αυτό ήδη συζητήθηκε στην χθεσινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 22/6/2016 όπου απορρίφτηκε ως κατεπείγον.
Επειδή:
1)    Με καταχρηστική ανευθυνότητα του Πρόεδρου του Δ.Σ. δεν έχει έρθει σαν θέμα (καθυστέρηση πλέον του 1 μηνός) στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας για  ακύρωση «της ετήσιας εισφοράς στο Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε. ΟΤΑ» και των εξόδων για υποστηρικτικές εργασίες καθαριότητας από τον ίδιο Φορέα, μετά την διαπίστωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (με δυο αποφάσεις) ότι δεν έχει συσταθεί νόμιμα.
2)    Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο προς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την υποβολή για έγκριση του οικονομικού-διοικητικού απολογισμού της χρήσης 30/4/2015 έως 31/12/2015 της εταιρείας (άλλωστε γιατί να ενημερώσουν, ότι θέλουν κάνουν, εφόσον πληρώνουν τα κορόιδα οι πολίτες)
3)    Άκουσον … Άκουσον απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη αποζημίωσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτών της Εταιρείας
(Περ. ΦοΔΣΑ) επί των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και της εν γένει διοίκησης και διαχείρισης της πρώτης εταιρικής χρήσης  30/4/2015  έως 31/12/2015 (περιλαμβάνει η απόφαση αυτή και τον Κο Νικολάου ως μέλους του Δ.Σ.)
Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας δεν θα ακολουθήσει στον κατήφορο της ανομίας την Δημοτική Αρχή και θα απέχει με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του από την έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/6/2016 και καλεί όλους τους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο.
ΘΗΒΑ                 23/6/2016
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστό από 4-7 Ιουλίου το ΙΚΑ Λιβαδειάς λόγω μεταστέγασης


Από το ΙΚΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ανακοινώνεται ότι το Υποκ/μα θα παραμείνει κλειστό από 4/7/2016 έως 12/7/2016 λόγω μεταστέγασης και από 13/7/2016 θα λειτουργεί στην νέα διεύθυνση :  Αισχύλου και Οδυσσέως στη Λιβαδειά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναργύρεια Οινοφύτων-Όλο το Πρόγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα
πραγματοποιηθεί την 27η Ιουνίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 στο Δημοτικό Κατάστημα.
Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής
Επιτροπής στο τηλέφωνο 2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Κατακύρωση του πρόχειρου διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΩΝ –ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ , ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016».
2. Λήψη απόφασης επιλογής αναδόχου εκπόνησης της μελέτης με τίτλο : «Μελέτη
Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου για την πράξη ΄΄ Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού
κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας , (πρώην κτίριο Πανεπιστημίου ) και
περιβάλλοντος χώρου , με εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης , για την χρήση
δημοτικών υπηρεσιών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων΄΄».
3. Λύση σύμβασης εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στη θέση ‘’Πάρκο
Λέοντος ‘’ της Τοπικής Κοινότητας Χαιρωνείας του Δήμου Λεβαδέων.
4. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 5.370,19 ευρώ
για Μουσειολογική μελέτη για τη δημιουργία ‘’Μουσείου Πολιτισμού’’.
5. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 18.491,62
ευρώ για Προμήθεια κάδων απορριμμάτων διαφόρων τύπων & επιστήλιων
καλαθιών απορριμμάτων.
6. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 14.996,31
ευρώ για Επισκευή μεταλλικών κάδων απορριμμάτων.
7. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.100,00 ευρώ
για Απεντόμωση – μυοκτονία-απολύμανση αμαξοστασίου Δήμου Λεβαδέων.
8. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 2.500,00 ευρώ
για Προμήθεια πλαστικών καθισμάτων.
9. ΄Ελεγχος των προβλεπομένων από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου
«ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΜΠΡΑΚΑΚΟΣ ΕΩΣ
ΚΟΥΤΕΪΚΑ» δικαιολογητικών , για τη σύναψη σύμβασης.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ