Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Σε δύο μέτωπα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δύο πύρινα μέτωπα που καίνε από το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το Αργηγείο της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια της νύχτας στάλθηκαν ενισχύσεις, ενώ με το πρώτο φως του ήλιου ξεκίνησαν και πάλι τις πτήσεις τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.
Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας, και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το νοτιοδυτικό μέτωπο είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, όπου είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.

Στο ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, όταν θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Πάντως εδώ και λίγη ώρα έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θηροφυλακή της Δ' ΚΟΣΕ στη μάχη της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια



Από το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Δ' ΚΟΣΕ Βαγγέλης Ρωμανός ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια. ΜΙα πυρκαγιά που καίει ακόμη και τώρα και μάλιστα παρολίγο να χάσουν τη ζωή τους δυο πιλότοι ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους που έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Για ακόμη μια φορά η θυροφυλακή των κυνηγών δίνει το παρών σε οποιαδήποτε κατάσταση της ζητηθεί.

Ο Δασάρχης Θηβών κ. Αμοιρίδης Κων/νος μαζί με τον Βαγγέλη Ρωμανό

Η αντιπεριφερειάρχης κα. Φανή Παπαθωμά με τον Αντιδήμαρχο Τανάγρας κ. Σπυρίδων Σταμάτη
  ihunt.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Στεφάνη Βοιωτίας το κύριο μέτωπο της φωτιάς-BINTEO


Σε περιοχή της Βοιωτίας και συγκεκριμένα στη Στεφάνη βρίσκεται το κύριο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι φλόγες καίνε πευκοδάσος στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, στο ύψος του ΤΙΤΑΝ, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και μια φάρμα με ζώα.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων ενώ από το πρωί στην μάχη μετέχουν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής περισσότερα από χίλια στρέμματα πευκοδάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη προκαλώντας ανησυχία λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι  οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της Πυροσβεστικής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή – Κυκλοφορεί νέος ιός στο Facebook



Ένας νέος κυκλοφορεί από το βράδυ του Σαββάτου στο Facebook. Εμφανίζεται ως σχόλιο στο προφίλ σας ή βλέπετε το όνομά σας σε σχόλιο. Όποιος χρήστης κάνει το λάθος να πατήσει πάνω στην ειδοποίηση που λέει: «"Ο τάδε φίλος ανέφερε το όνομα σας σε ένα σχόλιο", κολλάει τον ιό. Γι’ αυτό οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς στην κατάσβεση πυρκαγιάς


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.
Η Περιφέρεια συνδράμει το έργο των πυροσβεστών με

6 Υδροφόρες (20 τόνων)

5 Unimog

2 Φορτωτές

1 Jcb

1Grader

Στο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ στα Δερβενοχώρια - Σώοι οι πιλότοι - ΒΙΝΤΕΟ



   Σώοι οι δύο πιλότοι του CL-215 - Το αεροσκάφος έκανε «βαριά προσγείωση» φλεγόμενο - Στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας μεταφέρθηκαν οι δύο χειριστές
 Συναγερμός στην Βοιωτία για πτώση αεροπλάνου που έπαιρνε μέρος στη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροπλάνο είναι τύπου Canadair. Ακόμη είναι άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προσγειώθηκε το πυροσβεστικό αεροπλάνο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιλότοι σώθηκαν και έχουν επικοινωνία με τις υπόλοιπες πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να τους εντοπίσουν.

Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση και έτσι οι δύο χειριστές κατάφεραν να βγουν. Κατά πληροφορίες, οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση.



Οι δύο χειριστές του Canadair CL-215 μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις από τέλη Ιουνίου


Μειωμένα για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα είναι τα ποσά των μηνιαίων καθαρών αποδοχών που θα λάβουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, λόγω έναρξης του υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες που νομοθέτησαν κυβέρνηση και δανειστές με τον νόμο 4387/2016.

Στη νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για τους μισθούς και τις συντάξεις, την οποία προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4387/2016, ο ελάχιστος συντελεστής φόρου 22% θα ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ αντί 25.000 ευρώ που προβλεπόταν μέχρι τώρα, ενώ το ανώτατο ποσό της ετήσιας έκπτωσης φόρου θα μειωθεί από τις 2.100 στα 1.900 ευρώ για όσους εργαζόμενους και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα, στα 1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και στα 1.900 ευρώ για όσους έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα.

Για όσους έχουν τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα η ανώτατη ετήσια έκπτωση φόρου θα παραμείνει στις 2.100 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φόρου θα παρέχεται σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιες αποδοχές μέχρι 20.000 ευρώ.

Στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 20.001 έως τις 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου θα αυξηθεί από το 22% στο 29%, ενώ στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 30.000 ευρώ θα επιβάλλεται συντελεστής φόρου ελαφρά μειωμένος από το 32% στο 29%.

Πάνω από τις 30.000 και μέχρι τις 40.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής φόρου 37% αντί 25%-32%.

Στο υπερβάλλον των 40.000 ευρώ τμήμα του ετήσιου εισοδήματος θα επιβάλλεται πλέον συντελεστής φόρου 45%, αντί 32%-42%.

Η έκπτωση φόρου των 1.900 – 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ πρόσθετο εισόδημα πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016, για τα εισοδήματα που αποκτώνται εντός του 2016 θα ισχύσει νέα κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία διαμορφώνεται ως εξής: συντελεστής 2,2% για ετήσιο εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ, 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ, 6,5% από 30.001 έως 40.000 ευρώ, 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ, 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ και 10% από 220.001 ευρώ και πάνω.

Με βάση τα παραπάνω νέες κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις θα επιβάλλονται πλέον πάνω από το όριο των 617 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από το ποσό των 720 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, ενώ σήμερα επιβάλλονται πάνω από τα 682 ευρώ το μήνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και πάνω από τα 795 ευρώ το μήνα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Επιπλέον με τις νέες αυτές κλίμακες, οι μηνιαίες φορολογικές κρατήσεις θα αυξηθούν για τους περισσότερους ιδιωτικούς υπαλλήλους που λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ το μήνα, καθώς επίσης και για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν πάνω από 720 ευρώ το μήνα.

Ο υπολογισμός των φορολογικών κρατήσεων με τις νέες επαχθέστερες φορολογικές κλίμακες θα ξεκινήσει:

Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουνίου, οι οποίες θα καταβληθούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Για τους δημοσίους υπαλλήλους από τις αποδοχές του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 27 του τρέχοντος μηνός.

Για τους συνταξιούχους από τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου, που θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΙΚΑ και του Δημοσίου, στις 30 Ιουνίου στους δικαιούχους του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ και την 1η Ιουλίου στους δικαιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί πρέπει να περπατάμε τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα


Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία


Το περπάτημα αποτελεί εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα και τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά. Ακόμη και 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα, κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό και συμβάλλουν στην πρόληψη κάποιων κινδύνων όπως τα καρδιαγγειακά προβλήματα, η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η κατάθλιψη. Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν ότι είναι καλύτερη άσκηση κι από το γυμναστήριο, ενώ ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι είναι ήπιας μορφής οπότε μπορεί να γίνει από όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, 6 ώρες καθιστικής ζωής μειώνουν τη ροή του αίματος στα πόδια, πράγμα που συμβάλλει στον κίνδυνο αρτηριακής νόσου, αποτελώντας πρόδρομο στάδιο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Με μόλις 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα, βελτιώνετε την υγεία των αρτηριών σας, ενώ γυμνάζετε ήπια όλο το σώμα σας. Επιπλέον περπατώντας μόλις 2 λεπτά ανά ώρα αντί να κάθεστε, μειώνετε κατά 33% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Το περπάτημα συνιστάται ιδιαίτερα για τα άτομα που έχουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, ενώ η ήπια ένταση και ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας δίνουν τη δυνατότητα σε όσους περπατούν, για σταδιακή και ασφαλή προσαρμογή των λειτουργιών της καρδιάς. Ένα επιπλέον θετικό είναι ότι συμβάλλει στη βελτίωση της αντοχής και γενικά της φυσικής κατάστασης, ενώ βοηθάει επίσης στη βελτίωση κάποιων δεικτών υγείας όπως τη χοληστερίνη.

Σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια που περπατάτε καθημερινά φτάνοντας τα 20-60 λεπτά, ενώ η προτεινόμενη συχνότητα για αυτά τα λεπτά είναι 3-5 φορές την εβδομάδα. Να θυμάστε ότι πρέπει να φοράτε άνετα παπούτσια και να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο σεμινάριο Μελισσοκομίας στην Αλίαρτο

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου  και τους Μελισσοκόμους του Νομού Βοιωτίας ότι

Στις 28 - 29  και 30  ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες 15 -21  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αλίαρτου,  θα πραγματοποιηθεί τριήμερο μελισσοκομικό σεμινάριο με ευθύνη του Ε.Λ.Γ.Ο  <ΔΗΜΗΤΡΑ>
και του συλλόγου μελισσοκόμων και φίλων της μέλισσας Αλιάρτου Βοιωτίας και όμορων νομών           <<ΤΟ ΚΟΥΒΕΛΙ>>

                                                       ΠΡΟΣΟΧΗ

 Για την συμμετοχή και χορήγηση βεβαίωσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας,
 ( σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης της αίτησης ), ώστε ο τελικός αριθμός των εκπαιδευομένων να μην ξεπερνά τα τριάντα (30) άτομα, σύμφωνα με την  εγκυκλίου του ΕΛΓΟ <ΔΗΜΗΤΡΑ>.
 Για το λόγο αυτό παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να  τους χορηγηθεί βεβαίωση να προσέλθουν να καταθέσουν σχετική αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2268023866  -  6974507926

Τα θέματα θα αναπτύξει ο καθηγητής Κος ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ  Δημήτριος.


ΘΕΜΑΤΑ:

1) Βασιλοτροφία  - παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης
2) Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών .
3) Τυποποίηση- εμπορία - προώθηση  σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων.
4) Βιολογική μελισσοκομία ( όροι και προϋποθέσεις ) .
5) Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ ΠΓΕ).
6) Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης .



                                                                                             ΓΙΑ  ΤΟ   Δ.Σ
                                                                                                  
                                                                                                      Η
                                                                                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                     ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΥ  ΙΟΥΛΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Στεφάνη Βοιωτίας-ΦΩΤΟ


Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων ενώ απο το πρωί στην μάχη μετέχουν 5 αεροσκάφη και 3  ελικόπτερα
Στις φλόγες έχει παραδοθεί ένα πευκοδάσος στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, με την περιοχή να έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή μέσα στις τελευταίες ώρες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτο σε δασική έκταση με πεύκα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Βοιωτίας να σπεύδουν μαζικά στο σημείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, προς το παρόν οι φλόγες δεν απειλούν σπίτια. Ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν σημαντικά τόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και η έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ώρες η φωτιά.


Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα», η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που βρίσκεται στο σημείο ανέφερε πως αυτή είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπά τόσο μεγάλη φωτιά στην περιοχή. Την πρώτη φορά, από το ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας.

«Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί» δήλωσε η Κύρα Αδάμ, τονίζοντας πως η καταστροφή είναι τεράστια και πως η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ο «μοναδικός πράσινος πνεύμονας ολόκληρης της Αττικής και δεν υπάρχει πλέον. Η καταστροφή είναι θηριώδης. Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο».

Ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν σημαντικά τόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και η έκταση που έχει λάβει τις τελευταίες ώρες η φωτιά.
ΦΩΤΟ απο
Loukas Kassinas
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ